Oproepjes

Op zoek?

Op zoek naar een oude bekende of herinneringen uit de oude doos plaats dan hieronder uw oproep en druk op plaats reactie. Indien de oproep is geplaatst ontvangt u daar een email over. Wilt u automatisch bericht krijgen als er wordt gereageerd moet u op het vinkje (belletje) links naast plaats reactie drukken.

Commerciële oproepen worden niet opgenomen in dit overzicht. Alle oproepjes worden vooraf gecheckt en zullen na 17 uur en in het weekeinde niet altijd direct zichtbaar zijn.

Elke vrijdag lezen wij een selectie voor bij het radioprogramma Dwars door Rijnmond. Uit de uitzending van deze week 29 juli klik op het logo om deze na te luisteren.

De oproepen van vrijdag 19 augustus zijn.

Op zoek naar Joke Wilders  //  Mijn tijd in Spangen / Henk van de Berg // Mulo de Reijer // Coolsingel Ziekenhuis / Kraamafdeling 

 

 

 

guest
3.7K Reacties
Nieuwste
Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle oproepen
Henk van den Berg (bijnaam Seer)

Mijn tijd in Spangen

In De Oud Rotterdammer van 11 januari is een artikeltje van mijn hand verschenen onder bovenstaande kop. Helaas is toen het e-mailadres weggevallen.

Ik zou het leuk vinden om in contact te komen met de mensen, die zich iets van Spangen rondom het Staringplein eind jaren ’50, begin jaren ’60 weten te herinneren.

Speciaal met de mensen die zichtbaar zijn op de foto bij het artikeltje, Louis Hartogs en Alice. Louis is getrouwd met Bea Dupont, die toen aan het Staringplein woonde.

foto spangen.jpg
BC'85

Zin om te bridgen op woensdagmiddagen?
Dat kan bij BC’85. Wij zijn een gezellige club, die speelt in Denksportcentrum Rotterdam Kralingseweg 120 Rotterdam op woensdagmiddag van 13.15-16.15. info:
https://5032.bridge.nl/
E-mail: bridgeclub85@gmail.com
Tel. 0610377466
Tot ziens.

Arie Kooi

Op 10 september 2022 vindt op zaterdagavond een reünie plaats van Mulo De Reijer. Klasgenoten van de examenjaren 1970 en 1971 komen dan bijeen in De Loods aan de P.C. Hooftstraat 4a te Ridderkerk. In 1971 zijn de laatste examens voor de Mulo-A en Mulo-B afgenomen. Bovendien vordert de oplevering van de additionele locatie van het Gemini College Ridderkerk met daarbij het aantreden van een nieuw tijdperk. Een mooi momentum.

Het was verre van eenvoudig klasgenoten te vinden en hun contactgegevens op te sporen. Het is voor veel klasgenoten immers meer dan 50 jaar geleden, dat ze elkaar hebben gezien of gesproken. Naast de namen van de jongens van toen, waren alleen de meisjesnamen bekend. Nagenoeg iedereen, die wordt benaderd of de weg naar de organisatoren vindt, is erg enthousiast over de reünie. Dat geeft energie, maar ook grote druk op de organisatie om er gezamenlijk een succes van te maken.

Het wordt een feestelijke reünie-avond met een attractief en creatief programma met een duidelijke programmering, maar ook met vrijheid voor eigen invulling en spontaniteit. Uiteindelijk is het de bedoeling om elkaar na zoveel jaren weer eens te spreken en natuurlijk te luisteren naar de muziek uit eind jaren ’60, begin jaren ’70.

Klasgenoten uit de doelgroep 1970 en 1971 worden van harte uitgenodigd zich te melden bij het Actiecomité via emailadres reunie7071@icloud.com. Bij aanmelding mailadres en mobiele nummer vermelding, zodat je in de WhatsApp groep kan worden meegenomen en alvast wat voorpret voor de reünie-datum kan hebben. Er wordt een bescheiden vergoeding van € 25,- gevraagd voor entree en munten voor consumpties. Hiermee dragen klasgenoten bij in de te maken kosten voor de reünie. 

Eugene Pieterse

Goede dag,
Mijn naam is Eugène Pieterse ben geboren in de paviljoens van het coolsingel ziekenhuis in 1959. Nu kan ik hier weinig over vinden wie daar de verloskundige waren, of waar de kraamafdeling was.

Graag zou ik hier meer over willen weten.

Wie kan mij helpen?

Met vriendelijke groet Eugène Pieterse

gerrit weeder

willem weeder

kjm faber

Als een oude oudrotterdammer, 96 jaar, heb ik een doos vol boeken over Rotterdam. Wie is geintresseerd?

