Page 12 - oud rotterdammer week 26

This is a SEO version of oud rotterdammer week 26. Click here to view full version

« Previous Page Table of Contents Next Page »

- - Er op uit!

Pagina 12 Dinsdag 28 juni 2011 De Oud-Rotterdammer - De krant voor de 50-plusser

60PlusContact introduceert

‘contactmiddagen’ voor oudere alleenstaanden

Voor veel oudere alleenstaanden duren sommige dagen, en vooral de zondag-middag, erg lang. Veel mensen heb-ben behoefte aan meer contact, maar durven de eerste stap niet te zetten. Met 60PlusContact wordt dit een stuk gemakkelijker.

“Sinds een paar jaar is mijn tante van 62 jaar alleenstaand”, vertelt initiatiefneem-ster Paulina Dekker. “Ik heb gezien in wat voor sociaal isolement ouderen kunnen komen na verlies van hun partner. Het op-bouwen van contacten is dan erg belang-rijk. Zeker op die leeftijd. Maar dat gaat niet vanzelf. Door de week heeft ze een druk programma zoals tuinieren en allerlei andere activiteiten. Maar in het weekend voelt ze zich vaak alleen. Ik heb haar geholpen nieuwe vrienden en vriendinnen te vinden door haar aan te melden op een datingsite, kennismakingsadvertenties te

plaatsen in de krant of naar bijeenkomsten te brengen.“

Speeddaten

Paulina baseerde haar initiatief op het zogeheten speeddaten, waar informatie wordt uitgewis-seld via korte gesprekken. “Ik wilde ook zo’n soort meeting voor 60plussers opzetten. Je ontmoet meer nieuwe mensen dan je via allerlei clubs en activiteiten zou doen. De ontmoetingen duren zes minuten. De kans dat je zo een maatje vindt, is vrij groot. Veel ouderen zijn niet direct uit op een nieuwe relatie, maar zoeken iemand om gezellig mee naar het theater te gaan, te winkelen, te kletsen of een reisje te maken. Het belangrijkste voordeel van onze formule is dat je een leuke mid-dag hebt en nieuwe mensen ontmoet. En wie weet levert dat een leuke vriendin op om mee naar de markt te gaan of zelfs een nieuwe liefde.” De bijeenkomsten worden lokaal georganiseerd zodra er voldoende aanmeldingen zijn. Dus iedereen kan zich vrijblijvend opgeven en zij krijgen bericht zodra het zover is. Aanmelden kan via www.60pluscontact.nl of via het gratis telefoonnummer 0900 - 400 20 30. Deelname kost € 39,95. Voor dat bedrag ontmoet men minimaal 20 mensen. Een welkomstdrankje en een drankje na afoop met een hapje zijn bij de prijs inbegrepen.

Een nieuw geluid met de Martin Mans BAND

Orgel, vleugel, trompet, saxofoon en drums. De bijzondere samenstelling van de Martin Mans BAND zorgt voor geroezemoes in juli en augustus. Drummer Martin Snel, pianist Mark Brand-wijk, trompettiste Jantine Kalkman, saxofoniste Evelien Keesmaat en muzikaal leider Martin Mans op het orgel komen met dit gloednieuwe initiatief.

Zij reizen in juli en augustus door Nederland met deze bijzondere combinatie aan instrumenten. Vrijdag 15 juli geven ze een concert in de Oude Kerk in Zwijndrecht. Het jonge talent presenteert zich voor de pauze met bekende klassiekers zoals het virtuoze Toccata uit Suite Gotique, Conquest of Paradise en Hallelujah van Cohen. De solisten steken bekende muziekstukken in een modern jasje. Na de pauze brengen ze meer populair repertoire met musical- en flmmuziek zoals Once Upon a time in the West en The Raiders March. De bijzondere samenstelling zorgt voor een nieuw en fris geluid. Martin Mans neemt enthousiast de muzikale leiding. Een nieuw geluid, een bijzon-dere samenstelling, jong en fris talent. Deze zomer te bezoeken in een kerk bij u in de buurt. Bent u nieuwsgierig naar dit unieke geluid? Het concert begint om 20.00 uur aan de Kerkstraat 49 in Zwijndrecht. U kunt kaarten reserveren op www.martinmans.nl of bellen met de reserveerlijn, 06-52281279. De entree is €15,00; voor kinderen t/m 11 jaar € 7,50. Wie reserveert profteert van een reserveringskorting à € 1,50 per kaart. Niet geldig in combinatie met andere acties. Overige kaarten zijn op de concertavond aan de deur te koop.

Nieuwe tentoonstellingen in Boijmans

Juli staat bij Museum Boijmans Van Beuningen in het teken van twee nieuwe tentoonstel-lingen. In zeven zalen zijn ruim zeventig kleurrijke, absurde en humoristische schilderijen en sculpturen van de Amerikaanse schilder George Condo te zien.

Daarnaast vindt u in het entreegebied ter ere van het 10-jarige mecenaat van kunstverzamelaar Han Nefkens een overzicht van zijn genereuze initiatieven. Zondag 3 en 10 juli kunt u genieten van gratis jazzconcerten op het binnenplein van het museum in het kader van North Sea Jazz Round Town, dat ieder jaar rondom het North Sea Jazz Festival plaatsvindt.

www.deoudebrouwer i j .nl

Hoofdstraat 53 - 6281 BB Mechelen NL T. +31 (0)43 4 55 1636 info@deoudebrouwerij.nl

Even gezellig er tussen uit om eens lekker te ontspannen? Even weg uit uw dagelijkse omgeving? Wij bieden u de mogelijkheid om, tegen een aantrekkelijke prijs, eens lek-ker tot rust te komen in het mooiste stukje van Nederland.

