Oproepjes

Op zoek?

Op zoek naar een oude bekende of herinneringen uit de oude doos? Plaats hier uw oproep.

 

 1. Zijn er nog onder de oud Rotterdammers die een Sigarenmaker gekend hebben, vier zonen van Henri van Loon hebben dit beroep uitgeoefend in de jaren voor- en na WO-1.

  alle info is welkom.

 2. Ik zoek Cocky Klomp. In de jaren vijftig woonachtig omgeving de Lindtstraat. Haar broer was penningmeester van SDH (Streven doet herleven) Ik ben benieuwd hoe het met haar gaat?

 3. Wie heeft er belangstelling tegen de eerste jaargangen van het blad wat door de Doelen wordt uitgegeven, dus nu 51 jaar oud

 4. Ik woonde als meisje in de dijkstraat 24 B . Geboren in 1952 en vanuit daar verhuist in 1971. Mijn ouders zijn overleden maar ik ben benieuwd naar mensen die hen hebben gekend. Mijn vader is Joost van Oort en mijn moeder is Egberts Christina Barends.

 5. Rond 1960 was er een winkel met Perzische tapijten gevestigd aan de Coolsingel. Deze zaak zat ongeveer aan de overkant van het Stadhuis, ik geloof in het pand met die gebogen ramen.
  Wie kan mij helpen aan de naam van deze zaak?

  • Michelle deze zaak uit 1960 ken ik niet maar ik weet dat voor de oorlog er tegenover het Stadhuis eveneens een zaak met Perzische tapijten met gebogen raam was. Als klein meisje vond ik dit prachtig. Tot op een dag een Russische diplomaat een bom in zijn tas had een juist voor deze zaak opgeblazen werd. Ruit natuurlijk aan diggelen. Vond het heel erg. Dat zal omstreeks 1936 geweest zijn.

 6. Hallo ik ben netty westerbaan geboren 1957 in de hamelstraat ik zat op de dr de visser school aan de Pijnackerstraat ik ging altijd mijn vriendje ophalen zijn naam was henkie bonten ik heb nooit meer iets van hem gehoord is er iemand die hem kent of kende zou zo graag willen weten wat er van hem geworden is ! En als er nog evt andere van de dr de visser dit school dit lezen en die mij toevallig ook kende heel leuk als jullie zouden reageren was armoede maar wat een leuke tijd groetjes netty

 7. Ik ben op zoek naar foto”s van:
  WBR-rijwielen op de Beijerlandselaan.
  En wel van de jaren 1950-1960.

 8. Wie kent/kende de familie Steijn-Roks uit de Oranjeboomstraat in Charlois? Na de dood van moeder Cecilia zijn alle kinderen uit huis geplaatst en ondergebracht in weeshuizen/pleeggezinnen verspreid over het land. Ik heb het nu over lang geleden, mijn vader is in dit gezin geboren in 1916.

 9. Wie heeft gekend Pieter Muizer, geboren te Spijkenisse op 3 december 1918 en woonachtig te Rotterdam? Hij was in 1940 gemobiliseerd bij de infanterie.

 10. Wie kan mij helpen aan een foto van ijssalon Jehro aan de 2e Middellandstraat, eind jaren vijftig/begin jaren zestig?

 11. Is er iemand die Lorenzo kende in 1968 werkte hij in de R’damse haven en woonde in de Havenstraat in zo’n hotel voor havenarbeiders. Hij heeft een meisje (Pauline Verheul) verwekt bij Hennie de Galan, die in de Schoonderloo straat woonde, zonder het ooit geweten te hebben. Hij was toen 27 jaar.

 12. Hallo ik ben op zoek na mensen die mij meer willen of kunnen vertellen over mijn opa jan breur uit Rotterdam. Ik weet alleen dat hij overleden is tussen 1996 en 2000 hij viste graag en kon heel goed tekenen/schilderen en dat het een grote man was. hij heeft een dochter marjan uit gouda en ik weet dat hij nog meer kinderen heeft in rotterdam. Ik zou heel graag willen weten wie mijn familie is . ik hoop dat iemand mij kan helpen al weet ik voor de rest niet zo veel over hem.

