Oproepjes

Op zoek?

Op zoek naar een oude bekende of herinneringen uit de oude doos plaats dan hieronder uw oproep en druk op plaats reactie. Indien de oproep is geplaatst ontvangt u daar een email over. Wilt u automatisch bericht krijgen als er wordt gereageerd moet u op het vinkje (belletje) links naast plaats reactie drukken.

Commerciële oproepen worden niet opgenomen in dit overzicht. Alle oproepjes worden vooraf gecheckt en zullen na 17 uur en in het weekeinde niet altijd direct zichtbaar zijn.

Uit de uitzending van deze week 24 juni

Openbare School aan de Delfgaauwstraat

Foto’s van Opa en Oma van Weelden -Vrijenhoek

Bijzondere foto’s / trekschuit Eben-Haezer 

Onderzoek op de Kaap / Wandelinterviews

guest
3.7K Reacties
Nieuwste
Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle oproepen
Aat van Vliet

Wie kent Ansje Mochtar geboren in Jakarta.

Huib Schouten

Gezocht; Rene Paul
Ik ben al jaren op zoek naar Rene Paul. Hij woonde begin jaren 70 aan de Mathenesserdijk op nr 413 maar daar ben ik niet zeker van. Hij had een jonger zusje. Zijn ouders een volkstuin aan de Abraham van Stolklaan. Rene ging als machinist naar de marine in 1969 en kwam op de Mijnendienst terecht. Ik heb met hem op Hr. Ms. Blaricum gevaren. Hij ontsnapte ternauwernood aan de dood bij de aanvaring van Hr Ms Noord-Brabant in 1973. Het schip kwam in aanvaring met de Tacuma voor de kust van Zeeuws Vlaanderen. Na zijn diensttijd heeft hij naar ik weet bij de Melkunie gewerkt. Hij was een groot liefhebber van The Rolling Stones. Ik heb me altijd afgevraagd hoe het hem is vergaan want de aanvaring had hem enorm aangegrepen. Wie kan mij helpen? Hartelijk dank.

Vincent Baptist

Gezocht: Wandelaars op de Kaap!
Oproep voor wandelinterviews Katendrecht

Voor onderzoek naar het verleden en heden van Katendrecht is Vincent Baptist (Erasmus Universiteit Rotterdam) momenteel op zoek naar voormalige en huidige bewoners van Katendrecht die tijdens een wandelinterview graag hun eigen herinneringen en mening over de wijk willen delen:

-Heb je tijdens de jaren ’70 in Katendrecht gewoond?
-Wil je graag jouw persoonlijke kijk delen op de buurt vroeger en nu?
-Heb je gedurende juli-augustus 2022 tijd om deel te nemen aan een wandelinterview van max. 1u?
-Wil je wetenschappelijk onderzoek naar Rotterdam een handje helpen?

Neem dan contact op met Vincent Baptist via mail (baptist@eshcc.eur.nl) of telefoon (06-16363425).

Ben je niet helemaal zeker of je binnen de doelgroep van deze oproep valt? Neem gerust contact op voor verdere info!
Ken je andere mensen die binnen de doelgroep vallen en zouden willen deelnemen? Breng deze oproep vooral onder hun aandacht!

Willem

Wie kan mij meer vertellen over de geschiedenis van de Openbare School voor lager onderwijs aan de Delfgaauwstraat in het Liskwartier in Rotterdam?
Ik ben in het bezit van zeer oude foto’s en rapporten uit de 20-er jaren van de vorige eeuw.

Ria Mulder-van Weelden

Wie kan mij helpen aan een foto van mijn opa en oma.
Opa was Arie van Weelden, in leven directeur/eigenaar van Van Weelden’s Kolenhandel te Hillegersberg, geboren in 1875 en overleden in 1934.
Oma was Aaltje Vrijenhoek, geboren in 1873 en overleden in 1941.

