Oproepjes

Op zoek?

Op zoek naar een oude bekende of herinneringen uit de oude doos? Plaats hier uw oproep.

 

 1. Wie kan mij meer vertellen over de medewerkers en het bedrijf:
  Corcela
  Naai/ lingerieatelier
  Wijnhaven 3
  Rotterdam
  Dit eind vijftiger begin zestiger jaren.
  Mijn moeder Agnes de Jong was daar werkzaam en het lijkt mij leuk om hier iets meer over te weten te komen.

  • Beste Cora,
   Hier reageer ik op de schrijfwijze en wat de branche was.
   Je bent op zoek naar Confectiefabriek Corsela. Blijkens de vele personeelsadvertenties was dit een atelier op de 9e etage van het Witte Huis. Het fabriceerde corsets, bustehouders en lingerie.
   Uit een krant uit 1966 blijkt, dat de onderneming ook een atelier in de Bommelerwaard had.
   In het tijdschrift Moeder; practisch tijdschrift voor de vrouw in het gezin, adverteerde Corsela met een moederschaps- en voedingsbeha. En in het Parool van 15 juni 1957 met de echte American Look.
   Zoek eens verder in Delpher, het digitale media-archief.

 2. Ik ben voor mijn vriendin op zoek naar haar vader. Haar moeder heet Jeltje Hartog ( geb 21-7-1945) opgegroeid in de Adrianastraat 110c. Zij wil helaas niet vertellen wie de vader is. Jeltje heeft gewerkt in een snackbar en had toendertijd 2 vriendinnen Nanda en Beppie. Wie kent deze vriendinnen? En wie weet wat meer over het verleden van Jeltje?

 3. Mijn vader geboren in 1957 te Rotterdam en zoekt familie in Rotterdam.
  Destijds is hij afgestaan en in een kinder/zuigelingen tehuis geplaatst, daar is hij tot zijn vierde verbleven tot hij werd geadopteerd.
  zijn volledige naam is Ronald Suijkerbuijk, toen hij uit huis geplaatst is is zijn naam voor de wet veranderd..
  Ook weten we niet of we de naam goed gespeld hebben.
  Hij schijnt nog een oudere broer te hebben die door oma is opgevoed.
  Het zou kunnen zijn dat zijn biologische moeder Catherina Suijkbuijk heet maar ook dat is niet zeker, weet iemand iets? we horen het graag.
  Vader is sowieso onbekend en zijn biologische moeder is inmiddels al overleden.

 4. Hallo, weet iemand nog de voornaam van de Hr. Ooms.
  Hij was de leraar in smeden aan de Ambachtschool in de jaren 60.
  Ik ging daar tussen 1961-1963 en had toen Hr. Ooms in smeden.
  Groeten van Pieter uit Zweden.

 5. Ik ben op zoek naar A.N. van Oeveren (Aad) geb. 3 juni 1933. Hij woonde jaren op de Heerjansweg 139 Rotterdam. Zijn zussen zijn Nel Feteris en Ella Streef, hij heeft neven en 1 nicht (Hans Feteris, Conny Feteris en Peter Feteris) van Ella weet ik de namen niet. Als iemand hem kent of familieleden kent hoor ik het graag. Alvast bedankt!

 6. ben op zoek naar petra de jong was 10jaar me vriendin toen ik 16jaar was ze woond toen in adiriaan de jong straat in hoogvliet samen met haar zus adrie we werkte bij de veiling ik corrie alie de wit geb 1948 ik zou zou graag met haar in contakt komen de laatste keer dat ik haar zag woonde ik op een schip toen moesten we over 20 schepen heen op de waalhaven

 7. Ik ben op zoek naar een mevrouw met meisjesnaam Cieremans en voornaam Wil, Willy of Willie.
  Bij leven moet zij nu ca. 65 jaar zijn en waarschijnlijk een andere achternaam hebben.
  Zij heeft op de Keuchenius-mavo gezeten van 1967 tot 1971.
  Haar vader was naar ik meen hovenier.
  Wie kan mij aan een (mail-)adres of een (mobiele) telefoonnummer van haar helpen?

 8. Weet iemand iets van de chocoladefabriek van Hartog? In de overlijdensadvertentie van Daniel Samuel Hartog staat: De fabriek zal worden gecontinueerd door de twee oudste zonen. Hij is overleden 17-3-1810 in Rotterdam. 56 jaar. Weduwe Cornelia van Lier. Via het stadsarchief heb ik een lijst met ondernemers. D S Hartog Chocolade Fabriquer Weste Wagestraat E 556.

 9. Ben op zoek naar medestudenten van de Ped academie Kweekschool met den Bijbel in de periode 1974-1977.

  Namen die ik mij nog herinner zijn:
  Hanneke Mulder, Kees Vermeulen, Bas Huizer, Kees van Eerten, Kees Pols, Sjoerd Vermeij, Wilma Schets, Sjaak (uit Barendrecht).

 10. Ik ben al geruime tijd mijn hersens aan het KRAKEN over de naam van een patatzaak in Rotterdam-Zuid in de jaren ’50-’60.
  Mijn moeder en ik gingen altijd winkelen op de Pleinweg. (Winkelcentrum Zuidlpein – hoog bestond nog niet)
  We gingen als laatste naar de V & D, en dan ter afsluiting een patatje halen bij …. ja, wist ik het maar ….
  In ieder geval in de buurt van de Ebenhaezerstraat.
  Deze zaak was een begrip op Zuid en toch weet niemand van mijn buurt- en tijdgenoten die ik ken zich de naam te herinneren.
  Het was in ieder geval niet ‘ Bolle Klaas’.
  Wie kraakt er met mij mee?

   • Ben op zoek naar famie van Nsrdus Bos, biologische vader van mijn moeder Johanna Cornelia Ouwendijk, later Pannenkoek geboren 13_02_1920

  • Ja, dat moet van Putten zijn. Begonnen met ijs, Inderdaad een begrip. Zit er nog steeds, fijne mensen, prima vreten! Onvoorstelbaar hoe die dames daar altijd een hele waslijst aan bestelling maar 1 keer hoeven door te krijgen en alles klopt. Zal balen zijn als die de boel nog eens verkopen. Ik ben verslaaft aan hun hotdogs en krokante kipburgerts!

 11. Ik zoek familie van mijn vader, hendrikus cor ( harry kestens) hij is ter adoptie afgestaan door zijn moeder geertruida kestens te rotterdam. Uit een akte is gebleken dat er meerdere kinderen zijn geboren en dat deze allen zijn afgestaan en het meerendeel een andere vader hebben. Ik heb alleen een geboorte akte van mijn vader geboren op 6-8-1952. En de namen van zijn broer en zussen en het geboortejaar: cornelia ‘44. Els ‘47. Jan ‘49. Mijn vader heeft met zijn trouwen de naam van zijn biologische moeder aangenomen. Daarvoor heette hij van der klooster, van zijn adoptievader. Zijn adoptiemoeder heette bep hegemeyer van haar meisjesnaam. Allen wonenden in rotterdam. Wie kan mij verder helpen of kende mijn oma geertuida kestens uit rotterdam die haar kinderen afstond en naar mijn weten later trouwden met een: de leeuw van weenen achternaam

  • Geertruida 15-6-1923 Rotterdam
   zuster Johanna Maria Kestens
   18-5-1925 en overl 12-6-2006 x van Esch
   zie grafsteen Heerjansdam.
   Willem Jacobus
   22-12-1930 overl 27-6-1946.

   • Hallo Willem dank je wel voor je bericht. Zou je mij privé wat meer kunnen vertellen hierover? En wie die andere personen zijn die u vermeld zonder achternaam?

 12. Ik ben op zoek naar informatie over Willem Geurtz, geboren in 1905 in Rotterdam en bij leven vijfvoudig wereldkampioen mondharmonica. Gehuwd in 1925 met Lena Bastiana Overkleeft. Een gezinskaart in het Stadsarchief vermeldt 3 kinderen: Louisa Jacoba, Magteld en Johannes. Willem woonde uiteindelijk in Meerweide in Rotterdam-Zuid, waar hij in 1985 voor de laatste keer speelde op de mondharmonica. Ik wil graag meer weten over deze bijzondere man.

 13. Zijn er misschien mensen die mijn vader Gerrit van den Bos gekend hebben geb 17-03-1922 te Rotterdam.
  Hij was heel actief in de oorlog in het verzet . Wij hoorde het pas na zijn overlijden want hij wilde nooit over de oorlog vertellen. Wat ik weet is dat hij een verboden krantje rond deelde en mensen hielp onderduiken en voedselbonnen rond bracht en zelf aan het eind is onder gedoken ergens bij of in Holten op n boerderij meer weten wij niet. Hoop dat er nog mensen zijn die hem gekend hebben

 14. Wie heeft Pieter van Arum gekend? Hij is in 1926 geboren te Rotterdam (en heeft hier tot na de oorlog nog gewoond) en heeft bij R.F.C. Rotterdam gespeeld, volgens mij in het eerste elftal.

 15. Wie heeft mijn Opa Pieter Nicolaas van Arum gekend? Hij is in 1926 geboren te Rotterdam en heeft nog bij RFC Rotterdam gespeeld, volgens mij in het eerste elftal.

 16. Heeft iemand mijn Opa Pieter Nicolaas van Arum gekend? Hij is geboren in 1926 te Rotterdam en heeft nog gespeeld bij RFC Rotterdam, in het eerste elftal volgensmij.

 17. Heeft iemand mijn opa Pieter Nicolaas van Arum (geboren in 1926 te Rotterdam) gekend? Hij heeft nog gespeeld bij R.F.C. Rotterdam, volgens mij in het eerste elftal.

 18. Ik ben op zoek naar een jeugd vriend, wij woonde in de jaren zestig in de Leopoldstraat en trokken veel met elkaar op. Weet iemand waar Henk is gebleven of waar hij tegenwoordig woont of verblijft.
  Graag verneem ik uw reactie. Groetjes Wim Segboer

  • Wim Segboer
   Ken je mij nog, ik woonde op de hoek beneden in de Johan de Meesterstraat naast Wil Pil.
   Ben in 1970 met Joris Weldering getrouwd ook uit de Johan de meesterstraat.
   Hartelijke groeten
   Henny Weldering de Vos

   .

 19. Wie kent Piet Verschoof? In 2017 plaatste ik deze oproep ook al. Helaas heb ik er nooit een reactie op gekregen. Ik probeer het daarom nog eens: Piet Verschoof is een jeugdvriend van mijn vader, Dick de Ruiter (1929). Ze woonden allebei in de Bruijnstraat. Piet is gaan varen als marconist en hij heeft lange tijd in Canada gewoond. Piet had twee broers, Henk en Jan. Mijn vader zou Piet zo graag nog eens zien. In 2017 waren de laatste berichten dat Piet en zijn vrouw Ina niet lang daarvoor waren verhuisd.
  Wie kan mij helpen Piet te vinden?
  Alvast dank!
  Karin

 20. Ik heb vanaf 1959 tot1972 op de Katendrechtselagedijk gewoond op nummer 51 vlak bij de Fiat garage.
  Je had er een krotenkokerij en een papierfabriek.
  Ben ben op zoek naar mensen die daar rond die tijd ook woonde.
  Mijn naam is Maria van Wijngaarden iedereen noemde mij Ria.
  Ik ben nu 68 jaar ik zoek dus de meiden waar ik mee speelde.
  Ben heel benieuwd hoe het met jullie is.

 21. Ik , Koos Huijser, ben op zoek naar mijn oude school vriendinnetje
  Annet van Ham. Wij zaten op dezelfde school, de Park Rozenburg
  Mavo / Mulo…Ik woonde destijds in Barendrecht en zij aan de
  Oudemaaslaan.Wij zaten daar in de jaren 1968 – 1970 op school.
  Een fantastische tijd !
  Kan iemand mij er inlichtingen over geven, aub?

 22. Boekje over acteur Paul Huf.
  Ik ben op zoek naar een boekje wat mijn moeder, Emmy Huf, schreef over haar beroemde vader, de acteur Paul Huf, mijn grootvader dus. Het boekje kwam in 1970 uit onder de titel ‘Ik wil nu warm vlees’. Ondertitel ‘een Jiddisch-Katholische Komedie’. Wie o wie heeft hiervan nog een exemplaar in de kast staan en wil dat best aan mij kwijt?

 23. Ik ben op zoek naar een vriendje , kind van schoenmakerij van der Sluijs van de Vierambachtstraat tegenover de. Tidemanstraat . Wij zaten op de jongensschool aan de Rauwen hoffstraat van 1946 tot 1952. Kent iemand de schoenmakerij en/of familie van der Sluijs?
  Charles Appel

  • Hallo Charles,
   ik ken wel schoenmakerij van der Sluijs, maar die was in de Taanderstraat in de jaren 60. Het was een groot gezin en Nelleke zat bij mij op school. Wij woonden op de Mathenesserweg en onze school was in de van Meurstraat.
   Hartelijke groet,
   Lia Dumas-van Reede

  • Heb in 1974/1975 gewerkt voor schoenmaker Hans van der Sluijs op de Hesseplaats in Rotterdam Ommoord. Er is zeker een connectie met de Vierambachtstraat, een filiaal of een vroegere vestiging., precies weet ik het niet meer.
   Hans was geb. in 1940 en is een paar jaar geleden overleden. Zijn weduwe Riet woont in Ommoord. Ze hadden 2 kinderen, Laurens en Angelique meen ik.
   Mvg, Anja de Wijn

 24. Zou weleens willen weten hoe het gaat met , Willem boes, Jan Jansen, en Hans Nuyten, zaten in 1967/68 in de oranje kazener
  in schaarsbergen , ost cie,
  kwamen uit rotterdam, misschien ken iemand ze.. groet tonnie

 25. Ik ben op zoek naar familie van de in 1974/76 overleden Mathieu van der heijden/ Mathieu heyden. Hij zat bij mijn vader op de basisschool en was zijn beste vriend. mathieu was erg ziek en is reaan overleden. Mijn vader mist hem nog steeds heel erg. Weet jij wie ik zoek of ken jij iemand van de familie. Laat het mij dan aub weten.

  ps. Hij meent te herrineren dat ze anaahet oostplein nummer 33 in schiedam woonden.

 26. Ik ben op zoek naar Nelly Commijs , ongeveer 88-90 jaar oud, getrouwd met Gerrit Verschoor of Van der Schoor
  Ze woonde. In de oorlog in de Maximiliaanstraat 22 Rotterdam
  Wie kent haar ?

 27. Ik ben op zoek naar Nellie Commijs , ongeveer 88-90 jaar, getrouwd met Gerrit Verschoor of Van der Schoor ?
  Ze heeft in ieder geval 3 zoons
  Ze woonde vroeger , in de oorlog en net daaraan, aan de Maximiliaanstraat 22 in Rotterdam
  Wie weet wat ?

 28. Mijn opa, Jacob Muurling, is op 2 juli 1963 omgekomen bij een ongeluk in Rotterdam. Ik ben begonnen met een klein onderzoek naar hem. En ik benieuwd of er mensen zijn die informatie hebben over mijn opa of over die bewuste dag en het afscheid erna. Ik ben er inmiddels achter dat hij een bevlogen voorzitter is geweest van C.O.V. (Ik vermoed christelijke oranje vereniging) Wilhelmina. Wellicht zegt dit iemand iets. Zijn woonadres was Stoutenburg 3a. Mocht iemand foto’s hebben van de flats in de Stoutenburg uit pakweg de periode 1950-1990 zou ik het leuk vinden om deze te ontvangen. Misschien is de periode te ruim, de flats zijn afgebroken maar ik weet niet precies wanneer.

  • ik weet het nog zijn hadden een aantal kinderen een hete er klaas was volgens mij de oudste op 1a woonde een familie zonder kinderen uit indonesia op 3b woonde kradolfer en op 3d familie van de klooster

 29. Hallo
  Ik ben op zoek naar een Rotterdamse zanger uit de jaren 60.Hij heeft toendertijd een zangwedstrijd gewonnen in een café in de jonker Fransstraat.Hij verkocht ijsjes in de vijverhofstraat met een karretje
  B.v.d.

 30. Mijn naam J,A.Kooijmans. In december 1945 als bleekneusje uitgezonden naar Zutendaal in Belgisch Limburg teneinde aan te sterken (hongerwinter) Ik ben op zoek naar een meisje die ook deel uitmaakte van het groepje kinderen dat in Zutendaal mocht vertoeven. Haar naam Grietje Niewijk toentertijd wonende oranjeboomstraat 36a te Roterdam

 31. Henk van den Hoonaard (1903-1985).was vanaf 1922 onderwijzer in het openbaar onderwijs en vanaf 1931 leraar aan de ambachtsschool (vermoedelijk wiskundeleraar). Is er iemand die herinneringen heeft aan deze meneer van de Hoonaard?

 32. OP ZOEK NAAR JO(PY) en haar broers Henk en Giel

  Zij woonden in (dec.)1941 inde Wandeloordstraat 38 II, Rotterdam. Achternaam weet ik helaas niet. Ik heb het poesiealbum van Jo en zou dat haar of haar nabestaanden graag teruggeven.

  Ik realiseer dat dit zoeken naar een speld in een hooiberg is maar nooit geschoten, is altijd mis. Wie kan me verder helpen?

  Alvast dank. Marijke

 33. Ik ben op zoek naar Wijna de Keizer (meisjes naam) die heeft in de Zuidhoek op Charlois gewoond en is met haar ouders ooit verhuisd naar Alblasserdam naar de Noordsterstraat . Die ouders en kinderen Anneke en Karel en nog een paar zijn naar Australië dacht ik geëmigreerd hij was oven bouwer bij de kabelfabriek maar zij is toen in Holland gebleven. Ik had toen 2 achter namen en tot mijn 13 e jaar was mijn naam Tonnie Kamermans daarna van Giessen Ik wil graag weten nou ik toch 79 word is er iemand die daar meer van weet? Ik hoop het en mijn adres is vangiessen168@ ziggo.nl wie ken me helpen???

 34. wie kan mij vertellen hoe de fietsenmaker heten aan de oranjeboomstraat nr 167 ongeveer die daar zat rond 1960
  naast de fietsen maker zat rechts een kapper en links een sigarenboer en een drogist
  B.V.DANK

 35. Van 1963-1971 heb ik bij het Gemeentelijk Havenbedrijf Rotterdam gewerkt, op de afdeling BFZ. Na een oproep in de OudRotterdammer heb ik heel veel namen en foto’s uit die periode ontvangen, ook van mensen van andere afdelingen in vnl. het Poortgebouw en Entrepotstraat. Van het geheel heb ik een mindmap gemaakt.

  Van slechts drie mensen heb ik geen info of een foto uit die tijd.
  • Aletta Landzaat (Administratief, de naam kan niet helemaal juist zijn)
  • Cor Klijnendorst (Boekhouding)
  • Marlène Toney (Binnenhavengeld)
  Iemand, die mij eraan kan helpen?

  Van Herman Bout (Bassist bij The Spitfires) heb ik wel een foto uit die tijd, maar verder geen wat meer recentere info. Weet iemand meer?

  Groeten
  Fred 

 36. Ik ben afgelopen maanden contact verloren met mijn vriendin Henny Boenders , haar appartement is verkocht en telefoon is niet meer in gebruik. Ik sprak haar maandelijks en plots is er niets meer van haar te vinden.

  ze woonde op de Ogierssingel 195 in Rotterdam.

  Kan iemand mij vertellen wat er is gebeurd ?

  Vriendelijke groeten Michel.

  • Misschien kan de makelaar die het appartement heeft verkocht u helpen. Wie weet mag u daar een brief afgeven voor uw vriendin. Zo word haar privacy ook niet geschonden.

 37. Wie heeft er ergens op zolder of in de schuur, desnoods voor het raam een in glas en lood hanger van een timmerman, tegen vergoeding

 38. Ik ben op zoek naar mensen die hebben gewoond in de Dirksmitsstraat in Rotterdam omstreeks 1945 en die cafe van Look hebben gekend.

 39. Vanwege de privacywetgeving loop ik nu tegen dichte deuren op. Ik hoop zo dat iemand hier mij kan helpen.

  Ik zoek mijn 1e liefde: Mimoun el Bouyizani uit Rotterdam. Ik heb alle mogelijke opties geprobeerd maar het spoor loopt dood. In de jaren 80 hadden wij 3 jaar een relatie en wij woonde bij zijn ouders, zus en jongere broertje Mohamed in de Schelfstraat 16c in Rotterdam. Nadat het uit was is hij verhuisd naar de Jagthuisstraat in Rotterdam. In de jaren 90 is hij op tv geweest ivm de Pauluskerk. Uiteraard is mijn zoektocht daar ook begonnen en contact gehad met Ds. Visser en het maatschappelijk werk. Helaas geen resultaat. Ik heb me vorig jaar aangemeld bij het Kro programna: Adres onbekend en mijn oproep is in November op de radio geweest. Er is 1 tip binnen gekomen dat er een Mimoun met een soortgelijke achternaam in een beschermd wonen project in Hoogvliet zou wonen. Vanwege de privacy wetgeving mag deze stichting uiteraard niets doorgeven. Dus het spoor loopt dood. Vanwege de Corona kan ik ook niet naar Rotterdam om daar gewoon letterlijk te gaan zoeken. Hij had nog een oudere zus die in Spangen woonde. Er is maar 1 iemand nodig die hem kent en wil doorgeven dat ik hem zoek. Of hij dan contact wil ja of nee is zijn keuze als hij het maar weet iig.
  Mimoun is geb. Op 20 februari. 1964, maar zou ook 1965 kunnen zijn.
  Wie oh wie kent Mimoun uit Rotterdam?

