Oproepjes

Op zoek?

Op zoek naar een oude bekende of herinneringen uit de oude doos plaats dan hieronder uw oproep en druk op plaats reactie. Indien de oproep is geplaatst ontvangt u daar een email over. Wilt u automatisch bericht krijgen als er wordt gereageerd moet u op het vinkje (belletje) links naast plaats reactie drukken.

Commerciële oproepen worden niet opgenomen in dit overzicht. Alle oproepjes worden vooraf gecheckt en zullen na 17 uur en in het weekeinde niet altijd direct zichtbaar zijn.

Maart 2022 : Oranjeschool 100 jaar lees alle reacties hier

April 2022   : Tidemanstraat Jubileum alle reacties lees hier

Deze week op radio Rijnmond : Wederopbouw verhaal dagblad Trouw lees hier

guest
3.6K Reacties
Nieuwste
Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle oproepen
Wouter Soeters

Gratis!

Wie heeft er interesse in de De Oud-Rotterdammer krantjes vanaf het begin tot nu toe? Mogelijk dat er twee of drie exemplaren ontbreken, maar verder als nieuw!
Voor afhalen, graag even een mailtje naar

anwout@gmail.com

Bert van Trirum

De Belbus (wijkbus in Hillegersberg en Schiebroek) is op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Collega’s voor op de bus (chauffeurs en begeleiders) en op kantoor (telefooncentrale en planning). De Belbus wordt volledig gerund door vrijwilligers, mensen die belangeloos in hun vrije tijd iets voor anderen doen.

Uiteraard kunt u, op afspraak, eerst eens ervaren of dit vrijwilligerswerk iets voor u is. U kunt zich aanmelden door te bellen naar 010 – 418 81 21. Een mailtje sturen naar info@belbus-his.nl kan natuurlijk ook.

Het kantooradres is Minervaplein 96, 3054 SK Rotterdam, in de wijkwinkel van de Bewonersorganisatie 110-Morgen.
De haltes van tram 4 en bus 35 zijn op loopafstand. Bus 174 stopt voor de deur. Parkeren is gratis.

Reünie Van Oldenbarnevelt

Reünie Van Oldenbarnevelt HBS en MMS

Leerlingen die in de jaren 1969 tot en met 1972 eindexamen hebben gedaan aan de Van Oldenbarnevelt HBS en MMS in Rotterdam Zuid wordt verzocht zich voor eventuele deelname aan de te organiseren reünie te melden bij het Comité Reünie van Oldenbarnevelt HBS & MMS.

Ook oud-leerlingen uit andere jaren kunnen zich aanmelden.

Voor meer informatie zie Facebookpagina Vrienden van Van Oldenbarnevelt HBS & MMS.

Datum, locatie en programma zijn nog niet bekend. Het is de bedoeling om de reünie in het derde kwartaal van 2023 ergens in Rotterdam Zuid te houden. Reacties op dit bericht zijn ook welkom en gelezen door de organisatie.

hbs.jpg
Tobiah Palm

Goedendag! Voor Dagblad Trouw schrijf ik een artikel over de wederopbouw van Rotterdam. Daarvoor ben ik op zoek naar mensen die daar mooie verhalen over kunnen vertellen, of die dat meegemaakt hebben. Bent u iemand en wilt u uw verhaal delen? Dan hoor ik dat heel graag.

U kunt mij bellen op 0645245303
of e-mailen naar t.palm@trouw.nl.

Tobiah Palm

(* foto Delftsevaart, Haagseveer voor 1940 copyright )

Helen van Noort

2 minuten verhalen over de tweede wereldoorlog. Ik heb er ook een. In de vroege meidagen van 1940 vluchten een aantal jonge jongens weg voor de Duitse bezetters. Mijn oma stond, hoogzwanger van mijn vader, voor haar woning aan de Nassaukade op Rotterdam Zuid en liet deze jongens bij haar naar binnen gaan en via haar achtertuin ontsnappen. Toen de Duitsers ook naar binnen wilde heeft ze heb tegengehouden en hun huid vol gescholden. Nu ben ik benieuwd of er misschien kinderen of kleinkinderen zijn die het verhaal van deze jongens kent?? Waarom moesten ze rennen, zijn ze goed weggekomen enzovoort. mailen kan naar; helendirk@hotmail.com

Lisette

Ik ben bezig met het schrijven van mijn levensverhaal (blijft binnen de familie), en ben naarstig op zoek naar foto’s van een oud wiskunde docent van de Melanchthon in Schiebroek. Zijn naam was Meneer H. Groeneveld.
Ik ging naar deze school in de eerste helft van de jaren negentig, maar ik ben blij met elke foto die ik kan vinden, dus ook uit eerdere jaren.

Wie o wie kan mij helpen?

Op Schoolbank heb ik wel wat gevonden, maar ik zou graag iets duidelijkere foto’s vinden.

Bij voorbaat dank.

Lisette

Arina Maissan-Bos

Misschien kunt u een foto aan hemzelf vragen, want hij woont in Berkel en Rodenrijs.

peter van dam

Peter van dam,
Ik heb alle namen van schoolmaten kunnen opsporen.

