Oproepjes

Op zoek?

Op zoek naar een oude bekende of herinneringen uit de oude doos plaats dan hieronder uw oproep en druk op plaats reactie. Indien de oproep is geplaatst ontvangt u daar een email over. Wilt u automatisch bericht krijgen als er wordt gereageerd moet u op het vinkje (belletje) links naast plaats reactie drukken.

Commerciële oproepen worden niet opgenomen in dit overzicht. Alle oproepjes worden vooraf gecheckt en zullen na 17 uur en in het weekeinde niet altijd direct zichtbaar zijn.

Enkele Oproepen worden voorgelezen bij het radioprogramma Lunchbreak op Radio Rijnmond.

Uitzending 20 februari:    

Basketbal in het AMVJ gebouw?

De mooiste tuinen in Vreewijk

Abonneer
Laat het weten als er
guest
4.4K Reacties
Nieuwste
Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle oproepen

Gerard Tode

Ik ben verzamelaar van lepeltjes met betrekking tot Rotterdam.
Wie weet waar juwelier van Rooden was gevestigd ?
het lepeltje is waarschijnlijk uit de jaren ‘ 60

van-Rooden-juwelier-2
wout

wout morrien wie kent mij nog ik werkte in de jaren 70 in de gastronoom beurs zuid metro station onder het churchillplein

Harry Collignon

Ik ben op zoek naar verhalen en/of foto’s van de fietsenstalling/zaak van mijn opa Jan Elsing.
De zaak zat op de hoek van de Brede Hilledijk 3 en Parallelweg.

A. Swank - De Oudheidkamer Oostvoorne

De Oudheidkamer Oostvoorne is op zoek naar foto´s en / of spullen zoals petjes vaantjes medailles, shirts ed. van de Tour van Drie die in de jaren ´50, ´60, en ´70 gehouden werd op het Kruininger Gors in Oostvoorne. We gaan er een expositie over maken.

Donald van der Horst

Zoek als verzamelaar naar petemblemen scheepvaart. Wie kan mij helpen. Alle kosten worden vergoed.

Museumwoning Tuindorp Vreewijk

Gevraagd: foto’s van Vreewijkse tuinen

De TKC (tuinenkeuringscommissie) bestaat 100 jaar. Voor de herinneringstafel in de Museumwoning zijn we op zoek naar foto’s van Vreewijkse tuinen.

tkc
Ariën Egge

Ik ben op zoek naar oude foto’s van de 1e Pioenroosstraat waar mijn ouders in de jaren 60 een drogisterij EGGE hadden

Francien

Ik ga bij mijn foto’s kijken of dat ik iets heb voor u want ik heb bij mijn Grootouders ingewoond in de tijd van EGGE die had een heel grote Gaper aan de gevel hangen. Het waren heel vriendelijke mensen, soms kon (u vader) weleens uit zijn slof schieten als er iets niet goed ging. EGGE zat toen op de kruising met de VIVO de Groenten winkel en waterstokerij daar haalde wij heet water en petroleum voor het komfoortje om alles warm te houden, het pompen mocht ik altijd zelf doen voor de petroleum. Ik ging altijd boodschappen doen bij alle winkels voor mijn grootouders. Als/wanneer ik iets heb mail ik naar u. Vriendelijke Groeten Francien.

Frans Meijer

Mijn oproep is aan Frans Meijer

Maja

wie weet er iets over Peter Smit. Hij woonde in de 60e jaren in de tweebosstraat in Rotterdam. Ik zou graag in willen weten hoe het met hem is.

Ronald Smiers

Burg.Meineszlaan, 1984, dagcentrum Trimbos instituut. Wie ook?

Ronald Smiers

Stationsweg 45 A22, Zwijndrecht , Zuid-Holland, 3331 LR, NL

Vrijwilliger Annemiek namens de stichting

Voor alle Oud-Rotterdammers die (ook) geen geldboom in de tuin of op balkon hebben is er nu een website genaamd De Geldboom met speciale pagina’s vol informatie voor alle Rotterdamse senioren. Senioren-start | De Geldboom
Het platform is een – niet commercieel – initiatief van (ANBI) Stichting Mens Centraal en uiteraard gratis toegankelijk voor iedereen.

