Oproepjes

Op zoek?

Op zoek naar een oude bekende of herinneringen uit de oude doos? Plaats hier uw oproep.

 

 1. Stamboom onderzoek DEN BESTEN

  Gezocht worden 3 kinderen nl. Gerard, Ad en Maria den Besten.
  Moeder heet Maatje Krena Jonker het gezin kwam uit breda. deze kinderen zijn naar alle waarschijnlijkheid verhuisd naar Rotterdam.
  Gerard deed in 1973 mee aan de deafolympics in Malmo, Sweden.

  Wie Helpt …

 2. Ik ben op zoek naar Marjan Boom. Ze was in 1962 op vakantie in het Grote Bos te Driebergen. We gingen veel uit met een hele groep en ik heb nog foto’s waar ze opstaat.

 3. Ik ben op zoek naar foto’s en verhalen over Holland-China Handelscompagnie (HCHC, 1903-1948), aan de Diergaardelaan 36 in Rotterdam. Hoofdpersoon van mijn boek “Charles in Shanghai” liep er in 1938 stage voordat hij werd uitgezonden naar Shanghai. In mei 1940 werd het kantoor in Rotterdam gebombardeerd. Hebt u nog foto’s van de Diergaardelaan of verhalen van iemand die bij HCHC gewerkt heeft? Ik kijk uit naar uw reactie!

 4. HOEVESCHOOL
  Ben op zoek naar oud klasgenoten van de Hoeveschool, (Hoevestraat, Rotterdam), (schooljaar 1972) ivm reünie begin 2019.

  Deze namen ontbreken nog
  Willie van Hoorn
  Linda Nijssen De Hoog
  Loes Ernste Brink 25 jr terug
  Lidia de Haan
  Gerda Bak
  Ben Gubbels oid
  Aad Borsje
  Rob Melser oid
  Jan Martin van Nattem
  Aad van Es
  Andre Muller
  Simon Schaap
  Chris Dobber
  Michel Hoogendoorn
  Casper Jacobs
  En meester Pieter Paans.

  Hoop op veel positieve reacties

 5. Ik ben op zoek naar klasgenoten van de Hoeveschool (klas 1972 met meester P. Paans) in de Hoevestraat.
  In 2019 wil ik een reunië organiseren. Deze leerlingen heb ik nog niet opgespoord;
  Willie van Hoorn
  Linda Nijssen De Hoog
  Loes (Brink) Ernste
  Lidia de Haan
  Gerda Bak
  Ben Gubbels oid
  Aad Borsje
  Rob Melser oid
  Jan Martin van Nattem
  Aad van Es
  Andre Muller
  Simon Schaap
  Chris Dobber
  Michel Hoogendoorn
  Casper Jacobs
  en leraar Pieter Paans.

  Hoop op veel positieve reacties!

  Ellen van Nieuwland

 6. Zoekende genealogische informatie over: Hendrik Bertus (Henk) de Jong

  1 Hendrik Bertus (Henk) de Jong is geboren op woensdag 7 september 1932 in Rotterdam, zoon van Pieter Cornelis (Piet) de Jong en Cornelia (Cor) van Eck.

  Adres:

  Mathenesserlaan, Rotterdam (een pand van de Fa Teterode)

  Beroepen:

  taxichauffeur (had een eigen bedrijf, zijn taxi-nummer was 264)
  werkte in de grafische industrie ( Fa Teterode)
  Henk:
  (1) trouwde met Patricia.

  (2) begon een relatie met S Dwarka.

  (3) trouwde met Riet van Keulen.

  Kind van Henk en Patricia:

  1 Priscilla de Jong.
  Kind van Henk en Riet:

  2 Rene de Jong.

  Elke informatie is welkom

  Rob de Heer niubi@hotmail.nl

 7. Wie kende Jet?

  Schrijfster Kim Heijdenrijk is op zoek naar mensen die Johanna Maria (Jet) Breek hebben gekend. Het laatst bekende adres van Breek was de Van der Sluysstraat 68b, waar zij vanaf 1966 tot waarschijnlijk haar dood in 1970 woonde. Breek is de meisjesnaam van de vrouw waarnaar zij op zoek is; Jet Breek was eerder gehuwd en woonachtig in Rotterdam met Philip Bremer, Willem Brummelhuis en Theunis van Hoek.

  De in Haarlem geboren Johanna Maria Breek (1896) vestigde zich in 1916 in Rotterdam met haar Amsterdamse echtgenoot Philip Bremer (1891). Vanaf begin jaren ’40 had de Joodse Bremer een bureau voor Juridische dienstverlening, totdat hij tijdens de oorlog werd gearresteerd en gedeporteerd. Breek trouwde vervolgens met Willem Brummelhuis (1906). Zij woonde met hem en haar puberzoon Pierre Bremer (1935) van 1948 tot en met 1956 in de Brabantsestraat. Pierre ging begin jaren ’50 op de vaart in Rotterdam en ontpopte tot een graag geziene figuur in het Rotterdamse uitgaansleven.

  In 1957 trouwt Jet Breek, na haar scheiding van Brummelhuis, met de Haagse boek-handelaar Bernardus Wilhelmus Wigerink. Na zijn overlijden keerde ze terug naar Rotterdam en trad in 1964 op 68-jarige leeftijd voor een vierde en laatste keer in het huwelijk; met de 35-jaar jongere Theunis van Hoek (1931). Ze stierf in 1970, op 74-jarige leeftijd.

  Kim Heijdenrijk komt graag in contact met mensen die Jet Breek, haar familieleden en/of echtgenoten gekend hebben, zodat zij haar opmerkelijke levensverhaal zo nauwkeurig mogelijk kan optekenen. Indien u inlichtingen kunt verschaffen, desgewenst anoniem, dan kunt u Kim Heijdenrijk bereiken via info@kimheijdenrijk.nl.

 8. Zoek Ton van den Berg geb 1954 woond in de Lo’s van Zuidwijk zat op school Leonard Roggeveen school en Drakenstein Mulo zou graag weten hoe het met hem gaat?

 9. Zoek Ton van den Berg uit Zuidwijk geboren denkelijk 1954 woonde in de Lo’s ging naar school Leonard Roggeveenschool en Drakenstein Mulo

 10. Ik ben op zoek naar Bas en Nellie Mol- v.Olffen en/of hun nazaten. Ook zoek ik Klaas en Sieni v.d. Horst – v. Olffen en/of hun nazaten. In de periode 1940-1975 waren er regelmatig contacten met hun- en mijn ouders.

 11. Op 7 november jl zijn overleden Pieter Byrman – Piet in de leeftijd van 89 jaar & Anna Geertrui Carolina Byrman-Holkers – Annie in de leeftijd van 87 jaar. Piet is bij velen bekend voor onder andere zijn hulp bij het herstellen van oude foto’s en het delen van foto’s van oud Rotterdam en van zijn jeugd.

  De crematieplechtigheid zal plaatsvinden woensdag 14 november om 13.00 uur in crematorium “Hofwijk” aan de Delftweg 230 te Rotterdam-Overschie.

 12. Ik ben in 1959 geboren in de Heer Nicolaesstraat 34 b Rotterdam zuid. Heeft iemand misschien een foto van deze straat uit 1959?

  Wil Brusselaars

 13. Discotheek Checkpoint
  Wij, Wim en Ineke Ras, zijn op zoek naar oud bestuursleden van Discotheek Checkpoint, in de jaren 60/70 gevestigd in Rotterdam, Afrikaanderplein. O.a. zoeken wij: Frans van Suylekom, Piet van Gorkum, Martin Klopstra en Ron Waaijer. Gevonden hebben we al: Willem Leenen en Marja, Hans en Ina v.d.Zijden en Cis de Kok, zijn we iemand vergeten, laat het ons weten. We zouden het leuk vinden om iedereen weer eens te ontmoeten en om bij te praten. Graag reakties naar:
  Wim en Ineke Ras
  weniras@zeelandnet.nl

 14. Bij deze vraag ik ASHA KANDHAI wanneer ze eens een bakkie bij ons komt doen zoals de afspraak was.
  Wil je graag weer eens zien.
  Groetjes Theo

 15. In de jaren 60 vormde ik samen met 6 andere vriendinnen op de Gem HBS voor meisjes afd MMS, een vriendinnengroep “de Peertjes”. Sinds een aantal jaren hebben wij weer een ontzettend leuk contact met elkaar. Uniek toch 6 zeventigers, die elkaar nog steeds 2 x per jaar zien en met elkaar meeleven in voor- en tegenspoed. Wij zijn jammer genoeg nog steeds niet “compleet”. We missen nog steeds onze vriendin Anneke van den Enden, destijds woonachtig in de Allard Piersonstraat. Ze zou met een dominee getrouwd zijn en in de buurt van Leerdam zijn gaan wonen. Zij had 2 broers en een oudere zus. Kwam van Het Erasmiaans naar de MMS. Ondanks veel speuren hebben we haar nog niet gevonden. Wij zouden het heel erg fijn vinden wat van- of over haar te horen.

 16. Hallo, ik ben Jan Vellekoop. Ambassadeur bij Stichting Oorlogsherinneringen. Wij zijn op zoek naar verhalen uit de Tweede Wereldoorlog. Verhalen die niet verloren mogen gaan. Graag wil ik namens de stichting in contact komen met mensen die de oorlog hebben meegemaakt en het verhaal aan ons willen vertellen. Mocht u nog iets hebben uit de oorlog, is dit ook zeer welkom voor ons museum. Alvast hartelijk dank.

 17. Hallo, ik ben op zoek naar de dochter van Albertus van der Putten. Albertus is 13 mei 1940 gesneuveld op de Grebbeberg. Zijn vrouw was Christina de Jager. Hun dochter heet Christina van der Putten (geboren 13-04-1938). Zij woonden in de meidagen van de oorlog in Rotterdam. I.v.m. een zoektocht naar de geschiedenis van Albertus van der Putten, ben ik op zoek naar zijn dochter. Wie weet of zij nog leeft en waar zij misschien zou kunnen zijn? Alvast bedankt voor de moeite.

 18. Al jaren ben ik op zoek naar mn jeugdvriendin Bep Lagendijk.
  Ze woonde in de Bergstraat en speelden veel buiten in de “puin” zoals het open gedeelte in de straat heette,

 19. Ben op zoek naar Yvonne Visser, heeft een tweelingbroer Ben en nog een oudere zus die al niet meer thuis woonde toen Yvon en ik vriendinnen waren. Ze woonde in de Middenhoefstraat dacht nr 17 in Rotterdam. Haar broer Ben werkte toen bij de belastingen. Yvonne en ik werkte op kantoor bij C en A . Ik zou graag iets van haar vernemen of van iemand die haar kent.
  Mijn naam is Sylvia (meisjesnaam Sips)

 20. Seniordag donderdag 11 oktober 2018

  In de Oud-Rotterdammer las ik dat er een seniorendag georganiseerd werd bij de RDM Rotterdam-Heyplaat, waar ik ooit gewerkt had en vorige week donderdag bezocht ik die de eerste keer.

  Helaas moest ik de RDM vaarwel zeggen nadat een groot deel daarvan in 1989 failliet was gegaan.

  Het leek me leuk veel van mijn oud-collega’s van de toenmalige nieuwbouw weer eens te spreken. Jammer genoeg bleken er wel veel oud-RM-ers in de kantine aanwezig te zijn, maar geen van mijn maatjes van toen. Dat was wel een teleurstelling. Waar waren jullie? Bestaat er nog oud zeer om de wijze waarop we toen ontslagen zijn, dat kan. Maar daaraan kunnen de collega’s toch niets doen. Zelfs de mensen van personeelszaken niet, die moesten ook maar doen wat de baas zei.

  Volgend jaar is er weer zo’n bijeenkomst, altijd op de tweede donderdag in oktober dus 10 oktober 2019 vanaf 13.30. Het zou leuk zijn als er dan wel een aantal van jullie aanwezig zijn. Ik kijk er naar uit jullie te ontmoeten.

  Als je alvast je inschrijft bij Irene van Wunnik emailadres irenewunnik@msn.com dan zendt zij jullie een uitnodiging volgend jaar. Doen hoor!!

  Jan Rijsbergen
  jan.rijsbergen@casema.nl

 21. Ik zou graag in contact willen komen met vrienden en/of vriendinnen waarmede ik van 1940 tot en met 1955 heb gewoond in de Snellinckstraat.
  Eduard C. de Smit

 22. *Wie kent Rosemarie Henriette du Bois verpleegster St. Fransiscus Ziekenhuis te Rotterdam in 1969. *Of zr. Anastasio of zr. Crescentiana zusters in kinderhuis Het Bosje Heemraadsingel te Rotterdam in 1969/1970.

 23. 50+Koor ‘Evergreen ‘ zou graag nog enige heren erbij hebben om de stemmen te verrijken.
  Gezelligheid staat bovenaan dus schroom niet.
  Wij zingen Ouwe Gouwe uit de jukebox periode Nederlandstalig.
  Er wordt gerepeteerd op de donderdag avonden van 20.uur tot 22.uur. in Sociaal Cultureel Centrum De Brinkhoeve. Kerkstraat 12.
  Poortugaal.
  Kom eens luisteren of meld u aan: wimwarbout@hotmail.com
  Graag tot ziens.

 24. Piet van Dam

  ik ben op zoek naar Nora van Leeuwen het enige dat ik weet
  dat ze in de jaren 50/60 woonde op het Noord plein.Ik heb
  donker haar (nog steeds). je moet nu net als ikzelf zo’n 78 jr.
  jong zijn.

 25. Goedendag,

  Mijn naam is Sander Ankerman ben bezig met een project over de wederopbouw. En over het Baankwartier in het bijzonder. Wie kan mij helpen? Zoek verhalen, informatie en afbeeldingen uit de periode 1940-1970. Alvast bedankt.
  Sander

 26. Sinds lange tijd ben ik op zoek naar Cleem de Ruiter.
  Hij woonde toen op het Noorder eiland in de Laurierstraat.
  Destijds (jaren ’60 ) waren we beiden lid van clubhuis de Brug in de Oranjeboomstraat..Rotterdam zuid.
  We speelden samen in een bandje de Spitfires.
  Cleem leerde toen voor kok en werkte bij Old Dutch en/of Caland West.
  Hij is later volgens zeggen naar Amerika geëmigreerd.
  Graag zou ik een aanknopingspunt ontvangen om contact met hem te leggen en een bijzondere film uit die tijd te delen.
  Alles is welkom wat er toe kan leiden om dit voor mekaar te krijgen.
  Het filmpje is op Youtube te zien en heet “de muzikanten van Clubhuis de Brug”
  Zoeken onder keeslaurijssens.
  keeslaurijssens@outlook.com

 27. Henk van Eijk
  Mijn vrouw woonde in haar jeugd in Spangen, en hadden Dokter Rinck als huisarts.
  Deze dokter is na zijn pensioen verhuist naar Brasschaat in Belgie.
  Mijn schoonvader BF de Groot heeft nog lang kontakt met hem gehad.Helaas zijn beide al inmiddels overleden. Sorry voor de late reactie ik deze site pas ondekt.

 28. Wie kan mij helpen aan boeken van de Boerenoorlog van L.Penning
  Ik wil ze graag overnemen tegen kleine vergoeding.
  Telefoon 0180396444

 29. Voor een kunstproject van mijn studie beeldende kunst aan de Willem de Kooning Academie ben ik opzoek naar verhalen van tijdens het bombardement in Rotterdam in 1940. Mijn opa van 94 was tijdens het bombardement met zijn vader aan het werk in Rotterdam. Zij probeerde koste wat het kost de olievaten van het bedrijf te verplaatsen zodat deze niet in de vuurzee zouden komen. Het is een aangrijpend verhaal dat te bijzonder is niet publiekelijk te vertellen. Om te voorkomen dat meerdere van deze verhalen de doven pot in gaan, ben ik opzoek naar mensen die bereid zijn hun verhaal over het bombardement met mij willen delen. Over deze verhalen zal ik uiteindelijk een bijzondere documentaire maken waarin ik het verhaal van deze mensen waardevol weer naar boven haal. Kent u of bent u zelf iemand die tijdens het bombardement in Rotterdam was en bereid is zijn/ haar kennis of verhaal hierover met mij te delen stuurt u mij dan alstublieft een email: charlottestorimans@live.nl

 30. Ik ben op zoek naar het KNAC-blad ‘De Auto’ van 10 november 1932.
  Als u dit ‘autoblad’ heeft en het aan mij wilt geven of verkopen wordt ik helemaal blij!

 31. L.S., Kan iemand mij helpen aan een foto van Het Parkpaviljoen ?
  Het was een restaurant in het park bij de Euromast. Als je bij het Noorse kerkje het park binnen reed stond het aan de linker kant midden in het park. Het is helaas jaren geleden opgeheven. Het is niet Parkheuvel, niet Parkzicht, niet Chalet Suisse en niet het Tunnelpaviljoen. Mijn vrouw en ik hebben daar bijna 50 jaar geleden onze bruiloft gevierd en ik zou het leuk vinden om als herinnering aan dit feest een foto te hebben. Ik hoop dat iemand mij kan helpen waarvoor bij voorbaat mijn hartelijke dank !

 32. De gymnasium afdeling van het Libanon Lyceum, Rotterdam, houdt een reünie op school van de eindexamenklassen van 1968 t/m 1971 op 24 november 2018. Als u hierover nog geen bericht hebt ontvangen kunt u zich opgeven bij Kees Nieuwland via keesnieuwland@hotmail.com.

 33. Ik ben op zoek naar Ingrid Dijkshoorn, ze woonde op de Hogenbanweg in Schiedam en haar vader beheerde een Shell pomp-station om de hoek in de ’s Gravesandestrt. Haar moeder heette Joke en ze had een broertje Marcel. Het is mogelijk dat Ingrid getrouwd is en een andere achternaam heeft want dit is haar meisjesnaam.Is er iemand die ze kent of een van de andere? Graag een reactie
  Wil Janse

 34. Als Verzamelaar van militaire spullen van het Nederlandse leger leger en Marine van voor 1940
  Wil ik vragen wie er nog iets heeft liggen
  in een laatje of op zolder .
  Doet u er niks mee ?
  Ik zou er erg blij mee zijn !
  Alles is welkom ook oude militaire Documenten zoals Oorlogszakboekjes

 35. Ik ben op zoek naar informatie over Mevr. Cornelia Florina Rietveld, dochter van Jacob en Cornelia Florina de Jong.
  Haar geboortedatum was 02-05-1888 en de geboorteplaats was Capelle aan den IJssel.

  010-2020444

 36. Voor een boekproject ben ik op zoek naar geschikt beeldmateriaal (foto’s, krantenberichten ed) over het toenmalige kunstmatige niercentrum van de Clara Stichting en de dialyseafdeling van het Sint Clara Ziekenhuis. Het gaat dus niet om beeldmateriaal van het Clara maar specifiek van de dialyseafdeling en de medewerkers.

 37. Voor een historisch onderzoek ben ik op zoek naar meer informatie over de firma Mestring en Van de Rovaart. Tot 1892 heette de firma Mestring, Kools en Van de Rovaart. Na de oorlog was het bedrijf gevestigd aan de Westersingel. Ook was er een filiaal in Den Haag. Alle informatie is meer dan welkom! bedankt!

 38. Op zoek naar gegevens/info over

  “Willy Maria Margaretha van Vliet” geboren in 1911 in Rotterdam
  Willy huwde in 1943 Pieter den Besten in ‘s-Gravenhage ….

 39. Wie heeft of weet iets van de conservenfabriek B. van der Sluys (Sluijs) die tot het bombardement op Rotterdam gevestgd was aan de Leuvehaven.

 40. FitNesse XL,
  In Nesselande, In het Huis van de Wijk De Kristal start een nieuwe sportgroep voor ‘een maatje’ meer. De cursus is bedoeld voor mensen die willen sporten maar waarvan het gewicht de belemmerende factor is om mee te doen aan reguliere sporttrainingen. Voor hen is dit 8-weekelijkse programma een prima start voor een gezonde levensstijl. De training wordt gehouden in een zaal en start met een rustige warming-up waarna op een speelse manier een circuittraining wordt afgewerkt, met voor een ieder geschikte intensiteit. De training wordt afgesloten met een cooling down, voorlichting over gezonde voeding en een verantwoord hapje en/of drankje.
  De cursus start op 12 september en loopt door tot en met 31 oktober 2018 van 10.30 – 11.45 uur. Kosten € 80,00 voor 8 lessen incl. materiaal. Adres: Huis van de Wijk De Kristal, Cypruslaan 404, Rotterdam-Nesselande. Meer informatie: monica van der Knaap, monica@genietvangezond,
  tel. 06-11098764

  • Deze rubriek heet Oproepjes!

   “Op zoek naar een oude bekende of herinneringen uit de oude doos? Plaats hier uw oproep.”

   Dit is gewoon een advertentie, geen oproepje!

 41. Ik ben op zoek naar Hans en zijn oudere zus. Zij zijn kinderen van Annie en woonden na 1943 op de Agniesestraat in Rotterdam tussen nummer 76 en 90. Ik ben kleindochter van Hugo Reisinger en ben namens mijn moeder Maria naar hen op zoek.

 42. Ik ben op zoek naar Hans en zijn oudere zus. Ze woonden In de jaren 40 met hun moeder in de Agniesestraat in Rotterdam tegenover mijn grootouders Reisinger. Mijn moeder Maria is naar hen op zoek.

 43. Ik ben Theo van der Horst 74 jaar. Ik zat op school :
  Frankendaal 1950-1956
  Kastanjedaal 1957-1960
  Vakschool voor Bakkerij en Hotelpersoneel 1960-1964
  Militaire dienst 65-1 Kadeschool Leiden

  Ik werkte bij Rest. Erasmus. Rest. Engels en Rijnhotel
  Wie o wie neemt contact t.horst5@chello.nl

  • Hallo Theo! Mijn broer Helmut Ramak heeft rond 1960 in het Rijnhotel gewerkt. Volgens mij beheerde hij daar de bar en later was hij verantwoordelijk voor het horeca gebeuren in de Doelen. Door nierfalen is hij in 1968 overleden hij is 27 jaar geworden. Ik weet nog dat rond die jaren in het Rijnhotel een soort brunch was met een zeer uitgebreid buffet. Mocht ik je nog van dienst kunnen zijn kun je mij mailen Groeten Ton Ramak Nijmegen.(

 44. Ben op zoek naar Ria Hofman. Klasgenootje Frankendaalschool 1970. Woonde op de Espelo. Hoe is het leven voor haar geweest en hoe is het nu?

 45. Hallo oud-Rotterdammers!

  Ik ben voor mijn familie op zoek naar foto’s van Groentewinkel Tanis.
  Die winkel zat in de periode 1936 – 1961 op de Beijerlandsestraat 32 (hoek Westerbeekstraat) in Hillesluis.
  Eigenaars waren Jan en Johanna Tanis, mijn opa en oma. Ze kregen drie kinderen: Aat ( mijn moeder), Suus en Jaap.

  We zoeken naar foto’s van de winkel en de directe omgeving. In ons familie fotoalbum zit zo goed als niets…
  Wie kan helpen?

  Met vriendelijke groet,

  Menno

 46. Wie wilt er nou niet gezellig dansen leren Foxtrot Rumba Chachacha enz. op maandag 3 en vrijdag 7 september starten
  Fred en Wilma Vierhout in de Beethovenflat 161 te Schiedam
  met danslessen voor beginners en gevorderden.
  De ballroom danslessen beginnen om 19.30 tot 22.00 en daarna tot 22.30 vrijdansen.Op maandag kunt u ook van 19.00 tot 19.30
  linedansen.Kom dus gezellig even langs om de sfeer te proeven. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Fred of Wilma Tel. 06-10909797 of per email:fvierhout@kabelfoon.net
  Kosten voor deze lessen EUR 10,00 per maand p.p.

