Oproepjes

Op zoek?

Op zoek naar een oude bekende of herinneringen uit de oude doos plaats dan hieronder uw oproep en druk op plaats reactie. Indien de oproep is geplaatst ontvangt u daar een email over. Wilt u automatisch bericht krijgen als er wordt gereageerd moet u op het vinkje (belletje) links naast plaats reactie drukken.

Commerciële oproepen worden niet opgenomen in dit overzicht. Alle oproepjes worden vooraf gecheckt en zullen na 17 uur en in het weekeinde niet altijd direct zichtbaar zijn.

Elke vrijdag lezen wij een selectie voor bij het radioprogramma Dwars door Rijnmond klik op het logo voor de uitzending van 19 en 26 mei

Laatste Uitzending  =  9 juni

Anja Swank Bos en haar foto

Carnisselaan 73 in 1956

F.H Groos Rijwielplaatje

– eerdere uitzendingen staan hier

Abonneer
Laat het weten als er
guest
4.1K Reacties
Nieuwste
Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle oproepen

Anja Swank-Bos

Huwelijksfeest

Dit is een foto uit 1948 van een 50-jarig huwelijksfeest. Het bruidspaar is Carolus Martinus Kindt (1879-1959) en Janna Cornelia Deurloo (1881-1969).

Zij kregen 13 kinderen, het gezin woonde aan de Molenwei en de Weimansweg in Tuindorp-Vreewijk.

Ik herken alleen het bruidspaar in het midden met een witte bloem en mijn grootouders en ouders zie ik erop staan. Maar wie zijn al die andere mensen?? Wie helpt mij?

foto.jpg
Lijnie Burgmans

1956 / Carnisselaan vraag
Was er in 1956 een winkel op nummer 73 in de Carnisselaan?

Graag reacties

Hans Grootenhuijs

Ter kennisgeving: PERSMOMENT IN DE SCHOUW Beste mensen van uitstel kwam in dit geval geen afstel. De Schouw in de Witte Withstraat werd nog een half jaar extra gegund tot sloop. Eerder planden we het Persmoment op 3 januari jl. Maar door de verlenging van een half jaar, heb ik in overleg met uitbaatster Tineke Speksnijder van De Schouw het zgn. Persmoment op woensdagmiddag 28 juni gezet vanaf klokke 17.00. Wij pers/krantenmensen en geïnteresseerden nemen dan afscheid van café De Schouw, dat zoveel betekend heeft voor persmuskieten en nieuwsjagers in de voormalige Rotterdamse Fleetstreet. Laat even weten of je plan hebt te komen dan heeft Tineke van De Schouw indicatie van hoeveel mensen er ongeveer gaan komen. Drankjes en ballen zijn voor eigen rekening, dat is het makkelijkst Een stukje tastbare geschiedenis waar wij deel van uitmaakten gaat weliswaar verdwijnen, maar gaan we zeker niet vergeten! En beste mensen ‘Zegt het voort’ Groet Hans Grootenhuijs

Persmoment 28-6-2023.jpg
Simon Lagendijk

Gezocht Chiel Berkhoudt
Zanger van verschillende beatgroepen in Rotterdam Zuid in de periode 1968-1971.
Laatst bekende info is van pakweg 2008.
Andere leden van de bands heb ik gevonden op Facebook, maar van Chiel geen spoor. Toch moeten veel mensen uit R’dam Pendrecht uit die periode hem gekend hebben. Want de bands waar hij in speelde waren erg populair. O.a. Danny and The Saints, The Raves, The Magnetos, Refresher.

Ruud Glimmerveen

Ik zoek Genie Schipper(s).Wij hebben samen op de LTS aan de
Beukelsdijk gezeten en daarna bij Niehuis&vdBerg op de scheepswerf de Bemetel opleiding gevolgd.Daarna moesten wij
in dienst en zijn wij elkaar uit het oog verloren,ook door wederzijdse verkeringen.Voor degene die meeleest hij had een
zusje die Paula heette en zijn verkering had de naam Jopie
Jansen.Hij woonde in de Coolhavenstraat 8 en hij zal nu rond de 82 jaar zijn.Kan iemand iets over hem vertellen?
Weet je nog Genie ’s morgens in de bus van Delfshaven naar Pernis,lekker knorren en waar je elkaar nauwelijks kon zien van de sigarettenrook.20 mannen in de bus en 19 rookten er.

