Oproepjes

Op zoek?

Op zoek naar een oude bekende of herinneringen uit de oude doos? Plaats hier uw oproep.

 

 1. ik ben op zoek naar de zusters marian en monica,geboren Pieck.hun vader was medeoprichter van het toenmalige centraal modehuis op de blaak.ik heb documenten van hun moeder.

 2. Goedendag,

  Sinds een paar jaar woon ik in de wijk Prinsenland.
  Nu ben ik op zoek naar oude foto’s of ansichtkaarten (als die er al zijn) van met name de straten Rietkerkweg, Beelstraat, Nehrusingel. Wie heeft er foto’s vanaf het begin van de woningbouw?
  Ik ben erg benieuwd.
  Mvg,
  Albert Ypma

 3. Ik ben op zoek naar informatie over mijn opa Jacobus (Koos) van Vliet. Getrouwd met Antonia (Toos) van Vliet-janse. Mijn opa kwam uit Crooswijk en is later naar Breda verhuist. Ze hadden 6 kinderen: Tonny, Cees, Alex, Jan, Rob en Jacqueline.
  Ik zou graag meer over hem te weten komen

  Bij voorbaad dank,

  Sandra van der Sluis

 4. Ik ben op zoek naar Rob Huijberts, woonde begin jaren 70 aan de Meidoornsingel in Schiebroek. Rob werkte bij V&D als chef op een boekhoudafdeling, was getrouwd met Merie. Hadden 2 kinderen (zoon heette Dennis)

 5. Ik ben op zoek naar Adriaan Johannes (roepnaam André) Schrijver, zoon van Henk Schrijver en Rie Schrijver-Harinck. Zijn grootmoeder is Cornelia Schrijver-Melse (overleden). Hij woont vermoedelijk in Rotterdam of directe omgeving en heeft ook familie in Dordrecht: Conny en Ruud en hun kinderen Jaimy en Patrick.

  • voorlopig dit Adriaan Johannis Schrijver
   gehuwd met Cornelia Melse 27-8-1926 Goes
   24 Colijnsplaat cornelia 20 Goes.
   De Gro

   • Het is inderdaad correct dat Adriaan Johannes Schrijver en Cornelia Melse zijn gehuwd. Beiden zijn inmiddels overleden. Ik zoek contact met (klein)kinderen Conny, gehuwd met ene Ruud en hun kinderen Jaimy en Patrick. Verder met André Schrijver (vermoedelijk genaamd naar grootvader, Adriaan Johannes Schrijver), wonende in of in de directe omgeving van Rotterdam.

 6. Ik ben voor het project ‘Vergeten Zaken’ op zoek naar mensen die het schoenreperatiebedrijf aan de Spoorsingel 57A hebben gekend. Net achter het Centraal Station in de Provenierswijk.
  Wat we wel hebben ontdekt is, dat er voor de oorlog een Joods gezin woonde. De familie Cohen. Hij was echter geen schoenmaker. Is iemand uit de wijk bekend met dit bedrijf? Op de gevel kan je nog net de letters lezen. Vanaf 1940 tot nu zijn op zoek naar de familie die er gewoond heeft. Alvast erg veel dank!

 7. Zoek fam.de.jong
  Ruud ,Ada , ook hadden ze een oudere broer .
  Ze woonden.op de bergsingel met hun ouders .
  Later zijn ze verhuist naar Hillegersberg en woonden in een benedenhuis in een zijstraat van de Kleiweg of straat weg

  Ik heb het over de jaren 70.

  Ik.weet nog dat ruud rudi en zijn zus naar een .kindertehuis moesten wat ik als kind zijnde eng vond .
  Ik kwam vaak bij hun in huis spelen daar op de bergsingel .

  Heb ze nooit meer ontmoet !

 8. Ben opzoek naar de volgende leraren ,Dijen,Smit
  van drle
  Sint martinus school te alkemadehof te Rotterdam jaren 72- 79
  Ook leerlingen.
  o.a.ron spoelstra ,hans brouwer
  Peter koster uit ‘s-Gravenzande.

  Van De algemene beroepschool
  Teilingerstraat Rotterdam
  Uit periode 1979-1983

  Pengel ,story , Hertog etc

  Leerlingen
  Richard Stoop, molenberg ,
  Toon zadelhoff.etc

 9. Ik zou het leuk vinden om uit mijn oude straat, Kruiningenstraat in Pendrecht mijn speelvriendinnetjes en vriendjes weer eens te vinden. Ik herinner mij namen als Ans en Joke Ravestein, Kees die woonde in hetzelfde portiek. Astrid van de Zande (volgens mij) en Hans die woonde bij Astrid in het portiek. Marion Huigen, Sylvia Lindhoudt

 10. Ik ben op zoek naar “verhalen” en/of foto’s. Het gaat om mijn ouders Willem en Hester Bennik. Zij hebben (via de Cooperatie Rotterdam) een melkwinkel / kruidenierswinkel gehad in de Gerrit Jan Mulderstraat 10 b te Rotterdam. Achter de winkel woonden zij. Mijn moeder stond in de winkel en mijn vader kwam aan huis als melkboer. Dit is periode 1961/1965 geweest. Tips en trucs zijn ook van harte welkom. Stadsarchief Rotterdam heb ik al geprobeerd maar dat viel enorm tegen, helaas.

 11. Ik ben op zoek naar “verhalen” en/of foto’s. Het gaat om mijn ouders Willem en Hester Bennik. Zij hebben (via de Cooperatie Rotterdam) een melkwinkel / kruidenierswinkel gehad in de Gerrit Jan Mulderstraat 10 b te Rotterdam. Achter de winkel woonden zij. Mijn moeder stond in de winkel en mijn vader kwam aan huis als melkboer. Dit is periode 1961/1965 geweest.

  Diana Bennik

 12. Ik ben opzoek naar de familie Van den Bosch uit Overschie die daar in de jaren 90 woonden. Zij zijn nabestaanden van Johan van den Bosch die in 1993 om het leven kwam.

 13. Ik ben op zoek naar Conny en Ruud (Schrijver). Beiden hebben familierelatie met (groot)(moeder)Cornelia Schrijver-Melse. Hun kinderen zijnJaimy en Patrick.

 14. Ik ben opzoek naar Ingrid Nichziol,geboren in de D.D.R.
  16 Maart 1938.zou graag willen weten hoe het met
  Ingrid gaat? Woonde in 1954 in de Hedrick Croesinckstraat
  Rotterdam .stiefdochter van Louis Baan .(buschauffeur )
  Ik ben Henk was in 1954 militair in Ossendrecht

  • Dit is verwarrend: in april sprak je over geboorteplaats Breslau in de (voormalige) DDR. Breslau lag vroeger in het oosten van Duitsland. Na de Tweede Wereldoorlog werden de grenzen van Polen naar het westen verplaatst, zodat Breslau in Polen kwam te liggen en de naam Wrocław kreeg. In 1938 bestond de DDR niet eens (wel van wel van 7 oktober 1949 tot 3 oktober 1990).

 15. Ik ben op zoek naar foto’s van mijn opa Henk (Hendrik Teunis) van Driel. Hij was getrouwd met mijn oma Hendrika (Riet) Kleijburg. Ik weet dat er een halfzusje is (Crista) en tenminste twee halfbroers: Piet en Jan. Wellicht zijn er nog broers en zussen van Henk in leven: zij zouden ver in de 80 zijn. Henk was een zoon van Jacob Hendrik van Driel en Christina Lems. Hij stierf op 18-2-1997.
  Ik heb mijn opa nog nooit gezien en zou dat wel graag willen.

 16. Ik ben op zoek naar nabestaanden van harm Elsinga en tiemke elzinga om mijn stamboom compleet te krijgen.
  Voor zover mijn gegevens kloppen waren zij neef en nicht en harm zou de broer van mijn opa (melle elsinga overleden in 1955) zijn
  Ze hadden 2 zoons 1 dochter en een kindje wat of heel kort geleefd heeft of dood geboren is

 17. Graag zou ik in contact willen komen met Dieuwertje de Rooij
  Zij was in 1958 een 21 jarige verpleegster in het Coolsingelziekenhuis.

 18. Vanuit de KBO -bond ouderen- kom ik regelmatig op bezoek bij mevr. Beekman – van der Holst, die in Rotterdam is geboren en er lang heeft gewoond.
  In de jaren ’60 wandelde ze veel met de kinderen Aandewiel; ze kent vier meisjes en een jongen, die woonden in de Domstraat.
  Mevrouw heeft veel foto’s van deze kinderen en wil ze hen graag geven.
  Graag kom ik met (een van) hen in contact.

 19. Ik ben op zoek naar de eigenaar of medewerker van een café rond 1992-1994 aan de scheepstimmermanslaan waaraan huisnummer 5b gevestigd was. Vroeger waren de woningen als het goed is nog via het café te bereiken.
  Wat ik mij herinner aan het café is bij binnenkomst recht voor je de bruine bar met krukken waarop altijd pistachenoten stonden.
  De eigenaar/medewerker in kwestie was van buitenlandse afkomst en wij noemden hem Bami.

 20. Hallo ik ben Sipke de Vries en op zoek naar klasgenoten van de Willem Ruys MULO, Wollefoppenstraat, in de jaren 1957 tot 196I.

 21. Hallo allemaal!

  Ik ben opzoek naar de jeugdliefde van mijn oma.
  Hij heet Ton Vermeij (of Vermey, Verwij, Verwei?). Waarschijnlijk geboren tussen 1937 – 1942 geboren.

  Vroeger werkten hij bij de Spaarbank op de Botersloot. Als het goed is heeft hij op de Icarrusstraat gewoond.

  Mocht je meer informatie hebben, zou het leuk zijn om in contact te komen. Gezocht door mvr D. Boon.

 22. Ik ben ambassadeur bij Stichting Behoud Oorlogsherinneringen. Wij zijn op zoek nara de verhalen uit eerste hand over de Tweede Wereldoorlog. En we willen tevens ons museum gaan uitbreiden. Ook voorwerpen uit de Tweede Wereldoorlog zijn van harte welkom. Heeft u de Oorlog meegekaamt en wilt u met ons uw verhaal delen of heeft u voorwerpen uit de Oorlog en wilt u deze doneren aan ons, hoor ik het graag. Ik ben bereikbaar op: vellekoop@casema.nl
  Alvast hartelijk dank. Groeten, Jan Vellekoop

 23. Op zoek naar Diny Punselie,haar ouders hadden vroeger n sigarenwinkel op de Goudsesingel in Rotterdam.

 24. In verband met de gereedkoming van het project Nieuw-Crooswijk wil ik als oud-bewoner een geschiedenisboekje maken over Crooswijk. Ik ben daarom op zoek naar historische foto’s van Crooswijk die in dit boekje geplaatst kunnen worden, dit gebeurt uiteraard in zorgvuldig overleg en met bronvermelding.
  Ik zie uw reactie graag tegemoet!

 25. Ik ben op zoek naar John Post. Geboren 1941/42 vermoed ik. Hij is getuige geweest op mijn bruiloft 29-11-1962. Leo van Gend en mijn vrouw heet Wanda van Gend Bod. Ik ben hem uit het oog verloren. Contact zou leuk zijn.

 26. Goedendag,
  ik ben op zoek naar informatie en foto’s van een wielerclub “de Rotterdamse Leeuw” in de jaren 30. Mijn moeder , toen een jonge vrouw , met de meisjesnaam Breur , was lid van die vereniging. Wie o wie heeft informatie voor mij en het liefst foto’s uit die tijd? Haar naam is Adriana Breur , geboren in 1919. Op internet kan ik er niets van vinden, onder welke naam ik ook zoek.

 27. Beste,

  Ik ben op zoek naar Wim die tijdens de oorlog iets van 10 jaar oud was, en op vakantie ging, in Brabant. Op de boerderij, aan de Ballemanseweg in Galder. Hij verbleef bij mijn oma Marie……
  en bij de rest van het gezin. Hij is vanaf het station te Rotterdam opgehaald, door mijn oma. Ik zou het heel speciaal vinden als ik die ene Wim terug zou kunnen vinden. Wim zal nu in de 80 zijn.
  Dus ben of ken je mogelijk deze Wim, dan heel graag een berichtje, voor nadere contactlegging, naar onderstaand e-mail adres.

  Dank!

 28. Beste lezers,

  Ik ben op zoek naar Di(c)k Groeneweg ongeveer 84 jaar.
  Rond 1959-1960 zou hij stukadoor zijn geweest. Of hij dat altijd is geweest weet ik niet en hij komt uit Rotterdam(Noord)

 29. Van Leeuwen Ik ben naar deze man of Fam op zoek,Mijn Naam is G.v .d. Ing mijn vader heeft gediend met een v Leeuwen die ook aan boksen deed .Deze twee hebben op de Grebbeberg gelegen daarvoor in Wapenveld .Mijn vader vertelden nooit veel over de Grebbeberg maar wel over zijn maat die hem boksen leerden en mijn vader zou hem dansen leren .Wie kan mij voorzien met informatie over deze man ,misschien dat ik iets verder kom omtrent het zwijgen van mijn vader hierover . B.V.Dank Gerv d ING

 30. Ik zoek Robert en Marga van Driel die gewoond hebben in de Gouwstraat (Charlois). Hun moeder was Maria Elizabeth de Jong

 31. Wie kan mij meer vertellen over café “de Noorderpijp” later café van ’t Sant, in WOII en daarna, in de Rembrandtstraat 67 (nu nr. 93-95) in het Oude Noorden. We proberen de geschiedenis van het pand te reconstrueren.

 32. Beste bewoner van de Bergweg,

  Hierbij een positief berichtje van een naaste buur in deze lastige tijden.
  2020 is het jaar dat het pand van Theater Studio de Bakkerij aan de Bergweg in Rotterdam Noord 100 jaar bestaat. Destijds gebouwd als chocoladefabriek.

  Wij willen dit vieren met weer een bijzondere december voorstelling,
  waarbij verhalen over de Bergweg van bewoners, oud bewoners en
  ondernemers de rode draad vormen.

  Heeft u een mooi verhaal over de Bergweg van vroeger of nu?
  Kent u misschien mensen die daar gewoond hebben of een winkel hadden. Of weet u iets over de geschiedenis van deze straat?

  Wij willen het heel graag horen.
  Want deze verhalen kunnen wij als een inspiratiebron gebruiken.
  Op deze manier maken we met elkaar een voorstelling over de Bergweg.

  U kunt contact opnemen met Erika Blikman, wijkverbinder van Studio de Bakkerij, erika@studiodebakkerij.nl., 010-8440900.

  Hartelijke groet,
  Maarten Bakker en alle medewerkers van Studio de Bakkerij.

 33. Heel graag kom ik in contact met, of familie of bekenden van, Didi (of anders geschreven) H. v.d. Burg.
  Zij woonde op K.v.d. Bergelaan 61a, Rotterdam.Ik heb een mooie brief gevonden, die zij geschreven heeft in mei 1973. Ik vond de brief een paar weken geleden tussen bladmuziek van mijn overleden ouders in Assen. Via facebook heeft familie van de helaas recent overleden geadresseerde gereageerd.
  inekelariviere@home.nl

 34. Beste lezers,
  Ik ben op zoek naar kinderen/ kleinkinderen van Eva Maria de Koning (geb. 06-02-1919) en Coenraad Petrus de Koning (geb. 21-09-1920) en Maria de Koning (geb. 11-08-1922) en Cornelia de Koning (geb. 14-01-1931) i.v.m. een erfenis. Indien bovenstaande namen bekend voorkomen graag een mailtje naar p.vanschijndel32@gmail.com

 35. Heel graag kom ik in contact met, of familie van: Didi H.v.d.Burg.
  Zij woonde op K.v.d.Bergelaan 61a, Rotterdam. Ik heb een mooie brief gevonden, die zij geschreven heeft in mei 1973.

 36. Heel graag kom ik in contact met, of familie van, Didi H.v.d.Burg.Zij woonde op K.v.d.Bergelaan 61a, Rotterdam. Ik heb een mooie brief gevonden, die zij in mei 1973 geschreven heeft.

 37. Hallo ik ben op zoek naar fam van fa. ‘m. Taselaar en zoon
  Hadden een zeilmakerij
  In Rotterdam maaskade 52
  Zij verkochten ook tenten en hadden een vouwwagen ontworpen
  Was in de jaren 50.
  Ik heb die vouwwagen merk kyhawa staan en zou er meer over te weten willen komen
  Dus mocht iemand mij verder kunnen helpen graag
  Gr luc gijsel

 38. Goedendag. Ik ben op zoek naar de naam van de exclusieve juwelierwinkel die aan de overkant van Heetman in de Lijnbaan zat zo in de jaren 1965-1980 zoiets……ik kan me die naam niet meer herinneren. Iets met een L beginnend dacht ik maar was niet Lucardi.

 39. Beste lezer,
  In mijn onderzoek naar een specifieke oorlogsgeschiedenis speelt de Schiedamseweg nr 71 te Vlaardingen tussen 1942 en 1946 een prominente rol.
  Zijn er mensen die weet hebben van de mensen die hier ondergedoken hebben gezeten en eind 1942 zijn verraden? En die weet hebben van de mensen die daarna het pand hebben betrokken?
  Alle informatie is van harte welkom.

 40. Beste Lezer,

  Ik ben op zoek naar de barkeepster van de Kiekeboe bar aan de Nieuwe Binnenweg. ( in 1988). Zij woonde zelf ook in de buurt van de Binnenweg en had 2 of 3 kinderen.

 41. Onze moeder, Neeltje Terlouw, geb. 27-10-1920, overleden 26-3-1987, was een geboren en getogen Kralingse. Zij heeft als jong meisje/jonge vrouw gediend bij (huis)arts La Maison van de Berg (Heenvliet?), w.s. wonende aan de Kralingseweg. Bij het bombardement in Rotterdam moest onze moeder met de arts mee om slachtoffers te helpen. De arts heeft in ieder geval 1 dochter (gehad), juffrouw Loes. In 1944 is onze moeder getrouwd met Albert Loosman (1914-1967) en eindigde haar betrekking. Tot aan haar overlijden heeft ze ieder jaar een grote taart voor haar verjaardag gekregen van juffouw Loes, ook nadat wij in 1964 naar Urk verhuisd zijn. Kan iemand mij iets over de (huis)arts vertellen? Dit jaar zou onze moeder 100 jaar worden en wij willen als broers en zussen deze dag in Rotterdam doorbrengen, met verhalen en plekken die in het leven van onze moeder belangrijk zijn geweest.

 42. Hallo, ik ben op zoek naar mijn (5) neven, heb ze nog nooit ontmoet vandaar dat ik geen voornamen weet. Zijn kinderen van Dingeman Kloet en kleinkinderen van Saar Hertog en Pieter Dingeman Kloet.
  Hopelijk kan iemand mij helpen.

  • gezinskaart BS Rotterdam
   vermeld drie Kinderen
   Pieter Dingeman 29-9-1926 Rotterdam
   Rachel Saartje 2-4-1928 Rotterdam
   Adriaantje 24-2-1934 Rotterdam
   nog verder te Zoeken .

 43. Op zoek naar mensen die in het Brabantse Dorp (nooddorp) in Rotterdam Zuid hebben gewoond i.v.m. boek.
  Verder naar Peter Nieuwenhuizen, Jan Broerse, Carla Versloot, Aria Izelaar, Roelie Deelstra en Lia den Ouden voor het uitwisselen van klassenfoto’s van de Koninginneschool hoek Blazoen straat/Putselaan.

 44. wie kan mijn geheugen opfrissen? Wij woonden in de Bas Jungeriusstraat tegenover de speeltuin ‘de Tunnel Zuid’. We keken schuin in de Manstraat, daar was op de hoek een boekhandel waar je boeken kon huren en deze dame repareerde ook kousen (normaal in de jaren 50). We noemden haar ‘Marie van de boekwinkel’. Ook in de Bas Jungeriusstraat richting Wolphaertsbocht zat een bromfietsen en fietsen reparatiebedrijf. Dit bedrijf had ook een fietsenwinkel aan de Wolphartsbocht, richting Pleinweg. Wie, oh wie kan mij de naam van die bromfietsreparateur vertellen. Mijn man heeft er vaak zijn Vespa scooter gebracht ter reparatie en onderhoud.
  Hartelijk dank voor de hulp

 45. Joke Metz geboren 25 oktober 1950 daar ben ik naar op zoek. Haar vader werkte bij NS. We zijn elkaar uit het oog verloren toen ik van Nijmegen naar Cuijk verhuisde rond 1971. Toen werkte Joke bij Unilever in Rotterdam. Ik ben te bereiken op 0653764083.
  Gijs Bliekendaal, de goede vriend van Joke in de zestiger jaren.

 46. Hallo ik ben op zoek naar een foto van de milkbar, hoek putselaan larijstraat. Ongeveer rond 1960. Mijn opa en oma hebben deze patatzaak gehad. Ik wil mijn moeder een groot plezier doen met een foto

 47. Hallo ik ben op zoek naar een foto van de milkbar, hoek putselaan larijstraat. Ongeveer rond 1960. Mijn opa en oma hebben deze patatzaak gehad. Ik wil mijn moeder eeen groot plezier doen met een foto

 48. Hallo, ik ben op zoek naar Berry van de Steen mijn oude jeugdliefde.
  Ik heb een boek geschreven waar zij ook in voorkomt, en dat zou ik haar graag geven. Zij is getrouwd met den Outer en heeft een dochter die Melinda heet die met Regilio Tuur getrouwd is geweest. Haar broer Ton vd Steen had vroeger (1980) een kledingzaak in de Karel Doormanstraat.Wie kan mij helpen?
  Bij voorbaat dank’,
  Jaap Poortvliet

 49. Wie kan mij helpen? In de oorlog ’40-’45 zijn bij ons op de boerderij evacuees geweest als ik het goed heb uit Rotterdam. Ik heb er geen herinneringen aan, maar we hebben een schilderij van de boerderij toentertijd en die ons na de oorlog is bezorgd door de evacuees of laten bezorgen uit dank voor de opvang. Ik woon in Gendringen in Gelderse Achterhoek. Wie denkt dat ze misschien familie hebben die dat zouden kunnen zijn. Het schilderij is geschilderd van een foto. Dat kan door de evacuee zijn gedaan, maar het kan ook door iemand anders zijn geschilderd. Wellicht kent iemand een schilder of een familie ervan die dat gedaan kan hebben.
  Ik zoek graag contact met de familie van de evacuees of de schilder.

 50. Piet van de Enden Vlaardingen
  Hij was kok op de wildevaart Hij promoveerde van Bediende tot bakker en later chefkok op Shelltankers.Wie kent hem gaarne bericht

 51. andre van der lugt
  Hij Andre zoon van een Kastelein uit scgiedm.Was mijn stap maat op scip van Nieveld goudriaan.
  Hij zou of zal nu rond de 79 jaar zijn Wie heeft hem gekend gaarne bericht .

 52. Wie kan mij iets vertellen over de N.V. Vernis- en Japanlakfabriek. van J. C. van Wijk.
  Adrianus Gerardus Coenraad. van der Net was daar meer als 25 jaar in dienst, datum onbekend. De jubilaris werd op het privékantoor gehuldigd.
  Het woord werd gevoerd door H. W. H. Krijgsman, namens de directie, J. F v.d. Kaaden sprak namens kantoorpersoneel, A. Harmsen namens het fabriekspersoneel

  • Geachte heer Van Wieringen,

   In het telefoonboek van 1950 komen de volgende twee vermeldingen van lakfabriek van Van Wijk voor:
   1. Wijk & Co., v. N.V. Vernis- japanlak- en celluloselakfabr., Diergaardesing. 16, C. (= Centrum; Chris)
   2. Wijk & Co., N.V. Vernis- en Japanlakfabr. J.C. v. Oudend. Schiek. 28, N. (= Noord; Chris)
   woonh. Proc.h. J. Visser, Prins Bernhardkd. 25a, N.

   Mogelijk zijn er twee vestigingen geweest, of anders zijn het twee ondernemingen geweest. Wellicht dat de twee adressen en/of de NAW-gegevens van de procuratiehouder u verder op weg helpen tijdens uw zoektocht.

   Met vriendelijke groet,
   Chris

 53. Ik ben op zoek naar Dinie of Dicy de Kogel. Zij logeerde de laatste oorlogsjaren en vlak erna bij ons in Vroomshoop. Ze kwam uit Rotterdam.
  Cees Spits uit Burgum

 54. Hoi,

  Ik zou graag met Silvia Dirks in contact willen komen, zij heeft aan de uitweg in Rotterdam gewoond, is daarna verhuisd naar zevenkamp daar hebben zij aan de Kil gewoond, zij heeft ook op Prinses Irene L.E.A.O. in schiebroek gezeten, graag zou ik met Silvia in contact willen komen.

 55. Hoi,
  Ik ben opzoek naar Silvia Dirks, zij heeft jaren op de uitweg gewoond met haar broers Alex en Adri, hun ouders waren op leeftijd, op een gegeven moment zijn zij verhuisd naar zevenkamp daar hebben zij op de Kil gewoond, ik zou heel graag met Silvia in contact komen.
  Alvast bedankt.
  Paul

 56. Misschien kunt u mij aan info helpen over mijn opa Guus van Hecke. Hij kwam uit Rotterdam. Getrouwd met Marie Jaspers. Voeten op Zwitserland. Hij zou gevoetbald hebben in het Katholieke Nederlandse elftal. Wanneer is mij niet bekend. Mijn vader Guus was hun zoon. Graag zou ik meer over hen willen weten. Familie, vrienden, werk etc. Alvast hartelijk dank.

 57. Beste mensen ,

  Ik ben op zoek naar de ouders /familie van inmiddels overleden Mirko Wijnstekers , weet alleen dat hij door problemen toentertijd van Rotterdam naar Terneuzen , Zeeuws-Vlaanderen is verhuist.

