Oproepjes

Op zoek?

Op zoek naar een oude bekende of herinneringen uit de oude doos plaats dan hieronder uw oproep en druk op plaats reactie. Indien de oproep is geplaatst ontvangt u daar een email over. Wilt u automatisch bericht krijgen als er wordt gereageerd moet u op het vinkje (belletje) links naast plaats reactie drukken.

Commerciële oproepen worden niet opgenomen in dit overzicht. Alle oproepjes worden vooraf gecheckt en zullen na 17 uur en in het weekeinde niet altijd direct zichtbaar zijn.

Enkele Oproepen worden voorgelezen bij het radioprogramma Lunchbreak op Radio Rijnmond.

Dinsdag 19 september: NTR – Razzia 1944

 

 

Abonneer
Laat het weten als er
guest
4.2K Reacties
Nieuwste
Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle oproepen

ELS Schults-Jongbloed

Laurens Overweel,

Ik ben op zoek naar familie van mijn moeders oom Laurens Overweel. Hij woonde op de Bree in Rotterdam Zuid. Hij was politie-agent en zijn zoon Laurens was ook Politie-agent.

Zijn zoon Arie is omgekomen tijdens een bombardement in 1941 op de Pretorialaan.

Aad de Jong

Wij, het Oecumenisch Seniorenkoor Open Hof in Ommoord willen graag wat zangers: bassen, tenoren en een alt erbij hebben. Het repertoire is zowel religieus als klassiek. We repeteren maandagmiddag tussen 13.45 en 15.00 uur in de Open Hof Hesseplaats. Meer info via Aad de Jong 06 51805899 mail aad.de.jong@live.nl Wees van harte welkom !

C. verheij

Zijn er nog ervarings verhalen en of foto’s van mensen die ooit in de jaren 60tig op de groenteveiling ZHE aan de Waalhaven kwamen om aankopen te doen?

Richard Meuldijk

Mijn opa heeft bedrijven gehad op het Jaffa (Meuldijk kartonnage) en op de Goudse Rijweg (Merolet). De opa van mijn vrouw was de buurman van mijn opa, hoe toevallig. Dit bedrijf heette Barzilay, een groothandel in koffie en tabak.
Zijn hier wellicht nog foto’s of herinneringen van beschikbaar?

Wout van der Waal

Wij zijn op zoek naar een foto/kaart van de lagere school in de van speyker dwarsstraat ± 1947.Ik weet nog een naam van een leraar meester Schweers. Ook mijn zussen zaten er na de oorlog bij juffrouw van der Sluis.Het zou fijn als iemand ons kan helpen.

Rein Catersels

Shantykoor Trossen Los te Rotterdam, zoekt niet alleen een ervaren accordeonist, maar ook gezellige zangers, om ons koor uit te breiden. Ons gezellige koor bestaat reeds jaren en treed regelmatig op in Rotterdam en omstreken. Uiteraard zingen wij shanty liederen en beleven daar veel plezier in. Onze oefenavond is dinsdag avond van 19.45 tot 22.oo uur aan de Hooge Limiet 186, Rotterdam, ( wijk Schiebroek) Dit is een scouting gebouw. Eventuele info te zien op de website van Trossen los, www. Shantykoortrossenlos.nl of op facebook of bij onze secretaris, Frank van der Wel, tel 06-37416505.

Jan Rutte

Ik zoek Paula van Vliet in de jaren 60 scharrelde ik met haar. Ze woonde in de Vlietlaan. Zou ze nog leven en zo ja hoe gaat het met haar. Ik heb 2 dochters getrouwd en inmiddels 84 jaar. Als je nog leeft reageer hier!

Razzia 1944 Hannah Dogger - NTR

Andere Tijden zoekt Ooggetuigen razzia!
Op 10 en 11 november 1944 werden Rotterdam en Schiedam opgeschrikt door een grootschalige razzia. Alle mannen tussen de 17 en 40 jaar werden meegenomen. Zo verdwenen 52.000 mannen uit het straatbeeld. Het geschiedenisprogramma Andere Tijden (NTR) zoekt ooggetuigen van de razzia, mannen van toen maar ook de achterblijvers; vrouwen die hun man zagen wegvoeren en kinderen die hun vader moesten missen. Reacties naar: Hannah Dogger, hannah.dogger@ntr.nl