  • Hallo Cheryl.
   Ik heb een Jan Breur gekend die omstreeks 1944 geboren is. Weet jij ook of en waar hij in militaire dienst heeft gezeten?

 13. In de maand maart 2017 verbleef ik in Monte Gordo(Portugal) in hotel Yellow Beach.We ontmoetten daar het echtpaar Keijzer uit Gouda. We kregen van hen enkele oud rotterdammers om te lezen.Op de dag van ons vertrek naar Nederland wisselden we onze emailadressen uit. Kennelijk is het adres van fam.Keijzer niet geheel juist want verzonden emails komen als niet verzonden weer terug.Hopelijk kunnen zij alsnog reageren om ons het juiste emailadres verstrekken.

 14. Reünie Sociëteit Sympathie

  Save the date.
  Zaterdag 30 september is het zover!
  Dan willen wij een reünie organiseren van Sociëteit Sympathie. Wat eind jaren 60 ooit begonnen is als een gelegenheid waar een groepje jongelui samenkwam om met elkaar te discussiëren en te luisteren naar muziek, groeide uit tot een ontmoetingsplaats voor de jeugd van IJsselmonde.
  Denk terug aan fijne momenten tijdens de vele films- en thema avonden, kerst-inn, happy hours op vrijdag, sportdagen, optredens en disco’s.
  Graag willen wij jullie dit gevoel weer eens laten herbeleven.
  De locatie is bekend. Nu zijn we nog op zoek naar JOU!
  Daarnaast zijn we nog op zoek naar archief-, film- en fotomateriaal of iemand die weet waar we moeten zoeken.

  Meld je vandaag nog aan bij onderstaand mailadres.
  Je krijgt dan toegang tot onze Facebook – pagina en we houden je op de hoogte.
  Caroline van Rikxoort
  Bram Poldermans
  Remco van Keulen
  remcovankeulen1@hotmail.com

 15. Wie kent Inge Hamer. Rond 1960 werkte ze bij een accountantskantoor aan de wijnhaven
  Ik heb in die tijd verkering met haar gehad.
  Weet iemand waar ze nu is en of ze nog leeft,
  Ik zou ze graag naar al die jaren willen spreken

 16. Ik ben op zoek naar Hanny Verwest. Ze woonde in de Allard Piersonstraat en ik zou graag nog eens met haar willen kletsen over vroeger.

 17. astrid tuk 1960 kamp de heigeul in Esbeek kamp van ankerclubhuiswerk de havenstraat rotterdam. jij was 10 en ik 9. zou dolgraag willen weten hoe het leven voor jou verder is gegaan. het was juli gez. kamp van overschie,de havenstraat en gaffeldwars.mijn tel 0104506856. tot spoedig horens.

 18. Ik ben Piet Stoorvogel en ben op zoek naar Gerrit Voogd.
  Hij woonde in de Tulpstraat en zijn broer woonde tegenover hem.
  Gerrit is ongeveer 80 a 82 jaar.
  Het laatste bericht woonde hij aan de Slinge.
  Wie helpt?

 19. Ik ben Piet Stoorvogel en ben al lang op zoek naar
  Gerrit Voogd hij woonde vroeger in de Tulpstraat zijn
  broer Jan woonde aan de overkant.
  Gerrit is ongeveer 80 a 82 jaar. Laatste bericht woonde hij
  aan de Slinge.
  Wie helpt? telefoonnummer 0180396444

 20. Aangeboden Tijdschrift de Kroniek van de HGR. Het betreft jan 1999 (nr. 117) tot en met jan 2009 ( nr. 168)
  Gevraagd Jokers van speelkaarten.