Jan

Beste kjm Faber,

Hierbij laat ik u weten dat ik geïnteresseerd ben in de doos met boeken over Rotterdam.

Met vriendelijke groet,

Jan Haak

Laatst bewerkt op 2 dagen geleden door Jan
Bob van Gog

Wie heeft er foto,s ( rond 1950 / 1960) van het kampeerterrein in Hoek van Holland (het oude Kamp) en wel van de 1e passantenstraat en van de Hoofdstraat met de winkeltjes aan de rechterkant.

Chris

Beste Bob,

Heb je al in het Stadsarchief van Rotterdam gezocht? Tijdens een vluchtige blik met als zoekterm kampeerterrein hoek heb ik gezien dat daar 2 foto’s uit de periode die u noemt zijn. Wellicht dat u die 2 en andere kunt vinden.

Jan

Beste Bob,

Kijk hier eens.

De houten kampeerstad – Recreatieoord Hoek van Holland.

Groeten, Jan

Nel Rosman

Ik ben op zoek naar Anton Schouten, hij woonde vroeger in de van Duylstraat in Rotterdam.

piet de reus

Ik ben op zoek naar het boek een eeuw kleiweg kwartier
isbn 978909031 van henk koetsveld wie heeft deze te koop

Jan

Piet,

Hier kan je het digitaal downloden, Dan heb je al wat.

Een eeuw Kleiwegkwartier – Henk Koetsveld (1919-2020) (bokrotterdam.nl)

Gr, Jan

Kees van Boven

hallo Piet,e.a.
bij de Bewoners Organisatie Kleiwegkwartier (BOK) zijn de
1000 gedrukte exemplaren uitverkocht maar op hun site is het fantastische boek te downloaden.
groet aan alle oud/nieuw Kleiwegkwartierders en belangstellenden.
oud-Rotterdammer
Kees van Boven (1948)
Heerde op de Veluwe sinds 2002
E-mail: keesvanboven48@gmail.com
mob.: 06-28469616

pietdereus

bedankt

Ton Kuster

Wim de Zwart

Ik ben al enkele jaren op zoek naar mijn schoolvriend Wim de Zwart. Hij kwam oorspronkelijk uit Hoorn (NH) en verhuisde met zijn ouders in 1958 naar Rotterdam.

Zijn vader werd koster in de RK. Kathedraal de St. Ignatiuskerk aan de Westzeedijk. Het gezin woonde in de van Vollenhovenstraat.

Wij bezochten de Bosjes MULO en de Vakschool voor Civiel personeel ter Koopvaardij in R’dam met enkele jaren vaartijd als steward op de “Willem Ruys” (Kon.Rotterdamse.Lloyd)

Wim emigreerde rond 1964 naar Niew Zeeland waar hij in de verpakkings-papierindustrie werkzaam was. Vandaar mis ik elk spoor.

Jacques

misschien deze halverwege Wellington en Auckland marktmeester in Gisborne

2A77ED4C-9569-4F8F-BC50-6AC9C2F176E3.png
Wilem

vermoedelijke ouders Martinus Antonius de Zwart 1914-1989
beroep koster gehuwd met Engelina Petronella Pommerei 1917-
1990 huwelijk 10-11-1939 Hoorn NH’datumklopt met de geb van Willem de Zwart

Peter van Dam

Peter van Dam

In mijn oproep aan Joke Wilders heb ik verzuimd mijn e-mail
adres te vermelden bij deze:
pgvandam@caiway.nl

Gegroet.

Peter van Dam

met Peter van Dam

Ik ben op zoek naar Joke Wilders om te weten hoe het na al die jaren is vergaan.De fam.Wilders woonde vroeger op de
zestienhovensekade 258.Later heb ik Joke nog gezien als verkoopster in de bijenkorf Rotterdam.Nadien niets meer van
haar gehoord of gezien.Ik zou zo graag weten hoe het haar is vergaan

Gegroet Peter.

Marian Schrijvers

Mijn vader, Cor Schrijvers, staat op deze foto links onder. De foto is gedateerd februari 1956 en waarschijnlijk gemaakt voor of na een schaatswedstrijd in Rotterdam. Wie herkent de andere personen op de foto?

Marian Schrijvers

Ik had een foto toegevoegd, maar zie die niet in deze oproep staan….???

Marian

Dee foto dus.

Cor1956.png
Cobi

Wij zijn op zoek naar

Riante van der Berg en
Tinie Bhore zij waren beste vriendinnen van mijn moeder Elly Ridder uit Rotterdam.
Dames zouden nu tussen de 83 en 87 jaar zijn. Kent iemand ze.