Timo Pauw

Voor een van onze lezers mevrouw Rita Manglie op zoek naar Mira. Wat weten we van Rita. Ze heeft een dochter met de naam Lisa en is getrouwd met Pieter die destijds werkte bij Leen Bakker. Rita en Mira waren buren eind jaren negentig ev. op de Drinkwaterweg 250/252. Mira komt uit Georgië. Zijn er lezers die ons kunnen helpen om Mira te vinden voor mevrouw Manglie?

Ed van Voskuilen

Rijwielplaatje 1939-1940 met de naam F.H. Groos

Ik heb een rijwielplaatje uit de periode 1939-1940 met daarop de naam F.H. Groos uit de Vijverhofdwarsstraat 10 in Rotterdam. Ik heb dit plaatje uit de erfenis van mijn vader (1913). Ik zou dit plaatje graag doen toekomen aan iemand van de familie die daarin is geïnteresseerd.  Uit een eerdere oproep van de heer A.J. (Joop) Groos (destijds in 2011 wonende in Gouda) op pagina 26 in De Oud-Rotterdammer van dinsdag 8 maart 2011, kwam ik te weten dat zijn grootvader F.H. Groos was, misschien is dit wel de vroegere eigenaar van het rijwielplaatje. Ik denk dat deze A.J Groos geboren is in of rond 1935. Dit leid ik af uit een andere oproep van hem op dinsdag 10 augustus 2010 op pagina 25 in De Oud-Rotterdammer betreffende een klassenfoto uit de 6e uit het schooljaar 1947-1948.
Ik kan vooralsnog geen contact via zijn gemelde emailadressen maken met de heer A.J. (Joop) Groos, maar misschien dat iemand mij op weg kan helpen.

Rijwielplaatje F.H. Groos.jpg
Ron Gelissen

Ik ben Ron Gelissen en ben op zoek naar Ruud Groenendijk.
Wij hebben een aantal jaren samen gewerkt bij een bakkerij Fred van de Ende.
Zijn ook nog een keer op vakantie geweest en gingen samen naar Feijenoord.
Hij woonde in die tijd jaren 80 bij zijn ouders in de Boergoensestraat in Rotterdam Zuid.

Kees van der jagt

Ik ben kees van der jagt en ben op zoel naar piet sebus uit de dahliastraat en intern. Fruit mij

W. J.J. Bijl

Café t Centrum, Putsebocht, Rdam-zuid.
Wie herinnert zich nog Nel en Nico en de gezellige zaterdagavonden met zangeres Jenny en de Dino’s met Henk vd Veer, jaren 70 ?

Joris Boddaert

Het oproepje (DOR 02-05) aangaande het zo bekende eetpaleis Scheffers aan de Lijnbaan, periode ’50 tot ’80, heeft een hausse aan reacties opgeleverd.

Mijn dank hier voor! Een en ander heb ik verwerkt in mijn nieuwe boek ‘Rotterdamse Restaurants’ dat a.s. november uitkomt.

Aansluitend vraag ik de lezers om bijzondere restaurantverhalen. Alstublieft géén doorsnee. Dus graag vreugdevolle of soms komische ervaringen, maar óók enigszins dramatische stories.

Uiteraard gaat er wel eens iets drastisch mis in menige professionele keuken.

Jacques de Haij

Ben je niet in de war met het Restaurant Rutex

Hanneke

Zo goed verzorgd als het er aan de voorkant uitzag zo slecht onderhouden werd het aan de achterkant. Uitgesleten treden en stukken kalk uit het plafond. Heb er zelf een tijdje gewekt in de bediening van het gebak in het restaurant en bij het drankenbuffet waar het serverend personeel hun bestellingen kwamen halen

Wijnie van Schelven

OPROEP: Jongerenkoor De Overbruggers uit Rotterdam houdt een reünie op zaterdag 2 september 2023. Was jij lid? Meld je aan via Wijnie van Schelven-Radder 
wijnie2002@hotmail.com.

logo Overbruggers.jpg
Kees van Boven

DE ZOMERTIJD NOG IN TE STELLEN OP JULLIE SITE

Gerard Rijsdijk

Bombardement Stampioenstraat

Ik lees altijd met veel plezier De Oud-Rotterdammer. Nu staat er een stuk over het ‘Vergeten Bombardement’ in. Ik hoopte nu eindelijk iets te lezen over het bombardement in (ik dacht in) 1942 in de wijk Feijenoord, de Stampioenstraat.