 21. Mijn naam is Peter ik ben allang
  op zoek naar mijn nicht Ria de
  laatste keer dat haar gezien heb
  was bij de Hema in Rotterdam
  zij was toen met haar zus Yvonne
  en haar vader Jaap ze vertelde me dat ze in Schiedam woonde
  op het grote kerkplein daarna
  heb haar nooit meer gezien
  wij waren bijna altijd samen vroeger en konden goed met
  elkaar samen zijn.
  ik wil Ria graag weer ontmoeten
  dus Ria als je dit lees of je zus
  of een bekende neem dan a.u.b.
  contact met mij op 0614175790.

 22. Ik zoek Willie en Piet Ruis (Ruys?)
  In de 50’er jaren gingen onze ouders Van den Bent en Ruys en tante Cor Wessels altijd gezamenlijk op vakantie, ook mijn broer Hans en Henk, de zoon van tante Cor, waren hierbij, helaas is Henk jaren geleden al overleden
  Ik ben Ger v d Bent, geboren 4 maart 1947 en ik geloof dat Piet ook van 1947 is en dat Willie 1 of 2 jaren ouder is
  Opa Ruys had geloof ik een of meer vrachtauto’s ?
  Ik woon zelf al sinds 1984 in de USA, mijn email adres is
  gercamper@hotmail.com
  Graag zou ik van jullie willen horen !!!

 23. Aangeboden: alle jaargangen van de Oud Rotterdammer
  v.a. 4-10-2005 tot heden alleen voor de echte verzamelaar.

 24. Ik ben op zoek naar fotomateriaal van een stukje Rotterdam wat je niet vaak terug vind op foto’s. Graag zou ik foto’s willen hebben van het gebied rond de Ceintuurbaan in het Kleiwegkwartier zoals dit er vroeger uitzag. In het verleden zaten hier bedrijven zoals suikerwerkfabriek m&ps Smulders, Carrosseriefabriek Lith en Spronk. Ik zou het leuk vinden fotomateriaal van deze bedrijven en de omgeving zoals deze er daar vroeger uitzag te kunnen zien.

  • Beste Patrick ik heb van oktober 1955 tot maart 1971 in de prins Frederik Hendrik straat gewoond op nr 16b. In die tijd was er ook tussen de Ceintuurbaan en de Juliana van stolberglaan een groot kolen overslag terrein van de fa van Weelden. Met de komst van het aardgas in 1963 is er een einde gekomen aan de kolen overslag. Voordat er eind jaren 60 een politiebureau werd gebouwd. Werden er door de politie in beslag genomen auto’s opgeslagen in één van de oude kolen loodsen. Op het terrein tussen de Ceintuurbaan en de Prins kwam een groot pand van BBC later ABB. Nu is er de electronicazaak van Correct gevestigd. Ik hoop dat je wat aan deze info hebt. In de Oud Rottetdammer is het kolenoverslag gebeuren een keer beschreven incl foto’s

 25. Geweldig dat verhaal over de vondst van het dagboek van Cornelia de Jonge-Willemsen in de laatste Oud Rotterdammer. Er ligt vast nog veel informatie over de oorlog op verborgen plekken. Een schat die pas tevoorschijn komt als er opgeruimd wordt. Misschien is er zelfs wel iemand die zich herinnert dat opa of oma vertelde over een muur die het Scheepvaartkwartier afsloot tijdens de oorlog. Je moest een pasje hebben om de wijk in te mogen. De hele wijk werd gebruikt door de Kriegsmarine. Onlangs vertelde iemand mij dat hij als kleine jongen langs de Westersingel hulsttakken had geplukt om deze voor de kerst aan de wachtsoldaten bij de muur te geven in ruil voor iets te eten tijdens de hongerwinter.
  Laat me alsjeblieft weten als je ook iets hebt, al is het nog zo weinig.