Ik werk zelf als vrijwilliger voor deze stichting – 10 jaar geleden opgezet door oprichtster Ingrid Hoogstraten – die zich met name inzet om de zelfredzaamheid van senioren te verhogen en eenzaamheid tegen te gaan d.m.v. het bedenken en ontwikkelen van projecten en activiteiten gericht op Rotterdamse senioren.

Vermaas

Goedemiddag.
Ik zie in jullie krant nr 308 een oproep over Dorus . (Tom Manders )
Ik weet er alles van want mijn zus Corrina Konijnenburg V Ginkel was het meisje bij Dorus op schoot!
Helaas is zij op 37 jarige leeftijd overleden in 2001 .
U kunt op haar naam op de site kijken.
Ze heeft ook in het Hollands Showballet gezeten.
En hebben jaren contact met Tom Manders junior.
Vriendelijke groet
Rieky Vermaas/konijnenburg

Theo van der Sande

Ik probeer het nog mar een keer. In het jaar 1968/69 werkte ik als schilder aan een paar pandjes aan de Roovalkstraat. Op een gegeven ogenblik belde ik aan bij iemand om de balkondeuren te gaan schilderen. Ik hoorde een hoop herrie en kinderen riepen: “daar is hij”. Wat bleek echter? De dochter des huizes ging deze dag trouwen en men dacht dat de bruidegom voor de deur stond. Echter de teleurstelling was groot toen ik( de schilder) het bleek te zijn. De dochter vond het echter zo vermakelijk dat zij met mij op de foto wou. Zij in haar bruidsjurk en ik in mijn overall. Deze foto heb ik later opgehaald en vele jaren goed bewaard. Echter op een zekere dag kwamen er mensen bij mij binnen die niet waren uitgenodigd. afgezien van de rotzooi (alles lag overhoop, kasten waren leeg getrokken, enz) die zij achterlieten hebben zij ook enkele dingen meegenomen. Veel materiele zaken die vervangbaar waren maar wat niet vervangbaar was is een portefeuille met dierbare foto’s. U begrijp vast wel waar ik nu heen wil? Ook deze “trouwfoto” zat daarbij. Is er iemand die deze foto zich kan herinneren of in het bezit heeft? Ik zou hem heel graag willen hebben. Bij voorbaat dank.
Theo van der Sande.
t.sande5@upcmail.nl

Paul de Vos

Wie kan mij helpen aan informatie over het AMVJ-gebouw? Dit jeugdhotel annex sociëteit stond op de Mauritsweg (zie foto) naast het toenmalige Rijnhotel. Ik ben vooral geïnteresseerd in de sportactiviteiten die daar plaatsvonden, met name in het basketbal, omdat daar de oorsprong ligt van de club Rotterdam Basketbal.

Foto gemeente Rotterdam

M.F. des Bouvrie

In de zestiger jaren trainde en speelde de Volleybalvereniging AMVJ/ RLVC in de sportzaal van het AMVJ-gebouw. Na de verbouwing van de sportzaal tot de bioscoop Calypso werd er in andere sportzalen getraind. In 1982 fuseerde AMJV/RLVC met RSVV Libanon ’50, waaruit het huidige RVC Libanon ’50 ontstond. Deze club speelt en traint nu in de sporthal Kralingen. 

Paul Bestebreurtje

Wie weet waar/ of kent Mevr Schrier? Werkte bij DCMR

Bel aub 0653 438 087 Paul Bestebreurtje
 

Atsje de Jong

Ik ben niet op zoek naar een persoon maar naar kunstwerken van Joop Puntman. Het werd in Rotterdam vaak geplaatst op gevels van bejaardenhuizen, ik denk in de jaren ’60 en ’70. Ik weet dat er in Laurens Borgsate , in Schiebroek, zo’n prachtig kunstwerk hangt. Het is niet het bijgevoegde kunstwerk maar het is wel deze stijl.
Weet iemand waar deze kunst nog meer hangt?