Peet.

peter van dam

Peter van dam wil alle bekenden van vroeger jaren.weten jullie nog van de fles oom tom een bruin cafe ik kom beslist
terug met een uitgebreider verhaal tot dan,

Arthur van Melsfort

Victoria

In een oude doos vond ik deze voetbalfoto van Victoria. De datum staat er niet op.

Ik weet dat de keeper in het witte shirt voorop mijn ome Wim Burks is. In de middelste rij is de uiterst rechtse van de 3 knielende spelers mijn ome Teun Burks.

Ik wil graag weten waar het is, wanneer ongeveer. Mijn ome Wim staat ook in een boekje van EDS waar hij keeper was en in het seizoen 1936/37 kampioen 3e klasse K.N.V.B. is.

Wie weet meer van mijn ooms die voetbalden?

vicoria.jpg
Elly Verheij-Voogt

Mijn vader is Jan Voogt en heeft in 1944 (misschien al eerder) en 1945 bij de “HAKA” gewerkt.

Deze was destijds gevestigd aan de Westzeedijk 487. Ik heb een brief/verklaring gevonden, waaruit blijkt dat mijn vader in de periode 8/1/1945 t/m 28/3/1945 ondergedoken heeft gezeten.

De verklaring was door de HAKA opgesteld. Doordat mijn vader die maanden niet kon komen werken. Daar mijn vader hier nooit iets over heeft verteld, waarschijnlijk tegen niemand, ben ik toch erg benieuwd, of er mensen zijn die hier wel wat vanaf wisten of weten.

Mijn vader was toen16 jaar. Hij woonde destijds in de Kogelvangerstraat.

verklaring.jpg
Gerard Somers

Nooit geweten dat ze jonge jongens ook al oppakten, Mijn vader was ook opgepakt voor dwang arbeid in Duitsland. Werd volgens mij vroeger niet zo veel over gesproken. Ik ben van 1942maar ken helemaal niets herinneren van die tijd. Bedankt voor je deling.

Ton

Ik ben in .42 geboren en mijn oudste broers waren ,, vrij willig,, naar Duitsland gestuurd. Na 70 jaar kwam ik achter de waarheid . Intussen zijn mijn oudste zus en ik de enige nog van de familie. ,40 – ,45 heeft nog meer geheimen.

Pim van der Kleij

Vorig jaar is de reünie voor leden van tennisclub LTC Aeolus-Oledo niet doorgegaan vanwege corona.
Maar we doen een nieuwe poging en willen op zaterdagmiddag 9 juli a.s. wederom een reünie organiseren.
Heb je ook belangstelling om te komen, stuur dan een mailtje naar aoreunie@gmail.com en we sturen je meer informatie.

Theo hofstede

De zuidhoek in de jaren 50

Alex Suijkerbuijk

Wie zijn deze wielrenners?

Deze foto roept bij mij herinneringen op aan mijn vader Janus Suijkerbuijk geboren op 31 oktober 1910 die een of ander Rotterdams kampioenschap zou hebben gewonnen.

Als kind speelde ik met de kampioensbeker die samen met een groen wit lint in een kast bij ons thuis lag. Beker en lint zijn door de vele verhuizingen zoekgeraakt zodat ik ook niet de datum kan achterhalen wanneer hij deze beker heeft gewonnen.

Wel vond ik een foto waarop hij samen met twee andere renners staat met het lint om zijn schouder (de middelste is mijn vader).

Misschien is er iemand die weet waar en wanneer deze foto is gemaakt.

fotooproep 29 april.jpg
Wim Zonneveld

Dag Alex. Je vader komt voor in wieleruitslagen in Rotterdam en omgeving 1925-1928. Ik zal ze je per email opsturen.

Noor Nuis

Weet iemand misschien waar dit mozaiek gehangen heeft? Vindplaats bij het vuil aan de straat, vroege 60-er jaren, wijk waarschijnlijk iets met een “i” of “ie”. In ieder geval Rotterdam of daar heel dichtbij. De vinder is kort hierna overleden, verder geen informatie bekend. Mozaiek is ruim 2 meter hoog.

123C3468-A3BE-4569-BEFA-709C6E0D942C.jpeg
Jan

Beste Noor,

Het mozaïek zou van de kunstenaar Louis van Roode kunnen zijn.

Noor Nuis

Louis van Roode maakte prachtig werk! Het mozaiek is helaas niet gesigneerd.
Het lijkt wel wederopbouwkunst te zijn, zo uit de 50-er jaren.
Voor een chirstelijke school? Een kerk?

Margriet de Ruiter

Ik zou graag willen weten of er nog mensen in leven zijn die gewerkt hebben bij één van de winkels van Ewald Behle, voornamelijk die in de Tulpstraat. Werkte er zelf van 1960-1964.

Ad van Beek

Opening Wilton-Fijenoord Interactief Museum en vermoedelijk de laatste reünie! 14 mei 11.00 is de opening die vanwege de grote belangstelling alleen toegankelijk zal zijn voor: ex Wilton-Fijenoord medewerkers en/of familieleden, donateurs/sponsors en genodigden! Heeft u bij Wilton Fijenoord gewerkt of kent u iemand die hier gewerkt heeft, geeft u dit dan alstublieft door. Vooraf aanmelden is verplicht: bij voorkeur via https://wilton-fijenoord.nl/ anders via adrie.v.beek@gmail.com of tel.06-55834651 of Wilton Fijenoord Facebook. Daarna is het museum voor iedereen toegankelijk en de toegang is gratis.

