Oproepjes

Op zoek?

Op zoek naar een oude bekende of herinneringen uit de oude doos plaats dan hieronder uw oproep en druk op plaats reactie. Indien de oproep is geplaatst ontvangt u daar een email over. Wilt u automatisch bericht krijgen als er wordt gereageerd moet u op het vinkje (belletje) links naast plaats reactie drukken.

Commerciële oproepen worden niet opgenomen in dit overzicht. Alle oproepjes worden vooraf gecheckt en zullen na 17 uur en in het weekeinde niet altijd direct zichtbaar zijn.

Elke vrijdag lezen wij een selectie voor bij het radioprogramma Dwars door Rijnmond klik op het logo voor de uitzending van 25 november

Uitzending 2 december

Elly Visser RK St Martinusschool 

Ad Snijders logo Boele – Bolnes

Ingrid Heuts-Heijnen

 

guest
3.9K Reacties
Nieuwste
Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle oproepen
Jan

Oproep:

Heeft u nog foto(’s) van de Watersnoodramp van 1953?

Museumwoning Tuindorp Vreewijk wil volgend jaar aandacht besteden aan de Watersnoodramp, die dan 70 jaar geleden plaats heeft gevonden.

Gezocht zijn foto’s van deze ramp en met name van Tuindorp Vreewijk.

Verhalen zijn ook welkom.
info@museumvreewijk.nl of 06 372.626.96

(woensdag ook 11.00–16.00: 010 2231286)

http://www.museumvreewijk.nl

1953.jpg
Elly Visser

Voor mijn tweede boek over De Put (Oud Mathenesse en het Witte Dorp) zocht ik informatie over de RK St. Martinusschool. (september 2022)

Er kwam uit die oproep een foto van een lerarenteam tussen 1964-1971.

Ik denk enkele namen te weten. Wie kan dit aanvullen en/of verbeteren?

Zittend van links naar rechts: Frans Goedemans (van 1962-1971), mevrouw A. van Poppelen-Dellepoort, broeder Lydius van Kessel, wellicht juffrouw De Bruyne?

Staand van links naar rechts: juffrouw Avoird, Misschien juffrouw Herfkens?, broeder Benedictus, onbekende juffrouw, Toon (H.) van Rooyen, misschien juffrouw Ensink? En broeder Amatus of Cyrillus?

Misschien broeder Paul van Zonneveld?

Wie kan aanvullen ?

foto Elly.jpg
M >bravenboer

Ik ben op zoek naar Joke van der Vliet

Ad. Snijders

Wie weet nog iets van dit logo: Boele – Bolnes.
Het staat nu in mijn tuin. Ik hoor het graag !

Oproep Boele- logo A4 - JPEG.jpg
Ingrid Heuts-Heijnen

Nicht gezocht in verband met stamboomonderzoek.

Ik, Ingrid Heuts-Heijnen, ben op zoek naar mijn nicht Connie/Conny de Groot. Zij is/was getrouwd met ene Frits.

Haar moeder was Maria (Riet) de Groot-Heijnen. Oma Bronneberg was onze oma en zij woonde in de Bakkersstraat in Rotterdam Charlois.

Wie kent haar of wellicht zou zij zelf contact met mij op willen nemen?

Ingrid

Kees-Jan de Jong

Drietal Leonidas gezocht

Voor een te houden reünie van het kampioenselftal van Leonidas A 1 uit het seizoen 1986/1987 zijn wij nog op zoek naar Frank Huyskes en Edwin Stofbergen (woonden toen in Schiebroek) en Patrick Been (woonde toen in Ommoord).

Indien u meer weet over één van hen, laat het me dan weten.
Kees-Jan de Jong

Kees-Jan de Jong

Ook zijn wij nog op zoek naar René Hoogstraten , hij woonde in de Prinses Margrietlaan.

johan Willemse

Witte dorp 3…

20191107_134420 (2).jpg
johan Willemse

Witte dorp 2 !

20191107_134324 (2).jpg
johan Willemse

WITTE DORP 1928 ! Beste lezers. Ben benieuwd, of de familie TEEUWEN (Grietje – Opi en Jantje, ook in het Witte Dorp gewoond hebben ! En welke straat ? Hoop op reactie van evt familie, of Dorp bewoners ??