  • Deze rubriek heet Oproepjes!

   “Op zoek naar een oude bekende of herinneringen uit de oude doos? Plaats hier uw oproep.”

   Dit is gewoon een advertentie, geen oproepje!

 47. Yvonne Visser
  Ik ben op zoek naar Yvonne Visser. Ze woonde vroeger in de Middenhoefstraat en ik op de Willem Buytewechatraat in Rotterdam.. Ze had een tweelingbroer Ben
  (Werkte volgens mij op het belastingkantoor) en ze had nog een oudere zus, waarvan ik de naam niet meer weet.
  Yvon en ik hebben gewerkt op kantoor bij C en A op de facturenafdeling ( ik op mijn vrije dagen en vakantie want ik zat
  nog op de Mulo) ik zou graag in contact met haar komen.

 48. Gezocht: AUTOFOLDERS / BROCHURES
  Vroeger was heus niet alles beter, ook de auto’s niet, maar ze hadden wel veel meer karakter! Heeft u nog oude autofolders (brochures) liggen waar u toch niets meer mee doet? U zou mij er enorm blij mee maken want ik ben gek op oude auto’s en verzamel ze. Als u iets voor me heeft, dan hoor ik dat heel graag!
  Alvast vriendelijk bedankt, Bruno Vijverman

 49. Voor Maria (vroeger Marietje) Geluk – de Bat ben ik op zoek naar Wim Luck. Vlak na de oorlog, dus in 1945 logeerde hij bij de fam. de Bat in ’s Gravenpolder (Zeeland). De familie Luck woonde destijds in de Commanderijstraat in Rotterdam. Zij heeft nog diverse foto’s waar zij samen of met andere familieleden op staan. Ze wil graag weten of Wim Luck nog leeft, en zo mogelijk contact leggen.

 50. Voor Maria (vroeger Marietje) Geluk – de Bat ben ik op zoek naar Wim Luck. Hij heeft vlak na de oorlog, dus in 1945, een tijdje gelogeerd bij de familie de Bat in ’s Gravenpolder (bij Goes). De familie Luck woonde destijds in de Commanderijstraat in Rotterdam. Maria Geluk – de Bat wil graag weten of deze Wim Luck nog leeft, en zo ja, dan zou ze ook graag contact willen leggen. Zij heeft nog een foto waar zij samen op staan, en een foto van Wim met zijn moeder en zusje.

  • Goedemorgen Ik had al gereageerd maar weet niet of het is aan gekomen dus probeer ik het nog een keer ik ben Richard luck de zoon Wim luck Ik ben er geïnteresseerd in de foto.s zou ze graag willen als dat mogenlijk is
   Vriendelijke groeten Richard luck

 51. Ivm familie onderzoek zijn wij op zoek naar nabestaanden, info en foto’s van fam. Versnel, zij hadden een bakkerij op De Reijstraat te Rotterdam. Het gaat om de periode net na WOII.
  Tevens op zoek naar nabestaanden van echtpaar Jan Leendert van ‘t Hof (1921) & Carolina Pastijn (1920); echtpaar Eliza van ‘t Hof (1898) & Catharina Witte (1918) (kinderen heten Van Tuil).

 52. Lies Egging(k)
  In 1965 is Lies enkele maanden mijn vriendin geweest.
  Wij zijn elkaar uit het oog verloren.
  Ik zou graag horen, hoe het met Lies verder is gegaan.
  Tevens ben ik haar nog mijn verontschuldiging schuldig.

 53. Dringend op zoek namens haar neef Christian naar Yvonne Bodil van den Berg-Sjöberg. Woont / heeft gewoond aan de Nieuwe Binnenweg te Rotterdam.

 54. Tussen oude spullen vond ik een reisverslag van Anna Maria Gerritsen van der Hoop (1871-1951). Zij was getrouwd met Cornelis van der Roest (1874-1926). Hun enige dochter was Anna Pietronella van der Roest (1905). Anna woonde in Schiedam, haar overlijdensadvertentie stond in de NRC op 8-2-2000. Haar man heette Gosen Loos (1898-1966). Nu ben ik op zoek naar nakomelingen of andere familieleden van Anna zodat ik hun het reisverslag kan geven.

 55. Ik ben op zoek naar Ria de Haan ze woonde in 1965 in de Korhaanstraat Rotterdam. Haar broer heette Koos. Ze hebben beiden gesport bij de Rotterdamse Watervrienden.

 56. Het Wonder van het Noordereiland.
  Wie kan mij details vertellen over de ‘reis’ van het Mariabeeld van de gebombardeerde OLV van Lourdeskerk op het Noordeiland, via de Stieltjespleinkerk (bouw van de grot aldaar), via het gebouw ‘De Doortocht’ aan de Stieltjesstraat, naar de huidige locatie in de kapel van de H. Kruisvinding-kerk aan de Beukendaal?

 57. ik heb een geboortekaartje gevonden van Elisabeth Heijkoop geboren 19 augustus 1940.
  Op het kaartje staat een fotootje van de andere 5 kinderen.
  Onderop staat Het half dozijntje is nu vol!

 58. Er zijn akten van overlijden van Henry Egbert Monsanto overleden op 19 dec 1944 en zijn 2e echtgenote Josina Cornelia Streefkerk eveneens overleden op 19 december 1944. Graag ontvang ik nadere gegevens over deze personen.

  • Henri Egbert was mijn opa . Zijn overlijdensdatum klopt. Maar zijn tweede vrouw is in de zeventig of tachtiger jaren overleden. Zij was toen voor de tweede keer weduwe.

 59. Ik ben op zoek naar foto’s van het oude noorden o.a. de meidoornstraat waar ik geboren bent , winkelfoto’s van de pijnackerstraat tussen de zaagmolenstraat en de ruivenstraat.
  Het gaat om de jaren 60.70.80
  Ik hoop dat er nog iemand foto’s uit die tijd heeft.
  Peet kolart
  pjkolan@tiscali.nl

 60. Op 23 juli 2018 bestond de Speeltuinvereniging/Sportspeeltuin Hillesluis 80 jaar. Dit willen we vieren op 7 en 8 september. Op 7 september is er van 17.00 uur tot 21.00 uur een receptie voor genodigden en nu zijn we op zoek naar oud-bestuursleden, medewerkers en vrijwilligers. Wilt u aanwezig zijn laat het dan even weten door een mail te sturen naar info@sportspeeltuin-hillesluis.nl. Tevens zijn we op zoek naar, vooral wat oudere foto’s, van de speeltuin. Voor de kinderen zijn er op 8 september wat leuke activiteiten.

 61. Ik ben op zoek naar Jannie Janssen tweeling zus van Rens. Ze heeft gewoond in de veeluststraat en daarna de Beatrixstraat. Haar geboorte datum is 17 mei 1953. Is dus nu 65 jaar.
  Ik wil graag met haar in contact komen.

 62. Ik ben op zoek naar Jannie Janssen tweeling zus van Rens Janssen ze woonde in Veeluststraat, daarna was het Beatrixstraat.
  Ze is daarvandaan met onbekende bestemming vertrokken.
  Ik wil graag met haar in contact komen.

 63. Steunbetuiging voor Meneer Kees. Ik ben enorm geschrokken van de grote bek die een bejaarde man Kees op een fiets krijgt van jullie raadslid, Gladys Cleve en ik word doodmoe van mensen met een tintje die meteen over rasisme beginnen te gillen als iemand een mening heeft. , een schreeuwend raadslid dat stiekum laat filmen en het dan nog over respect heeft is ook niet erg geloofwaardig. Ik vind dat meneer kees onderdrukt wordt u ziet toch zelf ook wel dat er een hetze wordt gemaakt door een hysterische Gladys Cleve er staan er zelfs 2 tegen m aan te schreeuwen en degene die rustig blijft is hij. En dan loopt de dame nog te schreeuwen over haar status. En klopt ze de boel zo op dat ze dreigt met aangifte doen over meneer Kees. Terwijl hij wat mij betreft alleen maar bevestigd word door haar houding. Ik vind haar hele gedrag raadslidonwaardig, het is gewoon straatmentaliteit dat ze toepast. Ik zou graag meneer Kees mijn steun willen betuigen , hij mag zijn mening hebben en er voor uit komen en het heeft geen donder met rasisme te maken. Hij wordt door uw raadslid gelynced en niet andersom. Schandalig. Vroeger was alles anders en een stuk beter dan tegenwoordig en daar weet een jongere generatie niets van. Hulde voor meneer Kees die waardig kalm bleef en de enige was die een gesprek voerde die hij niet eens had hoeven voeren.

  • Ben het geheel met je eens Cox, meneer Kees viel op door de zelfbeheersing welke hij in de situatie toonde, ook al moest hij de hysterische toon van deze mevrouw aanhoren. Je zal zo’n mevrouw maar in je wijkraad hebben.
   Maar erger is de publicatie van dit filmpje in strijd met de nieuwe wet “Algemene Verordening Gegevensbescherming” en daarmee strafbaar, je zou een beetje wetskennis toch mogen verwachten van een lid van de wijkraad.
   Vreewijk ooit een voorbeeld van rust en netheid !

 64. Ik woonde ongeveer 1975-1980 op de Sophiastraat in Rotterdam.
  Wij kwamen bij elkaar in het middag cafe van ? Dit was op of bij de Vlietlaan. Wie weet hier nog van?

 65. Hallo, ik zoek naar een foto van de Oranjeboomstraat met een waterstokerij tegenover Oranjeboomstraat 210B waar mijn moeder woonde omsstreeks 1919-1928.

 66. Hallo, ik heb een vraag of iemand mijn opa jan breur heeft gekent. Ik heb hem helaas niet gekent maar weet dat hij is overleden tussen 1995 / 1999. Hij heeft een dochter en zoon in rotterdam en hij heeft een dochter marjan in gouda (niet erkent). Het enige wat ik van hem weet is dat hij aan zijn hart is overleden. Het was vroeger een grote man met donker haar en dat hij heel goed kon tekenen en schilderijen schilderen hij heeft ook even in gouda gewoond. Hij hield heel erg van vissen miss ook in de haven heeft gewerkt. Weet niet of het klopt maar hoorde dat zijn zoon ook jan heette en bij de politie werkte . Ik hoop dat iemand wat weet wat wil heel erg graag in contact komen met mijn moeders half broertje en zusje het is heel belangrijk voor mij omdat ik wil weten of er een erfelijke hart ziekte in de familie zit. Ik hoop dat iemand wat weet

  Groetjes cher.

 67. Ik ben op zoek naar een klasse foto van de Beatrixschool in Pendrecht van het 1955/1956 of 1956/1957 Wie heeft deze, zou graag een kopie willen hebben. Het hoofd was toen de heer van Veelen

 68. Heeft iemand Johanna van As gekend? Zij werd geboren in Rotterdam op 10 juli 1921. Zij woonde op de Urkersingel en was 1943-1944 tewerkgesteld in Duitsland in Fritzlar. Ik onderzoek dwangarbeid en heb foto’s en documenten van haar. Graag informatie!

 69. Ik ben op zoek naar mijn leraar van de 4 en 5 klas uit de jaren 1978 / 1979. Het was destijds de Oude Vlietschool op de Carnissesingel.
  Zijn naam is Wim Breevoort en een aantal jaren geleden had ik via mail contact met hem maar ben zijn e-mailadres kwijt geraakt.
  Wie kan mij hier weer aan helpen?

  Met vriendelijke groet,
  Raymond van Loon

 70. Wie weet iets over of kent de familie Meister die eind jaren 50 verhuisde van het Pijnackerplein naar Lausanne (Zwitserland)?
  Het waren onze overburen op het plein (wij woonden op nummer 10b).

 71. Ik kwam een tijdje geleden een foto tegen van Remkes Vleeschhouwerij aan de Bergweg 266. Zijn er mensen die de voorna(a)m(en) weten van de eigenaar en/of meer informatie hebben over deze slagerij en haar geschiedenis? Ik ben bezig met een historisch onderzoek naar de familie Remkes. Ze zaten vooral “in het vlees” (abattoir, vleesvervoer, slagerijen).

  Cisca van Bommel
  Journalist / Fotograaf

 72. Mijn overgrootvader Henricus (met de achternaam van Nimwegen) moet onderwijzer of hoofdonderwijzer zijn geweest in Rotterdam. Ik heb wel eens begrepen dat hij zeer streng was, ook tegen zijn eigen acht kinderen. Hij was katholiek. Zijn zoon Henricus zal
  De familie moet omstreeks 1917 naar Brabant verhuisd zijn, waarschijnlijk Helmond.
  Ik zou het leuk vinden contact te krijgen met iemand die mij wat meer over deze overgrootvader kan vertellen!
  Wat zijn roepnaam was weet ik niet zeker. Zijn zoon, die mijn opa werd, heette officieel Henricus. Die werd later leraar Duits in Helmond.

  • ik ging in 1945 naar een katholieke lagere school in Rotterdam West waar de hoofdonderwijzer was een mijnheer van Nimwegen, the St.Willibrordus school, in de Rauwenhofstraat, voornaam weet ik niet als iedereen at die tijd je mijnheer or mevrouw moest noemen, ik ben niet zeker maar dacht dat mijnheer van Nimwegen op die tijd in Schiedam of bij Schiedam woonde. Hoop dat is een help, all the best
   Tom Ellerkamp, Tootgarook, Victoria Australia

 73. Ik ben op zoek naar een foto van :

  Arina Stooker, geboren Charlois 24-01-1895
  En overleden Rotterdam 5-08-1945.

 74. ik ben op zoek naar willy woonde op de brielselaan haar moeder was suikerpatient haar zus leny was getrouwd met giel vonk zou graag weten hoe het met haar gaat laatste keer dat ik haar zag was in 1970

 75. In de jaren ´50 en ´60 zat er op de Ebenhaèzerstraat in Rotterdam/Zuid een winkel in kachels en haarden. De eigenaar heette Wim Boom, waarschijnlijk getrouwd met een Remkes (daar ben ik niet zeker van.) In onze familie stond hij bekend als “kachelsmid”. Kan iemand zich deze zaak nog herinneren en heeft iemand nog informatie over deze mensen?

  • Hoi ciska tuurlijk tante Lenie boom was getrouwd met ook Wim ik heb er lang gelogeerd dochter Astrid en twee zoons hele lieve fam . Ik ging veel met oom Wim mee in de auto

 76. Ik zou wel een ontmoeting willen hebben met klasgenoten, die op de St. Paschalis Bylonschool zaten, ( volgens mij ook de RK Willibrordus school) in de Tidemansstraat, ik zat daar in de 6e klas in 1956 ) volgens mij). Namen zij wel bekend. Appie Jeuken, Leo Lansberg. Frans Marquenie, Leo vd Schaaf, Paul Amen. Zou best leuk zijn. Allemaal 73 plusser.
  Groet, Martin Clarijs.

 77. Het Atlantikwall-Museum te Hoek van Holland, is altijd op zoek naar historisch materiaal m.b.t. de Tweede Wereldoorlog te Hoek van Holland en het Westland.
  Maar denk hierbij ook aan het voormalig eiland ‘De Beer’ dat recht tegenover Hoek van Holland lag.
  Op dit eiland werden door de Duitse bezetter bijzonder veel verdedigingswerken gebouwd waar niets meer van over is.
  Beeldmateriaal, voorwerpen, informatie met een relatie tot bunkers, vestingbouw, verdedigingswerken enz. is van harte welkom.
  Beeldmateriaal hoeft niet alleen uit oorlogstijd te zijn. Ook uw privé kiekje van vroeger waar (toevallig) b.v. een bunker op staat is welkom.
  Heeft u beeldmateriaal maar u wil niet van het origineel af, zijn wij ook blij met een goede scan daarvan.
  Heeft u voorwerpen die u aan het museum zou willen schenken? U doet ons daar een groot plezier mee.

  Website: http://www.atlantikwall-museum.nl
  Email: reacties@atlantikwall-museum.nl
  Tel: 06 2265 5069

 78. Ik ben bezig met stamboom onderzoek van de familie Vrijenhoek. Ik heb er via internet al honderden gevonden, maar met betrekking tot de bescherming persoonsgegevens loop ik nu vast. Het gaat me om de personen die tussen 1890 en nu geboren/getrouwd/overleden zijn. Deze gegevens worden niet openbaar gemaakt en mensen die mij hierbij kunnen helpen en daar interesse in hebben, krijgen van mij het hele onderzoek toegestuurd.

   • Hallo Ellen,
    Ik heb een foto van Adriana Vrijenhoek 1854-1943 huw;19 mei 1875, met Pieter Arijnaz Barendrecht 1852-1940 en meer gegevens.

    • Hallo,Ik heb ook de stamboom van Vrijenhoek en zou heel graag ook die foto willen hebben voor in mijn album bij voor baat mijn dank.Mvg Bep Vrijenhoek

  • Hoi Ellen,
   Mijn grootvader Pieter Vrijenhoek is afkomstig uit Dordrecht, waar hij na de mobilisatie vertrok om in winschoten te trouwen met jantje poppen. Ze kregen 2 zonen, mijn vader werd in 1928 geboren en is inmiddels 90 jaar. Nog steeds woonachtig in winschoten, waar ik ook woon. Evenals mijn beide broers.
   Succes met je onderzoek
   Greet Vrijenhoek

 79. Ik ben op zoek naar de kortingsbon die in de Oud Rotterdammer stond (nr. 21 en 23) denk ik. Het betreft een tochtje met de Fluisterboot in Schiedam. Graag voor zaterdag 16 juni.
  Alvast bedankt.
  Leonie

 80. Ik ben op zoek naar mensen die nog iets weten van mijn opa C. (Waarschijnlijk Cornelis) van Duijn of Duyn. Hij was jarenlang procuratiehouder bij H.H. De Klerk en Zn in Rotterdam tot het bombardement. Hij is overleden 6 maart 1942 en was opgebaard en begraven vanuit de Hillegondakerk in Hillegersberg. Hij is ongeveer 59 jaar geworden.
  Had 2 zonen en was getrouwd met ene E.J. Alders of Aalders.
  Wat is weet is dat hij een legendarisch figuur geweest moet zijn. En had een assistente bij H.H. De Klerk die mejuffrouw Ozinga, Ozenga of met een s heette.

 81. Ik ben al enige tijd op zoek naar Nico Philipsen, zoon van Herman Philipsen en Maria “Zus” Philipsen-Braun.( Nederlandse zwemkampioene).
  Beide ouders waren uitbaters van het PLASWIJK PAVILJOEN aan de Bergse achterplas te Hilligersberg.
  Nico en ik waren jeugdvrienden en zijn samen enkele malen op vakantie geweest, waarvan één keer met de bromfiets maar Wattens in Oostenrijk. Nico werkte in die periode in het restaurant Engels in het groothandelsgebouw.
  Het zou het erg leuk vinden Nico weer eens te kunnen ontmoeten.
  Weer U iets over hem?, neem dan svp contact op via h.v.d.vlist@hccnet.nl

 82. Ik ben op zoek naar de zoon van Ronald Essed.
  Ronald Essed (Surinaamse komaf) is sinds de jaren ’70 een karateleraar in Rotterdam West.
  Begin jaren ’80 heeft hij een zoon gehad (waarvan hij zelf niet op de hoogte was) bij een Nederlandse vrouw.
  Deze zoon zou nu 36 of 37 jaar oud moeten zijn.
  Ik kom graag met hem in contact.

 83. Ik ben op zoek naar informatie en foto’s van de familie Schonenberg ( zoon Gerrit in het bijzonder) uit Tuindorp Vreewijk. Ze waren ongeveer de eerste bewoners ( 1928) Gerrit is met Ineke ( de Goede) uit Vreewijk getrouwd begin jaren 60, maar zijn moeder heeft er daar nog geruime tijd gewoond. Wie kent hen en weet meer? Gerrit en Ineke zijn de ( beide jong overleden) ouders van mijn man.

 84. Hallo, ik ben op zoek naar oud-klasgenootjes en foto’s van de huishoudschool aan de Putsebocht 1968/1972 in de klassen 1-B en 2-B, met o.a. Ria Saris, Ria Mellisant, Hanny van Rooijen de nichtjes Maliepaard (Ciska en Louise), Anja Laats, enz.. Gewoon om te weten hoe het hen is vergaan en wat ze zijn gaan doen. Ik ben Anja van Merkesteijn

 85. Nogmaals een oproepje.
  Ik ben opzoek naar jeugdfoto’s en kinderfotos van mijn vader, Hen/ Henny van der Padt.
  Heeft als kind in de marentakstraat in Rotterdam-zuid gewoond.
  Hij komt uit een gezin met 8 kinderen n.l. Hennie, Peter, Arie dan mijn vader, John, Cock, Sonja en Thea.

  Wie o wie kan mij helpen.

  Mijn emailadres is: natasjavanderpadt@hotmail.com

 86. Wij, André de Visser, Jan de Bruin, Jos Hamelink, Nick Roberts, Petra de Visser en Piet Versendaal hebben gezamenlijk het plan opgevat om te proberen een reünie te organiseren van oud-medewerk(st)ers van Van Rietschoten en Houwens, (later Imtech) afdelingen o.a. Utiliteit, Industrie en Administraties vanuit Capelle aan den IJssel en Sluisjesdijk Rotterdam.
  Uiteraard alleen bij voldoende animo. Dus mocht u interesse hebben dan graag een berichtje (naam en mailadres eventueel afdeling) graag voor 30-6-2018 naar: ReunieRenH@gmail.com
  Deel a.u.b. dit bericht zoveel mogelijk.
  Bij voldoende reacties / animo gaan wij verder en volgen meer gegevens. (datum, kosten en locatie)
  Wij horen graag van U.

 87. Voor een reünie van de Merlynstam (vm. De Futen-Hillegersberg) zoeken wij leden die betrokken waren bij de oprichting van de Klaas Kittengroep, Rooterdam peiode 1964/1969. Velen hebben wij al terug kunnen vinden. Maar wij missen nog Fokko Barendswaard (woonde in de Wandeloordstraat) Jan Stolk (woonde op de Kleiweg) Piet Ijsselstein (woonde in de Blécourtstraat) en getrouwd met Marjan van Nugteren en Rob van Heusden (woonde in het Molenlaankwartier) Wie kan ons verder helpen?

  • Voor een reünie van de Merlynstam (vm de Futen Hillegersberg) zoeken wij ledem die betrokken waren bij de oprichting van de Klaas Kittengroep, Rotterdam periode 1964/1969. Veel oud leden hebben wij al terug kunnen vinden. Maar wij missen nog Fokko Barendswaard ( woonde in de Wandeloordstraat) Jan Stolk (woonde op de Kleiweg) Piet IJsselstein (woonde in de Blécourtstraat) en getrouwd met Marjan an Nugteren en Rob van Heusden woonde in het Molenlaankwartie. Wie kan ons verder helpen

 88. Gezocht!

  Voor me opa:

  Het boek
  De jongen van waalhaven
  G.m van de maas

  Ik hoop dat iemand Dit boek aan mij wil verkopen.
  daar dit boek van emotionele waarde is voor hem

 89. Als oud Rotterdammer zoek ik Inge Hamer.
  Ik heb rond 1960 verkering met haar gehad.
  Toenmalig werkte ze bij Accountantskantoor aan de Wijnhaven.
  Na al die jaren wil ik weten hoe het haar vergaan is.
  Ze woonde in de vierambachtstraat.