Er vielen daar bommen van de geallieerde die bestemd waren voor de Boterfabriek want, daar zaten de Duitsers. Volgens een oudere buurman van mij waren de bommen te vroeg losgelaten(in de Nijverheidstraat) waardoor de bommen niet op de fabriek kwamen maar tussen de huizen. Hierdoor ben ik mijn vader verloren die ik daardoor nooit heb gekend.

Zelf ben ik in juni 1941 geboren.

Voorheen had je ‘de Oorlogskranten’ maar ook daar heb ik er nooit iets over gelezen en helaas ook niet in uw kranten. Dus vraag me af weet niemand daar iets van?

Ik zou het heel fijn vinden als daar ook iets over te lezen zou zijn. Ik ben nu zelf 81 jaar maar doordat er nooit ergens informatie over te lezen is (geweest) weet ik er zelf ook weinig van.

Rob Smith

Beste Gerard,

Feijenoord is meerdere malen getroffen door Britse bombardementen, het hevigst op 3 oktober 1941. Ik ben beheerder van de Facebook pagina “Rotterdam in Oorlogstijd” en heb hierover de nodige informatie. Stuur me maar een e-mail dan krijgt u het in PDF formaat. Groet, Rob Smith.

Kees van Boven

hallo Rob,
zag net op deze bijzondere dag 14 mei jouw bovenstaande reactie aan Gerard.
mijn naam is Kees van Boven en ik ben bezig met de geschiedenis van de in 1934 begonnen EERSTE NEDERLANDSCHE ORGELONDERDEELEN FABRIEK (ENOF) in de Schoutenstraat 129a in Rotterdam-Kralingen onder de projectnaam: Johann Reil, net op tijd VERTROKKEN UIT ROTTERDAM. Bij het bombardement van 14 mei 1940 is deze wijk totaal verwoest. Voor historie zie ook http://www.reil.nl
Mijn verzoek aan jou om mij een mail te sturen naar
keesvanboven48@gmail.com of bellen naar 06-28469615 zodat wij mailcontact met bijzonderheden, foto’s etc, kunnen hebben. (ik heb geen FB)
een warme groet uit Heerde
Kees van Boven (Rotterdam 1948)

pieter m van dipte

er was ook een voltreffer in de naussaustraat een verdwaalde bom trof een blok huizen erwaren enkele doden, waaroder riekie van dipte oud8jaar miepie en keesje geiger 13 jaar dat is wat ik weet ik zelf ben ik gered door mijn vader ,inmiddels 86 jaar ,graag zou ik ook meer willen weten.m v g , p m v dipte

Harry Scharloo

Heb koelkastmagneten voor een mevrouw in Hillegersberg maar ben het oproepje kwijt geraakt, kan iemand mij helpen?

Peter van der Eem

Hallo, wie kan mij informatie verschaffen over mijn neef Henk van der Eem.
Henk geboren 18-04-1946 op het Zwaanshals te Rotterdam.
Zijn moeder Hennie Korndörffer, zijn vader Tinus van der Eem. Neef Henk is getrouwd geweest met Anja (?), laatst (bekend) woonachtig te Hoek van Holland en is vader van zoon Henk, geboren ca 1972

Peter van Rijnberk

Reünie van 6e klas van meester Kortekaas 1968 van de OLV van Lourdes school in Rotterdam Pendrecht.
Wij zijn nog op zoek naar Frans Altena, Adrie Bresser, Rudy Clerinck, Corrie Nieuwenhuizen, Ton Smits. Allen rond de 67 – 68 jaar.
Wie helpt ons hen te vinden?
Peter van Rijnberk
0614126670

