Oproepjes

Op zoek?

Op zoek naar een oude bekende of herinneringen uit de oude doos plaats dan hieronder uw oproep en druk op plaats reactie. Indien de oproep is geplaatst ontvangt u daar een email over. Wilt u automatisch bericht krijgen als er wordt gereageerd moet u op het vinkje (belletje) links naast plaats reactie drukken.

Commerciële oproepen worden niet opgenomen in dit overzicht. Alle oproepjes worden vooraf gecheckt en zullen na 17 uur en in het weekeinde niet altijd direct zichtbaar zijn.

Elke vrijdag lezen wij een selectie voor bij het radioprogramma Dwars door Rijnmond klik op het logo voor de uitzending van 23 september

Uit de uitzending van 23 september 2022

Fred zoekt Lydia van Veen

Reünie organiseren bij Molen de Distilleerketel

guest
3.8K Reacties
Nieuwste
Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle oproepen
Vertellers over de oorlog gezocht Stichting De Mur

Vertellers over de oorlog gezocht

Stichting De Muren hebben Oren zoekt Vertellers die door basisschoolleerlingen geïnterviewd kunnen worden over hun kindertijd in Rotterdam tijdens de Tweede Wereldoorlog, of over hun kindertijd in Nederlands-Indië tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Het project ‘De Muren hebben Oren’ is een 6-weeks ontmoetings- en geschiedenisproject voor leerlingen van groep 7 en 8 van de basisschool. Zij krijgen les over de Tweede Wereldoorlog in Nederland en Nederlands-Indië, en over de komst van mensen uit de voormalige koloniën, de komst van arbeidsmigranten en vluchtelingen.

Hoogtepunt is het interview dat zij afnemen met een stadsbewoner, die uit eigen ervaring hierover kan vertellen. ‘De Muren hebben Oren’ laat leerlingen inzien dat zij deel uitmaken van een stad vol uiteenlopende familiegeschiedenissen. Het project maakt nieuwsgierig en genereert begrip.

Kinderen leren dat iedereen die in de stad woont, een verhaal heeft en erbij hoort.

Wilt u geïnterviewd worden?

32d42167-403a-4c32-acea-1c4db1141c6d_thumb.jpg
Caroline Veltman

Vrouwenkoor VAVIC zoekt nieuwe leden.

Vind je zingen leuk? kom dan meezingen.
Het koor bestaat uit alten en sopranen en wij zingen een gevarieerd repertoire. Dat doen wij op woensdagochtend in het buurthuis Maria Danneels erf 20 Capelle aan den IJssel.
Voor inlichtingen: Louky Elsner 010-4210567

Arie Lambregtse

Tot 12 oktober staat in de Bibliotheek IJsselmonde aan de Herenwaard de foto-expositie “100 jaar IJsselmonde Mobiel”.
De expositie omvat ruim 200 foto’s, o.a. van het straatbeeld met straatventers, zoals de melkboer, bakker, groenteboer, schillenboer en hun vervoersmiddelen (handkar, hondenkar, paard en wagen, kerrie, auto).
Verder aandacht voor de verkeersafwikkeling van en naar Rotterdam; 100 jaar geleden tot op heden. Denk aan de huidige A16 met 12 rijstroken, ooit begonnen als landweg.
Ook zien we de Maas met veerpont, parlevinkers, stoomboten, de Zalmvisserij en op het moment (in 1929) dat deze geheel is dichtgevroren!
Daarnaast uitstapjes van de vele verenigingen, clubs, zangkoren, schoolklassen en (in deze tijd) De Wijkbus. 
Te zien tijdens de normale openingstijden van de bibliotheek.
Vrije inloop, toegang gratis.

2022-09-24-expo-bibl-IJss.jpg
Manon van Vliet

Ik ben op zoek naar mensen die Maas van Vliet gekend hebben. Hij woonde in Rotterdam, had een vrouw en drie kinderen. Hij overleed in februari 1968. Ik zou graag meer over hem willen weten.

Erwin Nederhoff

Binnenkort willen we een reünie organiseren bij Molen de Distilleerketel te Delfshaven

Dit is voor mensen die daar vroeger verbleven of nog steeds na lange tijd wonen.

Zodoende kan men samen verhalen delen onder genot van een kopje koffie met iets lekkers. We hebben al enkele mooie oude fotoboeken en video’s. 