Screenshot_20240127-121036_Chrome
Laatst bewerkt op 23 dagen geleden door Atsje de Jong
Ivone da Costa

Ik zoek naar Marian Smit, verpleegkundige in de jaren 1965-1970 in diverse ziekenhuizen, ouderenzorg etcetera. Was woonachtig in Charlois nabij het Karel de Stouteplein. Moet nu rond de 75 jaar zijn….

Sjaan Adriaanse

Voor stamboomonderzoek
nog steeds op zoek naar een foto van mijn nicht Willy de Kam geboren op 16 april 1929 in Middelburg en vanaf 1938 tot ongeveer 1958 gewoond in Rotterdam, daarna geëmigreerd naar Engeland

Erik Ako

Benieuwd naar de avonturen van Marian Schepens. Ze woonde in 1982 op de Nieuweroord 173.

Erik Ako

Nieuwenoord, uiteraard.

Theo Stikkers

Gezocht: oud leerlingen en leraren/leraressen van de basisschool ” de Van Oldenbarneveltschool” voor de grote reünie op 25 Mei, Jagthuistraat van 15.00-19.00 uur. Voor iedereen die tussen 1923-2023 op de VOS heeft gezeten.

Schrijf je in op http://www.oldenbarneveltschool.nl/reunie
Voor meer informatie: reunie@oldenbarneveltschool.nl

Rob Voogt

Mijn opa Adrianus Lammert Verschoor heeft tussen 1931 tot 1975 gewerkt in een coöperatiebakkerij.

Hij was ook bedrijfsleider.

Het pand staat links achter. Graag zou ik meer informatie willen. Verhalen en wie mijn opa gekend heeft. Alvast bedankt.

bc9efc04-2e6f-4d4f-9cbe-57aaca751a1b_thumb
Chris

Beste Rob,

Naar ik meen zie ik de toren van de Sint Jan de Doperkerk in Schiedam. Hiervan uitgaand denk ik dat je naar de voormalige Coöperatieve Bakkerij en Verbruikersvereeniging Door Eendracht Sterker (DES) moet zoeken. Die zat rond 1950 in de Kethelstraat 10. Later heette die HAKA.

Joanny

Hoi Rob,

Heeft uw opa in de Tweebosstraat gewoond rond 1968?

Groet,
Joanny

Annemarie Roosch Rhederoord 88 3079JM

plaatste artikel in 2015 over de sloop va ´1940 gebombardeerde Bijenkorf – Lutusca
(´wie weet nog meer van de sloop´ – mijn opa
heeft daar ook gesloopt Mes-Lekkerkerker

(zou vlgs buren-info verhuisd zijn naar Den Brielle)
dank v tip MeesvRooij mero1942@hotmail.com

Jaap Oudenaarden

Voor een boek over de familie Oudenaarde(n) ben ik op zoek naar foto’s van en verhalen over de familie. Vanaf midden 19e eeuw woonden ze in Rotterdam centrum, Kralingen en IJsselmonde.

Piet de reus

mijn vader willem de reus heeft vroeger bij cohen gewerkt zijn hier nog gegevens van, mijn vader is mee gegaan naar gilze rijen waar het later goudsmithof en later rath en doodehever is geworden

Bedrijf_Behang_fabriek_Cohen_L_Rottekade_1975
Timo Pauw

Historisch Rotterdam: Als samensteller van het boek krijgen wij veel vragen over de het compleet maken van het boek. Wij zijn niet de uitgever Plus Supermarkt.

Naast de eerste ruilbeurs op 10 februari zijn er meer mensen die plaatjes over hebben en plaatjes zoeken.

Ook bij de Oproepjes kan dit door aan te geven:

Ik heb plaatje …… dubbel
Ik zoek plaatje ……………

Wellicht lukt het zo om nog enkele boeken compleet te krijgen.

Verzamelalbum-1024x660
Erik van Loon

Erik van Loon: Ik ben op zoek naar de maker van deze twee foto’s en ik denk persoonlijk dat het twee verschillende fotografen zijn omdat ik niet denk dat beide foto’s vanaf hetzelfde gebouw gemaakt zijn. 
 