Kruisplein tram 3 IN.jpg
Bob

Ik vraag het nog maar een keer, wie heeft een foto uit 1942 waarop een rijtuig staat, op de coolsingel, met een gebroken wiel.
En wie heeft een foto van een trekschuit genaamd de Ebenhaezer (later omgebouwd als motorschip)

Laatst bewerkt op 11 dagen geleden door Bob
M Bohnen

Reünie Atomium’61 op 2 juli 2022. Ivm het 60-jarig bestaan (welke we eigenlijk in 2021 hadden moeten vieren) is er op 2 juli een middag- en avondprogramma waar oud-leden en oud-vrijwilligers van harte welkom zijn. Inloop vanaf 15.00u. Locatie Sparrendaal 91. Kijk voor meer informatie op http://www.atomium61.nl

downloaden.jpg
van pelt

bert van reewijk gezocht te rotterdam

Ria van Doorenmalen van Roodhuijzen

Samen met vijf vriendinnen ben ik een van de “Peertjes”, een clubje klasgenoten (we zouden nu meidengroep zeggen) opgericht op de MMS van de Mecklenburglaan, in de jaren zestig. Sinds de reunie van 2006 zien wij elkaar een aantal keren per jaar. Het is steeds weer of de tijd heeft stilgestaan, de jaren tussen 1960 en 2006 overbruggen we moeiteloos. Elke keer dat we elkaar zien is het een feest, oergezellig, we kletsen wat af! Een ding zit ons echter dwars: ondanks verschillende opsporingspogingen, missen we nog steeds ons 7e lid. nl Anneke van den (of van de, van der) Enden. Geboren in 1946/47 (maart?) Woonde in de Allard Piersonstraat. Is van het gym naar de MMS overgestapt. Heeft bij de bibliotheek gewerkt. Ze had een oudere zus en twee broers, waarvan de oudste Kees heet. Ze zou met een (Deense?) dominee zijn getrouwd en in, of in de buurt van Leerdam hebben gewoond. Wat zou het fijn zijn iets van of over haar te horen.

Irmgard Owen

Wie kan mij vertellen welke bakker er op het Noordereiland gevestigd was en in welke straat tijdens de oorlog?

Reunie Imtech

Reünie Imtech,
Naar aanleiding van het succes van 2018 willen wij, André de Visser, Jan de Bruin, Jos Hamelink, Nick Roberts, Petra de Visser en Piet Versendaal nogmaals proberen een Reünie te organiseren voor alle Imtechers/ Rietschoten en Houwens. Uiteraard alleen bij voldoende animo. Dus mocht u interesse hebben dan graag een berichtje (naam en mailadres eventueel afdeling) graag voor 15-7-2022 naar: ReunieRenH@gmail.com. Deel a.u.b. dit bericht zoveel mogelijk. Bij voldoende reacties/ animo gaan wij verder en volgen meer gegevens. (datum, kosten ca € 25,00 en locatie) Wij horen graag van U.

Sander van Overbeek

Het boekje “Rotterdam Culinair”
Ik ben opzoek naar de boekjes met deze titel.
Uitgegeven vanaf 1988 t/m begin jaren 2003. Het was een gids voor Restaurants, Eetcafes etc. in Rotterdam en regio.
Een aantal jaargangen heb ik zoals 1991-1992, 1995-1996 en 1999-2000. Het is zo’n mooi tijdsbeeld van de horeca in Rotterdam van die tijd.
Maar ik zou graag nog meer willen hebben zoals die van 1988-1989 bijvoorbeeld.
Maar waar ik ook zoek, ik kom ze nergens tegen.
De Oud Rotterdammer is mijn laatste hoop.

Laatst bewerkt op 17 dagen geleden door Sander van Overbeek
George de Best

Bloemenboot

Ik ben ik al jaren op zoek naar informatie over de ‘bloemenboot’ die vroeger bij de Noorderbrug in de Rotte lag. Mijn opa heeft daar jarenlang planten en bomen verkocht.

Als kind ging ik dan langs en keek dan ook vaak naar de helikopter op het nabijgelegen heliport.

Wie weet meer over de bloemenboot?