Noot redactie: Beste Cobi het email adres dat is achtergelaten kunnen wij niet bereiken. Indien je dit lees wil je dan aan timo@deoudrotterdammer.nl een email sturen bvd Dank

A.J. de Geus

Hoi mijn naam is Aad de Geus. Vroeger werd ik Adrie genoemd. Ik ben in 1949 geboren in Smeetsland. Graag zou ik wat berichtjes e.d willen uitwisselen met oude dorps(wijk)genoten. Ook ben ik benieuwd naar het welvaren van oude klasgenoten van de Theodorus de Cellesschool aan de Bree.

Jan

Beste Aad, Kijk eens op facebook. Er is een pagina van Smeetsland en van de Cellesschool.
Groeten, Jan

Uitgeverij Ik Verhaal

WIJ ZIJN OP ZOEK NAAR NAKOMELINGEN VAN :
Wij zijn op zoek naar nakomelingen van diverse Oud-Beijerlanders.

Zij worden genoemd in het scheepsjournaal van Hendrik Krijger.

Hendrik was een leraar in Oud Beijerland en ging in 1834 op uitnodiging van Willem I, naar Batavia. In zijn journaal schrijft hij prachtig over zijn geliefde Oud-Beijerland en de vrienden en kennissen daar.

 1. Anthonie of Anthony Jan van Driel, een bekende naam in Oud-Beijerland, grutter, bierbrouwer en azijnverkoper.

  Zijn zoon Jan van Driel. Jan van Driel 4 kinderen. Krijntje Adriana, Adriana Krijntje, Hendrika Antonia, en Ingetje.   Het lijkt erop dat alleen Adriana Krijntje van Driel, gehuwd met Jacobus van Dijk kinderen krijgt. Dit is Abraham van Dijk (1911-1987) die trouwt met Geertruida Rietdijk. Kind: Jacobus van Dijk die trouwt met Jannigje van den Heuvel. Wegens privacy komen we niet verder.

   

 2. Hendrik Krijger, geb 09.01.1809 in Middelharnis, leraar op de openbare school in Oud-Beijerland. Hij was 1 van de kinderen van Teunis Krijger en Marie Schenk

  Jan Krijger, dit was zijn broer, grutter in Middelharnis. Andere broer Bastiaan en Pieter Krijger, zussen Teuntje en Anna Jacoba.

 3. Jacob Hendrik La Lau, leraar
 4. G. Eijdman en E.K. Eijdman,  ouders : Laurens Jan Eijdman, 11 kinderen
 5. de Koning, waarschijnlijk Bastiaan, geb 2.1.1822
 6. Vink, andries vink geb 14.4.1816
 7. (Meester ) Anthonie van Weel geb 16.4.1819, notaris en dijkgraaf , lid gemeenteraad , griffier in Oud-Beijerland
 8. Hoogenboom,
 9. van der Seijde,
 10. Bloemendaal
 11. Zacharias van der Mark geb.27-7-1794
 12. Verder zoeken wij nakomelingen van de kapitein van het schip : Fokko Fokkens, kapitein bij Hoboken, o.a. van schip ‘Rotterdams Welvaren’.

https://www.deoudrotterdammer.nl/product/een-reis-van-rotterdam-naar-batavia/

Rotterdam-en-Batavia.jpg
bestuur RJSO

De Vereniging Rotterdams Jeugd Symfonie Orkest is naarstig op zoek naar tientallen oud-leden, oud-bestuurders en andere betrokkenen bij een van de orkesten van de vereniging in de afgelopen 50 jaar.

Het Rotterdams Jeugd Symfonie Orkest startte in februari 1972 als alleen een jeugdorkest. In de loop er jaren zijn er een aantal orkesten en ensembles bijgekomen en inmiddels bestaat de Vereniging Rotterdams Jeugd Symfonie Orkest uit 6 jeugdorkesten met in totaal zo’n 175 leden.

In de afgelopen vijf decennia zijn honderden muzikanten op de een of andere manier betrokken geweest bij de vereniging. Naar deze oud-leden is de vereniging op zoek. Van velen zijn de gegevens bekend, maar de vereniging heeft nog niet iedereen op de radar.

De vereniging roept daarom iedereen die meespeelde, organiseerde, bestuurde of anderszins betrokken was bij de vereniging op om zich te melden.