  • Elly,
   Heb jij foto’s van alles wat de moffen gebouwd hebben voor het plan Citadel.?
   Heb jij ook de tekeningen en luchtfoto’s ?
   Mij vriend was zoon van de dominee van de Noorse kerk.
   vgv
   Piet Byrman 88 jaar

   • Beste Piet,
    hartelijk dank voor je reactie. Ik heb nooit gehoord van het plan Citadel. Kun je me daar meer over vertellen? Ik heb verschillende foto’s van de muur rond het Scheepvaartkwartier, maar dat bedoel je geloof ik niet? Misschien heeft die vriend van je nog herinneringen over de oorlogsjaren, misschien van zijn vader? Ik heb wel eens gehoord dat het verzet bij elkaar kwam in het Noorse Kerkje. Daar zou ik best eens wat meer over willen weten.
    Met vriendelijke groeten,
    Elly

 26. ik ben Nellie van Dijk en ben geboren op de pleinweg en zat op de zwarte waal straat op school in de jaren 1956 tot 1960, en speelde na schooltijd in de speeltijd van de tarwebuurt

 27. Mijn schoonmoeder Maria Hobo-Lamers (Meisjesnaam: op de lagere school: Ria Lamers, geb. juli 1934) is op zoek naar Rietje Nieberg. Zij zaten samen op de lagere meisjesschool in Charlois (Rotterdam-Zuid, van ca. 1940-1946). Ze zou heel graag met haar in contact komen!

 28. Basketball vereniging RZ – Rotterdam-zuid, bestaat 60 jaar en we zijn opzoek naar oud spelers of leden. Wij houden op 1 JULI a.s. onze jaarlijkse afsluiting van het seizoen. Dit willen wij delen met oude bekende. Graag zouden wij met U in contact komen en misschien kent U nog meer mensen, zodat we er een leuke reünie van kunnen maken. mail info@rotterdamzuid.com

  • Wat leuk, deze reünie. De vorige heb ik helaas moeten missen, maar nu kom ik zeker, samen met mijn vrouw.
   We hopen oude bekenden te ontmoeten. Van enkelen weten we dat ze ook komen.
   Is er historisch materiaal zoals foto’s, teams en het speelprogramma’s die we toen nog om de paar weken per post kregen.

 29. ik zoek Leny vos zij woonde aan de slagwerkstraat in Rotterdam…zij was in de oorlog evacue in Friesland in Dantumawoude aan de Dammelaan…Mijn moeder woonde daar ook en heet Anneke Bosch en heeft het vaak over haar

 30. Rink Hof zoekt Sophia Maria “Riet” Hoek. Vermoedelijk is/was zij getrouwd met Henk de Vos. Haar dochter heet Pita. Riet is een jeugdvriendin die ik ontmoet hebt in de vijftiger jaren. Zij woonde toen in De Heervranckenstraat in rotterdam. Graag wil ik weten wie weet waar Riet woont. Riet is geboren in 1934 op 18 september.

 31. ik zoek frits beers weet dat hij in in pension in kralingen zit de eigenares heet truus? die veel biljart . hij zit veel bij driessen die een [gedoogd] garage heeft en daar werkt een Ed. verder werkte hij bij de wegenwacht. wie kan mij meer vertellen, adres of iets anders

 32. ik zoek frits beers weet dat hij in in pension in kralingen zit de eigenares heet truus? die veel biljart . hij zit veel bij driessen die een [gedoogd] garage heeft en daar werkt een Ed. verder werkte hij bij de wegenwacht. wie kan mij meer vertellen, adres of iets anders

 33. Ik ben op zoek naar Rotterdammers uit de jaren ’40-’45 die in Italië terecht zijn gekomen. Ik heb enkele namen gevonden die misschien worden herkend. In Italië denkt men dat deze mensen Rotterdammers waren, maar het is mijns inziens ook mogelijk dat ze opvarenden waren van schepen die uit Rotterdam kwamen. De namen die ik heb: Gerrit Giot, Filippo? van der Werf (hij was de zoon van Willem en werd bijgenaamd Filippo in Italië), Cornelis Gerard Wiskie, Johan Heymen, Andries Postma, Dirk van der Biezen

 34. Ik zoek foto’s van de Ommoordsestraat in Kralingen uit de jaren vijftig. Er is er mij maar een bekend van uitgeverij Voet.