A den Outer

Ik weet niet beter of mijn vader had op het stuur van zijn fiets een bijzondere bel gemonteerd. Ik heb mij nooit afgevraagd waar die bel vandaan kwam. Onlangs is mij verteld dat die bel van een vriend van hem is geweest en hij die bel als eerbetoon aan zijn vriend op al zijn fietsen gemonteerd had. Helaas is de naam van die vriend onbekend. Die vriend zou tijdens de 2e wereldoorlog gefusilleerd zijn aan de Stoopweg in Rotterdam is mij dus onlangs verteld. Echter niemand kan dit bevestigen. Mijn vader overleed in 1992, hem kan ik het dus ook niet meer vragen.
Weet iemand iets af van een fusillade aan de Stoopweg, weet iemand wellicht namen van eventueel daar gefusilleerde mensen? Volgens mijn bron moet er een herdenkingskruis aan de Stoopweg hebben gestaan wat tijdens werkzaamheden aan de A20 verloren is gegaan.

Alvast dank voor uw reactie,

A den Outer
Maartensdijk

Leonard de Vos

Afscheidsreünie RKSV Leonidas

Zondag 4 juni is er vanaf 13:00 uur een afscheidsreünie voor alle oud-leden en belangstellenden van de RKSV Leonidas. De reünie wordt gehouden in het voormalige clubgebouw aan het Erasmuspad in Rotterdam-Schiebroek. Op deze middag is er voor eenieder de gelegenheid om nog één keer bij elkaar te komen op het terrein en in het gebouw waar zoveel plezierige activiteiten en gebeurtenissen hebben plaatsgevonden. Het gehele archief van Leonidas (met onder andere alle clubbladen en weekberichten vanaf ongeveer 1920) zal ter inzage zijn en er wordt tevens een muzikaal optreden verzorgd door een oud-Leonidasser. Wij hopen op een grote belangstelling.

Najiba

Zaterdag 22 april is mijn auto (zwarte range rover) aangereden op de burgemeester baumannlaan 191, me auto stond geparkeerd voor de primera, de dader is doorgereden. Heb je dit zien gebeuren? Neemt dan astublieft contact op met mij of de politie.

peter van dam

De familie Mahler,
Wie heeft de familie Mahler gekend ze woonden aan de Essenburgsingel in Rotterdam. Het was dus aan de Essen-
burgsingel nabij de laatste zijstraat. De familie Mahler was van Indonesische afkomst ten tijde dat ik er kwam was in de jaren 50

Later zijn ze verhuisd naar Amsterdam. Degene die ze gekend hebben moeten nu wel erg oud zijn. Ik ben nu 83 jaar en was toen net 20 jaar.
reacties graag via o6 19556478 of 010 470 39 43

peter van dam

Betsij Clarisse.
wij zoeken betsy Clarisse,
Geboren in zeeland.plaats onbekend.
Mijn vrouw Dini van kent haar heel goed
Het laatste bekende adres was in Groningen.
Zij is nog een keer bij ons aan de deur geweest.
Zij moet nu zo rond de 85 jaar zijn.ondanks na-
speuringen hebben wij haar niet kunnen achter-
halen.Zij is vrij lang en had destijds donker haar.
Mijn vrouw heet Dini van Herk.Wij wonen in Schiedam
Meeuwensingel.
te bereiken onder nummer 061955 6478
of 010 470 39 43.wij zijn vrijwel altijd thuis en zien uw
reactie met belangstelling tegemoet
m.vr.gr.
Peter van dam(echtgenoot van Dini)

Rida de Roode

Geachte redactie, ik ben op zoek naar Christel van Daalhuizen, dochter van Lenie van Daalhuizen.
Ik woon al 62 jaar in Rio de Janeiro en ken Christel vanaf haar geboorte.
Sinds de dood van haar moeder ben ik haar adres en telefoon kwijt.
Zij noemde mij tante Mirjam.
Met veel dank!