  Ben Stolk

 90. Ben bezig met de stambomen van de familie Reedijk en de familie Landsmeer. Gaarne zou ik zoveel mogelijk informatie ontvangen.
  Groetjes Dingena Reedijk-Landsmeer

 91. Ik, Corinne Kamp, zoek familieleden met de naam Kamp.

  Mijn vader was Cornelis Kamp (geb. 20-9-1916, overl. 2-8-1952). Hij had een broer en zus, Jacob Jan en Lijgje Dirkje, beiden geboren op 8-12-1910, broer Dirk geb. 30-4-1915, en zus Jansje 24-12-1919.
  Lijgje Dirk trouwde met Hendrik van Winkel. Broer Jan trouwde met Adriana van Buren. Mijn ouders woonden op Zuid. Aangezien ik zelfs geen foto van mijn vader heb hoop ik op wat informatie over hem. mijn tel.nr is : 06 41250049

  • Hallo Corinne,
   Ik ben Jannet Groenenboom-Stooker, Maria Stooker en mijn opa Arie waren broer en zus,
   Ik zag toevallig je oproepje, ik kan je niet blij maken met een foto, ik ben alleen met mijn moeder in ca. 1985 bij een “Kamp” in Sonnenburg geweest,
   Maar zou je mij kunnen helpen om mijn gegevens aan te vullen?

 92. Ik studeer aan de PABO omdat ik graag juf wil worden. Nu hebben we een opdracht om een leskoffer te maken, hiervoor hebben we als thema de 2e wereld oorlog gekozen vanwege de aansluiting bij de geschiedenislessen. Nu zijn we op zoek naar oude kranten met verhalen uit die tijd en andere dingetjes om te laten zien en over te vertellen aan de kinderen. Ook zoeken we nog fotos van Blijdorp rondom de oorlog omdat we hier ook een les over gemaakt hebben.
  Alvast bedankt voor het meedenken.

  • Je kan ook kijken op afbeeldingen van de oude Rotterdammer daar kan je ook oude foto s vinden. Of de tentoonstelling het Rotterdamse Museum dat gaat ook over de Tweede Wereldoorlog.

 93. Dag,

  Wie o wie kan mij meer vertellen over een banketbakkerij aan de Bruynstraat 65 in Rotterdam-W. Op het kaartje staat:
  D.Overbeeke, Banketbakker, Bruynstraat 65, Rotterdam-W.
  Die zou daar in de jaren ’30-’40 hebben gezeten.
  Heb u foto’s? Of was uw familie er klant? Er gewerkt als broodbezorger?

  Ik hoor graag!

  Groet,
  Kees

 94. Wie heeft foto’s voor mij van tandarts Joppe in Oostvoorne?
  Mensen met kiespijn, die op het Kruininger Gors verbleven, hebben kennis gemaakt met hem en zijn grote handen. Ik zoek afbeeldingen van zijn apparatuur en van hemzelf. Er is weinig te vinden over deze unieke man. Bedankt!

 95. Goedendag,
  Ik ben opzoek naar mij vader
  Een man van bijna 2 meter ze noemde hem alex zo ver ik kan achterhalen zou de man alex van der hartog heten maar dit zou ook een afkorting kunnen zijn van alexander mijn vader hield wel van een goed hardcore feestje en was een bekende man in rotterdam wie herkent dit in 1995 woonde mijn vader nog in rotterdam want hierna is gebeurd is een raadsel prinsangel65994@gmail.com

 96. Heb een olieverfschilderij van H. v. Dipte, een Madonna. Rond 1965 aangeschaft. Als ik me goed herinner woonde deze Rotterdamse schilder in Schiebroek. Wie weet hier iets van ?

 97. Ik ben op zoek naar een nicht en een neef van mij. Sien Vroegop en Jan Vroegop uit de Bothastraat Rotterdam Zuid in de jaren 50 Wie heeft haar gekend en weet hoe het met hun is.

 98. Voor een oude vriendin (zonder internet) ben ik op zoek naar oude klassenfoto’s en/of oud klasgenoten.
  Het gaat hier om Beppie van’t Hoft zij ging van 1966 t/m 1972 naar de Dr. de Visserschool aan de eerste Pijnackerstraat.

 99. Namens Anthony Loos (uit USA) ben ik op zoek naar familieleden of vrienden van Kees Loos, die in 1952 met zijn ouders (Gerrit en Cornelia) vanuit Rotterdam (Mijnsherenlaan) naar Canada emigreerde.

  • Hallo Eddy,

   Ik vond op de website van het Stadsarchief Rotterdam: Cornelis Antonius Gerrit Loos (14-01-1939), zoon van Gerrit Loos (24-04-1908) en Cornelia Antonia Gertruda Janssen (10-04-1911). Er is ook een dochter: Anna Maria Loos (14-11-1937). Zij woonden in de Mijnsheerenlaan 35.

   Misschien heb je hier iets aan om verder te zoeken?

   • kees Loos uit Rotterdam woonde een paar
    jaar geleden in Harrison Hotsprings, BC
    Canada, maar is al een tijdje geleden
    overleden naar ik hoorde.

    {Harrison Hot Springs}

  • kees Loos uit Rotterdam woonde een paar
   jaar geleden in Harrison Hotsprings, BC
   Canada, maar is al een tijdje geleden
   overleden naar ik hoorde.

   {Harrison Hot Springs}

 100. Ik ben op zoek naar Carla of Karla van Wijk. Een korfbal meisje die eind jaren 50 in de eerste Schansstraat woonde .

  • Begin jaren 60 bij dansschool de Klerk aan de Katshoek kwam ze van de gevorderde helpen bij de nieuwelingen. Zo leerde ik haar kennen.

 101. Misschien ben ik voorbarig met dit eerdere verzoek, maar kan dit ook in de krant geplaatst worden?
  BVD.

  Ik zoek foto’s van de voetbalverenigingen RVV DEH en RVV DZB. Heeft u foto’s (liefst in jpeg) zou u deze dan willen toezenden naar mij. han.steenbeek@eur.nl
  Bij voorbaat dank. Ik wil ze plaatsen op de facebook pagina’s , die ik heb aangemaakt van deze voormalige verenigingen, zodat een ieder kan terugkijken naar deze leuke herinneringen!

 102. De Walzangers kunnen weer uitbreiden en zoeken een accordeonist/te
  Het repertoire bestaat voor een deel uit shanty liederen maar vooral ook uit veel ouderwets gezellige Rotterdamse liedjes.
  De Walzangers, inmiddels een gemend koor, oefenen elke donderdagavond van 20:00 tot 22:00 uur onder leiding van een vakdirigent en met ondersteuning van enkele ervaren muzikanten.
  Onze accordeonist wil zachtjes aan gaan afbouwen en daarom zoeken wij een vervanger.
  Zeker omdat de accordeon een onmisbare schakel is in het geheel als dragend instrument.

  Als u belangstelling heeft om eens een avond te komen kijken, of nog liever, op proef mee te zingen dan bent u van harte welkom.
  Wie het koor aan het werk wil zien kan elke donderdagavond terecht van 20:00 – 22:00 uur aan het Ambachtsplein 141 Rotterdam-Zevenkamp. Rotterdam.
  Info; bartokkerse24@gmail.com
  Meer info op de website; http://walzangers.nl/

 103. Ik ben in het bezit van een brief uit 1944 de afzender hiervan is Mieke de Klerk, zij was in die tijd samen met ene Henk. Ik vond deze brief tussen oude boeken die in een papercontainer lagen. Zijn er nazaten van Mieke de Klerk die interesse hebben in deze brief, ik hoor het graag,

  met vriendelijke groet

 104. “Leden voor Evergreen koor.” Albrandswaard. i.o.

  Proef de sfeer van deze muziekjuweeltjes zoals van Fats Domino, Abba, B.Z.N. et cetera. ‘gouwe ouwe’ songs uit de sixties Nederlandstalig gezongen.
  Gezelligheid staat hierbij voorop. Wij starten in september
  Altijd al van deze liedjes gehouden?
  U kunt zich daarvoor nog aanmelden op email: wimwarbout@hotmail.com

 105. Een opa van mij, C.M.Maliepaard werkte zijn hele leven bij de firma Hofmans op het Noodereiland, hoek Prins Hendrikkade=De Ruyterstraat.
  Heeft iemand foto’s van dit bedrijf of van het personeel of andere zaken die te maken hebben met dit bedrijf.
  Alvast bedankt,

  Bep Kastelijns-Neuteboom.

 106. Ik heb een oom die is overreden op de hoek van de Zaagmolenstraat en de Benthuizerstraat in 1941, Coentje Neuteboom, een jongen van 6 jaar. Hij was op weg naar huis, de Noordmolenstraat vanuit de lagere school. Weet iemand welke lagere school er toen in de buurt van die straten stond, in het Oude Noorden? Heeft iemand ooit iets over dit ongeluk gehoord?
  Alvast bedankt,

  Bep Kastelijns-Neuteboom

  • in de bloklandstraat zat een school volgens mij ook in de eerste pijnakkerstraat en er waren er nog meer ?

  • Mijn moeder van 90 jaar woonde toen in de Gerard Scholtenstraat. Ze kent het incident niet, maar heeft in die tijd op de Prinsessenschool gezeten in de 3e Pijnackerstraat. Misschien is het een link.

 107. Reünie voor oud Klaprozen

  Ik ben op zoek naar oud medewerkers van Drogisterij -parfumerie “de Klaproos ”
  in het najaar organiseren we een reünie , en daar willen we zoveel mogelijk klaprozen bij hebben,
  meld je aan , en je krijgt een uitnodiging !
  ymwillemse@upcmail.nl

 108. Heeft iemand Gerrit Versteeg(h) gekend; rond 1970 woonde hij in Spangen, Mathenesserdijk (?) Rotterdam.
  Hij was in die tijd wafelverkoper en reed voor de verkoop (door studenten) met een volkswagenbus door Nederland.
  Hij had een broer in Den Haag, Hendrik en kwam oorspronkelijk uit Utrecht.
  Getrouwd met Rietje en (2?) zoons.
  Ik zou heel blij zijn met iedere informatie!
  Telefoon 06-12091287 of
  maasbruggen010@outlook.com

 109. Heeft iemand Gerrit Versteeg(h) gekend; rond 1970 woonde hij in Spangen, Mathenesserdijk (?) Rotterdam.
  Hij was in die tijd wafelverkoper en reed voor de verkoop (door studenten) met een volkswagenbus door Nederland.
  Hij had een broer in Den Haag, Hendrik en kwam oorspronkelijk uit Utrecht.
  Getrouwd met Rietje en (2?) zoons.
  Ik zou heel blij zijn met iedere informatie!

 110. Mijn naam is Cor Rieken en ik ben op zoek naar familieleden van Willem Terlouw, geboren op 24 juni in Hendrik Ido Ambacht. Willem was, evenals mijn vader, dwangarbeider in een groep van circa 180 man, die werden opgeroepen in Wahn bij Keulen en daarna hebben gereisd door Duitsland en Oostenrijk voor het opruimen van puin en het herstellen van door bombardementen beschadigde gebouwen. De naam Willem Terlouw komt voor in een zakboekje van mijn vader. Ben ook op zoek naar andere personen uit deze groep: de 3e compagnie van arbeidsbataljon (L) 7.

 111. Ik ben op zoek naar Cor Vogel, woonde vroeger op het Schuttersveld in Crooswijk bij zijn moeder, een kleine lieve dikke vrouw en heeft 1 broer. Hij vaarde. Ik was toen een jaar of 20, Cor 17. We hebben ongeveer 2 jaar verkering gehad. Dit was in mijn beleving rond 1957.

  Lies (Elisabeth Jozina) Pronk, Hammerstraat Rotterdam

 112. Ik ben opzoek naar familie van Jan der Bilt (mijn opa) geboren op 12-05-1918
  Hij had 5 zussen en 1 broer, Elizabeth 29-02-1916, Pieternella 28-02-1920, Lena 17-08-1921, Johanna16-01-1923, Frederika15-05-1926 en Leonardus 31-10-1930
  Zijn ouders waren Klarina Kooijman en Johannes van der Bilt
  Jan van der Bilt had 2 kinderen Elizabeth van der bilt (overleden met 2 jaar oud) en Jan van der Bilt.
  Wij weten dat hij richting Amerika is vertrokken in 1956 maar waarschijnlijk ook al eerder. Graag willen weten of er nog familie in Rotterdam woont.

 113. Ik ben opzoek naar Albertus Anthonius Stadt (Vernoemd naar zijn opa), iemand die waarschijnlijk niet weet dat hij nog een broer en zus heeft. Hij is geboren op 7-12-1955 in Rotterdam. Hij is daar na zijn geboorte in een kindertehuis achtergelaten en vandaar uit waarschijnlijk geadopteerd ( Volgens de papieren verhuisd binnen Rotterdam op 16-01-1956) en heeft misschien nu wel een andere achternaam. De naam van zijn moeder was Clasina Johanna Lem
  Als iemand iets weet dan graag een reactie.

 114. wie kent nog de bibliotheek die zat tussen sigarenzaak Teuben en de boekwinkel aan het burg.meineszplein circa 1973 ?

 115. Ik zou graag in contact willen komen met Joke Zom waar ik ooit (50 jaar geleden) samen mee naar de bibliotheek ging op de Spiegelnisserkade om boeken te ruilen. Zij woonde met haar ouders op de Katholieke Begraafplaats in Crooswijk. Haar vader was de beheerder van de begraafplaats.

 116. Mijn naam is Peter en zoek mijn nicht Ria meisjes achternaam Smid ik ben haar jaren geleden tegengekomen in Rotterdam bij de Hema met haar vader Jaap en haar zus Yvonne toen vertelde ze mij dat ze in Schiedam woonde op het grote kerkplein en of een keer langs wilde komen wat er nooit van gekomen.Ria als je dit lees of je zus of iemand die je ken neem dan a.u.b. contact.
  Mijn mobiele nummer is 0614175790.

 117. Marinier z m Henk de Jong en korporaal-marinier Rob Meijer waren in 1968 ingedeeld bij de Mortiersectie in Curaçao. Op 6 juni is er een reünie waar jullie aanwezigheid zeer op prijs wordt gesteld. Ben jij of ken jij deze personen? Neem contact op met Teun. arieteunissen47@gmail.com of 0318 417393

 118. Biljartclub Hofplein
  Wij zoeken leden voor onze gezellige biljart club, alle leeftijden zijn welkom ook vrouwen verwelkomen wij graag, je hoeft niet echt te kunnen spelen , wij leren het je graag, iedere woensdag avond vanaf 19.00 uur is onze clubavond aan de Adamshofstraat 29 a in Rotterdam Kralingen tel. 010-4145842
  Kom vrijblijvend eens langs om de gezelligheid te proeven, als je komt vraag dan even naar Willem of Jan .
  Groet Jan v Steenbergen

 119. Wie kent Paul van (of van de) Kerkhof uit Pendrecht?
  In de periode 1967/1968 logeerde ik vaak bij, en trok ik veel op, met mijn nicht Labina de Lange uit Rhoon. Ik werd dan ook lid van de club Sordino en wij hadden vele weekenden dat via deze jongeren vereniging Amerikaanse “clubfuiven” werden georganiseerd op de zaterdagavonden, veelal in de Rhoonse (boerderij)schuren van de ouders waar we oneindig veel plezier hebben beleefd. Zelf woonde ik in Pernis en zat destijds op dansles op vrijdagavond bij dansschool Wuyster aan de Slinge in Rotterdam-Zuid wat onderin de Kerk gehouden werd. Daar ontmoette ik Paul van (de?) Kerkhof, die met zijn vrienden (van de Zeevaartschool op de Waalhaven destijds) Jan, Gerard (bijnaam Grolletje) en Ad op dezelfde dansschool les hadden. Paul en ik kregen “verkering” en de groep jongens kwamen ook in Rhoon bij de clubfuiven terecht waar Jan nog een tijdje met nicht Labina vaste vriendschap had. Paul zijn vader was vroeg overleden en hij had 1 oudere zus. Dit gezin woonde aan de Dirkslandstraat 11(?) te Rotterdam-Pendrecht en omdat ik wat jonger was dan Paul en niet katholiek, heeft Paul onze verkering min of meer door het thuisfront uit moeten maken. Na de 1 1/2 jaar dat Paul en ik vrij intens met elkaar optrokken (kamperen op de Krabbeplaat bij Rozenburg, dansen in Oostvoorne (van Marion dorp), Rhoon(clubfeesten), Rockanje(’t Golfie) en Puttershoek), was het einde van onze vriendschap een grote klap voor ons beiden. Later vertelde iemand dat hij redelijk snel is getrouwd en 3 kinderen heeft gekregen. Een aanwijsbaar detail is dat Paul een ongelukje heeft gehad tijdens de Open Het Dorp Marathon-uitzending van Mies Bouman en in prikkeldraad is gesprongen waardoor zijn ene been iets korter was dan het andere wat hij trouwens tijdens het lopen en dansen heel goed kon compenseren. Eigenlijk mijn hele leven door heb ik me zo nu en dan afgevraagd hoe en wat er van hem geworden is en ik hoop dan ook dat iemand mij, via deze oproep (hopelijk ook via het gedrukte krantje) iets kan berichten.

 120. Zoek foto’s van de voetbalverenigingen RVV DEH en RVV DZB. Heeft u foto’s (liefst in jpeg) zou u deze dan willen toezenden naar mij. han.steenbeek@eur.nl
  Bij voorbaat dank. Ik wil ze plaatsen op de facebook pagina’s , die ik heb aangemaakt van deze voormalige verenigingen, zodat een ieder kan terugkijken naar deze leuke herinneringen!

 121. Hallo allemaal, ik Richard Uijtdebroek, ben op zoek naar klasgenoten
  uit 1977, die dat jaar eindexamen 5 HAVO op scholengemeenschap Hugo de Groot aan het nagtegaalplein in Rotterdam-charlois hebben gedaan. enkele klasgenoten zijn Hans van Keulen, Jantine Vonk, Yvonne Muilwijk
  Misschien kunnen we voor een reünie gaan met zijn allen
  Contact: ruijtdebroek58@gmail.com

 122. Ik zou graag in contact komen met iemand die gewerkt heeft in kindertehuis ‘het Bosje’ aan de Heemeraadsingel 99 te Rotterdam. In het jaar 1969/1970.

 123. Ben op zoek naar Dik v d Meer woonde op de linkerrote kade

  Zal nu ongeveer 67 jaar oud zijn zijn vader werkte bij de Heineken.

 124. Wij zijn op zoek naar Fernando Gomes, waarschijnlijk nog een voornaam en ook wel Freddy genoemd.
  Deze meneer speelde 30 jaar geleden samen met Marcello muziek op straat en cafés.
  Zij speelden samen vaak in een zaak aan de Vierhavenstraat in Rotterdam.
  Hier werd veel jazz gedraaid en gespeeld.

  Wie kende deze mannen en weet iets meer te vertellen..?

 125. tussen 1925 -1935 was er in het ouden noorden, waarschijnlijk zwaanshals een overhemdenatelier, waar mijn moeder werkte. ik heb nog foto van de eigenaresse met haar airdal terrier.
  Weet iemand nog hoe dat atelier heette en waar het zich precies bevond. Het atelier leverde ook overhemden aan de firma Hage textiel (later ook tapijten en ander vloerbedekkingen) aan de 3e pijnackerstraat.

 126. Gezocht: Janny van den Berg uit de Talsmastraat. Woonde daar in ieder geval rond 1970. Woonde daar met haar moeder, vader was overleden. P de Bruin

 127. Charlois Lyceum: klassenreünie.
  We zijn op zoek naar Hans Kuiken, Fred van der Perk, André Euser, Rianne van Stee, Ria Ketting, Anneke Vijgeboom, Peter Schreuder ( Bunschoten), Hanneke Jansen. Graag informatie van/over hen naar Nel van Waert, n.e.vanwaert@hccnet.nl of 06-40396004.

 128. Ik ben op zoek naar tante Laura de Haan, zou graag weten of zij nog leeft en waar ze woont, en evt. telefoonnummer. Tante Laura en Ome Wout kampeerde vroeger in Teteringen bij Boer van Beek. Mijn ouders kampeerde een stukje verder ook bij een Boer van Beek. Ik heb hele leuke herinneringen aan die tijd, maar ben helaas haar telefoonnummer kwijt.

 129. Ik , Peter Bierens ben op zoek naar mijn dienstmaad Wim Rombouts . We zaten in de Johan Postkazerne in Havelte bij het 43 ste Herstel compagnie bij de TD,rond 1971 . Volgens mij lichting 70/6 Zou hem graag weer eens zien. Wie kan mij helpen ?

 130. Hallo mensen !,
  Onze Vader en ooms hebben vroeger bij de Rotterdamse voetbalclub R.F.C. (Essenburgsingel) gespeeld namelijk Wim, Dick en Piet Apon. Ik denk dat deze club in 1997 failliet is gegaan.
  Ik zoek nu een album(s) met krantenknipsels van deze club. Deze zijn door onze Opa ingeplakt, Op een of ander manier (ik denk door onze Vader) is het album bij R.F.C. terecht gekomen, maar is nooit meer terug gekomen. Als iemand iets weet, bij voorbaat dank

  • Probeer RFC 2000. Zij spelen in de Saturday 6e divisie en hebben dezelfde kleuren als het oude RFC. Groen/witte strepen shirt en groen shorts.Ik weet hun adres niet maar dat zal niet moeilijk zijn om te vinden.Wie weet. Ik woon nu in Australia maar woonde vroeger op de hoek van Middenhoefstraat en Essenburgsingel. Ik ging veel naar RFC aan het eind van de Essenburgsingel.

   • Hallo Bert uit het verre Australie !!. Ik denk dat het bij u een betere temperatuur dan hier is.
    Ik ga er eens kijken bij RFC 2000
    Met vriendelijke groet, Wim Apon

 131. We zijn op zoek naar klasgenoten, foto’s of ander materiaal van de Paul Krugerschool uit Rotterdam Zuid. jaren 1972 – 1978.
  We zaten in de klas van Juffrouw van Dijk, Meesters van de Kamp, Barendrecht en Van Someren.
  Onze groep zit ook op Facebook dus dan kan je zien we er al ‘bekend zijn’ en meedoen met een kleine Reunie die nog gepland moet worden

 132. Weet iemand of het maasbad nog bestaat en waar dat precies is een kennis van mij een echte oud rotterdammer uit spanje wil graag nog een keer kijken waar hij vroeger heeft gezwommen in de maas
  Mvg.E.Teuwen

  • Volgens DOR van 17 februari 2015 (pagina 17) en andere bronnen (even Google gebruiken) is het in 1962 al weggehaald wegens vervuiling van de rivier.

  • Een fotoo van m,n vader (middem) denk net na de oorlog van het zwembad.
   [IMG]http://i67.tinypic.com/2euqyp5.jpg[/IMG]

 133. Ik zoek naar nabestaanden van Lenie de Jong. Zij woonde in de Hugo Molenaarstraat en haar vader had een groentewinkel op het Burgemeester Meineszplein. Zij is later getrouwd en ik weet niet haar man’s achternaam. Ik woon sinds 1955 in Australia.

  • Nog iets meer. Lenie and ik waren verloofd maar dat eindigde toen ik naar Australia ging. Zij is in ongeveer 1934 geboren en haar vader’s naam was Piet.. Lenie werkte voor some time in England as an au-pair. Ik ben het best te bereiken op berendor@westnet.com.au

   • Nog iets meer. De naam was Lenie de Jonge en ze woonde op Hugo Molenaarstraat 7. Haar vader was Piet de Jonge, groenteboer met een winkel at Burgemeester Meineszplein 11.

 134. Ik ben op zoek naar Wies Aarts-Pons. Zij is mijn tante en haar bij mij bekende laatste adres was Gijsinglaan 838. Zij komt uit een gezin met 12 meiden. Zij woont niet meer op het laatste adres maar wat er met haar gebeurd is weten wij niet. Zij is ongeveer 90 jaar.

 135. Wij zijn op zoek naar klasgenoten van de 6 e klas van de Willem Alexanderschool Rotterdam-Alexanderpolder i.v.m. een te houden reünie. Heeft u in 1974/1975 bij meester Schuil of meester van der Hucht in de klas gezeten en bent u nog niet benaderd, wilt u dan contact opnemen met ons? Graag zo spoedig mogelijk i.v.m. de voorbereidingen!