Oud-leden de willen meespelen, mee willen organiseren of gewoon het lustrum mee willen vieren, kunnen zich aanmelden via: https://bit.ly/AlumniVerRJSO

Willem Bracht

Beste mensen.
Wij houden op zaterdag 29 oktober 2022 weer een grote dag in onze wijk. Tevens een grote reünie van de oud Crooswijkers, De dag staat bekend als Crooswijk op Stelten. Wij willen graag dat alle Crooswijkers met ons een leuke dag zullen hebben. Dus heeft u gevoetbald of gespeeld op de speeltuin, kom dan naar u oude plekje en ontmoet u vroegere buren, klasgenoten of speel kameraden die in onze wijk woonden. De dag is van 12.00 uur tot 20.00 uur. Veel muziek, dans, en leuke voorstellingen kunt u zien op deze dag. Informatie kunt zien op de website; http://www.svcrooswijk, of via info@svcrooswijk.nl of w.vbracht@svcrooswijk.nl. Wij hopen graag weer vele mensen te ontmoeten. Tot ziens.

Tonnie Vink

Ben op zoek naar Wies Leyker.
Zaten samen op de Oude Vlietschool aan de Carnisse singel
in Rotterdam rond 1959

Marja Sehorst

Ik zoek Ton Timmermans, jaren geleden ben ik met hem naar dansles geweest wat heel leuk was destijds, als ik wat meer toenadering had gemaakt was het wel wat geworden denk ik, ook een paar keer met hem een verre fietstocht gemaakt helemaal naar Den Briel! 

Als ik moe werd was daar zijn hand op mijn rug wat ik niet onprettig vond.

Ik was op een leeftijd van 15 lentes en hevig van het leven genietend, en mocht zowaar van mijn ouders op dansles , Ton had nog twee broers die jonger zijn/waren dan hij .

Zijn ouders heette Adrie en Rina Timmermans, het waren alleraardigste mensen. Beste Ton , kun je misschien reageren?

Ik ben dus Marja Selhorst- Wismeijer en woonde destijds in de Oranjeboomstraat in Rotterdam .

W.M.Jacobs

Is er iemand die mij voor een heel korte periode,een werkende video 8 camera kan lenen. Voor grote video bandjes Reden is het digitaliseren van 2 uur oude beelden voor een vriend. Zijn camera werkt niet meer. Graag binnen regio Rotterdam.

Ron Koster

Beste oud Rotterdammer
Ik zoek Kitty Servaes dochter van Rinus Servaes en woonde rond jaren 60/70 met haar man en zoontje in de Millinxstraat in benedenwoning met heel veel antiek, ze zal nu rond de 75 jaar zijn schat ik.
Haar vader Rinus en Kitty ontmoetten mijn ouders in cafe Spinnewiel aan de Strevelsweg, later toen haar Pa overleed is zij verhuisd naar Hellevoetsluis, waar ik nu ook woon, zou haar graag weer eens willen ontmoeten,ik ben zelf 64 en heb mooie herinneringen uit die tijd

l.m.tode

ik zoek mensen die leendert tode kennen
een echte rotterdammer
hielt zich bezig met wandelsport dvt
en meer
hoop spoedig iets tehoren bijvoorbaad hartelijk dank

Jan

Op facebook is een Leendert Tode die nu in Den Briel woont.

Leendert Tode | Facebook

Hanny Meeldijk

Gezocht Sonja Irene Michels geboren 1942 R’dam.
Ouders Gerrit Michels & Martina Johanna Rondeltap.
Zij huwde ene Stoopman ?
Ik ben dochter van Dina Michels bezig met stamboom.

Karen Schuil

Ik ben op zoek naar Pim toen wonende aan de copernicusstraat
Den haag 1967 hij was drummer in amateur band
Helaas weet ik geen achternaam hij zal nu 73jaar zijn

Greet Wander

De foto is gemaakt op 23 mei 1957. Leerlingen eindexamenklas HBS-A, Mathenesser HBS, Hofstedestraat, Rotterdam. Het was een goede klas: alle leerlingen slaagden voor het examen. Ben benieuwd naar reactie van/over mijn klasgenoten.

Mathenesser HBS_0001 23 mei 1957 eindexamenklas HBS-A.jpg
Jan Vonk

Wij zijn voor een reunie vam de lerarenopl. ZWN in Den Haag/Delft, op zoek naar Peter Pols. Woonde in de 70er jaren aan de Espelo 36 en voetbalde bij De Musschen? Ook zijn vader en moeder waren bij die club betrokken. Later is hij, naar ik hoorde, in de drukkerijwereld verzeild geraakt. Mede-studenten zij o.a. Jos Glaser, Jan Vonk, Bram Capellen, Elly Windhorst en Ineke Schalke. Tevens zijn wij op zoek naar Rene Wanders die ook ergens op Zuid woonde.
Als iemand iets weet, graag een reactie.