  Groetjes Agnes

 40. Vanwege de privacywetgeving loop ik nu tegen dichte deuren op. Ik hoop zo dat iemand hier mij kan helpen.

  Ik zoek mijn 1e liefde: Mimoun el Bouyizani uit Rotterdam. Ik heb alle mogelijke opties geprobeerd maar het spoor loopt dood. In de jaren 80 hadden wij 3 jaar een relatie en wij woonde bij zijn ouders, zus en jongere broertje Mohamed in de Schelfstraat 16c in Rotterdam. Nadat het uit was is hij verhuisd naar de Jagthuisstraat in Rotterdam. In de jaren 90 is hij op tv geweest ivm de Pauluskerk. Uiteraard is mijn zoektocht daar ook begonnen en contact gehad met Ds. Visser en het maatschappelijk werk. Helaas geen resultaat. Ik heb me vorig jaar aangemeld bij het Kro programna: Adres onbekend en mijn oproep is in November op de radio geweest. Er is 1 tip binnen gekomen dat er een Mimoun met een soortgelijke achternaam in een beschermd wonen project in Hoogvliet zou wonen of hebben gewoond. Vanwege de privacy wetgeving mag deze stichting uiteraard niets doorgeven. Dus het spoor loopt dood. Vanwege de Corona kan ik ook niet naar Rotterdam om daar gewoon letterlijk te gaan zoeken. Hij had nog een oudere zus die in Spangen woonde. Er is maar 1 iemand nodig die hem kent en wil doorgeven dat ik hem zoek. Of hij dan contact wil ja of nee is zijn keuze als hij het maar weet iig.
  Mimoun is geb. Op 20 februari. 1964, maar zou ook 1965 kunnen zijn.
  Wie oh wie kent Mimoun uit Rotterdam?

  Groetjes Agnes

 41. Ik ben opzoek naar foto’s.
  Ik heb mijn jeugd doorgebracht in het HAL-flat in pendrecht.
  Daar waren wij altijd aan het spelen in het gemeenschappelijke tuin.
  Wie heeft foto’s van de moeders die toen op hun stretchbed aan het zonnen waren.

 42. Ik ben al heel lang op zoek naar Henk Huisman. Hij zal ongeveer 75 jaar zijn en was wonende in hofstedestraat 50. Wij waren hele goede vrienden, maar door familie omstandigheden zijn we elkaar ineens uit het oog verloren. Ik zat toen in dienst.

 43. Zou wel eens willen weten hoe het is met Monica van Schijndel ze woonden in de Aleidastraat in Schiedam en stond in haar jeugd op de camping het Gelloo in Ede. Ben gewoon nieuwsgierig wat er van haar geworden is en hoe het met haar gaat.

 44. Ik ben op zoek naar familieleden van Hendrika Janssen, geboren op 26 juli 1915 te Nijmegen. In 1939 is zij verhuisd naar Rotterdam. Ze is het kind van Joannes Jansen (geboren op 1 september 1858 overleden op 18 februari 1922) en Petronella Maria Weverink (geboren op 21 juni 1859, overleden op 27 juni 1936).

  Zij had meerdere zussen en een broer.

 45. Voor mijn stamboomonderzoek probeer ik verhalen en/of foto’s te vinden van de moeder van mijn vader: Koosje Alida Jacobs, overleden 31 maart 1943 bij het vergeten bombardement. Mijn vader was amper 6 jaar en heeft dus geen/nauwelijks herinneringen aan haar. Koosje was de dochter van Alida de Man. En Alida de Man haar eerste echtgenoot heette Gerrit Jacobs, na haar echtscheiding is zij getrouwd met Cornelis Willem Goes

 46. Beste Rotterdammers,

  Ik ben op zoek naar mijn biologische vader. Hij heet waarschijnlijk Henk de Leeuw en had in 1956 een assurantiekantoor in Rotterdam, waarschijnlijk in de buurt van de Schiedamse Vest. Wie kan mij verder helpen met informatie? Alvast bedankt.

  Ben Ruiten

  • Beste Ben,
   Op de Westersingel 108 zat een generaal agentschap van de Hollandsche Societeit van Levensverzekeringen Anno 1807. Dit was C.A vd. Leeuw, die op de Statensingel 161 woonde.
   Met vriendelijke groet,
   Chris

 47. Hallo, ik ben op zoek naar oude foto’s van de Betje Wolffstraat in Spangen waarop de melkwinkel van dhr. Hogendorp en de winkel van waterstoker Kriekaart. Mijn oma woonde naast Kriekaart op nr.3. Dit blok van de Betje Wolffstraat is nu afgebroken. Ben heel benieuwd of er iemand is die mij aan foto’s kan helpen.

 48. Ik ben opzoek naar 3 nichtjes, meisjes naam, Rina Kapsenberg, Carla v Elswijk en Carie Spittel zij woonde in de Bellamystraat, v Alphenstraat en de Bilderdijkstraat in de wijk Spangen

 49. ik ben op zoek naar de echtgenote van mijn overleden neef Leo Schnitzler. Loes van Geffen woonde in de Gouvernestraat …(?)

 50. hallo ik heb even gezocht op myheritage.nl en daar staat dat en wilhelmina johanna batenburg geb 06-07-1923 rotterdam is overleden rond 1967 is en haar ouders willem batenburg geb 1893-19-1926 en moeder sara wilhelmina van dijk geb.1895-1965. wilhelmina johanna was getrouwd met dit staat er martinus adrianus doolhoff9zeeman schip kerkplein geb 1919 (wat dit allemaal inhoudt snap ik niet zo.ze hebben 2 kinderen groetjes anne van londen

  volgens je andere vraag naar harrie broeder zag ik bij grafmonumente een ovl harrie broeder geb.11-04-1927 en overleden 24-11-2014 begraven eikenboomgaard oss als dit is wie je zoekt gr anne van londen

 51. Ik heb in een kindertehuis gewoont van 1963 tot 1967. Het was in Rotterdam Zuid, ik geloof een onderdeel van het Leger des Heils. Weet iemand de straat waar dit kindertehuis stond??

  • Beste Silvia ,

   Ik zou even zoeken via google geschiedenis van Kinderhuizen Rotterdam Zuid 1963 tot 1967

   sterkte ik hoop dat het lukt

   groet Karen

 52. hallo ik ben op zoek naar een foto ,van het Noordereiland .op het Burgemeester Hoffmanplein in Rotterdam heeft mijn vader Rienus van Londen ,een doe het zelf zaak gehad ,HAVEGE
  Hout Verf en Gereedschap.Ongeveer 1962 t/m 1970 tot aan zijn pensioen de zaak was aan het eind van het plein andere kant van het beeld staat/stond. ’s avonds was hij vaak aan het werk op de schepen ,betimmering
  Wie maakt mij blij

 53. I went to the Rotterdamshe School Vereneging.In Rotterdam. as a young child and left in 1958 to live in Toronto Canada.Is there anyone that still remembers Mr. Krudde Principal /Juffrouw Veen/Juffrouw de Vries sorry cannot recall more !
  I lived on Schiedamshedijk 79 E
  That I can remember!
  Would 💘 love to hear from any of my classmates!

  • Hello Elsa,

   From 1956 until 1962 I went to school at the Schiedamse Singel. Yes,de Rotterdamsche Schoolvereniging. Famous school in Rotterdam !

   I remember of course the names Krudde van Veen and de Vries. The last two were female teachers on the ground floor. I remember juffrouw Gelijnse
   and so many more

   Tell me what you would like to know. In English or Dutch ?

   Best Rotterdam greetings !

   Willem van der Griend 1950.

 54. Goedemiddag lieve mensen,

  In verband met mijn stamboomonderzoek ben ik op zoek naar mensen die de familie De Vries hebben gekend uit Spangen. Het betreft de zoon van Hubertus Karel de Vries. Namelijk Christiaan Willem de Vries. Geboren in 1922 en heeft vermoedelijk zelfmoord gepleegd in 1970. Ze woonden o.a. aan de Bellamystraat 27.
  C.W. de Vries was eerst getrouwd met Antonia de Waard ( uit dit huwelijk is mijn vader geboren) en later in 1952 met Jannetje Rook waarmee hij nog 2 kinderen heeft gekregen. Te weten Willem Dirk en Jannetje.
  Wie oh wie kan mij op een spoor zetten. Wil namelijk graag wat over mijn opa te weten komen aangezien hij al overleden was voor mijn geboorte.
  Alvast iedereen die dit leest heel erg bedankt
  Groetjes Tosca

 55. Kleuterland :
  juffrouw (Joke) Koppenol is in haar werkzame leven altijd kleuterjuffrouw geweest. Zij is helaas op 1 oktober 2020 op 91-jarige leeftijd overleden. Velen zullen haar naam nog wel kennen. Doordat ik de laatste jaren veel contact met haar heb gehad heb ik van haar familie dag- en fotoboeken gekregen om te beheren. Zij heeft de langste tijd doorgebracht op Ons Kleuteroord in de Coolhavenstraat en daarna bij de OBS Delfshaven in de Pieter de Hoochstraat, maar zij is ooit op 19-jarige leeftijd begonnen bij Kleuterland in de C.P.Tielestraat. Dat was in 1949. Zij heeft daar maar een jaar gewerkt, maar toch heeft zij een dagboek nagelaten met o.a. werkstukken en tekeningen gemaakt door kinderen. Ook zijn er foto’s bij. Helaas staan niet overal namen bij en nu ben ik op zoek naar deze voormalige kleuters die in deze periode (1949-1950) op Kleuterland hebben gezeten. De tekeningen kunnen niet uit het boek worden gehaald, scannen en kopiëren kan wel. Met de foto’s is het wat eenvoudiger. Ik heb de volgende namen kunnen vinden : Liesbeth Maas, Theo Feijen, Dickie Visser, Theo Talle, Henny Benda, Jaap Verbiest, Corrie van Krimpen, Robbie van Erkel, Gerry Schouten en Bea Stokhof, Nel Pols, Marga Engelage, Puck van Delft, Nannie van Leeuwen, Trudy Reijnen, Elly Wilschut. Voorts zonder achternaam : Ellie C. Therèse, Lion, Cor G., Jacob V. en Koos de Q. In het dagboek staat ook vermeld het meisje Greetje Leerschoon dat op 6-jarige leeftijd door een ongeval om het leven is gekomen. Van haar is er ook een tekening en een foto. Misschien zijn er nog familieleden die belangstelling hebben. Dus hierbij de oproep om te reageren als er interesse is voor foto’s en tekeningen. Misschien komen er ook herinneringen naar boven.

 56. Hallo.

  Met toeval kreeg ik de Oud Rotterdammer van iemand daar zag ik wat leuke dingen in staan ook over de Bode van het Stadhuis daar
  stond een oude vriend van me later ook me buurman Loek meier.
  weet iemand iets over hem of laat het iets weten dat ik hem nu zoek
  heb hem zon 30 jaar geleden voor het laats gezien in het Stadhuis.

  vast bedankt.

  Groet Ruud Berrevoets.

 57. Hallo mijn naam is Corrie Meijer.

  Ik zoek oude school foto,s van de insulinde school van katendrecht toen in de rechthuis straat.
  Ik ben verhuis naar hoorn in 1967 was toen 15 jaar en misschien kan ik va deze manier iets terug vinden .
  Mijn vriendinnen toen die tijd waren Sonja Jansen Astrid Jansen Jannie van der Wezen ,Nellie Engel ik kan niemand vinden dus daarom op deze manier.

 58. Ik ben op zoek naar informatie over o.a de restaurants Caland en Tivoli en de dancing Cosmopoliet van voor de oorlog. Mijn moeder Greet Tims, nu 94 jaar, is haar herinneringen aan het schrijven. Over de families Tims en Brouwer is weinig te vinden uit de jaren voor de oorlog. Wie kan ons wat verder helpen?

 59. Hoi ik zoek al een paar jaar naar Ria Goossen(s) uit IJsselmonde
  Wij hebben samen op de DrDe Visser Ulo gezeten in Rotterdam-Zuid
  Jij vriendin was Janine van de Graaf
  Zou leuk zijn als jij reageerd
  Gr Paul

   • mijn (stief) overgrootmoeder en gootmoeder hebben heel lang op de Koninginneweg gewoond (zijn inmiddels overleden) maar mijn tante woont daar nog steeds. Misschien kent zij Ria en Janine wel. en wat er van ze geworden is.
    Ik weet niet om welke jaren het gaat?
    en of jullie inmiddels al verder zijn gekomen met jullie zoektocht? laat maar weten

 60. Mijn moeder Trudy ( van Noord) Herlaar is op zoek naar oude bekenden. Neelie Roos en Hans Klip als een van u dit leest laat aub iets horen. Dit geldt uiteraard ook voor andere oude bekenden. Mijn moeder heeft al jaren geleden Rotterdam verruild voor Zeeland . ( Goes).

 61. Ik ben op zoek naar Frans Norbart 1962-1963 woonde toen
  tijdelijk in de jeugdzorg Intermetzo aan de nieuwe binnenweg te
  Rotterdam

  Hij kwam uit Utrecht

 62. Ik ben op zoek naar Frans Norbart 1962/1963 woonde toen
  tijdelijk in de jeugdzorg Intermetzo aan de nieuwe binnenweg te
  Rotterdam

  Hij kwam uit Utrecht

 63. Goedemiddag,

  Ik ben opzoek naar oude foto’s of informatie over een waterstokerij welke rond 1920-1930 in de kievitstraat (Richting Noordplein in het oude Noorden) gevestigd was.

  Mocht iemand hier informatie over hebben dan hoor ik dat natuurlijk graag!

  Alvast bedankt.

  Dave

 64. Ik ben op zoek naar fotos van de De Ruyterstraat van voor 1960
  Voordat de oude huizen waar ik in 1953 ben geboren werden afgebroken .

  • Die zijn zeldzaam.
   Ik heb één foto van een heel klein stukje van -ik denk- de Ruyterstraat vanaf het Prins Frederikplein. Ik wil die met alle plezier mailen. Geef maar op waarheen.

   Groeten

   Fred

 65. In 1943 woonde de familie Groenewegen in de Rösener Manzstraat. 158. Zij hadden 2 meisjes, Stien en Tini, en 2 jongens, Cor en Nico.
  Na het bombardement op 31 maart 1943, waarbij ik in dezelfde straat was, woonden ze in de Da Costastraat 46a. Ik ben, als neef, op zoek naar nog levende neven of nichten. Wie kent ze?

 66. Ik ben op zoek naar ene Anneke, woonde in Schiedam ( dicht tegen R’dam) kwam in de jaren 1966/1967 heel veel op het Schiedamse hoofd. Heeft een tweeling geboren 1967……wie weet er iets,

 67. Gezocht,ivm met een reünie van de bavinckschool rotterdam.Zoek ik Paul markwat.weet dat hij een fanatieke Feyenoord supporter is.en alle uit en thuis wedstrijden mee ging.wie oh wie kent hem.ben al een tijd naar hem op zoek. Alvast dank hiervoor

 68. ik ben op zoek naar nellie en harry smit zij woonden vlak bij de burgemeester van haren laan schiedam hebben 2 kind een jongen en een meisje
  michel en millene ,zijn woonden daar in de 1970-1980 of nog langer

 69. Ik ben Jan Hengelmolen ,ben 92 jaar en woon in Australia . Ben benieuwd of er nog oud klasgenoten te vinden zijn nl van de oude Chr HBS aan de Mare in Rotterdam Zuid van de B afdeling uit de jaren 1945 -1947 . Van wat ik kan herinneren was er de 3 ling Bloem ,Beb en. Sophie Oudkerk ( broer & zus van dr Oudkerk ) nog een broer & zus ( van tandarts aan de Randweg ), Hannie vd Haspel ,een 2 zusters . Peter de Looze , Piet Jansen ( van bakker Jansen ),de Waard , van Herwaarden, zoon van de arts in de Oranjeboom straat enz. Klaas Walstra was de directeur , z’n zoon was leraar in natuurkunde en wiskunde , een juffrouw Bavink gaf Frans , Een leraar in Duits had kort na de oorlog een tragies ongeluk met de tram.,woonde ook aan de Randweg . Dat is wat ik me kan herinneren . Ben benieuwd naar enig bericht en zie er naar uit!

 70. Ik ben op zoek naar me biologische vader Arthur Mitchell woont in Rotterdam heeft ook een zoon michael mitchell, verder weet eigenlijk heel weinig misschien kan iemand mij helpen hier mee,vriendelijke groeten nathalie mitchell

 71. Goedemiddag, ik ben ambassadeur bij Stichting Oorlogsherinneringen. Wij willen de verhalen van de Tweede Wereldoorlog van mensen die het daadwerkelijk hebben meegemaakt opschrijven en bewaren voor de toekomst. Wilt u uw verhaal graag aan ons kwijt, kom ik graag voor een intervieuw. Tevens zoeken wij nog spullen uit de Tweede Wereldoorlog voor onze expositie. Hefet u iets liggen, wat u aan ons wilt doneren, kom ik het graag bij u ophalen. U kunt mij mailen op: vellekoop@casema.nl
  Alvast bedankt voor de moeite.
  Met vriendelijke groeten, Jan Vellekoop

 72. Ik ben op zoek naar mijn geschiedenis. Ik blijk rond 1966-1968 op een schooltje te hebben gezeten op de Spiegelnisserkade. Op de hoek zat een sigarenboer en daarnaast zou het schooltje hebben gestaan. Wie kan me er meer over vertellen en heeft iemand misschien foto’s. Weet ook niet hoe het schooltje heette. Denk dat ik daarin een peuterklas of kleuterklas heb gezeten.

  • Hallo Corry,
   Ik vermoed dat je op de lagere school heb gezeten in de Spiegelnisserstraat. Het was een lagere katholieke ” St Bernardus” school geleid door de nonnen van JMJ gescheiden meisjes boven verdieping en jongens beneden, inderdaad zat op de hoek een sigarenwinkel annex postagentschap.
   Een kleuterschool met het klooster van de nonnen zat in de straat ernaast Isaac Hubertstraat heb je daar niet op gezeten?
   Daar zat ook het hoofdkantoor en de remise van de RET.
   Misschien kun je hier iets mee?

   Groet, Corrie Tode van Veen

 73. Gezocht ene Frans die heeft als stagiaire gewerkt bij gebroeders de jong op de zaterdag ongeveer in 1965 ben toch benieuwd hoe het hem is vergaan. Na al die jaren had ook een poos verkering met hem mijn naam is Inge de waard wie o wie heeft informatie

 74. Heeft er iemand nog foto’s voor mij van de Adrien Mildersstraat? Ik woonde in de jaren 60/70/80 op nr. 71b met mijn ouders, broers en zussen.

 75. Ik ben op zoek naar foto’s van mijn opa die ik nooit heb gekend. Emil Eugen Hoogendoorn, overleden in het jaar 2000.
  Alle info is welkom!

  Mvg Eelke

 76. Ik zoek mensen die weten van de drenkeling in de albrechtkade in Rotterdam in 1967.. er waren 2 knullen bij.. 1 zwijgt als het graf wegens zeer dubieuze redenen waardoor ik op zoek ben naar het andere jongetje wat zo angstig keek na de gebeurtenis.. de Zwijger is mijn neef piet (de praatjesmaker) lacroix uit Schiedam.. de andere jongen weet ik de naam niet van.

  De drenkeling is mijn broer Nicky (Nicolas Jan) lacroix uit ’58.

  Ook zoek ik gaarne de mensen die destijds ter plaatse waren als wellicht hulpdienst of dergelijke.. of de agent die het kwam vertellen. Of het mortuarium personeel..

  Ik heb weinig info en probeer achter de waarheid te komen.je hoort als kind allerlei verhalen dus zou het fijn zijn als iemand meer weet.

  Zelf vermoed ik dat mijn neef de stoere bink uithing op de boomstammen die werden vervoerd en dat tegen Nicky zei dat hij dat lekker niet kon ofzo.. iig heeft hij bijna 50 jaar gezwegen als het graf dat hij erbij was.. dat is toch verdacht. Uit schuldgevoel kwam zijn alcohol vader jaren langs maar heeft het ook nimmer verteld dat zijn zoon er alles mee te maken had.. appel valt niet ver van die familie-boom.
  Ik schreef een brief dat hij een uitleg verschuldigd was aan mijn moeder die hij negeerde.. mijns inziens heeft hij alles met de verdachte dood van mijn broer te maken op deze manier.. de angstige look op dat jongetje zijn gezicht doet mij denken dat dat jongetje bedreigd is dat ie zijn bek moest houden.
  Heftig verhaal maar die familie is vies dus doe ik het op deze manier.. please als iemand wat weet, wees welkom en vertel mij, dank is groot.

 77. Beste John,

  Hoe is je onderzoek verlopen? Ikzelf ben op zoek naar sergeant S.H. Cevering. Werkzaam als luchtfotograaf bij de Koninklijke Luchtmacht in jaren zestig. Bent u hem in uw onderzoek toevallig tegengekomen?

  Groet Eric

 78. Op zoek naar (de nakomelingen) van Willem Romeijn(28-05-1906) zoon van Nicolaas Romeijn en Wilhelmina Sophia Schaad. De familie is geëmigreerd naar Zuid-Afrika waar Nicolaas onderwijzer was. Sophia is in 1942 overleden en haar man in 1944.

  In de overlijdensakte in 1944 wordt Willem als erfgenaam genoemd, daarna kan ik nergens iets meer vinden.

  Wie kan mij vertellen wat er met hun zoon gebeurd is?

 79. Jaargangen Groot Rotterdam.
  Voor liefhebbers tegen elk aannemelijk bod: Vier ingebonden jaargangen van het tijdschrift Groot Rotterdam. Per jaargang ±1100 pagina’s met o.a. prachtige foto’s van oud Rotterdam. Jaargangen 1926, 1927, 1928/1929 en 1931. Boeken van 1926 en 1927 zijn wat haveloos.