Margriet Vugts van Dijk

Ik zoek Bea Verploegen . Ze woonde in de Gerrit van der lindenstraat in Rotterdam. Wij zaten op de 1e Rotterdamse Openluchtschool op de Laanslootse weg

Willem van Bracht

Crooswijk op Stelten.
Nog een keer de oproep voor oud Crooswijkers om op 29 oktober naar de reunie te komen. Er zijn een groot aantal activiteiten te zien. Oud boksers, veel sport en muziek. En vele oude foto’s van vroeger. In onze speeltuin..Vanaf 11.30 zal het feest losbarsten, het is tot ongeveer 19.00 uur. Wij zijn blij u te mogen ontvangen. Tot ziens.
Willem van Bracht, een van de organisators van deze dag.

Fred Graafland

In de 80-er jaren kende ik Lydia van Veen. Helaas zijn we elkaar uit het oog verloren… Zij woonde eerst in de Japarastraat en later in Schiebroek. Via internet is ze helaas niet te vinden en dus hoop ik dat het zo lukt. Ik ben erg benieuwd hoe het met haar gaat. Als jij Lydia bent, reageer eens! Groeten Fred

Wim van der Windt

Oud-vertegenwoordigers

In Café Het Haantje in Rotterdam komen eens per maand een aantal oud vertegenwoordigers bijeen die werkzaam waren in de levensmiddelenmarkt er zijn er die de 80 al zijn gepasseerd en werkzaam waren bij o.a Douwe Egberts, Honig, Nuts Chocolade fabriek, Nestlé ,Siebrand Wijnhandel, Mc Cain Foods, Buitoni, Smith Chips en nog enkele andere fabrikanten,

Willen andere oud-verkopers zich ook bij ons aanmelden neem dan contact op met Wim van der Windt via deze oproep

Anne Groenman

Goedemorgen allemaal,

In het radioprogramma Adres Onbekend (KRO-NCRV), waarvoor ik werk, zoeken wij elke week naar uit het oog verloren dierbaren. Aanstaande zondag (18 september 2022) zijn wij op zoek naar Henk uit Rotterdam. Misschien kunnen mensen hier helpen?

Het gaat om Henk (achternaam onbekend), waarschijnlijk geboren rond 1944. Henk had begin 1965 iets met Annemaria de Jong (zie foto’s). In die tijd woonde hij met zijn ouders aan de Mijnsherenlaan in Rotterdam. Als je met je gezicht naar het metrostation Maashaven toe stond, woonde hij in het laatste blok aan de linkerkant. Weet iemand bijvoorbeeld misschien om welke huisnummers dit gaat? Dit zou de zoektocht al een stuk de goede richting op kunnen helpen!

Verder had Henk krullend donker haar, was hij vrij lang en had hij een normaal postuur. Zijn moeder had lang zwart haar en een ietwat getinte huid. Waarschijnlijk zijn Henk en zijn ouders rond de zomer van 1965 verhuisd.

Wie weet meer over deze Henk uit Rotterdam? Of wie woonde er ook in de Mijnsherenlaan rond 1965 en kan ons helpen om met oude buurtbewoners in contact te komen?

De redactie van Adres Onbekend is bereikbaar via 0800 3030300 of zoeken@adresonbekend.nl.

Dank voor jullie hulp!

Hartelijke groet,
Anne Groenman

Jolanda met moeder bewerkt 1.jpg
René Faber

Samuel Mullerstraat

Ik ben opgegroeid in de Samuel Mullerstraat in Rotterdam-West als de jongste van een gezin van 9 kinderen. Mijn ouders hebben daar gewoond vanaf 1940 tot en met 1983. Ik heb er zelf ook bijna 27 jaar gewoond. Recentelijk mijmerde ik met mijn broers en zussen over die periode daar. We konden aardig wat herinneringen naar boven halen maar nog niet alles.
Ik ben daarom op zoek naar namen van oud-bewoners (periode 1940 – 1984), waar deze precies hebben gewoond en gedurende welke periode. Verder is ook alles wat u zich kunt herinneren, leuke anekdotes, bijzonderheden, etc. erg welkom. En mocht u nog FOTO’S hebben van/uit deze straat over de genoemde periode, dan ben ik daar zeer in geïnteresseerd.
Alles informatie is welkom.