40815461-4A30-4E1B-9A2D-1ADA56E4BFD6.jpeg
Yvonne van der Voorde

Ik ben op zoek naar verhalen over en herinneringen aan dokter Wolters.

Dokters Wolters had zijn praktijk aan de Noordsingel 110. 

Ik ben geboren en getogen in het Oude Noorden en heb mijn jeugd doorgebracht in de Erasmusstraat.

Op 3 mei verschijnt er een verhaal van mij in de Oud-Rotterdammer over Dokters Wolters en nu vraag ik mij af wie heeft er ook herinneringen aan deze huisarts?

wolters.jpg
Elly

Goede dokter die zijn patiënten kende, ik heb tot mijn 20ste in Rotterdam noord gewoond en was patiënt van dr Wolters.
Mijn moeder had best losse handjes en op een dag heeft ze na de zoveelste ruzie tussen mijn zus en mij , mij een klap op mijn hoofd gegeven met een vaatborsteltje.
Gevolg: gat in mijn hoofd. Naar dr Wolters voor behandeling.
Hij keek mijn moeder heel streng aan en zei toen:” dit gebeurt nooit meer hè “
Ze heeft me hierna nooit meer aangeraakt,
Dus hoera voor de Wolters.
Mvg
Elly

Yvonne van der Voorde

Beste Elly

Wat een ellendige herinnering met een geweldige afloop dankzij dokter Wolters. Als het nodig was kon hij inderdaad ook best autoritair zijn. Het was een eerlijke en vooral rechtvaardig mens.

Groetjes van Yvonne

Stichting Schuilplaats Orgelzolders

Hervatting rondleidingen Orgelzolders

De Orgelzolders gaan binnenkort weer open; de rondleidingen in de Breepleinkerk worden hervat. De dreiging die de laatste twee jaar uitging van de pandemie, is nagenoeg verdwenen.

Daarom durven we het aan,” aldus het bestuur van de stichting Schuilplaats Orgelzolders Rotterdam.

Op Bevrijdingsdag 5 mei vindt de officiële start van dit seizoen plaats.

Er zijn dan rondleidingen om 13.00 en om 15.00 uur.

https://orgelzolders.nl/

Breepleinkerk.jpg
RVV Hillesluis

Reünie RVV Hillesluis

90 Jaar na de oprichting en 10 jaar na de opheffing vinden een aantal oud-leden het wel weer leuk om een reünie te organiseren, om oude verhalen op te halen en elkaar weer te ontmoeten. 21 mei a.s. gaat het plaatsvinden in de kantine van DRL aan de Spinozaweg, inloop vanaf 19.30 uur.

Belangstellenden worden, verzocht zich aan te melden via een email op reuniehillesluis@gmail.com met vermelding van het telefoonnummer.

Wij vragen voor deelname € 10 p.p. (tikkie) voor de onkosten inclusief 2 consumptiemunten. Graag tot ziens op 21 mei a.s.

Corne

Jubileum Tidemanstraat
Zaterdag 11 juni 2022 vieren wij het 100 jarig jubileum van de Tidemanstraat in Rotterdam Delfshaven. Wij willen naast een groot feest ook aandacht geven aan de geschiedenis van dit stukje Rotterdam.

Onze vraag is of U in deze buurt bekend bent en een mooi verhaal aan ons kan vertellen uit de geschiedenis van de straat en de buurt.

Een bijzondere gebeurtenis, een leuk verhaal of over de sfeer in die tijd. Het liefst door u zelf op die dag verteld. Dat zou toch leuk zijn!

Natuurlijk kan het ook per mail of per brief. Het feest is van 13.00 tot 17.00 uur.

Tideman.png
Wil Twigt

Mijn naam is Wil Twigt. Ik ben geboren in de Tidemanstraat in 1954, als vijfde kind van Jan en Mien Twigt. Zij hadden een kruidenierswinkel aan het begin van de Tidemanstraat. Helaas zijn nu alleen mijn jongste broer Jan en ik nog in leven, maar wij hebben er onze jeugd doorgebracht. Ik heb nog een paar foto’s van de winkel.

Corrie de Groot

Wat leuk Wil, woon je nog in de buurt? En kun je op 11 juni langskomen?
Zijn jullie familie van Teun Twigt?

Wil Twigt

Hallo Corrie, ik woon al sinds 1980 in Schiedam. 11 juni zijn wij op vakantie in Ierland. Inmiddels heb ik mijn broer Jan gesproken. Hij gaat ook ernaar kijken en mogelijk reageren.
Hartelijke groet, Wil.

Wil Twigt

Excuses Corne, ik heb je naam fout gelezen. De jaren gaan tellen…….

Corrie de Groot

Dag Wil,

Geeft niks hoor mijn naam, jammer dat jullie er niet zijn.