  • Goedenmiddag,
   Ik ben bezig met de stamboom van mijn moeder, Greet Tims. Haar ouders hadden voor de oorlog restaurant Caland en Tivoli. Ik probeer wat meer te weten te komen over de bedrijven die voor de oorlog gerund werden door de families Tims en Brouwer. Er was ook een dancing cosmopoliet aan de Schiedamsedijk. Er is vrijwel niets op internet te vinden over deze families in die tijd. Wellicht dat met het doornemen van deze tijdschriften nog informatie naar boven komt. Mijn moeder leeft nog, is 95 jaar en is bezig met het schrijven van haar levensgeschiedenis. Vandaar dat ik het erg leuk zou vinden om deze boeken een tijdje in mijn bezit te kunnen hebben. Heeft u ze nog? En zou ik ze kunnen kopen van U?
   Met vriendelijke groet,
   Mary Plantenga

  • Ik ben op zoek naar informatie over de families Tims en Brouwer, vooral in de jaren voor de oorlog. Mijn moeder, Greet Tims, inmiddels 95, schrijft haar herinneringen en zoekt nog informatie. Vooral betreffende de restaurants Caland en Tivoli aan de Coolsingel. Mogelijk ook dancing de Cosmopoliet aan de Schiedamsedijk. Het zou fijn zijn hier de jaargangen van Groot Rotterdam op te kunnen nazoeken. Ik hoop dat u ze nog heeft?
   Mary Plantenga

 80. wie heeft de legpuzzel van de nationale nederlanden of de eerste nederlandse waar in de linker benedenhoek 2 kindertjes staan. die kindertjes zijn mijn zus en ik. zij kijken door een raam naar buiten en zien het verzekeringskantoor. kosten worden natuurlijk vergoed.

 81. Nog een poging wagen…
  Ik ben benieuwd of iemand mijn Opa heeft gekend, woonde in Charlois en was jarenlang als terreinman verbonden aan voetbalclub DCL ( De Charloise Leeuw ) aan de Oldegaarde. Hij verzorgde daar het materiaal zoals ballen en netten alsmede het maaien van het gras van de velden en de lijnen aanbrengen.
  Zijn naam is : Jurry (Juur) Knippel, had spierwit haar en liep altijd op klompen.
  Zou graag weten of er nog mensen zijn die misschien foto’s hebben waar hij op staat.
  Bij voorbaat heel hartelijk dank,
  Jan Salomons (zij kleinzoon)
  e-mail: japasal@versatel.nl

  • Hoi

   Helaas is mijn vader overleden die was keeper en trainer in de jaren zeventig
   Zoek eens naar de familie van Zanten die zat in het bestuur

 82. Ik ben op zoek naar meer informatie over mijn overleden vader.
  Pierre Ligtvoet. Commissaris van Politie in Rotterdam.Hij werkte bij de zeden-en kinderpolitie.
  .

 83. Mijn opa Dirk Schenk heeft (waarschijnlijk rond de jaren 60 les) gegeven op de ambachtsschool op de beukelsdijk. Is er misschien iemand die hem nog herinnerd of informatie heeft uit die tijd over deze school? Vriendelijk bedankt,

 84. Mijn opa Dirk Schenk was lang werkzaam bij de PTT in Rotterdam en woonde in de Librijesteeg 6 (dienstwoning PTT). Weet iemand misschien of ik zijn personeelskaart ergens kan vinden? Ook ben ik erg benieuwd naar de PTT tijdens de tweede wereldoorlog in Rotterdam. Kan iemand mij verder helpen?

  • Dag Janneke, wat een toeval!
   Ik heb dezelfde vragen over mijn opa Gerrit Leendert van Dienst (Lusthofstraat) die ook besteller bij de PTT was en in januari 1943 door de PTT werd “overgeplaatst” naar Duitsland voor de Arbeitseinsatz. Hij heeft het helaas niet overleefd, is in 1945 te Stettin (nu Polen) gesneuveld.

   Dank Ad voor het mailadres.

   Groet
   Timo van Dienst

  • Dag Janneke, wat een toeval!
   Ik heb exact dezelfde vragen over mijn opa Gerrit Leendert van Dienst.
   Hij is in 1943 door de PTT “uitgezonden” en voor de Arbeitseinsatz te werk gesteld. Helaas in 1945 te Stettin gesneuveld.

   Dank voor het mailadres, Ad!
   Gr
   Timo

 85. Er was een restaurant Kruiskade schuin tegenover Oude Luxor..dacht ik… country dansen, Amerikaanse teint, heerlijk eten, doppinda’s op de grond en personeel die spontaan tussen de bedrijven door gingen dansen.
  Wie weet de naam van het restaurant?

 86. Ik ben op zoek naar informatie en een foto van mijn tante Leentje Johanna Offermans (1922-2001), getrouwd met Bernardus van Mastrigt. Beiden zijn overleden en er zijn geen kinderen.
  Leentje was een dochter van Sjef Offermans en Esther van Arent en heeft voor zover ik weet haar hele leven in Rotterdam gewoond.
  Voor de oorlog in de Mauritsstraat en in de oorlog in de Tidemanstraat. Adressen na haar huwelijk in 1953 weet ik niet.

 87. Wie heeft er voor mij een foto van de huizenblok in de Ruyterstraat die na 1970 is afgebroken?
  Het gaat over de huizen aan de kant van het cafe , niet direct naast het cafe.

 88. Kent iemand Moniek vd Have, die op het Hijkerveld in Zuidwijk woonde begin jaren 60? Zij is dochter van de vroegere wethouder van Rotterdam. Ik was haar buurjongen

 89. Ik ben op zoek naar Hennie / Henny Lighart
  1961-1962 wonende op de Spiegelnisserkade in Rotterdam.
  Broer heet Jan Lighart.
  Vader had een aannemersbedrijf in Rotterdam.
  Hennie zal nu rond de 79 jaar zijn.
  Ik ben Lydia Carati toendertijd wonende in Overschie.
  Ik kom uit een gezin van 5 zussen en ik was de jongste.
  Ik ben nu 77 jaar en zou graag in contact komen met Hennie/Henny Lighart. Wie kent hem?

 90. Ik zoek pappie Roskam woonde tot voor zijn elfde of twaalfde in Steenwijk. Zijn vader was was beroeps militair en zijn moeder kwam uit Indonesie. Hij is met zijn ouders nog tijdens zijn lagere schooltijd vertrokken naar Heerde. Zijn vader was toen als gepensioneerd militair directeur van een , dacht ik, bejaardenhuis in Zwolle. Nog voor zijn twintigste is Appie, die zich toen Ab noemde, met zijn ouders vertrokken naar Canada, in de buurt van lCalgary, ab is nog 1 x bij mij op bezoek geweest in Enschede. Hij was toen verpleger. Mogelijk is hij later naar de Verenigde Staten verhuisd.

  • Dit is een rubriek in De Oud Rotterdammer. Wat hebben Steenwijk, Heerde, Zwolle, Canada, USA etc. voor connectie met Rotterdam?!

   • geachte lezer,

    ik ben een oud Rotterdammer geboren in 1948 in Rotterdam- Hillegersberg.
    Tot 2002 woonde ik in Rotterdam en nu sinds april 2002 in Heerde.
    Nu is er iemand op zoek naar gegevens waarbij ik hem denk te kunnen helpen.
    ZIE HET MAAR ALS BEHULPZAAMHEID I.P.V.
    EEN MISLUKTE TRIP
    KNIL-mensen kwamen vaak in Rotterdam aan en hebben ook recht om gezien te worden.
    groet Kees van Boven
    06-28469615
    keesvanboven48@gmail.com

  • hallo Lukte Tip,
   bel mij even op 06-28469615 als jij dat wilt
   even voorstellen:
   ik ben Kees van Boven (1948 en oud Rotterdammer)
   woon in Heerde op de Veluwe en ben bezig met de geschiedenis van het KNIL-opvangcentrum op het vacantieoord de Koerberg in Heerde dat hier van okt. 1950. – eind mrt. 1953 gevestigd was (85 KNIL-mensen waar ik de namen van weet)
   De naam Roskam zit hier niet bij maar ik kan misschien wat speurwerktips geven m.b.t. KNIL en de nieuwe site http://www.huizenvanaankomst.nl van het IHC in Den Haag
   mailen kan ook naar:
   keesvanboven48@gmail.com
   groeten en succes bij jouw speurwerk
   Kees van Boven

 91. Heeft iemand nog een foto van de vroegere (m)uloschool aan de Gashouderstraat (gemeenteschool A nr3) waar nu flats staan?

 92. Hallo ik ben op zoek naar Cora de Jong.
  We werkte samen in begin 1970,1971 in het verpleeghuis Antonius IJsselmonde aan de Groene tuin 1. We volgde daar de opleiding voor ziekenverzorger.
  Cora is jarig op 31 mei. Wie weet meer over haar?
  Cora zal nu rond de 68 jaar zijn
  Wie helpt mij. Ik heb nog een pasfoto van haar uit die tijd
  Ik hoor graag van u
  Erik van Dijk

 93. Ik ben op zoek naar Cora de Jong.
  Zij werkte met mij in Antonius IJsselmonde in 1970 1971 of 1972
  We waren daar allebei in de opleiding voor zieken verzorger.
  Wie kent haar nog ik heb evt. een foto uit die tijd van haar.
  zij is jarig op 31 mei.
  Ze zal nu rond de 67 jaar zijn

  Ik hoop dat iemand mij kan helpen.

 94. Operadagen Rotterdam zoekt verhalen over het Quarantaine gebied voor unieke locatievoorstelling

  Deel jouw familiegeschiedenis of persoonlijke herinneringen over dit bijzonder stukje Rotterdam

  Het Quarantainestation Heijplaat is een van de best bewaarde geheimen van Rotterdam. Dit bijzondere schiereiland in de Nieuwe Maas met veel groen en historische gebouwen was oorspronkelijk bedoeld voor zeelui die tropische ziekten meebrachten. Uiteindelijk werd het gebied nooit in die functie gebruikt. Wel werden er vlak na de Tweede Wereldoorlog met tyfus besmette inwoners uit Spijkenisse e.o. geïsoleerd. Vanaf 1946 kuurden er ook tuberculosepatiënten uit de regio Rijnmond.

  De komende maanden werken Operadagen Rotterdam en theatergezelschap OPERA2DAY aan een verrassende locatievoorstelling in en over het quarantainegebied. Centraal staan audio-opnamen met mooie en aangrijpende verhalen over eenzaamheid, afscheid, hoop en hereniging van mensen die er verbleven of werkten. Daarvoor zijn wij op zoek naar Rijnmonders die hun (familie)verhalen over de quarantaine-inrichting willen delen.

  Wil jij jouw onvergetelijke verhaal, of dat van jouw familieleden, delen met de stad? Meld je dan nu aan, en vertel ons waar je het over wil hebben. Een aantal inzendingen krijgen een plek krijgen in de voorstelling (te zien tijdens het festival in mei 2021).

  Hoe vertel ik mijn verhaal?
  Dat kan door een mail te sturen naar info@operadagenrotterdam.nl (o.v.v. ‘Quarantainegebied’). Vermeld in de mail waar je het over wil hebben door je verhaal/geschiedenis heel kort samen te vatten. Vermeld in de mail ook je contactgegevens: naam, adres en telefoonnummer. Je kunt ook per brief reageren:

  Operadagen Rotterdam
  t.a.v. Tobias Kokkelmans
  Postbus 752
  3000 AT Rotterdam

  Indienen kan t/m donderdag 17 december a.s.

  Over de voorstelling
  Danse Macabre wordt een ervaringsvoorstelling op het Quarantaine-terrein met verhalen en liederen over hoe de pest-pandemie in vroeger tijden door Europa en Azië woedde, met aangrijpende én hoopvolle muziek uit verschillende culturen. Een pandemie toont de ‘eenheid in verscheidenheid’. Het raakt ons allemaal en toont onze lotsverbondenheid. Dit is in alle tijden al zo ervaren.

  Het idee van de Danse Macabare, de titel van de voorstelling, is precies daarop gebaseerd. De dood maakt zijn ronde door de wereld en nodigt iedereen, van koning tot bedelaar, uit voor zijn dans. Het relativeert alle sociale verschillen en geeft bovendien een grimlach in donkere tijden.

  Danse Macabre wordt gemaakt door Operadagen Rotterdam en OPERA2DAY, samen met Rotterdamse muzikanten met verschillende culturele achtergronden. De voorstelling wordt corona-proof ontwikkeld met een publiek dat in kleine groepen over het terrein wandelt.

 95. Ik ben op zoek naar informatie over het VW t1 spijlbusje wat destijds met reclame van de inmiddels opgeheven krant DE ROTTERDAMMER gefotograveerd is op de helihaven ongeveer 1955 het gaat mij om de bestuurders kant,als u een geheugensteuntje nodig heeft :info@amazingyesterday.nl ik woon in harlingen dus niet naast de deur,bij voorbaat dank.

 96. Is er in de jaren 1930/40 een café in de Rosestraat geweest dat Stad Tilburg heette?
  De eigenaar zou Jan van Hoof geweest zijn, mijn biologische opa.
  Zoja, wie kan mij hier iets over vertellen? En zijn er foto’s van?

  Met vriendelijke groet

  Lida

  • Beste Lida,
   In 1930 heeft in de Rosestraat 122a J.P. van Hoof, een koffiehuishouder, gezeten. In 1939 niet meer.
   Misschien kun je ook eens informeren in de Bloemfonteinstraat 1. Op dit adres, dat niet zo ver verwijderd is van de Rosestraat, zit cafe Bloemfontein. In de jaren 50 is de eigenaresse Van Tilborg geweest.

   Met vriendelijke groet,
   Chris

 97. ik ben op zoek naar betsy uit schiedam.ze had rood haar en woonde destijds in 2005 in een portiekwoning valkbij station schiedam
  kent iemand haar?

 98. In de 50e jaren zat er een radio/televisie winkel op de Bergselaan in de buurt van de Vrijebansestraat.
  Mijn vader kocht in 1953 bij hem onze eerste televisie uit de etalage.
  Wie weet de naam van die winkel?

 99. Ik ben op zoek naar foto’s van mijn opa (Jurry Knippel) ook bekend als Juur of witte Opa vanwege zijn haarkleur, die vele jaren bij voetbalclub DCL (De Charloise Leeuw) werkzaam was als terreinman en er wekelijks het gras van de velden maaide.
  Ben erg benieuwd naar verhalen en foto’s van mensen die hem in die jaren gekend hebben.
  Vriendelijke groet,
  zijn kleinzoon Jan Salomons

 100. Ik ben benieuwd of iemand mijn opa heeft gekend,
  hij was jarenlang verbonden aan voetbalclub DCL.
  Hij verzorgde daar het maaien van de velden en materialen zoals ballen en netten onderhouden.
  Zijn naam: Jurry (Juur) Knippel of Opa Knippel.
  Zou graag horen of er misschien mensen zijn die nog foto’s hebben waar hij op staat.
  Bij voorbaat dank.
  J. Salomons

 101. familie Rutteman,
  de familie Rutteman woonde Kortenaerstraat/Eendrachtstraat
  in Rotterdam.Zij zijn allang overleden.Ik praat over de jaren 50
  en 60.
  hij heette Nico en was altijd hel aardig voor me..Ik was een verenigingskind en woonde in de Boomgardstraat.Ik heb mooie
  herinneringen aan de fam.Rutteman.Van mevrouw weet ik haar
  naam niet meer.Ik heet Piet van Dam wa s toen 12 jaaar oud.
  dank bij voorbaat voor uw reaktie.

 102. Zijn er nog mensen in leven die bij Hans K Madsen skipshandel gewerkt hebben of die mij kunnen vertellen waar dit bedrijf is gebleven zover ik weet is het opgegaan in EMS Ik heb zelf gewerkt bij dit bedrijf van af 1952 tot 1996

 103. Na de tweede wereldoorlog hebben wij van familie als dank voor hulp een schilderij aangeboden gekregen van onze boerderij. Dit is indertijd geschilderd door J. Korpershoek.
  Over deze schilder kan ik niets vinden. Graag zou ik wat meer willen weten over deze schilder

 104. Ik heb een schilderij van een leeuw en leeuwin dat gesigneerd is met M. Schilperoort. Graag zou ik wat meer willen weten over de schilder.
  We kent hem of het schilderij?

 105. Ik ben op zoek naar mensen die hebben gewerkt in het Joods bejaarden tehuis op de Heemraadsingel 117. Mijn moeder Amalia Springer van Eijk (kokkin) en mijn tante Ans Piket van Eijk (directrice) werkten daar van 1960? tot de verhuizing naar de Statenweg. Ik ben op zoek naar oude foto’s uit deze tijd.

 106. Beste lezers.
  Ik heb alle ‘De Oud Rotterdammers’ in de originele opberg dozen zitten.
  Alleen die zijn op. Heeft iemand die nog in zijn bezit, maar doet er niets mee. Ik hou mij aan bevolen.

 107. Ik ben op zoek naar Piet van Zeelst die mijn collega was bij Dehnert en Jansen in het groothandelsgebouw in de jaren 1960/61.Ik weet nog wel dat hij heeft gediend bij de Marine of de Mariniers. Ik zou graag willen weten hoe hem is vergaan na die tijd.

 108. Rosalina (Lientje) van Loon geboren in Den Haag 1919 is in Rotterdam ca. 1941 of 1942 getrouwd in Rotterdam met Wim Brinkhuis. Leeftijd onbekend, ouders onbekend.
  In de huwelijksakten van beide jaren is geen huwelijk van hun terug te vinden.
  Wie heeft hun nog gekend, waar hebben ze in Rotterdam gewoond, Wie heeft meer info…

 109. Beste Familie Looije.
  Ik ben op zoek naar een aantal geboren Rotterdammers:
  Deze zoektocht is naar erfgenamen van de overleden Bob Looije.
  Het betreft de volgende personen met hun geboortedata: Arnoldus Looije (07-12-1937), Anna Elisabeth Knippel-Looije 10-12-1946). Als iemand zijn of haar naam tegenkomt of als iemand weet hoe ik met 1 van bovenstaande personen in contact kan komen, dan graag even een mailtje naar: p.vanschijndel32@gmail.com

 110. Ik ben op zoek naar Liesbeth Hordijk, woonde in de Stavenissestraat in Rotterdam- Pendrecht.
  Dat was rond 1970.
  Zou het toejuigen als ik haar weer kan vinden/ontmoeten.

 111. Hallo
  Heeft iemand info over vrachtwagenchauffeur guus Halbestadt?
  Gereden oa bij Beets bv.
  Als ik google dan komt er tevoorschijn ziek of overleden maar kan daar nergens bevestiging over vinden.

 112. Van 1954 tot 1963 woonden we aan het Weipad 36 in Rotterdam-Zuid, mijn moeder Gaatske (Gre) werkte bij mevrouw Stiekema en bij een slagerij, samen met de moeder van Lee Towers. Mijn stiefvader Jaap Nijp reed op de bus of de tram een mogelijk is hij daar ontslagen. Mijn moeder overleed 31 december 2019 en vertelde mij vorig jaar dat hij gewoon met een broodtrommeltje naar zijn werk ging, terwijl hij helemaal geen baan meer had, zijn naam Jacob (jaap) Nijp. Mogelijk was dat de reden dat hij bij de bus in Groningen ging solliciteerde en wij gingen verhuizen. Lang had ik erge heimwee naar mij vrienden uit de straat en van de school, De Frankendaal, later de Kastanjedaal, in 1963 zou ik naar de MULO, 2 maanden later zaten we in Groningen. Mijn naam toen was Minnie Nijp, maar eigenlijk was mijn naam Wouters. Nu gebruik ik mijn man zijn naam en ga ik door het leven al Mary Ritsema. Ik heb op deze naam ook een website. Vaak denk Ik aan Bienne Visser , Agnes en Anneke Hoppezak of Hobbezak (zusjes) Jimmy, Nico en Harry Gulik en Anneke? (ze had prachtig rood haar), allemaal kinderen uit onze straat. En aan Dagmar, ze woonde een straat verderop. Het zou zo leuk zijn als ik hen eens kan spreken om te horen hoe hun leven is verlopen. Een twelling uit mijn klas woonden vlak bij de Groene Hilledijk, ik was ook bij hen thuis. Als je dit leest, reageer aub op info@maryritsema.nl
  Maar ik zoek ook mensen die met mijn stiefvader hebben gewerkt (mijn ouders raakten al eind 1963 in scheiding omdat hij vreemd ging en wij dat in Groningen als snel ontdekten) De beginjaren in Groningen waren vreselijk, gelukkig ken ik mijn man al sinds mijn 16e, een lieve zorgzame man. Dus kende jij mijn moeder, stiefvader of mij laat wat horen, alvast bedankt.

 113. Wie heeft er nog foto’s van de chocolaad en suikerwerkenfabriek van K.H. Jansen; gevestigd Voorhaven 103-105 te Rotterdam in de periode rond 1900-1920?

 114. Van ongeveer 1960-1962 ging ik naar de kleuterschool: de Prinses Marijkeschool in de Van Vlooswijkstraat te Rotterdam. (Een stukje straat tussen de Nobelstraat en de Sonmanstraat. Het houten, witte nood-schoolgebouwtje, zoals er meer in de Berg- en Blijpolder waren, heeft (rond 1970?) plaatsgemaakt voor een gymn-sportcomplex. Het werd ook het schooltje van juffrouw Kappen genoemd, die het hoofd was. Heel goede herinneringen bewaar ik aan juffrouw Van de(n) Heuvel. Vreemd vind ik het feit dat ik nergens op internet ook maar een verwijzing vind naar dit schooltje. Alsof het nooit bestaan heeft. Is er iemand die er ook herinneringen aan heeft?

 115. Vanaf 1960 heb ik in Rotterdam-Zuid jarenlang gitaarles gehad van de heer Kastelein. Weet iemand of hij ook kinderen had en wat zijn adres toen was?

 116. gerritjan Suurling
  ik ben op zoek naar Gerda jongeruis/jansen ben al twintig jaar op zoek naar haar ze heeft gewoond in Utrecht op de absterderdijk 303 met twee broers van haar johan/paul en zij is verhuisd naar rotterdam pernis ik woon in zorginstelling in hilversum waar ik al tien jaar woon ik mocht niet meer thuis wonen of mijn eigen zaak behouden heb tien jaar een snackbar gehad die moest ik verkopen om gezondheids redenen heb acht keer een hersen bloeding en twee herseninfarct/ een blackout/maagzweer.
  mijn prive nummer is 0356317182 .
  Gerritjan Suurling

 117. Wie heeft schoenmaker Arie den Boer gekend? Zijn zaak was aan de Mathenesserweg , Was hij getrouwd en had hij kinderen? Hij was een broer van mijn schoonvader Teunis den Boer.