Sonja Dekkers-Renes

Hallo Hannah,

Sonja Dekkers-Renes

Hallo Hannah,

Bijgaand de foto van de opgepakte rij mannen tijdens de razzia, maar dan enkele momenten later genomen dan de foto die door u is geplaatst. Mijn vader en de buurjongen lopen achteraan, en de Duitse soldaat die de rij sloot loopt nu op enige afstand van de rij mannen. Deze foto met het verhaal van mijn vader heb ik eerder toegestuurd aan De Oud Rotterdammer (17-04-2018)

Foto van de razzia op 10-11-1944.jpg
Kor Boven

De oproep om informatie over Gertraud Margraf en David van Gent heeft zeer veel succes gehad, Ik heb inmiddels gesproken met de achterkleinzoon, de kleindochter en de kleinzoon van de familie. Oud Rotterdammer heel veel dank voor de hulp bij mij zoektocht. Kor Boven

H.Schaaf

Het Rotterdamse strijdkoor Ondersteboven bestaat 40 jaar. Het koor viert dit jubileum op zaterdag 7 oktober. Iedereen is van 13.00 tot 15.00 uur welkom in het gebouw van Nivon, Dirk Smitsstraat 76 (Crooswijk, tussen Noorderbrug en Jonker Fransstraat). Ondersteboven zingt enkele liederen uit het eigen repertoire. Ook het Rijswijks Strijdkoor treedt op.

Eddy Wijngaard

Ik ben op zoek naar Joyce
Gill. Ik zat met haar in de examenklas van 1959 van de Vlaggeman ulo in Blijdorp naast de Diergaarde . Zij is geboren i Bangdoen en het laatste mij bekende adres was de Berkelselaan in Rotterdam.
Ik wil heel graag weten hoe het haar gaat.
Met vriendelijke groet Eddy
Wijngaard.

Jan Rutte

Vanaf 1946 of zo was ik op de lagere school in de Brabantsestraat,.. destijds was daar schoolhoofd de heer de Ridder,… andere namen die ik mij herinner waren leraar van der Plas en de heer Everaers in de verdieping erboven was de handwerk afdeling voor meisjes een lerares heette juffrouw Vink
Mijn leeftijd nu is 84 jaar maar misschien dat mijn maatje destijds Jan Jacobs indien hij nog leeft wil reageren?

Frans Murj

Gezocht Anneke uit de van Lennepstraat tijdens renovatie 1974
ik heb haar verschillende keren ontmoet en wil graag weten hoe het met haar gaat

Bridgeclub Alert

Bridgeclub Alert
Onze bridgeclub bestaat inmiddels 20 jaar en zijn nu op zoek naar jongere ouderen, mannen en vrouwen, om onze club te versterken.
Wij spelen iedere woensdagavond een competitie. De aanvang is half acht en tegen elf uur zijn wij klaar.
De speellocatie is: Seniorenvereniging Zalmplaat, Gebbeweg 14, 3192 GE Hoogvliet.
Nog nooit aan bridge gedaan, binnenkort organiseren we weer een cursus voor beginners.
Voelt u zich aangesproken neem dan contact op via secretaris@bridgeclubalert.nl.
 

Kor Boven

Geachte dames en heren,
Voor de Historische Vereniging Oschatz ( Duitsland ) ben ik op zoek naar nadere gegevens over:
Gertraud Clara Martha Markgraf geboren 5-1-1900 te Oschatz en overleden 29-5-1987 te Rotterdam.
Zij woonde van 1942 tot 1950 op het adres Henegouwerplein 6a en daarna tot 1987 op het adres Vlinderstraat 39C te Rotterdam.
ZIj was van 1950 tot 1956 gehuwd met David Willem van Gent geboren 12-2-1887 overleden 25-7-1956 te Rotterdam.
Zowel in Den Haag , waar zij eerder woonde, als in Rotterdam had Gertraud Markgraf onderduikers. Zijn er wellicht mensen die meer weten over Gertraud Markgraf en of David van Gent?

Timo Pauw

Via de uitzending op Radio Rijnmond kwam deze reactie:

“Jef van der Wal Klaver belde voor de oproep van Kees van Boven. Hij is de zoon van een kleindochter van Gertraud Markgraf.”

( gegevens bekend bij ons en gedeeld met Kor)

Jeff

Hoi Kor,

David Willem van Gent was mijn over grootvader.