Groeten,
Corrie

Jan twigt

Natuurlijk kom ik naar de reünie.
Jij bent misschien een zus van Toos de groot uit de Gerrit v/d lindenstraat.?
Sorry ik ben de broer van wil twigt

Corrie de Groot

Wat leuk Jan dat je kan komen. Ik ben geen familie van Toos de Groot

Hartelijke groeten,

Corrie

Carlo van der Breggen

Hallo Wil Twigt. ik heb nog een foto van je met mijn Tante Wil. Groeten van Carlo van der Breggen 79c

Wil Twigt

Ha Carlo, leuk je antwoord te lezen.
Is Coby jouw moeder, of ben ik nu in de war? Sorry, maar mijn langetermijngeheugen laat me nogal eens in de steek! Groetjes, Wil.

Karin Bakker-Vos

Leuk hier je naam tegen te komen. Alles goed met je?
Leuke herinneringen met je vader op de fiets en de logeerpartijtjes bij jullie. Ik weet nog precies jullie slaapkamer indeling.

Wil Twigt

Hee Karin, jij moet mijn vroegere vriendin zijn. Jouw vader was fotograaf toch? Ik heb nog een brave foto van ons samen op de bank, door jouw vader gemaakt. Wat leuk! Allebei een leven verder, maar zo kom je elkaar toch nog (virtueel) tegen! Zal de foto opzoeken in mijn ( toen nog niet digitale) albums en ‘m inscannen. Of kun je hier geen bijlagen bijvoegen? Groetjes, Wil.

Carl Hansen

Hallo mijn naam is Carl Hansen en ben geboren in de Tidemanstraat 49 in 1955. Ik heb daar tot ongeveer 1969 gewoond. Wat mij het meeste bijstaat is het straatvoetbal wat daar werd gespeeld. Na schooltijd direct voetballen. Wij zijn graag aanwezig op 11 juni

Corrie de Groot

Dag Carl,

Wat leuk dat je er ook kan zijn op 11 juni en ja dat straatvoetbal kon toen nog makkelijk.
Je bericht staat er toch gewoon nog in?

groeten,

Corrie

Carl Hansen

Dag Corrie,
Wat misschien nog leuk is te vertellen: Ik ben getrouwd met een nicht van de familie Lespau. Zij woonde ook in de Tidemanstraat op nummer 49a.

Ja, dat straatvoetbal. Het was wel een soort kat en muis spel met de politie. Zij reden toen nog in die grote C10 auto’s. Het motor geluid van die C10 herkende wij natuurlijk uit duizenden. Als wij dat geluid hoorde schoten we de bal in het oude huis. (rechts naast de school).Toch zijn we een hoop ballen kwijt geraakt en die konden we dan weer later op het politie bureau aan de Oostervanstraat ophalen.

Corrie de Groot

Heel leuk Carl ik zet het er bij. Groeten, Corrie

Carl Hansen

Waarom is mijn bericht verwijderd?
Carl Hansen

peter wiegmink

Leuk zo een reunie. Ik heb vanaf begin jaren 60 tot 1981 in de tidemanstraat gewoond. Op de hoeken met de Gerrit vd Lindestraat zoals op de foto te
zien is zaten winkels, een groentewinkel en een verf speciaalwinkel.
ik woonde op 37b. Op 37a woonde mw van Zevenbergen. Met oudjaar bakte zij heerlijke oliebollen, als je langs haar raam liep werd je altijd getrakteerd op die bollen. Op de foto is een deel van de oude Emausschool te zien, wij hadden daar met witkalk een doel op de gevel gekald, hier is heel wat ge(straat)voetbald.
Soms fiets ik vanuit Rotterdam Oost nog eens door de Tidemanstraat, het blijft toch trekken mijn oude buurtje.

Corrie de Groot

Dag Peter,

Hartelijk dank voor je reactie. Ook voor jou was voetballen dus iets dat een mooie herinnering blijft. En de lekkere oliebollen.

Hartelijke groeten,

Corrie de Groot

Job de Zeeuw

Wat leuk, mijn ouwe straatje! Gewoond van 1957 tot 1988. Eerst op nr. 85 (boven Kriesch de patatzaak) en tegenover Twigt de kruidenier.Later op nr. 72 boven de fietsenstalling van de fam. Kortrijk. Er zitten op FB nog best wat oude bewoners uit deze straat waar ik nog wel eens contact mee heb. Leuk om ouwe verhaal op te halen!

Corrie de Groot

Dag Job,

Hartelijk dank voor je reactie. De fam.Twigt is dus bij veel van jullie een bekende familie.

Groeten,

Corrie de Groot

Job de Zeeuw

Klopt Corrie, en vergeet de familie Pors niet!

Kees Spronk

In 1961 een toneelclubje begonnen, de Randstadspelers, in de Tidemankerk .Mijn vriendje toen was Arie Vonk, zijn vader was koster van deze kerk.Club heeft bestaan tot 1967. Ik heb op deze toneelclub ook m’n meisje, Rita de Vries, leren kennen waar ik later mee getrouwd bent .De huwelijksvoltrekking vond ook plaats in de Tidemankerk.
Ik kan nog veel meer vertellenen dat wil ik doen op 22 juni.

Kees Spronk

Ik bedoel natuurlijk 11 juni.

Corrie de Groot

Heel erg leuk Kees, dank voor je bericht. Ik verzamel rustig verder en op 11 juni kan iedereen die dat leuk vindt al die verhalen nog eens lezen.
Nog leuker is om jou en wie weet nog anderen, te horen vertellen over de geschiedenis van al die mensen die fijne herinneringen hebben aan deze buurt.