Leen Jordaan

Redactie,
ik ben verbaasd en verrast van dit stukje.
Heb ik te maken met de dochter van David de Roode?
David was een broer van mijn moeder.
Zo ja, dan is Rida een nicht van mij en zij moet een leeftijd hebben van plm. 85 jaar.
Ik wens haar het allerbeste toe.

peter van dam

ik ben op zoek naar Charles van de Werf oud ongeveer 83 jaar.Hij heeft naast mij op de lagere school gezeten.RK,Robert fruinstraat in rotterdam,
jaren 1947-1953.Hijheeft een tijd in canada verbleven of woot daar nog
steeds.Zijn vader was psychiater.chsrles woonde thuis bij zij ouders in de
Methenesserlaan in Rotterdam.Ik zie uw reactie gaarne tegemoet.
gegroet.
mailadres:pgvandam@caiway.nl
Peter van Dam

Emilie Schuijleman

Ik ben op zoek naar mijn nicht Marjolein van den Berg, ze woonde als kind aan de Viskaarweg op de Meeuwenplaat in Hoogvliet. We hadden toen veel contact, we zaten op dezelfde middelbare school in Brielle. Ze had 2 oudere broers. Ik zou graag weten hoe het met haar gaat,

Kees van der Sijs

Revueteksten

Al geruime tijd ben ik op zoek naar de teksten van een revue uit de jaren 1945/46, gespeeld door leden van de toenmalige buurtvereniging “De Vrijheidszon” uit de Agniesestraat e.o.

De revue werd meerdere malen uitgevoerd in zalen als Odeon/Gouvernestraat en Palace/Zomerhofstraat. Mijn vader en mijn broer (Bas) hebben erin opgetreden en uiteraard nog veel meer personen uit de Agniesebuurt, o.a. Piet Jaspers, die ook optrad als conferencier.

De revue was een groot succes, al werd ze door gewone amateurs gespeeld. Mocht iemand de teksten of het revueboekje nog in zijn bezit hebben en mij een kopie ervan willen opsturen, dan ben ik hem/haar daar zeer erkentelijk voor.

Bij voorbaat dank.
Kees van der Sijs Sr.

Marie

Ik heb een henzo boek van de afvaart van de oude willemsbrug gratis
En oude rotterdam ansichtkaarten gratis

Jan

Dag Marie, Ik ben wel geïnteresseerd in dit aanbod. Je kan mij bereiken via info@museumvreewijk.nl

Rinus de Boer

Wij zoeken nieuwe leden
Biljartvereniging Charlois is op zoek naar nieuwe leden.
Wij zijn een kleine maar een gezellige vereniging, die nieuwe leden kunnen gebruiken iedereen m/v is welkom leeftijd niet gebonden.
Wat kunnen wij u bieden;
U kunt vrij spelen, er start binnenkort een interne competitie,
een paas toernooi, kerst toernooi
U kunt ook spelen voor de bond KNBB (dag competitie) momenteel hebben wij 2 teams ingeschreven, tevens gaan wij ons ook inschrijven voor 3 banden competitie.
Kortom voor ieder wat wils!!!!!!!!!
Heeft u vragen voor informatie,
A Westdijk ,tel 0652392745
M de Boer , tel 0651271712

Marcel Ampt

Ik ben opzoek naar het boek De muzikale voddenman van Roland Vonk. Wie heeft dat misschien te koop voor mij.

Frans Beumer

Goedemiddag, ik ben op zoek naar wat informatie over het brakke drinkwater in Rotterdam. Dat was op 22/1/1963. Het drinkwater was te zout. Nu kan ik mij herinneren uit mijn jeugd, dat wij ook een waterfilter hadden in de keuken. Was dat in de zelfde periode of was later? Ben ook op zoek naar een foto van zo’n waterfilter. Verneem graag van u, alvast bedankt. Groet Frans.

Alie

Ik kan mij het zoute smaakje nog heel goed herinneren gelukkig had mijn vader een oplossing toendertijd werkte hij bij een bedrijf dat een filiaal in het oosten van het land had en de chauffeur reed daar dagelijks heen met niet alleen materialen maar ook met lege mand flessen die dan vol terug kwamen vanuit het oosten ook zorgde de brandweer voor lekker water voor gezinnen waar babies waren in die tijd zodat zij lekkere flesvoeding kregen de reden van het zoute water weet ik niet meer.