20191107_134207 (2).jpg
A.P.Adriaanse

Voor mijn stamboomonderzoek op zoek naar informatie over het echtpaar Gerarda Jacoba Mulder, geboren 11 April 1927 in Rotterdam, getrouwd op 5 oktober 1957 in Amsterdam met Erik Bloch Poulsen, geboren op 17 januari 1926 in Aalborg in Denemarken.
Mevrouw is overleden. datum onbekend.
Gegevens komen van persoonskaart indexen Amsterdams archief.

A.P.Adriaanse

Mogelijk is de heer Poulsen eerder getrouwd geweest met W de Kam, dit huwelijk vond plaats in november 1953 in Rotterdam.

Bertus Warbie

Ik ben op zoek naar iemand die zich ook kan herinneren dat op de 5de etage van het Haagse Veer naast de deur van de arrestanten afdeling, links van de deur, een monument stond met als tekst: Ter herinnering aan hen die in 40/45 in deze gevangenis verbleven”. Zelf heb ik dit gezien rond !955/56. In de Rotterdamse archieven is het nergens terug te vinden. Een oorlogsmonument kan toch niet zo maar verdwijnen? Is/zijn er documentatie/foto’s van?

Karin de Kloe

Mijn oom Hein de Kloe die in 1928.in Rotterdam.geboren is, is uit ons blikveld.verdwenen
Wie weet.iets over hem?

Piet van der Hoek

In de jaren zestig kwamen een vader en moeder met hun dochter op zaterdag avond naar cafe de landbouw in Oostvoorne. Deze familie runde een café in Rotterdam genaamd Union. Zij hadden ook een zomerhuisje op het kruininger gors.

Joke Maagendans

Ben op zoek naar kinderen van de familie van Vliet, rond 1950 woonachtig in de Raaphorststraat.
Voor het laatst gezien op de 75 ste verjaardag van mijn moeder, Truus Maagendans – Bek in 1992.

Nantko Jansen

Ik ben op zoek naar de nakomelingen van Bastiaan Willem den Broeder (1899) en Jeanette Ali Boele (1897) en Wilhelmina Cornelia den Broeder (1903) en Abraham van Antwerpen (1903). Nantko Jansen

Hans Huijsman

Ben benieuwd of er nog mensen zijn die van ongeveer 1938 tot 1953 in de Pompstraat woonden

Nantko Jansen

In de oud-Rotterdammer van 4 augustus 2015, kwam ik een oproep tegen van Aad Rijnders over een foto waarop zijn grootouders Jacobus Bernardus Boogaards en Hendrika Eijs staan. Wij hebben eenzelfde foto maar van een ander jaar waarop zijn grootouders en mijn overgrootvader Karel Hendrik Jansen en zijn kinderen staan. Ik zou heel graag contact met u willen opnemen, maar het email adres klopt niet meer. Ik hoop dat u mijn oproep zult lezen en beantwoorden. N. Jansen

Bert

Hallo ik heb tot mijn tiende in de Benthuizerstraat 229B gewoont en onlangs wilde ik dit aan mijn dochter laten zien maar helaas staat het er niet meer, heeft iemand toevallig nog een foto ?
Mvg Bert

Trix

In de Facebookgroep Rotterdams Sentiment staan oude foto’s van de Benthuizerstraat. Er is op Facebook ook een groep met foto’s over het Oude Noorden. Misschien vind u daar wat u zoekt.

Bert

Wie heeft een foto van mijn ouderlijk huis
Benthuizerstraat 229B anno 1960

Jan

Beste Bert,

Probeer het hier eens.

Museumwoning.nl Rotterdam – NL

Joris Boddaert

Paradijs

Aan Nieuwe Binnenweg 19 was vanaf circa 1980 Chinees restaurant Paradijs gevestigd. Op een oude horecaplek, die dateert van 1907(!).

Vóór W.O.II was ’t Vergulde Spinnewiel er gevestigd. Vanaf 1958 Taverne ’t Brouwershuis. Het Paradijs maakte in 1987 plaats voor Rotown.