  Mvg Yvonne

 58. Ik ben op zoek naar de kinderen van Frans en Netty Borremans op richters van toneel club Boeckelsgilde ik ben in het bezit van een aantal foto,s waar hun ouders en zij zelf opstaan. Misschien kan ik ze daar blij mee maken.

 59. Ik ben op zoek naar de kinderen van Frans en Netty Borremans op richters van toneel club Boeckelsgilde ik ben in het bezit van een aantal foto,s waar hun ouders en zij zelf opstaan. Misschien kan ik ze daar blij mee maken.

 60. Wij vonden in een oude doos een stapeltje brieven van Wim en zijn vrouw Franny uit Rotterdam die gericht waren aan mevr. Bakker in Amsterdam. (Wim was misschien dominee.)
  Wij wilden deze correspondentie niet weggooien, de brieven zijn gedateerd in de jaren vijftig.
  Zijn er nog familieleden die hiervoor belangstelling hebben?

 61. Oud-leerlingen De Mare
  Ik had het allang eens aan de Rotterdammer willen schrijven, maar kom er steeds niet toe.
  Ik zat van de 1e tot de 4e klas op de Lagere School aan de Mare, toen werd mijn moeder geattendeerd dat de school failliet zou gaan, de directeur heette Hulsebos, strenge man, bij binnenkomst riep hij met barse stem “voeten vegen”, andere tijden. En inderdaad de 5e en 6e klas ben ik overgegaan naar de bovenschool, noemden ze dat, bij juffrouw Franssen die daar directrice was, wat overigens een hele lieve juffrouw was, waar we Franse les van kregen. Ik heb er nooit eens iets over gehoord, of meerderen dat nog weten.Het was in de periode van 1954 tot en met 1960. Ik ben van 1948 en woonde in het Meiland.

 62. Frits van Eck was portier van het oude Luxor theater, hij droeg in de winter een lange jas met pet
  Wie bezit nog foto’s van hem ?

  Jan van Eck was bloemenman met een kraam voor het poffertjeshuis hoek Pannekoekstraat/Meent
  Wie bezit nog foto’s van hem ?

  Dank voor alle reacties

  Robert niubi@hotmail.nl

 63. Weet iemand nog waar de oude snoepfabriek Smidt stond ik heb via google al een gezocht.maar daar wordt ik niet wijzer.kent u iemand daar heeft gewerkt of informatie verneem ik dat graag van u alvast bedankt

  • Geachte mevrouw of heer Bazen,

   Bedoelt u ‘Smith’s Chewing Sweets Company Ltd.’? Als dit zo is, dan kan ik u met het volgende wellicht van dienst zijn.

   Volgens het telefoonboek uit 1950 had deze onderneming als functie: ‘exp. en fabr. suikerw.’ Als vestigingsadres wordt daarbij aangegeven: ‘Kievietsstr. 43, C.’ Die ‘C’ staat voor centrum.

   In Rotterdam is geen Kievietsstraat maar wel een ‘Kievitstraat’ geweest. Het Stadsarchief Rotterdam schrijft hierover: ‘Deze straat is vernoemd naar de verf-, tras- en schulpzandmolen ‘De Kievit’ van de firma Hubert en Co., die men al in de eerste helft van de 19de eeuw aan de Rotte vond. De straat liep van het Noordplein naar de Rottestraat. Bij besluit B&W 20 april 1976 werd de naam ingetrokken.’

   Smith’s Chewing Sweets Company Ltd. lijkt uiteindelijk in Weert gevestigd te zijn geweest. En als dit inderdaad dezelfde onderneming of een opvolgster ervan is, dan zou die in 2018 zijn geliquideerd.

   Als ik me het juist herinner, was het de Rotterdamse Smith’s Chewing Sweets Company Ltd. die eind jaren 50 begin jaren 60 pakjes kauwgum met daarin fotootjes van artiesten op de markt bracht. Bijv. Ria Valk, Johnny Lion, Willeke Alberti, Trea Dobbs en Blue Diamonds, Rob de Nijs en de Lords. Of er ook fotootjes van buitenlandse artiesten bijzaten, weet ik niet meer. Die kauwgum en fotootjes werden onder meer door thuiswerkers ingepakt.

   Met vriendelijke groet,

   Chris

 64. Ik ben op zoek naar een foto van een woonboot Amsterdam aan de crooswijksebocht t.h.v het kerkhof aan de achterzijde zij een witte hond naam ik heb al tussen de oude foto gezocht van mijn overleden ouders zou het vinden of iemand weet waar deze woonboot is heen gegaan .

 65. In de jaren zestig heb ik jarenlang gecorrespondeerd met Sonja de Jonge uit de Cannemanstraat in Rotterdam. We waren pubertjes….een jaar of dertien, denk ik…..Ik zou het leuk vinden om te horen hoe het haar vergaan is in de afgelopen vijftig jaar!

 66. In 1942 of 1943 verbleven twee Rotterdamse “bleekneusjes” bij de Familie Ferwerda in Kolhorn – Noord-Holland. We vonden een foto waar zij beiden op staan. Het gaat om Alie Smit en Nelly Roos. De vader van dit gezin Aebele Ferwerda kwam om in Neuengamme in maart 1945.
  Graag zouden we in contact komen met familie van deze twee meisjes. Zijn ze de oorlog doorgekomen? Wat is er van hun geworden?

 67. 100 jaar Lampionoptocht in Oostvoorne,
  Op 3/4/5 september vieren wij 100 jaar lampionoptocht. Wij zijn op zoek naar oude optocht foto’s om deze te presenteren. Aangezien er veel Rotterdammers mee hebben gedaan (altijd de laatste zaterdag van de zomervakantie) hopen we mooie foto’s te ontvangen!
  U kunt ze digitaal opsturen naar info@evenementenoostvoorne.nl of even bellen voor het adres zodat we ze terug kunnen sturen nadat we de foto ingescand hebben. 0623737224
  Uiteraard bent u ook weer van harte welkom op dit evenement!

 68. Amateurmuzikanten gezocht voor “salonorkest”.
  Strijkers en laag hout vooral. Musicapelle is de naam.Rep.lokaal in Schollevaar. Andere instrumenten? Gewoon proberen.
  Sfeer is relaxed. Tel.06-46385896 Hans2

 69. Gezocht: verhalen over de Tweede Wereldoorlog en de wederopbouw in Rotterdam

  In het kader van Theater Na de Dam maakt Maas theater en dans met jongeren een voorstelling over Rotterdam tijdens en na de Tweede Wereldoorlog.

  Om deze verhalen op te halen organiseren we op zaterdag 21 maart een vertellersbijeenkomst.

  Voor de vertellersbijeenkomst zijn we specifiek op zoek naar ouderen die zijn opgegroeid tijdens de Tweede Wereldoorlog en/of vlak daarna tijdens de wederopbouw in Rotterdam. Ook hun kind(eren), dus de volgende generatie, zouden we graag willen spreken. Men hoeft geen ‘kant-en-klaar’ verhaal te hebben, wij willen iedereen vooral bevragen. Bijvoorbeeld over dromen over eten in tijden van schaarste. Over tradities aan de eettafel die generaties lang worden doorgegeven. Over hoe je iets moet opbouwen in tijden van crisis. Over geluksmomenten in diezelfde tijden van crisis. Over terugkijken op vroeger, maar ook vooruit kijken naar de toekomst. De toekomst van morgen, maar ook over de verre toekomst van de generatie die nu wordt geboren.

  Alle verhalen, ervaringen en anekdotes zijn welkom.
  Dit mag ook per mail, telefonisch of ouderwetse post

  De verhalen zullen gebruikt worden als inspiratie voor de voorstelling die gespeeld wordt op 3, 4 en 5 mei op locatie in de stad, waar u uiteraard van harte welkom bent.

  Praktische informatie vertellersbijeenkomst

  Datum: Zaterdag 21 maart
  Tijd: 12:30 tot 15:00 (Maas verzorgt lunch)
  Plaats: Maaspodium
  Sint-Jobsweg 3
  3024 EH Rotterdam

  Wilt u als verteller deelnemen aan de bijeenkomst dan graag even aanmelden via de mail of telefonisch. Kent u iemand met een verhaal of heeft u vragen of opmerkingen neem dan gerust contact met ons op.

  educatie@maastd.nl
  010 – 7070434

  Met vriendelijke groet,
  Ayrton Fraenk, Sara Giampaolo, Esther Schouten

  Sinds 2012 worden er in het kader van Theater Na de Dam jongerenprojecten geïnitieerd. Doel van deze projecten is de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog levend houden, de verhalen van overlevenden door te vertellen en generaties met elkaar en de buurt te verbinden, dit alles binnen de context van het maken van een theatervoorstelling in een stad of buurt op 4 mei.

 70. Ik ben op zoek naar een oude race fiets merk JBR van de maa s haven merk heeft prachtige herinneringen kreeg hem van mijn ouders in 1956 werd er in1957 kampioen van de niewelngen mee van ZUIDHOLLAND,

 71. Ik ben op zoek naar familie van Joop (1934) en Jaap Buitenhuis. In de jaren 50 en 60 woonachtig in Rotterdam Noord. Later verhuisd naar Rotterdam Oost en Capelle aan den IJssel. Beiden zijn reeds geruime tijd overleden. Joop in 1986.
  Ik ben op zoek naar foto’s en evt andere getuigenissen van onze bijzondere
  vriendschap. (Van Joop en mij)

 72. Halllo allemaal ,
  Ik woon heel mijn leven in kralingen
  ben inmiddels verhuisd naar crooswijk.
  Mijn vraag
  is of er nog iemand is die zich een boxschool kan herinneren in de jaren
  70 en 80 aan de pauluspotterstraat of einde van de oostmaastraat.waar de school stond is nu gebouwd.heeft iemand daar een foto van of iets dergelijks. Bvd rossi

  • Ik heb het aan boks expert Diago Houthoff gevraagd, Hier is zijn antwoord Klopt was van Huizenaar nadat die was verhuisd uit de van de Werfstraat.
   Zal eens kijken of er afbeeldingen van zijn. Gerard Bok heeft nog les gegeven in de Paulus Potterstraat van Theo Huizenaar. Samen met Jan schreutelkamp aan de microfoon, die stond in het midden en dan riepen de heren de combinaties in de microfoon. Huizenaaar rondlopend langs de ringen met zijn stok soms kreeggie een knal. Waren 3 ringen. Gezellig en na de les van ouwe Cor een bakkie Thee in de kleedkamer. Zelfs Jan de Bruin trainde af en toe mee Willy ook. Hij had die witte harde stoothandschoenen hangen als je daar een knal van kreeg was je klaar.
   Aldus Ben de Raad. Gerard Bok heeft nog les gegeven in de Paulus Potterstraat van Theo Huizenaar. Samen met Jan schreutelkamp aan de microfoon, die stond in het midden en dan riepen de heren de combinaties in de microfoon. Huizenaaar rondlopend langs de ringen met zijn stok oms kreeggie een knal. Waren 3 ringen. Gezellig en na de les van ouwe Cor een bakkie Thee in de kleedkamer. Zelfs Jan de Bruin trainde af en toe mee Willy ook. Hij had die witte harde stoothandschoenen hangen als je daar een knal van kreeg was je klaar.
   Aldus Ben de Raad.

   ..

 73. Voetbalvereniging HWD Taludweg 5 in Overschie zoekt voor jubileum feest 90 jarig bestaan op zaterdag 27 juni adressen van oud leden. Contactperson Fred Rotmeijer e Hans van Luijpen.

  • Hier heeft mij vader ook gevoetbalt. Zijn naam is Aad van Unen maar is helaas in 1995 overleden.

 74. Ik ben op zoek naar mijn neef Arend Schilperoord
  Hij is een zoon van mijn oom Arend Schilperoord en tante Liza.
  Arend Schilperoord was de broer van mijn moeder Neeltje Schilperoord.
  Hun moeder heette Hendrika Wilhelmina Visser en hun vader Arend Schilperoord.

  Ome Arie en Tante Liza hebben altijd in Tilburg gewoond.
  Waarschijnlijk woont Arend in België zo hij nog leeft.
  Zou het erg op prijs stellen mocht iemand weten waar hij woont , dit mij te mailen.

 75. Ik zou graag in contact komen met mensen die Lodewijk Jacob Pothof hebben gekend. Geboren 12-10-1949 in Rotterdam en vanaf circa 1954 woonachtig in een kindertehuis in Portugaal

 76. Ik ben op zoek naar erfgenamen van Bob Looije. Als Dirk Looije, Adriana Looije, Elizabeth Looije, Corina Looije, Peter Matheus Martinus Looije en Cornelia Looije
  (geboortejaren tussen 1960 en 1970) of andere familieleden dit lezen graag even een mailtje naar p.vanschijndel32@gmail.com dan kan ik meer over de achtergrondsituatie vertellen.

 77. Ik ben op zoek naar Sjors Peekstok. Hij woonde tot eind jaren’70 aan de Kerwervesingel 31b in Pendrecht. Was destijds getrouwd met Dineke. Is toen in Hellevoetsluis gaan wonen. Zou het leuk vinden om met vrienden van de Kerkwervesingel weer eens bij elkaar te komen.

 78. Ik ben op zoek naar Theo van Eck geb. 23 sept. 1960 die in 1978 woonde op de Bergweg 96A en naar T(Tom?) van of van der Weiden geb 27 okt 1960. die in 1978 woonde in de Oranjestraat 16 in Rotterdam Overschie dit ivm een reunie van de Garde Jagers lichting 78-6 in Schaarsbergen…wie o, wie kan mij helpen

  • Naar aanleiding van u bericht zeg u de naam Chris Bazen iets deze heeft ook gedient bij de garde jagers te Schaarsberg alleen de lichting weet ik niet wel heb ik nog oude foto van zijn dienst tijd mvg

 79. Ik ben op zoek naar Marianne de Blaauw uit overschie. Zij wonende toentertijd in de Stoutstraat in een portier woning op nr …d. Het portiek naast Andrea Grolle. Marianne was toen ik haar leerde kennen ongeveer 14 jaar, had dacht ik 2 oudere broers, die iets in de kunst deden. Marianne zat toen op de Lijn aan Mulo. We vormden een vriendengroep met Frits Portzgen, Andrea, Vera en Aan Poel, Peter Feteris, Simo
  Besseling, Hans Hoppe. Ik had toen een paar maanden verkering met Marianne.
  Uiteraard heb ik op vele manieren naar mn eerste meisje gezocht.
  Mijn oproep is: Wie kent Marianne de Blaauw uit de Stoutstraat (Inmiddels afgebroken) wie kan mij met haar in contact brengen.
  Met vriendelijke groet Jos Hellings

  • Ik kan me Marianne de Blaauw nog heel goed herinneren van ‘de Lijnbaan’ ! Ook ik zou haar graag nog eens ontmoeten dus laat me weten wanneer je haar gevonden hebt.
   Ook Peter Feteris ken ik nog goed van vroeger.

 80. Ik ben op zoek naar Nardus (rood haar). Wij speelden samen accordeon rond 1957 tussen de schuifdeuren (letterlijk). Ik woonde in rotterdam -zuid en ook hij kwam uit die buurt . We zaten op les bij Aad v.d. Laan en accordeon vereniging Linker Maasoever. Grag zou ik nog eens contact met hem opnemen. M.vr.gr.
  Ton Verbas

 81. Gezocht oud leden VESPA CLUB ROTTERDAM.

  Met een aantal liefhebbers zijn wij aan het proberen om de geschiedenis van Vespa Nederland in kaart te brengen. Dit voert ons terug naar de begin Jaren 50.
  De Vespa club Roterdam en haar clubleden waren toen zeer actief en hielden zelfs internationale treffens in Rotterdam. Op haar hoogtepunt hadden zij zelfs 200 leden.

  Graag zou ik achtergrond informatie (verhalen foto’s en of andere zaken) mogen inzien uit die tijd of misschien zelfs mensen spreken mbt de Vespa Club Rotterdam.
  Wie kan mij verder helpen?

 82. Ik ben op zoek naar twee zussen uit Rotterdam (Kralingseveer): Jans Kok-Kalkman en Atie Kalkman. Ze zijn in februari 1945 met mijn oma, Willy Berends-Vroegop, en haar twee kinderen (van anderhalf jaar en van twee maanden) van Rotterdam naar Coevorden gelopen. Beide zussen zijn weer teruggekeerd naar Rotterdam. Mijn oma is in Coevorden gebleven.
  Jans was getrouwd, Atie was verloofd. Beide mannen werkten in Duitsland, maar Aties verloofd is nooit meer teruggekeerd.

  Ik maak hier nu een podcast over en een boek en zou dolgraag met (familie van) deze vrouwen in contact komen!

  zie http://www.marjoleinmeijering.nl/podcast

 83. Graag zou ik in contact willen komen met kinderen uit het huwelijk van: D. de Leeuw en L.H. Cranendonk gehuwd op 9-10-1941.

 84. Ik ben op zoek naar kinderen en of kleinkinderen van :
  Johannes Cornelis Cranendonk, geb: 17-12-1921 te Nijmegen.
  Wie kan mij verder helpen.

 85. Mijn oudtante cuniera heijt Wooning werkte bij de verzetskrant “De Waarheid”. Op 25 juni 1941 is ze gearresteerd in Rotterdam-west aan de essenburgstraat en naar kamp schoorl gebracht en daarna 3 jaar kamp ravensbruck.
  Kende iemand, Cuniera Heijt-Wooning of van Niesje Neeltje Bloem-Paul een vriendin, ze zaten samen in Ravensbruck

  Heeft er iemand aanvulling voor mij of is er misschien nog iets nagelaten via verhalen in de familie?

 86. Ik zoek Joke van Dongen. Ze zat in 1968-1974 op de Maximiliaanschool in de Maximiliaanstraat in Oud Charlois. Wij waren vriendinnetjes, maar ik ging in de eerste klas verhuizen naar Pendrecht en dus naar een andere school. Heb daarna nog enkele keren afgesproken en bij haar geweest in diverse huizen, want hun verhuisden veel. Toen we op werkweek gingen in de 6-de klas gingen we samen met ( hoe toevallig) mijn “oude” klasje, en kwamen we elkaar dus weer tegen ! Daarna toch op een gegeven moment het contact verloren. Geen idee waar ze nu is !!

 87. Ik zoek Wilma Kok, die vroeger ( 1964) in de Slotboomstraat ( Charlois) woonde. Wij waren vriendinnetjes en speelden altijd met elkaar ! Wilde weten hoe het haar leven verder is gegaan ! Gewoon weten, misschien een keertje afspreken.

 88. Bezoek ons mooie museum vol nostalgie.
  oude radio’s, TV’s, draaitafels en Hi-End apparatuur, bandrecorders. Van de jaren 1900 tot de jaren ’90.

  Entree en parkeren gratis in het Rotterdams Radiomuseum op de nieuwe locatie aan de Ceintuurbaan 111, 2e verdieping.

 89. Wie heeft informatie over Adolph (Dolf) Christiaan van Loon geboren in Rotterdam op 10 mei 1935. Hij is in 2009 overleden. Hoe heet zijn vrouw. Dolf blijkt ook kinderen te hebben, hoe heten ze? Alle informatie is welkom.

 90. Ik ben Ankie, ik woon in Linschoten. Ik ben op zoek naar een man van ongeveer 65 jaar die ik twee jaar geleden heb ontmoet. Zijn voornaam is: Fred. Fred woont dichtbij De Kuip aan een plein met een overdekt winkelcentrum. Zijn woning is niet op de begane grond. Fred is vrijwel kaal, draagt een bril en houdt van oldtimers. Hij is werkzaam (geweest) als kraanmachinist op de Maasvlakte. Wie heeft informatie? Ik hoor het graag! Alvast hartelijk dank.

  • Millinxbuurt heeft een plein aan het winkelcentrum zuidplein. Anders is het winkelcentrum Keizerswaard maar daar is geen plein.

 91. Ik ben op zoek naar zus van tante Mien (zo ze nog leeft?)
  Geboren in Rotterdam Charlois ?rond 1935.
  Haar moeder heette Elisabeth Hendrika Wilhelmina Visser

  Haar vader Willem Boele ?

  Zij was de nicht van mijn moeder Nellie Schilperoord geb03-10-1920
  Ivm stamboom onderzoek kom ik graag in contact met haar of eventuele nazaten

 92. Voor stamboomonderzoek ben ik op zoek naar informatie over Hartog van Zanten die tot in de jaren 50 een parfumeriezaak had aan de Binnenweg en waarschijnlijk ook een cosmetica handel aan de Mathenesserlaan te Rotterdam. Hoor graag van mensen die kunnen helpen.

 93. Jos Boswinkel.
  Ik ben op zoek naar Jos Boswinkel met wie ik in 1974 naar de Europacup finale (1e wedstrijd) tegen Tottenham Hotspurs in Londen ben geweest. Hij heeft destijds ook foto’s gemaakt waarvan ik graag afdrukken zou hebben. Wij werkten toen beiden bij Granaria B.V op de Wijnhaven km Rotterdam. Als hij dit leest hoor ik graag van hem.
  Ronald Burki

 94. We zijn op zoek naar foto’s en/of andere informatie van een dancing/discotheek/café D2. Uit de jaren 1967 tot 1970. Deze was gevestigd aan de Heemraadssingel, tussen de Nieuwe Binnenweg en de Volmarijnstraat. De panden zijn eind jaren 70 gesloopt.

  • In het Stadsarchief Rotterdam (Studiezaal) zijn enkele foto’s van de Heemraadssingel 256-258 (American Bar en Dancing D2) aanwezig. Deze zaak werd geexploiteerd door Dirk Wille, een omstreden persoon, die de zaak in eigendom verwierf en de panden sloopte om er een (prostitutie)hotel te stichten. Een vergunning kreeg hij niet en de open ruimte werd bekend als ‘Het gat van Wille’.

 95. Familie Looije.
  Ik ben op zoek naar kinderen/kleinkinderen van Adrianus Looije (geb. 22-10-1896 en overleden 21-11-1954). Adrianus Looije was gehuwd met Antje Vermeer. Ik ben op zoek i.v.m. een erfenis. Indien iemand deze familie kent graag een reactie.

  • Op stadsarchief.rotterdam.nl kunt u een gezinskaart vinden met de namen van de kinderen.
   Ik tik meestal in genealogie rotterdam, zoeken op personen

 96. Ik ben op zoek naar Krijn Machiel Kievit. In 1982 woonde hij in Rotterdam. Ik ben bezig met een stamboomonderzoek en het blijkt dat we gezamenlijke voorouders hebben.

 97. Familie Looije,
  Ik ben op zoek naar kinderen/kleinkinderen van Adrianus Looije (geb. 22-10-1970 en overl. 21-11-1954) en van Cornelis Johannes Looije (geb, 31-10-1912 en overl. 09-07-1970) i.v.m. nalatenschap.
  Indien u dit leest en mij kunt helpen graag uw reactie.

 98. Zoek familie/zonen van Gerrit Versteeg(h) die denk ik op de Mathenesserdijk heeft gewoond in de jaren 60/70.
  Hij kwam oorspronkelijk uit Utrecht en had een broer die in Den Haag woonde.
  Zijn vrouw heette meen ik Rietje.
  Heeft u informatie, heel graag! maasbruggen010@outlook.com of 0612091287

 99. Ik ben op zoek naar me half zus. Als het goed is gebruikt ze de achter naam de Vries. Maria Magdalena maar je zei altijd dat je Lenie hete. Mijn vader is Arie de Vries en ik ben geboren op de Slachtghuis kade in Crooswijk. Je ging altijd me vroeger op vakantie met de tent naar Oosterijk in de Kever [Volkswagen] Je heb in het Clara ziekenhuis gewerkt op zuid en heb in Kreekhuizen gewoont.
  Ben benieuwd of iemand weet waar je ben of je nog leeft of gewoon informatie heeft.

 100. Sinds 2018 wonen wij in een oude vestiging van de ABNAMRO bank (voorheen de Rotterdamsche Bank Vereniging) Havenstraat 15 in historisch Delfshaven. Het is een mooi gebouw uit 1917 en wij zijn op zoek naar informatie, foto’s of verhalen over onze woning.
  Alle wetenswaardigheden zijn welkom!

  • Dat hoekpand? Goed voor elkaar! Hele pand is van u puur als woonhuis in gebruik? Zit er nog een kluis in? En bent u oorspronkelijk Rotterdammert/Havenaar als ik heel nieuwsgierig moge zijn?

  • In 1931 werd er door de gemeente Rotterdam een wapenvergunning afgegeven aan de directie ten behoeve van het bankgebouw, 3 revolvers en een alarmpistool 🙂 Goed zoeken onder de houten vloeren of in de ouwe stortbak bove de plee 🙂

 101. Wie kan mij als verzamelaar sleepvaart helpen aan een petten of losse petemblemen van vroegere Rotterdamse havensleepdiensten en L. Smit & Co’s Internationale Sleepdienst / Smit Internationale. Ook andere scheepvaartspulletjes zijn welkom. Alle kosten worden vergoed.

 102. Wie kan mij als verzamelaar helpen aan petten of losse petemblemen van vroegere scheepvaartmaatschappijen. Ook andere scheepvaartspulletjes zijn welkom. Alle kosten worden vergoed.

 103. Wij oud militairen van de lichting 1959-3 Technische Troepen zijn op zoek naar Lou den Hollander,geb: 18-01-1940 zoon van Hendrik den Hollander en Petronella C van der Vate,hij woonde op de Wolphaertsbocht 83b Rotterdam en werkte bij VW dealer Hoogenboom.
  Ben van den Bergen.
  0657629622

 104. Ik ben op zoek naar foto’s en misschien filmbeelden van het OVING terrein aan het eind van de Binnenhaven in de periode 1960 tot 1968. In het bijzonder gaat het om het houten gebouwtje, dat door Sonopresse als kantoor werd gebruikt en een stuk van de OVING hal waar de twee platen persen van Sonopresse stonden. Verhalen uit die begintijd van Sonopresse zijn ook welkom.
  Pieter Jan Vink.