 118. Dr.H.Bavinckschool

  ivm reunie ben ik op zoek naar de volgende personen;
  Linda Lambooij
  Rennie Spangers
  Douwe Groenveld
  Eartha Altenstad
  Jeroen Les
  Ellen Bartho
  Bennie Grim
  Martin Konings
  Wim Rollfs
  Frieda vd Heerik
  Gerda Molendijk
  Leo Okkerse
  Abco Eikenboom
  Paul Markwat
  Mary ???

 119. Zijn er misschien mensen die voorwerpen of foto’s hebben van de firma Engelbracht, chocolade, drops en suikerwerken in Rotterdam.
  Dit zijn voorouders en ik zou het leuk vinden spullen van de winkel/fabriek te verzamelen.

  Het schijnt dat de fabriek/ winkel later is overgenomen door een ‘groot’ bekend chocolade/snoep merk, alleen weet onze oude oom de naam ook niet meer.. Wie weet er meer over te vertellen?

 120. Wie weet wat over Hendrikus Johannes Uil, geboren in 1906in Rotterdam. Zijn moeder is blijkbaar de dag daarna overleden. Zijn vader, Gerard Uil , is mijn grootvader.

 121. Ik zoek lepeltjes van de wandelsport Loga uit Ridderkerk Slikkerveer van Sinterklaas.
  1 Lepeltje met klompje erop
  2 Klompje met de roe erop.
  De kosten worden vergoed.
  Groetjes Ada Lagendijk

 122. Ik zou in contact willen komen met Corrie Muus woonde mr Willemstaat 22 R-dam-zat op de school met de bijbel meester Grisnigt ook Coen Moulijn zat in dezeklas-ook heeft Corrie kinderen getraind op sportveld Gordelweg-ik ben Gerard Bouman -0416-661173

 123. Dit gaat over marijke (naam van de dochter) waarvan niet bekend of ze de naam Graafland na haar geboorte heeft aangehouden , ca. eind jaren 60 is ze bij Arie Graafland toestemming wezen vragen om te mogen trouwen.

 124. Hallo,

  Ik ben op zoek naar familie van L.P. Vijfwinkel in 1972 woonachtig in California.
  Op dat moment (1972) had hij een zoon van 39 jaar met 5 kinderen.
  Ze hebben voor hun vertrek naar Amerika in Molenaarsgraaf gewoond.

 125. Voor een boek dat ik aan het schrijven ben over het Kralingse Bos ben ik op zoek naar Crooswijkers die bij de Jeugdnatuurwacht hebben gezeten. Ik hoop dat ze mij daarover willen vertellen. Ook ben ik op zoek naar Marianne Maagdenberg die rond 1966 in de kinderboerderij De Kraal werkte.

 126. Ik ben op zoek naar een foto van Plonia Hooghwerff. Ze was vanaf 1900 woonachtig in Rotterdam aan o.a. de West Zeedijk. In 1902 trouwde zij met engelsman Harry Arthur Samkin. Ze woonde met haar dochter Reinalda Francisca Hooghwerff en Harry aan de Sint Mariastraat 110. Daarna woonde ze korte tijd in Engeland, Parkestone. Harry kwam in 1907 om bij de scheepsramp met de veerpont SS Berlin voor de kust van Hoek van Holland. Plonia hertrouwt in 1923 met Rotterdammer Jan Nederveen. Hij, sinds 1921 weduwnaar, heeft vier kinderen uit zijn eerste huwelijk. Hij is werkzaam als timmerman. Wie heeft meer informatie over haar huwelijk met Jan Nederveen?

 127. Wie kan mij vertellen hoe men rond 1912 van de stoomtramhalte RTM aan de Rosestraat naar station Delfsche Poort reisde? Welke tramlijnen reden daar naar toe?

  • Volgens mij, ik ben 1932
   Was dat gewoon lijn 2, die heeft heel lang
   al van voor de oorlog vanaf de Waalhaven , naar de stad gereden.
   Dick de Bruin

   • Op
    https://rotterdamkaart.nl/kaart-1920/
    staat een plattegrond van Rotterdam uit 1920. De tramlijnen staan in blauw weergegeven. Lijn 2 en 6 reden niet verder dan Noordereiland. Wellicht dat reizigers te voet over de Koninginnebrug liepen.
    Op de spoorlijn Rotterdam-Dordrecht was een halte Roetgenstraat vlakbij de Oranjebouw brouwerij. Wellicht dat mensen hier overstapte van de RTM op de trein naar DP en verder.

    • Volgens mij was het lijn 3. Reed van de Groene Zoom, nabij het Zuider Ziekenhuis, naar diergaarde Blijdorp. Door de Rosestraat en over de Koninginnebrug.

     • Tweemaal raak. Zowel lijn 2 als lijn 3 reden door de Oranjeboomstraat via de Nassaukade – het Noordereiland verder naar station Delftse Poort (= Centraal Station). Dat betekende dat vanaf de eindhalte van de RTM moest worden gewandeld naar de halte van de tram (RET) aan de Nassaukade om over te stappen.

 128. Ik ben de achterkleinzoon van Teunis Bijl (1906 Poortugaal – 1981 Charlois, Rotterdam), zijn broer Arie Bijl (1899-1973) heeft in de tweede wereld oorlog in een vreemde krijgsdienst gezeten (oftewel hij zat in het Duitse leger) staat op een site.

  Weet iemand misschien iets van de rol die Arie Bijl of Teunis Bijl of andere gezinsleden in de tweede wereldoorlog hebben gehad?

  https://www.genealogieonline.nl/stamboom-bijl/I534.php (Arie Bijl)
  https://www.genealogieonline.nl/stamboom-bijl/I729.php (Teunis Bijl)

 129. Wij oud militairen van 11TD gelegerd in 1960 te Schaarsbergen,Oranje Kazerne,lichting 1959-3, opkomst in Amersfoort, zoeken, Lou den Hollander,woonde in 1959
  op de Wolphaertsbocht nr 83b, geboren 18-01-1940, werkte in 1959 en na de diensttijd bij VW Hoogenboom,o.a in de ( Gerrit Jan Mulderstraat.) info oud collega, b.v.d. B.v.d.Bergen, Wateringen. (trapper@caiway.nl)

 130. Hallo,

  Samen met een aantal oud-klasgenootjes (bouwjaar 1962 en 1963) ben ik op zoek naar onze ontbrekende klasgenootjes van de Dr. H. Bavinckschool in Rotterdam. Heb jij ergens tussen 1967 en 1976 de kleuterschool en lagere school aan de Berkelselaan doorlopen? Dan zijn wij op zoek naar jou, dus laat even wat van je horen als je het leuk vind om elkaar weer te contacten 🙂

 131. Hallo,
  Samen met een aantal oud-klasgenoten van de Dr. H. Bavinckschool Rotterdam, ben ik op zoek naar de ontbrekende oud-klasgenoten van de kleuterschool en de lagere school. Wij zijn van bouwjaar 1962 en 1963 en hebben tussen 1967 en 1976 op de Bavinckschool gezeten aan de Berkselaan in Rotterdam. Heb je bij ons in de klas gezeten en vind je het leuk om elkaar weer te ontmoeten? Stuur me dan even een pb-tje 🙂

 132. GEZOCHT voor een Reünie na 51 jaar
  De Volgende Oud Dienstplichtigen van het
  1e Peloton 41 ZVE Seedorf
  Lichting 69/2 Om elkaar nog minstens 1x kunnen zien,
  D.J.Quarles van Ufford ,
  N.Lewis, D.Noorzij , J.Onderwater,
  J.phillipsen, P.Ruitenberg
  L.Schrader, H.Vonk, T.Weggen
  T.J.Rijnders ,J.Stoel , J.Tuin,
  J.v.Velzen , J.Veraar, T.Snijders,N.Aertssen, P.Blokker,P.Brok,T de Bruin, J.Deykers, W.Develing ,L.Gruiters
  L.v.d.Hoogenband ,S.Huienga J.Jonk, T.Josemanders , H.Kamperman , J.Kon , R.Kruitbosch , M. Laumen ,W.Menger, E.Moddejongen , J.Nagtegaal , J v.d. Plas .
  Al deze mannen zijn rond de 71 jaar.
  Een berichtje met mobiele nr. en/of e-mail adres aan Hendrik43geys@gmail.com
  Hans Geysendorpher
  Gerrit Fortuin

  Verzoek om dit Bericht te DELEN

 133. Ik ben op zoek naar de familie Rassel, komen uit Rotterdam Noord mevrouw Rassel had 5 kinderen, Els Rassel, Rinus Rassel, Cor Rassel , Aad Rassel en nog een dochter waar ik de naam niet meer van weet. Mevrouw Rassel werd Moe genoemd woonde vroeger in de Zoomstraat. Ik zou haar graag willen zien,misschien dat het op deze manier lukt ze te vinden.

 134. Ik ben op zoek naar de familie Rassel, komen uit Rotterdam Noord mevrouw Rassel had 5 kinderen, Els Rassel, Rinus Rassel, Cor Rassel , Aad Rassel en nog een dochter waar ik de naam niet meer van weet. Mevrouw Rassel werd Moe genoemd woonde vroeger in de Zoomstraat. Ik zou haar graag willen zien,misschien dat het op deze manier lukt ze te vinden.

 135. Zoek oud leerlingen van de I. T. O. ALGEMENE BEROEPSCHOOL TEILINGER STRAAT ROTTERDAM JAREN 1979-1983.
  Ik was in 1979 leerling bij o.a. Leraar Story, pengel , (schilder leraar Hartog) en van As en van Dijen (leraar Engels) de laatste kon maar moeilijk orde houden,
  Ook bovenstaande leraren willen jullie reageren aub.,

 136. Ik ben op zoek naar de zoon van Adrie en Nel Verbrugge. Adrie is geboren in 1928 of 1929 en had rood haar. Hij woonde eind 60-er jaren met Nel in de Henegouwerlaan, reed motor en was waarschijnlijk boekhouder.

  Zijn zoon is geboren in 1958 of 1959.

 137. Hallo mijn vader Chuck Heerenveen is op zoek naar zijn vriend hij woonde vroeger op het noordereiland is later naar België verhuisd. (A)Bram Apon
  Is in november jarig en moet omnabij nu 80 jaar zijn. Zijn vrouw was Indische afkomst waar hij ook kinderen mee heeft zou ik heel leuk vinden voor zijn 80ste verjaardag 11november

 138. FAMILIE COHEN, NOORDEREILAND
  Ik zoek informatie over de familie Cohen i.v.m. het plaatsen van 6 Stolpersteine voor dit gezin.
  Elie Cohen 1899, zijn vrouw Mietje Cohen – Wallega 1903 en hun kinderen Hartog Joseph, Duifje, Isack Elias en Rebecca. Allen vermoord in Auschwitz.
  Ze woonden op de Prins Hendrikkade 58, Noordereiland.

  In de Oud-Rotterdammer van dinsdag 26-07-2011 stond een oproep m.b.t. een in bewaring gegeven spiegel van deze familie.
  “VERLOREN SPIEGEL
  De spiegel op de foto is in de oorlog 40-45 bij ons in bewaring gegeven. Helaas is de familie Cohen, de eigenaar van de spiegel, in Duitsland omgebracht. Wij woonden in de Feijenoordstraat 38 in Rotterdam. De familie Cohen woonde op de hoek Feijenoordstraat/Prins Hendrikkade, recht tegenover rederij Akkermans. Zij hadden daar een lorren- en tweedehandswinkeltje. Als er nog familie is die belangstelling heeft voor deze spiegel, kan die zich melden bij de redactie van De Oud-Rotterdammer. Hij is niet te koop”.

  Er is in de foto ook een briefje gemonteerd uit 1945 waarop beschreven staat dat zij op 29 september 1943 gearresteerd zijn.

  Ik wil heel graag in contact komen met degene die deze oproep in 2011 geplaatst heeft.

  Ook is alle informatie over deze familie zeer welkom om te helpen hen te herinneren.

 139. Aanvulling oproep GEZIN ELIE COHEN / VAN ECK, BRONSWIJK, DE KLERK.
  MARINUS VAN ECK
  ADRIANUS C.J. BRONSWIJK
  CORNELIS DE KLERK, ARIE J. DE KLERK

 140. Ik ben op zoek naar foto’s en/of verhalen over de Zaagmolendrift. Vroeger woonde hier mijn oma boven Vollebregt (een witgoed zaak?). Uit deze tijd kan ik mij nog herinneren dat er winkels waren zoals Kruidenier Zuydam (!?), Jamin en ook kapper van der Hoven. Deze zit er dacht ik nog (Hans van der Hoven). Boven ons woonde toen een chef van de RET. Ik herinner mij dat toen mijn Oma hier woonde de tramlijnen 10 en 22 door de straat reden.

 141. Ik ben op zoek naar informatie over Johanna Roelofs, die in 1914 in Bottrop (D) is geboren. Na de scheiding van haar ouders komt zij in 1929 met haar moeder naar Rotterdam. Haar laatst bekende adres daar is Sikkelstraat 43a (12-08-1938). Zij werkte als kapster. Haar moeder, Franziska Bugla, trouwt in 1931 in Rotterdam met J.A. van der Haart en overlijdt in 1943 in Utrecht. .

 142. Ik ben op zoek naar de klasse foto van klas 5 of 6 (1955/1957) van de Beatrixschool aan de Kerkwervesingel/herkingenstraat ik zat toen op deze school.

 143. Ooit hoorde ik een gedicht voorlezen dat ging over een aantal vrienden die naar New York wilden gaan. Het heette vlg. mij Waarom wij niet naar NY gingen. Het zou geschreven zijn door Jan Oudenaarden. Wie kan mij aan de tekst helpen.

  • In 1979 in het zkhs gelegen, met een oude man. Hij had 1 been, vanwege suikerziekte. Had bloemenstal gehad, omgeving Oudedijk. Misschien, deze?

 144. Herinnert iemand zich Paul Roman? Hij was in 1973 kennelijk een bekende komiek, te gast bij WIllem Duys, maar er is nergens meer iets over hem te vinden.

 145. Ik probeer gezichten bij de namen in de stamboom te vinden.
  Heeft iemand misschien foto’s van

  Bouwe van der Meulen, 1890- 15 december 1972 in Rotterdam
  getrouwd op 07 maart 1923 in Rotterdam
  zijn vrouw
  Hendrika Johanna Haak 1889-1976.

  of een van hun kinderen:

  Johannes van der Meulen 1924–1935
  Jacobus van der Meulen 1926–1935
  Aaltje /Ali van der Meulen 1932–2013, zij heeft een aantal kinderen

 146. Eind jaren 60 traden een aantal Rotterdamse broers (familie Feijen, woonachtig in de Jacob Loisstraat Rotterdam) op onder de naam “The Escorts”. Ik ben op zoek naar foto’s, affiches, informatie over waar ze optraden.
  Hopelijk kunt u me helpen.

 147. Mijn opa, Joost BOOIJ, werkte op het seinhuis Rotterdam Feijenoord van 5 maart 1911 t/m 1 januari 1942, waar hij eervol, niet op verzoek, wegens leeftijd is ontslagen. Graag zou ik meer weten over het seinhuis, zeker de tijd in de eerste oorlogsjaren en over mensen die de uitgebreide familie van Joost Booij en Jannetje van Wageningen hebben gekend. Ik ben al heel ver met mijn onderzoek, maar levendige verhalen, documentatie over het seinhuis en zijn medewerkers en bekenden van de familie ontbreken.

 148. Ik ben op zoek naar de tweeling Inge en Wilma Kooi, zaten bij mij op de Mr. Johannes Drostschool op de Carnissesingel en woonden in die tijd op de Oldegaarde in de periode 1972-1976

 149. Ik ben op zoek naar gegevens , medewerkers en foto s van leerfabriek t.h. Haagen was gevestigd aan s graven dijkwal 55 en aan de 2de Lombardstraat van 1882 -1940
  S gavendijkwal vanaf 1943 -1970

  • Mijn opa A. M. de Zanger (meesterknecht) was 9 mei 1924 50 jaar in dienst bij de firma T. H. Haagen. Opa was op 13 jarige leeftijd in dienst getreden. Op 30 augustus 1924 kreeg opa een koninklijke onderscheiding.

 150. STOLPERSTEINE NOORDEREILAND
  Voor onderstaande personen zijn Stolpersteine aangevraagd. Ze zijn allen vermoord in Auschwitz in 1942.

  Wie heeft informatie over (nazaten van) hen? Zijn er foto’s van hen en/of hun huizen uit die tijd? Graag uw hulp!

  Burgemeester Hoffmanplein 57 A:
  Emanuel Waterman 25.1.1920
  zijn vrouw Naatje Waterman – Trijtel 29.10.1919.

  Burgemeester Hoffmanplein 59 A:
  Isedoor van der Staal 14.3.1889
  Betje van der Staal – Koster 27.3.1894
  en hun kinderen Jacob, Barend, Mietje en Judith.

  Burgemeester Hoffmanplein 67 A:
  Michiel Koster 7.6.1912
  Hanna Koster – van Ploeg 7.2.1913
  en hun kinderen David Simon, Barend en Mathilda.

  Maaskade 109 B:
  Betsi van Straten – van Straten 7.10.1873.

  Prins Hendrikkade 58 A / hoek Feijenoordstraat:
  Elie Cohen 21.5.1899
  zijn vrouw Mietje Cohen – Wallega 27.1.1903
  en hun kinderen Hartog Joseph, Duifje, Isack Elias en Rebecca.

  Prins Hendrikkade 79 A:
  Abram Jacobs 4.3.1872
  en zijn vrouw Sara Jacobs – Spreekmeester 14.6.1874.

  Prins Hendrikkade 94 B:
  Hartog Flora 20.10.1901.

  Prins Hendrikkade 112 A:
  gezusters Van Leeuwen:
  Maria 24.6.1874
  Esther 5.8.1876
  Rebekka 23.11.1882
  Josina 9.12.1884.

 151. FAMILIE COHEN, NOORDEREILAND
  Ik zoek informatie over de familie Cohen i.v.m. het plaatsen van 6 Stolpersteine voor dit gezin.
  Elie Cohen 1899, zijn vrouw Mietje Cohen – Wallega 1903 en hun kinderen Hartog Joseph, Duifje, Isack Elias en Rebecca. Allen vermoord in Auschwitz.
  Ze woonden op de Prins Hendrikkade 58, Noordereiland.

  In de Oud-Rotterdammer van dinsdag 26-07-2011 stond een oproep m.b.t. een in bewaring gegeven spiegel van deze familie.
  “VERLOREN SPIEGEL
  De spiegel op de foto is in de oorlog 40-45 bij ons in bewaring gegeven. Helaas is de familie Cohen, de eigenaar van de spiegel, in Duitsland omgebracht. Wij woonden in de Feijenoordstraat 38 in Rotterdam. De familie Cohen woonde op de hoek Feijenoordstraat/Prins Hendrikkade, recht tegenover rederij Akkermans. Zij hadden daar een lorren- en tweedehandswinkeltje. Als er nog familie is die belangstelling heeft voor deze spiegel, kan die zich melden bij de redactie van De Oud-Rotterdammer. Hij is niet te koop”.

  Er is in de foto ook een briefje gemonteerd uit 1945 waarop beschreven staat dat zij op 29 september 1943 gearresteerd zijn.

  Ik wil heel graag in contact komen met degene die deze oproep in 2011 geplaatst heeft.

  Ook is alle informatie over deze familie zeer welkom om te helpen hen te herinneren.

 152. Zijn er nog mensen die in de jaren1950-55 gewerkt hebben bij Chocoladefabriek De Heer op de bakkerijafdeling of de gieterij ?
  Of eventueel nog oude foto”s hebben ?

 153. Ik kreeg rond 1965 les op de opleiding K&O in Rotterdam van leraar handvaardigheid van Staveren. Hij woonde met zijn gezin op de Rochussenstraat. Wie kan mij iets over hem vertellen?

  • Ik ben in juli 1980 afgestudeerd met de laatste lichting K&O. Datzelfde jaar veranderde de naam van de opleiding in HBO-J. Van Staveren werkte toen nog op de opleiding als docent handvaardigheid. Van zijn vrouw Sarah kreeg ik sociologieles. Ze woonden toen nog aan de Rochussenstraat. De opleiding is later van de Schonebergerweg verhuist naar, als ik me niet vergis, de Graaf Florisstraat. Halverwege de tachtigerjaren werkte hij daar nog steeds. Ik heb hem toen nog gesproken op een reünie.

 154. Ik ben op zoek naar een foto van de Hillestraat 50a met daarop “Drukkerij Petterson” van Feyenoord voetbalspeler Jan Petterson. Mijn oud-oom overleed in 1955 maar zijn bedrijfsnaam is nog jaren op de pui zichtbaar geweest.

 155. Gezocht Verzetsinformatie over fam Broekhuijse aan de putsebocht 30b. Na overlijden hebben wij nakomelingen veel materiaal gevonden, pasjes, brieven, distributiebonnen, ansichtkaarten van net na de bevrijding. We willen graag het verhaal compleet maken!

 156. Ik (met mij velen) ben op zoek naar een miniatuur van het Zadkine beeld (Jan gat) in Rotterdam. Er is ooit wel eens zoiets uitgegeven aan Rotterdammers, maar vermoedelijk voor mijn (bewuste) tijd. Ben zelf Rotterdammer bouwjaar 1948 het beeld is van 1953. Ik zou enorm blij zijn.

  Ger van Heest
  ger.van.heest@gmail.com

 157. Zou het leuk vinden om te horen hoe het Cor vd Put is gegaan. Ontmoet rond 1971 ongeveer. Hij woonde toen in de Multatulistraat Rotterdam en zat bij de marine als kok. En werkte in het weekend bij een bakker.