Zomerse midweekarrangement

4 overnachtingen / 4 keer uitgebreid ontbijt / 4 keer driegangen diner en nog veel meer...

- Prijs vanaf € 174,- p.p (halfpension) -

Overnac te Overnac te

stijl...

Akzent Hotel Venue am Kurpark ligt in het gezellige stadje Willingen in het Sauerland. Het modern ingerichte hotel biedt haar gasten alle luxe en comfor t. Het hotel ligt midden in het kuurpark en op een steenworp afstand van het gezellige centrum.

3 overnachtingen in een comfor tabele kamer 3 x zeer uitgebreid ontbijtbuffet 2 x diner (menu/buffet) gratis gebruik sauna en stoombad informatiepakket van de regio

4e nacht inclusief ontbijtbuffet gratis!

AKZENT HOTEL VENUE WILLINGEN

Akzent Hotel Venue -Willingen www.venuehotel.de

Tel: +49 (0) 5632/40000 info@venuehotel.de

Donderdag 30 juni 2011

Rotterdams Opera en Operette Gezelschap

Graag nodigen wij u uit kennis met ons te maken tijdens een open repetitie. U mag gezellig meezingen of alleen luisteren. Het ROOG hanteert geen toelatingsaudities. Op dit moment repeteren wij volop voor onze jubileumvoorstelling op 27 november 2011, in Theater Zuidplein te Rotterdam. Dan bestaat het ROOG 50 jaar! Iedereen, jong en oud, is van harte welkom! Aanmelden: 010- 4704507, maar gewoon langskomen mag ook!

Vrijdag 1 juli

CaboCubaJazz + Bau & Band

CaboJazzSpecial met een bijzondere Nederlandse groep en de Kaapverdische topgitarist en cavaquinho-specialist Bau. CaboCubaJazz combineert soepeltjes swingende Cubaanse jazz met de melancholieke Kaapverdische morna. LantarenVenster Otto Reuchlinweg 996 (Wilhelminapier), Rotterdam, kassa/info 010 2772277, aanvang 20.30 uur, toegang 15 euro.

Talkshow

In samenwerking met Radio Rijnmond organiseert literair café Tjsechov op Katendrecht de namiddagtalkshow met telkens een Katendrechtverhaal, een Dode Schrijversinterview, een onthulling van een nieuw Icoon en minstens één bijzondere gast. Speciale gasten: Peter Goedhart en Erik van der Kroft. Aandacht voor en muziek uit het nieuwe Watermu-ziekprogramma rond Robert Louis Stevenson. Café Tsjechov, Delistraat 2, Katendrecht, aanvang 17.00 uur, toegang gratis.

1 tot met 3 juli

Hippiefestival Gorichem

Hippies van alle leeftijden kunnen van1 tot en met 3 juli in Gorinchem genieten van muziek, workshops, hippiebusjes en een ongedwongen sfeer op het gratis toegankelijke Gorcums Hippiefestival. Geïnspireerd door de festivals en concerten uit de jaren zestig en zeventig. Lokale bands spelen nummers van Jefferson Airplane, Pink Floyd, Santana, Jimi Hendrix en Thin Lizzy. Langs de oever van de Merwede op terrein Buiten de Waterpoort zullen ook songs klinken van het spraakmakende Woodstock festival. Meer informatie: www.hippiefestival.nl.

Zaterdagen 2 en 9 juli

North Sea Jazz Festival

Als opmaat naar het North Sea Jazz Festival (8, 9 en 10 juli) organiseert Rotterdam ook dit jaar het jazzevenement North Sea Round Town. Twee weken lang op verschillende locaties bijzondere culturele en muzikale jazzontmoetingen. Met in de Centrale Bibliotheek op genoemde zaterdagen jazzflms. Hoogstraat 110, 4e etage. Aanvang 14.00 uur, toegang gratis. Meer informatie www.northsearoundtown.com

Vrijdag 8 juli

Swingend muziekfeest

De getalenteerde artiesten van United by Music zullen optreden met de Ame-rikaanse bluesband van Candye Kane, een Amerikaanse bluesdiva uit San Di-ego, Californië. Kane is al genomineerd voor verschillende awards en haar live shows zijn legendarisch. Zij coacht de artiesten van United by Music. United by Music geeft mensen met een verstandelijke beperking de kans om op

te treden voor een groot publiek. Door middel van het maken van blues en swing muziek probeert United by Music de integratie van mensen met een beperking te verbeteren. Nog nooit was het niveau van de artiesten zo hoog als dit jaar. Het is dan ook maar de vraag wie de mensen met de beperking zijn. Partycentrum Flamingo in Hoogvliet, Lengweg 150. Entree is €5,- inclusief een consumptie. Zaal open 19.00 uur.

Page 12 - oud rotterdammer week 26

This is a SEO version of oud rotterdammer week 26. Click here to view full version

« Previous Page Table of Contents Next Page »