Luuk Bonthond

Er kwam weinig smeltwater / regen vanaf de oorsprong van de Maas waardoor bij vloed het zeewater kans kreeg de rivier in te komen tot voorbij het innamepunt van drinkwater voor Rotterdam. Het zout kon er niet uitgefilterd worden.
Er waren wel oplichters die waterfilters verkochten die zouden moeten helpen.
Mijn vader werkte buiten Rotterdam en nam iedere dag wat jerrycans drinkwater mee voor ons en familie. Je kon namelijk wel gewoon douchen met zoutig water en het gebruiken om het toilet door te spoelen.

Timo Pauw

Meneer Kuipers ( via de redactie)

De waterinlaat was in de Esch in die winter vroor het van december 1962 tot maart 1963. Daardoor drong het zoute water steeds verder de rivier op.

Ik zat in 1963 op de binnenvaart en omdat wij schoon zoet water aan boord hadden kwamen inwoners het aan ons vragen 

Timo Pauw

Hans Huizer ( via de redactie)

Ik ben geboren in 1957 en wij woonde destijds in de Hoogmadestraat 1c te Overschie.

Door de strenge vorst drong het zoete water verder landinwaarts en kwam meer zeewater binnen.

Ik weet het nog goed. Ik heb aardappels gegeten in 1963, ze waren met de gewone hoeveelheid zout gekookt door mijn moeder maar door het zoute water echt niet te eten.

Wat ik ook herinner is dat de kolen op waren. Nieuwe kolen halen was moeizaam en je kreeg ze maar in kleine zakjes

Timo Pauw

Fred Dellius (via de redactie)

Ik ben uit 1956. Uit 1963 herinner ik mij dat mijn moeder een liter water door een filter liet lopen maar ik wist niet  waarom.

Ik herinner mij hij dat er in het Oosterlijk Zwembad (Kralingen) een waterbron was waar water werd getapt. Daarmee werd koffie gezet en gekookt.

Timo Pauw

Van de Redactie

In een van onze eigen krant uit 2017 werd beschreven hoe bierbrouwerij Heineken aan de Crooswijksesingel, één van de plaatsen waar gratis schoon drinkwater werd uitgedeeld.

Lees het hier

Hartog - 1963.jpg
Timo Pauw

Van de redactie

In het stadsarchief Rotterdam vonden wij, weliswaar gedateerd 1964, een foto van een Waterfilter

Auteursrechthouder:Gemeente Rotterdam (Stadsarchief) CC-0
Annotatie: Geënsceneerde situatie in de keuken van de familie Groeneveld, met dochter Mäbel.

https://stadsarchief.rotterdam.nl/zoeken/resultaten/index.xml?mizk_alle=waterfilter&mizig=299

NL-RtSA_4121_7065-01 (2).jpg
senta

verdwaald als Utrechtse op jullie krantje de onze DOU is helaas gestopt. mijn vader werkte in Pernis en werd jarenlang gehaald en gebracht hij wilde zijn kinderen daar niet laten opgroeien. hij ging dus met en trommeltje brood en een jerrycan vol met Utrechts water iedere werkdag op stap.
hij zette thee en koffie voor de collega’s ze zullen hem gemist hebben toen hij ziek werd. ook het Utrechtse DOU Archief waarin menig schrijfsel van mij is onvindbaar. heel jammer
mijn vader is in 1972 gestorven. dus dat waren de crisisjaren wat betreft het water. sterkte in de toekomst want dan wordt het ook nog DUUR>
groeten Senta de Haas

Dirk Mout

Christine de Rooij

Met het oog op het hoofdstuk, gewijd aan de jaren 1965 – 1967, zou ik graag in contact komen met mevrouw C.S. De Rooij. Zij was in de eerste en tweede klas van de Koningin Wilhelminaschool in Rotterdam-Crooswijk mijn lerares algebra/meetkunde en biologie en trouwde in die tijd met de heer Cees Borsboom. Ze woonde in de Abraham Kuyperlaan en droeg op de eerste dag van het schoolkamp in Bennekom een lichtblauw broekpak.