René Faber
(Rene.Faber@kpnmail.nl)

M.Vonk

ik heb je een mailtje gestuurd

René Faber

Ik heb tot op heden helaas nog niets ontvangen, ook niet in mijn spambox.

M.Vonk

Klopt,krijg mijn bericht niet verstuurd..

Rene.Faber

Zou je het nog een keer willen proberen. Ik ben erg benieuwd

Anneke Epker

Reunie Prins Bernhardschool aan de Herenoord Rotterdam17 september as heb jij in de klas gezeten bij Herma de Haan, Jolanda Vermeij, Anneke Epker, Henk Poldermans, Jan Francoois neem dan contact op met Anneke Epker

Jan Geldof

Razzia’s Rotterdam 10 & 11 november 1944.
Voor ons “Dresden-Rotterdam Project” ben ik op zoek naar dwangarbeiders (?) of nabestaanden hiervan die informatie kunnen geven omtrent de tewerkstelling destijds in Dresden ?

Jan Geldof
Dorpsdijk 18
4354 AC Vrouwenpolder

Tel.: 0118 – 436 165
Mobiel: 06 – 514 914 00
E-mail: info@jangeldof.nl

mia maurik

in de jaren 1960 was ik (Mia Maurik)lid van de wandelclub DSW in Capelle a/d/Ijssel. ik kom nu een foto tegen van “De Vennentocht Oisterwijk 1962. Zijn er nog mensen van deze club die kontakt willen. Het lukt niet om de foto hierbij te plaatsen

Cees van der Meer

Ik ben op zoek naar Marijke van der Heide,voorheen wonende in de Sonmanstraat en later verhuist naar de Stadhoudersweg.Ik heb haar in de zestiger jaren leerde kennen,er is een vriendenclubje ontstaan o.a.met Wil van den Berg (Nobelstraat) en Sjaantje Meier uit Schiedam.Heb heel wat blokjes rond met jou gewandeld.Je had ook nog een broer Jos.Zou je graag weer eens wollen spreken.

Bert Lamers

Ik zou graag in contact willen komen met voormalig medewerkers van Fototechnisch bureau “DIMO”.

Genoemde bureau was tot in de jaren ’50 van de vorige eeuw gevestigd aan de Bergsingel 194 te Rotterdam.

Anneke Epker

Hoi Bert, heb jij op de Prins Bernhardschool gezeten ?
Zie bovenstaande oproep

Gerard Scholtes
  1. Ik ben in 1951 geboren in kralingen en in 54 verhuisd naar de Koornwaardstraat. Ik speelde graag bij het pontje aan de schansweg. Van dat pontje zoek ik een foto uit de periode na 1954. Het pontje had een overkaping en een klein zitplekje voor de pontjesbaas. De foto’s die nu op internet te vinden zijn zijn allemaal van ee ouder pontje zonder overkapping.
Astrid Welter-Roos

OPROEP GEB ROTTERDAM REÜNIE

Zaterdag 24 september 2022 is er een reünie voor oud collega’s en oud medewerkers van het Gemeentelijk Energiebedrijf Rotterdam uit de jaren 70 en 80.

Rochussensrraat, Willem Buyrtenweg, G.J. de Jongweg, Keileweg, Claes De Vrieslaan, Nieuwe Binnenweg, Delfshaven.

Herken jij jezelf hierin ?
Meldt je nu nog aan voor de reünie wat wordt gehouden in cafe restaurant Courzand in Rotterdam Heyplaat !

Aanmelden kan nog steeds bij Astrid Welter-Roos, Bart Hilt en Egbert Hovenkamp via onderstaande email adressen en anders via Facebook (Astrid en Bart) of Linkedin waar wij alle drie te vinden zijn.

Dus wil je nieuwe herinneringen maken om oude herinneringen op te halen tijdens de reünie op zaterdag 24 september 2022 ? Meldt je nu nog aan want dit wil je echt niet missen !

Astrid: m.j.astridroos@gmail.com
Bart: hiltconsult@hotmail.com
Egbert: info@hovenkamp.com

Tot de 24ste dan !!!

Willy van der Voort

Hoi Astrid,
Ik heb gewerkt bij het GEB van 1975-1979 op de Afdeling Correspondentie op de 7e etage van de Rochussenstraat 200.
Ik kom graag naar de reünie en hoop dat ik daar nog meer ex-collega’s zie.