Alle drie de zaken zijn al beschreven in mijn caféboekserie.

Over het Chinese eethuis weet ik niets. Voor mijn nieuwe boek ‘Rotterdamse Restaurants” wil ik er graag meer over weten. 

Paradijs.jpg
mw. G. Schot

Beste heer Boddaert,
Ik meen mij te herinneren dat ik in 1972 met de lagere school hier een keer heb gegeten. Dit was dus vóór 1980. Ook trof ik in de beeldbank van het Stadsarchief Rotterdam een foto van het betreffende restaurant aan met de volgende titel:
Chinees restaurant Paradijs en een winkel in Chinese producten aan de Nieuwe Binnenweg. De foto is gedateerd 1977-1979 en heeft nummer 70997.
Heel veel succes met uw boek!

Jos van Opstal

Ik ben op zoek naar Huib Verburen die in de jaren 70-80 verschillende klussen heeft aangenomen van O.A Dirk Verstoep. Het gaat om de klus bij Verolme destijds waarwij zo’n 300 pijpen door de dokvloer hebben gelast van dok 7, want dat ging drijven, hij heeft daar foto reportages van gemaakt. Ik ben ze kwijt. Neem contact op met Jos van Opstal . josvanopstal@upcmail.nl . Of via de facebookgroep Rotterdam Nu.

Koen de Ridder

In 24 juni 1940 is mijn oma geboren in Rotterdam, maar er zijn verhalen dat ze eigenlijk op een andere datum is geboren.
In het levensverhaal van haar moeder staat “Zoook díe nacht, ‘mijn kind’ toen jij geboren werd, terwijl vlakbij ons de Wattierstraat en de Schiedamseweg gebombardeerd werden.”

Weet iemand wanneer dit bombardement plaats vond om dit 82 jaar oude mysterie op te lossen?

Groet,
Koen

Jan

Beste Koen,

Mogelijk is het dit bombardement.

Het vergeten bombardement (Rotterdam 31 maart 1943) – Getuigenverhalen

Groeten, Jan

Koen de Ridder

Bedankt voor de Reactie, maar helaas is dat bombardement zo’n 3 jaar te Lat

A.P.Adriaanse

Voor stamboomonderzoek op zoek naar informatie over het huwelijk wat in november 1953 in Rotterdam werd voltrokken tussen
E B Poulsen en W de Kam, wie weet hun voornamen en de afkomst van de bruidegom.

Trix

Geen info maar misschien toch leuk om te zien. Er staat een huwelijksaankondiging van deze mensen op delpher.nl maar helaas zonder voornamen. Ik had een schermopname gemaakt van die pagina maar die krijg ik helaas niet geplaatst.

Schermopname (127)klein.png
A.P.Adriaanse

Bedankt voor je berichtje, ik heb deze ook op delpher gezien, maar het gaat mij inderdaad om de voornamen, om zeker te zijn dat het de juiste personen zijn.

laurens schutt

mijn grootvader Laurens Raadtgever beter bekend als Lau had in de oorlog in kralingen een vis/patatzaak die is gebombardeerd heeft misschien iemand daar nog iets van ?

Aad

Ben op zoek naar oud collega’s.
Betreft J & J. Vinke Shipchandels.
Gevestigd aan de Galvanistraat en later verhuisd naar de Schuttevaarweg (Spaanse Polder)

Rein Catersels

Showkorps drumband Ahoy heeft ooit een lp uitgebracht. Jammer genoeg heb ik deze niet, maar zou deze graag willen hebben omdat mijn broer jaren in de band heeft gespeeld.
Wie kan mij gelukkig maken, Rein Catersels

Laatst bewerkt op 28 dagen geleden door Rein Catersels
Marije Blonk

Ik ben op zoek naar een oud boekje met Rotterdamse uitspraken. Ik weet niet hoe oud het is maar ik ken het uit mijn jeugd in de jaren 80. Het heet “Opa Bovenlicht”. Ik weet niet wie het geschreven heeft. Het was een klein boekje. Ik hoop dat iemand anders het herkend, ik kan helemaal niets vinden online.