 105. Ik ben dringend op zoek naar Hans ? en zijn zus, kinderen van Annie? Ze zijn tussen 1944 en 1959 geboren en woonden in de Agniesestraat in Rotterdam tegenover nummer 77.
  Mijn moeder Maria Reisinger deelt dezelfde vader, Hugo Reisinger en wil voordat het te laat is in contact komen met haar halfzus- en broer.

 106. Beste lezers,

  Ik ben op zoek naar alles wat met ijsplezier van vroeger te maken heeft in Rotterdam. Alles over de IJsclubs Kralingen, Nenijto, Charlois en het Zuiden. Ook zoek ik alles over de Goudse Pijpentocht waar men vanaf de Kralingse plas op de schaats een pijp ging halen in Gouda om deze vervolgens heel thuis te krijgen. Op zoek naar oude bordjes die in de tram hingen ,toegangsbewijzen, lidmaatschappen,documenten, foto’s, oude schaatsen, kleipijpen en winterse attributen. Ook verhalen over de Goudse pijpentocht zijn een mooie aanvulling. Met vriendelijke groet Dirk Deelen

  • Nog niet zo heel oud natuurlijk, maar heeft u toevallig foto’s van binnen de ijshal op de Weena?
   Ik heb er hele leuke herinneringen aan in de jaren 80 en 90.
   Als kind met papa mee. Lekker schaatsen, en dan na het schaatsen gingen we boven in het restaurant een sate schotel halen, heeeerrrrlijk smaakte dat na de inspanning op het ijs 🙂 Terwijl het eten klaar werd gemaakt, speelde ik dan nog een potje op de flipperkast. En als het eten dan op was, begon inmiddels de ijshockey wedstrijd van de Panda’s waar we dan naar ginge zitte kijke met een chocomel 🙂
   In de laatste jaren van de ijshal gingen we er ook wel heen van school en met me verkering 🙂 Echt super herinneringen!

 107. Ik zoek Koos van der Kruk. Hij woonde eind jaren 80, begin jaren 90 in Rotterdam-Alexander samen met zijn dochtertje. Hij moet nu begin 60 zijn denk ik. Ik wil hem graag een album geven met foto’s van hem en zijn toen ongeveer 3 jarige dochtertje. Ik was een aantal jaren bevriend met hem en ben hem helemaal uit het oog verloren. Het laatste wat ik van hem gehoord heb is dat hij ging trouwen met een vrouwelijke dominee.

 108. Beste lezers,

  Ik ben op zoek naar personen die informatie cq foto’s hebben van Adolphina Christina van Loon, geboren in Rotterdam op 8-11-1927.
  Hendrik van Loon, geboren in Rotterdam op 2-6-1929.
  Elisabeth van Loon, geboren in Rotterdam op 17-10-1930.
  Ik ben met name op zoek naar kinderen of kleinkinderen van de hierboven genoemde familie.

 109. Ik ben op zoek naar mensen die meer weten over het lot van Carl Heinz Cohen, geboren op 14 juli 1925. Hij zat op het Erasmiaans Gymnasium in het schooljaar 1937-1938. Dit betekent dat hij al in de tweede klas van school moet zijn gegaan. Het is onbekend met welke reden hij de school heeft verlaten en met welke bestemming. Wel had de toenmalige rector van de school kennelijk informatie over zijn overlijden, gezien de na-oorlogse aanduiding “Omgekomen in een concentratiekamp in Duitschland” in het stamboek van de school.
  De naam van Carl Heinz Cohen is niet te vinden in het Stadsarchief Rotterdam. Daarom was hij mogelijk een Duitse vluchteling.

  Wie kan mij verder helpen? Alle informatie is welkom.

  • Inmiddels weet ik dat Carl Heinz Cohen de zoon van was een protestantse Duitse moeder en een – vermoedelijk – joodse Nederlandse vader. In 1937 woonde het gezin korte tijd in de Coolschestraat. Zijn vader Hartog Cohen, geboren in Zutphen, heeft tot zijn dood in 1964 in Rotterdam gewoond.

  • Inmiddels weet ik dat Carl Heinz Cohen de oorlog heeft overleefd, vermoedelijk in Velp, en dat hij in juni 1945 met zijn vader en jongste broer is teruggekeerd naar Rotterdam, Eendrachtsweg 55b. Vanaf dat moment ontbreekt elk spoor.

 110. Ik ben op zoek naar de nabestaanden van Martinelli, de uitbater van de nachtclub Au Chat Noir/De zwarte kat. Deze nachtclub was gevestigd aan de Eendrachtsweg 31. Wie kan mij verder helpen? Bij voorbaat dank voor informatie.

 111. Ik ben op zoek naar informatie betreffende stamboomonderzoek naar Johanna ( Joke ) Terlouw. Geboren 18-7-1933 overleden 21-2-1970 te Rotterdam. Wie heeft haar gekend. Graag reacties op pop@solcon.nl

 112. Al jaren ben ik bezig met familieonderzoek van de familie Neuteboom, met het doel een familieboek Neuteboom samen te stellen. Mijn vader Cor en zijn broers Abraham, Joop en Hendrik Neuteboom waren lid van de gereformeerde jongelingsvereniging Timotheus in en na de oorlogsjaren. Hier is een heel archief van bij het gemeentearchief van Rotterdam. Ik heb dit ingezien, dit is zeer boeiend. Mijn vraag is: wie kan mij verhalen vertellen over Timotheus in en vlak na de oorlog? Enkele namen uit die tijd zijn: Van der Giessen, Van Holten, Van de Kruk, Roest, Van Rooden, Schippers, Van de Polder, Koos en Jo Groenwegen, Van der Vloed en Vermeer. Graag hoor ik verhalen over leden van Timotheus in het verzet in Rotterdam. Ik ben benieuwd of iemand mij hierover nog iets kan vertellen. Mijn vader Cor kreeg een bijbeltje van Timotheus in februari 1944, ondertekend door A.J.van Holten en Frans van Rooden.

  • Hoi ik ben Ton van Giessen, maar ben bekend toen onder de naam Tonnie Kamermans. Ik heb bij Tim op de judo school in de 50ger jaren gezeten bij Maarten Euzer en ben wel eens kampioen geweest en zwierf nog wel eens door de weeks door Tim om de conciërge te helpen bij bruiloften of partijtjes. Ik woon nu al 40 jaar in Groningen maar herinnert me nog veel van mijn Tim periode toen. Ik hoor wel van je als je iets wil weten

   • Hallo Ton,

    Zat je dan op Timotheus in de jaren 40 in Rotterdam-Centrum?
    Dat was namelijk een gereformeerde jongelingsvereniging, van de kerk?
    Daar zat mijn vader Cornelis Neuteboom, mijn vader.

    • Nee ik ben van 42 en CJMV Timotheus zat aan de Bourgondsche straat op Charlois. Maar de naam Kastelijns en Neuteboom komt mij wel bekend voor. Was Kastelijns geen rijwiel handel op zuid?

     • Dank voor je reactie. De gereformeerde jongelingsvereniging Timotheus waar mijn vader op zat was in Rotterdam-Centrum. Kastelijns is de naam van mijn echtgenoot.
      Maar misschien weet je meer over de naam Neuteboom die jij kende?

 113. Over de wederopbouw van de Laurenskerk is vanaf 1952 een serie “Mededelingen over het verloop van de werkzaamheden” verschenen. Die exemplaren werden uitgereikt aan mensen die financieel bijdroegen aan de wederopbouw.
  Ik heb die serie, maar mis helaas mededeling nr 13. Het laatste nummer dat ik heb is nr 22 kerstmis 1971.
  Heeft iemand dat nummer en zou ik daar dan een kopie van kunnen krijgen?

  • Hi, Bedoel je aan de Putsebocht kant of meer aan de Lange Hilleweg? Van de laatste heb ik leuke herinneringen als kind.

   • Even aan mama gevraagt, en ja, ik bedoel inderdaad die in het laatste stuk van de Violierstraat, bij de Lange Hilleweg. Die lieve oude man, met ouderwetse vriendelijke service met alle tijd voor de klant en een gezellig praatje en advies. En dan lieptie de zaak met je door “en deze, is dit wat voor je”? en dan nog een keukentrapje op om iets van de bovenste plank te pakke enzo 🙂 Geweldig 🙂 Zou zo graag een foto hebbe van dat zaakie en van die man 🙂

 114. Ik ben op zoek naar (Adrianus)Janus Levi. Hij was getrouwd met mijn moeder Adriana Johanna Maria van Tol. Ze zijn in de oorlog gescheiden. Ze heeft het vaak over deze man gehad als zijnde haar eerste liefde. Ben benieuwd of hij nog leeft en of er eventueel kinderen zijn uit een ander huwelijk

 115. Welke echte Rotterdammer weet nog de hele tekst van De Rotterdamse vlag , en niet de verbastering van die verdwaalde Amsterdammer met zijn bajes.
  Een vraag van een diep schamende verdwaalde ouwe Rotterdammer.
  De schitterender kleuren
  Van ons lief Rotterdam
  Waarmee wij alle geuren
  En zo tot grootheid kwam
  De vlag die wij waarderen
  En prijkt in ons blazoen
  De kleur die wij vereren
  Dat is het GROEN WIT GROEN

 116. Radio Capelle is in kader van 75 jaar vrijheid op zoek naar verhalen over de hongerwinter, de laatste maanden van de oorlog in Nederland, de bevrijding en de politionele acties in Indonesië.

  Ben of ken jij iemand die hier mooie verhalen over heeft en die graag komt vertellen? Of wil je meedenken aan andere manieren om stil te staan bij de vrijheid? Neem dan contact op met youp@radiocapelle.nl

 117. Radio Capelle is in kader van 75 jaar vrijheid op zoek naar verhalen over de hongerwinter, de laatste maanden van de oorlog in Nederland, de bevrijding en de politionele acties in Indonesië.

  Heb jij of ken jij iemand die hier mooie verhalen over heeft en daar graag over wil vertellen? Wil je op een andere manier meedenken over de manier waarop Radio Capellle hier stil bij kan staan? Neem dan contact op met youp@radiocapelle.nl.

 118. Bij het leegmaken van het huis van mijn vader kwamen wij de complete (18) serie tegen van “ Als de Dag van Gisteren” honderd jaar rotterdam en de rotterdammers.
  Wie heeft er interesse in deze .!! Is gratis bij afhalen.

 119. Wie werkte er in Vlaardingen aan de Koningin Wilhelmina Haven in 1980 bij de rokerij en kwam op zaterdag ochtend om een uur of zes op zijn werk met een verzopen katje, die hangend aan een touw door hem uit het water is gevist.?
  Ze kreeg in de rokerij een droge overall aan, de kleding gingen op de kachel. Koffie en jonge klare waren haar deel om verder op te warmen.
  Dat verzopen katje, dat is mijn vrouw al dertig jaar.
  Ook de havenmeester mag zich bij mij melden, die heeft haar tas toen veilig gesteld. Die stond op de kade alwaar zij te water was geraakt. Ik vaarde destijds op de Rovi 4.

 120. Hallo ik ben op zoek naar foto’s van het keldertje in de meidoornstraat waar ze lijkenkisten maakte in de jaren 60 en 70
  En van het snoepwinkeltje in de pijnackerstraat net om de hoek van de meidoornstraat wij noemde het vieze mien.
  Heeft iemand hier foto’s van .
  Peet.

 121. Op zoek naar Annelies van schie(moeder van Anouk van Schie? Zij werkte bij de Rijkspolitie in Delft op de hooikade als secretaresse in de periode van 1975 tot 1980.

 122. Dag lezer, ik heb een oude schoolfoto waarschijnlijk uit 1928, 1929, 1930. Mijn vader Abraham (Bram) van der Velde woonde eerst in de Persoonshaven, later in de Zwijndrechtsestraat in Rotterdam Zuid. Weet iemand welke lagere school daar in de buurt stond? Of heeft iemand meer informatie over Bram van der Velde, geboren in 1919?

 123. Ik ben op zoek naar Jans de Grijs.ze was getrouwd met Anton de Galan.Ze heef twee dochters,Monique en Angelique.mijn nicht, Bep van Ijperen,ook de jicht van Jans wil dolgraag hasr weer zien

 124. Ik ben op zoek naar informatie over het Burgerweeshuis in Rotterdam, gelegen aan de Matthernesselaan(?). Met name in de jaren 1960 tot 1968.

 125. Goedenmorgen,

  Ik ben op zoek naar informatie over de oude TP fruitloodsen in Merwehaven (aan Galileistraat). Heeft hier iemand gewerkt? Of nog oude foto’s? Of verhalen? Ik zou graag in contact komen. Alvast bedankt.

  • Ik heb daar nog foto.s van . Wij lagen daar met ons schip altijd . Een kennis je van mij heeft daar in die huisjes gewoond en haar vader werkte in die grote fabriek die daar stond bij het eerste gat aan het eind van de straat
   U kunt mij mailen als u interesse heeft

 126. Hallo,
  Ik ben bezig met het schrijven van een publicatie over de Rotterdamse stripboekenwereld, heden en vooral verleden. Heeft u leuke anecdotes, krantenknipsels of foto’s van oude stripwinkels in Rotterdam, wordt dan lid van Facebookgroep “Stripgeschiedenis Rotterdam” of stuur mij een e-mail: ramonschenk@hotmail.com.

  Bij voorbaat dank!
  Ramon

 127. Ik ben op zoek naar Aad Rosbergen 68/69 jaar oud nu. zoon van Martinus Rosbergen. Martinus Rosbergen: oud chauffeur met een “avontuurlijk” leven.Rond 2010 overleden. Martinus was getrouwd met Martina Coomans.

 128. Hallo
  wij gingen in de jaren 60 op zondagmiddag naar de Flevo- of blauwe zaal tegenover waar nu de bibliotheek staat
  ik heb daar Cuby en the Blizzards en Rob Hoeke gezien .

  Er was volgens mij iedere zondag middag een concert heb ik dit goed en weet iemand hier iets vanaf ?
  in het gebouw waren volgens mij diverse zalen en winkels

  Met vriendelijke groet
  Henk Deurloo

 129. Hallo, ik ben op zoek naar Christina van der Putten, geboren 13 april 1938 in Rotterdam. Dochter van Albertus van der Putten (gesneuveld 13 mei 1940 op de Grebbeberg) en Christina de Jager.
  I.v.m. onderzoek naar de geschiedenis van Albertus van der putten, zoek ik naar zijn verleden en ben ik op zoek naar zijn dochter, die mogelijk nog in leven zou kunnen zijn.
  Mailen kan naar: vellekoop@casema.nl
  Alvast bedankt.

 130. Ben al jaren op zoek naar Joke Hoogduin
  Ik weet dat ze een tijdje in Rotterdam en Zoetermeer heeft
  vertoefd maar tot heden nooit gevonden,ook heeft ze gewerkt in een ziekenhuis in Vught .
  Gaarne als iemand haar gekend heeft contact op te nemen op dit
  email eolffers@gmail.com

 131. Ik ben op zoek naar Joke Metz geboren in Rotterdam op 26 oktober 1950.Haar vader werkte bij de spoorwegen op Hofplein. Rond 1970 werkte zij bij Unilever in Rotterdam. Vanaf 1972 ben ik haar uit het oog verloren. Heb haar gekend vanaf haar 6e jaar. Gijs Bliekendaal

 132. Hallo, ik ben op zoek naar informatie of foto’s van de groentewinkel van Wouter van der Wel aan de Zwart Janstraat. Ik weet niet vanaf wanneer de winkel hier zat, maar zeker tussen 1960 en 1967. Elk beetje informatie is welkom. Wellicht weet iemand ook in welke archieven ik kan zoeken om oude bedrijven te vinden.

 133. Ik ben opzoek naar een poster van de Oude Haven, kubuswoningen gemaakt door
  Fotoburo Henk Timmer.
  De poster zal zijn gemaakt +/_ 30 jaar geleden.
  De naam van Fotoburo Henk Timmer staat er op vermeld.
  Bedankt alvast.
  T.e.a.b.

 134. graag zou ik informatie hebben over joke groenewegen, laatst wonende in charlois, zij zou nu ongeveer 75 jaar zijn, zij is de dochter van hubertus groenewegen, woonden destijds in de koorhaanstraat, zij was mijn eerste vriendinnetje, wil graag weten hoe het haar is vergaan
  w.storm
  tel. 0616259734

 135. Ik heb van 1965 t/m 1968 gewerkt bij Isolectra in Rotterdam.Het kantoor werd later verhuisd naar de Alexanderpolder. Ik ging altijd met Jannie Harte met de tram, lijn 2, naar het werk. Ik heb heel goede herinneringen aan haar, (we hebben veel gelachen). Toen zij 10 jaar werkte bij Isolectra ben ik uitgenodigd om samen met de staf te eten bij “Het Witte paard”. Na mijn trouwen en verhuizing naar Zeeland ben ik haar uit het oog verloren. Ik zou graag nog eens iets van haar horen (indien mogelijk).

  • Jannie Harte is inmiddels overleden. Kort na haar prepensioen op 55 jarige leeftijd kreeg zij hartfalen en enkele jaren later is zij in haar slaap overleden.
   Overigens verhuisde Isolectra niet naar de Alexanderpolder maar naar Schiebroek.

 136. 64 jaar later
  dankzij een oproep van D.Happee heb ik mijn klasgenootjeTineke Pennings ontmoet.Wij zaten in de 50tiger jaren op de lo school in de Robert Fruinstraat. we wisten nog veel namen van meisjes uit die tijd en ook van leraressen. Ik heette in die tijd Ria Hofman. Heb na de lagere school mijn voornaam veranderd in Hetty. Nu al jaren Hetty van der Kolk.-Hofman Tineke, nu Tiny van Bregt en ik zijn nieuwsgierig naar reacties. Meneer Happee bedankt dat u voor contact hebt gezorgd.

 137. Puch bedankt
  Alle mensen die mij fotos hebben
  gestuurd van

  Puch bedankt
  Alle mensen die mij fotos hebben gestuurd
  van boven genoemde brommers bedankt.
  ik heb er nu genoeg.
  Leuk dat zoveel mensen de moeite namen.

 138. Wij zoeken nog enkele leden voor onze gezellige biljart club. Wij zijn gevestigd in de Adamshofstraat Rotterdam Kralingen.op woensdag avond is onze clubavond. Wij hebben 4 biljarts.dus kan je altijd spelen. Kom gerust vrijblijvend kijken en spelen.
  Groet Jan. v. Steenbergen
  Tel. 06 53223954

 139. Sporters gezocht 55 plus

  De door ons zelf opgerichte sportclub de kraanvogels zoekt versterking.
  Een zekere vaardigheid met de bal is nodig,maar te leren, conditie komt vanzelf.
  Iedere woensdagavond van 19.00 tot 20.30 in een sportzaal in het centrum van Capelle.onder begeleiding doen we conditietraining, basketball en volleybal.
  Je kan eerst een paar keer komen kijken of direct meedoen om te kijken of het bevalt.
  Leeftijdscategorie 55-70

 140. Graag zou ik foto’s vinden van de waterstokerij/wasserij van mijn betovergrootouders .Ze heetten gijsbertje de bruin en nico de groot. Ze woonden in rotterdam.
  Mijn overgrootmoeder, geboren in 1916, Bep (elisabeth )
  botermans getrouwd met theo botermans, hadden samen een bakkerij in rotterdam. ook daar zoek ik fotos van.
  Tot slot zoek ik informatie over mijn vader, Hans Wintermans Ook uit rotterdam. hij is getrouwd geweest met thea botermans en met ene annie die een dochter ciska en een zoon andries had. Als de info klopt die ik heb is de vader van Hans, mijn opa dus, medewerker van de NS geweest.
  Een heel verhaal he. Ik hoop dat er iemand is die mij kan helpen.

 141. Wie kan mij helpen aan foto’s van de drijfriemenfabriek Haagen te Rotterdam. Of iets vertellen over de fabriek. Mij opa A. M de Zanger heeft op de fabriek ruim 50 jaar gewerkt

 142. Voor een boek over brieven uit Westerbork kom ik graag in contact met mensen die mij iets kunnen vertellen over de familie Van Creveld die in oktober 1942 in kamp Westerbork gevangen zat.

 143. Ik ben op zoek naar Corry Kriesch zus van Piet Kriesch Patatzaak Schieweg in Rotterdam1970 Zij kwam uit Pendrecht zijstraat Krabbendijkstraat . Haar vader reed in een fiat 850.Ik heb toen een half jaar verkering met haar gehad.

  • Hi Fred, ik ken Corry Kriesch, het is mijn moeder. Mijn opa en mijn oom hadden idd patatzaak aan de schieweg. Het gaat goed met haar. Ze is getrouwd en heeft vier kinderen. Met vriendelijke groet,

 144. Ben op zoek naar Yvonne Visser geboren denk ik in 1943. Haar tweelingbroer heette Ben en hij werkte bij de Belastingdienst aan de Puntegaalstraat. Ze hadden ook nog een oudere zus. Ze woonde destijds in de Middenhoefstraat nr.17? in Rotterdam. Wij werkten op kantoor bij C&A op de faktuurafd. Ik op mijn vrije schooldagen en in de vakanties. Op zondagmiddag gingen wij vaak naar café de Riche bij de Lijnbaan en dansen deden wij bij Las Palmas. Namen. die ik nog weet van ons groepje waren o.a. Tineke, Kees Penning, Gerben Blauw, Cock meier e.a.
  Gaarne verneem ik wat!

 145. Ik ben geboren op Ruilstraat 80 te Rotterdam in 1952.
  Mijn vader had een waterstokerij.
  Zelf ben ik met een stamboom bezig en zoek daarom oude foto`s van de Ruilstraat.
  Heeft U deze dan hou ik mij aanbevolen.
  Zijn er ook mensen uit de buurt van de Ruilstraat 80, die van mijn leeftijd zijn dan hoor ik dit graag.

 146. Ik ben op zoek naar mijn oude vriendin Annie Flach. Zij woonde rond de jaren 1960-1970 in de Aelbrechtstraat in Rotterdam. Dat was een straat die een zijstraat van de Nieuwe Binnenweg en was achter de Aelbrechtskade bij de lage Erfbrug.

  Annie zat op een lagere school in de Duysstraat en Ik in de Ruilstraat. Ze logeerde zowat elk weekend bij ons. Veel herinneringen aan Annie. Ze had een broertje die Matthias oud heette.

  Ik zou dolgraag iets van Annie horen! We zijn elkaar uit het oog verloren toen ik naar Schiedam verhuisde en zij naar Rotterdam-zuid.

 147. Mijn vader had in de jaren vijftig een volkstuin in oud Mathenesse ; bestaat daar nog een kaart van? En hoe liepen die wegen en tuinen

   • Tuin bestaat nog steeds er is een plattegrond Heet “Vreelust ,ook te zien op google zoeken “:huisje te huur of even langs gaan ik denk dat het weeken of zomers de juiste tijd daar voor is,

 148. Ik zoek in verband met afstammingsonderzoek vrouwen die in 1970/1971 in het FIOM tehuis op de Henegouwerlaan in Rotterdam verbleven.

 149. Op zoek naar een neef van mij. Jan Arends. Ik denk dat hij 80 jaar is . Wonende in Maasluis . Ik heet Elisabeth (bestie) Ketting van Ommen. Wonende in Canada. Origineel kom ik van Rotterdam .

  • Hallo Betsie, kreeg vandaag een telefoontje van ene heer Haak die mij attendeerde op deze oproep.
   Ik woon al sinds oktober 1973 in Maassluis maar ben hier nooit een Jan Arends tegengekomen. Ik zelf heet John. Er waren wel Jannen in de familie. Tandarts in Den Haag, Laan van Meerdervoort. Oorspronkelijk komt de Arends familie uit Indonesie. en is daarna uitgewaaierd naar Canada Ottawa, Amerika en natuurlijk Den Haag. Succes

 150. Ik zoek Rita ( achternaam kan Boer zijn ) uit Rotterdam we hebben elkaar gesproken bij het Weeshuis in Schiedam,tijdens de brandersfeesten op 28 september 2019. Ik ben Aad en 63 jaar zij is 65 jaar en dit jaar nog jarig voor het nieuwe jaar.
  We waren er voor de live bands en hebben genoten.
  Ze ging met metro naar station Blaak en daarom denk ik dat ze
  daar in de buurt woont.
  Rita heeft 2 zonen en ook kleinkinderen.
  Als u Rita kent vraag dan om een e-mailadres en eventueel een mobielnummer.
  We hebben gezellig gekletst en ik zou het nog een keer willen
  doen en misschien kan er meer van komen.
  Ik hoop dat iemand mij kan helpen om Rita te vinden.
  Mijn dank is ontzettend groot als het lukt

 151. Gezocht informatie materiaal (programmaboekjes, uitnodigingen etc) m.b.t het clubhuis “de Arend” Schiekade 98. Vooral uit de periode 1922-1940

 152. Ik ben op zoek naar Koen Schepers. Hij woonde op het Oostplein in Rotterdam in de jaren zestig. Hij had een broer Geert en zijn vader was vroeg overleden. Hij was in de zomer reisleider en werkte in de winter bij de Bijenkorf.

 153. Ik ben op zoek naar de naam van een naai atelier of stoffen fabriek in de wijk Feijenoord rond 1950. Het zat in de buurt van de Persoonskade/haven. Kan iemand mij helpen met mijn zoektocht?