Ik zoek de makers van deze twee geweldige foto’s omdat ik graag de fotograaf(en) met naam en toenaam in onze Rotterdamse Schoolagenda wil plaatsen. Het zou tenslotte maar je opa of oma zijn die die geweldige foto’s hebben gemaakt. 
 
De Rotterdam Schoolagenda is een initiatief van de Jeugd Zomer Universiteit ism het Rotterdams Woordenboek en dit jaar zal deze voor de eerste keer uitkomen.

Ontwerp-zonder-titel
Frans Polak

Zoek op internet op Jan Olieslagers; vervolgens op de rechtste foto staat “meer afbeeldingen ” daaronder zitten tientallen foto’s waaronder die twee die genomen zijn rond 1910 boven Rotterdam. Klik op de foto waarop ook bruggen staan dan kom je op Wikimedia Commons en daar staat als Author Ad Meskens. Wellicht kan je met hem in contact komen. Jan Olieslager was een Belg en ligt ook daar begraven.

commons.wikimedia.org/wiki/File/; Rotterdam-Jan Olieslager

Succes

Frans Polak

Heb al 2x gereageerd maar er wordt niets geplaatst. Kort samengevat. Google op Jan Olieslgers en Ad Meskens. Wellicht weet hij meer. De foto’s zijn van 1910. Succed

Cees Kortleve

Ik zoek Louise Visscher. Haar moeder heette Kraan.

Cees Kortleve

Herstel: Ik ben op zoek naar Louise, geboren 19 april 1948. Dochter van Visscher-van der Kraan.

Joke Regoord

Ik zoek Dik van de Wal was vroeger een vriend van mijn man zou leuk als ze elkaar weer konden ontmoeten .Dik woonde vroeger op de Boezemkade .

Jorgen

Goedenavond. Mijn ouders zijn al een tijdje overleden (10 en 16 jaar geleden). Ze vertelden dat ze elkaar ontmoet hebben in Paramount wat toen onder de Cinerama op de Westblaak zat. Ze gingen ook vaak naar Engels in die tijd (eind jaren 60 begin jaren 70). Over Engels kan ik wel wat dingen vinden, maar over Paramount vrijwel niks. Wie kan mij meer vertellen? Evt foto’s of andere info uit die tijd, of wat er van geworden is, wordt zeer gewaardeerd.

Chris

Beste Jorgen,

In 1966 heette die dancing en bar onder de Cinerama Tabaris.

M.F. Soeters

Ik weet dat er een Paramount zat bij de Roentgenstraat in de buurt.

Chris

Klopt, dit was een zalencentrum in de Stampioenstraat.

Nanda

Dat was Tabaris

Debora Pfeffer

Op zoek naar mijn 2 halfbroers.
Ik heb mijn biologische vader niet gekend, mijn ouders zijn gescheiden toen ik nog niet kon lopen
Mijn moeder weigerde toen elk contact , ik neem haar dit niet kwalijk , ze is al 12 jaar overleden.
Ik hoef dus niet zo nodig contact met mijn biologische vader Friedrich Wilhelm Pfeffer maar zijn roepnaam was Bob , slager van beroep.
Hij is geboren in Rotterdam.
Hij werkte toen in het slachthuis in Crooswijk , speelde gitaar en zong in een bandje samen met John Reever.
Hij had al een ander en die vrouw is heel snel zwanger geraakt .
Hij heeft tenminste 1 zoon maar vermoedelijk 2, dus 2 halfbroers van mij en mijn oudere broer.( Ron)
Ik wordt zelf in april 60 jaar , zij moeten dus in ieder geval jonger zijn.
Hij heeft alle moeite gedaan om niet gevonden te worden want zijn tweede vrouw wilde niet dat er contact was of alimentatie betaald werd. Zijn laatst gekende adres was
Arkelhof 6, in Zevenbergen of Zevenhuizen ?
Hij moet inmiddels 80+ jaar zijn.
Er is ooit wel telefonisch contact geweest , de notaris heeft hem toen gevonden, omdat ik minderjarig was en zijn handtekening nodig had voor een akte . Een kind nam op met de naam Raymond ? Pfefffer , mijn halfbroer dus .
Ik heb toen wijselijk mijn mond gehouden, wilde hem niet shockeren.
De volgende dag belde de vrouw op met de mededeling dat ik nooit geen contact meer moest opnemen omdat de 2 kinderen van niets wisten en dat zo moest blijven!
Mijn halfbroer(s) weten dus niet van ons bestaan , ze hebben het altijd verzwegen.
Ik ben dus op zoek naar hen.
Waar kan ik zelf nog zoeken want ik vind niet veel op het internet , wel het overlijden van zijn ouders . Beide zijn heel jong gestorven. Hij heeft of had ook nog een jongere half zus , genaamd Nellie ( Pieternella). Hij is grootgebracht door zijn oma en woonde in Crooswijk .
Zijn vader bokste onder de naam Bob Rieger.