P. den Ottolander

Ikben op zoek naar Paula Kroon ( haar meisjes naam) Zij woonde in de Rakstraat , tegen het Schuttersveld aan min of meer. Zij zou nu rond de 77 jaar moeten zijn. Ergens opgevangen, zou m=getrouwd zijn met Boy …….? Ik zelf woonde in de Kerhofstraat.

Marcel Deelen

Op zoek naar s.s. Beursplein
In februari 1941 verging op de Atlantische Oceaan het s.s. Beursplein na een torpedo-aanval.

Voor een boek daarover ben ik op zoek naar mensen die informatie of herinneringen hebben aan dit koopvaardijschip van de Scheepvaart Maatschappij Millingen. of wellicht aan bemanningsleden als Aulicius Schuurmans, Cornelis Beekman, Piet de Visser, Willem Kleiweg, Arij Ydo, Wouter Kieviet, Theo Wolters, Leendert van der Zwan, John Mercey, Johannes Lobé, of Jakob Gerrit Kroef (om alleen de Rotterdammers e.o. te noemen), maar er waren totaal 34 opvarenden.

Johanna

Weet iemand iets af van deze, naar ik aanneem visvereniging.

De kans is klein maar ..

F6BD552A-ED9A-464D-BD2C-13D2F12E0394.jpeg
Nantko Jansen

Kent iemand de personen die op deze foto staan? Dit zou een familiefoto van Jacob Jansen (1836) en Maria Reijgersberg (1830), hun kinderen en partners kunnen zijn. Ik zou heel graag willen weten of dit klopt en wie wie is.
N. Jansen

Jansen_3_familiefoto_ waarschijnlijk huwelijk van Karel Hendrik en Godefrida Margaretha van Almen_met ouders, broers, zussen en getuigen_Rotterdam (25 november 1896)??????.jpeg
ed boers

Ed(dy) Bronsgeest
Ik ben op zoek naar Ed Bronsgeest (geb. 1961?), vroeger gewoond nabij Nirwana in Den Haag (Benoordenhout, zijstraat van de van Alkemadelaan). Blond, normaal postuur. Later verhuisd naar Rotterdam of omgeving (laatst bekende nummer 010-4187353). Heeft Taekwondo beoefend in sporthal Overbosch. Wie zet mij op het spoor?

Jan

Beste Ed,

Dit vond ik op het net.

Ed Bronsgeest | LinkedIn

Gijs van der Meer

Voor een avond in samenwerking met De Leeszaal en OMI in Rotterdam-West zijn we op zoek naar verhalen over de Klimmende Bever in IJsselmonde. We horen overal dat dit een bijzondere plek is geweest. We willen in december of januari een avond rondom deze plek organiseren, in Rotterdam-West. Als uitwisseling tussen de twee wijken. Hier organiseren we ook een expositie rondom. Kortom: kwam u vroeger graag in de Klimmende Bever en weet u hier iets over te vertellen? Mail mij dan!

Ria

Ja ik kwam in de Klimmende Bever met mijn moeder i.v.m bloemschikken. En ik heb er les gegeven in creatieve handvaardigheid En woonde tot mijn 21e in de wijk. Met vriendelijke groeten. Ria Kenters.

Gijs van der Meer

Kunt u mij mailen op g.vandermeer@airrotterdam.eu? Ik kom graag in contact!

Jeanne Bosman

Rosa Povinelly

Johanna

Woonde zij in de Rechthuislaan?

Martine Dijkmam

Ja volgens mij wel,
Ik vraag dit voor mijn moeder Jeanne Bosman

Johanna

Ik zal uw bericht doorsturen naar de neef van Rosa. Zal hem vragen Rosa te informeren.

Martine Dijkmam

Dank u wel

Jacques Daamwn

Volleybal Senioren WIELEWAAL

Heeft U ook nog zin een lekker potje volleybal met senioren, wij spelen iedere vrijdagmiddag van half3 tot 16.oo uur in de Sporthal Wielewaal,Brammertstraat 1,Rotterdam Zuid.
Lekker ontspannen ballen en niet fanatiek volleyballen maar sportief bezig met 65+ ers.
Wij zie jou graag als Oud Rotterdammer,
Jacques Daamen
06-30896484

M >bravenboer

IK zoek Joke van der Vliet; geboren 1940+

M >bravenboer

Ik ben op zoek naar Joke van der vliet<
geboren in de jaren 1940

Wim Bijl

Wie heeft nog herinneringen /fotos van cafe t centrum van nico en nel in rdamzuid met zangeres Jenny ?