Gertraud was zijn 2de vrouw en is ook een boek over haar geschreven etc.

Miranda Boogaard -van Kampen

Vandaag was ik met mijn ouders op het dakterras van het Groothandelsgebouw.

We zagen een gebouw in Rotterdam Noord met 3 groenkoperen torentjes erop. Mijn ouders komen uit Rotterdam, maar kenden het niet. We toonden mijn oma (82 jaar en haar hele leven in Rotterdam gewoond) een foto ervan, maar ook zij herkende het niet. Oma zei: mail De Oud-Rotterdammer en vraag wie dit mysterie kan ontrafelen.

Laatst bewerkt op 1 maand geleden door Timo Pauw
Chris

Beste Miranda,

Naar mijn mening is dit het gebouw van de vroegere Willem de Zwijger-HBS. Een andere naam was de Bergsingel-HBS.

De grote ronde koepel met de ramen bevindt zich aan het kruispunt Bergsingel-Bergselaan. De 2 hoge kleinere koepels staan op het dak dat zich parallel aan de Bergselaan bevindt, terwijl de lage koepel op het dak van de vroegere gymnastieklokalen in de Voorburgstraat staat. Niet zichtbaar zijn de in die straat staande conciërgewoning en de daartegenaan gebouwde fietsenstalling.
Eveneens niet zichtbaar is een koepel achter de grote ronde koepel. Die staat op het complexdeel dat aan de Bergsingel ligt.

De komst van de Mammoetwet (1968) heeft tot het vertrek van die HBS geleid. Hierna is het Van ’t Hoff-instituut, een laborantenopleiding, als enige het gebouw gebruikt. In die periode is er ooit een grote brand geweest. Momenteel is het pand in gebruik bij het Islamic University of Applied Sciences Rotterdam.

Michel Verschoor

Kinderboerderij

Ik ben een ras echte Rotterdammer en in 1947 geboren op de Bergselaan. Halverwege de jaren 50 ben ik met mijn ouders verhuisd naar de Leeuwenbekstraat 6a in Schiebroek.

Wij keken schuin op het Ganzerikplein en het staat mij bij dat zich op het Ganzerikplein een school bevond en dat daar ook een soort kinderboederij was. De kinderboerderij bevond zich t.h.v. de Leeuwenbekstraat en de school t.h.v. de Vergeetmijnietstraat.

Laatst zei ik dat tegen mijn vrouw, die ik in 1966 heb leren kennen en met wie ik tot 1974 in de Leeuwenbekstraat heb gewoond. De school kon zij zich nog herinneren, maar de “soort” kinderboerderij zei haar helemaal niets.

Ik zou vraag willen weten of er een soort kinderboerderij op het Ganzerikplein is geweest. Zijn er dus meerdere mensen die mijn verhaal/aanname kunnen bevestigen?

Chris

Beste Michel,

In 1957 is er inderdaad ’s zomers een dierenkampje geweest.

Joris Boddaert

Wie kent Jan van Beek? Riet Dijkman (1944) woonachtig in Burgh-Haamstede, is naarstig op zoek naar de antecedenten van de Rotterdamse kunstschilder Jan van Beek. Riet (haar meisjesnaam luidt Maria Baars) vertelt: ‘’ Mijn vader (geboren in 1920) werkte jaren ’40 bij de meelfabriek Bovema aan de Brielselaan.

Hij woonde in ’s-Gravendeel en bracht in 1944/45 af en toe eten mee voor Van Beek, die op Zuid woonde. Als dank schonk hij kort na de bevrijding een schilderij aan mijn vader, Leo Baars. Wij zien een knus huiselijk tafereel. Moeder bakt pannenkoeken in de propere huiskamer. Vader zorgt voor de kleine.

Het schilderij hangt bij ons al een halve eeuw aan de muur. Zou zo graag meer willen weten over de amateurkunstschilder Jan van Beek.” Reacties naar: jorisboddaert@gmail.com

ac7cff4a-9313-4f39-a3ce-dd15ad3c18e7_thumb (1).jpg
Peet kolart

Is er iemand die nog foto,’s of beeldmateriaal heeft ( jaren 70,80)van de pijnackerstraat o.a. van winkels tussen de zaagmolenstraat en zoomstraat en van de meidoornstraat daar woonde ik.
Laat het mij dan weten.
pjkola60@gmail.com

Trix Karstens

Misschien vindt u dit ook leuk: Kijk eens op de Facebookpagina van de groep Rotterdams Sentiment. Daar staan oude foto’s op van de straten die u noemt. Ik heb u al een mailtje gestuurd maar weet niet zeker of de verzending daarvan goed gegaan is.