Chris

Hallo Debora,

Er is in Zevenbergen een Arkelhof. (In de buurt Krooswijk) Wellicht dat je kunt zorgen dat op een prikbord in een supermarkt in die buurt een oproepje wordt opgehangen. Wellicht dat je deze Oud-Rotterdammer als mogelijkheid om te reageren opgeeft (https://www.deoudrotterdammer.nl/de-krant/oproepjes).
Overigens, ook in Kralingse Veer is een Arkelhof geweest.

F.J.G.M Schaap

Heeft iemand toevallig nog foto’s van de Prins Frederikplein (noordereiland) van voor het bombardement 1940 ten hoogte van nr 9b en 12b het betreft rijwielhandel Hoekman of anderszins info over deze fietsenmaker Hoekman( ik vraag dit voor een vriend nl zijn kleinzoon) ik zelf kan het niet vinden in het stadsarchief Rotterdam behalve de foto zoals bijgaand.
alle info is welkom

hoekman-NL-RtSA_4029_PBK-5794-01
Fred

Mag ik me hierbij aansluiten, maar dan ook voor foto’s na WO2. Mijn grootouders hadden een melkzaak van Aurore op het deel dat op de foto zichtbaar is.  Voor zover ik mij kan herinneren een paar huizen vanaf de De Ruyterstraat.

johan willemse

DEENSESTRAAT De PUT… Wie heeft herinneringen ???

Martin Felling

Het zal in het jaar 1960 geweest zijn, wij woonden net op Rotterdam- Zuid Schuddebeursstraat. Wij hadden nog geen tv en keken af en toe bij de buren. Mijn vader kocht bij de Vogeleer een TV. Ik kan niets vinden van deze zaak die op de Rakstraat 24a zat. Is er iemand die hier meer van weet en misschien wel een foto heeft. Alvast bedankt gr Martin

Kees van Boven

hallo Martin,
ik heb een foto gevonden van het pand Rakstraat hoek Paradijslaan na Vogeleer was het “het Meubelhuis” en daar heb ik die foto van bewaard voor jou en via deze site lukt het mij niet om deze als bijlage te versturen.
Wanneer jij mij even mailt of belt dan kan ik hem en nog wat gevonden advertenties van Vogeleer sturen.
Groetjes van
Kees van Boven (Rotterdam 1948)
06-28469615
email. keesvanboven48@gmail.com

Bepschinkelshoek@gmail.com

Schinkelshoek zijn er nog Meer Schinkelshoeken in Rotterdam?

Kees

Dag,

Ik ben op zoek naar foto’s van Bernardus Johannes Josephus van der Horst (1861-1931). Bernard (op Ben of Bep?) was succesvol schoenmaker in Delft, maar is verhuisd naar Rotterdam (begin 1900). Hij trad veel op tijdens feesten en partijen, zat ook bij een Rotterdamse toneelclub, deed aan voordrachten.

Zijn zoon Johannes (Jan) van der Horst (o.a. de Snarenzangers) heeft ook in Rotterdam als artiest aan de weg getimmerd. Via nichtje, de schrijfster Tonny van der Horst heb ik daar wel materiaal van.

