Dansen in Parkzicht was spannend

3 december 2020, door Fred Wallast

 

Parkzicht Casino

Een late reactie op de Ken je dit nog-foto nr. 96 van Parkzicht. Wij wonen inmiddels in Breda en lezen De Oud- Rotterdammer wat later. De herinnering aan Parkzicht is een goede. Niet in het minst, doordat deze mij terugbrengt naar mijn jonge meisjesjaren.

Ik ging daar in de jaren ‘59/’60 geregeld met een groepje vriendinnen dansen. Hoewel de toegang boven de 18 jaar was lukte het ons, 16/17-jarigen, toch binnen te komen. We vonden het spannend! Wie zou je komen halen voor een dans?
De jongens, of liever jonge mannen, die daar kwamen, waren wat ouder en volwassener dan de melkmuiltjes die wij op dansles troffen. In die tijd ging je nog om een uur of negen dansen. Halverwege de avond was er een floorshow. Weliswaar niet vergelijkbaar met wat je nu te zien krijgt, maar het was allemaal nieuw voor ons.
De consumptieprijzen waren relatief hoog en ons zakgeld was dat bepaald niet. Voordat we wat bestelden, keken we eerst wat het voordeligste drankje was. Wij ontdekten dat zeven colaatjes duurder waren dan een fles witte wijn. Dus werd er een fles Entre deux Mers besteld met zeven glazen. Daar zaten we dan de hele avond op. Maar wat hadden we een lol.

Ik mocht al zo jong gaan dansen, doordat mijn moeder zelf dol op dansen was. Er was wel de afspraak dat we met elkaar naar huis moesten komen en dat deden we dan ook braaf. Mijn ouders wisten natuurlijk niet dat we wijn i.p.v. “fris” bestelden; ik geloof niet dat het de goedkeuring zou hebben gekregen.

Toen ik later met mijn vriend, mijn latere man, in Parkzicht ging dansen, vond ik het minder spannend dan met de vriendinnen. Wanneer je immers in het gezelschap van een vriend kwam, werd je niet meer ‘gehaald’ om te dansen. En hoe gezellig het ook was met hem, het gegiechel met de meiden en iedereen kritisch bekijken, miste ik toch wel.

Deze herinneringen kwamen terug bij het zien van de foto.

Margo Schalk-Fabrie
Breda

 


Dé gratis krant voor
de vijftigplusser!

Advertenties