Hartelijke groeten,

Corrie de Groot

jan twigt

hoi corrie hier een oude foto van winkel van mijn opa in de tidemanstraat

064.jpg
jan twigt

hoi corrie.
is bij jou bekent waar dat feest is en hoe laat.
Ben er pas nog geweest maar waar is die bieenkomst kan je mij dat vertellen.
gr. Jan Twigt.
email. opatwigt@hotmail.com

Ria de Vos

Mijn naam is Ria de Vos. Ik heb van 1967 tot 1980 in de Tidemanstraat nr 68b gewoond. Mijn ouders hebben er tot 1988 gewoond. Ook mijn moeder kwam bij A&O(fam.Twigt). Mijn broertje Ton was als kind aan huis, bij de fam. van Dam in de patatzaak aan de overkant. Helaas is hij in 2012 overleden en zijn alleen Hennie, mijn oudere zus en ik nog in leven. Voor wij in de Tidemanstraat kwamen wonen, woonde er ook een fam. de Vos op nr. 68b, nl. de broer van mijn vader met zijn gezin. De familie de Zeeuw kan ik mij nog goed herinneren.
Graag zou ik 11 juni langskomen voor het 100-jarig bestaan. Kun je mij misschien iets meer informatie geven, waar het precies wordt gevierd en hoe laat en of er kosten aan verbonden zijn.

Corrie de Groot

Dag Ria,

Erg leuk dat je gereageerd hebt. Het zou leuk zijn als je op 11 juni komt. Hartelijk welkom!
Het feest is van 13 -17 uur. Met allerlei leuke activiteiten.
Het is in de Tidemanstraat ter hoogte van de Burg. Meinszstraat. We maken een aparte tafel met een map waarin alle reacties in staan. Wordt het vast een leuke plek om andere oud bewoners te ontmoeten.
Er zijn geen kosten aan verbonden.

Hartelijke groeten en tot 11 juni,

Namens de feestcommissie,
Corrie de Groot

Ria de Vos

Dag Corrie,

Bedankt voor jouw reactie.
Het is erg lang geleden, dat ik in de Tidemanstraat was.
Nadat mijn ouders in 1988 zijn verhuisd en daarna ons huis werd afgebroken, ben ik er eigenlijk niet meer geweest. Alleen af en toe op het Mathenesserplein, maar verder niet.
Zelf had ik geen vriendinnen/vrienden in de buurt, maar mijn broertje Ton wel. Hij kwam veel bij de patatzaak en bij de Kameleon, later de Bulldog. Op Koninginnedag mocht hij van de wijkagent met zijn discodraaitafel buiten staan. Weet de naam van die agent niet meer, maar was een sympathieke vent.
Nu maar hopen dat de weergoden ons goedgezind zijn.
Tot zien op 11 juni.

Groet Ria de Vos

Frans..Spruyt.

Ik ben op zoek naar, Monique, Miranda Berghaan, Zaal

Bert Metselaar

Theo Veth,
Ik zoek de dochter van TheoVeth, zij heet Angelina/Angelique ? en zou nu 69 jaar kunnen zijn , haar vader Theo was monteur bij het GEB te Rotterdam en was getrouwd met J.C. Ritter. Theo woonde laatst op de Bergweg 172b, ter hoogte van de kelder van Daka Sport. Wie weet iets, dit omdat ik mijn stamboom wil vervolmaken. Bij voorbaat dank

Gerrie Clement

Een oude houten koffer staat al vele jaren bij mij in Brabant op zolder en misschien is er iemand die er interesse in heeft. Mijn grootouders hebben in de Van Malsenstraat gewoond, maar ik heb geen verhaal bij deze koffer.

fotokoffer.jpg
Jan

Beste Gerrie,

Ik heb je oproep op de facebook pagina van de Walravenbuurt geplaatst.

Gerrie

Dank je wel

Sabrine

Beste mensen,

Ik zou het ontzettend leuk vinden als iemand mij in contact kan brengen met Ans Schuurman, Tiny Schuurman of Carolien Biegel. Zij werkten tussen 1955 en 1965 in het Delta psychiatrische ziekenhuis te Poortugaal en waren bevriend met Joke uit Rotterdam. Zij waren toen ongeveer tussen de 15 en 20 jaar oud.

Alvast hartelijk dank.

Gr,
Sabrine

Rinus

Ik zoek foto’s van de
Leeuwensteinstraat in Rotterdam,
van de jaren 60, 70, 80
wie kan mij daar aan helpen.

Leslie Popma

Wie kan ons meer vertellen over Arie Maasland (1860-1948) die getrouwd was met Hendrica Johanna Huizer (1861-1930), beiden afkomstig uit Rotterdam Hillegersberg of Schiebroek. Zij hebben een tijd in Zuid Afrika gezeten en daar was ook een Arie en Maria de Wit bij. Wij willen graag weten wat de relatie met hen was. We hebben al heel het net doorzocht maar niets kunnen vinden. Ze zijn wel weer terug naar Nederland gekomen en beiden hier overleden. Wie kan ons verder helpen?