Peet kolart

Weet iemand hoe de houshoudelijke artikel winkel hete op de hoek meidoornstraat pijnackerstraat in het oude noorden rond 60.70.jaren.

Chris

Beste Peet,

Bedoel je De Goedkope Bazar?

Peet kolart

Nee ik denk t niet Chris .
Ik heb het wel over de jaren 70.
Maar wel bedankt voor de reactie.

Floor Roos

Ik ben op zoek naar oud klasnoten en docenten van RK Huishoudschool Oostpoort.
Van 1975 tot 1977 zat ik
daar in de 3e en 4e klas van het LHNO.
Bijgaand een foto die ik heb gemaakt tijdens onze schoolreis naar Londen in april 1977.

IMG_4859.jpeg
Rob Bouwens

Indoor Bowls Club Rotterdam is opzoek naar gezellige en fanatieke leden. Wij rollen onze matten uit in Sporthal WION in Ommoord op dinsdag middag van 13.45 uur tot 16.00 uur. Kom eens kennismaken.

nieuw log.jpg
Wil Brouwer

Heeft er iemand misschien nog foto’s van kruidenier Stoute zowel van de winkel als van dhr. en mevr. Stouten zelf, zat in de zwartjanstraat in de jaren 60/70.
Zou leuk zijn.
Bij voorbaat dank .
Groetjes Wil Brouwer

Gerard Somers

Ik weet het niet zeker meer maar ik ken me een kruidenierszaak van Stoute op de Kleiweg herinneren.

Ria Hoffmann

Wie heeft er foto’s van de lagere school in de IJsclubtstraat van ong.1948 tot 1955 ik heb daar op school gezeten

Jan van de Noort

Geachte leden, wij zijn al jaren op zoek naar foto’s van de Eleonorastraat (was zijstraat van de Goudsesingel), daar heeft onze familie een grote wakerstokerij gehad. Heeft iemand een tip voor ons. Ook archieven afgezocht maar helaas nog zonder resultaat. Met name oma – Antonetta van de Noort – (overleden 1934) was zeer geliefd omdat zij vele armen nogal wat krediet verschafte. Bij haar uitvaart was de hele buurt aanwezig.
dank vast….nazaat….Jan van de Noort (janvdnoort@gmail.com

Riet Dijkman-Baars

Riet Dijkman (1944) woonachtig in Burgh-Haamstede, is naarstig op zoek naar de antecedenten van de Rotterdamse kunstschilder Jan van Beek. Riet (haar meisjesnaam luidt Maria Baars) vertelt: ‘’ Mijn vader (geboren in 1920) werkte jaren ’40 bij de meelfabriek Bovema aan de Brielselaan. Hij woonde in ’s-Gravendeel en bracht in 1944/45 af en toe eten mee voor Van Beek, die op Zuid woonde. Als dank schonk hij kort na de bevrijding een schilderij aan mijn vader, Leo Baars. Wij zien een knus huiselijk tafereel. Moeder bakt pannenkoeken in de propere huiskamer. Vader zorgt voor de kleine. Het schilderij hangt bij ons al een halve eeuw aan de muur. Zou zo graag meer willen weten over de amateurkunstschilder Jan van Beek.” 
Reacties naar: jorisboddaert@gmail.com

ac7cff4a-9313-4f39-a3ce-dd15ad3c18e7_thumb.jpg
henk verkade

Zoek een kindertehuis op de Gordelweg van 1948

Chris

Beste Henk,

Naar aanleiding van jouw vraag ga ik ervan uit, dat je op zoek bent naar een instelling waar werd overnacht.
De Gordelweg redelijk goed voor me kunnen halend, kan ik me daar als instelling waarin kinderen overnachtten alleen het Sophia kinderziekenhuis op nummer 160 bedenken.
Mocht dit ziekenhuis niet zijn wat je zoekt, dan heb je wellicht ook iets aan het volgende.

Niet heel ver van de Gordelweg, namelijk op de Straatweg 6, zat in elk geval in 1948, het kindertehuis Bergsteijn. Hiervan kun je heel duidelijke groepsfoto’s, ook uit die tijd, vinden in het Rotterdams archief.