C Kraak

Goedemiddag ik ben op zoek naar fam kraak die in Rotterdam een sigaretten en een sigaren zaak hebben gehad.

Leonard

Ik ben op zoek naar Joke Boshuizen geb. +/_ 1940 als kind gewoond in de Kouterstraat 9 R.dam Zuid

mieke de Ruseler de Bruin

Mijn broer Dick de Bruin uit de Herman Costerstraat 23 .
{Wij woonden daar met ons gezin van 6 jongens en 1 meisje }
Dick zoekt een straatfoto waar alle kinderen van de Herman Costerstraat op staan. De eerste foto na de oorlog . 1946? 1947? Oma en Opa de Bruin woonde op nummer 17 .
Volgens mij stond mijn broertje Theo er met met een cowboy hoed op .Naast Reinaard Helmich zijn vriendje.
De achtergrond van de foto. Een verrijdbaar Decor was ook van Cowboys.of een Woestein .?
Jaren hebben wij deze foto thuis gehad ,zo leuk de meeste namen weten wij nog steeds.
Wij hadden een goed contact met Tini Weimans. helaas is zij kort geleden overleden.Onze laatste strohalm Herman Costerstraat. een vriendelijke groet van ons Mieke Ruseler de Bruin en Dick de Bruin .
mieke.ruseler@outlook.com

Ria Martin

Rosemarie uit Oud-Mathenesse
Geboren rond 1946. Achternaam niet bekend, woonde in de 50er jaren in de Brigantijnstraat of vlak erbij. Was vriendin met Ria Struyk uit de Brigantijnstraat. Ik heb meerdere foto’s waar ze samen op staan. Weet iemand meer?

Ellen Solleveld

Ik zoek mensen die in de periode ’68-’76 1srw Ijzerweg 22B hebben gewoond. En Pleinweg 152 in de periode van ’76-’83.
Ik ben op zoek naar mensen die Jacob Edel hebben gekend.
Alvast bedankt.

Chris

Het lijkt mij waarschijnlijker, dat de 1e IJzerstraat bij de Coolhaven wordt bedoeld. Bij mijn weten is er geen straat met IJzerweg in de naam geweest in Rotterdam.

Timo Pauw

Rotterdamse Kerstverhalen

In gedachten zijn we al een beetje met de Kerst bezig. Rond die tijd willen we in De Oud-Rotterdammer ruimte maken voor een aantal echte Rotterdamse Kerstverhalen.

Heeft u zo’n herinnering aan Kerst in Rotterdam en wilt u ‘m op papier zetten? Stuur ‘m ons! Schrijf naar: info@deoudrotterdammer.nl 

Opsturen kan ook // Redactie De Oud-Rotterdammer,
Postbus 113
2910 AC Nieuwerkerk aan den IJssel.

7c3eafac-53a9-4477-9b8c-2b602db2bb22_thumb.jpg
Luc

Beste heer Cox in reactie zwartjan 2erlei uitleg de Zwartjanstraat en er werkte een schoorsteenveger die de bijnaam had zwartjan de vakman .
(oja u hoeft me in uw gebeden gedenken)

De Bewoners Organisatie Kleiwegkwartier (BOK)

De Bewoners Organisatie Kleiwegkwartier (BOK) is op zoek naar familieleden van de laatste directie van de fabriek van Allan.

De straatnamencommissie van de gemeente Rotterdam heeft op voorstel van een betrokken bewoner besloten het fietspad dat loopt van de Kleiweg naar de Melanchtonweg (evenwijdig aan de oostelijke kant van Randstadrail) de naam Allanpad te geven.

Van 1913 tot en met 1959 was op een steenworp afstand de firma Allan gevestigd.

Die bouwde trams en treinen, maar staakte de bedrijfsvoering in 1959 waarna het terrein werd gekocht door de gemeente Rotterdam ten behoeve van de RET, die er de centrale werkplaats vestigde.