Chris

Beste Leslie,

Voor wat betreft het echtpaar Maasland-Huizer herinner ik mij, dat men in de jaren 50 vertelde:
a De muzikant Arie Maasland is een nazaat van de familie Huizer.
b Malando, zijn artiestennaam, is afgeleid van zijn familienaam,
c Jillis Huizer, een slager uit het Zwaanshals, is familie van de muzikant.
d Enige huizen verder heeft een ook een Maasland gewoond.
d Een lid van de familie Maasland heeft een timmerbedrijf aan de Buitenzorg in Schiebroek.

Voor wat betreft de relatie van het hiervoor genoemde echtpaar met Arie en Maria de Wit vermoed ik, gezien het bericht in De Courant van 29 mei 1908 dat H.F.N. de Wit is getrouwd met P. Huizer, dat het bij die relatie om de familie Huizer draait.

Mocht u geen concretere aanwijzingen krijgen, dan vormen de bovenstaande die wellicht wel.

Met vriendelijke groeten,

Willem

nb Leslie 19-5-1896 Rotterdam/24-12-1897 Transvaal
met Maria de Wit Capelle aan dn Ijssel terug 22-6-1908
Amsterdam bs Deel 101 van14-11-1860. opgespoord via Internet gr Willem

Willem

NB leslie Kijk naar een losse Gezinskaart van Arie Maasland op BS rotterdam 16-5-1916,Arie Maasland
is Burger van Zuid Afrika dd16-5-1916.
aangekomen 20-11 !935 Rotterdam.
gr Willem

Leslie Popma

Hartelijk dank voor deze reacties. Wij zijn hier enorm mee geholpen. Vr gr Leslie

Dini de Bruin Roepnaam Mieke

Mijn schoonvader George Ruseler ,vertelde mij dat hij met Arie
accordeon speelde in de bioscoop op de Beijerlandse laan of Gaasbeekstraat? Mijn schoonvader is er mee gestopt. toen zijn zoontje Jantje Ruseler van 5 jaar aan hersenvliesontsteking stierf .Mijn schoonvader kon het accordeon spelen niet .door het grote verdriet opbrengen .George Ruseler mijn schoonvader. was er altijd zo trots op, dat hij met Malando gespeeld had.Mieke Ruseler

Tonia van Leeuwen

Ik ben op zoek naar Hr. Jos Vermeulen ,woonde in de jaren 50/60/70 in Overschie vlakbij de Bauwmanlaan hij is als kind geadopteerd en is nu 71/72 jaar of dat misschien iemand Jos kent ,zijn pleegvader was schipper in die tijd .

Helen van Noort

Hoi Tonia, je zou misschien deze oproep ook op de FB groep: Overschie in Zicht kunnen zetten. Op deze groep hebben al velen elkaar terug gevonden. Het is maar een tip. Succes met je zoektocht.

AW bierhuis

Foto van joubertsraat 65was naast een school beneden was een garage ons huis stond helemaal scheef

Arthur

Ik ben op zoek ivm een reünie bavinckschool.Op zoek naar de volgende personen.Meester Sjoerd keizer.Gerda molendijk.en Martin konings.Wie kan mij helpen??? Alvast vriendelijk dank .

T. Wiersma

Wie kan mij helpen aan het boek: Rotterdam Dordtsestraatweg eo van Tinus de Does.
ISBN 9789055340514, uiteraard tegen betaling.
Mijn opa staat op de kaft en in het boek vermeld en zou het graag kado doen aan mijn vader(88).
Reacties graag naar 06 48968285

Sabine

Er staat er op dit moment eentje op Marktplaats

T. Wiersma

Dank je wel voor de tip Sabine, heb het idd via Marktplaats op de kop kunnen tikken.

T. Wiersma

Iedereen bedankt voor de reacties. Ik heb het boek inmiddels op de kop kunnen tikken en aan mijn vader kunen geven. Groot succes!
Mvg Tanja Wiersma

johan Willemse

 1 maart 2022 15:51

Zoek…..Perry Otterloo ! TOEN als kind wonende in de Belgischestraat 5a..Beneden. WIJ hadden nog geen TV toen ! Maar mochten dan bij hem Woensdag en/of Zaterdag tv kijken.
Was erg leuk toen. Kan z,n vader en moeder nog zo voor de geest halen ! WEL – Wie weet iets over PERRY…..

Piet van der Hoek

In de jaren 60 was er op Zuid (de wielewaal) een cafe Union.de eigenaar kwam samen met zijn vrouw en dochter van 16 of 17 jaar naar Cafe de landbouw in Oostvoorne. Meestal op zaterdagavond. Ze hadden ook een huisje op Kruininger Gors in Oostvoorne. Mijn vraag is of de dochter nog leeft de dochter is nu rond de 75 jaar.

Piet van der Hoek

Rob Benner

Voor een binnenkort te houden reünie van de Gymnasiumexamenklas 1968-1969 van het voormalige Johannes Calvijn Lyceum aan de Mare in Rotterdam-Zuid zoeken we contactgegevens van Lies de Boer en Hans Kranendonk.

Zij zijn de enigen van deze examenklas waarvan we nog geen adres hebben teruggevonden. Lies de Boer heeft een broer Maarten die ongeveer twee jaar jonger is dan zij. Wie kan ons aan contactgegevens van hen helpen?