Jan Vonk

Peter Pols

Hallo Jan,

Hierbij mijn reactie op jouw bericht.
Wat leuk om weer iets van je te horen, na vele jaren.
Ook vind ik het een goed, maar tevens uitdagend, initiatief om na bijna 50 jaar een reunie te organiseren.
Ik ben benieuwd wie je hebt kunnen vinden en hoe het met de gevonden personen gaat.
Ik hoor graag nadere bijzonderheden over de reunie, zoals: deelnemers, plaats, tijd, etc.
Hopelijk tot ziens op de reunie.

Met vriendelijke groet,

Peter Pols

Jan Vonk

Goedemiddag Peter

Toch gevonden. Mooi. Ja, bij Jos en mijzelf ontstond het idee van een bijeenkomst van een/de klas van geschiedenis studenten, waarvan ik nog een lijst met namen en adressen had na zo’n 50 jaar. Jos kon Wout Witterland snel achterhalen
Mijn vrouw Joke, nog steeds dezelfde, en ik zijn op zoek gegaan en hebben de volgende personen gevonden: Hanny Bauman, Sjoerd Bronsgeest, Marja Bijl, Bram Capellen, Cor van Santen. Ineke Schalk en Elly Windhorst.
Nu dus Jij erbij.

Volgens mij zouden ze in principe allemaal komen.

Nog niet gevonden: Nelleke Beljaars, Peter Haak, Ria Klein en Rene Wanders. Jij nog contact met een van deze mensen?

We hebben niet veel hoop op het vinden van genoemde lieden.

Om het contact te vergemakkelijken, is het handig om een
telefoonnummer en email-adres van jou te krijgen. De mijne zijn: jopievonkie@ hotmail.com en 06-23319412, dan kan ik e.e.a. doorsturen

groetjes
Jan

Peter Pols

Hallo Jan,

Bedankt voor je reactie. Hierbij mijn e-mailadres: pols235@ziggo.nl en telefoonnummer: 06-36566692.

Met vriendelijke groet,

Peter Pols

André Wanders

Beste Jan Vonk, mocht je nog wat meer weten van René Wanders dan wil ik proberen hem te vinden in de vele gegevens van Wanders’en in mijn bezit. Heb verschillende René’s maar welke het nu is? Stuur e-mail naar ..

Martine van Rooijen

Adriaan en Jata van der Ham

Het verhaal van Adriaan van der Ham, beter bekend als ‘Spokie’, kennen vele Rotterdammers.

De zonderling die met zijn zus aan de Noordsingel woonde en extreem zuinig leefde. Dat hij overal in zijn huis geld had verstopt, bleek toen er 1971 een brand uitbrak, waar zijn zus bij omkwam.

Ik zou graag het verhaal erachter willen vertellen en een mooi en respectvol boek over deze twee bijzondere Rotterdammers willen schrijven.

Wie waren ze, en hoe zijn ze zo geworden? Daarvoor ben ik op zoek naar mensen die met Adriaan en/of Jata gekend hebben en met hen hebben gesproken. Ik ben nadrukkelijk ook op zoek naar mensen die Jata van der Ham gekend hebben.

Ze werkte jarenlang bij de PTT, waarschijnlijk ook nog in de jaren vijftig, begin zestig. Ik weet het is lang geleden, maar het is het proberen waard.

Martine van Rooijen

Jan

Martine,

Waar werkte ze bij de PTT. Telefoondienst of Posterijen.

Jan

Er is al een boek schrijver over Spokie Ben de Graaf in 2009 verkrijgbaar bij Bol.Com voor 17,15

Dirk Mout

Ria Groeneweg

In de post van mijn zus Cora vond ik brieven van Ria Groeneweg, die ze schreef omstreeks 1956.

Zij woonde in de Burgemeester Roosstraat 8b te Rotterdam en zat op de Prinsesseschool.

Door de verhuizing naar Schiebroek is mijn zus van school gegaan. Ik zoek contact met Ria met het oog op eventuele teruggave van haar brieven.

Dirk Mout

Aat van Vliet

Wie kent Ansje Mochtar geboren in Jakarta.

Huib Schouten

Gezocht; Rene Paul
Ik ben al jaren op zoek naar Rene Paul. Hij woonde begin jaren 70 aan de Mathenesserdijk op nr 413 maar daar ben ik niet zeker van. Hij had een jonger zusje. Zijn ouders een volkstuin aan de Abraham van Stolklaan. Rene ging als machinist naar de marine in 1969 en kwam op de Mijnendienst terecht. Ik heb met hem op Hr. Ms. Blaricum gevaren. Hij ontsnapte ternauwernood aan de dood bij de aanvaring van Hr Ms Noord-Brabant in 1973. Het schip kwam in aanvaring met de Tacuma voor de kust van Zeeuws Vlaanderen. Na zijn diensttijd heeft hij naar ik weet bij de Melkunie gewerkt. Hij was een groot liefhebber van The Rolling Stones. Ik heb me altijd afgevraagd hoe het hem is vergaan want de aanvaring had hem enorm aangegrepen. Wie kan mij helpen? Hartelijk dank.