  • Hoi ik zat in 1974 in de 6e bij meester schuil en kijk terug op een fantastische lagere schoolperiode

   Lijkt me leuk een reünie.

 136. In verband met het maken van mijn familiestamboom ben ik op zoek naar de achternaam van ene “Bets” die in de Agniesestraat woonde eind jaren ’40, begin jaren ’50. Bets trouwde met Hendrik Antonie (Henk) Allijn en kregen 5 kinderen. Ankie, Bennie, Japie, André en Ronald Allijn.

 137. Beste mensen,

  Ik ben al een tijdje op zoek naar het boek:
  ROTTERDAM-CROOSWIJK KONINGINNEKERK EN OMGEVING
  van L van Hoek. Dit boekje is uitgegeven door uitgeverij Deboektant .

  Wie kan mij aan dit boekje helpen eventueel tegen betaling?
  Alvast hartelijk bedankt voor uw reactie.

  Met vriendelijke groet,

  Patrick Barendrecht

 138. Op zoek naar klasgenoten van de Rehoboth school Ruil straat Rotterdam 1959 tot 1965 het gaat om de 5e en 6e klassen ik ben hennie van der wal en in zus is Ineke mijn email is h.vanderwal731@Gmail. Com

 139. Ik ben op zoek naar ellie vd steen of els steenvoorden – Ans Demand – Wil Lopik – Loes Nolte van de juwelier Cris Nolte -Els Schiks- Ada Schuurbiers- Agnes Harsing, allemaal van zuid, en van de Agnesschool

 140. Wie kan mij helpen aan informatie en foto’s van
  Joodse bewoners van het Noordereiland 1940 – 1945.
  Dit i.v.m. een aanvraag voor Stolpersteine.

 141. Ben op zoek naar mensen die de zaken De Kaketoe en de Kiekeboe hebben gekend De zaken zaten op de Nieuwe binnenweg.Misschien zijn er mensen die Frans Stuifzand hebben gekend Ik weet dat hij daar veel was en aangezien mn man twee jaar geleden overleden is ben ik op zoek naar fotos

  • Boeken van Louwrens Penning zijn nog vaak te vinden op marktplaats of boekwinkeltjes. Zoals de ‘Wessels omnibus’. Voor titels zou u zijn naam op de website van de Koninklijke Bibliotheek kunnen invullen http://www.kb.nl

 142. Ik ben op zoek naar Alex ( achternaam niet bekend) woonde rond 1985/1986 in de Adriana straat en is later verhuisd naar het dwl terrein op Kralingen
  Was volgens mij werkzaam bij de Heineken,Alex zou nu rond de 55/60 jaar zijn schat ik
  Helaas niet veel info maar zou leuk zijn weer eens contact met elkaar te krijgen

 143. Vanaf 1940 tot 1946 woonde wij, de familie Steenbergen aan de Mathenesserlaan 411a in Rotterdam.
  Mijn ouders hadden in die periode het toneeltheater ‘De Rotterdammers’.
  In de Hooidrift was een schoenmaker. Een van de zonen heette Jantje, waar ik bevriend mee was. Ik ben op zoek naar Jantje.
  Heeft iemand foto’s van het theater ‘De Rotterdammers’ dan wil ik die graag hebben voor mijn familiealbum.
  ben ook opzoek naar foto’s van Café La Bordelaise aan de Josephlaan 5.
  m.v.g. John.

 144. Ik ben op zoek naar mensen die misschien foto´s hebben of een verhaal te vertellen hebben over de levensmiddelenwinkel van de Wijngaart aan de persoonshaven 33 in Rotterdam. Mijn oma runde de winkel en mijn opa was Parlevinker. Ik ben allerlei dingen aan het verzamelen om daar iets moois van te maken voor mijn ouders: Bep van de Wijngaart en Johan van Deursen.

 145. Ik ben op zoek naar mensen die misschien foto´s hebben of een verhaal te vertellen hebben over de ´Firma van Deursen en zonen` uit de Buskendewetstraat 120 in Rotterdam-West. Mijn opa zorgde toen voor de kolen.Ik wil voor mijn vader, Johan van Deursen, herinneringen verzamelen van vroeger.

  • Op de Face Book site Rotterdam West staan veel verhalen over Spangen waaronder de Busken Huetstraat. Waterstoker, IJsgrot, Wolwinkel, Wasserette, en mogelijk ook Firma ven Deursen.

   • ben op 31 juli 1950 gevpboren in de Busken Huetstraat 91 C Wijk 7. Wij woonden schuin tegenover de kruidenier van Deursen. Wat ik me kan herinneren. De oude van Deursen en zijn zoon Leo van Deursen. We waren echt arm en hadden weinig te spenderen, er werd dus veel op de pof gekocht dat werd betaald als de kinderbijslag kwam. Slechts de noodzakelijke dingen werden gekocht. Brood en boter, koffie en wat suiker en O ja, kolen, een zakje eierkolen. En soms op vrijdag spritskoeken 1 koste 00,05 cent en je kreeg er 10 voor 00,45. Een zeldzaamheid en is mij altijd bijgebleven. Melk voor de koffie van mij ouder werd gekocht bij de melkboer ernaast van Wijngaarden. Ging in een kannetje, meestal een half liter. Er was toen geen koelkast.

  • ben op 31 juli 1950 gevpboren in de Busken Huetstraat 91 C Wijk 7. Wij woonden schuin tegenover de kruidenier van Deursen. Wat ik me kan herinneren. De oude van Deursen en zijn zoon Leo van Deursen. We waren echt arm en hadden weinig te spenderen, er werd dus veel op de pof gekocht dat werd betaald als de kinderbijslag kwam. Slechts de noodzakelijke dingen werden gekocht. Brood en boter, koffie en wat suiker en O ja, kolen, een zakje eierkolen. En soms op vrijdag spritskoeken 1 koste 00,05 cent en je kreeg er 10 voor 00,45. Een zeldzaamheid en is mij altijd bijgebleven. Melk voor de koffie van mij ouder werd gekocht bij de melkboer ernaast van Wijngaarden. Ging in een kannetje, meestal een half liter. Er was toen geen koelkast.

 146. Wie kan mij vertellen welke organisatie er achter zat die kinderen in het begin van de oorlog zo rond 1940-1941, tijdens de grote schoolvakantie, bij gastgezinnen in het oosten van het land onderbracht. In het Gemeente Archief Rotterdam is hier namelijk niets over te vinden. Was het een gemeentelijke organisatie of ging het uit van kerkelijke organisaties. Het was niet de Rotterdamsche Raad voor Kinderuizending want die was vooral actief tijdens de hongerwinter.

 147. Beste lezer,

  Regelmatig haal ik samen met mijn oma, een rasechte Rotterdamse, herinneringen op van vroeger. Ik kan uren luisteren naar haar verhalen over Rotterdam, de oorlog en haar jeugd. Onlangs was ik bij haar op bezoek en haalden we weer herinneringen op. Dit keer kwam er een boek ter sprake over een herdershond. Volgens mijn oma heet het boek ‘Hector’. Het boek kreeg zij als 9-jarig meisje cadeau van haar vader, dit moet rond 1942 zijn. Ze vertelde me dat ze dat boek zó graag nog eens wilde lezen, aangezien ze het boek destijds ‘kaal’ gelezen heeft en zij zich er zo in kon verplaatsen. Ik ben diezelfde avond het internet af gaan speuren naar het boek, maar helaas tevergeefs. De auteur kan ze zich niet herinneren, enkel de titel ‘Hector’ en dat het een geïllustreerde kaft had. Ik zou haar het boek zo graag willen geven, daarom wil ik jullie beste lezers vragen of er misschien iemand is die zich het boek en wellicht de auteur kan herinneren. Het zou natuurlijk fantastisch zijn als ik het boek ergens voor haar zou kunnen kopen. Mocht er iemand zijn die het boek wellicht heeft liggen of hier meer over weet, dan stel ik het zeer op prijs hierover een bericht te ontvangen via onderstaand e-mailadres. Kimvanderstelt@hotmail.com

  Liefs,

  Kleindochter Kim en oma Janny

  • Is het misschien Hector de hond van Auteur: Nick Denchfield Alan Parker te koop voor Euro 9,99 bij bol.com. Ook is er het boek van Kathryn Smith maar dat zou in de bibliotheek te vinden moeten zijn.

   Succes.

   • Dat is een prentenboek dat pas in 1998 is uitgegeven, 56 jaar nadat oma het las 😉

    Ik denk eerder aan “Alleen op de wereld” van Hector Malot.

 148. Het Groot Rotterdams Koor zoekt leden,
  vind je zingen leuk kom dan eens langs bij een repetitie van het G.R.K, om mee te luisteren, misschien vind u het wel zo leuk dat u graag bij ons wil komen zingen, we zijn op zoek naar versterking voor ons koor: wij zoeken Alten, Bassen,Sopranen en Tenoren, wij bestaan dit jaar 35 jaar en hebben nu nog 50 leden in de leeftijdgroep nu nog 60+ maar hopen dat er ook wat jongere mensen intressen hebben. Wij repeteren op zaterdag vanaf 11 uur in de Open Hofkerk Middelharnisstraat 153 in Pendrecht.
  Informatie: mevr W van Neck telf 010- 4292812.

 149. Voor een reünie van onze oude Mavoklassen 3M4 (’75-’76) en 4M5 (’76-’77)van de Hugo de Groot aan de Quackstraat in Rotterdam-Charlois zijn wij nog op zoek naar oud-klasgenoten: Anja Leeuwangh-José Heijkamp-Sylvia Spoelstra-Bob Eijgel-Ruud Reedijk-Ruud Reek-Arie van der Zee-Rene Punselie-Ron Boelhouwers-Gerda Buter-Piet van Maanen-Ron van Pelt-Rob van Breemen-Frank Arnold-Rob van Eijmeren-Marjolein Kaas-Greet Lanting. Ben jij of ken jij één van deze personen of staat jouw naam niet bij de gezochte personen maar zat je wel in deze klas(sen), meld je dan toch aan?! Hopelijk tot snel! Yvonne (Nieuwland-) Schulz
  yvonnenieuwland@adryvo.nl

 150. Wij zoeken nog mensen die het leuk vinden om te klaverjassen.
  Elke eerste vrijdag van de maand in de Hoeksteen.
  Mombassaplaats 2.{aanbellen op nummer 2}
  We beginnen om 20.00 en de zaal is om 19.30 open..
  Elke maand leuke prijsjes en een hartig hapje.
  2 maart is de eerst volgende keer.

 151. Ik ben op zoek naar Yvonne de Vos of Stam, geboren 28 april 1960 in r’dam, haar moeder heet Maria Jansen, getrouwd met dhr. Stam, daarvoor met Cees de Vos. Later hebben zij zich aangesloten bij Jehova getuigen. Yvonne is heeft waarschijnlijk het beroep van kapster. Ik weet nog dat zij op jonge leeftijd, met haar aanstaande man, toestemming aan mijn ( en haar) vader kwam vragen om te trouwen.

 152. Ik ben op zoek naar Yvonne de vos of Yvonne stam, haar moeder heet Maria Jansen en is ooit getrouwd geweest met Cees de vos, later met iemand die Stam heet.
  De familie stam zouden Jehova getuigen zijn(geweest).
  Yvonne zou van beroep kapster zijn.
  Ik weet nog dat ze toestemming kwam vragen om te trouwen bij haar, en mijn, (biologische) vader.
  , omdat ze zo jong was

 153. ik ben op zoek naar mijn nicht Ria meisjes achternaam Smid ik ben het laatst dat ik gezien heb met haar vader Jaap en zus Yvonne was in Rotterdam bij de Hema ze vroeg of ik keer langs wilde komen nooit van gekomen ze vertelde mij dat ze in Schiedam woonde op het grote kerkplein.Ria als je dit leest of je zus of iemand die je kent
  neem a.u.b.. contact met mij op Peter 0614175790.

 154. Nu de Overschiese krant gestopt is, ben ik op zoek naar knipsels uit deze krant. Ook zoek ik foto’s van Overschie, en eventueel ook ansichtkaarten. Dus heeft u nog wat liggen wat u niet meer gebruikt, dan kan u mij daar ontzettend blij mee maken. Deze foto’s, knipsels en ansichtkaarten worden gebruikt voor mijn facebookpagina “Overschie in zicht”. Deze pagina telt inmiddels al meer dan 3500 leden. Eventuele verzendkosten worden vergoed. Mijn naam en adres is:
  Dirk van Noort
  Aalkeetstraat 7d
  3042 SB Rotterdam

 155. Ik ben op zoek naar informatie over mijn joodse familie. Mozes Roos geboren 20-7-1884 en Sara Klaris geboren 09-05-1905 beiden geboren te Rotterdam. Tevens ben ik op zoek naar enig verhaal van de Fam. Roos Benjamin Roos en Mozes waren beiden apotheker. Beiden zijn in Auschwitz omgekomen. Benjamin was van 24 februari
  1882. Vanwege de oorlog is mijn leven als een grote legpuzzel waarin ik probeer informatie te vinden van hun leven. Wie ze waren en ieder bericht is welkom.

 156. Heeft iemand foto’s of informatie m.b.t. het Beurtschipper bedrijf “Van Keulen en Los” aan de spangesekade, die voeren van Rotterdam naar IJmuiden. Mijn opa Jacobus van der Weijden voer o.a. op het ms De Stormvogel in de jaren 1950-1960

 157. Ik ben op zoek naar een familie die eind jaren 80 op de linkerrotte kade woonden. Helaas kan ik mij geen namen meer herinneren behalve dat de jongste zoon Wouter heet. Er waren 2 of 3 zoons en een dochter die in de buurt woonde. Zij was getrouwd en had een dochtertje van een jaar of 7. Wie kan mij helpen??

  • Ik heb wel eens van een Woutje vd Spek gehoord.
   Als dat de naam is dan heb ik nog een vriend in Rotterdam wonen die meer zou kunnen vertellen

 158. Wie kan mij helpen aan de foto van Hugro die stond bij de ingang van de auto tunnel met daar op dat die de specie taugé heeft gemaakt bedankt ÷= 1960

 159. Hallo,
  Wij zijn op zoek naar foto’s of mensen die familie van loo
  vlietlaan 7b in kralingen gekend hebben (Opa was bakker) 1943 t/m 1955)

 160. Ik ben bezig met de familiegeschiedenis van mijn familie Maliepaard. Ik heb al veel verhalen gehoord van mijn ooms.
  Ik hoop nog meer verhalen te horen. Mijn overgrootvader Abraham Maliepaard was koetsier bij de kartonnagefabriek firma Hofmans , waar drie van zijn zoons ook werkten. Later had hij een waterstokerij in de Meubelstraat. Heeft u foto’s of verhalen over deze fabriek?
  Mijn overgrootvader woonde in de Meubelstraat 21a, heeft u verhalen of foto’s over deze straat of over deze familie?
  Mijn opa Christoffel Marinus Maliepaard woonde met zijn gezin eerst in het Noordeinde 42b en later in de Rakstraat 30b. Heeft u foto’s van de Rakstraat vroeger of heeft u verhalen over dit gezin? Met elke reactie ben ik blij.
  Alvast hartelijk dank.
  Bep

  • beste e.Castelijns… de heer mulder te bereiken onder nr.0181 614062 heeft een boekje samengesteld over de meubelstraat.succes

 161. Hallo met Ad Bezemer,
  In de jaren 50 – 60 gewoond in de dahliastraat Rotterdam – Zuid.
  Ik kan me herinneren dat op de hoek van de Jasmijnstraat een frituur zaak was gevestigd, ik dacht de naam Verwees.?
  Ik weet het niet zeker maar was deze heer ook verbonden met de supporters vereniging Feyenoord. als organisator van uitwedstrijden met de bus. Als iemand iets weet hoor ik het graag. VR.gr. Ad.

 162. Ik kwam vroeger – eindjaren 60 – vaak in het weekend in jeugdcafé De Slof in de Tidemanstraat. Achter de bar stond een man en een vrouw van in de twintig. Hij een baard en zij een donkere bril. Leuke mensen. In het weekend kwam er regelmatig een DJ. Achterin het café was een verlaagd gedeelte. Er was ook nog een 1e etage. Wie kwam daar ook regelmatig en kan mij geheugen verder opfrissen.
  Dit i.v.m. een verhalenbundel, waar dit café als onderwerp deel van uitmaakt.

 163. Hallo.

  ik zoek foto”s van Teinlingerstraat en de Roovalkstraat en meer foto,s uit deze buurt wie heeft er en wilt deze delen alvast bedankt Rebecca.

 164. Ik ben Wim van Hoorn en ben op zoek naar een schilderijtje van mijn vader Jacobus “Ko” van Hoorn, hij is omgekomen in Duitsland 1945. Ik woonde met mijn moeder in de Beverstraat, beneden, ik weet dat de bovenbuurvrouw een schilderijtje had van mijn vader. Als jongen heb ik haar eens gevraagd of ik dit kon krijgen maar zij kon daar nog geen afstand van doen.
  Misschien is er iemand die dit in zijn bezit heeft en het aan mij af wil staan.

  • Bij welk dienstonderdeel of squadron hebben jullie beide gediend. Ik neem aan beide dienstplichtig ?
   Als korporaal ben je al langer in dienst dan 1963
   Groet,
   Gerard Tode, tot febr. 1963 kpl bij 324 squadron

 165. Hallo, ik ben op zoek naar John van Hoorn. Hij zat in 1963 tot 1965, in militairedienst als korporaal op vliegbasis Leeuwarden.
  Wil graag weten hoe het met hem gaat, ook om te kijken of wij familie van elkaar zijn, ik was daar ook gelegerd als soldaat.
  Wim van Hoorn

  • Hallo Wim 20 jaar geleden heb ik autorijles gehad van Ene John van Hoorn hij verhuisde van Nieuwegein naar IJsselstein!

   • Hallo Ingrid,

    De John die ik zoek woonde in 1965 in Rotterdam zuid, vlak bij de Waalhaven.
    Wij waren gelegerd in Leeuwarden.
    Hij zou nu ongeveer 77/78 jaar zijn.

    Groetjes,
    Wim

 166. Reünie?,
  School met de Bijbel, Zoutziederstraat Rotterdam.
  Ik heb op deze school gezeten van 1952 tot 1958.
  Ik herinner mij de hr. Rotscheit, van Gijn ( met pijp).
  Leerlingen Hans Jansen, Adrie Visser.
  Lijkt het je leuk om oude herinneringen op te halen?
  Kunnen we samen kijken of we iets leuks kunnen organiseren.

 167. Wie maakt mij blij met het boek ‘De Vissers van de Noldijk’, geschreven door Heleen Gietema-Haasdijk. Uiteraard tegen betaling. Het boek was bij voorintekening te bestellen en gaat over de families Visser in de regio Barendrecht-Rijsoord. Het is omstreeks 2011 uitgegeven.

 168. Mijn vader is op zoek naar Ron (M.J.) van Leeuwen.

  Ron was directeur van de Marathonschool in Rotterdam-Lombardijen en is in augustus 2017 70 jaar geworden.

  Mocht iemand ons meer informatie kunnen geven of in contact met Ron kunnen brengen hoor ik dit graag.

  Alvast hartelijk dank.
  Erik van den Heuvel

   • Ik heb een jaar of 10 geleden tijdens de voorbereiding van een reünie van de marathonschool begrepen dat Ron in Drenthe woont en ivm gezondheid niet kon komen.
    Groet,
    Edwin Prooij

 169. Hallo,
  Ik ben op zoek naar Linda Lansing, woonde rond 1970 in de Van Heusdenstraat in Rotterdam. Ze had een tweelingbroer.
  We zaten samen op zwemles in de van Maanenstraat op dinsdag avond

 170. Voor verzamel en onderzoek doeleinden op zoek naar oud foto s en Carte de visite van Nederlandse soldaten en matrozen (of foto s ten tijde van de mobilisatie). Met name ook geintresseerd in foto s genomen in Rotterdamse ateliers zoals atelier Schotel. Vragen neem contact op met TRK1914@outlook.com

  Mooie jaarwisseling
  Tim

 171. mijn naam is wim storm
  ben op zoek naar bekenden of familie, van dhr hubertus franciscus groenewegen, 1916 t/m 2010, woonde in de koorhaanstraat 119, was een fervent motorrijder, en heeft gewerkt bij het motorpaleis, in rotterdam, wil graag weten hoe het met zijn dochter gaat, moet nu ongeveer 70 jaar zijn

 172. Hallo, ik zoek informatie over de Rotterdamse tenorzanger Robert Richard, die kort voor de oorlog, maar vooral in 1945, 46 en 47 op verschillende podia optrad in Rotterdam, alsook in A’dam (Carre), Den Haag en Utrecht. Alle info is welkom ! mvgr, Jeroen

 173. Ik ben op zoek naar klasgenoten van de jacob van gaesbeek ulo van de hoek gaesbeekstraat\zwartewaalstraat rotterdam zuid.
  Ik heb op die school gezeten van 1962 tot 1966.
  Sommige namen weet ik nog zoals Annemieke Hommerson, Truus en Merie Botger, Ria Sterk,
  Er moeten er nog veel meer zijn. Leraren waren o.a. Veraart, mevrouw van der Kaaden , Rotmans en Lamers.

  Wie helpt mij verder?
  Mijn naam is Ron de Man
  De Doole 33
  Klazienaveen.
  Tel. 0591 676633.

   • Klopt helemaal Rob.
    Hoe is het met jou?
    Hadden jou ouders niet een winkel op de wolphaarts bocht?
    Laat eens wat van je horen.
    Woon je nog steeds in Rotterdam?
    Ik woon tegenwoordig in Klazienaveen.

    • Nu 69, inmiddels pensionado. Getrouwd . Laatste 20 jaar gewerkt als leraar op ROC Albeda.nu veel met vakantie,lezen ,fietsen museumbezoek, naar de film enz enz. Mijn vrouw werkt nog in het onderwijs. Op de basischool vlakbij de gaesbeekstraat. Hartelijke groeten

 174. C. BOUMAN: Ik ben i.v.m. familieonderzoek op zoek naar familie of bekenden van de heer C. Bouman, voormalig (technisch) directeur bij de bekende suikerwarenfabriek W. van Oordt & Co., in het verleden gevestigd in Rotterdam Delfshaven (Achterhaven). Ook de vader van de heer C. Bouman zou als bedrijfsleider bij W. van Oordt & Co. werkzaam zijn geweest. In ieder geval halverwege de jaren ’50 zou de heer Bouman junior al bij van Oordt gewerkt hebben. Voor zover bekend werkte hij daar in 1984 in ieder geval nog. Ik vermoed dat hij omstreeks 1992 overleden is.
  Uw reacties kunt u ook direct mailen: theo.bkx@live.nl
  Ik ben benieuwd naar uw reacties
  Mvrgr. Theo Bakx

 175. In de vroege ochtend van zondag 18 maart 1945 viel een V1-raket op een huizenblok in de Treubstraat en Kerdijkstraat in Bergpolder. De gevolgen waren dramatisch: 42 dode wijkbewoners en 48 gewonden.
  Om het verhaal van deze vergeten tragedie levend te houden, wil de redactie van de wijkkrant in contact komen met overlevenden, nabestaanden, omwonenden, familie en buren om hun verhaal te horen.

  U kunt uw verhaal (en foto’s) doorgeven via de mail: liskwartierbergpolderkrant@gmail.com.

  Twee huidige wijkbewoners zijn bezig om op 18 maart 2018 een (eerste) herdenking te organiseren op het pleintje in de Kerdijkstraat.

  • Mijn grootouders woonden practisch naast een lege plek in de Treubstraat. Achteraf vermoet ik dat daar een huis/huizen stond/en die in de oorlog gebombardeerd zijn. Zou u mij op de hoogte willen houden van activiteiten rond de herdenking van die gebeurtenis?