Astrid Welter-Roos

Hey Willy, wat leuk ! Ik zag je mailtje ook al voorbij komen, want ik begreep dat jij voor De Oude Rotterdammer werkt en dit oproepje bent tegengekomen. Superleuk ! Er zijn al heel wat aanmeldingen binnen die via de uitzending van Radio Rijnmond ons oproepje hebben gehoord en gelezen via dit krantje. Ik ga zou zeker zien de 24ste, gezellig hoor ! Tot dan 🙂 Groetjes van Astrid

Robertus

GEZOCHT: Boek A4 formaat met Dikke harde kaft. Gaat over Rotterdam in de oorlog Foto op voorzijde van vlammen én volgens mij een soldaat. Zag het als kind vaak (60 jr. terug)

Marius Teeuw

Graag zou ik informatie willen verkrijgen over Jaap Kunz, zeeman en dichter van het gedicht “HERINNERINGEN”. Ik wil dit gedicht gebruiken als onderdeel van een te maken film.

Monique van der Berg

Gezocht: Ik wil graag het boek Weg Weeze van Joop Verhage in mijn bezit krijgen. Wie heeft er een te koop ?

770 Joop Verhage - Weg weeze.jpg
Luuk Bonthond

Boekhandel Snoek, Meent, Rotterdam

Elly Visser-Smit

RK-School St. Martinus (Pinkstraat-Pinasplein)

Voor mijn tweede boek over De Put (Oud Mathenesse en het Witte Dorp) ben ik op zoek naar foto’s en/of herinneringen aan de RK St. Martinusschool (de jongensschool).

In 1964-1965 is deze school, samen met de RK Meisjesschool Jeanne d’Arc een gemengde katholieke school geworden.

Ook zou ik graag willen weten tot wanneer (ongeveer) deze gemengde katholieke school bestaan heeft.

Van de Jeanne d’Arc school heb ik meer informatie (en klassenfoto’s), maar een mooie foto van het gebouw ontbreekt nog. Ook daar heb ik dus belangstelling voor.

Jan Geldof

Beste Elly,

Geweldig dat er een 2de boek over de Put komt !
Ben natuurlijk zeer geinteresseerd, dat weet je !
Reserveer maar vast een exemplaar voor mij ?
Vanaf 1949 – 1960 heb ik in de Boeierstraat gewoond.
Keek uit op het schoolplein, de school heb ik nog zien bouwen.
Ging op het Pinasplein naar de kapper.
Zat op de Finlandia-school, meester Ben Laurens (Spartapiet !) herinner ik mij nog heel goed.
Hij woonde in de Hekbootstraat op de bovenste verdieping,
dagelijks was hij vanaf zijn balkon, wij voetbalden elke dag beneden tussen de twee flats, op zoek naar nieuw talent.
Zelf speelde ik bij Neptunus, ik herinner mij nog 2 jongens Dijkstra die op het Pinasplein woonden en daar ook speelden.
Netals Henk Vervat die op de Hogebanweg woonde, om de hoek bij Ronnie van bakker “het Fijntje”.
Ik ben al jaren op zoek naar Johnny Reijnierse, alias de
“Zwarte Panter”. Hij woonde achter de Rijksseruminrichting.
In jouw 1ste boek had je het over Andries van Dijk (doelman bij Sparta). Maar weet je dat er op de Hogebanweg, aan de Schiedamse kant, ook nog Feijenoorders woonden ?
Pauke Meijers, Rini van Woerden, Tinus Osterholt en
Cor van der Gijp, de oom van Rene ?
We blijven in kontakt !

Met vriendelijke groet,
Jan Geldof

Dorpsdijk 18
4354 AC Vrouwenpolder

Telefoon: 0118 – 436 165
Mobiel: 06 – 514 914 00
E-mail: info@jangeldof.nl

Wim Pannekoek

HULP BIJ REANIMATIE 

Wij zoeken vier ontzettend lieve mensen die geholpen hebben bij een reanimatie op zondag 28 augustus om ca. 13.30 uur bij restaurant SPAZIO aan de Malperzerbaan nabij Rotterdam Airport .

Op genoemde tijd kwamen wij Wim en Nel aanrijden in een zilverkleurige Hyundai Getz . Bij het parkeren ontdekten we dat onze 72 jarige vrouwelijke passagier Sylvia , onwel was geworden en buiten bewustzijn was .

Gelukkig konden we 112 bellen . We kregen direct geweldige hulp van vier mensen welke net wilde vertrekken . 