Jan Haak

Beste Rob,

Ik kan u mogelijk helpen in uw zoektocht, u kunt mij bereiken via dit e-mail adres.

info@museumvreewijk.nl of het telefoonnr. 0637262697

Groeten, Jan

Melissa Krijgsman

Geachte lezer,

Wij zijn een vriendengroep die zich bezig houdt met het verzamelen van items uit de oorlogstijd (1939-1945). In deze tijd blijven er steeds minder mensen over die zelf kunnen vertellen over het leven uit deze periode. 

Ooit hopen wij namens onze generatie een oorlogsmuseum te stichten, zodat de herinnering aan deze tijd niet verloren gaat. 

Om deze droom hopelijk te kunnen realiseren zijn wij dringend op zoek naar spullen van vóór of tijdens de Tweede Wereldoorlog. 

Mocht u spullen uit deze periode hebben liggen, die u eventueel voor een goede prijs of als donatie weg zou willen geven dan stellen wij dat zéér op prijs. 

U kunt ons contacteren via e-mail of telefonisch
stijndejong24@gmail.com
+31 6 15 35 04 50 

Alvast heel erg bedankt namens ons,

Luuk (21)
Melissa (22) 
Stijn (20)

Hennie v.Loon Goosens

Hennie v.Loon Goosens zoekt 2 schoolvriendinnen .Ze hebben op de Maximiliaan school gezeten aan de Karel de Stoute straat op Charlois .Dat was in de jaren eind 1950 .De namen van de school vriendinnen zijn Betsie Groenewoud en Coby Eekman .Ook zoek ik Joke Slot die heeft naast me gewoond in de Fazant straat op Charloiis Hartelijk dank .

Jenny

Ik ben op zoek naar de kinderen, kleinkinderen van 2 ooms en 2 tantes van mijn vader op de foto.
Het gaat om familie van Veen uit Rotterdam, Arie 1903,getrouwd met van Zijderveld, (kinderen Wil en Cornelia) , martinus 1907 getrouwd met hoogwerf(,kinderen cornelia, jannetje, hendrik, Ben.) . cornelia 1909 getrouwd met van Dijk (kinderen roderikus, Cornelia.) . ,Aaltje 1922 getrouwd met wensing kinderen ronny,?) , en mijn opa Pieter 1904 getrouwd met van der Elburg, 1 kind Piet Allen geboren tussen 1929 en 1942
U kunt ook een email sturen naar jennyrook@casema.nl
Alvast bedankt

Screenshot_20220323_224309.jpg
W. Herwegh

Ik ben op zoek naar foto’s van het beurtvaartschip Zorg & Vlijt uit Axel. Dit schip was van mijn oom en lag regelmatig in Rotterdam in het Haringvliet, bij het Witte Huis. Hopelijk heeft iemand nog foto’s.

Lange, Willi

Foto op: https://www.binnenvaart.eu/motorvrachtschip/43342-zorg-en-vlijt.html Tweede scheepje op de voorgrond ”Zorg en Vlijt” Axel

Zorg en Vlijt - 3220179 - Motorvrachtschip.jpg
Jolanda Meijer

Al jaren ben ik op zoek naar mijn biologische vader. Waarschijnlijk heet hij Cor Goedhart en werkte rond 1960 bij een kleding/schoenbedrijf in Kralingen waarvoor hij geld ophaalde bij de klanten, die op afbetaling konden kopen.
Hij had in de zomer van 1962 een relatie met mijn (gehuwde) moeder die in ‘t Noorden woonde.

Jolanda Meijer

Mijn moeder heette Jopie. De achternaam den Hartogh/Hartog is ook wel eens gevallen als achternaam van deze Cor.

D.P.G. van der Horst

Wie kan mij helpen aan petemblemen van de vroegere havensleepdiensten uit Rotterdam. Ook andere petemblemen scheepvaart zijn welkom. Hoop dat iemand kan helpen mijn verzameling verder uit te breiden
Mailadres: dpg.vanderhorst@chello.nl

Leonardo

Ik ben op zoek naar me tweelingzussen die in Rotterdam in kindertehuis heeft gewoond in de jaren 70 80 zij hete van Assen en al een tijdje op zoek naar wie kan mij helpen met zoeken

Groetjes
Leonardo van Assen

Els Vink

‘Deense’ bleekneusjes gezocht

Wij zoeken voor de 8e reünie in de Deense Zeemanskerk te Rotterdam op donderdag 19 mei 2022:

Mensen (bleekneusjes). dat zijn diegenen die destijds na de Tweede wereldoorlog in Denemarken door pleegouders zijn opgevangen. Dit om lichamelijk aan te sterken en geestelijk alle ellende van de oorlog even te vergeten.

Aanmelden of meer informatie reageer op dit bericht

Danielle

Ik ben op zoek naar diana heb helaas geen achter naam wel dat ze in 1990 woonden in beverwaard op de Schinnen baan 227 samen met toen haar zoontje remco van 8 en zoontje jeffry van 3 graag zou ik ze weer terug vinden groetjes danielle

Conny van Dam

Ik ben op zoek naar Nel commijs . Ze woonde net na de oorlog op de maximiliaanstraat 22 Rotterdam
Later is ze getrouwd met Gerrit Verschoor . Ze kregen 3 kinderen Aad Gert Leen
Wie kent iemand van deze familie ?