 176. Shantykoor “Albatros” uit Rotterdam bestaat in 2018 20 jaar, omdat onze agenda voor volgend jaar al goed vol komt te staan, zijn wij per direct op zoek naar mannen die gezelligheid hoog in het vaandel hebben staan, en mee willen komen zingen.
  dinsdagavond is onze repetitieavond, kom gerust vrijblijvend een een keer kijken ( en Meezingen ) in onze gezellige thuishaven
  interesse of voor info bel mij even op 06-28249572

 177. Shantykoor “Albatros” uit Rotterdam is op zoek naar een Accordeonist m/vr om ons muzikale combo te versterken, interesse bel even 06-28249572 dinsdag is onze repetitieavond

 178. Shantykoor “Albatros” uit Rotterdam is op zoek naar een Accordeonist of accordeoniste om ons muzikale combo te versterken, interesse bel even 06-28249572 dinsdag is onze repetitieavond

 179. Ik ben op zoek naar Jan, Gerrie en Magda Lems, vroeger wonende
  in de Oostvoornsestraat in Charlois. Graag zou ik weer in contact komen met deze mensen. Ik heb ze voor het laatst gezien bij een reunie bij mij thuis in Hoogvlet in 1990. Toendertijd woonde Gerrie ergens op Goeree en Overflakkee.

  Met vriendelijke Groeten.

 180. Gezocht: informatie over Elizabeth (Bep)van Rooijen, geboren 6-4-1939 ( Lorwa )

  Ik zoek informatie over mijn oud-tante Elizabeth van Rooijen. Geboren 6 -4 -1939 ,waarschijnlijk aan boord van binnenvaartschip Dirkje, waar haar vader schipper op was.
  Inmiddels is bekend dat zij overleden is op 2-7-2015. Laatste woonadres was in Rotterdam.
  Adres aan wal: Gedempte Glashaven 12b in Rotterdam. (Kantoor rederij Hijna en Breukelman)
  Ouders: Johannes van Rooijen geb. 31-3-1910
  Johanna Maria Lorwa geb. 20-2-1913

  Wie heeft informatie?

 181. Zoek Oud colllega die gewerkt hebben bij Abnbank Blaak 1968-1970 afd. giro, boekhouding em mechanische adm.
  Gewoon om te weten hoe het is gegaan in het leven.
  Vgr Willem

 182. Wie heeft er foto’s van het Restaurant Auberge Marie Louise, Rotterdam, zat op de Bergweg t.o. het ziekenhuis. Nu heet het het “Keerpunt”.

 183. Zijn er nog mensen die in de periode 1962-1963 werkte op de assurantie afdeling bij Mees en Zonen op het Stadhuisplein Rorrerdam.
  Ik denk aan Monique, Hennie, Hr. Fens, Hr.Hoek, Hr.Fok.
  Graag reaktie

 184. Ik ben al lang op zoek naar te boekje Rotterdam-Crooswijk in vroeger tijden deel 2 van Bep en Tinus de Does.
  Wie kan mij, tegen betaling, aan een exemplaar van dit boekje helpen?

 185. Ik ben op zoek naar Yvonne van de Voort in de jaren 60 werkzaam als secretaresse van Hans Mentink aan de schiedamsesingel.
  Was werkzaam van 1960 tot em 1963 daarna in dienst gegaan.

 186. arthur van straaten,ik zoek foto”s van het lisplein hoek gordelweg.
  rond 1970 tot 1980.daar zou u mij er veel plezier mee doen.heb daar mijn jeugd met veel plezier en verdriet doorgebracht.
  alvast mijn dank

 187. Voor een te organiseren reünie in 2018 van de 40 jaar geleden afgezwaaide kleuterleidersters van de R.K. St. Lucia aan de Hoflaan zijn we op zoek naar klasgenoten. Zie ook oproep op FB.

 188. In verband met mijn zoektocht naar Anneke Pols:
  Mijn naam is Ron de Man destijds wonende aan de Gaesbeekstraat 107 Rotterdam
  Ik ben beniewd hoe het met Anneke gaat.
  Leeft ze nog wel. Wie kan mij verder helpen?
  Mijn naam is Ron de Man
  De Doole 33 7891SE Klazienaveen
  0626366841

 189. Ik heb van 1966 tot 1967 verkering gehad met Anneke Pols.
  Ze woonde toen aan de van Wijngaardenstraat in Rotterdam Zomerland.
  Ik haalde haar bijna elke middag op bij haar school aan het eind van de putsebocht.
  Ik heb haar leren kennen op de bruiloft van haar nicht, waar we de hele avond gedanst hebben. Haar vader heette Klaas en ma heete Tinie. Op zaterdag gingen we vaak dansen in gebouw Spes aan de Dordsestraatweg.

  • Als antwoord op de reactie van de heer de Mik:
   Dank voor uw inspanning maar de Anneke Pols die ik zoek is beduidend jonger.
   Zij zal nu 🙂 ca. 60 jaar moeten zijn en waarschijnlijk niet in zeeland wonen.
   Ik zoek wel verder.
   MVG Ron de Man

 190. Ik zoek jan verhoef zijn vader had een slagerij op de krooswijkseweg.ik dacht spekslagerij verhoef
  Mijn naam is joop van Dalen mijn vader had een ijszaak het ijsbeertje

 191. Ik ben op zoek naar Henk Emeis uit Rotterdam. Vroeger stonden wij op de markt in Den Haag in de jaren 70-80. Ik met zuivel en Henk met leren jassen daarna gereedschap. Wie kan mij helpen hem te vinden.

 192. Ik op zoek naar mensen die in de jaren 60,op de westersingel 40
  in het tehuis hebben gezeten?Sint Dominicus Savio was de naam van het toenmalige weeshuis,ik zat er van 1960 tot 1968.
  groetjes :Johnny

 193. Ik ben op zoek naar de kinderen van de familie Pelkman . Zij woonden vroeger 1960 – 1970 in de Schans op nummer 115
  4 hoog. Zijn later verhuisd naar de Schilperoordstraat op Zuid.
  Ik zou graag nog met iemand hiervan in contact willen treden
  Het was een gezin met 7 kinderen . o.a.. Kees – Koos – Netty – Nel –
  Ria – Gerrit – Gerard. Neem contact met mij op

  • beste wim,
   ik weet dat ene gerrit pelsman in spijkenisse woont,
   ik weet niet of hij degene is, die je bedoelt, misschien via telefoongids kun je hem zoeken, schat zijn leeftijd op ongeveer 60 jaar, hoop dat je hier iets aan hebt, vr gr

 194. Wie kent Piet Verschoof? Hij is een jeugdvriend van mijn vader, Dick de Ruiter (1929). Zij woonden allebei in de Bruijnstraat. Piet is gaan varen als marconist. Hij had nog twee broers, Henk en Jan. Mijn vader zou Pietzo graag nog eens zien. De laatste berichten zijn dat Piet en zijn vrouw Ina, onlangs zijn verhuisd.

  Wie kan mij verder helpen Piet te vinden?

  Alvast dank!
  Karin

 195. Ik ben op zoek naar foto’s en verhalen van de brood en banketbakkerij van mijn oom en tante Aad en Riek Reijngoudt. Begin 1950 zaten ze in de laantjes of zoals ik het ken de Put op Zuid. Later zijn ze verhuisd naar de hoek van de Zaadakkerstraat en de Westvarkenoordseweg. In de winkel werd tante Riek geholpen door haar zus Annie. In de banketbakkerij stond mijn broer Koos Schutte.

  • Beste Carolien Ik heb koos heel goed gekend.wij woonden net om de hoek op de westvarkenoordseweg en hielp de bakker b.v in de kersttijd om te bezorgen b.v boterletters voor Feyenoord spelers maar ik bracht ook brood naar de bezorger op zaterdag, hij kon dan niet alles meenemen. Ik was met koos bevriend en ging veel met hem uit. Ook gingen we regelmatig in zee vissen en dat gebeurde in de nacht.ik ben koos uit het oog verloren toen hij verkering kreeg en hij ook plotseling bij oom Aad en tante riek wegging. Ik denk dat hij naar Roosendaal ging.hoe gaat het met hem. Doe hem de groeten van Han veenstra. Ik woon nu in tubbergen en heb als leraar gewerkt op het Chr.lyceum in almelo

   • Wat leuk van je te horen, ik ben wel een beetje laat, maar geef daar de griep maar de schuld van. Koos is getrouwd in 1967 en woont in Bergen op Zoom je zat er dus niet erg naast met Roosendaal. Ik zal hem vertellen dat je gereageerd hebt. Op het moment zit hij in Spanje. Overigens dat vissen dat weet ik nog wel. Ook van zijn stamkroeg Melief Bender op de oude binnenweg.

  • Ik ken de bakkerij nog uit mijn vroege jeugd toen ik bij mijn opa en oma den Boer logeerde. Zij woonden in de Zaadakkersstraat schuin tegenover de bakkerij. Ik heb er vaak brood moeten kopen, heerlijk vers wit brood, waar ik dan gekleurde muisjes op kreeg.

   • In de winkel stonden mijn tantes Riek en Annie. Tante Riek was de bakkersvrouw en tante Annie, haar zus, was stokdoof wat soms tot hilarische gesprekken leidde. Beiden zijn inmiddels overleden. Ik vind het leuk om zulke dingen te horen en te verwerken in mijn stamboom. Bedankt voor je reactie.

 196. Ik ben op zoek naar Oud leerlingen van de Dr de Visserschool Pernis geboren rond 1940-1945. Er wordt een reünie gehouden in april 2018 in Pernis. Oud leerlingen die er bij willen zijn kunnen zich aanmelden bij mij.

 197. Ik zoek riek duijm heeft gewoond in spangen is getrouwd geweest met joop grishaven ze moet nu ongeveer tegen de 80 jaar zijn ik ben haar schoonzus uit deventer ik wil haar berichten dat haar jongste broer koos duim is overleden ik hoop met deze oproep haar te vinden ze hebben gewoond op de Spaanse bocht

 198. Ik ben op zoek naar een foto of informatie uit ongeveer 1950 van slagerij Verhaaf en bakker van Welschen op de Wolphaertsbocht 407 te Rotterdam-zuid. Boven de slager en schuin boven de bakker heeft mijn familie gewoond op de eerste etage. Help mij a.u.b. met een reactie.

 199. Wie kan mij helpen aan een foto (of informatie) uit ongeveer 1950, van het adres Wolphaertsbocht 407, waar slagerij Verhaaf en bakker van Welschen hebben gezeten. Dit was tegen over een Ford garage en vlakbij de school aan de Den Hertigstraat. Graag zo spoedig mogelijk uw reactie.

 200. AUTOFOLDERS
  Vroeger was heus niet alles beter, ook de auto’s niet, maar ze hadden wel veel meer karakter! Heeft u nog oude autofolders (brochures) liggen waar u toch niets meer mee doet? U zou mij er enorm blij mee maken want ik ben gek op oude auto’s en verzamel ze. Als u iets voor me heeft, dan hoor ik dat heel graag!
  Alvast vriendelijke bedankt, Bruno Vijverman

 201. zoon 60j geleden kende in Hannie Rietveld zij woonde toen aan de
  mijnheren laan. Later is zij met haar ouders verhuis naar pendrecht
  Daarna naar mijn mening naar Brielle.Ik schat hij ook ver boven 70
  Wie kent haar e/o heeft informatie over haar. Momenteel woon ik
  Budel. Ik ben getrouwd en heb 2 kinderen en 2 kleinkinderen

  Ik zou graar heer eens spreken over bepaalde zaken die toen zijn
  voorgevallen

 202. Ik zoek Anton van der Hoeven, gewoond in de Alettastraat in Kralingen, zijstraat van de Vlietlaan. Wie weet zijn adres en/of telefoonnummer?

 203. Is er iemand die mij zou kunnen helpen aan een foto waarop Antonius van Pelt staat, begin 20e eeuw mede-eigenaar van drukkerij Moonen en Van Pelt te Rotterdam?

 204. ik ben op zoek naar een boekje waar in beschreven staat moord op m.n neefje jantje uittenboogaard in spangen was toen 10.j.r geschreven door com jan blaauw gebeurde in 1957 in spangen misschien staan in dat boekje meerdere dingen beschreven

  • Toen Jantje niet thuis kwam is er een zoek actie naar hem gestart.
   Bij het zoeken was ook de kostganger van de familie uittenboogaard , de kostganger bleek later Jantje te hebben vermoord en onder het zand verstopt in de Spaanse Polder.
   Jantje is daar gevonden door de opa van mijn vrouw Martinus van Zandvliet.

   • Ik weet ook nog dat wij kerstbomen verzamelde en deze verstopten op een plaats bij de openbaren wasgelegenheid midden in het galerij complex , Wij gebruikte stokken en fietskettingen tegen de jongens uit het wittendorp die de bomen wilde pikken van ons , De kostganger vertelde Jan dat hij nog bomen wist in de Spaanse polder en Jan is alleen meegegaan anderen hadden geen zin om mee te gaan., Iedere Kerst denk ik er nog aan..

   • ik ben een neef van jantje ik heb een boekje gekocht van com blauw alles staat beschreven bedank f.j verbeek het is gruwlijk wat er gebeurd is voor de fam in die tijd was ik ook 10.j.r groetjes

   • ik ben een neef van jantje ik heb een boekje gekocht van com blauw alles staat beschreven bedank f.j verbeek het is gruwlijk wat er gebeurd is voor de fam in die tijd was ik ook 10.j.r groetjes voor de moeite

 205. Hallo , In verband met het organiseren van een reunie zijn wij op zoek naar oud-klasgenoten van het Laurenscollege te Rotterdam ( examenjaar 1970) o.a Jos Bugter, Liesbeth vd Drift, Anneke van der Elskamp, Christa vd Geijn, Annemiek Kievits, Madeleine Mersmans, Marij(ke) Roozeveld van der Ven, Joselie Ruimers ,Clairette Savelkouls,Fons Simons,Marijke Smits, Marlies van Unen, Conny Versluys, Thea Waaijer, Agnes Vonk , Carla Holleman…..
  Wij horen graag van jullie ! E-mail: cmldelooze@gmail.com
  Groet, Lucy Rombouts, Carla Arts en Cili Wortelboer

 206. Dag ,wie kent de familie Leeflang .ze hadden in 1957 een slijterij in overschie.mijn moeder Annie kwam ook uit overschie en kende Cornelia leeflang goed

 207. Ik zoek al heel lang mijn vader mijn moeder vertelde altijd dat zijn naam
  toon de groot is hij komt uit Rotterdam ,spiegelnissenstraat 17 ?? Zoiets.
  Denk dat hij nu in de 80 jaar moet zijn.2017
  Hij vaarde als stuurman op de grote vaart??
  Wie herkent hier is van.? Mijn moeder heet Annie en komt uit overschie.

 208. Ik ben Tonnie Kamer mans en Ik ben op zoek naar Lenie of Leinie Nooddijk die woonde ook in de zuidhoek boven de fietsen stalling van de waterstoker. Als kind speelde we met elkaar en op zondag naar Patronaat op de Grondherendijk, voor 5cent films kijken en later fietsten we vaak samen na werk tijd naar huis via de s’Gravendijkwal en maastunnel naar de zuidhoek. Het laatste wat ik weet is dat zij naar Zoetermeer is gegaan. Ze had een broertje die hete Sjors. Ik ben benieuwd hoe het haar is verlopen. Ik ben bereikbaar per telefoon en wel op 0640261445

 209. IK ben op zoek naar mijn school vriendin Coby van kleef
  wij zaten op de lachere school in de hille of hildegardes straat
  vlak bij de soetendaalseweg in Rotterdam
  we hadden een juf vrouw die al 88 jaar was
  later kwam er een juf die lange rood gelakte nagels had
  bij coby thuis hadden ze een divan daar speelde we op
  dat is het enige wat ik nog weet

 210. Zijn er ook foto’s van het sanatorium dat tussen de Enk en de Smeelandsedijk stond? Ongeveer waar handbalvereniging Atomium was? Volgens mij is het ook een soort van manege geworden.

  • volgens mij bedoelt u de openluchtschool aan het einde langegeer / enk. Tussen de enk en smeetlandsedijk alleen volkstuinjes.

 211. Wie kan mij helpen? Ik ben op zoek naar informatie over beeldend kunstenaar Hendrik Anthonie Bal. 1915-2012
  Hij is geboren in Rotterdam. Hij werd Henny Bal genoemd.
  Ik zoek met name informatie over de periode 1940-1945.
  Daarnaast ben ik op zoek naar kunst van zijn hand.

 212. Hallo allemaal,
  Mijn naam is LENIE VAN ES en ik ben op zoek naar LEO DE VRIES.
  Leo de Vries heeft in het Rotterdamsch Philharmonisch Orkest gespeeld als violist.
  Ik heb les van hem gehad en kan hem op geen enkele manier bereiken en ben benieuwd of er iemand is die mij verder kan helpen.
  Mijn gegevens:
  E-mail adres jhvanes@hetnet.nl en telefoonnummer 06-46773191.
  Hoop op een bericht.
  Met vriendelijke groeten vna,
  Lenie van Es

 213. Ik ben zoek naar Aad van asch werkte in de jaren 70 vinke shipshandler in de spaansepolder met o.a piet de klerk en stapelkamp en jan de vries ik was toen chauffeur daar met toon brokerhof en Bep de haan en ouwe gerrit, als je het leest laat je zien en horen👍

 214. Ik ben op zoek naar kees Zonneveld woonde in de jaren 70 in zweedsestraat en werk te toen bij vinke shipshandler in de galvanistraat en spaansepolder zijn vader ging dikwijls met hem mee

 215. Wie weet welke kunstschilder woonde in de Jericholaan /hoek
  Kralingse Plaslaan.De buitendeur stond altijd open en er woonde een man met een lange baard.Mijn opa vertelde dat hij voor hem geėxposeerd had en daar fl 25,00 voor gekregen had.Opa had een militair costuum aan en was toen ca.18 jaar oud.Hij was geboren in 1883 dus omstreeks 1900.

 216. Goedenavond ik heb een poos geleden een oproepje geplaatst en vraag me af of dat ook in de krant gepubliceerd wordt?Ik zie bij de oproepjes hieronder bij niemand een reactie staan Wordt er nooit gereageerd? Dat zal toch wel! Graag wat nadere informatie!
  Groetjes Anja Boogerd

 217. Ik heb in ’64/’65 in mil.dienst gezeten bij 43 tankbat in ‘tHarde
  samen met Daan den Breejen ofBreeien uit Rotterdam.Ik woonde destijds in Arnhem,maar sinds 1967 in Rotterdam,
  sindsdien heb ik getracht om hem te vinden,maar is niet gelukt.
  Ik was kok-chauffeur en Daan was kok.Ik hoop,dat iemand hem kent.

 218. Ik ben al lang bezig met de stamboom van Beekman helaas ontbreekt er nog info over mijn oom Cor de broer van mijn vader.
  Daarom ben ik op zoek naar mijn neef en nichten Hans, Corrie en Greetje Beekman.
  Hans zou verhuisd zijn naar Hellevoetsluis, Corrie heeft vroeger een sigarenzaak gehad in de Stieltjesstraat.

  • Goedendag, ik lees nu dit bericht.
   Misschien kan ik u van dienst zijn. Ik heb onderzoek gedaan naar het geslacht Beekman uit Tholen. Heeft u meer info over uw vader en of oom.
   Mvrg. Wout

 219. Hallo Rotterdammers,
  Ik ben al lange tijd op zoek naar Dik Vermeer.
  in 1965 woonde hij met ouders in de Watergeusstraat bij Delfshaven te Rotterdam. Hij werkte destijds in de havens van Rotterdam. Ik An van Gogh-Winterswijk heb Dik leren kennen in de havenkantine van Pakhuismeesteren, in de Pannerdestraat aan de Waalhaven pier 2. Ik hoop dat er mensen zijn die mij meer over Dik kunnen vertellen wil graag met hem kontact, het is al 50 jaar geleden. Ik zelf woonde destijds in Zuidwijk. dit alles in Rotterdam. vriendelijke groet An.

 220. Henk van der Eem / ‘Henk van Tinus en Hennie’,
  Ik, Peter van der Eem, de oudste zoon van Piet en Riet, ben op zoek naar mijn neef Henk, een zoon van mijn oom Tinus van der Eem en zijn Hennie. Henk ben ik na zijn scheiding door diverse omzwervingen uit het oog verloren. Henk is geboren omstreeks 1947 aan het Zwaanshals 30a te Rotterdam. Ik weet: Henk heeft een zoon eveneens genaamd Henk.
  Wie kan mij helpen aan zijn huidig verblijfadres en/of kan een indicatie geven waar ik moet gaan zoeken en/of mij met hem in contact brengen.

 221. Mijn vader heeft als jonge jongen van 14 jaar gewerkt bij Jan de Groot in de Transvaalstraat.
  Hij had een stoffeerderij.
  Weet iemand daar wat vanaf?
  Mijn vader is nu 95 jaar dus heel lang geleden.

  • Geachte mevrouw van Driel.
   Met een rekensommetje kom ik uit op 1936, dat uw vader 14 jaar was.
   Er zat, volgens het Algemeen adresboek voor nijverheid uit 1931 een stoffeerder met de naam J.J.M.A. de Groot aan de Koningsveldstraat 29a in Rotterdam. Telefoon had hij ook al..42412. Een stoffeerder in de Transvaalstraat heb ik niet kunnen vinden. Dit kan betekenen dat de Jan de Groot die u zoekt zijn zaak na 1930 is begonnen of dat dezelfde stoffeerder na 1930 is verhuisd of een tweede zaak is begonnen.
   Het is niet veel extra informatie, maar misschien komen er nog wat herinneringen los.

   • DANK je wel.
    Ga kijken hoe mijn vader reageert als ik het andere adres noem.
    Hij is dement vandaar.
    In elk geval bedankt.
    groet Cora

 222. Jaren ben ik bevriend geweest met Piet Noorlander die woonde op de kortekade in rotterdam kralingen
  Na zijn trouwen met Tini is hij op de meeuwenplaat gaan wonen waar we nog een keer op visite zijn geweest
  Daarna is het kontact verloren gegaan
  Ik zou hem graag nog eens ontmoeten
  Is er iemand die mij een adres of telefoonnummer kan geven

 223. Geachte Redactie OUD-Rotterdammer.
  ik wil u vragen a.u.b nog een keer een oproep te willen plaatsen in uw krant voor mijn nicht Ria meisjes achternaam Smid.
  ik heb van alles geprobeerd haar te vinden maar tot op heden is dat niet gelukt jaren geleden heb haar gesproken bij de Hema in Rotterdam met haar vader Jaap en zus Yvonne en ze vertelde me dat ze in Schiedam woonde op het grote kerkplein.
  ze kan mij bereiken op 0614175790 of een bekende van Ria.
  ik hoop dat u dit nog een keer wil plaatsen in uw krant.
  bij voorbaat vriendelijk dank.
  m.v.g. Peter van den Bosch..

 224. Herinner mij regelmatig Henk Voogt(d?) wiens vader een houthandel in Spangen runde. Scooterde mij ooit naar A’dam voor een stemtest bij een commerciel radiostation(Dolfijn). Verloren elkaar uit ’t oog…
  Wie oh wie kan mij over hem informeren?

  • Henk Voogt woonde in de Huygensstraat no 14 in Rotterdam Spangen. Hij had een broer Kees. Ze werkten samen bij hun vader in de houthandel. Dit bedrijf zat in de van Oestendestraat op Rotterdam Zuid, net achter de Pleinweg. Henk is volgens mij geboren in 1940/1941. Zijn vader en moeder organiseerden elk jaar een zomerkamp in Ellecom bij Arnhem voor de jeugd in Spangen. Waar Henk woont weet ik niet maar misschien dat deze informatie helpt. Ik was zijn buurjongen in Spangen.