 154. Weet iemand wat meer te vertellen over mijn vader Simon Jan Riet geboren 1932. .Het gezin woonde vakbij Dierentuin Blijdorp .zijn vader was onderwijzer.
  Dank .Carla dochter van Simon Jan.

 155. Ik zoek alles over Rita Jan en Sien Vroegop. Ze woonde in de jaren 50 bij hun ouders in de Bothastraat te Rotterdam. Het zijn mijn nichtjes en neef want het zijn kinderen van een broer van mijn vader.

 156. Hallo,
  Graag wil ik een oproep doen voor mijn vader. Hij is op zoek naar antwoorden over mogelijk zijn halfbroer. Wij zijn samen bezig om onze stamboom te onderzoeken.
  Toevallig kwamen wij de naam Arend Wessels geboren in 1927 te Rotterdam tegen. Inmiddels zijn we erachter gekomen dat hij is overleden. Maar wij weten verder helemaal niets.
  Mijn vader wil ontzettend graag erachter komen of hij ook daadwerkelijk zijn halfbroer is.
  We hebben ook begrepen dat hij twee kinderen heeft. Mijn vader is op zoek naar antwoorden. Wie kan ons helpen?
  Hartelijke groet,
  Fam. Wessels

   • Beste Ellen,

    Dankjewel voor je reactie. Wij zijn er middels deze website en een andere er achter gekomen over een eventuele halfbroer. Wij wisten niet van zijn bestaan en zouden erg graag meer willen weten over Arend Wessels. En vooral is het een halfbroer van mijn vader.

    Hartelijke groet,
    Fam Wessels

     • Bedankt voor uw reactie. Helaas levert ook dit niets op. Het blijft een mysterie. We hopen dat er mensen zijn die nog in leven zijn die ons het verhaal kunnen vertellen.

      Hartelijke groet,
      Fam. Wessels

  • persoon te jong om openbaar te vinden Ga eens lang Rotterdam archief daar helpen zij u verder met de zoektocht anders CBG een aanvraag doen,zijn kl. kosten aan verbonden (CBG

   • Beste Rie,

    Bedankt voor de tip. Ik ga me hier eens in verdiepen. Zou zo fijn zijn als we erachter kunnen komen.

    Hartelijke groet,
    Fam. Wessels

 157. Ik zoek Rinus Lindhout hij had een zaak in de Rusthoflaan zat op de avondschool in de Tamboer straat (woninginrichting)
  later aan de 6e technische school aan de Kleiweg de onderwijzers waren ván Duin en Diles v.d. Kuip Rinus reed in een Daf het betreft de jaren 60 wimfaaij@hotmail.com

 158. Ik ben op zoek namens en voor de heer Piet Edelman( schrijver en tekenaar van het boek “Hemelse wacht voor dag en nacht-De oorlogsherinneringen van een Rotterdammer in woord en beeld” )naar zijn nicht Maria(Ria) van den Bok-geboren 11 oktober 1934 in Rotterdam en in haar jeugd tot 1947? woonachtig in de Vosmaerstraat 30B in de wijk Spangen.Hartelijke dank voor Uw hulp!Rene Rijneveld 0624177497

 159. Ik zoek Rita Broer uit Rotterdam we hebben elkaar gesproken bij het Weeshuis in Schiedam,tijdens de brandersfeesten op 28 september 2019. Ik ben Aad en 63 jaar zij is 65 jaar en dit jaar nog jarig voor het nieuwe jaar.
  We waren er voor de live bands en hebben genoten.
  Ze ging met metro naar station Blaak en daarom denk ik dat ze
  daar in de buurt woont.
  Rita heeft 2 zonen en ook kleinkinderen.Ik heb verteld dat ik in groenoord woon.
  Als u Rita kent vraag dan om een e-mailadres en eventueel een mobielnummer.
  Tijdens ons gesprek kwam er een vrouw zeggen dat we niet zo
  moesten hakketakken als Rita dit hoort weet ze dat ik het ben.
  We hebben gezellig gekletst en ik zou het nog een keer willen
  doen en misschien kan er meer van komen.
  Ik hoop dat iemand mij kan helpen om Rita te vinden.
  Mijn dank is ontzettend groot als het lukt

 160. Onze familie had vroeger een drukkerij op het noordereiland, drukkerij Hofmans. Mijn overgrootvader heeft het bedrijf opgericht en mijn grootvader en vader hebben er ook gewerkt. Mijn vader was net overleden toen het bedrijf eind vorige eeuw failliet ging. Ik ben benieuwd of er nog mensen zijn die foto’s, personeelsboeken of andere snuisterijen hebben van dit bedrijf. Alvast hartelijk dank!

  • Aan Luc,

   Ik las je oproep. Mijn opa Christoffel Marinus Maliepaard heeft vanaf 1913 tot 1963 bij de firma Hofmans gewerkt als linieerder. Hij kreeg o.a. een gouden horloge in 1938 toen hij 25 jaar bij de zaak was.
   Twee broers van hem werkten ook bij de firma. Mijn opa was lid van de Nederlandsche Christeljke Grafische Bond.
   Wat heeft u over de firma Hofmans, daarin ben ik uiteraard zeer geinteresseerd.
   Ik heb wel materiaal voor u, ik hoor graag van u.
   vriendelijke groeten,

   Bep

 161. Hoi Ik heb in 1989 in beverwijk gewoond bij een vrouw genaamd diana ze had toen die tijd twee zoontjes remco en jeffry helaas weet ik haar achter naam niet meer ze moet nu ongeveer ergens in de 60 zijn en woonde op de schinnebaan kent iemand haar toevallig ik zou zo graag weer met haar in contakt komen .groetjes daantje

 162. Wie kan me iets vertellen over het echtpaar van Staveren dat rond 1970 woonde op de Rochussenstraat. Beiden waren leraar op de NXX/K&O Opleiding aan de ’s Gravendijkwal.
  Een oud-leerling

 163. Is er nog iemand die wat weet van de bom inslag op de Leliestraat op het Noordereiland op 3 Oktober 1941? Het pand werd tot aan de eerste vloer ingestord en in die conditie gebleven tot ten minste 1946. Onze achtertuin op de Prins Hendrikkade was maar misschien 100 meter van dat gebouw.

 164. Wie kent haar nog toen was haar naam Tineke werkte toen bij
  Radio Modern op de Groene Hilledijk het is ongeveer 25 a 30
  jaar geleden. haar achter naam weet ik niet meer.

 165. Oude OUD ROTTERDAMMERs.
  Aangeboden. Stapel krantjes Oud Rotterdammer, tussen 2008 en 2012. Niet geheel compleet. Moet binnenkort weg. Af te halen in Rotterdam Zuid. Vraagprijs 1,- euro.

 166. Reunie Marathonschool 1970-1976 ,

  Ik zoek klasgenoten uit deze tijd die oa bij meester Postuma in de klas hebben gezeten,

 167. Beste lezers. Zijn er onder u nog foto’ ’s van het jongenskoor ‘het Cellleskoor” bekend en hoe daar aan te komen?

 168. In 2020 is het 50 jaar geleden dat ik 2 Miss verkiezingen heb gewonnen. Resp. Miss Noorderboulevard en Miss Rotterdam C70 op 19 mei 1970.
  C 70, zoals bekend , was de grote Manifestatie in Rotterdam naar aanleiding van 25 jaar na de bevrijding. Ik heb zelf wel wat foto’s maar hoop via deze weg dat er mensen zijn die misschien wat bewegende beelden van mij hebben. Van de optochten en van de Miss Rotterdam verkiezing in de Gouden Balzaal van het Hilton Hotel in Rotterdam. Uiteraard vergoed ik alle kosten!

 169. J.I.G. de Bruin op 11 oktober 2019 om 09:48
  Uw reactie wacht op goedkeuring.

  In november 2019 wordt de razzia van Rotterdam uit 1944 weer herdacht. Mijn vader (toen 13/14 jaar oud) woonde destijds met het gezin van opa en oma in Waddinxveen bij familie, ze waren daarnaartoe verhuisd omdat ze weggebombardeerd waren uit Rotterdam-West bij het ‘vergeten bombardement’ van 31 maart 1943.
  Ik heb daarover een stuk geschreven voor de Oud Rotterdammer van mei 2018.
  Wat mijn vader ook altijd vertelde was dat de opgepakte mannen van de razzia uit 1944 langs de Zuidkade in Waddinxveen werden gevoerd door de Duitsers op weg naar…
  Als kinderen zagen zij ze voorbijkomen. De deur van het huis van mijn oud-tante en -oom stond open en elke keer als de bewakers het niet konden zien wenkten ze iemand naar binnen die daarna door de achterdeur via de weilanden kon ontsnappen. Het zou goed kunnen dat andere bewoners langs die route dat ook deden. Het verhaal vonden we als kind vooral heel aansprekend en spannend, nu ik ouder ben besef ik dat daardoor wellicht levens zijn gered.
  Mijn vader leeft niet meer maar ik zou graag willen weten of andere mensen dit verhaal ook kennen, mogelijk van eigen familieleden.

 170. In november 2019 wordt de razzia van Rotterdam uit 1944 weer herdacht. Mijn vader (toen 13/14 jaar oud) woonde destijds met het gezin van opa en oma in Waddinxveen bij familie, ze waren daarnaartoe verhuisd omdat ze weggebombardeerd waren uit Rotterdam-West bij het ‘vergeten bombardement’ van 31 maart 1943.
  Ik heb daarover een stuk geschreven voor de Oud Rotterdammer van mei 2018.
  Wat mijn vader ook altijd vertelde was dat de opgepakte mannen van de razzia uit 1944 langs de Zuidkade in Waddinxveen werden gevoerd door de Duitsers op weg naar…
  Als kinderen zagen zij ze voorbijkomen. De deur van het huis van mijn oud-tante en -oom stond open en elke keer als de bewakers het niet konden zien wenkten ze iemand naar binnen die daarna door de achterdeur via de weilanden kon ontsnappen. Het zou goed kunnen dat andere bewoners langs die route dat ook deden. Het verhaal vonden we als kind vooral heel aansprekend en spannend, nu ik ouder ben besef ik dat daardoor wellicht levens zijn gered.
  Mijn vader leeft niet meer maar ik zou graag willen weten of andere mensen dit verhaal ook kennen, mogelijk van eigen familieleden.

 171. Aad op 2 oktober 2019 om 12:31

  Ik zoek Rita uit Rotterdam we hebben elkaar gesproken bij het Weeshuis in Schiedam,tijdens de brandersfeesten op 28 september 2019. Ik ben Aad en 63 jaar zij is 65 jaar en dit jaar nog jarig voor het nieuwe jaar.
  We waren er voor de live bands en hebben genoten.
  Ze ging met metro naar station Blaak en daarom denk ik dat ze
  daar in de buurt woont.
  Rita heeft 2 zonen en ook kleinkinderen.Ik heb verteld dat ik in groenoord woon.
  Als u Rita kent vraag dan om een e-mailadres en eventueel een mobielnummer.
  Tijdens ons gesprek kwam er een vrouw zeggen dat we niet zo
  moesten hakketakken als Rita dit hoort weet ze dat ik het ben.
  We hebben gezellig gekletst en ik zou het nog een keer willen
  doen en misschien kan er meer van komen.
  Ik hoop dat iemand mij kan helpen om Rita te vinden.
  Mijn dank is ontzettend groot als het lukt

 172. Als dank voor de geboden mogelijkheid om zijn dochter Lenie te laten onderduiken in WO2, maakte en schonk de kunstschilder (amateur? of beroeps?) M.J. Feenstra, uit de Moerkerkestraat in Rotterdam, een paar schilderijen voor/aan een paar zussen uit het onderduikadres.
  In de jaren 50 is er nog nader contact geweest, hetgeen echter in die naoorlogse jaren uiteindelijk opdroogde.
  Helaas kunnen we nergens info vinden over die beroeps- of amateur kunstschilder. We willen zo graag eventueel andere weerk van die Koos(?) Feenstra bekijken.

 173. Ik ben op zoek naar familie van mijn moeder Leni Landa. Ze was getrouwd met Lou Kassels, Ze is overleden in 1967. Mijn moeder was Indisch. Mijn vader had vroeger een slagerij in de Maretakstraat in Rotterdam. Mijn naam is Wil Kassels, hopelijk kan iemand mij helpen de familie van mijn moeders kant te vinden. Ik heb nog 2 zussen (Leni+Ria) en 2 broers (Johan+Lou)
  Ik hoor het graag van jullie.

  Mvg. Wil Kassels

 174. Goedendag, mijn naam is Dennis Oosterbaan en ben woonachtig in Den Helder. Mijn opa, die helaas in 2005 is overleden, is geboren in Rotterdam op 11-2-1920 als Pieter Johannes Oosterbaan, zijn vader was Johannes Pieter Oosterbaan en zijn moeder Teuntje van Kleef. Mijn opa is opgegroeid in de Bloklandstraat 25b, en ik was benieuwd of er mensen zijn die de familie kennen of mogelijk familie zijn. Mogelijk zijn er mensen met oude foto’s van de Bloklandstraat, alvast vriendelijk bedankt.

  • hallo Dennis, ik ben ook een achterkleindochter van Teuntje van kleef en zeerwaarschijnlijk ook van Johannes Pieter Oosterbaan. Mijn grootvader is geboren voor het huwelijk van Johannes Pieter en Teuntje. Johannes van Kleef.

  • Mijn overgrootouders hebben een waterstokerij gehad op Bloklandstraat 28 B, hun dochter, mijn oma dus, is getrouwd met een jongen die woonde op de Bloklandstraat 43B. Ook ik ben nog steeds op zoek naar oude foto’s- oudste foto die ik heb kunnen vinden is van 1967. Opa en oma zijn geboren in 1904. De overgrootouders hebben 1937 (van nummer 28B) en tot 1941 (van 43B) aldaar gewoond.

  • Heel toevallig, maar mijn opa en oma: Familie van der Laan met hun toen nog 3 kinderen o.a. mijn vader Jan van der Laan hebben daar enige tijd gewoond vanaf 8 mei 1939 in de Bloklandstraat nr. 23. Ik heb enkele foto’s van de Bloklandstraat. Ook ik zou dolgraag foto’s willen hebben van mijn voor familie die daar hebben gewoond. Mijn vader heeft wel iets geschreven hierover hoe het huis was en de buren boven en beneden…

 175. Graag wil ik ook een oproepje plaatsen omdat ik (familie) van Gerrit Versteeg (h) zoek; Gerrit kwam oorspronkelijk uit Utrecht, woonde in de jaren 70 op de Mathenesserdijk; hij had 2 zonen en zijn vrouw heette meen ik Rietje.
  Hij reed met een busje met studenten door Nederland om deur aan deur pakjes wafels te verkopen.
  Zijn broer die in Den Haag woonde deed dat eveneens.
  Als u mij informatie kunt geven: mijn emailadres is maasbruggen010@outlook.com
  Alvast hartelijk dank!

 176. Mijn oma was verloskundige in Rotterdam en Hoek van Holland.
  Laatste praktijk was op de Putselaan nr.17.
  De praktijk is nog enige tijd voortgezet door haar dochter een zus van mijn vader Mw. Halberstadt-Spruit
  Mijn oma heette Spruit-Verboom. Ze werkte voor en na de oorlog in Rotterdam. Is overleden in 1954. Er zouden toch ergens foto’s moeten bestaan of verhalen. In de oorlog ging ze ook in spertijd op pad.

 177. Ik ben op zoek naar Frans Meyer(Meijer) of zijn nazaten. Frans is begin jaren 60 met mijn vader ( Wim Godthelp) voor een aantal jaren naar Australië gegaan. Met de boot genaamde de Willem ruis en de plaats in Australië was Melbourne. Wie kan mij op weg helpen.

 178. Zijn er vrouwen die tussen 1969 en 1971 in de Henegouwerlaan in het tehuis voor ongehuwde moeders van FIOM verbleven (t.o. de Rijkskweekschool voor Vroedvrouwen) en hun ervaringen willen delen? Ook reacties van oud-personeel welkom.
  Persoonlijk heb ik hier zeer nare herinneringen aan; reacties: maasbruggen010@outlook.com

 179. ik ben op zoek naar Emmie Ligthart, die vroeger in Hoogvliet heeft gewoond, en zij zat op de MULO in Pernis rond 1963/64.
  Ik zoek haar i.v.m. een reünie van de MULO in Pernis.

 180. Zoek 2 personen; Joop van Wijngaarden, schijnbaar woonde hij in die tijd in Heijplaat. Ook zoek ik Els (achternaam weet ik niet meer) die woonde in de Wielewaal, beide in Rotterdam Zuid.
  Beiden hebben op Hogewindschool aan de Roerdomplaan. Voorheen Grondherenstraat.

 181. Ik zoek Carla Liefhebber, oud collega bij de Schooltandverzorging. Hoofdkantoor zat op de ‘S Gravendijkwal in Rotterdam.

 182. Al enige tijd zoek ik met name op internet naar mijn vroegere (school)vriendin Ria Vlaardingerbroek, gehuwd met Ed Huisman. Beiden bezochten de Elout Ulo te Rotterdam in de jaren 60. Helaas bleef mijn speurtocht tot op heden zonder succes. Informatie graag via mijn e-mail adres jejdenhartog@live.nl t.n.v. Jeannette E.J. den Hartog-van der Straat.

 183. Ik zoek Rita uit Rotterdam we hebben elkaar gesproken bij het Weeshuis in Schiedam,tijdens de brandersfeesten op 28 september 2019. Ik ben Aad en 63 jaar zij is 65 jaar en dit jaar nog jarig voor het nieuwe jaar.
  We waren er voor de live bands en hebben genoten.
  Ze ging met metro naar station Blaak en daarom denk ik dat ze
  daar in de buurt woont.
  Rita heeft 2 zonen en ook kleinkinderen.Ik heb verteld dat ik in groenoord woon.
  Als u Rita kent vraag dan om een e-mailadres en eventueel een mobielnummer.
  Tijdens ons gesprek kwam er een vrouw zeggen dat we niet zo
  moesten hakketakken als Rita dit hoort weet ze dat ik het ben.
  We hebben gezellig gekletst en ik zou het nog een keer willen
  doen en misschien kan er meer van komen.
  Ik hoop dat iemand mij kan helpen om Rita te vinden.
  Mijn dank is ontzettend groot al het lukt

 184. Ik zoek Rita uit Rotterdam we hebben elkaar gesproken bij het Weeshuis in Schiedam,tijdens de brandersfeesten. Ik ben 63 jaar zij is 65 jaar

 185. Gezocht, spullen uit grootvaders tijd.

  Voor mijn privé collectie ben ik op zoek naar oude militaire items. Heeft u nog uniformen, helmen, kaarten, foto’s of ander materiaal die u van de hand wil doen ? Of ligt het te verstoffen op zolder ? Dan kom ik graag in contact met u. Het zou zonde zijn als deze spullen verloren gaan. Ook spullen uit voormalig Nederlands-Indië/ KNIL zijn van harte welkom.

  Mocht u nog spullen hebben liggen dan kunt u contact opnemen door een mailtje te sturen naar interbellumcollectie@gmail.com

  met vriendelijke groet,

  Tim

 186. Hallo allemaal ik ben op zoek naar informatie over Johanna Gerarda van der Graaf,
  geb.18-01-1912 R’dam of nazaten van haar. Zij was gehuwd op14-06-1939 te Rotterdam met
  Pieter Hermanus Landsmeer, geb.14-11-1910. Hij is overleden op 31-03-1943 Rotterdam. Ook alle andere informatie omtrent de mensen met de achternaam Landsmeer van harte welkom.

  • Dag Dingena,

   Johanna Gerarda van der Graaf was mijn oudtante. Zij was idd getrouwd met Pieter Landsmeer. Hij is omgekomen bij een bombardement. Tante Jo en oom Piet hadden geen kinderen. Tante Jo is hertrouwd. Op 24 december 2003 is zij overleden te Rotterdam (Huize Simeon en Anna). Haar tweede man was enkele jaren daarvoor overleden, ook te Rotterdam (Simeon en Anna). Enkele maanden voordat tante Jo overleed is haar oudere zus (mijn oma) overleden

   Mvg,

   Patricia.

 187. Heeft iemand informatie over de personeelsleden van het Dijkzichtziekenhuis in Rotterdam rond 1967. Kees de Haas werkte als timmerman destijds in dit ziekenhuis. Wie kan ons hier meer over vertellen?

  Is er iemand die zijn zus kent, Hennie Hofland-de Haas. Toen woonachtig in Zwaardlelie straat in Schiebroek.

  Alle informatie is welkom

 188. Ik ben op zoek naar informatie over mijn moeder en grootouders.
  Mijn grootouders heetten Dingeman van Tol en Hendrika van Tol – Giljam (geboortedatum 1926). Zij hadden 2 kinderen Dick van Tol en Hendrika (Hetty) van Tol (1954). Mijn moeder Hetty van Tol heeft in de Ranonkelstraat gewoond met haar moeder en broer. Ik weet niet of haar vader daar ook gewoond heeft, hij is jong overleden. Hetty heeft nog kort met haar man en 2 kinderen (dochters) gewoond in de Ranonkelstraat en haar broer werkte bij de politie.

 189. Ben op zoek naar Willie Hensen uit Blijdorp, geboren 1932, of informatie. Verbleef in Dreumel om aan te sterken. Dit op verzoek van mijn moeder.

  • Neem eens contact op met Jos van Koolwijk van tremele.nl dat is de website voor oud Dreumel. Deze zijn heel ver met wie en wat in Dreumel.

   Misschien zijn daar aanknopingspunten. Ik weet wel dat er familie Hensen (Henzen) zijn in Dreumel.

 190. Heeft iemand misschien nog foto’s van ballroom dansen bij dansschool Jansen aan de Vijver Hofstraat in Rotterdam. Jaar 1964 tot 1966.
  Ria Eilbracht.

 191. Op zaterdag 26 oktober is er weer de jaarlijkse reünie van oud Hoofdconducteurs van de Nederlands Spoorwegen die de standplaatsen Rotterdam, Dordrecht en Hoek van Holland hadden.Was u in het verleden conducteur van een van deze standplaatsen en u wilt de reünie bijwonen dan bent u van harte welkom. U kunt met veel oud collega weer herinneringen delen.De zaal gaat open om 10.30.
  Om 12.30 zal er een lunch geserveerd worden. De reünie is in het ontspanningsgebouw “De poort” aan de Molenwaterweg 33 Rotterdam. Achterzijde het station (Blijdorpzijde).De reünie zal worden opgeluisterd door het fantastische Shanty koor” de Schiehaven”. Voor meer informatie of aanmelden graag even een mailtje naar aaroca@kpnmail.nl
  .In de mail graag uw naam vermelden.

  • goedemorgen, P.Bol de Haas uit Hoek van Holland
   ik heb een, oude film gevonden van een stoomlokomotief uit Rotterdam, die naar het strand
   ging. te vinden op.
   BRON: openbeelden.nl/media/

   (strandleven Hoek van Holland (HD)
   bol.dehaas@planet.nl

 192. Goede avond,
  Ik ben op zoek naar foto’s van de scheepswerf van de broer van mijn opa, genaamd

  Willem Kooijman.

  Hij woonde bij zijn dood in 1956 op de Waalhaven pier 8 no. 46. Misschien heeft u ook andere informatie. Zou heel leuk zijn.

 193. Ik ben op zoek naar Mary en Andy, hier heb ik geen achternaam van helaas. Mijn grootouders ( Gerrit en Magda van Ipenburg de Vogel uit Schiedam)hadden een trouwfoto van hun in de kamer staan. Mary en Andy zouden zijn verhuisd ( jaren 70) naar Engeland. Ik denk dat Mary en Andy ca 80 jaar zouden moeten zijn. En nu maar hopen dat iemand weet wie dit zijn.

 194. Beste oud-Rotterdammers,
  Ik ben op zoek naar verhalen/foto’s/materiaal over de West-Hill zondagschool in Rotterdam waar mijn moeder en haar broer vroeger jaren lang naar toe gingen. Eerst als kind later als leidster en (ik denk) ook met kampen is meegeweest. Later volgde de CJMV. Ook daar waren kampen van, waar ik veel foto’s van heb. Ik weet niet of er meerdere zondagscholen/verenigingen waren. Zij woonden in de Schiebroekse straat. Hoewel ik dit als kind al wist, blijkt nu dat ik er haar te weinig over heb gevraagd… dus weet ik er niet veel van, behalve dat ze het daar érg naar haar zin heeft gehad en er veel liedjes heeft geleerd. Op internet kan ik er niet veel over vinden, dus ik ben blij met alles! Ik weet dat er in de jaren zestig van de vorige eeuw nog een reünie is geweest. Ik ben daar met mijn moeder als klein meisje naar toe geweest.

  • hoi Tanja, mijn moeder gaf ook leiding op de Westhill zondagschool. Ik heb wat groepsfoto’s en ook van die kampen.Dus mail me maar. Groetjes, Atie Plomp

 195. Ambachtsschool

  Wie heeft herinneringen aan/foto’s van de (R.K.?) Ambachtsschool in de Baljuwstraat? En aan de docent/hoofd van de school De Jong?
  We spreken over de periode vanaf 1930…..

 196. Ik ben op zoek naar Wim Breevoort, mijn docent van de Oude Vlietschool in de jaren 1977 – 1979. Een jaar of 7 geleden hebben wij nog e-mail contact gehad maar helaas ben ik zijn mailadres kwijt geraakt.