 35. Mijn moeder Bep Rietberg is op zoek naar gerrit sloof of familieleden geboren rond 1925 in Rotterdam. Woonde op schildstraat 8a Rotterdam zuid. Opgepakt door Duitsers in 1943 en terecht gekomen in Zwolle /kampen.

 36. Ik werkte van 1958 tot 1960 bij Kledingfabriek De Industrie aan de Essenburgsingel. Daar werd de kleding gemaakt voor Bervoets Kledingmagazijnen. Ik werkte op kantoor met o.a. Piet van de Voort (chef), Greetje Tieleman, Ans Graafland, Engel Leenen, Wil Verkerk
  Ik ben benieuwd of deze oud-collega’s nog in leven zijn en hoe het met hun gaat

 37. Koos (J.W.) van de Poll, Paarlstraat, Afrikaanderwijk, periode ongeveer 1935 – 1955. Stoker bij de RTM. 1944/45 verzet Rotterdam Zuid. Alle informatie, fotos, verhalen welkom. Hij was mijn biologische vader.

 38. ik heb met plezier het verhaal van Kees van Hoeckel gelezen over Kinderpret en kattekwaad in Van Heusdestraat.(OR dd. 18 april 2017).
  het maakt veel herinnering los en geeft een goed beeld van die tijd.
  ook het drama met Jan van de Wielen vergeet ik ook nooit.
  grappig te lezen dat ik toen gewoon Jan (de oudere broer van Ruud en Rien) genoemd werd haha.
  het is voluit Mink Johannes de Widt, later met de meisjes vond ik Mink veel interessanter klinken haha.
  ik heb zelf jammer genoeg geen foto’s van de straat kunnen vinden.
  het was een goed verhaal.

 39. Wie o wie kan mij helpen.
  Het lijkt wel of niemand erover wil praten.
  Dit is mijn laatste hoop 🙂

  Wie kan mij iets meer vertellen over het August Herman Frankenhuis, vooral over de periode 1940/1950

 40. Wie heeft er nog foto,s van de Rietvinkstraat in Rotterdam het gaat om de jaren 1952 en later.
  De Rietvinkstraat was altijd mooi versierd enwaren veel kinder spelen.Of weet iemand waar je kan vinden of op zoeken .
  Bij voorbaat dank.
  fam Plomp

 41. Graag zou ik in contact treden met Emilie Marie (Mill of Milly) Cohen of haar kinderen, als ze die heeft gekregen. Ze is geboren op 20 januari 1918 in Amsterdam. Haar ouders waren Mozes Cohen en Johanna Sophia Baren(d)s. Ze zijn op 9 oktober 1936 komen wonen in de Iepenlaan 11 (nu Ribesstraat) in Schiebroek.

  Ze zijn op zoek naar haar en/of haar eventuele kinderen voor een speciale bijeenkomst. Alle hulp is meer dan welkom!

 42. Wie heeft nog foto,s uit de rietvinkstraat in Rotterdam van Koninginnedag.
  Het gaat ongeveer uit de jaren 1955 of later of eerder.
  Misschien weet iemand ,waar je zoeken moet.
  Z.Plomp.
  ze.plomp@ziggo.nl

 43. Ik zoek Leen van Roon, eind zestiger- begin zeventig jaren woonachtig aan de Urkersingel in Rotterdam-Zuid, wij waren collega’s bij drukkerij den Boer aan de Grondherendijk in Zuid.

  Graag zou ik nog in kontakt komen met hem!

 44. Hallo, Ik heb een aantal dinerborden (gemerkt Brown-Westhead, Moore & co) met daarop een stempel van een bedrijfsnaam en een adres: Rooseboom & co, Zuidblaak 70 Rotterdam. De borden dateren van de laatste helft van de 19e eeuw. Heeft iemand enig idee wat dit voor een bedrijf was?