 225. Jarenlang ben ik bevriend geweest met Piet Noorlander die woonde aan de Kortekade Rotterdam Kralingen
  Na zijn trouwen met Tini is hij in de wijk Meeuwenplaat gaan wonen
  waar we hem nog een keer hebben bezocht maar het contact is daarna verloren gegaan
  Graag zou ik hem nog eens ontmoeten om oude koeien uit de sloot te halen
  Waar woont Piet nu? of heeft iemand een telefoonnummer van hem zodat ik hem kan bellen

 226. Goedendag ,Ik ben op zoek naar een school vriendinnetje ,ze heet Grehta Burger in van 3 februari 1947 hebben samen op de Phiniel school gezeten aan de strevelsweg ,zij woonde in de achterdonk
  in tuisdorpvrewijk.

  Ik woon in Barendrecht

 227. Voor mijn stamboom ben ik op zoek naar een ieder in Rotterdam en omgeving met de naam Van Zandvoord, de naam van mijn moeder.

 228. Mijn naam is Jessica de Korte. Ik wilde vragen of iemand mijn vader zijn neef Aad kent die in de 70-tiger jaren (mogelijk nog eerder) een stamkroeg had of heeft aan de Persoonshaven tegenover de oude Melkfabriek in Rotterdam Zuid?

 229. Ik zoek Nel Diederik, de vriendin van mijn moeder Jannie Roggeveen. Ze zal nu ongeveer 82 zijn, net als m’n moeder. Ik weet dat ze op een gegeven moment is verhuisd naar Canada. Daarna ontbreekt elk spoor.
  Mijn moeder zou graag weten wat er van haar geworden is en of ze nog wel leeft.

 230. Hallo.

  Wie heeft er op de Wandelgroep WGT gezeten jaren eind 1959 1960 uit de Teilingerstraat
  in Rotterdam Noord dacht dat de Familie van Kesteren deze had opgericht.
  Groen wit Groen dat waren onze kleuren van het Uniform.
  En ook ons clublied dat we zongen was Groen wit Groen dat waren onze kleuren.
  Zou het leuk vinden om met oude leden weer eens over deze tijden te mailen.
  Moet nog een foto hebben van een feestje dat was aan het einde in een Zaaltje boven een cafe dacht dat het Vogel was???
  wacht graag op een reactie van iemand.

  Groet Ruud.

  • Hallo.

   Ja ik weet dat deze WGT bestond heb er zelf niet opgezeten weet dat Jan V Wijk uit de Agniesestraat er ook opheeft gezeten

 231. Reünie Prins Bernhard school, Rotterdam IJsselmonde, Jaar 1977/1978 Meester Cogels.
  Voor een te organiseren reunie van de lagere school zijn wij op zoek naar nog een 3 tal leerlingen. Zowel onze Eigen bronnen als Facebook zijn niet toereikend deze klasgenoten te vinden..
  Kent u of heft u informatie over onderstaande personen, laat mij het weten.:

  Anja Schultz, woont naar verluidt in Barendrecht verdere gegevens ontbreken. Verdere gegevens ontbreken. (woonde in de Oorden buurt in IJsselmonde)

  Aad van Noordt: heeft een broer, echter geen naam van bekend. Verder gegevens ontbreken ook. (woonde in de Dijken buurt in IJsselmonde)

  Marcel Slik: geen gegevens van bekend. Woonde in de jaren 70 aan de Bredenoord in IJsselmonde.

 232. Reünie Zanggroep Jeugd’67

  Dit jaar is het 50 jaar geleden dat in de kring van gereformeerd Charlois de Zanggroep Jeugd ’67 werd opgericht. In de zeven jaar van zijn bestaan heeft het jongerenkoor, begeleid door een combo, met een uniek eigen repertoire geprobeerd een bijdrage te leveren aan de vernieuwing van het denken over geloof, kerk en wereld. Die inspanning werd, gezien het groot aantal verzoeken om medewerking aan bijzondere diensten en bijeenkomsten in de Rotterdamse regio, zeer gewaardeerd.

  De start in 1967 vraagt om een reünie. Die komt er op zaterdag 28 oktober, van 16.00 uur tot 20.00 uur, in het gebouw van Het Anker, Mezenstraat 4, te Rotterdam-Charlois. Oud-leden kunnen zich melden via een berichtje aan Frieda Romeijn-Blijleven (frieda.romeijn@solcon.nl) of Hans Padmos ( padmos@freeler.nl ).

 233. Vandaag 25-09-2017 zag ik een oproep bij Spoorloos van Jan-Willem Tol oorspronkelijk uit de Slaghekstraat Rotterdam..geboren in1959. Uit huis geplaatst als kind samen met broers en zus(sen) een vreselijk leven gehad in Delft bij de nonnen. Dit verhaal raakte me zó erg. Hij zou een tweelingbroer hebben? die hij zoekt en overige familieleden…Kan er iemand helpen?

 234. Zoek Lenie kers ui de Burgemeester Roostraat in Rotterdam we hebben samen op school naast elkaar gezeten ook haar zus Annie ken ik.
  Joop de bruin en Joop Pastoor en Jennie Koedam zij woonde in het poortje wie weet er iets over hun.

  Groet ruud,

 235. VIRTUELE WANDELINGEN GILDE ROTTERDAM
  Gilde Rotterdam organiseert sinds kort virtuele wandelingen door Rotterdam! Speciaal voor mensen die niet of niet meer kunnen deelnemen aan een échte wandeling, maar toch graag meer willen weten over het oude en/of nieuwe Rotterdam. Denk bij een virtuele wandeling aan een wandeling ‘aan de keukentafel’. Een ervaren wandelgids komt hiervoor bij u op locatie. Uiteraard doen we dat niet voor één persoon, maar voor groepjes van 10 tot maximaal 15 personen. Te denken valt aan: leesclubs, koffieclubs, zorg- en wijkcentra, maar bijvoorbeeld ook aan familiebijeenkomsten en dergelijke.

  Aan de hand van foto’s worden er door de virtuele wandelgids verhalen en anekdotes verteld. In ontspannen sfeer wordt er interactie tussen wandelgids en toehoorders op gang gebracht. De duur van een virtuele wandeling is anderhalf tot twee uur.

  Hoewel Gilde Rotterdam een vrijwilligersorganisatie is, worden er toch wat kosten in rekening gebracht t.w. € 45,= ongeacht het aantal deelnemers (maximaal 15 pers.).

  Wilt u meer weten? Neem dan telefonisch of per e-mail contact op met Gilde Rotterdam, afdeling Kennisoverdracht. Telefoonnummer 010-2038485 / e-mailadres kennisoverdracht@gilderotterdam.nl of bekijk onze website http://www.gilderotterdam.nl

 236. hallo luitjes
  ik ben op zoek naar zeelieden die bij smit tak hebben gevaren
  en mijn broer
  bram kossen van ameland kennen hij was kok op de surplijboten

 237. Ik heb van mijn geboorte in 1945 in de Van Oosterzeestraat 68B gewoond en in 1960 verhuisd. Wie heeft er nog leuke herinneringen aan deze straat, met Melkhandel Alderliesten, Schoenlapper Fatum Labor, Drukkerij Semper Fidelis, Timmerman Buskes, etc. Ik kan via internet maar verdraaid weinig fotomateriaal vinden. Heeft iemand een andere bron voor foto’s en verhalen?
  Namen uit die straat: Charles de la Couture (mijn vriendje) Jopie de Vos, Corrie Visser, Opoe Taselaar, Drogist Straatman, Ries van Otterloo, Rita Kooker. Iemand die dit bekend voorkomt? Ik hoor het graag.

 238. N.a.v.het stukje in de laatste DOR van Emmy Dunk-van Dordrecht over oud papier ophalen en gebakjes eten, zou ik het leuk vinden als ze my zou willen bellen of mailen want wij zijn nichten. Ik ben een dochter van Cor en Jo v.d.Slik-v.Dordrecht.Wie weet waar ze woont of heeft een tel.nr.?

  • Hoi Wil,

   Emmy is mijn moeder. Ze zit niet op internet een heeft uw oproepje waarschijnlijk niet gezien.

   Ze zou het heel leuk vinden om te bellen / af te spreken.

   Als u mij mailt, kan ik haar nummer doorgeven.

   Groeten,

   Simone Dunk

   • Hallo Simone, wat erg dat ik nu pas je reactie lees. Ik vond het zo leuk om dat stuk in de DOR te lezen want aan het begin van ons huwelijk is ze met haar man nog een keer geweest en toen ben ik ze uit het oog verloren!!

 239. Liggen uw filmbeelden op de digitale plank? Wat jammer!
  Velen van u filmen met een telefoon, tablet of een filmcamera de leukste beelden van vakanties en (klein)kinderen. Maar wat doe je met al die losse stukjes film?
  Filmclub Maassluis helpt u op weg om daar een mooie film van samen te stellen (montage). Op woensdagavond 1, 8 en 15 november organiseren wij een “basiscursus films monteren”. De avonden beginnen om 20:00 uur in ons verenigingsgebouw het “Luxor Theater”, Van der Horststraat 29 in Maassluis. Voor de kosten hoeft u het niet te laten. Voor €45 krijgt u niet alleen drie avonden instructie, maar ook een uitvoerig cursusboek en een instructiefilm.
  Voor informatie of aanmelden: bel met 06-51 828 037 (Rien van der Vlist) of 06 28 901 132 (Henk Boose). Of stuur een email naar basiscursus@filmclubmaassluis.nl .
  U kunt meer over onze club vinden op http://www.filmclubmaassluis.nl .

 240. We zijn bezig met stamboomboek van der Most- Verheul. Hebben en foto van onze moeder Ellie Verheul.
  Op die foto staat ze met nog 3 andere collega’s voor de deur van Boekhandel Hanou in de Witte de Witstraat.
  Wie weet iets van haar. Ze woonde in Schiedam op de Lidwinastraat. Reactie graag naar : jacjongerius@hotmail.com
  Hartelijk dank, Agnès Jongerius – van der Most

 241. Op maandag 2 oktober starten Fred en Wilma Vierhout met danslessen in de
  Beethovenflat 161 te Schiedam voor beginners en gevorderden.
  Wie wilt er nou niet gezellig de Foxtrot, Engelse wals, Rumba, Chachacha enz.
  leren en tussen door ook nog een hapje krijgen.
  De lessen beginnen om 19.30 u tot 22.00 u een daarna tot 22.30 u nog vrijdansen.
  Kosten voor deze lessen EUR 10,00 per maand.
  Kom dus op 2 oktober even langs om de sfeer te proeven en kennis te maken
  met Fred en Wilma.
  Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Fred en Wilma Vierhout.
  Tel. 06-10909797 of per email: fvierhout@kabelfoon.net

 242. Ik ben Conny Pors .Wie is er nog uit de oude tijd.Ik zat op de Jan Ligthart school.In Charlois was de school.In 1974 zat ik daar op school.

  • ik heb een jaar of 7 voor jou op die school gezeten.
   Het begin van deze school was slecht. Zij is tijdens
   de bouw tot de grond afgebrand. Ik herinner mij nog
   een aantal namen: de heer Hensen/ de heer Knollen/
   de heer Vriens / de heer Lubking” de heer Been/
   Mevrouw Donkers .
   Meer weet ik niet meer. Momenteel loop ik tegen de
   80.

 243. Ik ben Gerard vroeger werd ik Gerrie of Gerrit genoemd.
  Ik heb jaren lang in de Vrouw Jannestraat gewoond en ging op de Horeca vakschool op de Noordsingel op school, gedurende die tijd werkte ik in mijn vrije tijd bij Groenteman Bouwens, zijn dochter werkte daar op zaterdag ook en dan waren haar 2 jongens er ook, met Aad(je) kreeg ik een band, we gingen vaak samen op stap, naar de Bioscoop, naar de Diergaarde Blijdorp, maar ook deden wij samen collecte met de groen bussen, dan liepen we de hele stad door. Ik vind het bijzonder jammer dat ik niet in contact ben gebleven met hen, samen met meneer Bouwens en zijn zoons en kleinkinderen biljarten bij cafe Schonenwil. Het was een bijzonder leuke tijd en heb er nog steeds goede herinneringen aan.
  Aad Struik mocht je dit lezen en wil je contact dan hoor ik het wel.

 244. Voor het schrijven van een familieverhaal over de Bergen op Zoomse familie Landa, ben ik op zoek naar oude (ca. 1900) foto’s van twee zonen die hun geluk beproefden in Rotterdam. Het betreffen: Adrianus Landa (1829-1903) en Lambertus Landa (1839-1900). In de nazaten van Adrianus komt de naam van Adrianus of Arie veel voor. Bijv. Arie (1872) en Adrianus Lambertus (1870) geb. te R’dam. De kinderen van Lambertus waren o.a.: Lambertus (1875), Willem Adriaan (1882), Pieter Adam (1883) en Bastiaan Pieter (1877). De laatste vertrok naar Amerika. Heel graag zou ik in contact willen komen met mensen die meer over hen weten of een foto hebben. Met groet; Dhr. Adrie Landa, email: a.landa@ziggo.nl; tel. 0164-243983

 245. Twee jaar geleden overleed haar man Joop Kranendonk
  Ik ben lenie venlet keur. Ik ben de nicht van Liesbeth Kranendonk
  De eerste tijd hadden wij regelmatig contact maar nu al maanden
  heb ik niets meer van haar gehoord. Ook kan ik geen kontakt
  krijgen met haar dochter, Deze woont ook in Spijkenisse.
  Heeft iemand informatie voor mij. Het adres van mijn nicht is/was
  Andries van Bronckhorst laan Spijkenisse
  Ik hoor graag

 246. Wie kan mij helpen? Ik woonde in 1967 te Rotterdam aan de Noorderhavenkade. We kregen een kind, levenloos en dan komt het probleem: er is aangifte gedaan en het kind is begraven. Echter, alles ging buiten ons om. Wij waren 22 en 23 jaar oud. Je kreeg te horen: vergeet alles maar. het is verder goed en alles wordt geregeld. Bellen met Burgerzaken Rotterdam. Komt u even langs! Ik woon in Almere. Wie heeft een suggestie om verder te komen. Wij willen gewoon een akte van geboorte en een bijschrijving in ons trouwboekje.

  • Beste mensen,
   Ik neem aan dat jullie een geboortebewijs hebben die de dienstdoende arts heeft afgegeven. In 1967 was dat nog niet de gewoonte dat je een levenloos geboren kind kon aangeven bij de burgerlijke stand. Dat is gelukkig nu wel anders. Ik ben gedurende 20 jaar uitvaartverzorger geweest en heb dit meerdere malen meegemaakt. Ik ging gewoon met de papieren van de arts naar de gemeente en deed daar aangifte van geboorte en overlijden. Ik weet natuurlijk niet hoe dat nu nog kan omdat het al zolang geleden is maar ik zou er op staan dat het gebeurde. Verlies de moed niet en ga door tot dat het voor elkaar is gemaakt.
   Sterkte gewenst

 247. Deze firma heette ” Esfahan “. Perziese tapijten.
  De eigenaar kwam regelmatig bij ons restaurant ” de Turk ” wat
  Gebruiken, dit was in de jaren zestig!

 248. Goedemorgen.
  Ik waag het erop.
  Ik verzamel postzegels voor KIKA,mag van alles zijn.afgeweekt of niet afgeweekt.Als er 10 kilo bij elkaar is verkoop ik die.Zo kon ik al heel wat euro.s overmaken.Wie heeft er nog liggen en wil ze schenken aan dit mooie doel?

  • Hallo Alie,

   Heb hier nog wel wat postzegels (afgeweekt en niet afgeweekt).
   Ik woon in de Alexanderpolder, het Lageland.
   Wil ze wel schenken aan het goede doel.

   Met vriendelijke groet,

   Ben.

 249. Arnold Kriesch

  Mijn ouders hadden in de jaren ’50 en ’60 een ” ijs- en patatzaak” in de Tiedemanstraat (zijstraat Vierambachtstraat). Bestaan er foto’s van deze zaak?. In de familie is geen foto bekend van deze zaak.
  aakriesch@ziggo.nl

  • mijn vrouw is een nicht van mevrouw Liesbeth kranendonck – Troost.
   19 mei 2015 is haar man overleden. Na enkele maanden contact te hebben gehad is zij voor ons
   spoorloos verdwenen. Met haar dochter Ingrid die ook
   in Spijkenisse woont kunnen wij ook geen contact mee
   krijgen.
   Weet iemand wat er met Mevr. Kranendonck is geworden

   L.Venlet -keur
   Budel
   13/09/2017

  • Hoi Arnold. Tot 1960 heb ik op het Burg.Meinezplein gewoon. In de Tiedemanstr. was een Gereformeerde Kerk en een tehuis voor oude van dagen. De kerk en het rusth. zijn gesloopt. We hebben voor de oorlog in de Vierambtstr. 6 gewoond. Een paar jaar geleden ben ik daar geweest was vreemd om daar weer te zijn. Er is toen een foto genomen . Ik zal je deze toesturen.
   gr. Mies.

  • Beste Arnold Kriesch,
   Nee, aan een foto kan ik u helaas niet helpen, maar wel het volgende.
   Kriesch was de enige patatzaak met z’n eigen vanille ijs. Het was gelig van kleur en niemand kon aan de smaak tippen. Het was een niet diepe winkel waar je stond.

 250. Beste mensen uit Kralingen, ik ben al zo lang op zoek naar de foto,s van de Wollenfoppenstraat en vooral naar de school de Bieenkorf en de school de Schakel uit de Keten straat 20. De kleuter school van juffrouw Noorlander en later van meester de Haan plus klassen foto uit de jaren Kort na de oorlog 46-47-48 “+-
  ben geboren in 1935. Wie kan mij helpen. bedankt alvast. HG wim. mail, vanderkleinwim@gmail.com.

 251. Ik Wim van der Klein, gewoond hebbende in de wollenfoppenstraat 50 naast de school de Bieenkorf van 1935 t/m 1960, nu mijn vraag zijn er nog mensen uit die tijd die mij aan foto,s kunnen helpen van het bombardement van 1940 en wel voor 1940, daar ik maar 5 jaar was weet ik niet wat voor huizen er gestaan hebben in de Blaardorp straat en de verlengde wollenfoppenstraat. Ik heb wel op de puinhopen gespeeld. U zou mij er erg veel plezier mee doen, ben al vele jaren op zoek naar deze foto,s.
  Heel erg bedankt al vast. HG. Wim.

 252. Ik ben op zoek naar Joop de(n) Ouden ,hij woonde vroeger op de Mijnsheerenplein huisnr weet ik niet meer,wij kwamen 2 x per week in het clubgebouw op de Dordtselaan en na afloop liepen wij richting huis via de moerkerkerstraat waar we meestal nog een shaggie rookte ,ik ben benieuwd hoe het nu met hem is .

 253. Nichten
  Ik ben op zoek naar 3 nichten, die in mijn herinnering allen Maria (Ria) heten, vernoemd naar hun (en mijn) grootmoeder Maria Elizabeth Rom. Ze zijn geboren resp. in 1943, 1950 (beiden Timmermans) en 1947 (Poolen).
  De familieband was destijds niet hecht, vandaar dat zij uit het oog verloren zijn. Ik zou contact met hen erg op prijs stellen.
  Ton (Aart Antonie) Timmermans
  Email: aa.timmermans@hetnet.

 254. Mijn naam is Rinus Groenewegen en ik heb vanaf mij 10e tot mijn 23e jaar in de Polslandstraat op nummer 19 gewoond.
  Ik ben op zoek naar Jan Teunissen waarmee ik veel heb gefietst, we fietsten samen naar de bollenvelden.
  daar kochten we een slinger en een bos tulpen die we tussen onze snelbinders mee naar huis dachten te nemen.
  Hoe ze er thuis uitzagen laat zich raden.
  Ik zou het zéér plezierig vinden om de horen hoe het met Jan gaat
  Ik woon nu in Oudewater en mijn E-mail adres is:
  a.m.groenewegen@caiway.nl

 255. ik heet astrid beukers en heb van 1976 tot en met 1980 op de johannes drost school gezeten in rotterdam de huishoudschool.
  ben op zoek naar mensen die daar toen ook hebben gezeten en nog foto;s hebben van die tijd ik was toen 12 jaar.
  ik heb zelf helemaal geen foto’s uit die periode en dan klassefoto’s.

 256. Een oproep voor oud Crooswijkers die de reünie op 28 oktober 2017 willen bijwonen. Van 12.00 tot 24.00 uur hebben wij een volle dag om samen even door te nemen wat er vroeger allemaal op de Crooswijkse speeltuin werd gedaan. Heb je er gespeeld, gevoetbald of in de wandel groep en/op de disco gezeten, kom dan op deze dag naar ons toe. Wij vragen wel € 5,00 bijdragen voor de onkosten die wij maken. Het hoeft allemaal niet zo groot, maar gezelligheid staat voor op. Voor info: w.vbracht@planet.nl

 257. ik zoek een afbeelding van de Julianakleuterschool op de vondelweg in Rotterdam. ik zat er op van 1958-1960. Een paar jaar later is de school tot op de grond afgebrand. het was een houten noodgebouw en hoorde volgens mij bij de Willem de Zwijgerschool. naast de school stond het gebouw van de Arend en de Zeemeeuw. En het schoolplein van de kleuterschool grensde aan het schoolplein van de Vierleeuwenschool.

 258. Mijn naam is Piet van Dam en heb 1954/1955 gewerkt bij Ma-
  chinefabriek Cupedo aan de Aelbrechtskolk in Rotterdam-Delfs-
  haven.Graag zou ik willen weten wie van mijn collga’s er nog zijn.
  De volgende mensen herinner ik me nog.Joop Stok,Hr.Vrolijk,
  Willem van de Pol,Christiaanse,Rinus van het magazijn drie
  draaiers waarvan ik er een een keer heb ontmoet.Hij is blond
  en was nog als enige in de fabriek.Hij kent me nog wel slank
  en ietwat donker van huidskleur.Bruin haar.Laten iemand wat
  van zich horen.

  • Piet,
   Mijn neef Willem van der Pol die bij Cupedo gewerkt heeft tot zijn pensioen(VUT)is in mei 2015 op 84 jarige leeftijd overleden in Hillegersberg.
   Dick Steenstra

 259. Wij zijn op zoek naar een kinderboekje begin jaren vijftig!
  Het gaat over een jongetje Gijs met een bokkenwagen.
  Wie kent de originele titel van dit boekje?
  Wie weet heeft iemand het ergens op zolder liggen?
  Wij wachten het met spanning af!
  Ger Govaarts en Anja Boogerd

 260. Bert en Elly Smit we zijn al een hele poos op zoek naar jullie.
  Misschien kan iemand ons helpen hun te vinden.Bert woonde voor het huwelijk op de Ommoordsestraat 47a Rotterdam.
  Na het huwelijk Arendshof 89 Capelle a/d Ijssel .Bert we hebben samen in dienst gelegen in Oirschot graag zou ik je nog eens ontmoeten.Wiel Peeters uit Limburg.

 261. Hallo.

  Ik zou het leuk vinden om Vriendinnen en Vrienden uit onze jeugd iets te vernemen uit de Teilingerstraat tussen de Agniesestraat en Vijverhofstraat.
  Ik ben zelf geboren in 1944 en heb daar 27 jaar gewoond op no 27,a.
  Namen die ik nog ken Hennie van Gemerden Mieke en Gerard Goverde Aad Cornelisse Ron En Ruud Berrevoets Gerard en Peter Ria en leo Legerstee Dick Zandwijk Fam De Jong 10 Kinderen en nog een Dochter Cora van Agnes.
  Thea en Kees De Geus.
  Annemarie Barbara Ivonne Kramer Arie en Mop Doorneveld.
  Zal er wel een paar vergeten zijn maar meld u dan AUB.