Het fiets- en wandelpad dat na 2006 werd aangelegd had tot nu toe geen naam.

Voor de onthulling van het straatnamenbord (binnenkort) nodigen we graag de nazaten van de laatste directie van Allan uit.

Chris

Geacht bestuur,

Wellicht overbodig, maar het telefoonboek uit de jaren 50 noemt als technisch directeur ir. L Hupkes. Die woonde in de Maarten van Dijkshoornlaan 33.
Ook vermeldt dat telefoonboek de naam C.L. Bolwidt, maar geen functie. Die woonde in de Schepenstraat 82 b.
Misschien dat u met deze namen gerichter kunt zoeken.

Met vriendelijke groeten.

Ria de Graaf-Bakker,

Ik geniet altijd als de Oud Rotterdammer er weer is.

Ik pluis hem dan helemaal uit. Ik heb nu een oproepje voor de liefhebbers! s er iemand die zichzelf (of een familielid) herkend? 

Dit is een fotootje van 84 jaar geleden van de kleuterschool Schoonderloostraat/Havenstraat in Delfshaven.

Ik zit links vooraan met grote strik in mijn haar. Ik was toen heel verlegen, dat zou je nu niet meer zeggen, ha ha!

oproep Ria.jpg
Jacques de Haij

Ik ben op zoek naar de site van Koos Terpstra. Kan iemand mij daar bij helpen dat ik hem weer op mijn laptop kan installeren? Bij voorbaat dank

40 jarige bruiloft 4 februari 2004(9).jpg
Jan

Beste Jacques,

Met deze link kon je vroeger de site van Koos bekijken.

Rotterdam op prentbriefkaarten van vroeger. (terpstra-koos.nl)

Helaas werkt deze niet meer.

Als ik goed ben geïnformeerd is Koos niet meer onder ons.

Trix

Ik weet dat Koos heel ernstig ziek was dus het is heel goed mogelijk dat hij is overleden.

Marco Van eijk

Waar in de Frits Ruijsstraat in Kralingen bevond zich eind jaren 50 een snackbar? Mijn ouders (beiden overleden) hebben elkaar daar nml ontmoet. Mvg Marco van Eijk. marcovaneijk303@gmail.com

Chris

Beste Marco,

IJs en patat De Wolf op de nummers 36 en 38.

Met vriendelijke groet,

Danielle

Patatzaak het loempiahuisje

Marja Schuil

Beste Marco,
Ik ben in 1959 geboren op de Vredenoordlaan en ben opgegroeid met de patat en ijs van snackbar Wolf. Deze zaak zat als je op ingestuurde foto kijkt aan de rechterkant ong.in het midden. In mijn herinnering was de heer Wolf een vrij gezette man en zijn zoon noemden wij Goofy

Johan Alderliesten

Slangetje slikken

De afgelopen tijd hebben er een aantal artikelen over tuberculose in de Oud-Rotterdammer gestaan. Het artikel van de heer van der Stoep had als opschrift: “slangetje slikken”. Waar ik nu benieuwd naar ben is de reden van het slangetje slikken.

Ik heb gelezen dat de maaginhoud werd onderzocht. In het artikel over “tuberculose tijdens de Tweede Wereldoorlog” wordt vermeld dat er met behulp van het slangetje vermoedelijk slijm werd opgezogen voor onderzoek. Ook heb ik iemand gesproken die het beruchte slangetje aanduidde met “maaghevelen”. Dit alles brengt me niet veel verder. Wat vertelt de maaginhoud over tbc?

Graag zou ik uitleg krijgen over het doel van het slangetje slikken. Het was geen prettig onderzoek dus moet er wel een belangrijke reden voor zijn. Wie kan me er meer over vertellen.

Trix

Kijk even in De Oud Rotterdammer van 18 oktober. Daar wordt door de heer van der Stoep verder in gegaan op dat artikel.

Trix

In de Oud Rotterdammer van 18 oktober wordt er door de heer van der Stoep verder op dit artikel in gegaan.

Dé gratis krant voor
de vijftigplusser!

Advertenties