 197. Goedemiddag , Ik zou graag informatie willen, over de familie v.d. Goorbergh die aan de Reineveld 46 op Vreewijk hebben gewoond, van af 1944 t/m 1985/86? Hij zat vroeger bij de politie.Zij hadden 3 dochters de middelste dochter, Ina had een kapsalon (Robina) aan de Vinkenbaan, waar zij ook vaak waren. Hun oudste dochter Marie( Riet) v.d. Goorbergh werkte vroeger in een fotozaak, later kort bij C&A in R,dam. Zij heeft met haar man kort een kruidenierszaakje gehad aan de Talmastraat 96a en is daarna verhuisd naar de Hoogenwaardstraat in Overschie. De jongste dochter heet Anca. Vast bedankt.

 198. REÜNIE AMERIKAANSE LEGER

  Alle (oud) collega’s van de Amerikaanse Strijdkrachten Rotterdam zijn van harte welkom op onze volgende reünie:

  Datum: woensdag 27 november 2019 van 1400 – 1700 uur

  Locatie: van Ghent Kazerne Korps Mariniers
  Gebouw Echos Home het Anker
  Toepad120
  3063NJ Rotterdam

  De reünie wordt georganiseerd door de US Forces Rotterdam Reünisten een door het Ministerie van Defensie erkende groepering van (oud) medewerkers van het ‘Amerikaanse Leger’ in Rotterdam en omstreken. Toegang (inclusief hapjes en drankjes) is gratis.

  Tijdens de reünie zal een aantal foto’s worden geprojecteerd met beelden uit ‘vroegere tijden’. Jullie leukste foto’s uit die tijd (bij voorkeur gedigitaliseerd) zien we graag tegemoet. Laat ons s.v.p. per Email even weten of je aanwezig kan zijn bij de reünie.

  Email: usforcesmindef@ziggo.nl

  Jan de Ruijter & Trudy Melsert
  tel: 064 229 9035 of 010 442 4287

 199. Goedendag , ik heeft in mijn jongere dagen gewerkt in de Marnixstraat in Crooswijk bij melkhandel Gerrit Versluis in 1959 . Mijn naam is Lien tussen de middag at ik mijn eten op bij Kees thuis , ongeveer 18 of 19 jaar Kees was slager zijn achternaam ben ik kwijt geraakt , kan iemand mij hier meehelpen (wij gingen ook wel naar de bioscoop.)

 200. Ik ben opzoek naar informatie over peuters die tussen 1970 en 1971naar een peuterschool gingen in de waerschutstraat gingen. Het was iedere dag.

 201. Wie kent Marianne van der Starre (meisjesnaam) woonde eind jaren 60 op de Brielselaan. In de jaren 70 ben ik haar nog een keer tegengekomen en was toen verhuist naar .?….
  zou het echt leuk vinden om iets te vernemend van haar(zonder bijbedoeling) gewoon even bijpraten hoe ons leven is vergaan
  Ik ken haar van de Abnbank Blaak

 202. Wie heeft voor mij het boek van Jaap-Jan Mobron:
  Vakantie tussen collega,s, vakantie oorden van de bank 1915-1993

  Dit boek gaat o.a.over Hoogwolde Nunspeet

 203. Wie heeft informatie of kent fam. Kievit uit Schiedam?
  Zij woonden daar omstreeks 1953/1954
  Zoon Wouter of Wout wilde onderwijzer worden.
  Zijn broer was politieagent.

 204. Kunt u mij helpen aan de naam van de lagere school die in de tidemanstraat was gevestigd van ca 1925 -1960? Dit was een jongensschool en er direct tegenover lag een meisjesschool in de rauwenhoffstraat. Blijkbaar was daar ook nog een jongensschool de PiusX school?

  • De lagere jongensschool in de Tidemansstraat was een voortzetting van de tweetal rooms-katholieke jongensscholen welke door het bombardement in van 31 maart 1943 in Rotterdam-West waren verwoest.
   Zij kregen tijdelijk onderdak van de meisjesschool aan de Tidemansstraat.
   De naam bleef “Jongenssscholen in de parochie van den H. Nicolaas-Rotterdam.”
   Staande onder leiding van de “Broeders van de Onbevlekte Ontvangenis van Maria”
   Cor Hersbach (1931)

 205. Gisteren heb ik een berichtje geplaatst dat ik op zoek ben naar Kees uit de omgeving Benthuizerstraat.
  Inmiddels heb ik begrepen dat Lientje Coufreur werkte in de melkwinkel van Versluis is de Marnixstraat.

  Lientje Coufreur werkte daar in het jaar 1959 en ging om met een Kees.
  Achternaam weet ik niet,
  Lientje ging tussen de middag haar boterhammetje eten met Kees.

  Heeft iemand informatie over Kees, uit de omgeving van de Marnistraat in Rotterdam rondom het jaar1959
  Kees moet toen zo rond de18-21 jaar geweest zijn

 206. Ik ben op zoek naar Kees in de omgeving van de Benthuizerstraat in Rotterdam in de jaren 1959 en wellicht wat later.
  In 1959 ging hij om met Lientje Coufreur.
  Zij werkte in de melkwinkel in de Benthuizerstraat.

  Tussen de middag ging Lientje samen met hem haar boterhammetje op eten

 207. Ik ben op zoek naar Kees.
  Achternaam weet ik niet.
  Rond 1959 ging hij om met Lientje Coufreur.
  Lientje werkte iin de melkwinkel in de Benthuizerstraat.
  Tussen de middag at Lientje haar boterhammetje samen met Kees

 208. Wie heeft informatie over Fam. Kievit, in 1954/55 wonende in Schiedam.
  Wouter of Wout Kievit wilde onderwijzer worden.
  Een broer was politieagent.

  • Het leuke is dat mijn man Wouter Kievit heet, maar zijn familie woont vooral op Goeree-Overflakkee. Ik zie in de stamboom geen familie die in Schiedam woont/woonde. Toch zal het wel familie zijn.

 209. Ben op zoek naar de naam van de winkel, die chinese artikelen verkocht.
  De winkel zat hoek Lijnbaan/ Aert van Nesstraat, rond jaren

 210. Ik doe onderzoek naar de communistische beweging in Rotterdam in de periode 1944-1952. Bijna alle actieve communisten uit deze periode zijn natuurlijk overleden. Maar als uw familielid in deze periode een rol in de CPN, PvdA of vakbond heeft gespeeld, of als u op andere wijze verkregen informatie heeft, hoor ik het graag!

  Ik ben bijzonder geïnteresseerd in de personen Bertus Schmidt, Lo(dewijk) van Halm, Henk Goudkuil, Co Lusse-Dalmeyer en Jan Schalker, maar ik ontvang graag alle informatie!

 211. Al jaren ben ik op zoek naar informatie over de stripverhalen van het duo Pantepoef en Patelli, die je in de zestiger jaren gratis kreeg bij een cacaomerk..
  Het ging over twee boeven waarbij het altijd goed afliep en ze eindigden met het drinken van een kopje warme chocolademelk.
  Op internet kan ik helaas niets over deze twee deugnieten vinden.
  Kan iemand mij misschien op weg helpen?

 212. Lagere school leeftijd had ik een klasgenoot die woonde in de Jagerstraat. We zaten beiden op school in de Adrien Mildersstraat. (1955- 1961)
  Zijn naam is Gerard Visser. Zijn vader was melkboer. Hij had nog een jonger broertje thuis.
  Zou leuk zijn om van hem nog eens iets te horen.

 213. In verband met het 250 jarig bestaan van de Oude Plantage is de stichting Oude Plantage op zoek naar het drinkfonteintje dat tot na de oorlog in de Oude Plantage heeft gestaan. Het fonteintje bestaat uit een beeld van een meisje met een mand in haar armen waaruit een straaltje water komt. Dit fonteintje is het laatst gesignaleerd op de Floriade in Rotterdam. Sindsdien is het spoorloos. Wanneer u over dit fonteintje informatie heeft, of een goede foto, wordt u verzocht een e-mail te zenden aan: stichting-oude-plantage@xs4all.nl

 214. In verband met het 250 jarig bestaan van de Oude Plantage is de stichting Oude Plantage op zoek naar het drinkfonteintje dat tot na de oorlog in de plantage heeft gestaan. Het fonteintje bestaat uit een beeld van een meisje met een mand in haar armen waaruit een straaltje water komt. Dit fonteintje is het laatst gesignaleerd op de Floriade in Rotterdam. Sindsdien is het spoorloos. Wanneer u over dit fonteintje informatie heeft, of een goede foto, wordt u verzocht een e-mail te zenden aan: stichting-oude-plantage@xs4all.nl

 215. Hallo Simone
  Nu lees ik je oproepje voor je moeder helaas een beetje laat.maar nu dacht ik er weer aan. Leuk dat ze contact wil en dat allemaal door het art.in de DOR over kranten tussen het gebak, heel leuk was dat..
  Hopelijk gaat het nu lukken
  Hart.groetjes
  Wil Janse-v.d.Slik
  tel.0180-396970

 216. Wil Simone Dunk zo vriendelijk zijn haar nieuwe mailadres bekend te maken want in de oproepjes staat het verkeerd, die kreeg ik nl.terug. Het was een mailtje wat haar moeder betreft.die wilde graag contact maar nu lukt het weer niet.!!!!
  Hartelijk dank
  Wil Janse-v.d.Slik
  tel.0180-396970

 217. De vraag: Ik zou graag in contact komen met nabestaanden van mijn familieleden of anderen die mij kunnen helpen met het completeren van gegevens van personen in mijn stamboom. U kunt mij bereiken op marcel.schipper@quicknet.nl.
  Het gaat om het gezin van mijn opa en oma, Marinus Schipper (1894-1979) en Wilhelmina Visee (1895-1984), hun kinderen Frans (1920), Wilhelmina (Wil) (1921) en haar echtgenoot Willem Cornelis (Wim) Hanswijk, Johan Cornelis (1922), Leo, mijn vader (1924-1990), Andries (1925), Arie Hendrik (1926) en Anni (Anna) (1932).
  Allen zijn inmiddels overleden, mogelijk dat de oudste dochter Wilhelmina (1921) nog in leven is.

 218. Liefde gaat door de Maastunnel
  Ter gelegenheid van de heropening van de Maastunnel in oktober aanstaande zoekt Verhalenhuis Belvédère verhalen van Rotterdamse echtparen / koppels van wie de een van Zuid komt en de ander van Noord en waarbij de Maastunnel wellicht een (bijzondere) rol heeft gespeeld bij de totstandkoming van de relatie.
  Wiens liefdes zijn er ontloken of opgebloeid dankzij deze ondergrondse verbinding tussen Noord & Zuid? Wie reed, fietste of liep altijd stiekem iets harder onder de rivier door voor een romantisch wederzien? Of heeft u elkaar misschien ontmoet in tunnel? Wij zijn benieuwd naar jullie verhalen. U kunt ons bereiken via 010-7200997 of via laura@verhalenhuisbelvedere.nl

 219. hallo henk wijmans
  met joke wijmans
  wil je schrijven kan als je zin heb
  ik ben wel te vinden op FACEBOOK
  onder de naam joke josepha en de rest weet je he
  nou mss hoor ik jou daar wel
  als jij ook FACEBOOK heb ????
  we zien je graag te gemoed
  groetjes joke wijmans

 220. Hallo allemaal!

  Voor een nieuw (film) format ben ik op zoek naar mensen die in de tweede wereldoorlog in een Rotterdamse verzetsgroep gezeten hebben of naar mensen die daar meer over van af weten. Kent u iemand? Contact mij gerust!

  • Mijn vader (Gerrit Lodder: 7/2/1904 – 6/12/1996) zat in een verzet groep in Rotterdam / IJsselmonde. (zie Wikipeda: `Raad van verzet`)

  • Beste Lisa,
   In mijn recent verschenen boek :
   Genealogische familiekroniek Lagendijk-Bierens
   (verkrijgbaar bij o.a. Donner).zie ook internet.
   staan een aantal familieleden Lagendijk en Den Boer
   die bij De Geheime Dienst (GDN) en de RVV in Charlois werkten.Mijn oom Koos Lagendijk was ook betrokken bij de aanslag op de ss-er Rauter bij Woeste Hoeve.
   Voor meer info is evt een gesprek mogelijk.
   met vriendelijke groet,
   Jan C. Lagendijk
   Vlissingen

 221. Ik ben op zoek naar meer informatie over Jan Nieuwland die in 1920 op de Nieuwe Binnenweg 120a woonde (waarschijnlijk bij zijn ouders).
  Tevens ben ik op zoek naar informatie over een “Doorgangshuis” dat op de Jonker Fransstraat 23 gezeten moet hebben. Bevielen de meisjes daar of werden ze dan naar een klooster gestuurd. De vraag betreft mijn oma Wilhelmina Klunk (Mien Klunk van 1902) die dus voor haar huwelijk met mijn opa (niet de man hierboven) ergens in 1920 van haar “verloofde” een kind kreeg. Dit huwelijk heeft echter nooit plaats gevonden, en het kind is waarschijnlijk afgestaan. Geruchten gaan dat dit een jongetje betrof. Dit is dan mijn vader’s halfbroer. De andere kinderen van Mien Klunk zijn inmiddels allemaal overleden.

  • Hallo Jolanda, ik heb een Jan Nieuwland gevonden, die woonde in 1920 op de Nieuwe Binnenweg 160 a-. Hij was bloemist. Hij woonde ook bij Klunk op de St Jansstraat 7 a.Geboren in 1898.
   Is dit misschien de Jan Nieuwland, die je zoekt? Neem je dan even contact met me op?

 222. Graag zou ik meer informatie willen ontvangen over het klooster aan de kant van het Marconiplein in Rotterdam rond 1967/1968. Waarschijnlijk heeft Kees de Haas rond 1967/1968 (hij was toen ongeveer 18 jaar) in dit “jongensklooster” gewoond. Kent u deze persoon of heeft u er zelf gewoond of heeft u meer informatie omtrent de mensen die in het klooster gewoond hebben/eventuele contactpersonen, zou u mij dan kunnen mailen. Alle informatie wordt op prijs gesteld.
  Alvast bedankt.

 223. 100 jarig bestaan ASV-Advendo.

  Op zaterdagavond 14 september vieren we het 100-jarig bestaan van gymnastiekvereniging ASV-Advendo. We willen dan ook alle oud-leden vanaf 16 jaar uitnodigen hierbij aanwezig te zijn. Aanmelden kan door een mail te sturen naar 100jaar@asv-advendo.nl
  U ontvangt dan een uitnodiging per mail.

 224. Hallo mijn naam is Hans
  Ik ben bezig met een stamboom over dirk vogelezang geboren 1885 in overschie.
  Wie kan mij er meer over vertellen
  ,

  • Kind:

   Dirk Vogelezang
   Moeder:

   Adriana van der Stok
   Vader:

   Jan Vogelezang Janszoon
   Geboortedatum:
   09-12-1886
   Geboorteplaats:
   Overschie
   Toegangsnummer:
   7-01 Archieven van het ambacht en de gemeente Overschie
   Inventarisnummer:
   1566
   Aktenummer:
   1886.149

   in 1885 geen Dirk geboren in Overschie, wel 1886 en 1887 de 1886 heb ik van het Gemeentearchief Rotterdam, zie tekst

 225. In 1954 werd betaald voetbal toegestaan. Voor het frismerk Coca Cola een reden om een serie voetbal poppetjes uit te brengen. Bij gemiddeld één op de zes cola flessen was de onderkant van de kroonkurk gemerkt met een rode voetballer. Vier van deze kroonkurken gaven recht op een plastic voetbal poppetje naar keuze. De clubkleuren van de miniatuur voetbal poppetjes kwamen overeen met het tenue van de gekozen vereniging. Alle voetbal poppetje stonden op een wit wit voetje met aan de voorzijde de clubnaam en aan de zijkant werd Coca Cola vermeld. Ik zoek nog de Coca Cola poppetjes van AGOVV, Ajax, Bleijerheide, BVV, Kerkrade, Juliana, Rigtersbleek, Sittardia, Stormvogels, Veendam, VVV en ik zoek nog de amateurverenigingen (Coca Cola poppetjes, uitgegeven door een bottelier uit Alphen) van Alphia, Boskoop, Donk, EDS, GSV, Haastrecht, Lekkerkerk, Oudewater, SMV, UNIO, VEP en Woerden. Ik betaal een goede prijs. Bij voorbaat dank voor uw reactie.

  • Dag Dick,
   ik kan me die actie van Coca Cola ook nog herinneren. De poppetjes stonden op een trapvormige stellage, mintgroen van kleur, dan kon je ze plaatsen volgens de ranglijst van dat moment.

 226. Gezocht, familie van A.J.H. Kornman uit Rotterdam?
  Ik ben in het bezit van een reis/dagboek, met foto`s van 1947 tot 1953.Geschreven door een jong meisje Kornman waarschijnlijk uit Rotterdam. Wie herkent o.a. de namen Tante Henriette, baby Charlotte en tante Door,in het dagboek staan o.a. foto`s van haar ouders. Graag wil ik dit boek terug geven aan de familie, wie kan mij helpen. Hartelijk dank.
  Elly van Miltenburg, mail: evmiltenburg@ziggo.nl

 227. Wie kende Kees Ouwerkerk en zijn vrouw Jeanne (Dana) van der Sluijs (beiden uit december 1931; Kees overleed 9/1991 en Jeanne 11/2018). Hun kinderen Martin, Ronald en Conny zoeken oude (jeugd)vrienden en hun verhalen, vooral voor de kleinkinderen.

 228. Ik zoek van de Crooswijksebocht personen uit 1940- 1950
  oa Piet de Vries, Hennie Buitenhuis, Cor de Cok,gebr. v.d.IJsel
  En nog vele andere die zouden willen reageren
  Piet Meertens .enz. Degene die er hebben gewoond in die tijd kunnen reageren als men wilt.

 229. Om mijn verzameling compleet te maken, ben ik op zoek naar telefoonkaarten uit de serie ‘Dutchbad’.

  Ik bied gratis aan:
  – oude frankeerstempels en enkele postzegels
  – centen, dubbeltjes, stuivers, kwartjes

  Af te halen na afspraak.

 230. Hallo allemaal
  Ik heb in de jaren 60, 70 en 80 van de vorige eeuw in rotterdam charlois gewoond en daar kregen wij, de huis- aan huiskrant, HET ZUIDEN, weet iemand of we daar nog andere huis- aan huis kranten kregen.

  Groeten Richard Uijtdebroek

 231. Hallo ik ben opzoek naar foto’s van mijn oma Catharina van Lindt van Erk geboren 03 juni 1916, haar vader was Martinus Lindt van Erk moeder Wilhelmina j,j Luf. Mijn oma trouwde met Jacob Cornelis Das geboren 08 december 1916 zijn ouders waren Jacob Cornelis Das en Annigje Goudswaard. Mijn oma en opa hebben onder andere op den e Brielschelaan 20c en Stokroosstraat 35a gewoond omstreeks juli 1938.
  ok foto’s van bovengenoemde personen zijn van harte welkom

 232. Werf Gusto uit Schiedam, afdeling Staalbouw, heeft kort voor de oorlog grote staalconstructies gebouwd voor diverse objecten in Rotterdam, zoals de stalen mantel voor de Maastunnel, de grote hal van het Beursgebouw, de Rivièrahal met uitkijktoren in diergaarde Blijdorp. Tussen alle foto’s zaten deze foto’s: ( kijk op deze link: https://werf-gusto.com/?page_id=14437 )* Het betreft hier de uitbreiding van een garage in Rotterdam. Bouwnr. is niet bekend evenals de opdrachtgever. Iemand een idee waar dit stond/staat?

  Met vriendelijke groet en bij voorbaat bedankt,

  Dirk Allewelt (St. Erfgoed Werf Gusto)

  * link kopiëren naar uw internetbrowser

 233. In de jaren 60 woonde ik in de Transvaalstraat in Rotterdam zuid. Schuin tegenover ons woonde Dick v/d Velde samen met zijn ouders en zusje. Ik herinner mij dat de meisjesnaam van zijn moeder van Eck was en dacht dat zijn zusje Annelies heette Wij trokken in die tijd veel met elkaar op en haalde het nodige kattenkwaad uit. Graag zou ik van hem of van iemand die hem kent horen hoe het met hem gaat .

 234. In de jaren 60 woonde ik in de Transvaalstraat in Rotterdam zuid. Schuin tegenover mij woonde Dick v/d Velde samen met zijn zusje en ouders. In die tijd trokken wij veel met elkaar op en haalden het nodige kattenkwaad uit. Graag zou ik van hem of van iemand die hem kent horen hoe het met hem gaat .

  pcjsmit@hetnet.nl

 235. Van 1973 t/m 1978 heb ik gewerkt in de bediening van Feestzaal Marcella, in de Karel de Stoutestraat in Charlois. Ik heb daar vele bruiloften en andere partijen meegemaakt. Ik ben het contact verloren met mijn collega’s zowel die uit de bediening als de twee leden van de huisband. Is er iemand die foto’s heeft van die periode? Er bestaan er waarschijnlijk duizenden. En als 1 van mijn ex collega’s contact met mij wil opnemen zou ik dat heel leuk vinden. Ik heette daar Carla omdat de baas mijn naam te lang vond.

 236. Ik ben op zoek naar informatie over Thea Stroethoff en (oftewel Theodora Petronella Wilhelmina Stroethoff) en Anton Sanders (oftewel Anthonius Adrianus Maria Sanders) Naar het schijnt had de familie Stroethoff een sportzaak/school in Kralingen. Ze was eind jaren ’80 begin jaren ’90 getrouwd met Anton Sanders, die in de oorlog Kleermakerij Anton Sanders had aan de Mauritsweg 53, Rotterdam. Hij overleed op 29 juli 1993.
  Ze woonden tot aan 1993 aan de Van Beuningenstraat, Rotterdam. Ieder beetje informatie is welkom!

 237. op zoek naar interieur opnamen voormalige huishoudschool aan de Floris Grijpstraat in Rotterdam

  op zoek naar familieleden van architect J.J. Gort Jr.(1875-1950)

  op zoek naar oud- medewerkers- documentatie – bouwbureau Vroom & Dreesmann tussen 1948-1950 aan de Binnenweg.

 238. Ik ben op zoek naar kind(eren) van kunstschilder Arie aan de Wiel, geboren 1919. Hij schilderde (naar mijn weten) het interieur van kerk in Delfshaven. Zijn zoon heeft gewoond of woont nog in Heinkenszand, maar ik kan deze persoon niet vinden.

 239. Ik zoek naar de familie trum die in de jaren 60 zijn verhuist naar Zuid Afrika toen woonde zij in Rotterdam zuid maar dat weet ik niet zeker er waren 4 dochters en 1 zoon de moeder was een zus van mijn vader

 240. kent iemand banketbakkerij van gorkum aan de gouwstraat in rotterdam-charlois? die zou daar gevestigd zijn geweest, maar ik kan er werkelijk niets over vinden. ik zie alleen iets over ene izak van der sluijs die in de gouwstraat een banketbakkerij zou hebben gehad. hebben die twee families misschien iets met elkaar te maken? hebben we het hier over dezelfde banketbakkerij? ik kan me niet voorstellen dat er twee in dezelfde straat gevestigd waren.
  m vr gr
  ingrid de man

 241. Wie kan mij helpen aan een exemplaar, fysiek of digitaal, van de zwart-wit groepsfoto die gemaakt is in 1944, in het gymnastieklokaal van de ‘oude’ Leonardus van Veghelschool aan de Oranjeboomstraat 109 in Rotterdam? Daarop staat o.m. meester Overmeer. De foto is gemaakt vlak vóór de verhuizing naar Oranjeboomstraat 13.
  In afwachting en met een vr. groet, Paul Seesink – 078 616 02 83 – 06 22 73 21 67.

 242. Ik ben op zoek naar Tinie de Wit (19 mei 1952). Zij woonde in 1970 aan het Mijnsherenplein (19b?). Ze had 2 jongere zusjes (6 en 12 jaar in 1970), waarvan er een (mogelijk) Marina heette.
  Haar vader heette Gradus en ze hadden een Volkswagen kever.
  Wij hadden verkering en het is nu 50 jaar geleden dat ik haar heb leren kennen in Ouddorp. Daar vierde ze vakantie (bij een tante) op het Recreatieterrein Het Oude Nieuwland (v/h VVV-terrein). Mogelijk dat zij in 1971 naar Spijkenisse is verhuisd.

 243. De Stichting Erfgoed Werf Gusto is doorlopend op zoek naar oude materialen van de werf, zoals brochures, personeelsbladen, foto’s etc. Heeft u, of een van uw ouders, of andere familieleden bij Werf Gusto gewerkt en hebben ze nog een ‘hoop’ papier op zolder liggen? Neem contact op met de Stichting Erfgoed Werf Gusto.
  Mail naar info@erfgoed-werfgusto.nl, of bel 06 2290 1043. Neem een kijkje en zie wat wij doen met uw oude materialen. https://werf-gusto.com

 244. Goedendag.
  Begin jaren ‘70 had ik pianoles van mijnheerJoh. Evers.
  De lessen volgde ik in zijn woonhuis in de Belgischestraat. Hij gaf ook accordeon- en mandolineles. Is er iemand die wat meer over hem kan vertellen en/of een foto van hem heeft?
  Alle informatie is welkom.
  Groeten, Vivian Druijff-van den Bos.

  • Hallo Vivian
   Net je oproep gelezen n.a.v.Dhr.Evers. Hem heb ik goed gekend want wij hadden een levensmiddelenbedrijf op de hoek Engelse/Deensestr.daar was hij klant en in de jaren”90 hebben we die zaak verkocht maar ik denk dat hij al lang overleden is..
   Veel succes en meer kan ik niet zeggen. Wil Janse

 245. Hallo,
  Ik ben zoek naar oud foto’s van slagerij Fam.van Katwijk.
  Heeft iemand verhalen uit die tijd en namen.
  Ik hoor het heel graag.