Chris

Beste George,

In de beeldbank van het gemeentearchief staat een foto met een boot op de plek die je aangeeft: NL-RtSA_4100_2005-5936-EN-5937-02.jpg

Chris

Beste George,

Inmiddels heb ik nog een foto in het gemeentearchief gevonden: 2005-9111

Theo Kentie

Ik ben op zoek naar informatie over Esther Stahl. Ze werd in Rotterdam geboren in 1948 als dochter van Herbert Stahl en Betje Wijnberg. Ze verloofde zich in 1965 en trouwde op 19 augustus 1967 met C.A.G. Donkersloot. Ze zal toen bij haar ouders in de Zwarte Paardenstraat hebben gewoond. Ze werkte bij Helders textielhandel in de Witte de Withstraat.  Wie kent haar of heeft haar gekend?

John van der Voort

Ik ben voor mijn tante op zoek naar Harry Schelvis die eind jaren 60/ begin jaren 70 woonde in de Schipholstraat 77 Rotterdam. Harry heeft een tijdje bij Familie Smits in Wassenaar gewoond. Verder is er weinig van hem bekend bij mij. Als mensen hem kennen en dingen over hem weten hoor ik het graag. Mijn tante wordt 94 jaar en zou het leuk vinden om weer contact met Harry te krijgen.

Mvg John van der Voort.

IMG_9063.jpg
Judith Olthuis

Beste Rotterdammers,

in verband met een boek over mijn vader, Tjaart Olthuis, ben ik op zoek naar mensen die hem gekend hebben. Hij is als zoon van Tjeerd en Abigaël Olthuis-Mouris geboren op 6 maart 1931, aan de Feijenoorddijk op Zuid. Vanaf 1938 woonde hij met zijn ouders, broers Joop, Johan, Arie en Jantje (overleden in 1956) en zijn zusjes Willie en Carla aan de Tweebosstraat 97. Hij zat daar ‘om de hoek’ op school bij ‘meester Snoek’. Het gezin Olthuis had een huisje in de Houten kampeerstad in Hoek van Holland, tot 1957.

Mijn vader Tjaart is meteen na de oorlog gaan varen: eerst in de Rotterdamse havens, onder meer op sleepboot de Siberië, later op ijsbrekers en in 1949 ging hij met SS De Delftdijk van de Holland Amerika Lijn naar Vancouver. In 1959 ging hij gitaar studeren aan het Rotterdams Conservatorium.

Ik ben vooral heel benieuwd of er nog mensen zijn uit de Tweebosbuurt die hem of dit gezin Olthuis kennen (van Tjeerd en ‘Abi’ Olthuis).

Hartelijk dank alvast voor uw of jullie reactie.

Ton Verbaas

Miujn Opa Henk Bedee heeft tot 1955 gewerkt als machinist op de SS Siberië . Daarna Is hij op de MS Noordpool gaan varen tot zijn pensioen in 1965. Ik ging in de jaren 50 regelmatig naar de Willemskade om te zien of hij daar dn lag en mee kon varen als zij een sleep kregen. Dit heb ik regelmatig dedaan. Hij vertelde ook dat er een jongeman werkte welke dan 22 boterhammen bij zich had. Ik heb ook een vriend -Wim Klootwijk- gehad welke in de Tweebosstraat woonde. Met hem voetbalde ik bij Feyenoord en gingen dansen bij ?? boven het cafe op de hoek van de Hilledijk. Hierbij een foto’s van de SS Siberië. Als u meer foto’s wil van de Siberië kunt u mij Mailen.

1926-01-01 Siberië gevaren tot 1955 met machinist Opa Henk Bedee (1).jpg
Judith Olthuis

Beste Ton,

Hartelijk dank voor je reactie en de foto. Dat van die 22 boterhammen zou zomaar mijn vader geweest kunnen zijn.
Graag zou ik contact met je opnemen. Hoe werkt dat via deze pagina?

Vr. goed roet, Judith.

Judith Olthuis

Groet!

Ton Verbaas

Ik heb Timo toestemming gegeven mijn emailadres te geven

wim vd windt

dat was dan bij de dansschool van Dhr. en Mevr. Beenhakker. het cafe bestaat nog en heet Klein Odeon.

Yvonne Kooijman

Vanwege stamboomonderzoek ben ik op zoek naar kinderen en/of kleinkinderen van onderstaande personen

Hester Wilhelmina Adriana Van Tol geb: 05-07-1910
Catharina Van Tol geb: 08-08-1912
Johanna Van Tol geb: 17-07-1917
Jannetje Cornelia Van Tol geb: 11-02-1920
Pieternella Christiana Van Tol geb: 11-04-1922

Dit zijn zussen van mijn moeder Adriana Johanna Maria Van Tol

Willem

Yvonne kinderen van johanna 17-7-1917.x Kiesewetter
ongv 6x 5 meisjes en een zoon,,namen geven ?
kunnen nog in leven zijn.