Joris van Roosmalen

Wie kan zich herinneren de poffertjes tent van Muller zoals die genoemd werd. Die stond kort na de oorlog op de hoek van de Doelwater straat en de Coolsingel. Een houten gebouw met een bijzondere geschiedenis?

Martin

Zijn er misschien mensen die nog oude foto’s hebben van de Bergsingel 170 waar vroeger de Juwelierszaak/ van de familie Bazuin zat?

Trix Karstens

Martin, Er is een Facebookgroep die Rotterdams Sentiment heet. Daar worden dagelijks oude foto’s van Rotterdam geplaatst.Wellicht vind u daar een foto van dit stukje Bergsingel en anders kan de beheerster u wellicht verder helpen. Of u kunt zelf daar een oproepje plaatsen. Het is een gezellige en nette groep. Ik ben er zelf ook lid van. U moet wel (gratis) lid worden.

Joyce Burggraaf

Wie weet iets van Hanny ( Han) van daalhuizen) het laatst wonende in Bergschenhoek met een Indische man als partner . Zij zou nu ongeveer 90 jaar moeten zijn , wij zijn heel lang vriendinnen geweest , helaas is het contact verloren gegaan . Wie heeft haar gekend of kent haar verblijfplaats?

Leo van der Linden

Nel van der Linden woonde aan albrechtskade rotterdam

G. Hartogs

Ik ben op zoek naar mensen die familie zijn van Adriaan (Arie) Soeterboek, geboren in 1897 in Loon op Zand. Adriaan Soeterboek woonde in de jaren 40/50 aan de Boekweitstraat 40 in Rotterdam Zuid. Hij had een schoenmakerij aan de Resedastraat, ook in Zuid. Voor zover ik weet verkocht hij ook lappen leer aan andere schoenmakerijen in de stad. In Krimpen a/d IJssel licht een dochter van Adriaan Soeterboek begraven, dat is Wilhelmina Soeterboek.

Soeterboek kwam in de schoenmakerij van mijn Opa, aan de Christiaan de Wetstraat. Adriaan Soeterboek werd een huisvriend van mijn opa en oma en kwam ook met regelmaat bij familie in Breda.

Het verhaal gaat dat mijn oma een korte buitenechtelijke relatie had met Soeterboek, waarbij mijn moeder verwekt zou zijn. Er zijn uiteraard twijfels, maar ik zou graag in contact komen met familie van Adriaan Soeterboek. Misschien zijn er nog foto’s van Adriaan Soeterboek?

C Dullemond

Ik cor dullemond zoek naar gerrit wil graag wij zaten op de zelfde school op katendrecht en woonde in de katendrechtsestraat zijn achter naam is wulfraat.

Ton de Raaij

Ik ben op zoek naar een foto van automatiek Hans uit de jaren 60 deze was gevestigd op de slinge in rotterdam penrecht t.o.v. de Bavo kerk wie kan mij helpen

Chris

Beste Ton,

Tik op Delpher eens in automatiek Hans.

Jaap Beekman

Sjaantje Berm

Sf bakker

Ik zoek dik tas,hij heeft gewoond op de molenwerf num:20 in hillergesberg in Rotterdam,ik heb leuke foto’s uit onze jeug.bakkersabiena@gmail.com.

J.van Vugt

Wie heeft er informatie omtrent mijn eerste liefde , Marjan Sizoo.
Woonde op de Emelissedijk.
Nu je ouder wordt vraag je je af hoe is het met je vroegere vrienden en liefde vergaan.

Cora van Driel

Ik ben op zoek naar Wim eind 50 begin 60 er jaren, woonachtig in de Agniessestraat, achternaam waarschijnlijk van Berkel. Hij had verkering met Agnes de Jong, zij woonde in de Teilingerstraat en kwam uit een groot gezin. Later hadden zij een gereedschapswinkel in de Noordmolenstraat.
Ook ben ik op zoek naar Els van Eijk zij woonde ook in de Agniessestraat(achternaam kan anders gespeld zijn).
Weet iemand hier wat van dan hoor ik het heel graag.