 45. In 1948 heeft mijn moeder, Maatje Klaasse, 6 maanden in Rotterdam gewoond bij haar tante, mevrouw Marie Kuijper-Buijs, aan de tweede Balsemienstraat. Mijn moeder kwam uit Zeeland, haar moeder was ernstig ziek en kon niet voor haar zorgen. Ze ging toen zij bij haar tante in Rotterdam woonde, naar de Oranjeschool naar de derde klas. Er waren twee meisjes met wie ze speelde: Hennie Schoenmaker en Gerda Kooistra. Zij woonden vlak bij de tweede Balsemienstraat. Ze haalden samen vaak zoethout bij de drogisterij. Mijn moeder is benieuwd hoe het met Hennie Schoenmaker en Gerda Kooistra is en zou graag indien mogelijk nog eens contact met hen hebben. We zijn benieuwd!

 46. Ik ben op zoek naar alles van en over de rockgroep Led Zeppelin in Rotterdam en dan met name alles wat met hun concerten van 1969 tot en met 1980 van doen heeft: hoe verliep de avond of eigenlijk nacht en wat vond u ervan? Ik zoek dus herinneringen, entreetickets, aankondigingsposters, foto, film en wat dies meer zij. Of als u er geen afstand van kan of wil doen, zou ik er toch graag van vernemen i.v.m. langlopend onderzoek naar wel en wee van de heren in Nederland. Was u erbij of kent u iemand? Ik was alleen in 1980 in Ahoy. Op 4 oktober 1969 was ik 6 en wist de weg nog niet naar de Doelen en op 11 januari in 1975 was ik 12 zonder grote broer dus geen Ahoy voor mij.
  Alvast dank en groet
  Sjaak Seegers
  0614407948
  love-stift@wxs.nl

 47. In een eerdere editie van de Oud-Rotterdammer stond een foto van Boezemsingel 130. Er kwam een reactie van iemand die wist dat in dat huis tot eind 1942 gevestigd was de huisartsenpraktijk van Dr Sylvain Winkel, die in juli 1943 werd vermoord in Sobibor. Ik kan deze reactie niet meer terugvinden. Heeft iemand nog herinneringen aan Dr Winkel?

 48. Van 1949 tot 1952 verbleef ik als jong meisje in Huize Maria Magdalena in Overschie. Nu bouwt Jan Slagter van Omroep Max daar een mooi verzorgingshuis voor 65~plus. Heb de foto gezien van het gebouw en het roept veel herinneringen op. Wie heeft hier ook goede of minder goede herinneringen aan= Graag Uw reaktie.
  Nora de Boer

 49. Goedemorgen LS.
  In onze familie met wortels in Rotterdam wordt de uitdrukking “dat is de hei over naar het sluisje” regelmatig gebruikt.
  Weet iemand of dit een echt Rotterdamse uitdrukking is?
  Buiten onze familie kent niemand deze uitdrukking.
  Wij vragen ons af wat de oorsprong van deze uitdrukking is.

  • Hoi ik ben Ton van Giessen en woon nu in Groningen. Ik had een tante de zus van mijn moeder die kwamen van Charlois van de Sluisjesdijk, En die tante had een hondje. Als dat dier voor het raam zat zei ze vaal Keesje zit de hei over te kijken of de baas al komt. Dus ik ken die term wel.

   • Ik denk dat het van charlois af komt van voor het graven van de waalhaven en heeft denk ik met Heiplaat te maken.

  • Je zou het eens kunnen navragen op de website van engelfriet: prachtige website van een oer Rotterdamse familie. Als die het niet weten…..

 50. Nog een vraagje mijn vader heeft in de jaren 60 gevaren op de ss-samarinda .zijn naam is mattheus jansen en woonde in crooswijk aan de hugo de grootstraat, ik heb een foto waar hij en een andere man opstaan op de boot. zijn er nog mensen die daar ook op hebben gevaren in die tijd.