Vincent Baptist

Gezocht: Wandelaars op de Kaap!
Oproep voor wandelinterviews Katendrecht

Voor onderzoek naar het verleden en heden van Katendrecht is Vincent Baptist (Erasmus Universiteit Rotterdam) momenteel op zoek naar voormalige en huidige bewoners van Katendrecht die tijdens een wandelinterview graag hun eigen herinneringen en mening over de wijk willen delen:

-Heb je tijdens de jaren ’70 in Katendrecht gewoond?
-Wil je graag jouw persoonlijke kijk delen op de buurt vroeger en nu?
-Heb je gedurende juli-augustus 2022 tijd om deel te nemen aan een wandelinterview van max. 1u?
-Wil je wetenschappelijk onderzoek naar Rotterdam een handje helpen?

Neem dan contact op met Vincent Baptist via mail (baptist@eshcc.eur.nl) of telefoon (06-16363425).

Ben je niet helemaal zeker of je binnen de doelgroep van deze oproep valt? Neem gerust contact op voor verdere info!
Ken je andere mensen die binnen de doelgroep vallen en zouden willen deelnemen? Breng deze oproep vooral onder hun aandacht!

Willem

Wie kan mij meer vertellen over de geschiedenis van de Openbare School voor lager onderwijs aan de Delfgaauwstraat in het Liskwartier in Rotterdam?
Ik ben in het bezit van zeer oude foto’s en rapporten uit de 20-er jaren van de vorige eeuw.

Ria Mulder-van Weelden

Wie kan mij helpen aan een foto van mijn opa en oma.
Opa was Arie van Weelden, in leven directeur/eigenaar van Van Weelden’s Kolenhandel te Hillegersberg, geboren in 1875 en overleden in 1934.
Oma was Aaltje Vrijenhoek, geboren in 1873 en overleden in 1941.

Kruisplein tram 3 IN.jpg
Bob

Ik vraag het nog maar een keer, wie heeft een foto uit 1942 waarop een rijtuig staat, op de coolsingel, met een gebroken wiel.
En wie heeft een foto van een trekschuit genaamd de Ebenhaezer (later omgebouwd als motorschip)

Laatst bewerkt op 2 maanden geleden door Bob
M Bohnen

Reünie Atomium’61 op 2 juli 2022. Ivm het 60-jarig bestaan (welke we eigenlijk in 2021 hadden moeten vieren) is er op 2 juli een middag- en avondprogramma waar oud-leden en oud-vrijwilligers van harte welkom zijn. Inloop vanaf 15.00u. Locatie Sparrendaal 91. Kijk voor meer informatie op http://www.atomium61.nl

downloaden.jpg
van pelt

bert van reewijk gezocht te rotterdam

Ria van Doorenmalen van Roodhuijzen

Samen met vijf vriendinnen ben ik een van de “Peertjes”, een clubje klasgenoten (we zouden nu meidengroep zeggen) opgericht op de MMS van de Mecklenburglaan, in de jaren zestig. Sinds de reunie van 2006 zien wij elkaar een aantal keren per jaar. Het is steeds weer of de tijd heeft stilgestaan, de jaren tussen 1960 en 2006 overbruggen we moeiteloos. Elke keer dat we elkaar zien is het een feest, oergezellig, we kletsen wat af! Een ding zit ons echter dwars: ondanks verschillende opsporingspogingen, missen we nog steeds ons 7e lid. nl Anneke van den (of van de, van der) Enden. Geboren in 1946/47 (maart?) Woonde in de Allard Piersonstraat. Is van het gym naar de MMS overgestapt. Heeft bij de bibliotheek gewerkt. Ze had een oudere zus en twee broers, waarvan de oudste Kees heet. Ze zou met een (Deense?) dominee zijn getrouwd en in, of in de buurt van Leerdam hebben gewoond. Wat zou het fijn zijn iets van of over haar te horen.

Irmgard Owen

Wie kan mij vertellen welke bakker er op het Noordereiland gevestigd was en in welke straat tijdens de oorlog?

