Bruiloft op het stadhuis

4 juni 2015, door Fred Wallast

Ik heb een leuke herinnering aan ons mooie stadhuis. Iedere keer dat ik op de Coolsingel kom gaat er toch iets door me heen, het is al zo oud. Ik ben van 1939 en ben er zo vaak geweest. Ik ben er getrouwd, naar huldigingen, concerten en presentaties geweest.

Het stadhuis is voor een Rotterdammer niet weg te denken! Ik heb nog een leuke anekdote. Op 1 mei 1957 zijn wij getrouwd op stadhuis, heel gebruikelijk in die tijd. Mijn bruidegom, op de motor, trof mij, zijn bruid, tot zijn verbazing,  in vol ornaat inclusief sluier. Ik kreeg een prachtig boeket! Ik kon natuurlijk niet op die motor, dus hebben we twee taxi’s gebeld, ook voor de ouders. Op naar het stadhuis. De taxi´s waren natuurlijk geen trouwauto´s, dus moesten we, bij aankomst op de Coolsingel, op de hoek van de Meent uitstappen en de rest lopen. We hadden heel wat bekijks, wat erg leuk was voor de foto´s. Ik was achttien jaar en vond het nog niet eens gek, wist ik veel? Ik vond het erg bijzonder.

Mevrouw Anna Hok

Mathenesserdijk 122a

3027 AL  ROTTERDAM


Dé gratis krant voor
de vijftigplusser!

Advertenties
Spido November 2