De drie mannen en een vrouw kwamen spontaan hulp aan bieden . Geluk bij een ongeluk was een van de mannen verpleegkundige . Via hulp van de 112 meldkamer hebben ze onze kennis uit de auto gehaald en gereanimeerd

Na korte tijd was er een ambulance aanwezig om de verzorging over te nemen .  

Na deze overname zijn onze anonieme hulpverleners vertrokken zonder dat we ze konden bedanken voor hun geweldige hulp.  

Dat willen we natuurlijk alsnog doen . Leest u dit en weet u wie het zijn , neem a.u.b. contact op met ons

Gelukkig is Sylvia , mede door de hulp van deze vier personen , er gelukkig weer helemaal bovenop gekomen !!!!  

Ook willen we de mensen van 112 – en de ambulance hartelijk bedanken ,

Fred Vierhout

Zin om te danse?
In september zijn we weer begonnen me de gezellige dansavonden voor 55+ sers.in Ontmoetingscentrum De Beethovenflat in Schiedam, Beethovenplein 161, 3122 VL Schiedam, iedereen van 55+ is van harte welkom op maandag- of vrijdagavond.Kom gewoon eens binnenstappen om te zien hoe gezelliog het daar is,

hans

waar wordt de reünie gehouden

96A0600F-4D86-4EED-834E-29182003731F.png
Laatst bewerkt op 1 maand geleden door hans
Internetredactie Oud Rotterdammer

De dag is van 12.00 uur tot 20.00 uur. Veel muziek, dans, en leuke voorstellingen kunt u zien op deze dag. Informatie kunt zien op de website; http://www.svcrooswijk, of via info@svcrooswijk.nl of w.vbracht@svcrooswijk.nl

hans van gelder

wie heeft er herinneringen aan de wandelclub van de ds. van haeringenschool in de millinxstraat te Rotterdam

hans

zie foto

C41020DA-9A4D-458F-BF10-DE56DD24998A.jpeg
hans

deze

EC79E622-3C7C-4DE8-9CC5-50322DD22A35.jpeg
Borremans Daaf

Gezocht Martin Fransen ,riederlaan 78?

Reünie Sparta-Feyenoord - Marian

Tien jaar na de opheffing van Sparta/Feyenoord is er op 5 november 2022 een reünie voor leden en oud-leden van zowel HSV Feyenoord als Sparta/Feyenoord.

Locatie Honkbal op Zuid, Oldegaarde 425 te Rotterdam-Zuid.
Het idee is om herinneringen op te halen onder het genot van een hapje en een drankje.

Het programma zal voornamelijk bestaan uit het gezellig samen bijpraten, maar ook wordt historisch beeldmateriaal getoond, tevens is er een dj die voor de muziek zorgt.

Er is voor deze datum gekozen omdat het na het honkbalseizoen en de herfstvakantie ligt en voor het WK voetbal. HSV Feyenoord werd opgericht in 1954 als honkbaltak van de bekende voetbalclub.

Er worden pogingen gedaan om oud topspelers naar de Oldegaarde te halen zoals bv de inmiddels 83-jarige Hudson John, HSV Feyenoord organiseerde jaarlijks het zo bekende Hudson John toernooi.

De avond begint om 19.30 en duurt tot ongeveer 01 uur – 1.30 uur.

De organisatie hoopt op 100 a 150 bezoekers zij horen dat er heel veel interesse is en de kaartverkoop is goed op gang gekomen.

Voor meer informatie kan je lid worden van de facebook groep ‘Reünie HSV Feyenoord & Sparta/Feyenoord. Daar worden alle vragen beantwoordt als je een berichtje plaatst, of stuur een mail naar marian-vaandrager@hotmail.com

feyenoord.jpg
H Bedee

Wim Onderstal hoorde bij de beste honkbaltrainers van Nederland heb hem ook nog als doelman van Feijenoord gezien.

Jacqueline Van Spengen

Op zoek naar kinderfoto’s van Coby den Herder geboren op 24 april 1931 te Schiedam of te Rotterdam

In de oorlog is Coby alles kwijtgeraakt dus geen herinneringen van voor 1940 meer op papier. Men wil Coby graag verrassen met een fotoboek waarin haar leven worden weergegeven. Het zou zo mooi zijn om bv een klassenfoto of andere jeugdfoto’s daarin op te nemen .