Vroeger heb ik gemerkt, dat de Kralingse Plaslaan ook wel eens als de Gordelweg werd beschouwd. Daar was in 1948 op nummer 108 wel een jongenstehuis. Dit heette De Kindersluis.

Ron van Loon

Beste Lezers van deze rubriek de “oud Rotterdammer.”

Na het plaatsen van enkele oproepjes (vanaf 2017) op deze site en ook in het AD heeft een zekere Dolf Nome contact met mij opgenomen, hij blijkt een zoon van A.Ch. van Loon te zijn die ik in mijn stamboom heb zitten. Wat gaaf dat hij na 3 jaar toch gereageerd heeft. Dank jullie voor het mee denken.

Met vriendelijke groet,
Ron van Loon

Frans Beumer

Goedemiddag, ik ben een aantal verhaaltjes aan het schrijven over mijn jeugd in Rotterdam. Ben van 1952. Het onderwerp betreft, Jeugdland. Nu las ik, dat op 12 juli 1958 Jeugdland is geopend door Leon Zuidam op zijn zesde verjaardag. Maar ik las ook, dat Jan Roodbol en Henk Burggraaf Jeugdland opende op 11 juli1958. Wellicht weet iemand de juiste toedracht. Ik ben ook op zoek naar een afbeelding van een consumptiekaart uit die tijd. Verneem graag van u, nog een mooie dag. Groet Frans.

Sonja Dekkers-Renes

Bijgaand mijn herinneringen aan Jeugdland in 1960:

Jeugdland 1960.jpg
Marja

Laatst een reünie gehad met oud collega’s daar kwam de volgende vraag uit
wat was de naam van het western restaurant wat volgens ons in het Hilton zat
tussen het serveren werd er door het personeel gezongen en gedanst
ook was er een rodeo stier

Chris

Beste Marja,
Het was het Western Festival in de coffee shop die Hilton hiervoor tijdelijk, gedurende C70, had aangepast.

Marja

Bedankt

C. verheij

In de jaren 60tig zat op de hoek van de Martinisteinstr/ Tweebosstraat een groentewinkeltje van Leentfaar. Ze hadden 1 zoon, Leen. Vraag; kan iemand mij vertellen of deze zoon nog leeft, hij heeft heel z’n leven bij Bas Verheij gewerkt.
cwm.verhey@solcon.nl

W.van Vliet

Van 1968 tot 1975 bij AH gewerkt daar kwam Bas Verhey dagelijks verse groente afleveren ,hier kwam soms maar vaak als invaller ene leen als chaufeur deze werkte na een ongeluk in de werkplaats liep moelijk en was heel doof ,maar ik denkdat hij toen tegen de 50 jaar was,ook mijn broer piet heeft daar in die tijd gewerkt ook o.a jan terlouw was een van de chaufeurs.

C. verheij

Bedankt voor je reactie. Ik heb inmiddels ook telf contact gehad met chauffeurs van B. Verheij ,die hem goed gekend hebben, erg leuk.

Jos Prins

Ik ben op zoek naar de naam van dit schip van de Rederij Tielemaan,die vanaf 15 mei 1958 rondvaarten onderhield vanaf de Oosterkade. Ze hadden 8 schepen, van 7 weet ik de namen, nl Maahaven-Rijnhaven-Waalhaven-Merwehaven-IJsselhaven-Eurohaven-Siegfried. Wie kan mij helpen

Rederij Tieleman.jpg
Floris Moonen

De lekhaven

Jos Prins

Hartelijk dank, ik ben er erg blij mee.

Harry Rodenburg

Wie van u weet de naam van acrobaten uit Rotterdam. Zij traden ook buiten Rotterdam op. Ook in Rhenen, dat was in het jaar 1958. Koordlopen etc.

Johan de Roode

1 van de twee broers werkte als auto poetser bij Autocenter achter het verzamelgebouw in de jaren 1965-1970.

Chris

De Tardona’s?

Harry Rodenburg

Chris, heel hartelijk bedankt. Ik ga met de naam Tardona’s aan de slag.Misschien dat een oud Rotterdammer nog een foto van de groep heeft, dat zou helemaal te gek zijn.