 158. Wie heeft info van Hermanus Hendrikus Feitsma geb 14-04-1923, woonde 1975, Leeuwensteinstraat 7 R.dam, info is voor Fam. onderzoek.

 159. Kan iemand mij helpen? Ik werk met dementerende en een van de bewoners vertelde mij dat hij in de oorlog in de van
  Brakelstraat woonde, boven de kruidenierswinkel van zijn opa.

  Hij kon zich niet herinneren hoe die kruideniers winkel heette.

  Weet iemand dit? Of heeft iemand foto’s hiervan?

  Groetjes R de Wolff

 160. Ooit was er in Blaardorpstraat 14 een groentewinkel. Mijn overgrootvader heeft daar gewoond van 1897 tot 1900.

  Ik ben benieuwd of iemand nog informatie over die winkel heeft en nog mooier zou zijn een foto van straat en winkel eind 19e eeuw.

 161. Hi,
  Weet iemand of er een foto van het bombardement op Rotterdam, vanuit Schiebroeks perspectief bestaat? Zo ja, waar zou ik deze kunnen vinden?
  Groetjes, Fem

  • Beste Fem,
   Beste Fem,

   Mij is niet bekend of er een foto vanuit Schiebroeks perspectief beschikbaar is. Maar wel, dat het AD een foto van het bombardement heeft gepubliceerd vanuit het perspectief van Hillegersberg.
   Wellicht dat het AD je verder kan helpen.

   Met vriendelijke groeten,
   Chris

 162. Ik ben op zoek naar een foto van de Fijnhouthandel E. van Oort & zn.
  Volgens mij zat deze zaak in de Bovenstraat in IJsselmonde.
  Deze zaak is, voor zover ik weet, opgericht door mijn betovergrootvader en overgenomen door mijn overgrootvader; Johannes Martinus van Oort.

 163. Ben op zoek naar Sien en Jan Vroegop hun ouders waren Bertha Richter en Jan Vroegop ze woonde in de jaren 55 65 In de Bothastraat

 164. Ik zoek een Hans Kivit uit Rotterdam.
  Zat met hem in 1973 in dienst in de generaal debondskazerne in GRAVE.
  Wij waren allebei kok ik bij de staf-staf verzorgings batterij en Hans bij de charli geloof ik.
  Hij werkte in de haven heb ik begrepen.
  Zal nu net als ik tegen de 70 zijn.
  Hans ik zou het leuk vinden als je wat laat horen.

  De Limburger Wiel Killaars
  w.Killaars@ziggo.nl

  • Beste mijnheer/mevrouw Vd Velde,

   Mijn veronderstelling is, dat u op zoek bent naar het bejaarden- en weeshuis Anne en Simeon. Dit gebouw is in het tweede deel van de jaren 80 gesloopt. Voor zover ik mij herinner in het kader van een gemeentelijk plan voor de West-Kruiskade en omgeving.
   Als het voorgaande juist is, dan zal bij het gemeentearchief dit plan en wellicht nog meer informatie te vinden moeten zijn.

   Met vriendelijke groeten,

   Chris

  • Dag mevrouw van de Velde .Wat Chris al aangaf klopt.Mijn oma woonde aan de Gouvernestraat ,boven Odeon.
   Deze woningen weren verdeeld in een voorwoning (straatkant) en achterwoning (tuinzijde)Vanaf het balkon van mijn oma keek je de tuin in van het genoemde tehuis.
   Wat toen de tuin was, is nu het wijkpark Oude Westen met daarin het standbeeld van de “Reus” van Rotterdam .
   Met vriendelijke groet.

 165. Wie weet nog hoe het bonthuis heette waarvan de slogan was “beloof haar alles, maar geef haar…..bont.” Op de Wolphaertsbocht in Rotterdam?

 166. Hallo Rotterdammer!,
  Voor mijn bonuspapa ben ik op zoek naar het boek ‘uit naam van alle mijnen’ van Martin gray en de verfilming: ‘for those I loved’. En de film: ‘Sometimes a great notion’ van Paul Newman.
  Ik hoop dat iemand mij kan helpen!

  • Mijn vrouw heeft het boek ‘Uit naam van al de mijnen’. Gaat over een Joodse man die uit het ghetto van Warschau ontsnapt.
   Is dat niet gewoon te koop in de boekhandel of bij bol.com tweedehands

   Groet,

   Nico

 167. In de jaren vijftig werkte ik bij Elektrotechnisch bedrijf Rotscheid aan de Westvarkenoordseweg. Met 0.a Johan Walraven, Jan Zuidweg, Frans Mondt, Piet Steenhoven, Mijnheer Brand.
  Wie heeft hier (ook) herinneringen aan?

 168. ivm een reunie van militaire dienst Seedorf 103 cv lichting 71-3 ,zoek ik Martin M. Roos hij is geboren op 5 november 1951 en woonde in de jaren 1971/72 aan de Jan van Loonsweg 160 in Rotterdam.
  wie heeft een goede tip?

 169. Kent iemand het versje: Katrijn heeft wasdag ennnnnn de bokkenpruik op…..
  Ik weet dat mijn vader toen hij klein was dat altijd op moet zeggen voor zijn grote zussen.

 170. Nellie Notenboom zoekt Frans Schuurman, Frans woonde in de buurt van de Bree
  Frans, ken je Nellie nog ? Neem dan contact op.

 171. Ik zoek Erica smit nu oud ongeveer 82+ woonde in 1965 in Barendrecht.
  werkte (eig.) bij reclame bureau URA in rotterdam aan s landswerf.
  Ik zou haar graag nog willen bedanken!!

 172. Ik ben op zoek naar een boek. De titel is: Ontsnapping naar de vrijheid. De schrijver is Michael Phillips .Het boek maakt deel uit van een serie. Wie kan mij daar aan helpen? Prijs n.o.t.k.
  Mevr. de Waard.
  Tel. 0180411668

 173. Nellie Notenboom zoekt Frans Schuurman. Woonde in omgeving van de Bree. Frans, weet je nog wie Nellie is? Neem dan contact op

 174. Ik zoek nazaten van Jan Adriaan Raats geb 12-11-1921 te Rotterdam overleden vermoedelijk 1984, hij is de broer van mijn vader overleden 1980, ik ben nieuwsgierig of ik neven en of nichten hebt, die mijn kunnen vertellen wat voor persoon hij was.

  Frans Raats

 175. Hoi ik ben Fem (17j) en ik houd mijn profielwerkstuk over Schiebroek in de Tweede Wereldoorlog. Mijn doel is om uiteindelijk een tentoonstelling te maken over dit onderwerp.

  Ik ben hiervoor op zoek naar meer informatie over de volgende personen:
  Rudolph Querido
  Johannes Hendrikus Maria Meijerink

  Ook zoek ik de naam van een fanatieke NSB’er. Deze heb ik tot noch toe niet kunnen vinden.

  Verder ben ik op zoek naar persoonlijke verhalen van mensen die in Schiebroek hebben gewoond ten tijde van de Tweede Wereldoorlog, of hier wat over kunnen vertellen.Alles in welkom!

  • Beste Fem,

   Mogelijk dat je op zoek bent naar een burgemeester van Schiebroek, De Hondt. Die staat bekend als iemand die met de Duitsers zou hebben geheuld. Vandaar ook, dat er geen straat naar De Hondt is vernoemd.

   Wellicht ten overvloede, maar ik wijs je hier ook op het bookje ‘Een Eeuw Kleiwegkwartier’ van Henk Koetsveld.

   Met vriendelijke groeten,

   Chris

  • Beste Fem,

   Een aspect van de samenvoeging van Hillegersberg en Schiebroek met Rotterdam, die tenslotte ook in de 2e Wereldoorlog plaatvond, is dat er straatnamen vernoemd zijn. Zo heette een deel van de Burgemeester de Villeneuvesingel eerst Bergsingel. En dit was een straatnaam die ook al in Rotterdam voorkwam. Wellicht is dit aspect ook geschikt voor je werkstuk en je tentoonstelling.

   P.S. Mijn excuses voor de schrijffout in mijn vorige reactie. ‘Bookje’ had moeten zijn: boekje.

   Met vriendelijke groeten,

   Chris

  • Ribeslaan 21 of 23 woonde de familie Vroom. Daar kwamen regelmatig Duitse officieren op bezoek. Bij de bevrijding werden ze meegenomen door Hollandse soldaten in blauwe overalls en Nederlandse helmen. Wim van der Giessen van nr 13 was daar meen ik bij. Hun woning werd beklad met de oranje letter V.

 176. Ik ben op zoek naar Jan Ju hij als hij nog leeft zal hij ongeveer 90 jaar zijn. In de jaren 50/60 werkte hij bij D. Vilbach’s Agenturen. Een groothandel in onderdelen van fietsen en was gevestigd in de Insulindestraat 94-96 te Rotterdam. Hij woonde toen in een zijstraat van de Kruiskade, de Jozef- of Mariastraat. Daarna heeft hij in Heenvliet gewoond en ook nog in de flat Abshove bij het Kleinpolderplein. Hij heeft een zoon. Het bedrijf was eigendom van mijn vader.

  • Als Jan Ju geboren is in 1930, dan heb ik op de Zuiderbegraafplaats zijn graf gevonden, met geboortedatum 05-09-1930 en sterfdatum 31-07-2008. Hij was weduwnaar van Truus Ju-Steijns. Er staat: “hier rust onze lieve broer, zwager en oom”. Niets over kinderen dus.

 177. Hoi,
  ben op zoek naar Tanja (?). Zij woonde eind Sixties aan of bij de Doornenburg in Zuidwijk. Kwam haar zo af en toe tegen op o.a. dansmiddagen in het Verzamelgebouw Zuid aan de Strevelsweg.
  Ze zal nu midden/eind zestig zijn…
  Ben heel benieuwd of iemand mij kan helpen!

 178. Ik zoek mensen die Ad (A.G) Le Noble van Drukkerij Le Noble gekend hebben, evenals zijn compagnon Piet (P Th F) Versteeg en Cecilia de Groot. Ik ben bezig met een onderzoek naar de rol van de drukkerij in het verzet. Alle hulp is daarbij welkom, alvast bedankt voor uw aandacht!

 179. Op zoek naar of familie/kennissen van : Jan en Mies Piket ,zij hadden beddenzaak in Pendrecht jaren 60. Willem van Zeist oud bokser en transporteur. Tinus Breuer meubelstoffeerder uit volgens mij de Pupillenstraat

  • Ik heb Jan en Mies Piket gekend. Zij hadden samen met Cees Hartman een woninginrichtingszaak aan de Slinge 584 op de hoek met het Plein 1953.

  • Ik heb Jan en Mies Piket gekend. Zij hadden samen met Cees Hartman een woninginrichtingszaak aan de Slinge 584 op de hoek met het Plein 1953.

 180. Ik ben op zoek naar Thea de Wit woonde in de witte witstraat in r’dam.
  Ik zat samen op de mulo in mathenesserweg in r’dam bij meneer Addick

 181. Mijn vader Indië ganger in 1947 . Nu overleden maar baal van al die negatieve verhalen. Mijn vader heeft zijn hele leven last gehad van deze missie Moest daar naar toe

  • Hallo Yvonne, ik ben fysiotherapeut en heb ook iemand behandeld die gedwongen werd naar Indie te vertrekken en bij terugkeer niet groots werd ontvangen, maar met de nek werd aangekeken. Die man had daar tot aan zijn dood veel last van.

 182. Ik ben op zoek naar Flip Vos, vroeger van de Matenesserlaan, vader was wijnmakelaar. Is nu ca. 70 jaar. Graag een adres. Ton Faase, Overveen

 183. Ik zoek kinderen uit het huwelijk van Wilhelmina Soeterboek, geboren 23 juli 1924, en Anton van Overbeek, geboren 6 juni 1921. De reden is omdat ik fotomateriaal zoek van de vader van Wilhelmina Soeterboek. Wanneer u contact met mij opneemt leg ik graag uit waarom ik dit zoek. U kunt mij mailen of bellen tel:06-14002470. email: suisvivere@hotmail.com

 184. Ik ben op zoek (i.v.m. stamboom onderzoek en foto’s) naar
  Pia van Duffelen (of nabestaanden)
  Haar moeder was Lenie (Leonarda Jacoba) Warbie, geboren in 1924 en in 1979 Rotterdam overleden.
  Haar vader was Dirk van Duffelen, geboren in 1921 in Rotterdam. Haar ouders zijn in 1943 in Rotterdam getrouwd.
  Wie kan mij iets meer over haar vertellen.

 185. Ik ben op zoek naar mensen die Adriaan Soeterboek hebben gekend. Hij had rond 1950 een handel in schoenen en leer in de Resedastraat in Rotterdam Zuid. Hij heeft onder andere gewoond in de Boekweitstraat in Rotterdam Zuid. U mag mij mailen of bellen. tel: 06-14002470 of suisvivere@hotmail.com.

 186. Hallo mensen,
  Daar onze Vader en Oom vroeger ongeveer 1930-1940
  gevoetbald hebben in R.F.C. zoek ik nu foto(plaatjes), of uit de kranten van die tijd.
  van wedstrijden, een kopie is ook goed.
  Alvast bedankt voor de aandacht.
  Gr. Wim

 187. Vanaf ongeveer 1955 tot 1983 was mijn vader als afdeling hoofd werkzaam op de Röntgen afdeling van het Dijkzight Ziekenhuis. Zijn er hier mensen die daar in die tijd ook werkte (of als patiënt daar kwamen) en die fotos van die afdeling uit die periode hebben?

 188. Agnes van der Straaten op 8 augustus 2020 om 22:58
  Ik ben op zoek naar iemand die nog herinneringen heeft aan mijn vader Gerard van der Straaten. Hij woonde in de oorlog met zijn vader en moeder Pieter en Lieke van der Straaten in de Wolphaertsbocht naast de slager. Boven hen woonden Leen en Rina. Zijn zus Lies is naar het klooster gegaan en zijn broer Adrie naar Zuid Afrika. Mijn vader is in 1925 geboren en al in 1973 overleden helaas. Ik zou graag meer van hem weten, vooral over de oorlogsjaren.

 189. Ik ben opzoek naar de naam van mijn vader een Duitse soldaat. Ik ben in 1943 in de Agniesestraat 79 geboren. Mijn moeder was Grietje Stok zij woonde met mijn broer Berie en haar moeder Grietje van Gent op bovenstaand adres.
  Ik hoop dat iemand iets kan vertellen die mijn moeder of oma heeft gekend en iets in vertrouwen is verteld.
  Bij voorbaat dank,
  Gerard

  • hoi

   Wellicht heef tu deze info al.
   in 1904 is je oma getrouwd met Willem stok, zij zijn 1926 gescheiden.
   je oma is in 1944 gearresteerd… (stads archief Rotterdam).
   hierbij getransporteerd naar politie van Ridderkerk.. geen idee waarom staat niet vermeld.
   er was nog een zusje maar dat is al vroeg overleden. je broer heette Jan Berend? overleden in 1959

 190. Ik ben al 76 jaar opzoek naar mijn vader hij was een Duitse soldaat. Ik ben in de Agniesestraat 79 geboren in 1943. Mijn moeder was Grietje Stok en zij woonde met haar moeder Grietje van Gent. Ik hoop dat iemand een naam of wat voor soldaten er kwamen op bovenstaand adres.
  Alvast bedankt voor de hulp.

 191. Hallo, ik ben op zoek naar Arie (Andrew) van Oord(t). Woonde in 1968 in Rotterdam Noord. Ik weet niet of hij toentertijd getrouwd was maar wat ik wel weet is dat hij mij verwekt heeft. Hij zou een (buitenechtelijke) relatie met mijn moeder hebben gehad. Mijn moeder is een donkere vrouw. Het was een heel andere tijd en het was “not done” dat een blanke man met een zwarte vrouw een relatie had. Zijn ouders schijnen destijds ook in Rotterdam Noord te hebben gewoond. Ik heb voor de rest heel weinig informatie, maar ik hoop dat iemand mij informatie kan verstrekken. Ik ben inmiddels 51 jaar en nog steeds op zoek naar de waarheid. Groeten Renata

 192. In oude trouw- en doopakten van mijn voorouders vind ik dat zij wonen op de Hillegersdyck in Rotterdam. Ik kan die nergens vinden, ook niet in de overzichten van verdwenen straten. Waar lag die dijk? Is het wellicht een niet-officiële naam van een straat?

  • Mijn vader had een neef in Rotterdam, die woonde op Hillegersberg, maar het officiële adres was: Plasoord. Ik denk dat het in de buurt was van de Kralingse Plassen.

  • Wat ik uit internet opmaak is dat Hillegersdijck een plaatsje vlakbij Rotterdam was. Als je op Hillegersdijck
   googelt kom je diverse namen tegen van mensen die daar geboren zijn.
   Er was ook een tramremise waar Romeo oude trams van de RET had staan die later naar de Kootsekade zijn overgebracht.

  • Wat ik uit internet op maak is dat Hillegersdijck een plaatsje dicht bij Rotterdam was. ls je googelt op Hillegersdijck krijg je namen te zien van mensen die daar ooit geboren zijn. Er was ook een tramremisewaar Romeo oude trams van de RET had staan die later naar de Kootsekade zijn overgebracht.

  • Er heeft ooit een remise van de RET aan de Hillegersdijck gezeten en als je op Hillegersdijck googelt zie je dat er diverse namen van mensen genoemd worden die daar ooit geboren zijn. Ik denk dat het een plaatsje was dat onder de rook van Rotterdam lag.

  • ik zie wel op internet de remise hillegersdijk met historische trams .ik denk dat het gewoon in hillegersberg is.in familiestambomen staat ook gewoont hillegersdijk

 193. Mijn Moeder is nu bijna 86. Als jongste in een gezin met 7 kinderen woonde ze in de Simonstraat, een zijstraat van de Schiekade.
  Op haar 6e moest zij op 14 Mei 1940 met het hele gezin vluchten voor de brand als gevolg van het Duitse bombardement.
  De Simonstraat viel net binnen de brand grens.
  Hij bestaat nog wel maar wordt aan een kant begrensd door het gebouw van Nationale Nederlanden en aan de andere kant een kerkje.
  Mijn Moeder is al lang op zoek naar foto’s van de straat uit de tijd dat zij hier woonde.
  We hebben al veel Rotterdam fotoboeken doorzocht maar nergens zijn foto’s te vinden van de Simonstraat.
  Is er iemand die foto’s heeft van de Simonstraat in de tijd dat dit nog een gewone straat met woonhuizen was, voor 14 Mei 1940.
  C. Zwaans. czdodge@upcmail.nl.

 194. Ik ben Tonnie Kamermans en heb in de Zuidhoek gewoond op nr 232 en ben op zoek naar Lenie of Leinie Noordijk die ook in de Zuidhoek woonde met haar broertje Sjors boven de fietsen stalling van de kruidenier en waterstoker. Ik heb haar voor het laatst gezien en mee naar huis gefietst in van mijn werk in 1958 en of 1959. Zij is later getrouwd en naar Zoetermeer verhuisd. Wie weet er meer te vertellen over haar? als zij nog leeft?

 195. Op zoek naar jansje de vries
  Geb 1948 gewerkt drogisterij
  1 middelandstraat Rotterdam
  Zat in opvang meisjeshui
  Bilderderdijkstraat kennis aan
  Peter mulder

 196. Muziek op straat

  Ik ben in samenwerking met het stadsarchief bezig met een onderzoek naar muziek op straat in Rotterdam. Voor dit onderzoek zou ik graag in contact komen met mensen die vroeger (of nog steeds) op in Rotterdam straat musiceerden. Ook ben ik bijzonder geïnteresseerd om in contact te komen met mensen die nog veel oude straatventers-roepen kennen.
  Alle tips en informatie is welkom. Telefoon: 0645090451

 197. Omgeving Korhaanstraat

  Ik ben op zoek naar mijn (half)broer,

  voornaam onbekend.
  geboren in juli 1967.

  Hij is zoon van Hans Rietveld en ? Van Oort.

  Zijn ouders waren respectievelijk 21 en 17 jaar bij hun huwelijk en afkomstig uit Rotterdam.

  Het kan zijn dat hij op dit moment zijn achternaam heeft veranderd naar Van Oort in plaats van Rietveld.

  Wie herkent zich in dit verhaal?

  Kan ook zijn dat achternaam van nieuwe partner van zijn Moeder is aangenomen?

  • om het zoeken wat makkelijker te maken is de naam van de ouders

   A.J. Rietveld-van Oort

   Wellicht weet u ook de nieuwe naam van de Partner

 198. Welke Oud Rotterdammer kan mij helpen met een luciferdoosje wat past in de standaard van mijn Opa’s rooktafel? Het is een doosje uit de jaren ’50 -‘ 60 met de afmeting van 4 cm breed en 2 cm dik.Het waren meestal doosjes van het Zweedse merk Säkerhets Tändstickor. Ik kom het graag bij U ophalen.

  • Het merk wat u omschreef heb ik wel, maar de doosjes hebben andere maten
   lang 4.5 cm breed 3,2 cm dik 1.5 cm tevens lang 6.0 cm breed 3.6 cm dik 1.8 cm
   met regelmaat ben ik in Rotterdam
   Groet Robert niubi@hotmail.nl

 199. Hier Ton Biesta (geb 15-3-1950). Tot juli 1968 gewoond in Schiebroek Lijsterbeslaan. Gerardus Majella school. Voetbal: Leonidas!