 246. Hallo, ik ben Jan Vellekoop, op zoek naar de dochter van Albertus van der Putten. Albertus is 13 mei 1940 gesneuveld op de Grebbeberg. Zijn vrouw was Christina de Jager. Hun dochter heet Christina van der Putten (geboren 13-04-1938). Zij woonden in de meidagen van de oorlog in Rotterdam. I.v.m. een zoektocht naar de geschiedenis van Albertus van der Putten, ben ik op zoek naar zijn dochter. Wie weet of zij nog leeft en waar zij misschien zou kunnen zijn? Alvast bedankt voor de moeite.

 247. hallo ik Albert witkamp en ben op zoek naar mensen die de familie witkamp kenden/konden op het Noordereiland wonende op de burgemeester hoffmanstr rond de jaren 50/60. in 1963 verhuist naar Weert Limburg.

  • Goedemiddag Albert,
   Uw naam klinkt mij heel bekend. Mogelijk zat u gelijk met mij in de oorlogsjaren op de Lagere School Leonardus van Veghel in de Oranjeboomstraat 109, resp. 13. Ook ik woonde op het Noordereiland, in de Sleephellingstraat. Bekende namen zijn: Nico de Ronde, Wim de Vijver, Gerard van der Ham.
   Zie mijn webpagina: http://www.seesinkweb.nl/Noordereiland-Rotterdam/

   Ik ben nog op zoek naar een schoolfoto; zie mijn oproep van 2019-07-02.

   Vriendelijke groet van Paul Seesink, paul@seesinkweb.nl – 078 616 02 83 – 06 22 73 21 67

 248. ivm 100 jarig bestaan van tuindorp IJsselmonde ben ik op zoek naar oud bewoners of mensen die andere connecties hebben met tuindorp IJsselmonde.

 249. Wie kan mij helpen met mijn Zoek tocht naar Mien Schepping ( haar meisjes naam )
  Heeft in de jaren 1948 gewoond in de Tweebosstraat nummer 119 te Rotterdam was bevriend met Bertha van Loon ook woonachtig in de zelfde straat. Op al mijn oproepjes wordt niet gereageerd .Is er dan niemand die mij iets kan melden ? Mien had twee broers en haar vader werkte bij Bingham een zeilmakers bedrijf op de Honingendijk in Rotterdam .Gaarne U reactie
  bij voorbaat bedankt

 250. Ik heb in 1968 1969 in kindertehuis Ter schie in Overschie gezeten. Meisjes internaat. Mar i a zantkuyl en Marjan omes marjan Kemmerling , Jules was Groepsleiding. Wie nog meer? Het huis ging failliet. Ik ging naar p l eeggezin,waar jullie?

  • Hallo Sonja
   Ik lees net jou oproep ,toevallig heb ik ook die tijd ’68-’69 in Overschie in een tehuis voor werkende meisjes gezeten en het huis is failliet gegaan in ’69 ik herinner mij nog heel goed onze Directeur mr Bongenaar hij was een fantastische lieve man met een baardje en ook onze groepsleidster Marjan zij woonde in Overschie..ook een meisje Wil Mintling zij overleed die tijd door een auto-ongeluk.
   En Helma Sanders en Irene Roodbol..ik weet nog heel goed dat mr Bongenaar mij bij zich riep en zei ik heb een niet zo goed bericht het huis is failliet en alle meisjes worden ergens anders geplaatst maar jij mag gaan pak je koffer ik kan je niet door de VOORDEUR laten gaan MAAR DE ACHTERDEUR staat open ik was 19 jaar .
   Ik hoop dat ik het over het zelfde tehuis heb mijn naam is Angelique

   • Ik lees toevallig dit bericht en brengen weer herinneringen naar boven sinds ik in die tijd verkering had met Irene Roobol. Ik ken niet zoveel namen meer, maar ik moest uiteraard bij Mr. Bongenaar komen, want dat moest in die tijd en ik weet nog dat ik met de groep waarin Irene zat ook nog naar de Ardennen zijn geweest. Het was wat mij betreft ondanks dat iedereen daar zat hun problemen en niet alles altijd pais en vree was, was het wat mij betreft toch een mooie tijd en was ik op bezoek was het altijd erg gezellig.Ja de tijd vliegt en ben benieuwd hoe het met Irene verder is gegaan. Ben haar jaren later nog een tegengekomen, maar verder nooit meer iets gehoord en gezien.

 251. Ik ben op zoek naar Kees de Haas. Hij was in 1967 woonachtig in een jongenshuis aan het Marconiplein in Rotterdam. Hij is werkzaam geweest in het Dijkzichtziekenhuis als Timmerman. Zijn zus, Hennie Hofland-de Haas, woonde destijds aan de Zwaardleliestraat Schiebroek. Heeft u wellicht meer informatie over Kees de Haas, Hennie Hofland-de Haas en/of het jongenshuis aan het Marconiplein, dan zou ik graag uw reactie mogen ontvangen.

 252. Voor een boek zoek ik nabestaanden van de tekenaar Eldert van Gent. Hij heeft tot zijn dood in 2013 in Lombardijen gewoond. Hij heeft twee zoons: Jeroen en Bart. Wie kan me met een van hen in contact brengen?

 253. Voor mijn boek over de Barendrechtse brug (www.barendrechtsebrug.nl) zoek ik nabestaanden van de tekenaar Eldert van Gent. Hij heeft tot zijn dood in 2013 in Lombardijen gewoond. Hij heeft twee zoons: Jeroen en Bart. Wie kan me met een van hen in contact brengen?

 254. Hallo, voor het stamboomonderzoek van mijn zwager Peter de Ruiter ben ik op zoek naar de gegevens van zijn vader Wilhelmus de Ruiter geb.dt. 11-2-1910 te Rotterdam. Op 26-7-1946 gehuwd met Christina van de Graaf. geb.dt. 18-10-1908 ‘s- Gravendeel. Wie weet wie de ouders zijn van deze Wilhelmus de Ruiter ?

  • Uw gezochte Wilhelmus komt niet voor op de site van het Rotterdamse gemeentearchief, misschien een andere geboortedatum of achternaam anders geschreven; de Ruijter, of de Ruyter

   Succes

  • Hallo Betty,
   Ik ken jullie niet, maar vindt het altijd leuk om mee te zoeken.
   Helaas zijn deze personen voor mij onvindbaar, ga eens naar het archief in Rotterdam.
   En misschien hebben zij meerdere namen ?
   Succes met de speurtocht,

  • Beste Betty,

   Ik kan je niet helpen bij je onderzoek, maar woonde jij destijds ook op de Kerwervesingel?
   Peter Stutvoet

 255. Hallo,
  Mijn opa, C.G.Kienen, had voor de tweede wereldoorlog een loodgieters/zinkbedrijf in de Tuinderstraat 50b te Rotterdam. Ik ben benieuwd of er iemand foto’s van de winkel of van de Tuinderstraat heeft. Ik hou mij erg aanbevolen.

 256. Ik ben Ton van Giessen en heb in Hoogvliet gewoond waar ik Piet Koster en Agnes Visser heb ontmoet. Piet had een Textiel parlevinker met de naam Kovi textiel in de Waalhaven. Zijn vrouw had toen een textielwinkel in het Oudeland in Hoogvliet. Piet zijn vader had een textiel winkel in Charlois op de hoek Kaatsbaan / Charloisse kerksingel. Hoe is het hun vergaan in de tijd? Ik heb nog leuke herinneringen als St, Nicolaas en kerstman op zijn boot en winkel en wil graag weten hoe het hun is vergaan en met hun nicht Paula die daar ook altijd bij was. Wie heeft er ook herinneringen aan? Ik hoor het wel of schrijf het mij via Email aan vangiessen168@Ziggo.nl

  • Bekend bootje, al is het al lang geleden, kochten daar dikwijls werkkleding en schoenen. Heb de juffrouw die bij Piet meevoer, haar naam weet ik niet meer, eind zestiger jaren nog wel eens voor een dansje getroffen bij het schippersgebeuren AMVV. Piet is op een gegeven moment, eind zestiger, begin zeventiger jaren om mij onbekende redenen gestopt met die textielboot. Ben Piet daarna, hij voer toen op de duwboot ”Oranje 1” van de Duitse Reederei Braunkohle, nog vele malen tegen gekomen. We zwaaiden als we elkaar gedurende de vaart tegen kwamen. Persoonlijk heb ik Piet, in die tijd toch een bekend figuur in de scheepvaart, niet meer getroffen of gesproken. Op een gegeven moment, moet ergens in de zeventiger jaren geweest zijn, vernomen als dat Piet zou zijn overleden. Over Piet zijn verdere familiaire situatie is mij niets bekend.

   • Goede dag Willli Lange
    Ik ben oud Damco schipper en ik kocht regelmatig kleding bij Piet Koster op zijn textiel boot”KOVI”afkorting van Koster/Visser.Het meisje wat toen bediende was op de boot was Paula,Piet had ook een winkelen in Hoogvliet .Willem Tellplaats,maar na een scheiding is alles verkeerd gegaan hij is toen als machinist gaan varen op de Oranje 1 midden 1969 heb ik hem nog levend gesproken ,en van anderen gehoor dat Piet verdronken is

 257. Ik ben op zoek naar familie van Joop de Roode uit Rotterdam noord ze woonde in de jaren 60 in de Ruyvenstraat in Rdam .Ik zou graag in contact komen met zijn dochters.Mijn naam is Karolita van Waas

 258. Hallo, lieve mensen, ik ben ook op zoek naar Christina BOS, geboorte datum 31-01-1951, geboren in Rotterdam en getrouwd op 12-01-1968 eveneens in Rotterdam. Wil graag met haar in contact komen. Wie o wie kan mij verder helpen ?

 259. Hallo, lieve mensen, ik ben op zoek naar Maria MASTENBROEK, geboorte datum 01-02-1943, geboren in Krimpen aan den IJssel en getrouwd op 18-03-1977 eveneens in Krimpen aan den IJssel. Wil graag met haar in contact komen. Wie o wie kan mij verder helpen ?

  • Hallo ik heb ook op de drost gezeten, vanaf 1973 leuke tijd gehad, met van de poel en clancy, tol we hebben de wiskunde leraar Zwets binnen zien komen, gim was niet zo mijn ding gelukkig bij me tweeling zus wel. Ik deed liever zwemmen bij mevrouw Bouterse. Veel succes met je verder zoek tocht.

 260. Ik ben op zoek naar Folkert en Bert van Rijssel, buurjongens.
  zij woonden in de Galjootstraat 21c Rotterdam
  Folkert en ik zaten op de Openluchtschool op de Laanslootseweg.
  Zij moeten nu tussen de 70 en 75jr zijn.
  Het zou erg leuk zijn om iets van hun te horen.

 261. LENIE VERMEULEN
  woonde rond 1960 in Rotterdam Zuid
  en zij was toen rond 20 jaar oud
  zij kwam bij mijn schoonouders de familie Grooters in de Jensiusstraat in Rotterdam Noord
  ik zou graag weer in contact met haar komen
  als u mij, T. Blokland, kunt helpen, heel graag
  kan ook via faceboek Thomas Jacobsen

 262. Hallo ik ben op zoek naar foto’s van winkels in het oude noorden van de pijnackerstraat in de jaren 70 tussen de zaagmolenstraat en Ruivenstraat en van de patatzaak van der zanden in het zwaanshals.
  Het zou leuk zijn als er iemand daar nog foto’s van hebt.

 263. Ik ben op zoek naar mijn eerste verkering ! Haar meisjesnaam was maja den doolaart ik ben nog mee geweest op vakantie met haar ouders in Zeeland . Ze haalden mij op in ossendrecht waar ik als dienstplichtig soldaat was gelegerd ! Ik ben benieuwd wat er van haar is geworden zij woonde in zuid en deed ook aan ballet in 1960

  • Hallo Jan,
   Ik kan je niet helpen met je zoektocht, maar heb een vraag.
   Ben jij Jan van Wijngaarden toen woonachtig alcorplein Heijplaat? Je was bevriend met mijn broer Henk van Gameren en ik Bep van Gameren was bevriend met je zus Jopie.

 264. Ik heb het stukje van Jan Remark met belangstelling gelezen.Ik zou graag in contact willen komen met Jan ,of is het artikel bewerkt door Rein Wolders met een gefingeerde naam?

 265. Ik ben op zoek naar nabestaanden van Marianne Letterie.
  Zij is verwant aan Jan Letterie en Sara Wilkes
  De Joodse tak van de fam. Letterie

  • Hey hallo,

   Mijn moeder (1955) is via haar vader Hendrik (1928) een Letterie. Grootvader van mijn moeder heette Johannes Letterie. Ik weet verder nx van broers en zussen, laat staan ouders, van deze Johannes Letterie. Voor zover ik weet wel altijd op Rotterdam-Zuid gewoont, bootwerkers. Ben heel benieuwt wat u weet van de Letterie’s in Rotterdam. U bent Paul Letterie sr, van wanneer en van waar?

  • Voor zover ik weet, heeft eind jaren 80 mijn opa, Hendrik Letterie (1928) eens een telefoontje gekrege van ene Paul Letterie die bezig was met een stamboom, dat bent u geweest waarschijnlijk? Mijn opa heeft toen om die stamboom gevraagt en die heb ik hier nu legge, 48 pagina’s A4-tjes, waarschijnlijk uit zo’n matrix printer of iets dergelijks of misschien wel een type machine 😀
   Ik kom uit mijn moeder via deze Hendrik Letterie, en heet zelf dus geen Letterie, maar mijn moeder en ikzelf, vinden deze informatie allemaal wel heel erg leuk! Laatste tijd neem ik de stamboom eens een beetje door en zelf een beetje aan t spitte in het Rotterdamse Stadsarchief. Maar als u de persoon bent die ons die stamboom ooit eens heeft gezonden eind jaren 80 en omdat u nu deze oproep plaatst, neem ik aan dat die stamboom van toen eind jaren 80, inmiddels aardig verder is uitgewerkt en alles digitaal? Ik zou het echt geweldig vinden als u mij al deze informatie zou kenne bezorge! Neemt u alstublieft contact met mij op via ummagumma000@outlook.com

 266. l.s.
  Op zoek ben ik naar nabestaanden van Marianne letterie.
  Zij is verwant aan Sara Wilkes en Jan Letterie.
  De joodse tak van fam. Letterie

 267. nog even ter verduidelijking van mijn vorig bericht.
  het gaat om Charles van de Werff.hij woonde vroeger
  op de Mathenesserlaan in Rotterdam.zijn vader was
  zenuwarts.voor aanvullende gegevens kunt u mij al-
  tijd mailen.
  Gegroet.

 268. Hoe is het mogelijk dat je een klasgenoot waarmee je 6
  klassen op dezelfde school hebt gezeten en nota bene
  in dezelfde bank naast elkaar.Je hoort niets neer van
  Charles van de Werff,moet nu ook net als ik ongeveer
  80 jaar zijn.De school was de sint mariaschool Robert
  Fruinstraat in Rotterdam-West.Wie waar Charles nu
  woont?
  gegroet.
  Peter van dam.

 269. In IJsselmonde lag voor 40-45 de ” Ketenstraat “.
  Weet iemand waar de straat gelegen was. Welke nu nog aanwezige herkenbare gebouwen stonden in deze straat of stonden er dichtbij.

 270. ik ben voor fam. op zoek naar Jeff. Vogelzang, Vogelsang, woonde in de jaren 56 in Rotterdam, Hij is geboren in 1921 in Delft. Verder gegevens heb ik niet.
  bij voorbaat dank,

 271. ik ben op zoek naar Hans Houniet die nu ongeveer mijn leef-
  tijd zal hebben ongeveer 80 jr.ik en Hans zaten op dezelfde
  lagere school in Rotterdam.De st.mariaschool robert fruinstraat
  in Rotterdam.Hans heeft in de Alaeidastraat gewoond.hij vertrok
  naar zuid-africa en woont in Johannesburg.Een tijdlang hadden
  we correspondentie per mail doch door het wegvallen van mijn
  e-mail adressenbestand heb ik niets meer.ik geloof dat de fam.
  Houniet een transportbedrijf hadden. Wie kan mij verder helpen!

 272. Ik zoek een oude schoolvriend.we hebben dezelde lagere school
  doorlopen in rotterdam.het gaat om Hans Houniet woont in
  zuid afrika en heeft vroeger geoond in de Aleidestraat in Rotterdam.Door opblazen an mijn adressenbestand in mijn com-
  puter heb ik geen enkele adres meer .Hans is net zo oud als ik
  ongeveer 80jr.had een transportbedrijf in Johannesburg en woont
  nu in johannesburg.

  ………………gegroet/petervan dam

 273. Mijn Grootvader (Gerrit de Ruiter geb. 1899 in Langerak, overleden 1981 Rotterdam) is (voor de tweede keer) getrouwd geweest met Johanna Margaretha van der Kraan (geb 1903 overleden 1996). Zij hebben jarenlang aan de Dadeltuin op Zuid gewoond. Hij werkte destijds bij de RET. Zelf heb ik mijn grootvader Gerrit de Ruiter helaas nooit gekend omdat er na de scheiding met mijn oma een taboe heerste op contact met hem.

  Nu zowel mij opa als mij vader al geruime tijd geleden overleden zijn zou ik graag toch wat meer te weten willen komen over hem en mijn (2e) grootmoeder en de jaren waarin zij in Rotterdam woorden in Rotterdam. Hij had 4 kinderen bij mijn oma waaronder dus mijn vader Jan(Arie) en 3 dochters (Nel, Emmy en Wil). Mijn oma (Marigje van den Berg, dus zijn eerste vrouw) woonde al die jaren in Spangen in de Brederodestraat

  Heb jij wellicht meer informatie over Johanna Margaretha van der Kraan en/of Gerrit de Ruiter (wellicht ook foto’s ?)

 274. Ik ben op zoek naar de herinneringen van Piet Koster en Agnes Visser Hij had een varende textielwinkel in de waalhaven met de firma naam KOVI. Die woonde op de Noordzijdsedijk in Hoogvliet. Later had zijn vrouw Agnes een winkel in het oude land. En had ook familie wonen in Schiedam. Wat is er van hun geworden? en die textiel parlevinker? De oude heer Koster had een kleding winkel op de hoek Kaatsbaan- Charloisse kerksingel Wie ken mij daar bij helpen? Ik woon nu al heel lang in Groningen, maar kom van Charlois mijn Email adres is vangiessen168@Ziggo.nl Bvb hartelijk dank. Ton

  • Piet is op een gegeven moment gestopt met de textielboot, moet ergens eind zestiger jaren zijn geweest. Is gaan varen bij de Duitse Rederei Braunkohle op de duwboot ”Oranje 1”. Nooit meer gesproken of contact gehad, wel diverse malen naar elkaar gezwaaid gedurende ontmoetingen met de schepen. Eens ergens vernomen dat hij zou zijn overleden.

 275. In 1950 zat ik op de kleuterschool in de Rodenrijselaan. De Juliana van Stolbergschool. Heeft iemand gegevens of foto’s van deze school voor mij? Ik zou er erg blij mee zijn. groet, Ria Wakker.

 276. Ik ben op zoek naar informatie over de familie schenk uit Rotterdam. Helaas werd er vroeger niet veel gesproken binnen de familie en ik ben erg benieuwd of iemand een van hen heeft gekend. Ik heb inmiddels wel de hele stamboom kunnen achterhalen (ik hoop dat het klopt :-)):
  – Dirk Schenk (mijn opa)met Cecilia van Geelkerken
  – Gerrit Schenk (vader van dirk schenk) en Bertha Admiraal
  – Pieter Schenk (vader van Gerrit Schenk) en Hillegonda de Rooij
  – Krijn Schenk (vader van Pieter) en Neeltje van Dalen
  – Jan Schenk (vader van Krijn) en Anna Visser
  – Arie Schenk (vader van Jan) en Belia van Heycoop

  De hele familie komt uit Rotterdam of omgeving Rotterdam (Capelle etc).

  Ik ben heel benieuwd!

  Met vriendelijke groet,
  Janneke Schenk (37 jaar)

 277. Opzoek naar Jo en To van Vliet, woonde op de Gerritjan Mulderstraat in Rotterdam, Jo werkte bij Rietschoten en Houwens op Sluisjesdijk.

 278. Bleekneusjes 1946 naar Zwitserland

  Graag zou ik in contact willen komen met ‘bleekneusjes’ die in de zomer van 1946 via het Rode Kruis naar Zwitserland waren gezonden. De reis ging per trein vanaf het toenmalig NS-station Rotterdam-Maas, mogelijk via Frankrijk en duurde 3 dagen.
  In afwachting, Paul Seesink – http://www.seesinkweb.nl

  • Goedenavond,Paul.
   N.A.V.je oproepje,wat ik nu pas zie,ik ben ook zo,n bleekneusje geweest.6Nov 1946 vertrok ik vanuit het Maas station. Toevallig vond ik deze week bij het ,,ruimen “mijn kaartje no 68 met daarop het Rode Kruis.Met groet,Tilly Sarens Vonk.

   • Hallo Tilly,
    Je oproep gelezen, ook ik was zo’n bleekneusje on misschien hebben we wel in dezelfde trein gezeten? Ik was toen in Zürich aangekomen en daar in pleeggezin op genomen
    Wel leuk om elkaar wat meer te informeren over onze belevenissen toen.
    Vriendelijke groet
    Joop van Roosmalen

  • Hallo Paul,
   Ja, ik was ook zo’n bleekneusje.
   Van de reis kan ik mij niet erg veel herinneren, wel de aankomst en opvang in pleeggezinnen.
   Ik heb ook nog foto’s.
   Leuk om eventueel wat meer te weten te komen.
   Ik lees ook vaak de Oud Rotterdammer en heb pas nog een stukje daarin geschreven.
   Deze site voor oproepjes heb ik nu pas ontdekt
   Graag tot schrijvens.
   Joop van Roosmalen

 279. Wij zijn nog op zoek naar: Dick v.d. Pijl, Cor Baars, Harry v.d.Berg, Hans Bal, Annet v.d Hoek, Kees Hoek, Roelie Sempel en Leo Vogel…… Helpt u ons?
  Reunie PA klas 1974. mail: Pabo1974@ziggo.nl

  Martha Riedijk

 280. Wij zijn op zoek naar onze klasgenoten (examenjaar 1974 ) van de Pedagogische Academie Hofstedestraat Rotterdam.
  In die klas zaten Denise, Marjolijn, Martha, Le o, Ronald en Joke en vele anderen. Wij zijn nog op zoek naar Dick v.d. Pijl, Cor Baars, Harry v.d.Berg, Hans Bal, Annet v.d Hoek, Kees Hoek, Roelie Sempel en Leo Vogel…… Helpt u ons?
  Martha van der Molen-Riedijk
  Pabo1974@ziggo.nl

 281. Wie heeft een oud telefoonboek van Rotterdam (vóór 1988) en kan voor mij opzoeken wat het huisnummer was van mijn oudtante en -oom?
  Tante Cor Fries en oom Jan Fries woonden aan de Stadhoudersweg in Rotterdam. Hun zoon Cor had een sigarenwinkel aan de Stadhoudersweg. Volgens mij op nummmer 88.​
  Maar ik zoek het huisnummer van zijn ouders. Misschien dat dat in een oud telefoonboek te vinden is?​
  Wie kan mij helpen? Alvast bedankt!​
  Mvg, Iva

  • Hallo Iva. Ik heb een telefoonboek uit 1978.Daar staan wel wat namen Houkamp in maar niet aan de Stadhoudersweg. Met groet ,Tillyy Sarens Vonk

   Hallo Iva.Ik heb een telefoonboek uit 1978.Wel de achternaam mar niet aan de Stadhoudersweg.Succes met alles.Groet,Tilly Sarens Vonk

  • Hallo Iva,
   ik heb een telefoonboek uit 1966, daarin staat C.Fries, Stadhoudersweg 104c,
   Hoop dat je er nog wat aan hebt,
   groetjes, Suzan de Kluiver

 282. Uit de nalatenschap van mijn broer kwam ik veel foto’s tegen van personeelsleden van het scheepvaartkantoor van Ommeren. Mijn broer werkte daar in de jaren 80. Zijn er mensen die interesse in de foto’s hebben,?

 283. Beste lezers,

  Ik ben op zoek naar de voetbalpoppetjes die je in de jaren 50 bij Coca Cola kon sparen. Als u nog in het bezit bent van deze poppetjes en als u er niets meer mee doet of bereid bent deze te verkopen zou u mij er een geweldig plezier mee doen indien ik ze kan overnemen.

  Groeten,
  Kees

  • Hallo Kees. Ik spaar ook Coca Cola voetbal poppetjes uit de jaren vijftig. Ik heb veel van deze poppetjes dubbel en wellicht is ruilen een optie? Vriendelijke groeten, Dirk

 284. Heeft iemand op de balletschool gezeten rond de jaren 1964-65 op de Lange Hilleweg?
  Daarvoor zat het in een houten keet in Lombardijen.
  Was de naam van de balletlerares Louise Doornbos?
  Het zou leuk zijn om iemand te horen die daar ook ballet heeft gehad.

 285. Beste lezers!
  Voor mijn creatieve uitspattingen ben ik op zoek naar :
  PLATTEGRONDEN/stadskaarten van Rotterdam!
  Liefst de wat oudere !
  0626631132

 286. Goedemiddag mijn naam is Conny en ik ben op zoek naar oude bewoners die rond 1965 /1966 in de Adrianastraat gewoond hebben in de buurt van nr. 110c En mensen die in 1966 in de Oostzeedijk hebben gewoond rond nr 76. Mijn moeder Jeltje / Jenny Hartog heeft hier gewoond. Zij woonde hier samen met een vriendin / medehuurster. Ik ben inmiddels 52 jaar en al zeker 40 jaar op zoek naar gegevens van mijn vader. Mijn vader zou mogelijk een Griek zijn. Wie o Wie heeft enige informatie hoe klein dan ook alles is welkom.