Willem

yvonne er zjjn ongv 6 kinderen van Johanna 17-7-1917
er zijn er nog wat in leven dus kan ik de namen (nog) niet geven. willem 81+

Willem

willem Er is er maar een zeker.die staat op de gezinskaart
BS Rotterdam

Donald van der Horst

Verzamelaar zoekt tafelvlaggetje van de vroegere Nieuwe Rotterdamsche Sleepdienst (N.R.S.) uit Rotterdam.

Teun Koppenol

leerlingen Frits Ruysschool jaren 1957 – 1961

Aad de Man

Oproep voor oud Hoofdconducteurs van de standplaatsen Rotterdam, Dordrecht en Hoek van Holland.
Wij het bestuur van OUD Hoofdconducteurs zijn op zoek naar mensen die in het verleden beroep van Hoofdconducteur hebben uitgeoefend op boven genoemde standplaatsen. Vindt u het leuk om uw oud collega’s weer te ontmoeten en anekdotes van het verleden of heden aan te horen of te vertellen.
 Eenmaal per jaar houden wij een reünie waar veel oud spoormensen komen om weer gezellig onder het genot van een drankje en een broodje   samen met oud collega’s te zijn.
Vind je het leuk om eenmaal per jaar nog herinneringen te bespreken met je oud collega’s meld je dan aan als lid van de Oud HC Club Rotterdam, Dordrecht en Hoek van Holland. Is er iemand waarvan je weet dat hij of zij als conducteur(trice) heeft gewerkt op een van de drie standplaatsen geef dit bericht dan aan hem of haar door.
 Schroom u niet en meld u aan bij Aad de man . Dat kan via email aaddeman49@gmail.com  of telefonisch bij Aad de Man tel: 0614794141. Contributie bedraagt € 7,50 .== per jaar.
Nu de corona niet meer zo hevig is word er dit jaar, na drie jaar, weer een reünie georganiseerd. 

Gerard Baars

Ben opzoek naar kleine haven sleepbootjes van hout , geen bouwdozen maar door de mensen zelf gemaakt, dit is voor mijn verzameling

Joep van Leeuwen

Graag zou ik Adri Snel willen ontmoeten, die begin jaren 70 bij ons werkzaam was bij slagerij : Joep van Leeuwen aan de G.J. Mulderstraat in Rotterdam west

Wieger Sterkenburg

Koningin Wilhelmina Kweekschool, jaren ‘53-‘58, ik zat in klas met Gert Smorenburg, die woonde in de Jericholaan inKralingen. Weet iemand iets meer van hem?

Joep van Leeuwen

Waar is Adri Snel gebleven?
Zij was werkzaam bij slagerij Joep van Leeuwen in de G.J. Mulderstraat 14

Angelique Vermeule

Mijn vader is op zoek naar meer informatie over het voormalige café Markthuis (Markthuys misschien) die was gevestigd aan het Noordplein. De baas was toen een man met de achternaam Uljee,was zo in de jaren 60,70 en mogelijk 80. Echt alle informatie is welkom,ook foto’s dus.

Chris

Beste Angelique,

Bij het gemeentearchief kun je een foto van het cafe zien (nr. 38935).
Op de ruit staat als naam van de eigenaar Red Smit. Het cafe zat op de hoek van het Noordplein en de Kievitstraat. Die laatste bestaat niet meer.

Angelique Vermeule

Dank u wel voor deze informatie.

Peter Vermeule

Dit is een glas uit dat café

download.png
Emma Boeringa

Ik doe onderzoek naar het Vergeten Bombardement op Bospolder-Tussendijken. Ik zou graag in contact komen met de mensen die in 1978 in het wijkorgaan zaten. Dit zijn:

  • Lenie Woudenberg-Kuit
  • Piet Wolters
  • M. Schravesande
  • A. C. Th. Stevenaart
  • J. van Doorn
  • E. Burger
  • P. Noordzij

Contact met een van hen of iemand die me meer over dit wijkorgaan kan vertellen is gewenst!