Pieter Jan in 't Veld

Anna Hers en de Eendenkooi.
de Historische Vereniging Oud-Beijerland is bezig met een boek over Anna Hers. Zij was van 1930- 1934 directrice van het jeugdwerk in de Eendenkooi in de wijk Spangen, later overgegaan in het Wester Volkshuis. in de Eendenkooi waren ook kook-en naaiclubs. De vraag is wie weet iets over het jeugdwerk van de Eendenkooi en of het Wester Volkshuis?
alle informatie is welkom.
Pieter Jan in ’t Veld.
info@intveldenpartners.nl

Ferry Krooswijk

Ik ben op zoek naar mijn nicht Anita Polak, dochter van Piet Polak en Marga van Kalken. Zij is geboren in Den Bosch en is nu rond de 60 jaar oud. Haar vader was de tweelingbroer van mijn moeder, Riet ( Ria ) Polak. Omdat haar vader vroeg overleed en haar moeder hertrouwde, is de familie haar uit het oog verloren.

Ferry Krooswijk

Reageren kan per e-mail feraria@planet.nl

Jannie van der Straaten v/d Gaag

Ben een geboren Rotterdammer vroeger Overschie ,ik zou graag de Rotterdammer online lezen

Timo Pauw
Aad van Neck

Bruidspaar gezocht

Ik heb een foto over van R’dam-centrum op aluminiumplaat 120 x 80 cm, gemaakt vanaf Katendrechtsehoofd richting Westerkade.

Bruidspaar staat erop, zal op 2 juli 2016 tussen 11.00 en 13.00 uur getrouwd zijn in stadhuis. Met een witte kever VW-cabrio en fotograaf.

Na 7 jaar kans dat ze deze plaat wel willen hebben. Wie herkent de datum en locatie?

comment image

Arina Cornet

Volgend jaar willen we een reünie organiseren voor de meiden van groep K van de MBO VZ, die 40 jaar geleden aan de Straatweg zat in Rotterdam-Hillegersberg. We zoeken nog 12 klasgenoten.
Wie kent Liane Altorf, Dorothy Soesman en Linda Linger uit Rotterdam, Els den Boer en Astrid van Doorn uit Schoonhoven, Marilyn Groenbast en Joke Schotsborg uit Hoogvliet, José Koot en Marion Jansen uit Berkel en Rodenrijs, Anja Mak uit Bergambacht, Jacky Pontier uit Maassluis en Marina Verlinde uit Schiedam?
Wat zou het leuk zijn om de hele groep volgend jaar compleet te hebben!

Kees van Boven

hallo Arina,
wat is het E-mailadres voor die reünie?
gaarne een mail naar Kees van Boven
E-mail keesvanboven48@gmail.com
Mob 06-28469615

Arina

Sorry, ik had dit berichtje niet gezien. Mijn mailadres, arina@mstyro.nl kan gebruikt worden voor de reünie

Marina

Hallo Ariana, via mijn broer hoorde ik dat jullie op zoek zijn naar mij voor een reünie.
Hierbij dus gevonden: Marina Verlinde uit Schiedam.
mijn e-mail adres is: rotterdamwenmheinsbroek@ziggo.nl
tot horens, Marina

Han Steenbeek

Reünie DEH
Beste oud ex-leden, sponsors, bestuursleden, trainers van voetbalvereniging DEH, wij (Ed van Baarlen en Han Steenbeek) willen een reünie met jullie houden op vrijdag 20 oktober 2023. Aanvang: 20.00 uur. Inloop vanaf 19.30 uur. Locatie: Kantine sv Charlois aan het welbekende adres wat niet veranderd is; Oldegaarde 665.

Toch zou het fijn voor Ed en mij zijn als wij een globaal overzicht hebben wie er komen. Jullie zelf en eventuele partner.

Kunnen jullie deze extra moeite doen?
Je kan hieronder reageren.