Jan

dat was bakkerij
Belen in de tulpsraat

Reunie Imtech

Reünie Imtech,
Naar aanleiding van het succes van 2018 willen wij, André de Visser, Jan de Bruin, Jos Hamelink, Nick Roberts, Petra de Visser en Piet Versendaal nogmaals proberen een Reünie te organiseren voor alle Imtechers/ Rietschoten en Houwens. Uiteraard alleen bij voldoende animo. Dus mocht u interesse hebben dan graag een berichtje (naam en mailadres eventueel afdeling) graag voor 15-7-2022 naar: ReunieRenH@gmail.com. Deel a.u.b. dit bericht zoveel mogelijk. Bij voldoende reacties/ animo gaan wij verder en volgen meer gegevens. (datum, kosten ca € 25,00 en locatie) Wij horen graag van U.

Sander van Overbeek

Het boekje “Rotterdam Culinair”
Ik ben opzoek naar de boekjes met deze titel.
Uitgegeven vanaf 1988 t/m begin jaren 2003. Het was een gids voor Restaurants, Eetcafes etc. in Rotterdam en regio.
Een aantal jaargangen heb ik zoals 1991-1992, 1995-1996 en 1999-2000. Het is zo’n mooi tijdsbeeld van de horeca in Rotterdam van die tijd.
Maar ik zou graag nog meer willen hebben zoals die van 1988-1989 bijvoorbeeld.
Maar waar ik ook zoek, ik kom ze nergens tegen.
De Oud Rotterdammer is mijn laatste hoop.

Laatst bewerkt op 2 maanden geleden door Sander van Overbeek
George de Best

Bloemenboot

Ik ben ik al jaren op zoek naar informatie over de ‘bloemenboot’ die vroeger bij de Noorderbrug in de Rotte lag. Mijn opa heeft daar jarenlang planten en bomen verkocht.

Als kind ging ik dan langs en keek dan ook vaak naar de helikopter op het nabijgelegen heliport.

Wie weet meer over de bloemenboot?

Chris

Beste George,

In de beeldbank van het gemeentearchief staat een foto met een boot op de plek die je aangeeft: NL-RtSA_4100_2005-5936-EN-5937-02.jpg

Chris

Beste George,

Inmiddels heb ik nog een foto in het gemeentearchief gevonden: 2005-9111

Theo Kentie

Ik ben op zoek naar informatie over Esther Stahl. Ze werd in Rotterdam geboren in 1948 als dochter van Herbert Stahl en Betje Wijnberg. Ze verloofde zich in 1965 en trouwde op 19 augustus 1967 met C.A.G. Donkersloot. Ze zal toen bij haar ouders in de Zwarte Paardenstraat hebben gewoond. Ze werkte bij Helders textielhandel in de Witte de Withstraat.  Wie kent haar of heeft haar gekend?

John van der Voort

Ik ben voor mijn tante op zoek naar Harry Schelvis die eind jaren 60/ begin jaren 70 woonde in de Schipholstraat 77 Rotterdam. Harry heeft een tijdje bij Familie Smits in Wassenaar gewoond. Verder is er weinig van hem bekend bij mij. Als mensen hem kennen en dingen over hem weten hoor ik het graag. Mijn tante wordt 94 jaar en zou het leuk vinden om weer contact met Harry te krijgen.

Mvg John van der Voort.

IMG_9063.jpg
Laura Schellevis

Goedemiddag,

Harry Schellevis is mijn vader! Hoe kan hij contact met u opzoeken?

Laura Schellevis

Beste John, harry schellevis is mijn vader! Hoe kan hij contact met u op nemen?

Groet,
Laura

John van der Voort

Hoi Laura,

Wat leuk,

Ik ben bereikbaar via e-mail: j.vanderVoort@verwater.com

Judith Olthuis

Beste Rotterdammers,

in verband met een boek over mijn vader, Tjaart Olthuis, ben ik op zoek naar mensen die hem gekend hebben. Hij is als zoon van Tjeerd en Abigaël Olthuis-Mouris geboren op 6 maart 1931, aan de Feijenoorddijk op Zuid. Vanaf 1938 woonde hij met zijn ouders, broers Joop, Johan, Arie en Jantje (overleden in 1956) en zijn zusjes Willie en Carla aan de Tweebosstraat 97. Hij zat daar ‘om de hoek’ op school bij ‘meester Snoek’. Het gezin Olthuis had een huisje in de Houten kampeerstad in Hoek van Holland, tot 1957.

Mijn vader Tjaart is meteen na de oorlog gaan varen: eerst in de Rotterdamse havens, onder meer op sleepboot de Siberië, later op ijsbrekers en in 1949 ging hij met SS De Delftdijk van de Holland Amerika Lijn naar Vancouver. In 1959 ging hij gitaar studeren aan het Rotterdams Conservatorium.