  • Ik ben daar ook opgegroeid in die buurt, mijn neef had nog een kroeg hoek teilstraat en vijverhofstraat. Ik ken ook nog bierkeldertje van Baksteen. Zelf woonde ik vijverhofstraat. Maar ik herinner mij geen één van de namen. Voor de rest kan ik me veel herinneren. BV leger des heils voor de rintintin films
   Op de hoek la Bohme sigarenzaak. Spookie enz enz.
   Neem eens kontakt op via jouw reaktie

   • Hallo Cor.
    Cafe hoek Teilingerstraat Vijverhofstraat was toen Van Doorneveld hun Dochter mop heeft later een Cafe gehad schieweg hoek bergweg.
    Ja ik woonde twee huizen naast Baksteen Trouwens een lekker biertje had hij in die grote pullen.
    Ja weet het nog goed 10 cent was het en ook een paar keer was er een vechtpartij dat zelfs de Politie er bij kwam.
    In de Vijverhofstraat woonde twee broers een is er toen van overleden weet jij dat nog.
    helaas had meer reacties verwacht jammer is dat we hadden toch een top tijd daar met spelen onder elkaar.
    En de Bloemenmarkt was ook altijd leuk kon je nog een zakcentje verdienen met emmers water vullen bij handelaar Kouwen hete hij volgens mij.In de vijverhofstraat woonde ook Muis zijn bijnaam omdat hij klein en erg lenig was.
    Beste mensen laat ook een bericht achter als je daar heb gewoond.

    • mijn man, toen nog mijn vriend, waar ik nu al
     57 jaar mee getrouwd ben, heeft bij kouwe ge werkt hij ging met kouwe mee naar de bloemen veiling met een vracht wagen bloemen kwamen ze dan te rug als alle bloemen dan in emmers water stonden gingen kouwe en mijn man toen hij 16 jaar was bij Dorneveld een bakie , koffie drinken al wat niet verkocht was van de bloemen mocht mijn vriend nu mijn man ze mee nemen het waren er zo veel dat ik ook de buren een bosje bloemen gaf

    • Dat mop een café heeft gehad hoek schiekade-bergweg is niet waar!!na de sloop zijn ze gestopt! Leo heeft wel gewerkt bij café electrick

  • Hallo even een reactie mijn moeder heeft in de Teilingerstraat gewoond op nummer 83b boven een cafe.Mijn moeder heet Rita Smittel. vg mo

 262. Ik ben op zoek naar een foto van de Katendrechtse Lagedijk ter hoogte van de Stoppelstraat. Ik heb daar gewoond op nr 135a. Dat was een huis boven een garage en pal naast een openbare school. Die huizen zijn een paar jaar geleden gesloopt en er zijn eengezinswoningen voor in de plaats gekomen.

 263. Danslessen.

  Op maandag 4 september starten Fred en Wilma Vierhout met danslessen in de
  Beethovenflat 161 te Schiedam voor beginners en gevorderden.
  Wie wilt er nou niet gezellig de Foxtrot, Engelse wals, Rumba, Chachacha enz.
  leren en tussen door ook nog een hapje krijgen.
  De lessen beginnen om 19.30 u tot 22.00 u een daarna tot 22.30 u nog vrijdansen.
  Kosten voor deze lessen EUR 10,00 per maand.
  Kom dus op 4 september even langs om de sfeer te proeven en kennis te maken
  met Fred en Wilma.
  Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Fred en Wilma Vierhout.
  Tel. 06-10909797 of per email: fvierhout@kabelfoon.net

 264. Spoorloos verdwenen familiefilms
  Het zijn 60er en 70er jaren films, herkenbaar aan de intro = “dit is een film van Jac.C. Pieterse”. Het enige dat ik nog weet, is dat mijn vader deze films in 1990 op video heeft willen laten zetten. Wellicht via een kennis van Hans Sluijter (Paetsstraat, Rotterdam). Hans had een loods aan de Gouvernestraat 49-53, waar ook in jukeboxen werd gehandeld.
  Of de films zijn afgegeven bij een van de fotozaken in Rotterdam waar hij vaste klant was, o.a. AV-Center en Foka, Correct, Broekhuijsen-Cine. Waarbij hij toen door familie-omstandigheden niet in staat is geweest ze op te halen. Uiteraard is dit heel lang geleden en die films kunnen best allang vernietigd zijn. Maar wie weet is er nog een (oud) medewerker die zich iets kan herinneren, of zijn de films toch nog bij iemand thuis beland, of in een archief.
  Zelfs de kleinst mogelijke aanwijzing is van harte welkom! Want zonder deze films heb ik geen enkel “life” beeld van mijn ouders uit die jaren, en is m’n geschiedenis helemaal uitgewist. De zoekgeraakte films gaan over o.a. Rotterdam, Zestienhoven, Holiday On Ice, carnaval Breda, en vakanties in Duitsland en Joegoslavië. En ik mis ook een film uit Australië (omgeving Brisbane, gemaakt door Zonruiter). Mijn vader werkte bij Petersons havenbedrijf, en we woonden in Overschie – later in Vaanwijk op Zuid. Kenmerkend is dat veel vanuit een rijdende auto is gefilmd – Ford Anglia (GG-16-32), Opel Kadett’s, Vauxhall en Simca-Chrysler – allen stationwagon’s.
  Erich Pieterse

 265. Wie kent de familie Vroegop uit de Bothastraat Rotterdam Zuid
  Afrikaanderwijk omstreeks 1960 en wat er van hun geworden is

  • Hallo,
   Ik ken wel een familie Vroegop uit de bothastraat van naam.
   Ik heb op nr 59 gewoond dat was aan het eind boven de melkboer en naast de lorrenboer
   Mijn vader liep mank
   Mijn naam is Hans Kabel en mijn oma woonde ook in de bothastraat op nr 33.
   Recht tegenover mijn oma woonde barend de jong met zijn vrouw. Mensen die ik verder nog ken zijn verkerk en koster en naast ons de Laven.
   Verder ken ik u helaas niet helpen maar misschien is het leuk dit te lezen

 266. Gezocht: Janny van den Berg uit de Talsmastraat. Woonde daar in ieder geval rond 1970. Woonde daar met haar moeder, vader was overleden. Kwam altijd kijken naar ons voetbal middagje van TRH samen met haar moeder. Ben benieuwd hoe het met haar is. Peter de Bruin

 267. Ton Kamermans.zoekt.
  Ik zoek Lenie Noordijk? en woonde in de Zuidhoek boven de fietsenstalling van de kruidenier. We speelde toen veel met elkaar. Later werkte ik toen in het groothandels gebouw en fietste vaak samen naar huis. Zij is later in Zoetermeer gaan wonen. en heb haar al dik 50 jaar niet meer gezien, en zou wel willen weten hoe het nu met haar is. Zij was ook mijn eerste meisje waar ik mee liep.
  Mail mij maar op vangiessen168@ziggo.nl

 268. Mijn naam is Peter en ik ben al lang op zoek naar mijn nicht Ria
  de laatste keer dat ik haar gezien is jaren geleden bij de Hema met
  haar vader en zus Yvonne ze vertelde me dat ze in Schiedam woonde ik heb alles geprobeerd haar te vinden vandaar deze oproep
  en ik hoop dat u deze wil plaatsen.
  Ze kan mijn bereiken op 0614175790 of iemand die haar kent en lees dat ze Ria dan inlichten.

 269. Geref. Jeugdvereniging Kontrast uit Oud-IJsselmonde gedenkt op zaterdag 11 november a.s.de oprichting 50 jaar geleden.Dit in de vorm van een gezellige reünie in de Groene Tuinkerk in Rotterdam. Was je ooit lid en vindt je het leuk dit bij te wonen meldt je dan z.s.m. aan op dit emailadres: carlavanderlee@hotmail.com of op Facebook
  Carla van der Lee-Both, Barendrecht

 270. uit nalatenschap van de oude rijndam proefvaartpapieren met aantekeningen en bemanningslijsten ,bevoorradingsgegevens en afspraken voor party in new york bij aankomst uit 1956-59.
  heeft iemand hier belangstelling voor mail even naar jhvduijn@hotmail.com

 271. Zijn er nog mensen die foto,s hebben van de Heulstraat in Rotterdam van voor de sloop van de huizen Ik zie ze graag tegemoet

 272. Gezocht i.v.m. een reünie van de Rotterdamse bank afdeling dagbalans de volgende dames , PAULA BLOEM, ADA EN ANNIE
  LAGERWAARD, IRENE PERSIJN, WIL VAN DER GIESEN.
  AANMELDEN BIJ TINY VAN GRUIJTHUIJSEN, KIEVI T 12 LEMMER
  TELEFOON 0514-565071 ,GRAAG VOOR 1 OKTOBER 2017

 273. Wie zat vroeger, net als ik, bij Drumband Koningin Juliana in Rotterdam-Zuid?? De band repeteerde o.a. onder de Bavo-kerk in Pendrecht, daarna in de Wielewaal en de militaire barakken aan de Dorpslaan en later in het schoolgebouw op de hoek van de Katendrechtse Lagendijk / Bas Jungeriusstraat. Voor een reünie op zondag 10 september a.s. zijn wij op zoek naar oud-leden. Meld je aan via yvonnenieuwland@adryvo.nl of word lid van onze Facebookgroep: (zoek Drumband Koningin Juliana)

 274. Tien jaar geleden kreeg ik (Scheveningse) van een oude vriendin van mijn moeder een poef. In die poef zat als vulling een stapel oude Rotterdamse kranten. Wellicht is iemand daar in geïnteresseerd. De kranten zijn niet kompleet en zijn van mei, september en oktober 1956. Zo’n stuk of 20 (delen van) Het Vrije Volk, Rotterdamsch Nieuwsblad, Algemeen Dagblad en een paar Radio Bodes. Ik sta ze graag af aan een verzamelaar.

 275. Geachte lezer ; Welke oud conducteur van de R E T die vroeger de kaartjes verkocht uit het houten klapbakje op de tram heeft er een in zijn bezit en doet u die weg, dan ben ik er in geïnteresseerd .
  zo ja, zou u dan contact met mij willen opnemen , u maakt dan mijn fyro wisselaar dan helemaal compleet.
  Met vriendelijke groeten; Theo.van.der.Aa

 276. Ik ben op zoek naar 3 nichten, die in mijn herinnering allen Maria (Ria) Timmermans heten, vernoemd naar hun (en mijn) grootmoeder Maria Elizabeth Rom. Ze zijn geboren resp. in 1943, 1947 en 1950.
  De familieband was destijds niet hecht, vandaar dat zij uit het oog verloren zijn.

 277. Ik ben op zoek naar klasgenoten van de Prins Willem van Oranje school , charloise kerksingel. Als iemand me naam herkent graag een reactie. De jaren 55 /60.
  Gré van der Wijst
  Ik woonde toen in de West Duelstraat 40
  Alle berichtjes zijn welkom
  Woon nu in Spanje

 278. Ik ben op zoek naar een Perzische tapijtenhandel midden in het centrum van Rotterdam, omstreeks jaren ’50 die gerund werd door mensen uit Perzië.
  Wie kan mij helpen aan informatie?

 279. Graag zou ik weer in contact willen komen met Lenie Vermeulen uit Rotterdam. Zij woonde rond 1960 in Rotterdam-Zuid, en zij was kennis van mijn echtgenote Willy Blokland-Grooters.
  Kunt u mij verder helpen svp?
  T.Blokland
  Dirk Tersteeglaan 25
  1411 ME NAARDEN
  26 juli 2017

 280. Hallo ik ben op zoek naar foto’s van de patatzaak van der zanden in het zwaanshals Rotterdam oude noorden.
  Heeft iemand daar nog wat foto’s van dan zie ik die graag in de oud Rotterdammer.
  Alvast bedankt Peet kolart.

   • Die wil ik ook graag hebben Peet. Ik heb daar jaren gewoond en kwam er bijna dagelijks. Zeker voor de uierboord….
    Nog ff ter info: het was van der Sande

    • Als er foto,s zijn van de patatzaak van de zanden zou ik ze ook graag willen zien. daarnaast zat Bakker Saakes daar kochten we als de kinderbijslag binnen was ,Haagse punten! Een traktatie,ik moet er nu niet meer aan denken, brrrr!
     Ook kruidenier Westenbrugge zat in het zwaanshals, Zelf woonde ik in de Ooievaarstraat. Misschien ook nog mensen die op de chr. prinses julianaschool in de Sneelmanstraat hebben gezeten? Mijn vriendinnetje was Yvonne Schneiderberg

 281. LENY VERMEULEN, woonde bij haar ouders in Rotterdam-Zuid rond de jaren 1960
  Naar haar ben ik op zoek. Zij heeft in die tijd kennis gehad aan mijn inmiddels reeds lang overleden zwager Gerrit Grooters.
  Leny had een heel goede relatie met mijn in 2013 overleden echtgenote Willy. Ik zou Lenie graag nog/weer ontmoeten.
  Als u me kunt helpen, heel graag.
  Thomas Blokland
  Dirk Tersteeglaan 25 te 1411 ME NAARDEN
  Th.Blokland@gmail.com
  Th.Blokland@gmail.co

 282. Vroeger zat er een patatzaak in het zwaanshals net om de hoek van de zaagmolenstraat.
  De naam van de patatzaak was van der zanden.
  Is er iemand die er nog een of meer foto’s van hebt dat zou leuk zijn voor in de oud Rotterdammer.
  Peet Kolart.

  • Vroeger zat er een patatzaak in het zwaanshals net om de hoek van de zaagmolenstraat.
   De naam van de patatzaak was van der zanden.
   Is er iemand die er nog een of meer foto’s van hebt dat zou leuk zijn voor in de oud Rotterdammer.
   Peet Kolart.

 283. Zijn er onder de Vakantiegangers van D.O.R mensen die voor mij verwoed Verzamelaar van Politie-Items, wat foto’s zouden willen maken in het buitenland van Agenten, Pol-auto’s, Pol-boten, of Politie bureaus ?
  Hartelijk dank.
  Rob P.Kanaar.
  rpk@dieetgoed.nl

 284. Oud vrijwilligers van de Zonnebloem Capelle gezocht i.v.m. de viering van het 40 jarig bestaan op 29 september. Opgeven kan via email bij onze secretaris Henny Aerts: aeve@hetnet.nl

 285. Zijn er nog onder de oud Rotterdammers die een Sigarenmaker gekend hebben, vier zonen van Henri van Loon hebben dit beroep uitgeoefend in de jaren voor- en na WO-1.

  alle info is welkom.

 286. Ik zoek Cocky Klomp. In de jaren vijftig woonachtig omgeving de Lindtstraat. Haar broer was penningmeester van SDH (Streven doet herleven) Ik ben benieuwd hoe het met haar gaat?

 287. Wie heeft er belangstelling tegen de eerste jaargangen van het blad wat door de Doelen wordt uitgegeven, dus nu 51 jaar oud

 288. Ik woonde als meisje in de dijkstraat 24 B . Geboren in 1952 en vanuit daar verhuist in 1971. Mijn ouders zijn overleden maar ik ben benieuwd naar mensen die hen hebben gekend. Mijn vader is Joost van Oort en mijn moeder is Egberts Christina Barends.

 289. Rond 1960 was er een winkel met Perzische tapijten gevestigd aan de Coolsingel. Deze zaak zat ongeveer aan de overkant van het Stadhuis, ik geloof in het pand met die gebogen ramen.
  Wie kan mij helpen aan de naam van deze zaak?

  • Michelle deze zaak uit 1960 ken ik niet maar ik weet dat voor de oorlog er tegenover het Stadhuis eveneens een zaak met Perzische tapijten met gebogen raam was. Als klein meisje vond ik dit prachtig. Tot op een dag een Russische diplomaat een bom in zijn tas had een juist voor deze zaak opgeblazen werd. Ruit natuurlijk aan diggelen. Vond het heel erg. Dat zal omstreeks 1936 geweest zijn.

   • Dank u wel voor uw reactie, wat bijzonder dat u dit weet! Ik hoop dat er nog meer lezers zijn die informatie kunnen verschaffen.

 290. Hallo ik ben netty westerbaan geboren 1957 in de hamelstraat ik zat op de dr de visser school aan de Pijnackerstraat ik ging altijd mijn vriendje ophalen zijn naam was henkie bonten ik heb nooit meer iets van hem gehoord is er iemand die hem kent of kende zou zo graag willen weten wat er van hem geworden is ! En als er nog evt andere van de dr de visser dit school dit lezen en die mij toevallig ook kende heel leuk als jullie zouden reageren was armoede maar wat een leuke tijd groetjes netty

  • Ik ken wel een Henk Bontes ook geboren in 1957 en heb inmiddels contact met hem gehad.
   Hij kent jou ook nog en zou het wel leuk vinden om contact te hebben. Voor contact gegevens kan je mij mailen.
   jmersel@gmail.com

 291. Ik ben op zoek naar foto”s van:
  WBR-rijwielen op de Beijerlandselaan.
  En wel van de jaren 1950-1960.

 292. Wie kent/kende de familie Steijn-Roks uit de Oranjeboomstraat in Charlois? Na de dood van moeder Cecilia zijn alle kinderen uit huis geplaatst en ondergebracht in weeshuizen/pleeggezinnen verspreid over het land. Ik heb het nu over lang geleden, mijn vader is in dit gezin geboren in 1916.

 293. Wie heeft gekend Pieter Muizer, geboren te Spijkenisse op 3 december 1918 en woonachtig te Rotterdam? Hij was in 1940 gemobiliseerd bij de infanterie.

 294. Wie kan mij helpen aan een foto van ijssalon Jehro aan de 2e Middellandstraat, eind jaren vijftig/begin jaren zestig?

 295. Is er iemand die Lorenzo kende in 1968 werkte hij in de R’damse haven en woonde in de Havenstraat in zo’n hotel voor havenarbeiders. Hij heeft een meisje (Pauline Verheul) verwekt bij Hennie de Galan, die in de Schoonderloo straat woonde, zonder het ooit geweten te hebben. Hij was toen 27 jaar.

 296. Hallo ik ben op zoek na mensen die mij meer willen of kunnen vertellen over mijn opa jan breur uit Rotterdam. Ik weet alleen dat hij overleden is tussen 1996 en 2000 hij viste graag en kon heel goed tekenen/schilderen en dat het een grote man was. hij heeft een dochter marjan uit gouda en ik weet dat hij nog meer kinderen heeft in rotterdam. Ik zou heel graag willen weten wie mijn familie is . ik hoop dat iemand mij kan helpen al weet ik voor de rest niet zo veel over hem.

  • Hallo Cheryl.
   Ik heb een Jan Breur gekend die omstreeks 1944 geboren is. Weet jij ook of en waar hij in militaire dienst heeft gezeten?

   • Hallo w.j. visser ik zou het niet weten ik weet alleen dat hij schilder was en werkte in de rotterdamse haven ik weet helaas voor de rest niks over hem hoop dat we het over de zelfde jan breur hebben hartelijk dank voor u reactie

 297. In de maand maart 2017 verbleef ik in Monte Gordo(Portugal) in hotel Yellow Beach.We ontmoetten daar het echtpaar Keijzer uit Gouda. We kregen van hen enkele oud rotterdammers om te lezen.Op de dag van ons vertrek naar Nederland wisselden we onze emailadressen uit. Kennelijk is het adres van fam.Keijzer niet geheel juist want verzonden emails komen als niet verzonden weer terug.Hopelijk kunnen zij alsnog reageren om ons het juiste emailadres verstrekken.

 298. Reünie Sociëteit Sympathie

  Save the date.
  Zaterdag 30 september is het zover!
  Dan willen wij een reünie organiseren van Sociëteit Sympathie. Wat eind jaren 60 ooit begonnen is als een gelegenheid waar een groepje jongelui samenkwam om met elkaar te discussiëren en te luisteren naar muziek, groeide uit tot een ontmoetingsplaats voor de jeugd van IJsselmonde.
  Denk terug aan fijne momenten tijdens de vele films- en thema avonden, kerst-inn, happy hours op vrijdag, sportdagen, optredens en disco’s.
  Graag willen wij jullie dit gevoel weer eens laten herbeleven.
  De locatie is bekend. Nu zijn we nog op zoek naar JOU!
  Daarnaast zijn we nog op zoek naar archief-, film- en fotomateriaal of iemand die weet waar we moeten zoeken.

  Meld je vandaag nog aan bij onderstaand mailadres.
  Je krijgt dan toegang tot onze Facebook – pagina en we houden je op de hoogte.
  Caroline van Rikxoort
  Bram Poldermans
  Remco van Keulen
  remcovankeulen1@hotmail.com

 299. Wie kent Inge Hamer. Rond 1960 werkte ze bij een accountantskantoor aan de wijnhaven
  Ik heb in die tijd verkering met haar gehad.
  Weet iemand waar ze nu is en of ze nog leeft,
  Ik zou ze graag naar al die jaren willen spreken

 300. Ik ben op zoek naar Hanny Verwest. Ze woonde in de Allard Piersonstraat en ik zou graag nog eens met haar willen kletsen over vroeger.

 301. astrid tuk 1960 kamp de heigeul in Esbeek kamp van ankerclubhuiswerk de havenstraat rotterdam. jij was 10 en ik 9. zou dolgraag willen weten hoe het leven voor jou verder is gegaan. het was juli gez. kamp van overschie,de havenstraat en gaffeldwars.mijn tel 0104506856. tot spoedig horens.

 302. Ik ben Piet Stoorvogel en ben op zoek naar Gerrit Voogd.
  Hij woonde in de Tulpstraat en zijn broer woonde tegenover hem.
  Gerrit is ongeveer 80 a 82 jaar.
  Het laatste bericht woonde hij aan de Slinge.
  Wie helpt?

 303. Ik ben Piet Stoorvogel en ben al lang op zoek naar
  Gerrit Voogd hij woonde vroeger in de Tulpstraat zijn
  broer Jan woonde aan de overkant.
  Gerrit is ongeveer 80 a 82 jaar. Laatste bericht woonde hij
  aan de Slinge.
  Wie helpt? telefoonnummer 0180396444

 304. Aangeboden Tijdschrift de Kroniek van de HGR. Het betreft jan 1999 (nr. 117) tot en met jan 2009 ( nr. 168)
  Gevraagd Jokers van speelkaarten.

 305. Mijn naam is Peter ik ben allang
  op zoek naar mijn nicht Ria de
  laatste keer dat haar gezien heb
  was bij de Hema in Rotterdam
  zij was toen met haar zus Yvonne
  en haar vader Jaap ze vertelde me dat ze in Schiedam woonde
  op het grote kerkplein daarna
  heb haar nooit meer gezien
  wij waren bijna altijd samen vroeger en konden goed met
  elkaar samen zijn.
  ik wil Ria graag weer ontmoeten
  dus Ria als je dit lees of je zus
  of een bekende neem dan a.u.b.
  contact met mij op 0614175790.

 306. Ik zoek Willie en Piet Ruis (Ruys?)
  In de 50’er jaren gingen onze ouders Van den Bent en Ruys en tante Cor Wessels altijd gezamenlijk op vakantie, ook mijn broer Hans en Henk, de zoon van tante Cor, waren hierbij, helaas is Henk jaren geleden al overleden
  Ik ben Ger v d Bent, geboren 4 maart 1947 en ik geloof dat Piet ook van 1947 is en dat Willie 1 of 2 jaren ouder is
  Opa Ruys had geloof ik een of meer vrachtauto’s ?
  Ik woon zelf al sinds 1984 in de USA, mijn email adres is
  gercamper@hotmail.com
  Graag zou ik van jullie willen horen !!!

 307. Aangeboden: alle jaargangen van de Oud Rotterdammer
  v.a. 4-10-2005 tot heden alleen voor de echte verzamelaar.

 308. Ik ben op zoek naar fotomateriaal van een stukje Rotterdam wat je niet vaak terug vind op foto’s. Graag zou ik foto’s willen hebben van het gebied rond de Ceintuurbaan in het Kleiwegkwartier zoals dit er vroeger uitzag. In het verleden zaten hier bedrijven zoals suikerwerkfabriek m&ps Smulders, Carrosseriefabriek Lith en Spronk. Ik zou het leuk vinden fotomateriaal van deze bedrijven en de omgeving zoals deze er daar vroeger uitzag te kunnen zien.