Wie kan ons helpen

Jacqueline Van Spengen

Coby den Herder is op 24 april 1931 in Ommoord of Overschie geboren. In mei 1940 werd dit gezin met 7 kinderen door het bombardement getroffen. Alles kwijt, vader overleden. Het gezin kon tijdelijk in Amsterdam wonen maar kwam terug naar Rotterdam. Wie heeft kinderfoto’s van haar? Ik wil haar graag met kinderfoto’s blij maken. Na de huishoudschool ging ze in de spoelkeuken van Heineken in Rotterdam werken in 1952 trouwde Coby en moest daar weg . Wie helpt mij aan jeugdherinneringen van haar. J.P. DEN HERDER, COBY? alvast heel erg bedankt voor uw reacties. Jacqueline van Spengen

Jacqueline van spengen

Coby den Herder heeft op een katholieke huishoudschool in Ommoord of Overschie gezeten. P.P. DEN HERDER 24 APRIL 1931. Wie heeft een foto waar Coby op staat? Ze zal er echt heel blij mee zijn.
Alvast heel erg bedankt, jacqueline van spengen 0681603645

Rob muysson

Ik zoek het boek “Weg Weeze” van Pim Verhage

Luuk Bonthond

Is van Joop Verhage en te koop bij boekhandel Snoek, Meent, Rotterdam.

Jan Kooijman

Lies Egging of Eggink
 
In 1965 had ik een vriendin Lies Egging (k).

Ze woonde, als ik mij goed herinner, op de Hilledijk.

Ik ben haar nog mijn verontschuldiging schuldig, welke ik graag wil inlossen na 57 jaar.
 

pietdereus

ik ben op zoek naar gegevens van fam de reus
maarten de reus getr met margrietha weeda kinderen
gijsbertus, getr maria rozeboom,pieter marinus getr knoop
kornelis getr geertje jongeneel,eliza getr pietertje vleghaar,geertrui gert jan reevers, en johannes getr martina okerse pieter marinus is mijn oom

Wilem

beste piet bs stand rotterdam,staan de meeste gegevens.
bv Maarten de reus overl 11-4-1909 te Berkel rodenrijs
gegevens voor stamboom?verschillende staan op mijn site.

pietdereus

bedankt welke site

Wilem

Quicksilver web site Myhertiage.

Dick Spel

Wie heeft er oude foto’s en info over geboorte en overlijden van mijn familie Jan Wijnstekers en Maria roerade wijnsterkers uit Rotterdam zuid ,
Voor mijn Stamboom

Dick Spel

Wie weet hoe ijzer waren, bouten en moeren winkel,
Opde Wolphaertsbocht hoek doklaan ? Of clementsstraat heten
Ik kwam er vroeger veel voor mijn zaak ( Stork)

John

deze?
Metaal-en IJzerhandel Rotterdam Zuid
J M v d Zweth  Wolphaertsbocht 126C Z
(vlgs telboek 1950)

Groeten John

Louis de Haas

Wie heeft info over een ongeluk in de Entropotstraat rond 1947. Hierbij kwam een meisje van 3of4 jaar oud om het leven. Reacties naar haas55@planet.nl

John

ik weet niet of je dit bedoeld?
Het Rotterdamsch parool 31-05-1947 (bron Delpher)

Kind door locomotief
gegrepen
Inde Entrepotstraat is gisteren de
driejarige J. E. de Haas dooreen
locomotief van de RTM gegrepen en
enkele meters meegesleufd. Aan ar-
men, benen en hoofd gewond, werd
het kind naar het Sf. Franciscusgast-
huis vervoerd, waar het aan de ver-
wondingen is bezweken.

Groeten John

Caroline Veltman

Vrouwenkoor VAVIC gaat vanaf 7 september weer zingen.
En dat doen wij op woensdagochtend behalve in de schoolvakanties.
We zingen vierstemmig, alten en sopranen een gevarieerd repertoire onder de bezielende leiding van Nanne onze dirigent.
Tussendoor maken wij tijd voor een kopje koffie en een praatje met elkaar het zijn gezellige ochtenden.
Dus als je het leuk lijkt om mee te zingen kom dan op woensdagochtend van 10.00 uur tot 12.00 uur naar het buurthuis Maria Daneels erf Schollevaar in Capelle aan den IJssel.
Voor inlichtingen: Louky Elsner tel. 010-4210567

Henk van den Berg (bijnaam Seer)

Mijn tijd in Spangen

In De Oud Rotterdammer van 11 januari is een artikeltje van mijn hand verschenen onder bovenstaande kop. Helaas is toen het e-mailadres weggevallen.