Ik ben vooral heel benieuwd of er nog mensen zijn uit de Tweebosbuurt die hem of dit gezin Olthuis kennen (van Tjeerd en ‘Abi’ Olthuis).

Hartelijk dank alvast voor uw of jullie reactie.

Ton Verbaas

Miujn Opa Henk Bedee heeft tot 1955 gewerkt als machinist op de SS Siberië . Daarna Is hij op de MS Noordpool gaan varen tot zijn pensioen in 1965. Ik ging in de jaren 50 regelmatig naar de Willemskade om te zien of hij daar dn lag en mee kon varen als zij een sleep kregen. Dit heb ik regelmatig dedaan. Hij vertelde ook dat er een jongeman werkte welke dan 22 boterhammen bij zich had. Ik heb ook een vriend -Wim Klootwijk- gehad welke in de Tweebosstraat woonde. Met hem voetbalde ik bij Feyenoord en gingen dansen bij ?? boven het cafe op de hoek van de Hilledijk. Hierbij een foto’s van de SS Siberië. Als u meer foto’s wil van de Siberië kunt u mij Mailen.

1926-01-01 Siberië gevaren tot 1955 met machinist Opa Henk Bedee (1).jpg
Judith Olthuis

Beste Ton,

Hartelijk dank voor je reactie en de foto. Dat van die 22 boterhammen zou zomaar mijn vader geweest kunnen zijn.
Graag zou ik contact met je opnemen. Hoe werkt dat via deze pagina?

Vr. goed roet, Judith.

Judith Olthuis

Groet!

Ton Verbaas

Ik heb Timo toestemming gegeven mijn emailadres te geven

wim vd windt

dat was dan bij de dansschool van Dhr. en Mevr. Beenhakker. het cafe bestaat nog en heet Klein Odeon.

Yvonne Kooijman

Vanwege stamboomonderzoek ben ik op zoek naar kinderen en/of kleinkinderen van onderstaande personen

Hester Wilhelmina Adriana Van Tol geb: 05-07-1910
Catharina Van Tol geb: 08-08-1912
Johanna Van Tol geb: 17-07-1917
Jannetje Cornelia Van Tol geb: 11-02-1920
Pieternella Christiana Van Tol geb: 11-04-1922

Dit zijn zussen van mijn moeder Adriana Johanna Maria Van Tol

Willem

Yvonne kinderen van johanna 17-7-1917.x Kiesewetter
ongv 6x 5 meisjes en een zoon,,namen geven ?
kunnen nog in leven zijn.

Willem

yvonne er zjjn ongv 6 kinderen van Johanna 17-7-1917
er zijn er nog wat in leven dus kan ik de namen (nog) niet geven. willem 81+

Willem

willem Er is er maar een zeker.die staat op de gezinskaart
BS Rotterdam

Donald van der Horst

Verzamelaar zoekt tafelvlaggetje van de vroegere Nieuwe Rotterdamsche Sleepdienst (N.R.S.) uit Rotterdam.

Teun Koppenol

leerlingen Frits Ruysschool jaren 1957 – 1961

Aad de Man

Oproep voor oud Hoofdconducteurs van de standplaatsen Rotterdam, Dordrecht en Hoek van Holland.
Wij het bestuur van OUD Hoofdconducteurs zijn op zoek naar mensen die in het verleden beroep van Hoofdconducteur hebben uitgeoefend op boven genoemde standplaatsen. Vindt u het leuk om uw oud collega’s weer te ontmoeten en anekdotes van het verleden of heden aan te horen of te vertellen.
 Eenmaal per jaar houden wij een reünie waar veel oud spoormensen komen om weer gezellig onder het genot van een drankje en een broodje   samen met oud collega’s te zijn.
Vind je het leuk om eenmaal per jaar nog herinneringen te bespreken met je oud collega’s meld je dan aan als lid van de Oud HC Club Rotterdam, Dordrecht en Hoek van Holland. Is er iemand waarvan je weet dat hij of zij als conducteur(trice) heeft gewerkt op een van de drie standplaatsen geef dit bericht dan aan hem of haar door.
 Schroom u niet en meld u aan bij Aad de man . Dat kan via email aaddeman49@gmail.com  of telefonisch bij Aad de Man tel: 0614794141. Contributie bedraagt € 7,50 .== per jaar.
Nu de corona niet meer zo hevig is word er dit jaar, na drie jaar, weer een reünie georganiseerd. 

Gerard Baars

Ben opzoek naar kleine haven sleepbootjes van hout , geen bouwdozen maar door de mensen zelf gemaakt, dit is voor mijn verzameling

Dé gratis krant voor
de vijftigplusser!

Advertenties