 51. Op de Zaagmolendrift 10-a in Rotterdan Oude Noorden was van 1917 tot 1958 de kapper-zaak (barbier) van Johannes Rosbergen en Klaasje van IJperen..

  Graag zou ik meer over deze zaak (evt. foto’s) en de beide echtelieden willen weten…. Ook of er evt. kinderen uit dit huwelijk bekend zijn.

  Peter van IJperen (pajvanijperen@upcmail.nl)

 52. ik ben opzoek naar mensen die in de hugo de grootstraat hebben gewoond en mijn vader math jansen( fam rozenburg). die had nu 75 geweest kende. ik heb er zelf tot mijn zevende jaar gewoond, ik zoek ook foto, s van het hofje,

  • Ik heb zelf tot mijn 22 jaar daar gewoond maar de naam jansen zegt mij niks wat de fam rozenburg
   dat kom mij wel voor.
   Ed olffers

 53. Het gezin van Mozes Cohen woonde tijdens de oorlog aan de Iepenlaan 11 (nu Ribesstraat) in Schiebroek. Ze hadden drie kinderen Emilie Marie (Mill) (1918), Frans Johan (1919) en Hans Maurits (1925).

  Mozes Cohen (1885) is overleden op 1 januari 1945. We zijn op zoek onder welke omstandigheden hij is overleden. Weet iemand of het een natuurlijke oorzaak had of dat het te maken had met de oorlog?

  • 1. De Sicherheitsdienst heeft tientallen joodse rotterdammers in koele bloede vermoord vanaf september 1944-mei 1945, zowel gemengd getrouwden als opgepakte onderduikers, waaronder de neef van mijn oma.

   2. In de hongerwinter is menig joodse onderduiker van honger overleden, hetzij binnenshuis danwel na eerst op straat te zijn gezet. Het is bij veel overledenen niet meer na te gaan in welk stadium van de hongersnood de onderduiker op straat werd gezet, in sommige gevallen waren de onderduikgevers radeloos geworden van de honger, maar in andere gevallen waren de onderduikgevers minder barmhartig.

   Het is een taboe waarvan historici het bestaan wisten in de jaren 70 maar per geval niet konden nagaan wat er precies is gebeurd. Het enige bewijs hiervoor zijn de vele joodse slachtoffers die geen vrijstelling hadden van transport, maar wel zijn overleden in de Rotterdamse straten.

 54. Mijn ouders, beiden oud Rotterdammers waren vroeger fervente bezoekers van De Instuif in de Van Vollenhovenstraat eind jaren 50.
  Mijn vader wordt in juli 80 jaar en voor zijn feestje (jaja, ze dansen nog steeds) wil ik oude vrienden van De Instuif opsnorren, al ben ik mij bewust dat dit zeer lastig gaat worden.
  Het gaat om Henk de Bruin en hij woonde op de Willem Buytenwechstraat en Ria van der Post. zij woonde op de Korte Kade in Kralingen.
  Kent u (één van) hen??? Neem contact op.

 55. Voor een verrassing, ben ik op zoek naar JAN BAKELAAR .
  Werkt in 1990 bij een Fa in Arkel die spankabels in beton verwerkte. Hij woonde destijds op de Bergselaan , kwam veel in Café “Eldorado ” aan de Schieweg had een zoon en een relatie met Stanja.
  SVP spoed !! 0104707634. Help !

 56. polonia heeft, samen met haar dochter Aluzia in het verzet gezeten. Zij is in 1944 gestorven. Omgebracht? Wie heeft informatie over haar over wat er in 1944 gebeurt is

  • Adriaan Z. Ik denk dat je vriend Joris Boddaert het wel bezit !! Of hij het ook kan vinden in z’n studio is een tweede.

 57. Kan ik iemand een plezier doen met jaargangen vanaf 2003 van het blad oud charlois van de stichting historisch charlois ?