Ik zou het leuk vinden om in contact te komen met de mensen, die zich iets van Spangen rondom het Staringplein eind jaren ’50, begin jaren ’60 weten te herinneren.

Speciaal met de mensen die zichtbaar zijn op de foto bij het artikeltje, Louis Hartogs en Alice. Louis is getrouwd met Bea Dupont, die toen aan het Staringplein woonde.

foto spangen.jpg
K . Schoenmaker Brouwer

Hallo mijn naam is Korrie Brouwer ik woonde ook op het sraringplein op nr 5 Beaa kan ik mij nog wel herrineren , heb er gewoond tot 1962 bij mijn opa en oma woonde wij in .

BC'85

Zin om te bridgen op woensdagmiddagen?
Dat kan bij BC’85. Wij zijn een gezellige club, die speelt in Denksportcentrum Rotterdam Kralingseweg 120 Rotterdam op woensdagmiddag van 13.15-16.15. info:
https://5032.bridge.nl/
E-mail: bridgeclub85@gmail.com
Tel. 0610377466
Tot ziens.

Arie Kooi

Op 10 september 2022 vindt op zaterdagavond een reünie plaats van Mulo De Reijer. Klasgenoten van de examenjaren 1970 en 1971 komen dan bijeen in De Loods aan de P.C. Hooftstraat 4a te Ridderkerk. In 1971 zijn de laatste examens voor de Mulo-A en Mulo-B afgenomen. Bovendien vordert de oplevering van de additionele locatie van het Gemini College Ridderkerk met daarbij het aantreden van een nieuw tijdperk. Een mooi momentum.

Het was verre van eenvoudig klasgenoten te vinden en hun contactgegevens op te sporen. Het is voor veel klasgenoten immers meer dan 50 jaar geleden, dat ze elkaar hebben gezien of gesproken. Naast de namen van de jongens van toen, waren alleen de meisjesnamen bekend. Nagenoeg iedereen, die wordt benaderd of de weg naar de organisatoren vindt, is erg enthousiast over de reünie. Dat geeft energie, maar ook grote druk op de organisatie om er gezamenlijk een succes van te maken.

Het wordt een feestelijke reünie-avond met een attractief en creatief programma met een duidelijke programmering, maar ook met vrijheid voor eigen invulling en spontaniteit. Uiteindelijk is het de bedoeling om elkaar na zoveel jaren weer eens te spreken en natuurlijk te luisteren naar de muziek uit eind jaren ’60, begin jaren ’70.

Klasgenoten uit de doelgroep 1970 en 1971 worden van harte uitgenodigd zich te melden bij het Actiecomité via emailadres reunie7071@icloud.com. Bij aanmelding mailadres en mobiele nummer vermelding, zodat je in de WhatsApp groep kan worden meegenomen en alvast wat voorpret voor de reünie-datum kan hebben. Er wordt een bescheiden vergoeding van € 25,- gevraagd voor entree en munten voor consumpties. Hiermee dragen klasgenoten bij in de te maken kosten voor de reünie. 

Eugene Pieterse

Goede dag,
Mijn naam is Eugène Pieterse ben geboren in de paviljoens van het coolsingel ziekenhuis in 1959. Nu kan ik hier weinig over vinden wie daar de verloskundige waren, of waar de kraamafdeling was.

Graag zou ik hier meer over willen weten.

Wie kan mij helpen?

Met vriendelijke groet Eugène Pieterse

gerrit weeder

willem weeder

kjm faber

Als een oude oudrotterdammer, 96 jaar, heb ik een doos vol boeken over Rotterdam. Wie is geintresseerd?

Jan

Beste kjm Faber,

Hierbij laat ik u weten dat ik geïnteresseerd ben in de doos met boeken over Rotterdam.

Met vriendelijke groet,

Jan Haak

Laatst bewerkt op 1 maand geleden door Jan
Bob van Gog

Wie heeft er foto,s ( rond 1950 / 1960) van het kampeerterrein in Hoek van Holland (het oude Kamp) en wel van de 1e passantenstraat en van de Hoofdstraat met de winkeltjes aan de rechterkant.