Elly Visser-Smit

Oud Mathenesse

Ik schrijf een boek over de wijk Oud Mathenesse. Hiervoor zoek ik informatie over de huishoudschool die zat op het Pinasplein 4 in Oud Mathenesse.

Wie heeft voor mij informatie over de periode dat deze school hier zat, over de herinneringen daaraan en heel graag ook (klasse)foto’s.

Maar een foto van het schoolgebouw is ook heel welkom.

L.C. Brouwers-Ton

Ben op zoek naar foto’s van het constructie bedrijf Ton en van de Wende op Hoofdweg 344 Rotterdam in de jaren 50. Helaas heb ik er zelf geen enkele foto van.

Peet de Vos

Groet van Piet de Vos aan de medewerkers van de factureerafdeling bij
skipshandler Hans K.Madsen tot 1996,Coby Stobbe,Conny
Verbaas,Henny van de Berg, Theo Schoofs,

Piet Moree

Kent er nog iemand de Dansschool Bekude van meneer du Pree?

F. van Riet

Via familie van Frans Swidde uit Amerika kreeg ik de volgende vraag. Frans Gerardus Swidde, geb. 31-12-1887 in Utrecht wonende Schieweg 224c in Rotterdam, beroep kok/banketbakker, werd op 26-08-1943 gearresteerd en voor de Sicherheitspolizei in het Haaseveer opgesloten.

Op 10-09-1943 werd hij overgebracht naar kamp Vught en daar op 20-12-1943 weer vrijgelaten. Swidde zou zijn twee Joodse buurmeisjes Sara (Sellie) Weijl (later gehuwd met Vorst) en Rebecca Weijl (later gehuwd met Taubmann) hebben gered.

Familie van Swidde is op zoek naar informatie over de reddingsactie van beide Joodse meisjes.

Willem

van Riet Op de Arrestanten Kaart staan geen gegevens waarom hij is opgpakt.Kinderen allegij gehuwd
Sellie (sara) 1915 Rotterdam overl 2003 Jerusalem.
Rebecca 1925 Rotterdam x Toubman

Frank

Hallo Willem, klopt inderdaad dat op de arrestantekaart geen reden van arrestatie is vermeld. Ook elders ben ik het niet tegengekomen. Frank

Willem

Frank Wat buurmeisjes betreft is voor mij een vraagteken.als het goed is is de familie dec 1940
naar gouda verhuisd.1n 1942/1943 is de rest van de familie in diversen kampen overleden.
aan knoppingspunt is dat de vader ook Banketbakker was evenals swidde. de familie in Israel kan dan uitsluitsel geven.ze reageren wel ,maar uit die schrijfwijze is abc tje gr Willem

Jan Mulleman

Op dit moment wordt er in Nederland op zo’n 18 locaties gratis mondharmonica les aangeboden aan mensen met ademhalingsproblemen, zoals COPD, longkanker en de ziekte van Parkinson.

Maar ook andere zieken kunnen baat hebben bij deze mondharmonica les.

Een van deze locaties is ons eigen Maasstad Ziekenhuis Het treurige nieuws is dat In april dit jaar de begeleider van deze mondharmonica lessen in het Maasstad, zijn naam was Pieter Oostdijk, is overleden.

Pieter vroeg destijds Jan Mulleman om een opvolger voor hem te zoeken. Nu zijn we hier op de radio om te vragen namens Jan “wie wil deze uitdaging aangaan?”. Reageer………..

P. Schop

Mijn schoonvader heeft tot aan zijn pensioen in 1989 bij van der Meer & Schoep gewerkt. Nu kwam hij in zijn kelder 2 stofjassen tegen, gloednieuw en nog in de verpakking! Als hier een liefhebber voor is kan die zich bij mij melden.

Wouter Soeters

Gratis!