  • Hallo Ton Biesta,
   bekende naam uit Paulusparochie Larixlaan. Jullie woonachtig Lijsterbeslaan Meidoornsingelzijde/Adrianalaankant.
   Echter, naam Biesta vooral bekend van uw vader:
   op Gerardus Majellaschool (ook mijn school) in de rol van statige, strenge doch ook zeer aimabele
   Sinterklaas!
   Gerardus: oa. juffrouw Gerritsma, van Hove, Mackenbach, hoofd der school mijnheer Jacobs (die ook in de Lijsterbeslaan, overzijde woonde), mijnheer Laurier, Zegers…)
   NB Broers en ik voetbalden bij Aeolus. Religieuze concurrentie. Aeolus geliëerd aan St.Franciscus College. Daar werd door rood-zwarten met enig dedain op die blauw-witten neergekeken. Wij woonden in de Ribeslaan.
   Kortom Ton, vader Sint diepe indruk gemaakt. In zijn rol als wijze pedagoog, mij persoonlijk toegesproken, heeft hij mij reis naar Madrid bespaard!

   Groet, ronald halier

 200. ik ben op zoek naar de naam van de kantoorboekhandel op de hoek van de Dahliastraat en de Violierstraat Rotterdam rond de 60-70 jaren.

 201. Ik help mijn nichten met hun stamboom en nu zijn we op zoek naar de nazaten van Rhijn Broesterhuizen en Aaltje Hazelaar . Er waren 5 kinderen Een daarvan is Trijntje 1922-2011 dat is hun oma. Omdat het nog niet zo lang geleden is . is er niets van in het archief te vinden. We willen graag geboorte data en eventueel overlijden.

  • Geboortedata volgens gezinskaart:

   Trijntje – 20 juni 1922
   Hendrik – 1 maart 1924
   Janna – 9 september 1931
   Nicolaas – 5 juni 1933
   Jan – 24 juli 1935

   • ik zie wel op internet de remise hillegersdijk met historische trams .ik denk dat het gewoon in hillegersberg is.in familiestambomen staat ook gewoond hillegersdijk

    overlijden trijntje 03-08-2011 begraafplaats ijsselmonde
    en nicolaas 22-05-2009 begraafplaats rozenburg

  • hallo ik heb even gezocht op myheritage.nl en daar staat dat en wilhelmina johanna batenburg geb 06-07-1923 rotterdam is overleden rond 1967 is en haar ouders willem batenburg geb 1893-19-1926 en moeder sara wilhelmina van dijk geb.1895-1965. wilhelmina johanna was getrouwd met dit staat er martinus adrianus doolhoff9zeeman schip kerkplein geb 1919 (wat dit allemaal inhoudt snap ik niet zo.ze hebben 2 kinderen groetjes anne van londen

 202. Ik ben op zoek naar een mevrouw (82-84 jaar), waar ik geen naam van weet. Het enige wat ik weet is dat ze een dochter heeft die Conny (of Connie) heet. Die heeft een honden kwam haar op Capelse Brug afhalen. De vrouw die ik zoek heeft in 2019 een 8 daagse reis gemaakt met Effeweg naar Moravië. Zij was al vroeg weduwe. Wie kan mij helpen?
  Ik wil graag weten hoe het met haar gaat (mocht ze nog leven).
  Vriendelijke groet,
  Leslie Popma

 203. Goede morgen,

  In Augustus 1960 startte mijn vader Frans Mets (gesteund door zijn vrouw, mevrouw Wil Mets) met compagnon dhr. Theo Keehnen het bedrijf Keehnen & Mets aan de Zwart Janstraat 89 in Rotterdam. In de beginperiode richtte men zich voornamelijk op scheepsstoffering en het volledig inrichten van particuliere woningen. Daarnaast verzorgde men de befaamde zitkussens voor Feyenoord en Sparta . Eind jaren 60 werden ook nog eens twee cadeauwinkels geopend in IJsselmonde(het Luifeltje) en aan de Schiedamseweg.later kwam daar de “Slaapshop” bij op de hoek in de Zwartjanstraat .Nu zitten we al bijna 25 jaar in Bergschenhoek.

  Nu bestaan we 60 jaar en wil ik een soort van jubileumboekje maken over t prille begin,via de jaren 80 tot nu toe.

  Mijn verzoek is: oud-werknemers,buren,oud-collega-winkeliers in de Zwartjanstraat,Keizerswaard en de Schiedamseweg,collega’s van mijn vader bij de Stam en bij HH.de Klerk,leveranciers en vertegenwoordigers,iedereen uit het Oude Noorden die maar iets weet van en over onze zaak,foto’s uit die tijd ook uit de buurt, anekdote ’s etc. vooral van de periode 1960-1980 ,deel je verhaal met mij aub.

  Liefst via de mail:info@fransmetsdebedderij.nl of via messenger . dank alvast! Groet Frans Mets jr

 204. Ik ben op zoek naar ‘oma’ de Haan. Haar familie had een bakkerij in de Oranjeboomstraat in de jaren dertig. Misschien nr. 327.

 205. Beste Rotterdammers en andere landgenoten.
  Ik ben op zoek naar een aantal geboren Rotterdammers:
  Deze zoektocht is naar erfgenamen van de overleden Bob Looije.
  Het betreft de volgende personen met hun geboortedata: Gerardus Cornelis Looije (09-07-1947), Adriana Looije (21-11-1948), Agnita Elisabeth Looije (25-11-1951), Irene Jolanda Looije (17-05-1957), Anne Sonja van der Gaag (27-03-1953), John Patrick van der Gaag (05-08-1965), Caroline Corine van der Gaag (28-10-1968), Corina Looije (16-11-1961), Peter Matheus Martinus Looije (04-03-1963), Cornelia Looije (05-12-1966), Arnoldus Looije (07-12-1937), Anna Elisabeth Knippel-Looije 10-12-1946). Als iemand zelf hier zijn of haar naam tegenkomt of als iemand weet hoe ik met 1 van bovenstaande personen in contact kan komen, dan graag even een mailtje naar: p.vanschijndel32@gmail.com

 206. Ik zoek voor mijn moeder het boek “ Onder de trap” Er schijnt namelijk een stukje in te staan over het bombardement op de Molenwaterweg. Mijn moeder woonde toen op nr 64, en zij was toen 12 jaar. Wie oh wie kan mij helpen.

 207. Goedemorgen, ik ben op zoek naar de naam van de drogist die tegenover toen nog Bas vd Heijden zat. Daarna, heette de drogist Berghsem geloof ik. Maar het gaat dus om de periode daarvoor. Rond 1990.
  Dankjewel alvast.

 208. Van 1959 tot 1961 bezocht ik de kleuterschool aan de parallelweg in Rotterdam-zuid, bij juffrouw van Hemert in de klas.
  Zijn er mensen die de naam van de school misschien weten. Kan via Google of Schoolbank niets vinden!
  Info graag via ctvn13@gmail.com
  Alvast bedankt.

  • Beste Lia, IK heb in deze kleuterschool een paar jaar als leidster gewerkt. In 1952 heette de school simpel DE Paralel Kleuterschool.
   Misschien heeft de school later een mooiere naam gekregen. maar dat weet ik niet.
   C.D.Stolk van Dijk.

 209. Hallo, mijn oma vertelde een verhaal over een meisje uit Rotterdam die in de oorlog bij hun thuis kwam logeren. Ze heet Marietje van Beveren en ze woonde aan de Oranjeboomstraat 333 in Rotterdam. Mijn oma is erg benieuwd hoe het met haar is, kent iemand haar? Met vriendelijke groeten.

 210. Weet iemand misschien waar de letters T.R.N. voor stonden? Ik vond ze bij foto’s van mijn moeder Co Barendrecht (1921) met een groep jongeren rond 1942, ook in galakleding en op toneel. En in een oud, zuinig bewaard boekje met voorin dat zij dit had gekregen als nieuwjaarswens van mensen van T.R.N. met een bladzij vol handtekeningen. Ik heb geen idee wat het betekent. Weet wél dat mijn moeder vroeger op een declamatieclub zat met haar broer Anton.

  • hallo Tanja,
   kijk eens op Delpher.nl en toetst
   T. R. N. Rotterdam
   in en zie vele gegevens in oude kranten.
   groet uit Heerde op de Veluwe
   Kees van Boven (oud-Rotterdammer)

 211. Gegevens Gezocht van Marinus Adrianus Doolhoff 12-11-1940
  Rotterdam voorgeschiedenis bekend,laatste aanknopingspunt
  een reisje als steward op SS Kerkplein terug uit New York
  15-5-1940 Rotterdam

 212. In verband met een boekje over de geschiedenis van lightvessel 8, het lichtschip dat momenteel in Harlingen ligt, ben ik op zoek naar mensen die zich iets herinneren van de periode 1991-1995.
  Het Engelse lichtschip werd in mei 1991 vanuit Engeland naar de Leuvehaven in Rotterdam gesleept, is daar eerst helemaal gestript door vrijwilligers. Het lag voor het Buitenmuseum, waarna het in mei 1992 club Lightvessel 8 werd. Later kwam discotheek Barocca erin. Let op: dit gaat niet over lightvessel 11, het schip wat er nu nog ligt. Wie heeft meer informatie of beelden over de begintijd van lightvessel 8, dat toen nog in de Leuvehaven lag? Bijvoorbeeld foto’s van de sleep door Kotug, de verbouwing/het leeghalen door de vrijwilligers van het Buitenmuseum, club Lightvessel 8? Wellicht kunnen oud-vrijwilligers, havenmensen, museummedewerkers, buurtbewoners uit de omgeving zich nog iets herinneren uit deze tijd. Dan hoor ik het graag. Met vriendelijke groet, Marloes

  • Hallo Marloes,
   Leuk je vraag voor het boekje over lichtschip No 8.
   Wat ik kan herinneren is dat ik toen vlakbij de Leuvehaven werkzaam was toen het schip daar lag.
   Op een morgen zag ik op de kade grote containers staan met daarin tot mijn grote verbazing een enorme hoeveelheid prachtig nog goed massief mahonie hout.
   Ik kon mijn ogen niet geloven dat dat voor de stort bedoeld zou zijn!
   Al jaren bezochten wij met ons trad.zeiljacht o.a. de Engelse Oostkust en bij de aanloop van Harwich zagen we altijd daar een aantal van die light vessels aan de boeien liggen.
   Ik vertelde dat aan een goede zeil vriend daar en hij vertelde dat de Britse Admiraliteit altijd bij de inrichting van hun lichtschepen het beste en duurste Brits Honduras mahonie gebruikte. Hij vond het ook ongelooflijk dat die Hollanders dat zomaar wegsmeten met de verbouwing naar een disco of restaurant schip!
   Dat is helaas alles wat ik weet uit denk ik 1991 of 1992.
   Vr. groet en veel succes met je boek.

   Joop van Roosmalen

 213. Beste lezer,

  Wie kan mij helpen aan meer informatie over de familie Katan uit Vlaardingen?
  Levie Katan was papierhandelaar en woonde met zijn gezin aan de Lange Haven. In de oorlog zaten ze ondergedoken aan de Schiedamseweg. Ze worden geholpen bij het vluchten maar zijn dan verraden.

  U kunt contact met mij opnemen via cindyhempenius@gmail.com

 214. Ik ben op zoek naar mijn broer Wim Einkotter die ik al 20 jaar lang uit het oog verloren ben. Zijn laatst mij bekende adres was op de Alerdincksingel in de beverwaard waarvan hij sinds 2001 verhuisd is. Hij is/was getrouwd met Yvonne Korff en ze hadden 1 zoon: Dion.
  Ik heb geprobeerd hem te vinden op diverse manieren, o.a. de burgelijke stand en social media. Tevergeefs.
  Mijn e-mailadres is: hennie@novembermeisje.nl

 215. Ik ben op zoek naar mijn broer Wim Einkotter die ik 20 jaar geleden uit het oog verloren ben. Hij is/was getrouwd met Yvonne Korff en samen hadden ze 1 zoon Dion. Hun laatste bekende adres is de Alerdincksingel in de Beverwaard en in 2001 hiervan verhuisd. Ik heb diverse bronnen aangeboord om hem te vinden, o.a. de burgelijke stand, social media etc., tevergeefs. Wie o wie kan mij helpen, stuur een mailtje naar hennie@novembermeisje.nl.

   • Bedankt Lani, Dion is een zoon van mijn broer, ik heb zijn profiel op FB gezien, afgeschermd vanwege privacy en ik denk niet dat zijn werkgever zijn gegevens zal doorgeven.

    • Inderdaad zal een werkgever – i.v.m. de AVG – geen gegevens van een werknemer doorgeven.

     Maar dan moet je het omdraaien: stuur een bericht, gericht aan Dion, met al jouw gegevens, vragen etc., aan de werkgever met de vraag of de werkgever dat aan Dion wil doorgeven!

     Zo heb ik ook mensen van vroeger i.v.m. een reünie kunnen contacteren.

 216. Ik ben op zoek naar Di(c)k Groeneweg, in 1959 toen hij ongeveer 18 jaar was leerde hij Wil(ly) kennen. Zij was verpleegster in opleiding in het eudokia ziekenhuis te Rotterdam. Uit deze relatie is een dochter geboren (hij weet er van en was vermoedelijk bij de bevalling).
  Ik ben dus op zoek naar hem. Hij was toendertijd werkzaam in de bouw.

 217. Ik ben op zoek naar mensen die Riet, Kees en Jan de Winter hebben gekend.
  Ik ben zelf de dochter van Riet ( bovenstaande zijn allen al overleden) en probeer wat meer te weten te komen over de familie.
  Kees heeft heel lang gevaren en een dochter wonen in Engeland.
  Jan heeft naar mijn weten 6 of 7 kinderen bij 2 verschillende vrouwen gehad en ik ben enigskind.

 218. Ik ben op zoek naar mijn broer Wim Einkotter die ik zeker al 20 jaar niet meer gezien of gesproken heb. Eind 2001 verhuisd van de Alerdincksingel in de beverwaard, daarna niets meer van hem vernomen. Hij is/was getrouwd met Yvonne Korff en zij hadden 1 zoon Dion Einkotter.
  Indien bekend, graag een mailtje naar hennie@novembermeisje.nl

 219. wie kan ons iets vertellen over
  Wilhelmina Johanna Batenburg geb te Rotterdam
  6-7-1923. Dochter van Willem Batenburg en Sara Wilhelmina van Dijk.
  bij voorbaat Dank.

 220. Ik ben de radio in Zuid-Holland en in het bijzonder regio Rijnmond en wil daar over gaan schrijven.
  Alles over de radio is welkom, van de legale zenders, de illegale op de FM in de jaren 80 en alle andere activiteiten op het gebied van de radio.

 221. Ik zoek informatie over Jean Louis (Duc) Dekking; geboren in Leiden op 13-10-1922.
  Hij woonde in 1944 in Burg. Meineszlaan 12 in Rotterdam en zou in de illegaliteit hebben gewerkt. Hij stierf door oorlogsgeweld in december 1944 bij Aken (D) in een (geleend) Amerikaans uniform. Op zijn oorlogsgraf in Maastricht staat dat hij ‘correspondent’ was.
  In het Limburgse Eygelshoven wordt hij op 4 mei herdacht als oorlogsslachtoffer.

  Wie kan mij vertellen voor welke krant hij correspondent was?
  En hoe/waarom hij in Limburg/Eygelshoven verzeild kwam?

 222. Goede dag,

  Ik woon in Kerkrade en in mijn vlak daarbij gelegen geboorteplaats Eygelshoven staat Jean Louis Dekking – roepnaam Duc –
  (*Leiden , 13-10-1922) op de lijst van (militaire) slachtoffers die we op 4 Mei gedenken.

  Duc Dekking is gestorven in een Amerikaans uniform in december 1944 in/nabij de Duitse stad Aken; waarbij zijn precieze overlijdensdatum onzeker is.
  Begraven werd hij eerst op de Amerikaans begraafplaats Margraten, maar nadat zijn ware identiteit bleek in Maastricht op de Alg. Begraafplaats in een ‘oorlogsgraf’.
  Want dat uniform (+ mil. zakboekje) bleek van een nog levende Amerikaanse soldaat.

  Zijn adres cf informatie van de Oorlogsgravenstichting was Burg. Meineszlaan 12 in Rotterdam.
  Zijn ouders HL Dekking en WMJA Dekking – Delgijer woonden in 1946 in Mexico; eerder in Wassenaar.
  Een broer (denk ik) was HGG Dekking.

  Wie kan meer hieraan toevoegen?
  Liefst (ook) waarom hij in 1944 in het Limburgse Eygelshoven bekend was.
  Werkte Duc Dekking in de illegaliteit?
  Wat was zijn beroep; zijn grafsteen zegt ‘correspondent’.
  Was dat correspondent voor een Rotterdamse krant?

  Kunt u mij (op weg) helpen aan antwoorden op deze vragen?

  Met dank en vriendelijke groeten,

  Wim Slangen

 223. Ik ben op zoek naar iemand die nog herinneringen heeft aan mijn vader Gerard van der Straaten. Hij woonde in de oorlog met zijn vader en moeder Pieter en Lieke van der Straaten in de Wolphaertsbocht naast de slager. Zijn zus Lies is naar het klooster gegaan en zijn broer Adrie naar Zuid Afrika. Mijn vader is in 1925 geboren en al in 1973 overleden helaas.

 224. Ik ben voor stamboomonderzoek op zoek naar een meubelzaak aan de Beijerlandselaan / Groene Hilledijk . In en net na de oorlog 1941 – 1946 . Weet iemand hoe de zaak heet of misschien wie de eigenaar was.

 225. Reünie Pedagogische Academie Koningin Wilhelmina.
  Wij zijn op zoek naar klasgenoten uit de jaren 1967 – 1972 . De school stond aan de Binnenrotte te Rotterdam-centrum. We hebben bijna iedereen gevonden, dus die reünie gaat er zeker komen! We hopen nog in contact te komen met Theo van Asten, Joop Berkhout, Jack van Eijk en Lesley Vos.
  Het zou helemaal fantastisch wezen wanneer er nog docenten zouden zijn die de reünie bij willen wonen. Namen die genoemd zijn: de heer Blanksma, nederlands, de heer van der Jagt, cuma, de heer Roelfsema, muziek, mevrouw Anneke Gunst, handvaardigheid en mevrouw Ria Kruidenier, pedagogiek en beeldende vorming.
  Informatie graag naar m.linschoten2@upcmail.nl

 226. Pedagogische Academie Koningin Wilhelmina 1967-1972
  Deze school, voormalige Koningin Wilhelmina kweekschool, die stond aan de Binnenrotte, leidde ons op tot bevoegd onderwijzer(es)
  Na bijna 50 jr willen we proberen onze klasgenoten van toen weer bij elkaar te brengen. We hebben er al veel gevonden maar we missen nog: Niek van den Bos, Joop Berkhout, Jeanette Snijder(s), Jack van Eijk en Betty van der Heiden. Ben jij een van deze personen of ken je iemand? We zien de reactie graag tegemoet op m.linschoten2@upcmail.nl

 227. Wie kent de familie Vonk uit de Rosestraat nog? Oma Vonk woonde op nr 102a en haar zoon Jan Vonk op 120b. Kinderen van 102a waren: Piet, Lien, Nel, Toos, Ans, Fokje, Jan, Riek en Tonia.

 228. Hoi Walter uit Barendrecht pensionada.
  We kennen elkaar van dansen, la baraque..
  Zou graag met jou in contact komen. We zouden afspreken maar door de Carona is dat niet gelukt.
  Misschien herkennen je vrienden van de boerderij mij ook, tot snel.
  Groetjes Olga

 229. Hallo,
  Wie heeft nog als l.l. Verpleegkundige (broeder of zuster) de watersnoodramp op 1 februari 1953 in Maasoord te Poortugaal meegemaakt en heeft daar nog herinnering aan.
  Eventueel ook aan de tijd daarna.
  Jan Wegner.

  • Beste Jan, Ik heb in 1953 als l.l. verpleegkundige gewerkt op Maasoord. Ik kan u een vertellen over de watersnood op Maasoord.
   U kunt mij bellen 038-4478863 of mailen.
   Met vriendelijke groet,
   Zuster van de Sande
   Co van den Hoven-van de Sande

 230. Hallo Oud-Rotterdammers,
  ik zoek afbeeldingen van het monument De Nooduitgang toen het nog in volle glorie was, met de verlichting e.d.
  Googelen geeft alleen de slechte staat en latere sloop…
  Wie kan me helpen?

 231. Hallo,
  Ik ben op zoek naar iemand die mijn overgrootvader zou hebben gekend. Ik ken hem als naam Iman Vroegop. Overlijdensdatum rond 4-4-1973. In 1970 woonde hij in de Tidemanstraat. Hij is geboren 1909 in Sint-annaland,Zeeland.
  Heeft u informatie, dan hoor ik dat heel graag. melanievroegop@hotmail.com

 232. beste lezers misschien vreemde vraag maar heeft iemand nog items uit 1940-1945 en der niets meedoen ik verzamel uit die periode items ik zal er met respect mee omgaan

 233. Mijn naam is Mieke Kramer-van Altena en ben op zoek naar de heer J.M. Van den Kieboom (Joop). Joop was werkzaam als scheepswerktuigkundige bij de Koninklijke Pakketvaart Maatschappij (KPM) rond 1955/1957 in Indonesië. Hij kwam regelmatig bij ons op bezoek op Djalan Tjikini Raja te Djakarta. In die tijd heette ik Mieneke van Woerkens (achternaam van mijn 2e vader). Hoop dat er iets over hem bekend is.
  Bij voorbaat dank.
  Met vriendelijke groet,
  Mieke Kramer-van Altena

 234. Voor mijn schoonvader ben ik op zoek naar foto’s van de straat de Oppert van voor het bombardement. Hij woonde op de Oppert nr 16 boven slagerij A. Hartog.

 235. Hallo,

  Wie kan mij wat meer vertellen over Aleida Dekker mijn moeder.
  Geb 1931 overl 1973. Wij woonden in de Bothastraat 28 b.
  Haar vriendin hete Annie mensing.

  En wie heeft van 1973 t/m 1‘78 in tehuis gezeten in Hillegersberg.
  Mozartlaan 150

 236. Dag lezers,

  Ik ben op zoek naar de naam (en het liefst ook foto’s) van het pand aan de Coolhaven-terras (Delfshaven) nummer 6 wat vroeger een slagerij was. Ik zou hier graag meer over willen zien en horen. Misschien weet iemand hier er meer over?