BJJ van der Horst Sr. is mijn grootvader, maar ik heb helaas niet één foto van hem. Wie kan me helpen? Met foto’s? Wellicht een archief waar ik kan zoeken?

Ik hoor graag!

Carla

Mijn vader heeft gewoond rond 1932 in de Berkelschelaan huis nr 30-40 ?Kent iemand mensen die daar gewoond hebben .Ik ben een dochter van een kind van de dam Riet .Ik zou het erg leuk vinden .bvd . Carla

Chris

Beste Carla,
Op 37b woonde begin jaren 30 S.J. Riet, een onderwijzer. Als dit het bedoelde familielid is, heeft u in ieder geval een concreet huisnummer.
Er woonden in die tijd op dat deel van die laan meerdere onderwijzers. Wellicht leidt een aanvankelijke inperking voor uw zoekbereik tot deze beroepsgroep resultaten. Want vaak betreft dit een beroep dat overging van ouders op kinderen.

Maartje

Wie heeft er bij jan luiten in de rosesstraat op zuid bij stieltjesplein gewerkt..?..in de jaren 1957__1960..ER WAREN 2 WINKELS 1 SPEELGOED EN 1 HUIS HOUDELIJK.

Maarten Neubauer

Vanaf zijn geboortejaar 1953 tot 1966 heeft mijn vader op de Meent gewoond en kan zich de bouw van de metro goed herinneren.

Omdat het gezin naar Delft was verhuisd, heeft hij geen herinneringen aan de opening en het gebruik van de metro.

Tijdens de opening van de eerste metrolijn in februari 1968 waren er vele gratis kaartjes verdeeld onder de hoofden van huishoudens in Rotterdam en waren er kermissen georganiseerd bij de stations.

Daarnaast waren er feestelijke plechtigheden in de Doelen op 9 februari 1968.

Ik ben op zoek naar verhalen van mensen die de opening van de eerste metrolijn hebben meegemaakt in 1968 en graag horen op welke manier het reizen met deze nieuwe metrolijn hun dagelijks leven heeft beïnvloed of veranderd.

Wilt u hier meer over vertellen of kent u iemand die hier meer over zou kunnen vertellen graag reageren

foto – gemeentearchief / beeldbank Rotterdam kruising Meent – Coolsingel 24-09-1962

Auteursrechthouder-archief-Rotterdam-website
Chris

Beste Maarten,

In https://www.youtube.com/watch?v=9Vs7E_1y278 zijn bewegende beelden te zien van de eerste rit.

Timo Pauw

Hoewel de hele film geweldige is bijgaand ook de link waarin we starten met de rit <>redactie

Gyz La Rivière

Graag kom ik in contact met de oud-eigenaar en medewerkers van videotheek Marco. Deze videotheek huisde onder de grond in metro-overstapstation Churchillplein/Beurs. De videotheek is later ook een Cinerent geweest.

Ik zoek er gegevens en beeldmateriaal van voor een film over videotheken. De film zal deels gaan over de laatste videotheekhouders in de Benelux. Anderzijds over de rijke geschiedenis van (familie)videotheken.

Wim koelewijn

Het boek Poffen,Noordereiland tegen verzendkosten.wordt verloot uit de mails die tot en met 20.00uur woensdagavond na verschijning van de D.O.R binnenkomen. . .wim koelewijn wkoelewijn53@gmail.com

Maarten Neubauer

Vanaf zijn geboortejaar 1953 tot 1966 heeft mijn vader op de Meent gewoond en kan zich de bouw van de metro goed herinneren. Omdat het gezin naar Delft was verhuisd, heeft hij geen herinneringen aan de opening en het gebruik van de metro. Tijdens de opening van de eerste metrolijn in februari 1968 waren er vele gratis kaartjes verdeeld onder de hoofden van huishoudens in Rotterdam en waren er kermissen georganiseerd bij de stations. Daarnaast waren er feestelijke plechtigheden in de Doelen op 9 februari 1968. Ik ben op zoek naar verhalen van mensen die de opening van de eerste metrolijn hebben meegemaakt in 1968 en graag horen op welke manier het reizen met deze nieuwe metrolijn hun dagelijks leven heeft beïnvloed of veranderd. Wilt u hier meer over vertellen of kent u iemand die hier meer over zou kunnen vertellen, dan kunt u mij mailen op maarten.neubauer@gmail.com