 287. Wie kan ik een plezier doen met 2 dezelfde verzilverde theelepeltjes met afbeelding van het Ronald Brautigamhuis? (Conditie: gebruikt, dus kleine gebruikskrasjes; tegen verzendkosten: €1,74, of wie weet woont u toevallig ergens in de waar ik weleens kom of waar ik iemand ken.)
  Groeten van
  Mirjam uit Delft (voormalig Rotterdammer)

 288. In het Het Oude Noorden staat in het Ruivenplantsoen een opmerkelijk kunstwerk: drie hoge betonpalen, met elk een tekstband en bovenop een drietal bronzen ruiterbeeldjes. Weet iemand iets over het WieWatWaar van dit kunstwerk?

 289. Stamboomonderzoek

  Beschrijving:
  Wie kan mij helpen ?

  Ik ben op zoek naar informatie over Theodorus van Leeuwen (broer van mijn vader).

  Geboren als zoon van Jaspert van Leeuwen en Alida Koolmees op 29 januari 1881 Capelle aan de IJssel.
  Overleden op 21 mei 1959 te Rotterdam.
  Beroep matroos grote vaart.

  Dorus heeft op verschillende adressen in Rotterdam gewoond o.a.
  Calandstraat 24 b, 2 a,10 a,
  Maasstraat 14 b,
  Vasteland 22 c,
  Leuvehaven 43 a,
  Oppert 83.

  Op al deze adressen was hij inwonend.

  Wie heeft Dorus gekend ? Alle informatie is welkom.

 290. Ik ben op zoek naar Dik van de Velden . Tot 1965 woonden wij schuin tegenover elkaar in de Transvaalstraat in Rotterdam zuid.
  Flip Smit

 291. Ik zoek ene rinus van lier die had gereageerd op een foto nr 183 van het oude en nieuwe shellgebouw aan het hofplein hij werkte op de afd als boekhouder bij shell tankers begin 1976, mijn vader ook op de negende verdieping bij shelltankers bekende namen sierat , roest etc. Ik ben de zoon van Jan Vis. Mijn vader was in 1957 van de hal naar de shell verhuist en heeft er gewerkt tot 1987. Weet hier niet meer zoveel meer van, mijn vader is inmiddels overleden in 2014. Misschien kent U mijn vader nog en had U nog met hem samengewerkt.

 292. Hallo, ik ben op zoek naar foto’s van de ruyterstraat in de jaren 50.
  Ik ben daar geboren en heb er niets van; later zijn die oude huizen gesloopt.

 293. Hi! Ik ben een masterstudente Architectuur aan de TU Delft en ik schrijf mijn masterthesis over Rotterdamse brugwachtershuisjes. Daarom ben ik op zoek naar mensen die betrokken zijn geweest bij het ontwerpen en bouwen van huisjes die zijn opgeleverd tussen 1900-2000. Mocht je zelf betrokken zijn geweest, of iemand kennen die hier op een of andere manier aan de ontwikkeling van de huisjes heeft bijgedragen, dan hoor ik het graag! Groetjes Aimee

 294. Hallo,

  Ik ben op zoek naar Irma Maarschalkerwaard wij werkte samen
  bij Firma Buysen Heemraadsplein.
  Of hoop op deze manier in ieder geval te weten of het goed met
  haar gaat.
  Bvd Antony oftewel Ton Marges

  • Hallo,

   Tevens zoek ik klasgenoten van lagere school op de hooidrift
   in Rotterdam in periode van 9161/1968.
   Mijn naam is Antony oftewel Ton Marges en heb een tweelingzus Marja.
   Zou het leuk vinden iets te horen.

 295. Ik ben op zoek naar foto,s of kaarten van strekkade 8 hillegersberg,
  hier heeft de familie knoop gewoond.
  Mijn oma Barendina Knoop,hier heb ik nog een schilderij van

 296. Hallo,
  Ik ben op zoek naar John(ny) Dubbelman. Wij zaten samen in het Burger Weeshuis aan de Mozartlaan.

  mvg Willem Smits 06-21695416

 297. Ik ben op zoek naar mensen die mijn vader Pieter Marinus van ’t Noordende (roepnaam Piet, geboren in 1928 te Rotterdam) gekend hebben of die iemand kennen die hem gekend heeft.

  Ik ben vooral geïnteresseerd in informatie over zijn jeugd. Ik weet dat hij in een kindertehuis heeft gezeten maar ik weet niet welk tehuis dat was. Zijn vader (mijn opa) is tijdens de Hongerwinter omgekomen maar de precieze omstandigheden zijn niet bekend.

  Zijn diensttijd heeft mijn vader o.a. doorgebracht op de Harskamp Kazerne en de Koudenhorn Kazerne. Dit was van ongeveer 1948 tot 1949.

  Mijn vader heeft vanaf 1950 t/m 1985 gewerkt als havenarbeider bij Müller-Thomsen.

  Heeft u informatie mail mij dan op:
  brievenbusvanbar@outlook.com

 298. Hallo,
  Ik ben op zoek naar mensen die op de eerste HBS voor meisjes aan de Witte de Withstraat hebben gezeten en hier misschien nog beeldmateriaal van hebben. Mocht u dit hebben dan ben ik heel erg benieuwd! Mailen kan naar m.m.huijben@hr.nl

 299. Beste mensen,
  Ik ben op zoek naar oude foto’s van mijn vader Ronald Klaus Krooswijk. Hij is geboren op 25 mei 1954 in Overschie.
  Ik weet dat zijn moeder een bakkerij had in Overschie (of er werkte). Helaas heeft hij zelf geen foto’s meer van vroeger. Ik hoop dat iemand mij zou kunnen helpen..

  Met vriendelijke groet,
  Nathalie

 300. Op zoek naar een Oud-Libanees.

  Ik heb na de kleuterschool in de Insulindestraat en de Daltonschool de Margriet in Blijdorp de middelbare school bezocht in Kralingen. Op het Libanon kwam je in die periode eind 60 eerst in de dependance aan de Weteringstraat in Kralingen shows vanaf klas twee op de Ramlehweg. Alle brugklassen kregen hier uitstekend onderwijs onder het toeziend oog van conrector Timmermans. Bekend vanwege het strafschriftsysteem. Ik zat in 1C en een vriendje van me in 1A, Wim Balk. We zijn vaak voor ons strafschrift bij Timmermans moeten gaan buurten.
  In de tweede klas bij de heer Jentink als mentor kwamen we samen in klas 2D. Op een oude foto zit Wim vooraan. Ik kwam vaak bij hem thuis in de Schilderstraat waar hij woonde met zijn moeder en een “kostganger” Rocco uit Italië.
  Rocco was een vroege gastarbeider die bij Wim in huis een kamertje huurde. Een kostganger at mee en betaalde daarvoor kost en inwoning aan Wim’s moeder.
  Als ik bij Wim thuis kwam stond er wel eens een restantje saus in een pan met een wonderlijk lekkere en onbekende smaak. Het was ravioli saus waar we toen nog nooit van hadden gehoord.
  Allemaal heel bijzonder ineen tijd dat we eigenlijk alleen maar Hollandse pot aten.
  Een Italiaans ijsje bij Angelo Betti was voor ons in die tijd een culinair buitenlands uitstapje! (Ik woonde in de Banierstraat)
  In die ijszaak zaten er toen al veel Italiaanse gastarbeiders in deze prachtige zaak te kaarten en hun espresso te drinken.
  De mooie besnorde Angelo druk aan het werk met zijn
  eigengemaakte ijs. Dochter Juliana en zoon Angelo jr. ook vaak in de zaak aanwezig.
  De reden dat ik dit stukje schrijf is dat ik Wim Balk compleet uit het oog ben verloren. Wat ik nog van hem weet is dat hij actief is geweest bij de reddingsbrigade en getrouwd is met een meisje uit de Griffioenstraat op Zuid.
  Mocht iemand iets over hem weten mail me dan.
  Bij voorbaat mijn hartelijke dank.
  nicofortmann@gmail.com

 301. Ik heb oude rapporten gevonden van mijn ouders, Cornelis Neuteboom en Neeltje Maliepaard..
  Is er iemand die oude foto;s heeft van de 1e A.S.Talmaschool, Hoogewerffstraat 8, de Rehobothschool, Noordeinde 31, de HBS aan de Bergsingel, ULO-school Eben-Haezer Wielerstraat 12, de Mr. Th. Heemskerkschool voor Ger..L.O., Persoonshaven 93? Dit alles in de periode van ongeveer 1930 tot 1945. Heeft u op een van deze scholen gezeten? Alle foto’s van het gebouw of de straat of de leraren zijn zeer welkom..
  Bij voorbaat dank.

  Bep Kastelijns-Neuteboom

   • Dank voor de reactie.
    Uiteraard heb ik belangstelling voor dit boekje.
    Van wanneer zijn de foto’s?
    Ik hoor graag van u.

    vriendelijke groeten,

    Bep

 302. Schilderijen uit Indonesië Nederlands Indië,

  Gezien mijn Indonesische achtergrond en interesse in bepaalde oude schilderijen uit Indonesië / Nederlands Indië, ben ik op zoek naar zulks soort schilderijen ter uitbreiding van mijn verzameling.
  Heeft u misschien oude schilderijen (o.a portretten, landschappen) uit Indonesië / Nederlands Indië op zolder of in de kelder staan, welke staan te verstoffen of ben u erop uitgekeken, dan kom ik heel graag met u in contact.
  U kunt telefonisch contact met mij opnemen via
  nr: 06 – 17 445 808 gaarne na 18:00.
  Via e-mail tempe@live.nl
  Vriendelijke groeten & Selamat siang,
  Ed

 303. Mijn grootvader (M.F. van Muijden) had een sigarenwinkel in de Jonker Fransstraat, genaamd VANEM. Deze is platgebombardeerd in de oorlog en er was dus niets meer van over of te redden uit de puinhoop, alles is verloren gegaan. Ik heb zelf slechts 1 foto van deze winkel. Heeft iemand misschien nog foto’s waar deze winkel opstaat? Op de voorruit was de naam in grote letters te zien. Ik zou het erg op prijs stellen Groetje Mieke Goossens – van Muijden

 304. Voor mijn oudtante Tannetje de Jong-Oliemans ben ik op zoek naar foto’s van de bevrijdingsfeesten in en om de Rozemarijnstraat, misschien staat ze er dansend op. Ook zoek ik foto’s van modehuis Planjé waar zij als naaister werkte. Ze is nu 98, ik wil haar graag verrassen. Kunt u helpen?

 305. Bericht voor Jan Vellekoop
  Jan ik heb een verhaal uit de oorlog.
  Mail me even als je wilt, dan kunnen we het er over hebben.

  • Goedenavond mijnheer Tetteroo, Bedankt voor de reactie. Graag zou ik een afspraak met u willen maken. U kunt mij eventueel ook bellen op: 06-10985797.
   Met vriendelijke groeten, Jan Vellekoop

 306. Voor een onderzoek naar de Bescherming Bevolking in Rotterdam
  zoeken wij ( stichting Cultureel Erfgoed Koude Oorlog ) naar foto’s en herinneringen van oud- BB ers, bent u oud BBer of heeft u informatie en/of foto’s van de Bescherming Bevolking in Rotterdam
  dan kunt u contact opnemen met rdmverwarming@gmail.com of telefonisch met 06 10 49 29 45

 307. Ik ben op zoek naar Lidia Jansen die rond 1954 woonde in de Korfmakerstraat in Rotterdam West.
  Hans en Frits zijn haar oudere broers waarmee ik in die tijd ook veel speelde.

  Tot mijn 9e jaar woonden wij aan de Mathenesserweg op nr 19, daarna zijn we verhuisd naar deInsulindestraat 263.

  Wie kan mij helpen met mijn zoektocht?

  Victor Cuijpers
  vacuijpers@caiway.nl

 308. Ik ben op zoek naar Lidia Jansen die rond 1954 woonde in de Korfmakerstraat in Rotterdam West.
  Hans en Frits zijn haar oudere broers waarmee ik in die tijd ook veel speelde.

  Ik woonde zelf aan de Mathenesserweg op nr 19.

  Wie kan mij helpen met mijn zoektocht?

 309. Wie heeft belangstelling voor complete jaargangen van DOR.
  2009, 2010, 2011, 2012, 2015.
  Bijna complete jaargangen: 2008, 2013, 2016.

 310. LENIE VERMEULEN
  zij woonde rond 1960 in Rotterdam-Zuid
  en ging toen enige tijd met mijn ( overleden ) zwager Gerrit Grooters die woonde bij het Hofplein in Noord;
  heel graag zou ik weer contact met haar hebben;
  wie kan me helpen?
  Veel dank in het vooruit
  T. Blokland
  Dirk Tersteeglaan 25
  1411 ME NAARDEN
  e-mail: prof.thomasblokland@gmail.com

 311. Rectificatie op eerder bericht d.d. 7 feb jl.
  Peter van Bebberen op 7 februari 2019 om 18:20
  Ik ben op zoek naar de ‘ Fam P.A. (Pieter Arnoud) De Callafon ‘ en/of verwanten, die omstreeks eind 1938 tot begin 1950 in de Heemskerkstraat 26 b woonden. Ze hadden geen kinderen. Hij had een fabriekje of zaak met kinderfietsjes/stepjes e.d. Ook eventuele foto’s zijn van harte welkom. Wie kan mij helpen ? Alvast heel erg bedankt.

 312. Ik ben op zoek naar informatie over dhr Marcel. Somers. Hij was instrumentmaker bij Heineken Rotterdam en later in het Sint Clara Ziekenhuis, Rotterdam, medio jaren 50 en 60. Zijn kinderen heten Johnny (John) en Yvonne.

 313. Ik ben op zoek naar de ‘Fam De Callafon ‘ en/of verwanten, helaas geen voorletter(s), die omstreeks eind 1940 begin 1950 in de Kempenaerstraat woonden. Ze hadden geen kinderen. Hij had een fabriekje of zaak met kinderfietsjes/stepjes e.d. Ook eventuele foto’s zijn van harte welkom. Wie kan mij helpen ? Alvast heel erg bedankt.

  • Aanvulling op bovenstaande oproep m.b.t. gegevens van de Callafon.:
   Na plaatsing van de eerdere oproep, zie boven, vond ik wat extra gegevens, te weten
   a: zijn voorletters zijn P.A. (Pieter Arnoud) de Callafon.
   b: geboorte datum 02 mei 1914
   c: pers 8 nov 1938 woonachtig in de Heemskerkstraat 26 B.
   Wie kan mij helpen ?

 314. Wie heeft interesse in het Wederopbouw-tijdschrift “Rotterdam Bouwt” van maart 1946- december 1956. Inhoud betreft de voortgang van de wederopbouw (met foto’s) en technische aspecten. Tevens jaaroverzichten gemeente van de bouwactiviteiten 1949-1956.

 315. ik ben op zoek naar kok kamoen
  een jeugd vriend van de zomer van 1968
  kok was bij een tuin feest aan de schulpweg rotterdam zuid
  van tineke potters
  ik zou heel graat willen weten hoe het met hem gaat
  vriendelijk groet joke wijmans

   • ja dat klopt joke wijmans zo ik wist niet dat ik een nicht had alles is toch verwaterd he want ieder heb zo zijn eigen leven toch en welke nicht ben jij dan ???

    • Dag Joke , Hier een berichtje van je Neef Koos zoon van tante Jenny en Ome Henk .
     Beetje late reactie, maar beter te laat dan nooit Ik weet niet of je dit leest. Lijkt mij leuk om elkaar te gaan ontmoeten als je dat leuk vindt? Ik hoor het graag van je .
     Je hebt nog een broer Fred en een zus Tine. ?

 316. Klaverjassen…
  Op dit moment zijn we op zoek naar nieuwe leden.
  Klaverjasclub de Meierei heeft ongeveer 42 leden
  Voor nieuwe leden is de eerste maand gratis
  We spelen elke vrijdagochtend gezellig 3 rondes van 16 partijen klaverjas in de Mei.
  Volgens de NKU regels, maar niet met het mes op tafel.
  We beginnen om 10.00 uur en om ca . 12.30 uur zijn we klaar.
  Tussendoor een pauze om iets te drinken.
  De kosten € 6.00 per maand.
  Stap gerust eens binnen of bel 06-22688332 (Eef) of mail info@demeierei.nl en meld u aan.
  Voor meer info kunt u ook op onze website kijken. http://www.demeierei.nl
  Ons adres:
  de Mei
  Winston Churchilllaan 31
  3202 GN Spijkenisse
  t.o.WC ’t Plateau
  06-22688332 ( Eef )

 317. Ik ben al jaren in het bezit van een brief, geschreven in de tweede wereldoorlog door Mieke de Klerk, Essenweg 4, Kralingen. Ze schrijft hem aan haar vader. Heeft iemand interesse anders ga ik hem wegdoen. Met vriendelijke groet

  • Ik heb zeker interesse. Voor Stichting Oorlogsherinneringen ben ik ambassadeur. Wij proberen de verhalen op te schrijven en de herinneringen levend te houden. Graag zou ik de brief willen komen ophalen. Alvast bedankt voor de moeite. Met vriendelijke groeten, Jan Vellekoop

 318. Hallo oude noordelingen ik ben op zoek naar foto’s uit de jaren 60 tot 80 van winkels in de pijnackerstraat tussen de zaagmolenstraat en de Ruivenstraat.
  En de meidoornstraat en wilgenstraat.
  Wie heeft ze nog ik zou het leuk vinden om weer wat bekende beelden te zien uit die tijd.
  Mijn naam is peet Kolart ik woonde vroeger in de meidoornstraat.
  Heeft iemand nog foto’s mail ze naar.
  pjkolan@tiscali.nl alvast bedankt.

 319. Reünie Witte School Hellevoetsluis
  De organisatie van de reünie van de OLS1 – in de volksmond De Witte school-, zoekt oud-leerlingen en leerkrachten die les hebben gekregen of gegeven op de kleuterschool, lagere school en MULO gelegen aan het Schoolplein 1 te Hellevoetsluis. Zij kunnen zich inschrijven voor de reünie die op 18 mei 2019 gehouden gaat worden in Scholengemeenschap Helinium via: http://www.stichting-de-witte-school.nl. Mail voor informatie naar: info@stichting-de-witte-school.nl of bel: 0181-755250.

 320. Goedendag ik ben op zoek naar fam of bekende van Harm Kampen.
  Heeft altijd op Katendrecht gewoont was vliegenier en heeft in het leger gedient.
  Zijn vrouw en kind zijn overleden.
  Hij is tussen de 75 a 80 jaar .
  Wie enige info heeft graag.
  De goede man is dementerend en woont in Maaszicht te Rijnhaven.
  BVD

 321. Shantykoor Barend Fox is op zoek naar een accordionist om de (gezellige) orkestbak te versterken.Wij zijn een koor van ca. 50 leden en oefenen donderdagavonden in brandweer kazerne Frobestraat.nieuwsgierig bel met Peter Tak.

 322. Hallo allemaal, ik ben op zoek naar leerlingen die in 1977 examen 5 HAVO hebben gedaan op de o.s.g. Hugo de Groot, nachtegaalplein rotterdam charlois, enkele klasgenoten waren Richard Uijtdebroek, Yvonne Muilwijk, Hans van Keulen en Jantine Vonk ik hoor het wel
  Groeten Richard Uijtdebroek

 323. Dit jaar bestaan de Rotterdamse Schooltuinen 100 jaar en dat wordt gevierd!
  Daarom zijn we op zoek naar namen, adressen en andere contactgegevens van mensen die ooit bij of op de Rotterdamse Schooltuinen hebben gewerkt.
  Mocht u iemand kennen of zelf bij ons hebben gewerkt dan hoor ik dat graag via mijn mail essenburgsingel@natuurstad.nl

 324. Ik ben op zoek naar de exemplaren van de oud-Rotterdammer van jaargang 4, nr 2, 3 en4. Deze staan niet on-line in het archief. Meer specifiek zoek ik de afleveringen 22,23 en 24 van de serie Beat aan de Maas van Ed Van Helten die in genoemde uitgaven van de Oud-Rotterdammer waren opgenomen. Scan of foto volstaat.

 325. Hallo ik ben op zoek naar oude fotos van de voorde33 en 36 in vreewijk omdat wij nu een verbeter project hebben gehad wil ik de verschillen graag zien
  Bedankt d visser

 326. Hallo ik ben op zoek naar de ex verloofde van mijn broer Adrie Kamp.
  Zij woonde op de Putse bocht en haar vader had een bloemen stalletje Op de Statenweg .Annie zelf was een kapster.Ze moet inmiddels zo rond de 87 jaar oud zijn.Ik zou haar graag weer eens ontmoeten

 327. Ik zoek i.v.m. stamboomonderzoek Joop Mastenbroek, 82 jaar, woonde ca 1965 aan de Beukenlaan in Rozenburg, reed met een Citroen DS, zijn vrouw Kirsten kwam uit Scandinavië. Wie helpt?

 328. Ik zoek achter, klein en/of kinderen
  van Boudewijn(Bouw)Mastenbroek
  geb in 1898 te R.dam Charlois, getrouwd met Stok. Zij hadden 7
  kind.; 1jongen en 6 meisjes. De laatste 2 meisjes waren een tweeling. Zij hebben o.a. Gewoond in de Verboomstr en Eelkmanstr Wielewaal op Charlois

 329. Ik ben op zoek naar een foto van de winkel van Slagerij Gerritsen in Crooswijk in 1900. Kan iemand mij hier aan helpen en eventueel ook aan wat geschiedenis over Slagerij Gerritsen. De eigenaar was volgens mij Andries Hendrik Gerritsen.

  • Ik geloof dat ik er nog een foto van heb.maar hij heeft op de crooswijkseweg gezeten en daarna in de nieuwbouw op dat verlengde stuk van de van der werfstraat,ik heb daar gewerkt als de chef een vrije dag had als invaller,dan belde de boekhouder (Den heer Mauw)mij op om te vragen of ik tijd had

  • Goedemiddag tjitske,

   Win kunnen u allés vertellen over slagerij Gerritsen en hebben hèèl Veel foto’s en geschiedenis. Andries was mijn opa….

 330. De Museumwoning Tuindorp Vreewijk aan de Lede 40 3075 HK Rotterdam is opzoek naar foto’s van o.a. het Badhuis (Dreef), de Zuigelingenzorg (Dreef), Park Herstellingsoord (Enk), Drukkerij De Bondt (Langewelle) en de Kwekerij van Dijk / Goudswaard aan de Enk.
  Andere foto’s zijn uiteraard ook welkom.

  http://www.museumvreewijk.nl
  info@museumvreewijk.nl
  Telf. Nr. +31(0)637262696

  • Ik ken wel een Frans stuifzand maar ik weet niet of het de juiste persoon is. Ben bezig contact te leggen, met een vriend van Frans.

 331. Ik ben op zoek naar informatie over dhr H. Somers. Hij was instrumentmaker bij Heineken Rotterdam en later in het Sint Clara Ziekenhuis, Rotterdam, medio jaren 50 en 60.
  Tevens zoek ik informatie over dhr. Paulssen, klinisch chemicus en apotheker in het Sint Clara Ziekenhuis in de jaren 60.

 332. Ik ben op zoek naar oude foto’s van de jeep-assemblagelijn bij NEKAF (Nederlandse Kaiser Frazer Fabrieken NV) aan de Sluisjesdijk in Rotterdam (1955 / 1958).

 333. Wij krijgen ieder jaar een kaart van ene Joop en Gerda uit Rotterdam. Wij piekeren ons suf, maar wij weten op dit moment niet wie dat zijn. Misschien komen we er via deze oproep achter.
  Groetjes Tjebbe en Marja Vogelaar

 334. Stamboom onderzoek DEN BESTEN

  Gezocht worden 3 kinderen nl. Gerard, Ad en Maria den Besten.
  Moeder heet Maatje Krena Jonker het gezin kwam uit breda. deze kinderen zijn naar alle waarschijnlijkheid verhuisd naar Rotterdam.
  Gerard deed in 1973 mee aan de deafolympics in Malmo, Sweden.

  Wie Helpt …

 335. Ik ben op zoek naar Marjan Boom. Ze was in 1962 op vakantie in het Grote Bos te Driebergen. We gingen veel uit met een hele groep en ik heb nog foto’s waar ze opstaat.

 336. Ik ben op zoek naar foto’s en verhalen over Holland-China Handelscompagnie (HCHC, 1903-1948), aan de Diergaardelaan 36 in Rotterdam. Hoofdpersoon van mijn boek “Charles in Shanghai” liep er in 1938 stage voordat hij werd uitgezonden naar Shanghai. In mei 1940 werd het kantoor in Rotterdam gebombardeerd. Hebt u nog foto’s van de Diergaardelaan of verhalen van iemand die bij HCHC gewerkt heeft? Ik kijk uit naar uw reactie!

 337. HOEVESCHOOL
  Ben op zoek naar oud klasgenoten van de Hoeveschool, (Hoevestraat, Rotterdam), (schooljaar 1972) ivm reünie begin 2019.

  Deze namen ontbreken nog
  Willie van Hoorn
  Linda Nijssen De Hoog
  Loes Ernste Brink 25 jr terug
  Lidia de Haan
  Gerda Bak
  Ben Gubbels oid
  Aad Borsje
  Rob Melser oid
  Jan Martin van Nattem
  Aad van Es
  Andre Muller
  Simon Schaap
  Chris Dobber
  Michel Hoogendoorn
  Casper Jacobs
  En meester Pieter Paans.