Chris

Beste Bob,

Heb je al in het Stadsarchief van Rotterdam gezocht? Tijdens een vluchtige blik met als zoekterm kampeerterrein hoek heb ik gezien dat daar 2 foto’s uit de periode die u noemt zijn. Wellicht dat u die 2 en andere kunt vinden.

Jan

Beste Bob,

Kijk hier eens.

De houten kampeerstad – Recreatieoord Hoek van Holland.

Groeten, Jan

Nel Rosman

Ik ben op zoek naar Anton Schouten, hij woonde vroeger in de van Duylstraat in Rotterdam.

piet de reus

Ik ben op zoek naar het boek een eeuw kleiweg kwartier
isbn 978909031 van henk koetsveld wie heeft deze te koop

Jan

Piet,

Hier kan je het digitaal downloden, Dan heb je al wat.

Een eeuw Kleiwegkwartier – Henk Koetsveld (1919-2020) (bokrotterdam.nl)

Gr, Jan

Kees van Boven

hallo Piet,e.a.
bij de Bewoners Organisatie Kleiwegkwartier (BOK) zijn de
1000 gedrukte exemplaren uitverkocht maar op hun site is het fantastische boek te downloaden.
groet aan alle oud/nieuw Kleiwegkwartierders en belangstellenden.
oud-Rotterdammer
Kees van Boven (1948)
Heerde op de Veluwe sinds 2002
E-mail: keesvanboven48@gmail.com
mob.: 06-28469616

pietdereus

bedankt

Ton Kuster

Wim de Zwart

Ik ben al enkele jaren op zoek naar mijn schoolvriend Wim de Zwart. Hij kwam oorspronkelijk uit Hoorn (NH) en verhuisde met zijn ouders in 1958 naar Rotterdam.

Zijn vader werd koster in de RK. Kathedraal de St. Ignatiuskerk aan de Westzeedijk. Het gezin woonde in de van Vollenhovenstraat.

Wij bezochten de Bosjes MULO en de Vakschool voor Civiel personeel ter Koopvaardij in R’dam met enkele jaren vaartijd als steward op de “Willem Ruys” (Kon.Rotterdamse.Lloyd)

Wim emigreerde rond 1964 naar Niew Zeeland waar hij in de verpakkings-papierindustrie werkzaam was. Vandaar mis ik elk spoor.

Jacques

misschien deze halverwege Wellington en Auckland marktmeester in Gisborne

2A77ED4C-9569-4F8F-BC50-6AC9C2F176E3.png
Wilem

vermoedelijke ouders Martinus Antonius de Zwart 1914-1989
beroep koster gehuwd met Engelina Petronella Pommerei 1917-
1990 huwelijk 10-11-1939 Hoorn NH’datumklopt met de geb van Willem de Zwart

Peter van Dam

Peter van Dam

In mijn oproep aan Joke Wilders heb ik verzuimd mijn e-mail
adres te vermelden bij deze:
pgvandam@caiway.nl

Gegroet.

Peter van Dam

met Peter van Dam

Ik ben op zoek naar Joke Wilders om te weten hoe het na al die jaren is vergaan.De fam.Wilders woonde vroeger op de
zestienhovensekade 258.Later heb ik Joke nog gezien als verkoopster in de bijenkorf Rotterdam.Nadien niets meer van
haar gehoord of gezien.Ik zou zo graag weten hoe het haar is vergaan

Gegroet Peter.

Marian Schrijvers

Mijn vader, Cor Schrijvers, staat op deze foto links onder. De foto is gedateerd februari 1956 en waarschijnlijk gemaakt voor of na een schaatswedstrijd in Rotterdam. Wie herkent de andere personen op de foto?

Marian Schrijvers

Ik had een foto toegevoegd, maar zie die niet in deze oproep staan….???

Marian

Dee foto dus.

Cor1956.png
Cobi

Wij zijn op zoek naar

Riante van der Berg en
Tinie Bhore zij waren beste vriendinnen van mijn moeder Elly Ridder uit Rotterdam.
Dames zouden nu tussen de 83 en 87 jaar zijn. Kent iemand ze.

Noot redactie: Beste Cobi het email adres dat is achtergelaten kunnen wij niet bereiken. Indien je dit lees wil je dan aan timo@deoudrotterdammer.nl een email sturen bvd Dank

Dé gratis krant voor
de vijftigplusser!

Advertenties