Timo Pauw

Polygoonjournaal 1968:

Jolanda Klomp

Ik ben op zoek naar Coby Broersen uit Rotterdam. In of na de tweede Wereldoorlog kwam ze vaak bij mijn opa en oma Klomp op de Gouwe, bij Hoogwoud, logeren. Weet je iets meer van haar, dan zou ik graag met je in contact komen. Ik werk aan een familieboek over de familie Klomp en wil haar hierin graag een plekje geven.
Het is het meisje links op de foto.

IMG-20231030-WA0025
Laatst bewerkt op 2 maanden geleden door Jolanda Klomp
Ellie Rietveld

Mijn vriendinnetje op de lagere school was Corry van Kersbergen. Ze woonde in de Flakkeesestraat, haar vader was bij de politie. Zelf woonde ik in de Goereesestraat. Ik ben benieuwd wat er van haar geworden is.

Vera Nijmands de Kruyff

Ik ben op zoek naar deze pentekening van de Wielewaal? Die zou ik graag in mijn bezit willen hebben. Mocht het lukken ,haal ik hem graag op, of eventuele verzendkosten worden vergoed. 

pentekenimg
Martin Bravenboer

Ik ben op zoek naar Joke van der Vliet, gewoond aan de
Sjanghailaan, ze is van de jaren 40, wie weet iets van haar.

Jan

Ik ben op zoek naar mensen die in (de buurt van) de Watergeusstraat hebben gewoond tot ongeveer half jaren zestig en zich daar nog allerlei dingen van kunnen herinneren. Ben benieuwd.

Lia de Jong-Wellin

Hoi Jan,

Ik heb op de schiedamseweg gewoond , boven bakker Labout. ( tegenover prinses theater) Mijn moeder had het wel over iemand die altijd op zijn drumstel zat te drummen, wat later bleek Andre van Duin te zijn.

Ik heb daar gewoond vanaf 1957/58 tot 1962. Heb eventjes op de Dr Woltjerschool gezeten tot wij gingen verhuizen naar Hordijkerveld.

Jan

Hoi Lia, bedankt voor uw korte en leuke berichtje. Opvallend dat uw moeder dat heeft meegemaakt. Zou u mij anders even uw mailadres kunnen mailen, dan wil ik u graag even een nadere uitleg sturen als het gaat om Andre in die tijd. Dat kan op administratie@richardhelwig.nl. Alvast hartelijk dank.

Leon van Beek

Hallo Jan,

Ik heb gewoond op Watergeusstraat 9 begin jaren zestig, naast Andre v Duin, en later 1ste Schansstraat.

Jan

Hallo Leon, bedankt voor uw berichtje. Kunt u zich misschien wat leuke dingen herinneren en dat naar bovengenoemd mailadres willen sturen? Dan zal ik daar graag nog even op willen reageren naar u toe.

Petra

Wie kan mij iets meer vertellen over een RK sanatorium/ hersteloord voor kinderen in de jaren ’30 in Hoek van Holland? Of mij richting infomatie bronnen helpen? Mijn moeder is daar als kind opgenomen geweest, ik zou graag meer willen weten over hoe dat geweest moet zijn. Veel dank!

Chris

Beste Petra,
Dit zal het R.K. Preventorium St. Joseph aan de ’s Gravenzandscheweg 288 zijn geweest. Op dit adres huist nu TriviumLindenhof Jeugd en Opvoedhulp.
Wellicht dat daarvandaan meer informatie te verkrijgen valt.

P.c. van der Hoek

In de jaren zestig hebben wij met ons bandje de Meatballs uit Oostvoorne op een zaterdagavond gespeeld in de Gaffel Dwarsstraat bij een donker kroegje.weet iemand dat nog te herinneren
Mvg
Piet van der Hoek

Chris

Bedoel je De Ruimte?

Ruud Kats

Guus Boot 1950 t.m 56 Oranje nassauschool

Advertenties