  Vriendelijke groet,
  Emma

 237. goedendag
  ik ben in 1972 geadopteerd vanuit chili naar nederland
  ik kom in adoptie dossier veel namen tegen
  misschien kent iemand al deze mensen :

  1.elly en gerry bosman stewardessen van de KLM van Alphenstraat 20 in Voorburg mij begeleid tijdens vlucht

  2.Fam Boersma ( Roelf en Elke Dijkhuis) -Kalkwijk 20 Hogezand Sappermeer met ook geaopteerde kinderen uit Zuid Amerika

  3.Hans Vogel van Leeuwen in 1990 naar Ned gegaan vanuit Chile naar Arnhem.zijn moeder was Gertie Putter kwam uit dusseldorf duitsland woonde in chile
  vader Markusjan vogel komt uit warffum woonde ook in chili

  4.familie van Gertie Vogel ene mevrouw B.Galjaard Vogel -weimarsstraat 237 den haag

  5.mw Jeanne van Leeuwen woonde op de meloenstraat 43 den haag in bij ene fam Mark

 238. Ikzelf op zoek naar Joop de witte
  Hij was gek op vliegvissen en hij was auto monteur
  Hij woonde in de rakstraat in Rotterdam

 239. Joh. de Heer en Eddie Weber
  Ik zou het erg leuk vinden indien iemand toevallig foto’s heeft van bepaalde activiteiten van Joh. de Heer uit de periode van 1965 tot 1999. Ik speelde op het Hammondorgel tijdens C70 ( muziektent Beursplein ), tijdens Lunchpauzes op het Stadhuisplein ( voor het VVV kantoor ) op de Femina en Binnenhuis beurs ( 1965 – 1999 ).
  Bij voorbaat heel hartelijk dank! Ophalen is mogelijk Ed Weber

  • Hallo Eddie, ook ik heb gespeeld op de femina 1973/74 /75 denk ik ,voor joh.de Heer als kleine meid . Leuk iets van je te horen. Groet Monique Noordijk

  • hallo ed even een mailtje van oud collega joh de heer afdelingautos.een jaar of wat geleden hebben wij elkaar eens ergens gesproken daarbij kwam het onderwerp oldtimers voorbij.jij had toen een voorkeur voor een ren alpine.een kennis van mij heeft een a110berlinetta van 1972.een juweeltje.indien interesse dan hoor ik het wel groet hans smits tel 0111-482025h

 240. In het gezin van mijn moeder, de familie Maliepaard ( Rakstraat) werden 6 van de 7 kinderen en hun moeder Trijntje Ras ziek, TBC. De kinderen kwamen in 1942 in het Zeehospitium in Katwijk en werden in `1943, begeleid door het Rode Kruis, met alle patienten per trein vervoerd naar het familiehotel in Paterswolde. Mijn oma kwam eerst in de Boezembarakken en later in Sonnevanck in Harderwijk.
  Wie weet iets over de Boezembarakken , over het Zeehospitium, over Sonnevanck?

 241. Ik weet, dat mijn beide opa’s Christoffel.Marinus.Maliepaard en Abraham.Neuteboom illegaal blaadjes (Trouw, Vrije Pers, Vliegende Hollander) verspreidden in de oorlog.. Mijn opa C.M. Maliepaard zocht ook adressen voor onderduikers. Wie weet hier nog iets van?

 242. Wie heeft er misschien foto’s van mijn grootvader Pieter Hennink, geboren te Rotterdam op 28-08-1899, overleden te Poortugaal op 10-05-1940. Hij was modelmaker van beroep. Hij woonde o.a. in de Buitenhofstraat te Rotterdam. Er zijn helaas geen foto’s van hem in de familie voor zover bekend.

 243. Hallo lezers,

  omstreeks de jaren 70-75 zat er een cafe aan het Bentinckplein, Met een groene lichtreclame aan de pui. Weet iemand de naam nog van dat cafe?
  .

  • Beste T.P.,
   ik kan je helaas niet helpen, maar jij mij wellicht wel? Ik zoek een Henk van den Bos, 65 jaar. We waren klasgenoten 1964-1967 lagere school R’dam Zuid. Hij had waarschijnlijk een iets oudere broer Johnny.
   Ken je hem hopelijk, dan hoor ik het graag. Bedankt.

  • Beste mevrouw/heer Van den Bos,

   Hoogstwaarschijnlijk bent u op zoek naar de naam Statenhof? Of anders Statenburcht. Ik weet niet wanneer de naamsverandering is geweest.

   Met vriendelijke groet,
   Chris

 244. Aanvulling op mijn eerdere oproep. Ik zoek de dochters van Arie en Jannie van der Knijff. Arie was na de oorlog directie chauffeur en kwam zo regelmatig naar Hengelo. In de oorlog is hij samen met iemand in de buurt van Almelo uit een trein gesprongen. Alle informatie is welkom.

  • Hallo.
   Mijn moeder was de zus van Arie v. d. Knijff. Als we het over de zelfde persoon hebben, zijn zijn dochter Corry en Ria, mijn Nichten. Ik heb op dit moment geen adres of mailadres, maar Zou daar wellicht achter kunnen komen.

  • Via, via kreeg ik je oproepje onder ogen. Ik ben Ria van der Knijff, en mijn ouders zijn inderdaad Arie en Jannie van der Knijff.

 245. In verband met vragen betreffende mijn biologische verwantschap ben ik op zoek naar de dochters van Arie en Jannie van der Knijff. Zij hebben gewoond aan de Lepelaarsingel 131A (?) Rotterdam. Deze dames zijn nu waarschijnlijk tussen 70 en 75 jaar.Wie kan mij verder helpen?

  • Beste Jan,
   Even een aan vulling op mijn reactie van zo even, we hebben het Inderdaad over de zelfde fam. vd knijff. Ik wacht op uw reactie en aansluitend zal ik dan proberen u te helpen.

 246. Hallo,
  Ik ben op zoek voor de stamboom de overlijdensdatum van mijn biologische grootvader Reinirus van Wilgen. Getrouwd geweest met Helena Molijn. Hebben in Crooswijk gewoond, 2 kinderen Sjaan en Leen Na de 2e WO gescheiden, reinirus woonde in Ommoord. En heeft in het verzet gezeten. Wit haar en fel lichtblauwe ogen.

  • Huwelijksdatum:
   04-05-1927
   Huwelijksplaats:
   Rotterdam
   Bruid:

   Helena Molijn
   Bruidegom:

   Reinirus van Wilgen
   Moeder bruid:

   Teuntje van Dijk
   Vader bruid:

   Jan Willem Molijn
   Moeder bruidegom:

   Adriana Hendrika van Loenen
   Vader bruidegom:

   Leendert van Wilgen
   Akteplaats:
   Rotterdam
   Toegangsnummer:
   999-06 Burgerlijke Stand Rotterdam, huwelijksakten
   Inventarisnummer:
   1927E
   Aktenummer:
   1927.1361
   Folionummer:
   e032

  • Kind
   Reinirus van Wilgen
   Vader
   Leendert van Wilgen
   Moeder
   Adriana Hendrika van Loenen
   Gebeurtenis
   Geboorte
   Datum
   05-11-1904
   Gebeurtenisplaats
   Rotterdam

   indien recent overleden, dan is dat nog nergens te zien, wel op te vragen in den Haag bij het CBG

  • Beste mevrouw Verberk,

   In De Oud-Rotterdammer van 2 november 2010 heeft het volgende bericht gestaan:

   “Gerard Cox een handje helpen
   In De Oud-Rotterdammer nr. 21 vraagt Gerard Cox zich af, wat voor winkel De Gele Pui aan de Beijerlandselaan in Rotterdam-zuid was. Daar kan ik hem wel aan helpen; De Gele Pui was een meubelzaak.

   Gerard Staa
   Kromme Hagen 372
   3078 RN Rotterdam
   0630784640”

   Gezien het telefoonboek van 1950, is die winkel gevestigd geweest aan de Beijerlandselaan 27.

   Mogelijk helpen bovenstaande gegevens u verder.

   Met vriendelijke groet,
   Chris

   • De Gele Pui was van de familie de Koning
    Bernard de Koning woonde in Barendrecht
    aan de1ste Barendrechseweg 144
    Wij woonden op nummer 160
    Daarna heeft zijn zoon Bennie de Koning de zaak overgenomen.

   • Peter Beckers, De Gele Pui aan de Bijerlandselaan was van de familie de Koning
    bernard de Koning woonde in Barendrecht
    aan de 1st Barendrechtseweg 144,
    Wij de familie Beckers woonden op nummer 160

 247. Goede morgen,

  In Augustus 1960 startte mijn vader Frans Mets (gesteund door zijn vrouw, mevrouw Wil Mets) met compagnon dhr. Theo Keehnen het bedrijf Keehnen & Mets aan de Zwart Janstraat 89 in Rotterdam. In de beginperiode richtte men zich voornamelijk op scheepsstoffering en het volledig inrichten van particuliere woningen. Daarnaast verzorgde men de befaamde zitkussens voor Feyenoord en Sparta . Eind jaren 60 werden ook nog eens twee cadeauwinkels geopend in IJsselmonde(het Luifeltje) en aan de Schiedamseweg.later kwam daar de “Slaapshop” bij op de hoek in de Zwartjanstraat .Nu zitten we al bijna 25 jaar in Bergschenhoek.

  Nu bestaan we bijna 60 jaar en wil ik een soort van jubileumboekje maken over t prille begin,via de jaren 80 tot nu toe.

  Mijn verzoek is: oud-werknemers,buren,oud-collega-winkeliers in de Zwartjanstraat,Keizerswaard en de Schiedamseweg,collega’s van mijn vader bij de Stam en bij HH.de Klerk,leveranciers en vertegenwoordigers,iedereen uit het Oude Noorden die maar iets weet van en over onze zaak,foto’s uit die tijd ook uit de buurt, anekdote ’s etc. vooral van de periode 1960-1980 ,deel je verhaal met mij aub.

  Liefst via de mail:info@fransmetsdebedderij.nl of via messenger . dank alvast! Groet Frans Mets jr

 248. Beste mensen, Ben op zoek naar informatie over Janus en Beb de Graaf-Lous zij hebben een café gerund ergens jaren 50 ?? Ze woonden op Charlois Wolphaertsbocht. Janus is overleden Ben heeft toen in andere cafés gewerkt

 249. Goedendag. Lijkt me leuk iets te vernemen hoe het gaat met Marianne van der Starre. Woonde in 1968 op de Brielselaan.
  Ik heb haar in de jaren 70 nog een keer gezien en was toen verhuisd.waarheen weet ik niet meer.
  We hebben elkaar ontmoet als collega’s van de Abnbank Blaak Rotterdam.
  Zou leuk vinden om iets te horen (

 250. Ik ben op zoek naar HARRY DEN BROEDER (93, als hij nog leeft. Gewezen cabaratier en amateurtonerlspeler. Hij richtte samen met pianist/etaleur KEES POODT in 1968 het collectorf TonCaRot (Toneel Cabaret Rotterdam op. In 1969 maakte ik in de Rotterdamse RBS Studio’s een album met hem. De masters daarvan kwsmen onlangs uit het archief tevoorschijn. De grote vraag is of hij nog leeft en zo ja wasr. Ellke informatie over hem is welkom. Bij voorbaat dank daarvoor!

  • hallo ik heb even gezocht op myheritage.nl en daar staat dat en wilhelmina johanna batenburg geb 06-07-1923 rotterdam is overleden rond 1967 is en haar ouders willem batenburg geb 1893-19-1926 en moeder sara wilhelmina van dijk geb.1895-1965. wilhelmina johanna was getrouwd met dit staat er martinus adrianus doolhoff9zeeman schip kerkplein geb 1919 (wat dit allemaal inhoudt snap ik niet zo.ze hebben 2 kinderen groetjes anne van londen

  • hallo ik heb even gezocht op myheritage.nl en daar staat dat en wilhelmina johanna batenburg geb 06-07-1923 rotterdam is overleden rond 1967 is en haar ouders willem batenburg geb 1893-19-1926 en moeder sara wilhelmina van dijk geb.1895-1965. wilhelmina johanna was getrouwd met dit staat er martinus adrianus doolhoff9zeeman schip kerkplein geb 1919 (wat dit allemaal inhoudt snap ik niet zo.ze hebben 2 kinderen groetjes anne van londen

   volgens je andere vraag naar harrie broeder zag ik bij grafmonumente een ovl harrie broeder geb.11-04-1927 en overleden 24-11-2014 begraven eikenboomgaard oss als dit is wie je zoekt gr anne van londen

 251. Ik ben op zoek naar informatie en hopelijk foto’s van de sigarenboer gevestigd aan de Dordtsestraatweg van mijn overgrootvader, de heer Buik. Hij bezat deze sigarenwinkel vermoedelijk van ongeveer 1900 tot 1950.

  • Beste mevrouw Buik,

   Voor het geval u de locatie van de winkel niet kent, laat ik u weten, dat er in het begin van de jaren 50 een sigarenmagazijn P. van Dam op de Dordtsestraatweg 440 heeft gezeten. Wellicht dat ik u op het juiste spoor heb gezet, als dit een voortzetting is geweest van de winkel van uw overgrootvader.

   Met vriendelijke groet,
   Chris

 252. Beste lezers,
  Ik ben op zoek naar de geschiedenis van het pand aan de zuidhoek Charlois ter hoogte van 161, 163 a en b.
  Ik woon nu zelf in het pand dat er sinds 1967 staat, maar het gaar mij om het pand wat daarvoor op deze locatie heeft gestaan.
  Volgens sommige mensen zou er een kledingmakerij of textiel bedrijf hebben gezeten maar ik kan hierover tot op heden niets vinden. alle info / oude foto’s of linkjes naar websites zijn welkom.

 253. Ik ben op zoek naar mensen die het Leger des Heils gebouw aan de William Boothlaan 6 hebben gekend. Of die er diensten van het leger hebben bijgewoond. Het gebouw staat in het baankwartier en hoort bij een van de wederopbouw gebouwen uit 1950.
  Wilt u meewerken aan een interview en uw herinneringen delen met ons. We werken aan een project vergeten zaken. Kijk op http://www.vergetenzaken.nl

  • Als kind logeerde ik in de vijftiger jaren vanuit Nunspeet bij mijn tante die als z.g. heilsofficier gestationeerd was aan de Congreszaal Rotterdam centrum aan de William Booth laan. Zij woonde er naast met een vriendin, ook officier, in de nu nog aanwezige dienstwoning. Ik herinner me dat we met het muziekkorps naar het lijnbaanplein gingen om te evangeliseren. Ik kreeg de bekkens en mocht mete muzie mee slaan. Mijn tante hield een verhaal, de muziek speelde een paar liederen en.iedereen werd uitgenodigd om mee te gaan naar de zaal. Rijp en groen sloot zich aan achter de muziek en in optocht ging het naar de William Booth laan. Aldaar werd een soort kerkdienst gehouden met weer een preek van mijn tante onderbroken door veel halleluja geroep en persoonlijke getuigenissen van diverse aanwezigen. Aan het einde van de dienst kwam er een uitnodiging om voor aan in de zaal je zonden te belijden als je dat wilde. Diverse mensen deden dat geknield voor het z.g. zondaars bankje. Ze werden dan gezegend onder wederom halleluja geroep. Voor een gereformeerde jongen van de Veluwe was dit alles ongekend. Na de dienst bij een kopje thee sprak ik mijn verbazing uit over de openhartigheid van die zondaren, waarop mijn tante de ontnuchterende woorden sprak: “ach jongen, dat zijn iedere week dezelfden”

 254. Ik ben op zoek naar de familie Heesakkers, of Heessakkers. Zij woonden in de jaren vijftig en zestig hoek Josephstraat-Kruiskade.
  Het was een heel groot gezin. De vrouw heette Mien, haar meisjesnaam was Van Es. Zij is de zus van mijn oma Heiltje Jongbloed-van Es. Ik ging als kind vaak met mijn oma bij hen op visite. Ze hadden een dochter Liesbeth. Zij was wat ouder dan ik en moet nu ongeveer 68-70 jaar zijn.Heb daar heel goede herinneringen aan en ben benieuwd hoe het met deze familie is vergaan.

  • Hallo,

   Ik ben Herman Heesakkers de middelste in het gezin en dus de grote broer van Liesbeth. Vertel wat kan ik ( wij ) voor je betekenen.

   Hoor je, groet

   Herman

 255. Ik ben op zoek naar opnames en/of foto’s van het blazersorkest Excelsior. Zij oefenden in de vijftiger en zestiger jaren in ieder geval in de Oranjeboomstraat in een school. Later zijn zij verhuist naar de Kastanjedaal. Ook in een school. Veel familieleden Overweel hebben in dat orkest gespeeld, waaronder mijn opa Marius de Tuba, Kees en Arie de Klarinet, Goos volgens mij trompet, maar dat weet ik niet zeker. Ik heb al geïnformeerd bij het orkest. Het laatste dat ik weet is dat zij nu repeteren in Barendrecht. Volgens de nieuwe directeur zijn er nooit officiële opnames gemaakt, maar wellicht privé. Er was ook geen archief, maar misschien ook nog bij oud-leden. Zij heeft het nog gevraagd aan oud leden met wie nog wat contact was, maar deze mensen hebben daar niet op gereageerd. Dus misschien heeft u nog wat materiaal van uw familieleden liggen die u met mij zou willen delen. U zou mij daar en zeker mijn moeder van 88 heel veel plezier mee doen. Ik ben in mijn jonge jaren een aantal keer naar een uitvoering geweest in De Doelen op zondagochtend. Zij speelden allerlei soorten muziek van klassiek naar modern. De vrouw van mijn oom Arie had nog wel wat beloofd, maar is in de tussentijd overleden en haar nalatenschap is in handen van haar zus en daar hebben wij geen contact mee.

  • Kijk eens op facebook daar hebben in ieder geval de majorettes van toen een site, wellicht ook foto s van t orkest of iemand die je verder kan helpen

   • ik heb net gekeken, heel veel majorettes met die naam maar niet in Rotterdam en omstreken. Dank in ieder geval voor je reactie. Ga verder zoeken.

 256. VOOR MIJN STAMBOOM BEN IK OP ZOEK NAAR DE KINDEREN / KLEINKINDEREN
  VAN MARINUS CORNELIS VAN DER DUSSE GEB. 1907 EN MARIA ELISABETH JOHANNA VAN DER SLUIS , GEB. 1914
  OOK ZIJN GEGEVENS VAN GERRARDA,MACHIEL EN JAN VAN DER DUSSE WELKOM
  WIE KAN MIJ HELPEN
  YMWILLEMSE@UPCMAIL.NL

 257. Ik zou graag in het bezit komen van het boek over mijn voorouders.
  “Het geslacht Noordzij, Noordsij, Noordtzij, afkomstig uit Pernis”.
  door J.H. van der Boom
  M.P. van der Steen.
  Ik heb de tekst wel van het boek en geprinte foto’s maar het is moeilijk daar een mooi geheel van te maken. De originele uitgave is natuurlijk mooier.

 258. Beste mensen,

  Ik ben op zoek naar informatie over Allegonda vink. Zij werkte tot de jaren 70 in een zeemanscafé, in de van Brakelstraat. Allegonda is de biologische moeder van mijn vader, helaas weet ik niks van haar en is ze inmiddels overleden. Heeft iemand meer informatie over haar? Stuur dan een mailtje naar elvirayay@live.nl

  Met vriendelijke groet,
  Elvira

 259. Joop van Roosmalen 29 juni 16.00 uur
  Goedenmiddag,
  In 1946 ben ik om gezondheids redenen vanaf het Maasstation in Rotterdam als “Bleekneusje” uitgezonden naar Zwitserland.
  Graag zou ik wat meer informatie of ervaring willen delen hierover.

  Vr. Groet.

   • Hallo Tilly,
    Sorry dat het even geduurd heeft. Maar met het nogmaals doorlopen van de oproepjes kwam ik erachter dat het e_mail adres vergeten was.
    Hier alsnog dus.
    Het zou leuk zijn om wat ervaringen te wisselen over de bleekneusjes uitzendingen naar Zwitserland.
    Vriendelijke groet,
    Joop

 260. Ik ben op zoek naar familieleden De KONING i.v.m erfenis. Het betreft de volgende personen met hun geboortedata.
  Hendrik J.P. de Koning (10-01-1939); Johannes Gerrit Cornelis de Koning (17-06-1936); Maria Adriana Geelhoed -de Koning (12-05-1941); Robbert Philippus de Koning(19-10-1954); Johannes Adrianus de.Koning (26-09-1939); Pieter Jan Adriaan de Koning (22-01-1927); Als iemand deze personen of kinderen van deze personen kent dan graag een berichtje naar p.vanschijndel32@gmail.com

 261. Ik ben opzoek naar mensen die mij iets over mijn moeder Grietje Stok kunnen vertellen uit de tijd 1940/1945, Zij woonde in die tijd in de Agniesestraat te Rotterdam.

 262. Goede middag, ivm t 60 jarig bestaan van onze zaak(nu Frans Mets/de Bedderij) zoeken wij oud werknemers van / informatie over: Keehnen & Mets in de Zwartjanstraat en oud-collega’s van mijn vader bij de H.H.De Klerk en z’n en de Stam periode 1954-1960. o.a Jan Piket
  Zwartjanstraat 89-91 periode 1960-1998 ,iedere informatie over de zaak, de panden en collega’s is welkom!

  • Mijn vader werkte bij HH de Klerk op de beddenafdeling. Eerst in de nieuwbouw (achter Jungerhans) op de Binnenweg en later op de Beijerlandselaan.

 263. Weet iemand misschien de naam van de apotheek die in de jaren 70 op de bergselaan zat vlakbij de ackersdijkstraat aan de kant met de onevennummers, dus niet aan de kant van banketbakker vroon

  • Op Facebook is er een openbare pagina van het Liskwartier waar dit deel van de Bergselaan ligt. Misschien is het handig om daar uw roepje te plaatsen.