Wie heeft er interesse in de De Oud-Rotterdammer krantjes vanaf het begin tot nu toe? Mogelijk dat er twee of drie exemplaren ontbreken, maar verder als nieuw!
Voor afhalen, graag even een mailtje naar

anwout@gmail.com

Wim Gé Warnaar

Omdat wij geen up-to-date adressenbestand hebben van oud-leden, oud-voetballers, oud-trainers en oud-vrijwilligers vragen wij uw medewerking 

OPROEP REÜNIE VOETBALVERENIGING RHOON
Vanwege het 75-jarig bestaan organiseert v.v. Rhoon een reünie voor oud-leden, -voetballers, -trainers en -vrijwilligers op zaterdag 4 juni van 16:00-19:00 uur. Zegt het voort! Registreer met  toegangsbewijs via http://www.vvrhoon-historie.nl

JubileumFeest-1-poster 750x950.jpg
Bert van Trirum

De Belbus (wijkbus in Hillegersberg en Schiebroek) is op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Collega’s voor op de bus (chauffeurs en begeleiders) en op kantoor (telefooncentrale en planning). De Belbus wordt volledig gerund door vrijwilligers, mensen die belangeloos in hun vrije tijd iets voor anderen doen.

Uiteraard kunt u, op afspraak, eerst eens ervaren of dit vrijwilligerswerk iets voor u is. U kunt zich aanmelden door te bellen naar 010 – 418 81 21. Een mailtje sturen naar info@belbus-his.nl kan natuurlijk ook.

Het kantooradres is Minervaplein 96, 3054 SK Rotterdam, in de wijkwinkel van de Bewonersorganisatie 110-Morgen.
De haltes van tram 4 en bus 35 zijn op loopafstand. Bus 174 stopt voor de deur. Parkeren is gratis.

Reünie Van Oldenbarnevelt

Reünie Van Oldenbarnevelt HBS en MMS

Leerlingen die in de jaren 1969 tot en met 1972 eindexamen hebben gedaan aan de Van Oldenbarnevelt HBS en MMS in Rotterdam Zuid wordt verzocht zich voor eventuele deelname aan de te organiseren reünie te melden bij het Comité Reünie van Oldenbarnevelt HBS & MMS.

Ook oud-leerlingen uit andere jaren kunnen zich aanmelden.

Voor meer informatie zie Facebookpagina Vrienden van Van Oldenbarnevelt HBS & MMS.

Datum, locatie en programma zijn nog niet bekend. Het is de bedoeling om de reünie in het derde kwartaal van 2023 ergens in Rotterdam Zuid te houden. Reacties op dit bericht zijn ook welkom en gelezen door de organisatie.

hbs.jpg
Helen van Noort

2 minuten verhalen over de tweede wereldoorlog. Ik heb er ook een. In de vroege meidagen van 1940 vluchten een aantal jonge jongens weg voor de Duitse bezetters. Mijn oma stond, hoogzwanger van mijn vader, voor haar woning aan de Nassaukade op Rotterdam Zuid en liet deze jongens bij haar naar binnen gaan en via haar achtertuin ontsnappen. Toen de Duitsers ook naar binnen wilde heeft ze heb tegengehouden en hun huid vol gescholden. Nu ben ik benieuwd of er misschien kinderen of kleinkinderen zijn die het verhaal van deze jongens kent?? Waarom moesten ze rennen, zijn ze goed weggekomen enzovoort. mailen kan naar; helendirk@hotmail.com

Lisette

Ik ben bezig met het schrijven van mijn levensverhaal (blijft binnen de familie), en ben naarstig op zoek naar foto’s van een oud wiskunde docent van de Melanchthon in Schiebroek. Zijn naam was Meneer H. Groeneveld.
Ik ging naar deze school in de eerste helft van de jaren negentig, maar ik ben blij met elke foto die ik kan vinden, dus ook uit eerdere jaren.

Wie o wie kan mij helpen?

Op Schoolbank heb ik wel wat gevonden, maar ik zou graag iets duidelijkere foto’s vinden.

Bij voorbaat dank.

Lisette

Arina Maissan-Bos

Misschien kunt u een foto aan hemzelf vragen, want hij woont in Berkel en Rodenrijs.

Lisette

Dank voor uw reactie.

Ik vond een mailadres van hem op de site van de Historische Vereniging van Berkel en Rodenrijs. Ik heb de stoute schoenen aangetrokken en een bericht gestuurd.

