Page 13 - oud rotterdammer week 26

This is a SEO version of oud rotterdammer week 26. Click here to view full version

« Previous Page Table of Contents Next Page »

Kalender - -

De Oud-Rotterdammer - De Krant voor de 50-plusser Dinsdag 28 juni 2011 pagina 13

Vermeld uw evenement in deze

ladder! Bel: 0180-820244

WOII - voorbij maar

niet vergeten

Coolhaven 375, 3015 GC Rotterdam Telefoon: 010 - 484 89 31

www.ovmrotterdam.nl

Dinsdag t/m vrijdag: 10.00 - 17.00 uur Zon- en feestdagen: 12.00 - 17.00 uur

Het OorlogsVerzetsMuseum Rotterdam neemt u mee naar de periode waarin Nederland bezet was en de wereld in oorlog. Een wrang hoofdstuk uit onze geschiedenis dat tot nadenken stemt. Een museumbezoek vol herkenning en herdenking!

Stoomtreinrit rond

Valkenburgse Meer met rondvaart door Leiden

Museum Stichting v/h Rotterdamsche Tramweg Maatschappij (RTM), Rederij De Drie Geuzen en Stoomtrein Valkenburgse Meer organiseren woensdag 27 juli een unieke dagtocht vanaf Hei-nenoord en Rotterdam Zuidplein naar de Stoomtrein Valkenburgse Meer voor een stoomtreinrit met daarna een rondvaart door Leiden.

Vertrek busstation Heinenoord: 10.30 u./ Rotterdam Zuidplein (toerbushalte) 10.45 u. De historische bus van de RTM, een ouderwetse standaardstreekbus uit de vorige eeuw, brengt de deelnemers vanaf busstation Heinenoord en het Zuidplein in Rotterdam naar het Valkenburgse Meer bij Lei-den. Na aankomst bij de Stoomtrein Valkenburgse Meer is er een lunch. Om 13.30 uur vertrekt de stoomtrein vanaf het Smalspoormuseum voor een rit langs het Valkenburgse Meer. Na aankomst bij de Wassenaarse Wetering wordt overgestapt op één van de sloepen van De Drie Geuzen. De sloep maakt een rondvaart door de oude universiteitsstad Leiden met prachtig uitzicht op de historische panden en grachten. Aan boord van de sloep wordt voor een drankje en een hapje gezorgd. Daarna is er een rondleiding door de middeleeuwse Burcht van Leiden. Voor de terugreis is er gelegenheid om op een zonnig terras bij te komen van de opgedane ervaringen. De RTM-bus vertrekt om ± 17.00 uur weer naar Rotterdam, respectievelijk Heinenoord. De opbrengst van deze tocht komt geheel ten goede aan onderhoud en restauratie van stoomtreinen, bussen en sloepen. Kosten van deelname aan deze unieke gecombineerde tocht bedragen € 50 per persoon, alles inclusief (behalve de drankjes op het terras). Inschrijven kan per e-mail: combitochten@gmail.com met vermelding van datum, opstappunt en aantal deelnemers, of per telefoon: 078-6742663 of 06-20082503.

Steur herleeft in Oceanium Blijdorp

Sinds kort zwemmen maar liefst drie Noord Amerikaanse steuren rond in het Oceanium van Diergaarde Blijdorp. Een bijzondere gebeurte-nis, want de terugkeer van de steur in het Oceanium is het begin van een samenwer-kingsproject tussen Ark Natuurontwikkeling en Blijdorp om de Europese steur terug te brengen in de Rijn: vrij zwemmend tussen de Noordzee en zijn paaigebieden op de Rijn.

In 1952 sneuvelde het laatste Nederlandse exemplaar van de imposante Europese steur in een anoniem bootje op de Waal bij Tiel, om niet meer terug te keren in Nederland. De steur heeft ronduit spectaculaire eigenschappen. De soort bestaat al meer dan 250 miljoen jaar, zelfs ouder dan dino-saurussen. Met zijn lengte van maar liefst zes meter, is het de grootste zoetwatervis op aarde. En vanwege zijn opvallende uiterlijk met pantser en snorharen, is het dier het bekijken meer dan waard. Steuren kunnen meer dan 70 jaar oud worden en ettelijke tientallen kilo’s kaviaar produceren. Dat is een van de redenen voor hun bedreigde status.

Fietsen en wandelen lang de molens

In het kader van het provinciale themajaar ‘Leve de Molens’ zijn er in de Alblasserwaard-Vijf-heerenlanden leuke activiteiten ontwikkeld onder de naamMolens Leven!. Een ervan is fets-, wandel en vaarkaart Ontdek de molens van de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden.

De kaart bevat drie fetsroutes, een wandelroute en drie vaarroutes die langs de vele molensin de streek leiden. Tevens staan er adressen van bezienswaardigheden, horecabedrijven en verhuurders van fetsen en boten op.