   • Beste mevrouw Brouwer,

    In het telefoonboek uit 1950 staat:
    “42455 Verdam A. H. A. Hooftman, apoth., Bergschel. 133b, N”
    Mijn interpretatie is, dat in 1950 H.A. Hooftman de apotheek met de handelsnaam A. Verdam voerde.
    Wellicht dat de apotheek in de jaren 70 ook nog zo heette.

    Met vriendelijke groet,
    Chris

    • In het Rotterdamsch Nieuwsblad van 28 juni 1941 staat een annonce:

     Ondergeteekende bericht hiermede te hebben overgenomen

     Apotheek A. Verdam
     Bergschelaan 133
     Tel. 42455
     Giro 18407.

     H. A. HOOFTMAN. Apotheker.

 264. Samen met een paar andere oud-klasgenoten maken we een boekje over de 6e klas 1967 van de Zuiderparkschool R’dam Charlois. Er komen onze levensverhalen in en oude en nieuwe foto’s. We gaan dat aanbieden aan onze schoolmeester van destijds, Hans van Rij, die nu 80 jaar is. We hebben al contact met 31 van de 42 klasgenoten. We zoeken nog: Olga van Muilekom, Tonneke van Putten, Letty van Rij, Annette Seacharan, Marja Verbeek, Henk van den Bos, Gerard Broer, Peter de Bruin, Aad van Pelt en Gerrit Pors. Allen moeten nu zo’n beetje 65 of 66 jaar zijn.
  Hopelijk lezen zij, of hun familieleden of vrienden, deze oproep en melden zij zich bij Lex Wiersema.

 265. Ben op zoek naar het adres van mijn oud buurvriendje Pieter Fredrik Schotte geb 1938, woonde in Hofstedestraat 35, na studie in Delft geemigreerd naar z-afrika? Laatste woonplaats Ergens in Canada

 266. Ik ben op zoek naar klasgenoten van de 6e klas van de Zonnebloem school in de C P Tielestraat in Rotterdam o.a. L. Uitenbroek , A. Meurs T. van Brandwijk en E. van Boven

 267. Hallo,

  Mijn vader, Leo Bos, heeft ooit verteld dat hij rond 1935-1939 in Rotterdam pakketjes kleding kon ophalen bij een zekere mevrouw Beukers. Zij woonde achter het Noordplein, Kralingen. Heeft iemand misschien informatie over deze mevrouw Beukers?

 268. Hallo,

  Ik ben op zoek naar informatie over Salomon Klijnkramer (1883-1943), die ooit met zijn gezin heeft gewoond in de Oppert in Rotterdam. Hij was groenten -en fruithandelaar en getrouwd met Esther Cosman.

 269. Hallo, ik ben op zoek naar informatie over Nel van der Weerden. Zij heeft ooit samen met An Bijl in een internaat in Zetten gezeten. Als het goed is komt Nel uit Rotterdam. An zou graag opnieuw in contact willen komen met Nel.

 270. Zijn er nazaten van Frans en Henderijntje van dn Oever uit Rotterdam? Zij hadden 26 kinderen waarvan mijn vader de oudste was. Hij heette ook Frans en was getrouwd met Bets Slats uit Noordwijk. Broers van hem waren o.a. Wim en Arnold en zusjes Corrie en Annie, een paar van de 26. Wim had in de oorlog op een onderzeeer gevaren de K18. Dat is alles wat ik van mijn familie weet.
  Misschien weet iemand iets.
  N.den Boer

  • wat gegevens Franciscus Nicolaas van den Oever
   18-4-1867 Oud en Nieuw Math (Schiedam)
   x Henderijntje Cornelia Romijn 21-4-1872 Ridderkerk
   je Ouders Franciscus Nicolaas 25–1891 Rotterdam
   x Elisabeth Petronela Slats 7-701891 Noordwijk
   vermeld 3kinderen 1923-1924-1929
   rest via BS Rotterdam Gezinskaart eventueel Schiedam GEN

   • ongeveer 12 opgespoord b.v Willem van den Oever 28-10-1910 Rotterdam
    17-4-1993 Vlaardingen gehuwd zie Steen
    Holy bergr pl Vlaardingen (begr online)

   • Hallo Willem, Henderijntje en Frans v.d.Oever zijn dus mijn grootouders en daar komt mijn naam vandaan. Ik heet ook Henderijntje maar gelukkig nooit genoemd.Wimdie in Vlaardingen gewoond heeft zal mijn oom zijn. Ben je naar hem vernoemd? Ik had 1 broer , ook een FRans. Voor mij is nog een kindje geboren maar na 3 maanden gestorven. Zo ben ik dus al iets verder in de Van den Oever clan. Veel dank voor alle moeite en als je nog meer ontdekt laat het weten.
    Groeten, Nelly den Boer

 271. Schatzoeker zoekt locatie.

  Als metaaldetectorist ben ik continu op zoek naar mooie locatie’s om te wandelen met mijn metaaldetector. Bijvoorbeeld, opgedroogde rivieren, oude zwemplaatsen of stukken land met oude stadsafval. Voor de een puin maar niet voor mij. Weet u nog een plek waar u veel pijpenkopjes of potscherven zag liggen? Word er ergens grondweggegraven of gestort? Of heeft u zelf ergens nog een stuk grond waar gezocht mag worden? Elke tip is meer dan welkom!

  Bijvoorbaad dank, Damian Livestroo
  Email:dlivestroo@hotmail.com

 272. Ik ben op zoek naar een oude boks poster/affiche waar oud-bokser Leen Jansen op vermeld staat. Heeft iemand er toevallig nog zo een liggen? Bij voorbaat dank.

  • Heb in de laatste maanden heel veel boksposters gezien, heel veel met oa Leen en Aad Jansen. Visit de faceboek page Historish boksen Rotterdam. Website beheerder Diago Houthof.

   • In boksschool Crooswijk hangen er genoeg aan de wanden. Ed Schippers is daar trainer.
    Op vimeo.com / 147052317 is een video waarbij oude affiches te zien zijn.

    succes.

   • Hallo Gerard,

    op de wanden bij boksschool Crooswijk hangen affiches van oud boksers. Zelf heb ik er ook een aantal gefotografeerde ontvangen. Er is zelfs een filmpje waarin enkele affiches zijn te zien, hier het adres: vimeo.com / 147052317

 273. Ik ben op zoek naar Familie van Oosten (Oom George en de toendertijd kleine Norma) te Schiebroek. Ik woonde rond 1960 in Rotterdam na mijn aankomst uit Aruba bij een roodharige moeder met haar kinderen Willy en J.
  Anekdote: Norma stuurde een foto van haar met een pop naar Aruba met de vraag: kom je met mij spelen?

 274. Oude jeugdliefde zomer 1969 naam Karin achternaam vergeten ze woonde aan de langenhorst R-Zuid ze was tandarts assistente, haar vader was muzikant ,ik had toen een rode austin cooper , we waren toen tussen de 20-23 jaar nog wel leuke foto’s van haar ,wie weet waar ze woont en hoe het met haar is, ik zou graag contact met haar hebben , ik woonde toen in Pernis.

  datum 16 juni 2020

 275. Op zoek naar de Fam.v. Rossen? Er woonde op de Rozenburglaan
  in Rotterdam rond 1940 een zekere Hendrica (Hansje). Haar geboortedag is (was) 5/6 aug. 1920 om en nabij. Haar vader was jarig op 31 aug.
  Tijdens de oorlog had mijn vader verkering met Hansje.
  Waarschijnlijk leeft zij niet meer, maar graag kom ik in contact met haar kinderen. Mijn vader, Klaas Slinger hield een dagboek bij tijdens de oorlogsjaren en zij hadden een innige relatie.
  Mijn vader woonde in die jaren in Alkmaar.

 276. Ik ben op zoek naar Hosai Nouri. Het is al 20 jaar geleden dat ik haar gesproken heb. Ik zou graag weer met haar in contact komen. Om te weten hoe het met haar gaat. Ze is nu ongeveer 34 jaar en ik weet dat ze in Rotterdam woont. Als iemand iets weet elibeuker@gmail.com

 277. Wat zou ik graag nog eens in contact komen met Hannie Oosthout, gewoond hebbende in de Dalkruidstraat op nummer 6a te Schiebroek. Haar telefoonnummer was 010-189880.

 278. Reactie op de oproep van John Lamens:

  Ook ik ben in 1957 mee geweest met de zomervakantie in Gilze-Rijen van de Rotterdamsche Raad voor Lichamelijk Opvoeding. Uiteraard in het jongenskamp dat vooraf ging aan het meisjes kamp. Volgens mij gingen we met ca. 20 bussen, volgens mij gedeeltelijk vanaf station Blaak en gedeeltelijk vanaf de Putselaan (voor degene die in Rotterdam zuid woonden).
  Er was een leeftijdsgrens van 12/13 jaar en ik was met bijna 14 jaar te oud. Met veel vijven en zessen – ik had ruim 2,5 jaar tbc gehad en in het sanatorium gelegen, waar geen leerplicht bestond – en omdat ik net de lagere school had verlaten mocht ik uiteindelijk toch mee.
  De hoofdleider Lamens staat me als naam nog volledig voor de geest. Omdat ik midden in dier vakantie jarig was mocht ik naar voren komen en werd er onder leiding van de heer Lamens een Lang zal hij leven gezongen. Mooie worden werden door de heer Lamens daaraan gegeven was ik was die week de enige die jarig was.
  De volgende dag stond er een heel ander heer Lamens die mij een stevige uitbrander aan de ontbijttafel gaf omdat ik het had gepresteerd na mijn nachtelijk toilet bezoek niet naar de tent terug te gaan, maar een leuke wandeling in de omgeving had gemaakt. Ik was weg en de leiding werd opgetrommeld om mij te zoeken. Toen men mij vond lag ik alweer lekker in mijn slaapzak te slapen. De hele problematiek daar omheen begreep ik niet, ik was alleen even een stukje wezen wandelen. Achteraf begrijp ik het natuurlijk wel
  Desondanks heb ik daar een hele prettige vakantie gehad, waarbij we veel zijn wezen zwemmen, maar ook veel de natuur in zijn geweest en ook de vele paddenstoelen herinner ik mee. De rest van de natuurverhalen vergat ik gelijk.
  Waar ik een hekel aan had was de gymmiddag waarbij je allerlei oefeningen moest doen en drukte ik mijn snor. Als gevolg daarvan mocht ik voor straf niet meedoen met de voet- en handbalmiddag
  Overigens deel ik de mening van John niet dat de jongens en de meisjes bij het wisselen sterk gescheiden werd gehouden, want op de plek waar de meisjes uit de bus stapten moesten wij instappen en wij stonden al klaar toen de meisjes nog hun spullen uit de bagageruimten moesten halen. In die tijd gingen jongens van ca. 12 jaar nog niet met meisjes om, dus het samen komen was geen probleem.

  Nico van Delft, Papendrecht.

  • J. Laments was “ de bovenmeester” nu schoolhoofd van de Ds. van Haselenschool aan de Hillevliet.
   Hij woonde in de buurt van Jo-Hans Tania aan de Beijerlandselaan.

 279. Ik ben Bep van Gameren en ben op zoek naar mijn vriendin die ik uit het oog verloren heb ,haar naam is Tiny Bezemer zij woonde in de Hulkstraat 6b en is getrouwd met een vd Stappen

 280. Ik ben Bep van Gameren en ben op zoek naar mij vriendin die ik uit het oog verloren heb . Zij woonden in de Hulkstraat 6b Rotterdam [Schiedam]

 281. Hallo,
  Ik ben Bep van Gameren en ben op zoek naar Jopie van Wijngaarden, woonde vroeger op de Heijplaat Alcorplein.

 282. Ik ben op zoek naar Mattie Droog is haar meisjes naam.
  Mattie is de dochter van Willem Droog destijds slagerij Droog op Katendrecht.
  Mattie zal nu ongeveer 76 /77 jaar zijn.
  Ik ben benieuwd hoe het haar is vergaan.
  mocht iemand meer van haar weten dan hoor ik dat graag.
  Bij voorbaat hartelijk dank.
  Chintong .Sio
  ps ik woonde in de Sumatraweg

 283. Mijn moeder Gerda Crepin, 81 jaar geboren in Schiedam is op zoek naar haar oude vriendin Nel Baris ook dezelfde leeftijd ook geboren in Schiedam.

 284. Ik ben op zoek naar Paula Reedijk. Haar vader Gijs, was een broer van mijn moeder Sanny Reedijk. Het huis waar ze woonden was in Numansdorp
  Mijn moeder van 92 jaar, zou graag met Paula in contact willen komen.

 285. Ik ben een zoon van de inmiddels overleden Jacob Vroegop. Die had een broer die woonde in de Bothastraat in de afrikaanderwijk Rotterdam. Ik weet dat hij is overleden maar hij had kinderen een zoon en twee dochters 1 dochter Rita is geëmigreerd naar Canada en heeft zelfmoord gepleegd. Sien haar zus zou nog kunnen leven. Ik zou contact met haat willen hebben. Wie kan mij verder helpen?

 286. fam Nossent, Steinwegstraat
  Reaktie op oproep van J. Scheffers uit Rotterdam-Ommoord in de O.R. van 26 mei nr. 11.
  Mijnheer Scheffers, het betreft mijn oom Sjors, getrouwd met tante Lies en hun kinderen mijn neef Arie en nichten Nel en Annie. Na hun scheiding (jaar weet ik niet) hertrouwde Sjors met Ini, gingen inde Narcissenstraat wonen en ook zij kregen drie kinderen. Naast Sjors woonde in de Steinwegstraat mijn ouders, Nel een zus van Sjors, getrouwd met Krijn Lakeman, en ik ben in 1933 geboren. Mijn ouders verhuisden in 1936. Boven, of onder, woonde nog een zus, Sjaan, getrouwd met Janus Voorhijen en zij verhuisden later naar Rozendaal. Opoe (nu heet dat oma) en opa Nossent woonden op Katendrecht op de Sumatraweg waar zij elf kinderen kregen, zeven dochters en vier zoons.

 287. ik ben op zoek naar de zusters marian en monica,geboren Pieck.hun vader was medeoprichter van het toenmalige centraal modehuis op de blaak.ik heb documenten van hun moeder.

 288. Goedendag,

  Sinds een paar jaar woon ik in de wijk Prinsenland.
  Nu ben ik op zoek naar oude foto’s of ansichtkaarten (als die er al zijn) van met name de straten Rietkerkweg, Beelstraat, Nehrusingel. Wie heeft er foto’s vanaf het begin van de woningbouw?
  Ik ben erg benieuwd.
  Mvg,
  Albert Ypma

 289. Ik ben op zoek naar informatie over mijn opa Jacobus (Koos) van Vliet. Getrouwd met Antonia (Toos) van Vliet-janse. Mijn opa kwam uit Crooswijk en is later naar Breda verhuist. Ze hadden 6 kinderen: Tonny, Cees, Alex, Jan, Rob en Jacqueline.
  Ik zou graag meer over hem te weten komen

  Bij voorbaad dank,

  Sandra van der Sluis

 290. Ik ben op zoek naar Rob Huijberts, woonde begin jaren 70 aan de Meidoornsingel in Schiebroek. Rob werkte bij V&D als chef op een boekhoudafdeling, was getrouwd met Merie. Hadden 2 kinderen (zoon heette Dennis)

 291. Ik ben op zoek naar Adriaan Johannes (roepnaam André) Schrijver, zoon van Henk Schrijver en Rie Schrijver-Harinck. Zijn grootmoeder is Cornelia Schrijver-Melse (overleden). Hij woont vermoedelijk in Rotterdam of directe omgeving en heeft ook familie in Dordrecht: Conny en Ruud en hun kinderen Jaimy en Patrick.

  • voorlopig dit Adriaan Johannis Schrijver
   gehuwd met Cornelia Melse 27-8-1926 Goes
   24 Colijnsplaat cornelia 20 Goes.
   De Gro

   • Het is inderdaad correct dat Adriaan Johannes Schrijver en Cornelia Melse zijn gehuwd. Beiden zijn inmiddels overleden. Ik zoek contact met (klein)kinderen Conny, gehuwd met ene Ruud en hun kinderen Jaimy en Patrick. Verder met André Schrijver (vermoedelijk genaamd naar grootvader, Adriaan Johannes Schrijver), wonende in of in de directe omgeving van Rotterdam.

 292. Ik ben voor het project ‘Vergeten Zaken’ op zoek naar mensen die het schoenreperatiebedrijf aan de Spoorsingel 57A hebben gekend. Net achter het Centraal Station in de Provenierswijk.
  Wat we wel hebben ontdekt is, dat er voor de oorlog een Joods gezin woonde. De familie Cohen. Hij was echter geen schoenmaker. Is iemand uit de wijk bekend met dit bedrijf? Op de gevel kan je nog net de letters lezen. Vanaf 1940 tot nu zijn op zoek naar de familie die er gewoond heeft. Alvast erg veel dank!

 293. Zoek fam.de.jong
  Ruud ,Ada , ook hadden ze een oudere broer .
  Ze woonden.op de bergsingel met hun ouders .
  Later zijn ze verhuist naar Hillegersberg en woonden in een benedenhuis in een zijstraat van de Kleiweg of straat weg

  Ik heb het over de jaren 70.

  Ik.weet nog dat ruud rudi en zijn zus naar een .kindertehuis moesten wat ik als kind zijnde eng vond .
  Ik kwam vaak bij hun in huis spelen daar op de bergsingel .

  Heb ze nooit meer ontmoet !

 294. Ben opzoek naar de volgende leraren ,Dijen,Smit
  van drle
  Sint martinus school te alkemadehof te Rotterdam jaren 72- 79
  Ook leerlingen.
  o.a.ron spoelstra ,hans brouwer
  Peter koster uit ‘s-Gravenzande.

  Van De algemene beroepschool
  Teilingerstraat Rotterdam
  Uit periode 1979-1983

  Pengel ,story , Hertog etc

  Leerlingen
  Richard Stoop, molenberg ,
  Toon zadelhoff.etc

 295. Ik zou het leuk vinden om uit mijn oude straat, Kruiningenstraat in Pendrecht mijn speelvriendinnetjes en vriendjes weer eens te vinden. Ik herinner mij namen als Ans en Joke Ravestein, Kees die woonde in hetzelfde portiek. Astrid van de Zande (volgens mij) en Hans die woonde bij Astrid in het portiek. Marion Huigen, Sylvia Lindhoudt

  • Hoi Connie
   Wij willen graag met jou in contact komen, wil je
   jou email door geven ??
   Hgr: Ronald en Gerda Kanselaar

  • Hoi Connie
   Ik wil nog een keer reageren op jou oproep.
   Wij willen graag in contact komen met jou.
   Kunnen we het hebben over de Kruiningenstraat.
   Wij waren jaren lang buren van jullie.
   Hgr, Ronald Kanselaar

  • Dag Connie,

   mijn naam is Anja van Houwelingen en ik woonde van 1957 tot 1976 in die straat in de lage huizen (hoge huisnummers). Helaas kan ik je mij niet goed herinneren.
   Woonde je in het gedeelte tussen de Sliedrechtstraat en de Ossenisseweg of in het stuk tussen de Ossenisseweg en de Nieuw-Vossemeerweg? Dat maakt echt een verschil. De woningen van het eerste gedeelte waren van de woningbouw en de andere zgn. bedrijfswoningen van de RDM.
   Asrid van der Zande ken ik wel. Mijn moeder is Annie van Houwelingen en zij deed veel dingen voor de speeltuin vereninging Pendrecht 7. ( o.a. het volksdansen en de zwemlessen).

 296. Ik ben op zoek naar “verhalen” en/of foto’s. Het gaat om mijn ouders Willem en Hester Bennik. Zij hebben (via de Cooperatie Rotterdam) een melkwinkel / kruidenierswinkel gehad in de Gerrit Jan Mulderstraat 10 b te Rotterdam. Achter de winkel woonden zij. Mijn moeder stond in de winkel en mijn vader kwam aan huis als melkboer. Dit is periode 1961/1965 geweest. Tips en trucs zijn ook van harte welkom. Stadsarchief Rotterdam heb ik al geprobeerd maar dat viel enorm tegen, helaas.

 297. Ik ben op zoek naar “verhalen” en/of foto’s. Het gaat om mijn ouders Willem en Hester Bennik. Zij hebben (via de Cooperatie Rotterdam) een melkwinkel / kruidenierswinkel gehad in de Gerrit Jan Mulderstraat 10 b te Rotterdam. Achter de winkel woonden zij. Mijn moeder stond in de winkel en mijn vader kwam aan huis als melkboer. Dit is periode 1961/1965 geweest.

  Diana Bennik

 298. Ik ben opzoek naar de familie Van den Bosch uit Overschie die daar in de jaren 90 woonden. Zij zijn nabestaanden van Johan van den Bosch die in 1993 om het leven kwam.

 299. Ik ben op zoek naar Conny en Ruud (Schrijver). Beiden hebben familierelatie met (groot)(moeder)Cornelia Schrijver-Melse. Hun kinderen zijnJaimy en Patrick.

 300. Ik ben opzoek naar Ingrid Nichziol,geboren in de D.D.R.
  16 Maart 1938.zou graag willen weten hoe het met
  Ingrid gaat? Woonde in 1954 in de Hedrick Croesinckstraat
  Rotterdam .stiefdochter van Louis Baan .(buschauffeur )
  Ik ben Henk was in 1954 militair in Ossendrecht

  • Dit is verwarrend: in april sprak je over geboorteplaats Breslau in de (voormalige) DDR. Breslau lag vroeger in het oosten van Duitsland. Na de Tweede Wereldoorlog werden de grenzen van Polen naar het westen verplaatst, zodat Breslau in Polen kwam te liggen en de naam Wrocław kreeg. In 1938 bestond de DDR niet eens (wel van wel van 7 oktober 1949 tot 3 oktober 1990).