Aankomstgezin voor buitenlandse student?

22 juli 2015, door Vanessa Wallast

YFU

Uitwisselingsorganisatie YFU zoekt gastvrije gezinnen die huis en hart openstellen voor een student. De studenten, tussen de 15 en 18 jaar, volgen een schooljaar regulier onderwijs op een middelbare school, leren de Nederlandse taal spreken en de cultuur kennen en verblijven in een gastgezin.

Aankomstgezin
Over 3 weken komen alle studenten naar Nederland. Voor de laatste vijftien zoeken wij aankomstgezinnen. Studenten verblijven de eerste twee tot drie weken bij deze gezinnen. In die tijd zoekt YFU verder naar een permanent gezin. Ook voor aankomstgezinnen geldt dat iedereen dat kan worden; jongere stellen, oudere stellen, met of zonder kinderen en alleenstaanden.

“Het is een bijzondere ervaring om Nederland door Agustins ogen te zien.” – Gastmoeder Lieneke

Wie is YFU?
YFU is een wereldwijde non-profit, niet politieke of religieuze organisatie die al meer dan 55 jaar wereldwijd uitwisselingen organiseert voor jongeren. Een gastgezin kiest op basis van interesses en hobby’s zelf welk gastkind zij willen verwelkomen. Daarnaast krijgen gastgezin en student professionele begeleiding gedurende het uitwisselingsjaar.

En dan?
Gezinnen kunnen zich te allen tijde via onze website inschrijven om gastgezin te worden. Een financiële vergoeding ontvangen onze gastgezinnen niet, maar ze ontdekken wel vanuit eigen huis een nieuwe cultuur. De student is zelf verantwoordelijk voor zak-, kleed- en schoolgeld. Van de gastgezinnen vraagt YFU kost en inwoning.

Contact
Neem voor meer informatie contact op met Marion van Hees, via director@yfu.nl, bel naar 0297 – 264850, of kijk op de website www.yfu.nl.

 


Dé gratis krant voor
de vijftigplusser!

Advertenties
Gemeente Rotterdam