De andere zijde van de kaart geeft een heel ander beeld: hierop staan de molens afgebeeld (met QR code) waar de Mysteriën der dertien moolens onthuld worden of extra informatie op te halen is. De mysteriën zijn te beluisteren door met je smartphone de QR code te scannen. Bovendien zijn ze na te lezen in een bij de kaart horend boekje. Ook het verhaal van de molens ontdekken? De kaart Ontdek de Molensis voor € 4,95 te koop bij VVV Zuid-Holland Zuid. Ga op pad en ontrafel het mysterie, noteer de ontdekte geheimen en codes en maak kans op een prijs! Inlichtingen: www.vvvzhz.nl, telefoon 0900-463 68 88.

Dordtse boekenmarkt

Architectuur is het thema van de zestiende Dordtse Boekenmarkt die op zondag 3 juli plaats-vindt in het centrum van Dordrecht.

Van 10.00 tot 17.30 uur zijn in zo’n 580 kramen antiquarische en tweedehands boeken te koop. Op het plein van Het Hof presenteren uitgevers, schrijvers en tekenaars van stripboeken hun uitgaven. In het handige boekenmarktgidsje staat het gehele markttraject, de adressen van de deelnemers, een overzicht van alle specialisaties, informatie over de activiteiten op en rond de boekenmarkt, een plat-tegrondje en twee interessante artikelen over architectuur in Dordrecht. Het is gratis verkrijgbaar bij VVV in Intree Dordrecht, Spuiboulevard 99. Op 3 juli wordt het ook op de boekenmarkt uitgedeeld.

B u n g a l o w p a r k S i m p e l v e l d

BUNGALOWPARK

SIMPELVELD

Lezerskorting! Gratis brochure

Tel.: 045 - 544 12 42

WWW.BUNGALOWPARKSIMPELVELD.NL

LEUKE MENSEN ONTMOETEN VOOR 60PLUSSERS

0900-400 20 30 www.60pluscontact.nl

Zaterdag 9 juli

Bruut!

In het kader van North Sea Round Town een optreden van Bruut! en de formule van superjazz. Waar brengt ons dit? Bij het surrealisme van Quentin Tarantino flms, tweede-hands platen en oude westerns. Bij de sfeer van lavalampen, gefotoshopte boogaloo, de jaren zestig onscherp als op Youtube... Bruut! swingt enorm, het is kleurig en ongepolijst, dansbaar en extra luisterbaar, spannend en feestelijk. Doelencafé Schouwburgplein, aanvang 21.30, toegang gratis.

13 tot en met 27 juli

Historische RTM-combitochten

13 juli: Willemsplein, v. 09.15 uur, elektrische tram, museumbus, RTM-stoomtram en rondvaart. Prijs € 46 p.p. combitochten@gmail.com of 06-20082503.

14 en Heinenoord Busstation/Zierikzee, v. 10.45 u. (12.00 u.), museumbus,

21 juli: RTM-stoomtram en rondvaart. Prijs € 28 (Zierikzee: € 23) p.p. combitochten@gmail.com of 078-6742663, 06-43030683.

20 juli: Spijkenisse/Oostvoorne/Rockanje, v. 10.45 u., museumbus, RTM-stoom tram en rondvaart. Prijs € 28 p.p. combitochten@gmail.com of 0181-482494.

27 juli: Heinenoord/Zuidplein 10.30 u. Museumbus, stoomtreinrit, rondvaart Leiden. Prijs € 50 p.p. combitochten@gmail.com of 06-20082503.

14 tot en met 17 juli

Theater RAST speelt Pinter

Van 14 t/m 17 juli wordt het Sidelingepark omgetoverd tot een heuse stadscamping met sterren om nooit te vergeten. De Caravan is een hedendaagse, komische bewerking van De Dienstlift van Pinter. De Caravan is een komische, absurdistische voorstelling over (on)gegronde angst, huwelijkse sleur en steeds vreemder wordende berichten van buitenaf. Op het terrein van Camping Rotterdam staat een onbestemde, oer-Hollandse Kipcaravan waar een neurotische huurmoordenaar wacht op bericht ‘van bovenaf’ om over te gaan tot het uitvoeren van een klus. Sidelingepark. Aanvang: 14.30 / 17.30 / 20.30 uur Informatie over het festival en kaartverkoop www.campingrotterdam.nl

Vrijdag 15 juli

Martin Mans BAND

Orgel, vleugel, trompet, saxo-foon en drums. De bijzondere samenstelling van de Martin Mans BAND zorgt voor geroe-zemoes in juli en augustus. Vrijdag 15 juli geeft de groep een concert in de Oude Kerk in Zwijndrecht. Reserveren: www.martinmans.nl of bellen 06-52281279. De entree is €15,00; voor kinderen t/m

11 jaar € 7,50. Wie reserveert profteert van een reserveringskorting à € 1,50 per kaart. Overige kaarten op de concertavond aan de deur te koop.

Page 13 - oud rotterdammer week 26

This is a SEO version of oud rotterdammer week 26. Click here to view full version

« Previous Page Table of Contents Next Page »