Willem

op dit Adres Cornelia Commijs geb 28-8-1927 Rotterdam
verder tot nu toe niets gevonden.

Conny van Dam

Hallo Willem , ze had een zus Corry dus dat zou deze mevrouw zijn . Dat klopt dus . Nelly was jonger zij heeft in de oorlog geëvacueerd geweest in Ooltgensplaat, bij mijn opa en oma in huis . Weet u verder nog iets voor mij ?

Willem

Adrianus Commijs 4-10-1897 R/d huw 15-9-1899.
Adriaantje Punt 15-9-1899 R/d
kind 2 Pietertje 30-10-1929 r/d
m.vr.gr Willem

Conny van Dam

hallo Willem, dank voor de info , maar weet u ook of mevr. Nellie Commijs ( getrouwd met Gerrit Verschoor ) nog leeft ? Zij heeft in de oorlog in Ooltgensplaat in een gastgezin gezeten , gezin van mijn vader .Mijn vader is van 1932, zij zal iets ouder zijn geweest. Later hebben ze boven een evangelisatiegebouwtje gewoond. En nog later zijn ze verhuisd naar Rhoon of Hoogvliet. Kinderen zijn Aad ( of Ad ) , Gert en Leen Verschoor, ook hiervan kan ik niets vinden. Misschien kent u wel deze mannen. zij zijn nu ongeveer 70-75 jaar

Willem

hallo conny doe alles via stamboom en bv Gezinskaarten.OP deze wijze kan ik veel vinden.
probeer nu de van Dam ooltgensplaat op te vullen daar zal wel de naam van je opa terug vinden.begraafplaats.nl kijk ik ook na, zelf 81+

Conny van Dam

Willem, ik denk dat Pietertje , haar roepnaam Nellie of nelly is geworden. Zij had maar 1 zus Corry en dat is Cornelia natuurlijk.

Jacques Schelle

Ik zoek een jeugdvriend, Ton Kemp. We woonden allebei op het Noordereiland aan de Prins Hendrikkade. Ik ben benieuwd wat er van hem is geworden.

Irma van het wout

Ik zoek een vriendin van vroeger ze heet josefine de wolf ze woonden ludiek 60 of 62 ik heb 50 jaar niet meer gezien ik zou graag willen weten of ze nog leef als dat zo is wil contact met haar krijgen

Jan Haak

Vreewijk: Tuindorp in Bloei

zaterdag 16 april 2022 van 11.00 uur tot 16.00 uur

Centrale locatie: Het Witte Paard

Vier de lente in tuindorp Vreewijk! Tijdens de open dag op zaterdag 16 april 2022 is er in Vreewijk van alles te beleven. Verschillende organisaties en bijzondere gebouwen zijn deze dag te bezoeken. Wandel onder leiding van enthousiaste buurtbewoners en gidsen langs de bomen en planten en leer meer over de architectuur, de geschiedenis en de toekomst van de wijk!

http://www.museumvreewijk.nl

#tuindorpinbloei

275926892_4743680855730988_7636602926682268200_n.jpg
Cor Hoogstad

Hallo allemaal
Ik ben op zoek naar Chris Hollander hij woonde in de Gaasbeekstraat in r dam zuid
Hij kreeg voor zijn 16 verjaardag een yamha brommer (paars)
Ben erg benieuwd hoe het met hem gaat, hij zat op de hillevlietschool ( timmeren )
Hoop dat ik reactie krijg

Anita Willemse

Ik vraag me af hoe het leven is verlopen van mijn schoolvriendinnetje Corrie Kool. Haar vader had een transportbedrijf aan de Overschiese Dorpsstraat direct aan de Schie. Wie weet hoe het met haar gaat. Ik zat met haar op de Rutgers MULO aan de nobelstraat in Rotterdam Na de MULO ging zij in een kindertehuis werken in Hilligersberg.

Corrie Meijer-Kool

Ik ben Corrie, ik lees dat je naar me op zoek bent.

Wim Sneep

Ik ben op zoek naar informatie over Kaufmann – huidenhandel. Ik ben geboren op het Heiman Dullaertplein (1968). Van mijn oudere broers en zussen begreep ik dat de stank van de huiden soms niet te dragen was. Ik kan niet heel veel vinden op internet.
Wie weet meer over dit bedrijf, of heeft er wellicht gewerkt?

Jan Haak
Laatst bewerkt op 2 maanden geleden door Jan Haak
Cora van driel

Wie weet iets te vertellen over Wim, eind vijftiger begin zestiger jaren woonachtig in de Agniessestraat Rotterdam noord. Hij ging om met Agnes de Jong, en er wordt verteld dat zij een innig verliefd stel waren. De achternaam van Wim zou Berkel zijn maar dat is niet geheel zeker. Een andere bewoonster van de Agniessestraat is Els van Eijk zij zou mij wellicht ook meer informatie kunnen verschaffen, maar zij is voor mij onvindbaar. Iemand die iets weet? Graag!

Dé gratis krant voor
de vijftigplusser!

Advertenties