  • Beste Patrick ik heb van oktober 1955 tot maart 1971 in de prins Frederik Hendrik straat gewoond op nr 16b. In die tijd was er ook tussen de Ceintuurbaan en de Juliana van stolberglaan een groot kolen overslag terrein van de fa van Weelden. Met de komst van het aardgas in 1963 is er een einde gekomen aan de kolen overslag. Voordat er eind jaren 60 een politiebureau werd gebouwd. Werden er door de politie in beslag genomen auto’s opgeslagen in één van de oude kolen loodsen. Op het terrein tussen de Ceintuurbaan en de Prins kwam een groot pand van BBC later ABB. Nu is er de electronicazaak van Correct gevestigd. Ik hoop dat je wat aan deze info hebt. In de Oud Rottetdammer is het kolenoverslag gebeuren een keer beschreven incl foto’s

 309. Geweldig dat verhaal over de vondst van het dagboek van Cornelia de Jonge-Willemsen in de laatste Oud Rotterdammer. Er ligt vast nog veel informatie over de oorlog op verborgen plekken. Een schat die pas tevoorschijn komt als er opgeruimd wordt. Misschien is er zelfs wel iemand die zich herinnert dat opa of oma vertelde over een muur die het Scheepvaartkwartier afsloot tijdens de oorlog. Je moest een pasje hebben om de wijk in te mogen. De hele wijk werd gebruikt door de Kriegsmarine. Onlangs vertelde iemand mij dat hij als kleine jongen langs de Westersingel hulsttakken had geplukt om deze voor de kerst aan de wachtsoldaten bij de muur te geven in ruil voor iets te eten tijdens de hongerwinter.
  Laat me alsjeblieft weten als je ook iets hebt, al is het nog zo weinig.

  • Elly,
   Heb jij foto’s van alles wat de moffen gebouwd hebben voor het plan Citadel.?
   Heb jij ook de tekeningen en luchtfoto’s ?
   Mij vriend was zoon van de dominee van de Noorse kerk.
   vgv
   Piet Byrman 88 jaar

   • Beste Piet,
    hartelijk dank voor je reactie. Ik heb nooit gehoord van het plan Citadel. Kun je me daar meer over vertellen? Ik heb verschillende foto’s van de muur rond het Scheepvaartkwartier, maar dat bedoel je geloof ik niet? Misschien heeft die vriend van je nog herinneringen over de oorlogsjaren, misschien van zijn vader? Ik heb wel eens gehoord dat het verzet bij elkaar kwam in het Noorse Kerkje. Daar zou ik best eens wat meer over willen weten.
    Met vriendelijke groeten,
    Elly

 310. ik ben Nellie van Dijk en ben geboren op de pleinweg en zat op de zwarte waal straat op school in de jaren 1956 tot 1960, en speelde na schooltijd in de speeltijd van de tarwebuurt

 311. Mijn schoonmoeder Maria Hobo-Lamers (Meisjesnaam: op de lagere school: Ria Lamers, geb. juli 1934) is op zoek naar Rietje Nieberg. Zij zaten samen op de lagere meisjesschool in Charlois (Rotterdam-Zuid, van ca. 1940-1946). Ze zou heel graag met haar in contact komen!

  • Woonde je schoonmoeder op de Pleinweg en ging ze ook nog naar school op het Eriaplein ? Dan ben ik ook nog een klasgenoot van haar,

   .

 312. Basketball vereniging RZ – Rotterdam-zuid, bestaat 60 jaar en we zijn opzoek naar oud spelers of leden. Wij houden op 1 JULI a.s. onze jaarlijkse afsluiting van het seizoen. Dit willen wij delen met oude bekende. Graag zouden wij met U in contact komen en misschien kent U nog meer mensen, zodat we er een leuke reünie van kunnen maken. mail info@rotterdamzuid.com

  • Wat leuk, deze reünie. De vorige heb ik helaas moeten missen, maar nu kom ik zeker, samen met mijn vrouw.
   We hopen oude bekenden te ontmoeten. Van enkelen weten we dat ze ook komen.
   Is er historisch materiaal zoals foto’s, teams en het speelprogramma’s die we toen nog om de paar weken per post kregen.

 313. ik zoek Leny vos zij woonde aan de slagwerkstraat in Rotterdam…zij was in de oorlog evacue in Friesland in Dantumawoude aan de Dammelaan…Mijn moeder woonde daar ook en heet Anneke Bosch en heeft het vaak over haar

 314. Rink Hof zoekt Sophia Maria “Riet” Hoek. Vermoedelijk is/was zij getrouwd met Henk de Vos. Haar dochter heet Pita. Riet is een jeugdvriendin die ik ontmoet hebt in de vijftiger jaren. Zij woonde toen in De Heervranckenstraat in rotterdam. Graag wil ik weten wie weet waar Riet woont. Riet is geboren in 1934 op 18 september.

 315. ik zoek frits beers weet dat hij in in pension in kralingen zit de eigenares heet truus? die veel biljart . hij zit veel bij driessen die een [gedoogd] garage heeft en daar werkt een Ed. verder werkte hij bij de wegenwacht. wie kan mij meer vertellen, adres of iets anders

 316. ik zoek frits beers weet dat hij in in pension in kralingen zit de eigenares heet truus? die veel biljart . hij zit veel bij driessen die een [gedoogd] garage heeft en daar werkt een Ed. verder werkte hij bij de wegenwacht. wie kan mij meer vertellen, adres of iets anders

 317. Ik ben op zoek naar Rotterdammers uit de jaren ’40-’45 die in Italië terecht zijn gekomen. Ik heb enkele namen gevonden die misschien worden herkend. In Italië denkt men dat deze mensen Rotterdammers waren, maar het is mijns inziens ook mogelijk dat ze opvarenden waren van schepen die uit Rotterdam kwamen. De namen die ik heb: Gerrit Giot, Filippo? van der Werf (hij was de zoon van Willem en werd bijgenaamd Filippo in Italië), Cornelis Gerard Wiskie, Johan Heymen, Andries Postma, Dirk van der Biezen

 318. Ik zoek foto’s van de Ommoordsestraat in Kralingen uit de jaren vijftig. Er is er mij maar een bekend van uitgeverij Voet.

 319. Mijn moeder Bep Rietberg is op zoek naar gerrit sloof of familieleden geboren rond 1925 in Rotterdam. Woonde op schildstraat 8a Rotterdam zuid. Opgepakt door Duitsers in 1943 en terecht gekomen in Zwolle /kampen.

 320. Ik werkte van 1958 tot 1960 bij Kledingfabriek De Industrie aan de Essenburgsingel. Daar werd de kleding gemaakt voor Bervoets Kledingmagazijnen. Ik werkte op kantoor met o.a. Piet van de Voort (chef), Greetje Tieleman, Ans Graafland, Engel Leenen, Wil Verkerk
  Ik ben benieuwd of deze oud-collega’s nog in leven zijn en hoe het met hun gaat

 321. Koos (J.W.) van de Poll, Paarlstraat, Afrikaanderwijk, periode ongeveer 1935 – 1955. Stoker bij de RTM. 1944/45 verzet Rotterdam Zuid. Alle informatie, fotos, verhalen welkom. Hij was mijn biologische vader.

 322. ik heb met plezier het verhaal van Kees van Hoeckel gelezen over Kinderpret en kattekwaad in Van Heusdestraat.(OR dd. 18 april 2017).
  het maakt veel herinnering los en geeft een goed beeld van die tijd.
  ook het drama met Jan van de Wielen vergeet ik ook nooit.
  grappig te lezen dat ik toen gewoon Jan (de oudere broer van Ruud en Rien) genoemd werd haha.
  het is voluit Mink Johannes de Widt, later met de meisjes vond ik Mink veel interessanter klinken haha.
  ik heb zelf jammer genoeg geen foto’s van de straat kunnen vinden.
  het was een goed verhaal.

 323. Wie o wie kan mij helpen.
  Het lijkt wel of niemand erover wil praten.
  Dit is mijn laatste hoop 🙂

  Wie kan mij iets meer vertellen over het August Herman Frankenhuis, vooral over de periode 1940/1950

 324. Wie heeft er nog foto,s van de Rietvinkstraat in Rotterdam het gaat om de jaren 1952 en later.
  De Rietvinkstraat was altijd mooi versierd enwaren veel kinder spelen.Of weet iemand waar je kan vinden of op zoeken .
  Bij voorbaat dank.
  fam Plomp

 325. Graag zou ik in contact treden met Emilie Marie (Mill of Milly) Cohen of haar kinderen, als ze die heeft gekregen. Ze is geboren op 20 januari 1918 in Amsterdam. Haar ouders waren Mozes Cohen en Johanna Sophia Baren(d)s. Ze zijn op 9 oktober 1936 komen wonen in de Iepenlaan 11 (nu Ribesstraat) in Schiebroek.

  Ze zijn op zoek naar haar en/of haar eventuele kinderen voor een speciale bijeenkomst. Alle hulp is meer dan welkom!

 326. Wie heeft nog foto,s uit de rietvinkstraat in Rotterdam van Koninginnedag.
  Het gaat ongeveer uit de jaren 1955 of later of eerder.
  Misschien weet iemand ,waar je zoeken moet.
  Z.Plomp.
  ze.plomp@ziggo.nl

 327. Ik zoek Leen van Roon, eind zestiger- begin zeventig jaren woonachtig aan de Urkersingel in Rotterdam-Zuid, wij waren collega’s bij drukkerij den Boer aan de Grondherendijk in Zuid.

  Graag zou ik nog in kontakt komen met hem!

 328. Hallo, Ik heb een aantal dinerborden (gemerkt Brown-Westhead, Moore & co) met daarop een stempel van een bedrijfsnaam en een adres: Rooseboom & co, Zuidblaak 70 Rotterdam. De borden dateren van de laatste helft van de 19e eeuw. Heeft iemand enig idee wat dit voor een bedrijf was?

 329. In 1948 heeft mijn moeder, Maatje Klaasse, 6 maanden in Rotterdam gewoond bij haar tante, mevrouw Marie Kuijper-Buijs, aan de tweede Balsemienstraat. Mijn moeder kwam uit Zeeland, haar moeder was ernstig ziek en kon niet voor haar zorgen. Ze ging toen zij bij haar tante in Rotterdam woonde, naar de Oranjeschool naar de derde klas. Er waren twee meisjes met wie ze speelde: Hennie Schoenmaker en Gerda Kooistra. Zij woonden vlak bij de tweede Balsemienstraat. Ze haalden samen vaak zoethout bij de drogisterij. Mijn moeder is benieuwd hoe het met Hennie Schoenmaker en Gerda Kooistra is en zou graag indien mogelijk nog eens contact met hen hebben. We zijn benieuwd!

 330. Ik ben op zoek naar alles van en over de rockgroep Led Zeppelin in Rotterdam en dan met name alles wat met hun concerten van 1969 tot en met 1980 van doen heeft: hoe verliep de avond of eigenlijk nacht en wat vond u ervan? Ik zoek dus herinneringen, entreetickets, aankondigingsposters, foto, film en wat dies meer zij. Of als u er geen afstand van kan of wil doen, zou ik er toch graag van vernemen i.v.m. langlopend onderzoek naar wel en wee van de heren in Nederland. Was u erbij of kent u iemand? Ik was alleen in 1980 in Ahoy. Op 4 oktober 1969 was ik 6 en wist de weg nog niet naar de Doelen en op 11 januari in 1975 was ik 12 zonder grote broer dus geen Ahoy voor mij.
  Alvast dank en groet
  Sjaak Seegers
  0614407948
  love-stift@wxs.nl

 331. In een eerdere editie van de Oud-Rotterdammer stond een foto van Boezemsingel 130. Er kwam een reactie van iemand die wist dat in dat huis tot eind 1942 gevestigd was de huisartsenpraktijk van Dr Sylvain Winkel, die in juli 1943 werd vermoord in Sobibor. Ik kan deze reactie niet meer terugvinden. Heeft iemand nog herinneringen aan Dr Winkel?

 332. Van 1949 tot 1952 verbleef ik als jong meisje in Huize Maria Magdalena in Overschie. Nu bouwt Jan Slagter van Omroep Max daar een mooi verzorgingshuis voor 65~plus. Heb de foto gezien van het gebouw en het roept veel herinneringen op. Wie heeft hier ook goede of minder goede herinneringen aan= Graag Uw reaktie.
  Nora de Boer

 333. Goedemorgen LS.
  In onze familie met wortels in Rotterdam wordt de uitdrukking “dat is de hei over naar het sluisje” regelmatig gebruikt.
  Weet iemand of dit een echt Rotterdamse uitdrukking is?
  Buiten onze familie kent niemand deze uitdrukking.
  Wij vragen ons af wat de oorsprong van deze uitdrukking is.

  • Hoi ik ben Ton van Giessen en woon nu in Groningen. Ik had een tante de zus van mijn moeder die kwamen van Charlois van de Sluisjesdijk, En die tante had een hondje. Als dat dier voor het raam zat zei ze vaal Keesje zit de hei over te kijken of de baas al komt. Dus ik ken die term wel.

   • Ik denk dat het van charlois af komt van voor het graven van de waalhaven en heeft denk ik met Heiplaat te maken.

  • Je zou het eens kunnen navragen op de website van engelfriet: prachtige website van een oer Rotterdamse familie. Als die het niet weten…..

  • de hei over naar Sluisjesdijk is een Charloisse uitdrukking mijn vader zei dat regelmatig en in mijn familie wordt dat ook nog gezegd. Het is zoiets als met een omweg naar je doel gaan denk ik.

   M.C. de Heer-van Es

   • Het is inderdaad en echte Rotterdamse uitdrukking. Tussen Pernis en de Heyplaat lag Buurtgemeenschap de Hey, verdwenen eind jaren 50 voor de aanleg van de Rotterdamse haven.In het verlengde van Pernis, de Hey, Heyplaat ligt de Sluisjesdijk.

 334. Nog een vraagje mijn vader heeft in de jaren 60 gevaren op de ss-samarinda .zijn naam is mattheus jansen en woonde in crooswijk aan de hugo de grootstraat, ik heb een foto waar hij en een andere man opstaan op de boot. zijn er nog mensen die daar ook op hebben gevaren in die tijd.

 335. Op de Zaagmolendrift 10-a in Rotterdan Oude Noorden was van 1917 tot 1958 de kapper-zaak (barbier) van Johannes Rosbergen en Klaasje van IJperen..

  Graag zou ik meer over deze zaak (evt. foto’s) en de beide echtelieden willen weten…. Ook of er evt. kinderen uit dit huwelijk bekend zijn.

  Peter van IJperen (pajvanijperen@upcmail.nl)

 336. ik ben opzoek naar mensen die in de hugo de grootstraat hebben gewoond en mijn vader math jansen( fam rozenburg). die had nu 75 geweest kende. ik heb er zelf tot mijn zevende jaar gewoond, ik zoek ook foto, s van het hofje,

  • Ik heb zelf tot mijn 22 jaar daar gewoond maar de naam jansen zegt mij niks wat de fam rozenburg
   dat kom mij wel voor.
   Ed olffers

  • Ja ik heb hem goed gekend,was bevriend met zijnzus willy jansen .ken de familie jansen rozenburg dus goed.een foto van hethofje heb ik in mijn bezit

 337. Het gezin van Mozes Cohen woonde tijdens de oorlog aan de Iepenlaan 11 (nu Ribesstraat) in Schiebroek. Ze hadden drie kinderen Emilie Marie (Mill) (1918), Frans Johan (1919) en Hans Maurits (1925).

  Mozes Cohen (1885) is overleden op 1 januari 1945. We zijn op zoek onder welke omstandigheden hij is overleden. Weet iemand of het een natuurlijke oorzaak had of dat het te maken had met de oorlog?

  • 1. De Sicherheitsdienst heeft tientallen joodse rotterdammers in koele bloede vermoord vanaf september 1944-mei 1945, zowel gemengd getrouwden als opgepakte onderduikers, waaronder de neef van mijn oma.

   2. In de hongerwinter is menig joodse onderduiker van honger overleden, hetzij binnenshuis danwel na eerst op straat te zijn gezet. Het is bij veel overledenen niet meer na te gaan in welk stadium van de hongersnood de onderduiker op straat werd gezet, in sommige gevallen waren de onderduikgevers radeloos geworden van de honger, maar in andere gevallen waren de onderduikgevers minder barmhartig.

   Het is een taboe waarvan historici het bestaan wisten in de jaren 70 maar per geval niet konden nagaan wat er precies is gebeurd. Het enige bewijs hiervoor zijn de vele joodse slachtoffers die geen vrijstelling hadden van transport, maar wel zijn overleden in de Rotterdamse straten.

 338. Mijn ouders, beiden oud Rotterdammers waren vroeger fervente bezoekers van De Instuif in de Van Vollenhovenstraat eind jaren 50.
  Mijn vader wordt in juli 80 jaar en voor zijn feestje (jaja, ze dansen nog steeds) wil ik oude vrienden van De Instuif opsnorren, al ben ik mij bewust dat dit zeer lastig gaat worden.
  Het gaat om Henk de Bruin en hij woonde op de Willem Buytenwechstraat en Ria van der Post. zij woonde op de Korte Kade in Kralingen.
  Kent u (één van) hen??? Neem contact op.

 339. Voor een verrassing, ben ik op zoek naar JAN BAKELAAR .
  Werkt in 1990 bij een Fa in Arkel die spankabels in beton verwerkte. Hij woonde destijds op de Bergselaan , kwam veel in Café “Eldorado ” aan de Schieweg had een zoon en een relatie met Stanja.
  SVP spoed !! 0104707634. Help !

 340. polonia heeft, samen met haar dochter Aluzia in het verzet gezeten. Zij is in 1944 gestorven. Omgebracht? Wie heeft informatie over haar over wat er in 1944 gebeurt is

  • Adriaan Z. Ik denk dat je vriend Joris Boddaert het wel bezit !! Of hij het ook kan vinden in z’n studio is een tweede.

 341. Kan ik iemand een plezier doen met jaargangen vanaf 2003 van het blad oud charlois van de stichting historisch charlois ?

 342. Wie kan mij helpen om in contact te komen met een vroegere vakantievriendin ontmoet begin 1960 op vakantiecentrum Heidebad
  te Epe. haar naam was Giny den Ouden en woonde in de Multatuliestraat wijk Spangen

  • 13 jaar Rotterdam. Daar moet ik toch genoeg in vinden voor mijn boek: “toen Hugo en Lies verkering kregen” (dat was in 1946).

   Ik schrijf dat boek, omdat mijn kinderen, inmiddels al weer 38, 36 en 33, alleen maar welvaart kennen en niet weten hoe het is om met 12 mensen op de Huigendijk op nummer 35 woonden. Wat is de vraagprijs?

 343. Het Rotterdamse Calandkoor kan wel weer wat nieuwe leden gebruiken in de leeftijd vanaf zo’n 50 / 60 jaar, maar jonger mag natuurlijk ook. Vind je zingen leuk, kom dan eens langs tijdens onze repetitie: iedere woensdagavond om 19.30 uur in de Caeciliakerk, Zocherstraat 90. Of bel onze secretaresse: 0104563531 of mail info@calandkoor.nl. Je hoeft geen topper te zijn: samen komen we tot de mooiste optredens. We zingen een breed oeuvre, van Beatles tot Bach: zie daarvoor ook onze website calandkoor.nl/repertoire .

 344. Informatie van mijn familie is zeer welkom…

  Wie heeft informatie over Boxer Gerard van Loon zijn debut als light heavyweight was in 1931. Kwam hij uit Den Haag of Rotterdam?
  Heeft iemand wellicht nog een foto of affiche beschikbaar. Alles is welkom.

 345. Gezocht Jokers van speelkaarten. Postzegels zijn ook welkom.
  In bezit van oude grammofoonplaten jaren 60-70 en ouder (zowel 33 als 78 toeren). Laat me weten wat u zoekt?

  • Beste heer Louwes,

   Als enorme muziekliefhebber verzamel ik oude LP’s en singletjes uit de jaren 60 en begin 70.Wellicht heeft u iets waar u mij een plezier mee kunt doen.
   Ik hoor graag van u.
   Met vriendelijke groeten,

   Chris van Mourik.

 346. Voor onze klas op de Petraschool in Schiebroek Rotterdam zijn we een reünie aan het organiseren. Onze klas zat er van 1969 t/m 1975.
  We missen nog van de leerlingen: Sandra Smulder en Henry van Wijk. Van de leerkrachten: Jan Steigenga, Gerry Meyer en Nel van Aller. Berichten over deze personen kunnen worden gestuurd naar jzvanderland@gmail.com. Grt Els Priester en Jolanda van der Land

 347. Mijn lieve oma adrie Zonneveld en mijn opa cor van der steen. Wie kent ze mijn opa is al in 2012 overleden. Mijn oma leeft nog en kom regelmatig bij haar.

 348. FRITS de GOEDE (drogisterij-parfumerie) was een gerenommeerde zaak op de Lijnbaan in Rotterdam-Centrum.
  Tussen de jaren 1966 en 1968 was er een leuk team bij de genoemde drogisterij/parfumerie werkzaam. Inmiddels is die zaak verdwenen en hoe aardig zou het zijn herinneringen op te halen aan die zaak en de omgeving. Zou graag met de “meiden” van toen (Marijke, Alice, Els, Lydia, Trudy en Mary) in contact komen voor een eventuele reunie. Laat graag van je horen.
  Elly van der Maas- van der Werf.

 349. SPANGESEKADE
  Samen met enkele oudbewoners van de Spangesekade ben ik bezig met de beschrijving van de geschiedenis van de Spangesekade tussen de Genestetstraat (café De Schie) en de Spaanse Bocht in de periode 1945-1970. In dit verband hebben we behoefte aan een (zo compleet mogelijk) overzicht van alle bewoners en bedrijven (met huisnummers) van dit deel van de Spangesekade. Heeft u in die periode op de Spangesekade gewoond dan zou ik graag bericht van u ontvangen. Alles graag met huisnummers. Ook informatie over buren en bedrijven op de begane grond (zo mogelijk ook met huisnummers) en foto’s van de straat zijn van harte welkom.

  Wim van de Leur

  wj.vandeleur@chello.nl

  0636.395.417

  0181-777.247

 350. Beste mensen, ik heb een reunie georganiseerd voor de lagere school De Pijler in Zuidwijk voor de groep van 1962 t/m 1969 die bij mij in de klas hebben gezeten. Ik zoek de volgende personen nog: Machiel van Sint Annaland, Vera en Nora Weski Anja de(n) Boer Henk Blad Peter Teenaert, Simone Wellinga, Corrie Zijlstra, Fia Willemstein, Anneke de Groot, Phyllis Kliphuis, Anja den Boer, Marianne Kannengieter en Willie Klein. Dit zijn natuurlijk allemaal hun meisjesnamen. De rest is allemaal gevonden. De reunie vindt pl,aats op zaterdagmiddag 22 april om 15.00 uur in (voormalig) cafe Erens op de SLinge (Zuidwijk) en heet nu cafe Sas. Ben blij met ieder bericht over 1 van deze oud klasgenootjes dank je wel! Renny de Graaf-Duijm

 351. hallo beste mensen ,ik ben 64 jaar en ik ben bezig om mijn oude hobby weer op te pakken het betreft treinjes en huisjes en rails excetra om op een plaat te maken daarom mijn oproep ,heeft u nog spullentjes staan op zolder of in een schuur dan wil ik ze graag op komen halen .

  tel:06-34931603
  rinus_bea@msn.com

 352. Ik heb tijdens een ontruiming van een woning in Rozenburg , een boekje gevonden van een vriendenclub uit Rotterdam w