Hans Terlouw

Ik haalde destijds altijd mijn gereedschap bij de Jong gereedschappen in de Noordmolenstraat. Was een heel fijne zaak met enorm veel keuze. Nu zitten ze in de Benthuizerstraat. Vraag daar eens.
https://www.dejonggereedschappen.nl/

j goedhart

Ik werkte tussen 1955 en 1960 bij Gebr. Pot te Bolnes. Daar werkte ook ene de Jong .magazijn chef uit Rotterdam-Noord

A De koning

Gaarne ben ik op zoek naar een dienstmaat naam Cor van Woerden.Lichting 71/3 in Schaarsbergen laatste woonadres Friessestraat in Rotterdam zuid.

Elly van Galen

Ik ben op zoek naar Marijke Corveleijn/Corvelijn..Zij woonde in de Zegenstraat en trouwde met Harry Venema. Periode ongeveer 1960-1975.

Ria Aretz

Vraag eens op facebook aan Bauline van Zanten, zij woonde toen ook in de Zegenstraat.
Haar vader en mijn vader waren collega’s bij de Douane

Ton van Haasteren

Hallo, zijn er nog mensen die rond 1962/63 hebben gewerkt bij Vroom en Dreesmann op de pleinweg ?. Ik zou het leuk vinden om te horen hoe het hen is vergaan. bv met Jan Schriek, Harry Mast ,Rob Veelbehr , Tiny Slotboom, mevr. Barkmeier ,Ina Kuipers, en vele andere,

Timo Pauw

Nog een leuke foto uit ons archief

pleinweg.jpg
Joop van t hof

Ik zoek Henk van der ham, hij woonde in de mariastraat in Rotterdam, hij was chauffeur bij de Luwa in 1959, ik ben met hem meegereden voor herhaling in Crailo, mijn naam is Joop van t Hof, e-mail jvanthof88@kabelfoon.nl

Aad van Driel

Muziek gezocht bij oud liedje

Tijdens een reis naar Kroatië hoorde ik een Rotterdammer een oud liedje zingen. De man die het zong is inmiddels overleden. De tekst van het lied heb ik kunnen achterhalen, maar ik zou graag de bladmuziek terugvinden. Wie kan mij daar aan helpen?

Het lied heet ‘Beelden uit mijn kinderjaren’ begint als volgt:

Beelden uit mijn kinderjaren
komen dikwijls voor mijn geest
En dan zie ik in gedachten
hoe het bij ons thuis is geweest
Nog zie ik dat wankele huisje
in die enge nauwe steeg
Waar mijn moeder elke zomer
weer een nieuwe baby kreeg
O wat was het er gezellig
In ons huisje, ons huisje in de steeg

Ik zou het ook leuk vinden als deze tekst weer bij zanggroepen weer worden opgepakt in hun repertoire. 

Aad van Driel

Timo Pauw

Op de redactie ontvingen wij 2 suggesties waar de bladmuziek te vinden zou kunnen zijn.

Seniorenplaza en Overtuin

Ria van der Ster

Ik ken dit liedje onder een andere naam en tekst, nl. Hutje bij (of aan) de zee..
Ik vond de bladmuziek met de Engelse tekst in een bibliotheek in Australie, onder de naam Cottage by the sea.
Mocht u nog geinteresseerd zijn kan ik die naar u mailen.

Aad van Driel

Zou herl leuk wezen Ria.
Bij voorbaat dank hiervoor

J. Schenk

Ik zou mijn verzameling speldjes/pins
van voetbalclubs/bonden graag uitbreiden.
Wie heeft deze nog voor mij?
Ik kom ze graag ophalen.
J. Schenk
john.schenk@upcmail.nl

Jos Grotveld

Beste Rotterdammers,
Ik ben op zoek naar informatie en/of een afbeelding van de schuilkelder aan het begin van de Sophiakade.
Wij woonden op nummer 82a recht tegenover de Koninginnekerk. De schuilkelder lag tegen de Boezem.
Alvast dank en groet, Jos Grootveld

B Mik

Piet Meeder uit IJsselmonde.
Werkte bij Hoogenboom automobielbedrijf Gerrit Jan Mulderstraat in 56/57.
Is er nog familie die interesse heeft in de foto.

Advertenties