Alle hulp blijft natuurlijk welkom.

Groeten,
Lisette

Lisette

Bedankt voor uw reactie.

Ik heb na wat speurwerk een mailadres gevonden en de stoute schoenen aangetrokken, en een bericht verstuurd.

Vooralsnog geen geluk. Ik weet ook niet of het mailadres nog actueel is.

Alle hulp blijft welkom.

ton v hall

Beste Lisette.
Je kan ook misschien een oproepje doen in de wijkkrant de Heraut van Lansingerland waar ook Berkel onder valt.

peter van dam

Peter van dam,
Ik heb alle namen van schoolmaten kunnen opsporen.

Peet.

peter van dam

Peter van dam wil alle bekenden van vroeger jaren.weten jullie nog van de fles oom tom een bruin cafe ik kom beslist
terug met een uitgebreider verhaal tot dan,

Arthur van Melsfort

Victoria

In een oude doos vond ik deze voetbalfoto van Victoria. De datum staat er niet op.

Ik weet dat de keeper in het witte shirt voorop mijn ome Wim Burks is. In de middelste rij is de uiterst rechtse van de 3 knielende spelers mijn ome Teun Burks.

Ik wil graag weten waar het is, wanneer ongeveer. Mijn ome Wim staat ook in een boekje van EDS waar hij keeper was en in het seizoen 1936/37 kampioen 3e klasse K.N.V.B. is.

Wie weet meer van mijn ooms die voetbalden?

vicoria.jpg
Elly Verheij-Voogt

Mijn vader is Jan Voogt en heeft in 1944 (misschien al eerder) en 1945 bij de “HAKA” gewerkt.

Deze was destijds gevestigd aan de Westzeedijk 487. Ik heb een brief/verklaring gevonden, waaruit blijkt dat mijn vader in de periode 8/1/1945 t/m 28/3/1945 ondergedoken heeft gezeten.

De verklaring was door de HAKA opgesteld. Doordat mijn vader die maanden niet kon komen werken. Daar mijn vader hier nooit iets over heeft verteld, waarschijnlijk tegen niemand, ben ik toch erg benieuwd, of er mensen zijn die hier wel wat vanaf wisten of weten.

Mijn vader was toen16 jaar. Hij woonde destijds in de Kogelvangerstraat.

verklaring.jpg
Gerard Somers

Nooit geweten dat ze jonge jongens ook al oppakten, Mijn vader was ook opgepakt voor dwang arbeid in Duitsland. Werd volgens mij vroeger niet zo veel over gesproken. Ik ben van 1942maar ken helemaal niets herinneren van die tijd. Bedankt voor je deling.

Ton

Ik ben in .42 geboren en mijn oudste broers waren ,, vrij willig,, naar Duitsland gestuurd. Na 70 jaar kwam ik achter de waarheid . Intussen zijn mijn oudste zus en ik de enige nog van de familie. ,40 – ,45 heeft nog meer geheimen.

Jan

Beste Elly,

Mogelijk kunnen ze hier een antwoord geven op uw vraag.

Het Nationaal Coöperatie Museum – Nationaal Coöperatie Museum (cooperatie-museum.nl)

Pim van der Kleij

Vorig jaar is de reünie voor leden van tennisclub LTC Aeolus-Oledo niet doorgegaan vanwege corona.
Maar we doen een nieuwe poging en willen op zaterdagmiddag 9 juli a.s. wederom een reünie organiseren.
Heb je ook belangstelling om te komen, stuur dan een mailtje naar aoreunie@gmail.com en we sturen je meer informatie.

Theo hofstede

De zuidhoek in de jaren 50

Alex Suijkerbuijk

Wie zijn deze wielrenners?

Deze foto roept bij mij herinneringen op aan mijn vader Janus Suijkerbuijk geboren op 31 oktober 1910 die een of ander Rotterdams kampioenschap zou hebben gewonnen.

Als kind speelde ik met de kampioensbeker die samen met een groen wit lint in een kast bij ons thuis lag. Beker en lint zijn door de vele verhuizingen zoekgeraakt zodat ik ook niet de datum kan achterhalen wanneer hij deze beker heeft gewonnen.