  Hoop op veel positieve reacties

 338. Ik ben op zoek naar klasgenoten van de Hoeveschool (klas 1972 met meester P. Paans) in de Hoevestraat.
  In 2019 wil ik een reunië organiseren. Deze leerlingen heb ik nog niet opgespoord;
  Willie van Hoorn
  Linda Nijssen De Hoog
  Loes (Brink) Ernste
  Lidia de Haan
  Gerda Bak
  Ben Gubbels oid
  Aad Borsje
  Rob Melser oid
  Jan Martin van Nattem
  Aad van Es
  Andre Muller
  Simon Schaap
  Chris Dobber
  Michel Hoogendoorn
  Casper Jacobs
  en leraar Pieter Paans.

  Hoop op veel positieve reacties!

  Ellen van Nieuwland

 339. Zoekende genealogische informatie over: Hendrik Bertus (Henk) de Jong

  1 Hendrik Bertus (Henk) de Jong is geboren op woensdag 7 september 1932 in Rotterdam, zoon van Pieter Cornelis (Piet) de Jong en Cornelia (Cor) van Eck.

  Adres:

  Mathenesserlaan, Rotterdam (een pand van de Fa Teterode)

  Beroepen:

  taxichauffeur (had een eigen bedrijf, zijn taxi-nummer was 264)
  werkte in de grafische industrie ( Fa Teterode)
  Henk:
  (1) trouwde met Patricia.

  (2) begon een relatie met S Dwarka.

  (3) trouwde met Riet van Keulen.

  Kind van Henk en Patricia:

  1 Priscilla de Jong.
  Kind van Henk en Riet:

  2 Rene de Jong.

  Elke informatie is welkom

  Rob de Heer niubi@hotmail.nl

 340. Wie kende Jet?

  Schrijfster Kim Heijdenrijk is op zoek naar mensen die Johanna Maria (Jet) Breek hebben gekend. Het laatst bekende adres van Breek was de Van der Sluysstraat 68b, waar zij vanaf 1966 tot waarschijnlijk haar dood in 1970 woonde. Breek is de meisjesnaam van de vrouw waarnaar zij op zoek is; Jet Breek was eerder gehuwd en woonachtig in Rotterdam met Philip Bremer, Willem Brummelhuis en Theunis van Hoek.

  De in Haarlem geboren Johanna Maria Breek (1896) vestigde zich in 1916 in Rotterdam met haar Amsterdamse echtgenoot Philip Bremer (1891). Vanaf begin jaren ’40 had de Joodse Bremer een bureau voor Juridische dienstverlening, totdat hij tijdens de oorlog werd gearresteerd en gedeporteerd. Breek trouwde vervolgens met Willem Brummelhuis (1906). Zij woonde met hem en haar puberzoon Pierre Bremer (1935) van 1948 tot en met 1956 in de Brabantsestraat. Pierre ging begin jaren ’50 op de vaart in Rotterdam en ontpopte tot een graag geziene figuur in het Rotterdamse uitgaansleven.

  In 1957 trouwt Jet Breek, na haar scheiding van Brummelhuis, met de Haagse boek-handelaar Bernardus Wilhelmus Wigerink. Na zijn overlijden keerde ze terug naar Rotterdam en trad in 1964 op 68-jarige leeftijd voor een vierde en laatste keer in het huwelijk; met de 35-jaar jongere Theunis van Hoek (1931). Ze stierf in 1970, op 74-jarige leeftijd.

  Kim Heijdenrijk komt graag in contact met mensen die Jet Breek, haar familieleden en/of echtgenoten gekend hebben, zodat zij haar opmerkelijke levensverhaal zo nauwkeurig mogelijk kan optekenen. Indien u inlichtingen kunt verschaffen, desgewenst anoniem, dan kunt u Kim Heijdenrijk bereiken via info@kimheijdenrijk.nl.

 341. Zoek Ton van den Berg geb 1954 woond in de Lo’s van Zuidwijk zat op school Leonard Roggeveen school en Drakenstein Mulo zou graag weten hoe het met hem gaat?

 342. Zoek Ton van den Berg uit Zuidwijk geboren denkelijk 1954 woonde in de Lo’s ging naar school Leonard Roggeveenschool en Drakenstein Mulo

 343. Ik ben op zoek naar Bas en Nellie Mol- v.Olffen en/of hun nazaten. Ook zoek ik Klaas en Sieni v.d. Horst – v. Olffen en/of hun nazaten. In de periode 1940-1975 waren er regelmatig contacten met hun- en mijn ouders.

 344. Op 7 november jl zijn overleden Pieter Byrman – Piet in de leeftijd van 89 jaar & Anna Geertrui Carolina Byrman-Holkers – Annie in de leeftijd van 87 jaar. Piet is bij velen bekend voor onder andere zijn hulp bij het herstellen van oude foto’s en het delen van foto’s van oud Rotterdam en van zijn jeugd.

  De crematieplechtigheid zal plaatsvinden woensdag 14 november om 13.00 uur in crematorium “Hofwijk” aan de Delftweg 230 te Rotterdam-Overschie.

 345. Ik ben in 1959 geboren in de Heer Nicolaesstraat 34 b Rotterdam zuid. Heeft iemand misschien een foto van deze straat uit 1959?

  Wil Brusselaars

 346. Discotheek Checkpoint
  Wij, Wim en Ineke Ras, zijn op zoek naar oud bestuursleden van Discotheek Checkpoint, in de jaren 60/70 gevestigd in Rotterdam, Afrikaanderplein. O.a. zoeken wij: Frans van Suylekom, Piet van Gorkum, Martin Klopstra en Ron Waaijer. Gevonden hebben we al: Willem Leenen en Marja, Hans en Ina v.d.Zijden en Cis de Kok, zijn we iemand vergeten, laat het ons weten. We zouden het leuk vinden om iedereen weer eens te ontmoeten en om bij te praten. Graag reakties naar:
  Wim en Ineke Ras
  weniras@zeelandnet.nl

 347. Bij deze vraag ik ASHA KANDHAI wanneer ze eens een bakkie bij ons komt doen zoals de afspraak was.
  Wil je graag weer eens zien.
  Groetjes Theo

 348. In de jaren 60 vormde ik samen met 6 andere vriendinnen op de Gem HBS voor meisjes afd MMS, een vriendinnengroep “de Peertjes”. Sinds een aantal jaren hebben wij weer een ontzettend leuk contact met elkaar. Uniek toch 6 zeventigers, die elkaar nog steeds 2 x per jaar zien en met elkaar meeleven in voor- en tegenspoed. Wij zijn jammer genoeg nog steeds niet “compleet”. We missen nog steeds onze vriendin Anneke van den Enden, destijds woonachtig in de Allard Piersonstraat. Ze zou met een dominee getrouwd zijn en in de buurt van Leerdam zijn gaan wonen. Zij had 2 broers en een oudere zus. Kwam van Het Erasmiaans naar de MMS. Ondanks veel speuren hebben we haar nog niet gevonden. Wij zouden het heel erg fijn vinden wat van- of over haar te horen.

 349. Hallo, ik ben Jan Vellekoop. Ambassadeur bij Stichting Oorlogsherinneringen. Wij zijn op zoek naar verhalen uit de Tweede Wereldoorlog. Verhalen die niet verloren mogen gaan. Graag wil ik namens de stichting in contact komen met mensen die de oorlog hebben meegemaakt en het verhaal aan ons willen vertellen. Mocht u nog iets hebben uit de oorlog, is dit ook zeer welkom voor ons museum. Alvast hartelijk dank.

  • Ik woonde in de lange torenstraat waar mijn moeder een café had vlak naast Burggraaf wagenverhuurderij recht tegen over de bank van lening,daar kan en wil ik best met U over praten. Neem gerust kontakt met mij op

   • Goedemiddag mijnheer de Slager, Hartelijk dank voor de reactie. Graag zou ik binnenkort met u een afspraak willen maken om langs te komen. Zou dit ergens begin maart een keer kunnen? Als u mij een telefoonnummer kunt mailen, kan ik u bellen voor een afspraak. Prettig weekend. Met vriendelijke groeten, Jan Vellekoop

  • Beste Jaap,
   Vorig jaar heb ik een verhaal geschreven over de rampzalige gebeurtenissen die mijn ouders en grootouders zijn overkomen in de oorlog.
   Ik heb dit verhaal aangeboden aan “Ons Charlois” die het verhaal hebben geplaatst in een van hun uitgaven en ik mijn verhaal aangeboden aan de redactie van “De Oud Rotterdammer”. Van hen heb ik nooit meer iets gehoord.
   Als je belangstelling hebt voor mijn verhaal kan ik je het mailen.
   Met vriendelijke groet

   • Goedemiddag mijnheer Tetteroo, Graag zou ik het verhaal willen ontvangen. Wij, Stichting STIBO, zijn er erg blij mee. U kunt mij mailen naar: vellekoop@casema.nl
    Alvast bedankt voor de moeite.
    Met vriendelijke groeten,
    Jan Vellekoop

 350. Hallo, ik ben op zoek naar de dochter van Albertus van der Putten. Albertus is 13 mei 1940 gesneuveld op de Grebbeberg. Zijn vrouw was Christina de Jager. Hun dochter heet Christina van der Putten (geboren 13-04-1938). Zij woonden in de meidagen van de oorlog in Rotterdam. I.v.m. een zoektocht naar de geschiedenis van Albertus van der Putten, ben ik op zoek naar zijn dochter. Wie weet of zij nog leeft en waar zij misschien zou kunnen zijn? Alvast bedankt voor de moeite.

 351. Al jaren ben ik op zoek naar mn jeugdvriendin Bep Lagendijk.
  Ze woonde in de Bergstraat en speelden veel buiten in de “puin” zoals het open gedeelte in de straat heette,

  • Daar woonde een zus van mij met haar man en twee kinderen in dat stukje wat U omschrijft als de puin,ze kregen na het bombardement een woning in Hilversum wie weet.?

 352. Ben op zoek naar Yvonne Visser, heeft een tweelingbroer Ben en nog een oudere zus die al niet meer thuis woonde toen Yvon en ik vriendinnen waren. Ze woonde in de Middenhoefstraat dacht nr 17 in Rotterdam. Haar broer Ben werkte toen bij de belastingen. Yvonne en ik werkte op kantoor bij C en A . Ik zou graag iets van haar vernemen of van iemand die haar kent.
  Mijn naam is Sylvia (meisjesnaam Sips)

 353. Seniordag donderdag 11 oktober 2018

  In de Oud-Rotterdammer las ik dat er een seniorendag georganiseerd werd bij de RDM Rotterdam-Heyplaat, waar ik ooit gewerkt had en vorige week donderdag bezocht ik die de eerste keer.

  Helaas moest ik de RDM vaarwel zeggen nadat een groot deel daarvan in 1989 failliet was gegaan.

  Het leek me leuk veel van mijn oud-collega’s van de toenmalige nieuwbouw weer eens te spreken. Jammer genoeg bleken er wel veel oud-RM-ers in de kantine aanwezig te zijn, maar geen van mijn maatjes van toen. Dat was wel een teleurstelling. Waar waren jullie? Bestaat er nog oud zeer om de wijze waarop we toen ontslagen zijn, dat kan. Maar daaraan kunnen de collega’s toch niets doen. Zelfs de mensen van personeelszaken niet, die moesten ook maar doen wat de baas zei.

  Volgend jaar is er weer zo’n bijeenkomst, altijd op de tweede donderdag in oktober dus 10 oktober 2019 vanaf 13.30. Het zou leuk zijn als er dan wel een aantal van jullie aanwezig zijn. Ik kijk er naar uit jullie te ontmoeten.

  Als je alvast je inschrijft bij Irene van Wunnik emailadres irenewunnik@msn.com dan zendt zij jullie een uitnodiging volgend jaar. Doen hoor!!

  Jan Rijsbergen
  jan.rijsbergen@casema.nl

 354. Ik zou graag in contact willen komen met vrienden en/of vriendinnen waarmede ik van 1940 tot en met 1955 heb gewoond in de Snellinckstraat.
  Eduard C. de Smit

 355. *Wie kent Rosemarie Henriette du Bois verpleegster St. Fransiscus Ziekenhuis te Rotterdam in 1969. *Of zr. Anastasio of zr. Crescentiana zusters in kinderhuis Het Bosje Heemraadsingel te Rotterdam in 1969/1970.

 356. 50+Koor ‘Evergreen ‘ zou graag nog enige heren erbij hebben om de stemmen te verrijken.
  Gezelligheid staat bovenaan dus schroom niet.
  Wij zingen Ouwe Gouwe uit de jukebox periode Nederlandstalig.
  Er wordt gerepeteerd op de donderdag avonden van 20.uur tot 22.uur. in Sociaal Cultureel Centrum De Brinkhoeve. Kerkstraat 12.
  Poortugaal.
  Kom eens luisteren of meld u aan: wimwarbout@hotmail.com
  Graag tot ziens.

 357. Piet van Dam

  ik ben op zoek naar Nora van Leeuwen het enige dat ik weet
  dat ze in de jaren 50/60 woonde op het Noord plein.Ik heb
  donker haar (nog steeds). je moet nu net als ikzelf zo’n 78 jr.
  jong zijn.

 358. Goedendag,

  Mijn naam is Sander Ankerman ben bezig met een project over de wederopbouw. En over het Baankwartier in het bijzonder. Wie kan mij helpen? Zoek verhalen, informatie en afbeeldingen uit de periode 1940-1970. Alvast bedankt.
  Sander

 359. Sinds lange tijd ben ik op zoek naar Cleem de Ruiter.
  Hij woonde toen op het Noorder eiland in de Laurierstraat.
  Destijds (jaren ’60 ) waren we beiden lid van clubhuis de Brug in de Oranjeboomstraat..Rotterdam zuid.
  We speelden samen in een bandje de Spitfires.
  Cleem leerde toen voor kok en werkte bij Old Dutch en/of Caland West.
  Hij is later volgens zeggen naar Amerika geëmigreerd.
  Graag zou ik een aanknopingspunt ontvangen om contact met hem te leggen en een bijzondere film uit die tijd te delen.
  Alles is welkom wat er toe kan leiden om dit voor mekaar te krijgen.
  Het filmpje is op Youtube te zien en heet “de muzikanten van Clubhuis de Brug”
  Zoeken onder keeslaurijssens.
  keeslaurijssens@outlook.com

 360. Henk van Eijk
  Mijn vrouw woonde in haar jeugd in Spangen, en hadden Dokter Rinck als huisarts.
  Deze dokter is na zijn pensioen verhuist naar Brasschaat in Belgie.
  Mijn schoonvader BF de Groot heeft nog lang kontakt met hem gehad.Helaas zijn beide al inmiddels overleden. Sorry voor de late reactie ik deze site pas ondekt.

 361. Wie kan mij helpen aan boeken van de Boerenoorlog van L.Penning
  Ik wil ze graag overnemen tegen kleine vergoeding.
  Telefoon 0180396444

 362. Voor een kunstproject van mijn studie beeldende kunst aan de Willem de Kooning Academie ben ik opzoek naar verhalen van tijdens het bombardement in Rotterdam in 1940. Mijn opa van 94 was tijdens het bombardement met zijn vader aan het werk in Rotterdam. Zij probeerde koste wat het kost de olievaten van het bedrijf te verplaatsen zodat deze niet in de vuurzee zouden komen. Het is een aangrijpend verhaal dat te bijzonder is niet publiekelijk te vertellen. Om te voorkomen dat meerdere van deze verhalen de doven pot in gaan, ben ik opzoek naar mensen die bereid zijn hun verhaal over het bombardement met mij willen delen. Over deze verhalen zal ik uiteindelijk een bijzondere documentaire maken waarin ik het verhaal van deze mensen waardevol weer naar boven haal. Kent u of bent u zelf iemand die tijdens het bombardement in Rotterdam was en bereid is zijn/ haar kennis of verhaal hierover met mij te delen stuurt u mij dan alstublieft een email: charlottestorimans@live.nl

 363. Ik ben op zoek naar het KNAC-blad ‘De Auto’ van 10 november 1932.
  Als u dit ‘autoblad’ heeft en het aan mij wilt geven of verkopen wordt ik helemaal blij!

 364. L.S., Kan iemand mij helpen aan een foto van Het Parkpaviljoen ?
  Het was een restaurant in het park bij de Euromast. Als je bij het Noorse kerkje het park binnen reed stond het aan de linker kant midden in het park. Het is helaas jaren geleden opgeheven. Het is niet Parkheuvel, niet Parkzicht, niet Chalet Suisse en niet het Tunnelpaviljoen. Mijn vrouw en ik hebben daar bijna 50 jaar geleden onze bruiloft gevierd en ik zou het leuk vinden om als herinnering aan dit feest een foto te hebben. Ik hoop dat iemand mij kan helpen waarvoor bij voorbaat mijn hartelijke dank !

  • het heette eerst tunnel paviljoen mijn man heeft daar gewerkt als kok in 1964 ik heb er wel een leuk kopje en schoteltje van als ik je daar blij mee kan maken

 365. De gymnasium afdeling van het Libanon Lyceum, Rotterdam, houdt een reünie op school van de eindexamenklassen van 1968 t/m 1971 op 24 november 2018. Als u hierover nog geen bericht hebt ontvangen kunt u zich opgeven bij Kees Nieuwland via keesnieuwland@hotmail.com.

 366. Ik ben op zoek naar Ingrid Dijkshoorn, ze woonde op de Hogenbanweg in Schiedam en haar vader beheerde een Shell pomp-station om de hoek in de ’s Gravesandestrt. Haar moeder heette Joke en ze had een broertje Marcel. Het is mogelijk dat Ingrid getrouwd is en een andere achternaam heeft want dit is haar meisjesnaam.Is er iemand die ze kent of een van de andere? Graag een reactie
  Wil Janse

 367. Als Verzamelaar van militaire spullen van het Nederlandse leger leger en Marine van voor 1940
  Wil ik vragen wie er nog iets heeft liggen
  in een laatje of op zolder .
  Doet u er niks mee ?
  Ik zou er erg blij mee zijn !
  Alles is welkom ook oude militaire Documenten zoals Oorlogszakboekjes

 368. Ik ben op zoek naar informatie over Mevr. Cornelia Florina Rietveld, dochter van Jacob en Cornelia Florina de Jong.
  Haar geboortedatum was 02-05-1888 en de geboorteplaats was Capelle aan den IJssel.

  010-2020444

  • Hallo, als hobby zoek ik graag mee.
   Ik vindt haar op internet, ze trouwde op 30 augustus 1911 met Johannis Reiniers Bongaertz
   Misschien heb je er iets aan ? En kom je zo verder

   Genealogieonline

  • Hallo, als hobby zoek ik graag mee.
   Ik vindt haar op internet, ze trouwde op 30 augustus 1911 te Rotterdam,
   met Johannis Reiniers Bongaertz
   Misschien heb je er iets aan ? En kom je zo verder

   Genealogieonline

 369. Voor een boekproject ben ik op zoek naar geschikt beeldmateriaal (foto’s, krantenberichten ed) over het toenmalige kunstmatige niercentrum van de Clara Stichting en de dialyseafdeling van het Sint Clara Ziekenhuis. Het gaat dus niet om beeldmateriaal van het Clara maar specifiek van de dialyseafdeling en de medewerkers.

 370. Voor een historisch onderzoek ben ik op zoek naar meer informatie over de firma Mestring en Van de Rovaart. Tot 1892 heette de firma Mestring, Kools en Van de Rovaart. Na de oorlog was het bedrijf gevestigd aan de Westersingel. Ook was er een filiaal in Den Haag. Alle informatie is meer dan welkom! bedankt!

 371. Op zoek naar gegevens/info over

  “Willy Maria Margaretha van Vliet” geboren in 1911 in Rotterdam
  Willy huwde in 1943 Pieter den Besten in ‘s-Gravenhage ….

 372. Wie heeft of weet iets van de conservenfabriek B. van der Sluys (Sluijs) die tot het bombardement op Rotterdam gevestgd was aan de Leuvehaven.

 373. FitNesse XL,
  In Nesselande, In het Huis van de Wijk De Kristal start een nieuwe sportgroep voor ‘een maatje’ meer. De cursus is bedoeld voor mensen die willen sporten maar waarvan het gewicht de belemmerende factor is om mee te doen aan reguliere sporttrainingen. Voor hen is dit 8-weekelijkse programma een prima start voor een gezonde levensstijl. De training wordt gehouden in een zaal en start met een rustige warming-up waarna op een speelse manier een circuittraining wordt afgewerkt, met voor een ieder geschikte intensiteit. De training wordt afgesloten met een cooling down, voorlichting over gezonde voeding en een verantwoord hapje en/of drankje.
  De cursus start op 12 september en loopt door tot en met 31 oktober 2018 van 10.30 – 11.45 uur. Kosten € 80,00 voor 8 lessen incl. materiaal. Adres: Huis van de Wijk De Kristal, Cypruslaan 404, Rotterdam-Nesselande. Meer informatie: monica van der Knaap, monica@genietvangezond,
  tel. 06-11098764

  • Deze rubriek heet Oproepjes!

   “Op zoek naar een oude bekende of herinneringen uit de oude doos? Plaats hier uw oproep.”

   Dit is gewoon een advertentie, geen oproepje!

 374. Ik ben op zoek naar Hans en zijn oudere zus. Zij zijn kinderen van Annie en woonden na 1943 op de Agniesestraat in Rotterdam tussen nummer 76 en 90. Ik ben kleindochter van Hugo Reisinger en ben namens mijn moeder Maria naar hen op zoek.

 375. Ik ben op zoek naar Hans en zijn oudere zus. Ze woonden In de jaren 40 met hun moeder in de Agniesestraat in Rotterdam tegenover mijn grootouders Reisinger. Mijn moeder Maria is naar hen op zoek.

 376. Ik ben Theo van der Horst 74 jaar. Ik zat op school :
  Frankendaal 1950-1956
  Kastanjedaal 1957-1960
  Vakschool voor Bakkerij en Hotelpersoneel 1960-1964
  Militaire dienst 65-1 Kadeschool Leiden

  Ik werkte bij Rest. Erasmus. Rest. Engels en Rijnhotel
  Wie o wie neemt contact t.horst5@chello.nl

  • Hallo Theo! Mijn broer Helmut Ramak heeft rond 1960 in het Rijnhotel gewerkt. Volgens mij beheerde hij daar de bar en later was hij verantwoordelijk voor het horeca gebeuren in de Doelen. Door nierfalen is hij in 1968 overleden hij is 27 jaar geworden. Ik weet nog dat rond die jaren in het Rijnhotel een soort brunch was met een zeer uitgebreid buffet. Mocht ik je nog van dienst kunnen zijn kun je mij mailen Groeten Ton Ramak Nijmegen.(

 377. Ben op zoek naar Ria Hofman. Klasgenootje Frankendaalschool 1970. Woonde op de Espelo. Hoe is het leven voor haar geweest en hoe is het nu?

 378. Hallo oud-Rotterdammers!

  Ik ben voor mijn familie op zoek naar foto’s van Groentewinkel Tanis.
  Die winkel zat in de periode 1936 – 1961 op de Beijerlandsestraat 32 (hoek Westerbeekstraat) in Hillesluis.
  Eigenaars waren Jan en Johanna Tanis, mijn opa en oma. Ze kregen drie kinderen: Aat ( mijn moeder), Suus en Jaap.

  We zoeken naar foto’s van de winkel en de directe omgeving. In ons familie fotoalbum zit zo goed als niets…
  Wie kan helpen?

  Met vriendelijke groet,

  Menno

 379. Wie wilt er nou niet gezellig dansen leren Foxtrot Rumba Chachacha enz. op maandag 3 en vrijdag 7 september starten
  Fred en Wilma Vierhout in de Beethovenflat 161 te Schiedam
  met danslessen voor beginners en gevorderden.
  De ballroom danslessen beginnen om 19.30 tot 22.00 en daarna tot 22.30 vrijdansen.Op maandag kunt u ook van 19.00 tot 19.30
  linedansen.Kom dus gezellig even langs om de sfeer te proeven. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Fred of Wilma Tel. 06-10909797 of per email:fvierhout@kabelfoon.net
  Kosten voor deze lessen EUR 10,00 per maand p.p.

  • Deze rubriek heet Oproepjes!

   “Op zoek naar een oude bekende of herinneringen uit de oude doos? Plaats hier uw oproep.”

   Dit is gewoon een advertentie, geen oproepje!

 380. Yvonne Visser
  Ik ben op zoek naar Yvonne Visser. Ze woonde vroeger in de Middenhoefstraat en ik op de Willem Buytewechatraat in Rotterdam.. Ze had een tweelingbroer Ben
  (Werkte volgens mij op het belastingkantoor) en ze had nog een oudere zus, waarvan ik de naam niet meer weet.
  Yvon en ik hebben gewerkt op kantoor bij C en A op de facturenafdeling ( ik op mijn vrije dagen en vakantie want ik zat
  nog op de Mulo) ik zou graag in contact met haar komen.

 381. Gezocht: AUTOFOLDERS / BROCHURES
  Vroeger was heus niet alles beter, ook de auto’s niet, maar ze hadden wel veel meer karakter! Heeft u nog oude autofolders (brochures) liggen waar u toch niets meer mee doet? U zou mij er enorm blij mee maken want ik ben gek op oude auto’s en verzamel ze. Als u iets voor me heeft, dan hoor ik dat heel graag!
  Alvast vriendelijk bedankt, Bruno Vijverman

 382. Voor Maria (vroeger Marietje) Geluk – de Bat ben ik op zoek naar Wim Luck. Vlak na de oorlog, dus in 1945 logeerde hij bij de fam. de Bat in ’s Gravenpolder (Zeeland). De familie Luck woonde destijds in de Commanderijstraat in Rotterdam. Zij heeft nog diverse foto’s waar zij samen of met andere familieleden op staan. Ze wil graag weten of Wim Luck nog leeft, en zo mogelijk contact leggen.