Namens Ed en mijzelf bedankt en: geef het door aan ieder ex-oud lid van RVV DEH

Han

Kan per email: han.steenbeek@ziggo.nl

Harry smit

Hallo Han ik zou het leuk vinden de reonie bij te wonen
Harry Smit

Han Steenbeek

Harry, van harte welkom

J,Kamp

vandaag de D.O.R per post ontvangen. Daarin staan de tiener huwelijken welke wel standen houden. Nu heb ik een schat van een zus welke haast 70 jaar gehuwd zijn,en die zijn er niet zo veel.Het is een schat van een zus één van de twaalf kinderen waarvan er niet zoveel meer van in leven zijn.Nu had ik een broer welke bij de eerste kennis making al gelijk zei,dit huwelijk is geen lang leven beschoren. Hij zelf werd maar 66 jaar en de rest van alle broers leven niet meer. Alleen ik welke haast 85 is,en beiden hopen we onze moede wat haar leeftijd betreft te overleven. Onze moeder werd weduwe in het jaar dat zij 65 jaar was getrouwd,en heeft nog 30 jaar als weduwe geleefd.Dit is het streef getal van mijn zus en mij welke wij ook willen bereiken.Ze wonen niet dicht bij maar om de paar maanden stap ik toch in de auto om 300 km heen en weer te rijden. Men behoef niet gehuwd te zijn om toch van iemand te houden ,en dit is wederzijds.Voor al die mensen welke 60 jaar getrouwd zijn die wil ik feliciteren via dit arttikel. J,Kamp

Jan

Wie heeft er foto’s van de Leeuwensteinstraat of Afrikaanderwijk en omgeving en de cafe’s op de Hillelaan uit de jaren 70 en 80 alles is welkom.

Maja

Hallo Ik ben Maja en ben op zoek naar Peter Smit. Hij woonde in de tweebosstraat in Rotterdam in de jaren 60

Ronald Burki

Foto’s De la Reytraat
Wie kan mij helpen aan foto’s uit de jaren 1950 tot 1961 van De la Reystraat (het deel waarin ook De König zat), de Riebeekstraat (het deel waar waterstoker Somers en de kinderclub De Zuiderjeugdhaven zaten) en van de Zuiderjeugdhaven zelf. Wij woonden zelf in de De la Reystraat 24a.

Wereldwinkel

WereldWinkel Barendrecht bestaat 50 jaar en daarom zijn wij op zoek naar oud-medewerkers.

Wij willen 29 september van 16.00 uur tor 18.00 uur een reünie organiseren.

Heeft u in het verleden in de WereldWinkel gewerkt dan kunt u zich hiervoor aanmelden op info@wereldwinkelbarendrecht.nl.

Gergely Nagy

Ik ben op zoek naar jullie, Charlotte Zwaan en Dineke, die eind jaren tachtig naar Hongarije reisden en in het huis van mijn oma in Eger verbleven. Jullie woonden toentertijd in Rotterdam, aan de Arrheniusweg, maar nu niet meer, want daar heb ik al naar jullie gezocht. Ik ben de kleine jongen op de foto’s (en jullie staan aan de linkerkant). Ik vond de foto’s recentelijk samen met een brief van jullie aan mijn ouders uit 1987. Het grappige is dat mijn leven me inmiddels ook naar Rotterdam heeft gebracht en omdat we (mogelijk) in dezelfde stad wonen besloot ik naar jullie op zoek te gaan om de brief en foto’s in persoon te laten zien.
Als jullie dit lezen, of iemand anders die jullie kent, neem dan contact met me op via e-mail micsbjukenen@hotmail.com of telefoon 06 15 09 62 20

3A141494-5423-4602-813F-B63F7E4FF2BA.jpeg
Ouwens

Gezocht de krant van 8 juli 1924. Voor de verjaardag van mijn oma die 99 word

Willi Lange

Misschien hier iets bij??
Kranten van 8 juli 1924 | Delpher

M.A.Zuijdweg

Ben op zoek naar een gedichtenbundel ( 50 stuks). Allemaal opgetekend tijdens deportatie en verblijf in de oorlog Duitsland. De bundel is uitgegeven bij opheffing van de Vereniging Dwangarbeiders Nederland. In november 1944 was ik Razzia slachtoffer, De gedichtenbundel heb ik uitgeleend en weet niet meer aan wie.

Adry den Boer

Wie weet waar het Vierdag-orgel uit de Morgensterkerk is gegaan, nadat de kerk door een Koreaanse vereniging is gekocht?

Irma van 't Wout

Ik zoek Josefiene de Wolf 1952 geboren opgegroeid in IJsselmonde adres: Lodijk nr 60 of 62 wil eigenlijk weten hoe het haar is gegaan. Ik ben Irma van t Wout woonde toen aan de Hordijk 54 wij waren jeugd vriendinnen

blanche Tompot

kent iemand Blanche Tompot nog?

Advertenties