Wel vond ik een foto waarop hij samen met twee andere renners staat met het lint om zijn schouder (de middelste is mijn vader).

Misschien is er iemand die weet waar en wanneer deze foto is gemaakt.

fotooproep 29 april.jpg
Wim Zonneveld

Dag Alex. Je vader komt voor in wieleruitslagen in Rotterdam en omgeving 1925-1928. Ik zal ze je per email opsturen.

Noor Nuis

Weet iemand misschien waar dit mozaiek gehangen heeft? Vindplaats bij het vuil aan de straat, vroege 60-er jaren, wijk waarschijnlijk iets met een “i” of “ie”. In ieder geval Rotterdam of daar heel dichtbij. De vinder is kort hierna overleden, verder geen informatie bekend. Mozaiek is ruim 2 meter hoog.

123C3468-A3BE-4569-BEFA-709C6E0D942C.jpeg
Jan

Beste Noor,

Het mozaïek zou van de kunstenaar Louis van Roode kunnen zijn.

Noor Nuis

Louis van Roode maakte prachtig werk! Het mozaiek is helaas niet gesigneerd.
Het lijkt wel wederopbouwkunst te zijn, zo uit de 50-er jaren.
Voor een chirstelijke school? Een kerk?

Jan Haak

Beste Noor,

Ik heb je via facebook een prive bericht gestuurd.

Groeten, Jan

Noor Nuis

Beste Jan, dank! Alleen is mijn FB afgeschermd, het bericht komt niet binnen. Zou je me misschien kunnen mailen? Ik ben nieuwsgierig, bij voorbaat dank!
groet,
Noor

Margriet de Ruiter

Ik zou graag willen weten of er nog mensen in leven zijn die gewerkt hebben bij één van de winkels van Ewald Behle, voornamelijk die in de Tulpstraat. Werkte er zelf van 1960-1964.

Ad van Beek

Opening Wilton-Fijenoord Interactief Museum en vermoedelijk de laatste reünie! 14 mei 11.00 is de opening die vanwege de grote belangstelling alleen toegankelijk zal zijn voor: ex Wilton-Fijenoord medewerkers en/of familieleden, donateurs/sponsors en genodigden! Heeft u bij Wilton Fijenoord gewerkt of kent u iemand die hier gewerkt heeft, geeft u dit dan alstublieft door. Vooraf aanmelden is verplicht: bij voorkeur via https://wilton-fijenoord.nl/ anders via adrie.v.beek@gmail.com of tel.06-55834651 of Wilton Fijenoord Facebook. Daarna is het museum voor iedereen toegankelijk en de toegang is gratis.

40815461-4A30-4E1B-9A2D-1ADA56E4BFD6.jpeg
Yvonne van der Voorde

Ik ben op zoek naar verhalen over en herinneringen aan dokter Wolters.

Dokters Wolters had zijn praktijk aan de Noordsingel 110. 

Ik ben geboren en getogen in het Oude Noorden en heb mijn jeugd doorgebracht in de Erasmusstraat.

Op 3 mei verschijnt er een verhaal van mij in de Oud-Rotterdammer over Dokters Wolters en nu vraag ik mij af wie heeft er ook herinneringen aan deze huisarts?

Elly

Goede dokter die zijn patiënten kende, ik heb tot mijn 20ste in Rotterdam noord gewoond en was patiënt van dr Wolters.
Mijn moeder had best losse handjes en op een dag heeft ze na de zoveelste ruzie tussen mijn zus en mij , mij een klap op mijn hoofd gegeven met een vaatborsteltje.
Gevolg: gat in mijn hoofd. Naar dr Wolters voor behandeling.
Hij keek mijn moeder heel streng aan en zei toen:” dit gebeurt nooit meer hè “
Ze heeft me hierna nooit meer aangeraakt,
Dus hoera voor de Wolters.
Mvg
Elly

Yvonne van der Voorde

Beste Elly

Wat een ellendige herinnering met een geweldige afloop dankzij dokter Wolters. Als het nodig was kon hij inderdaad ook best autoritair zijn. Het was een eerlijke en vooral rechtvaardig mens.

Groetjes van Yvonne

Dé gratis krant voor
de vijftigplusser!

Advertenties