 58. Wie kan mij helpen om in contact te komen met een vroegere vakantievriendin ontmoet begin 1960 op vakantiecentrum Heidebad
  te Epe. haar naam was Giny den Ouden en woonde in de Multatuliestraat wijk Spangen

  • 13 jaar Rotterdam. Daar moet ik toch genoeg in vinden voor mijn boek: “toen Hugo en Lies verkering kregen” (dat was in 1946).

   Ik schrijf dat boek, omdat mijn kinderen, inmiddels al weer 38, 36 en 33, alleen maar welvaart kennen en niet weten hoe het is om met 12 mensen op de Huigendijk op nummer 35 woonden. Wat is de vraagprijs?

 59. Het Rotterdamse Calandkoor kan wel weer wat nieuwe leden gebruiken in de leeftijd vanaf zo’n 50 / 60 jaar, maar jonger mag natuurlijk ook. Vind je zingen leuk, kom dan eens langs tijdens onze repetitie: iedere woensdagavond om 19.30 uur in de Caeciliakerk, Zocherstraat 90. Of bel onze secretaresse: 0104563531 of mail info@calandkoor.nl. Je hoeft geen topper te zijn: samen komen we tot de mooiste optredens. We zingen een breed oeuvre, van Beatles tot Bach: zie daarvoor ook onze website calandkoor.nl/repertoire .

 60. Informatie van mijn familie is zeer welkom…

  Wie heeft informatie over Boxer Gerard van Loon zijn debut als light heavyweight was in 1931. Kwam hij uit Den Haag of Rotterdam?
  Heeft iemand wellicht nog een foto of affiche beschikbaar. Alles is welkom.

 61. Gezocht Jokers van speelkaarten. Postzegels zijn ook welkom.
  In bezit van oude grammofoonplaten jaren 60-70 en ouder (zowel 33 als 78 toeren). Laat me weten wat u zoekt?

  • Beste heer Louwes,

   Als enorme muziekliefhebber verzamel ik oude LP’s en singletjes uit de jaren 60 en begin 70.Wellicht heeft u iets waar u mij een plezier mee kunt doen.
   Ik hoor graag van u.
   Met vriendelijke groeten,

   Chris van Mourik.

 62. Voor onze klas op de Petraschool in Schiebroek Rotterdam zijn we een reünie aan het organiseren. Onze klas zat er van 1969 t/m 1975.
  We missen nog van de leerlingen: Sandra Smulder en Henry van Wijk. Van de leerkrachten: Jan Steigenga, Gerry Meyer en Nel van Aller. Berichten over deze personen kunnen worden gestuurd naar jzvanderland@gmail.com. Grt Els Priester en Jolanda van der Land

 63. Mijn lieve oma adrie Zonneveld en mijn opa cor van der steen. Wie kent ze mijn opa is al in 2012 overleden. Mijn oma leeft nog en kom regelmatig bij haar.

 64. FRITS de GOEDE (drogisterij-parfumerie) was een gerenommeerde zaak op de Lijnbaan in Rotterdam-Centrum.
  Tussen de jaren 1966 en 1968 was er een leuk team bij de genoemde drogisterij/parfumerie werkzaam. Inmiddels is die zaak verdwenen en hoe aardig zou het zijn herinneringen op te halen aan die zaak en de omgeving. Zou graag met de “meiden” van toen (Marijke, Alice, Els, Lydia, Trudy en Mary) in contact komen voor een eventuele reunie. Laat graag van je horen.
  Elly van der Maas- van der Werf.

 65. SPANGESEKADE
  Samen met enkele oudbewoners van de Spangesekade ben ik bezig met de beschrijving van de geschiedenis van de Spangesekade tussen de Genestetstraat (café De Schie) en de Spaanse Bocht in de periode 1945-1970. In dit verband hebben we behoefte aan een (zo compleet mogelijk) overzicht van alle bewoners en bedrijven (met huisnummers) van dit deel van de Spangesekade. Heeft u in die periode op de Spangesekade gewoond dan zou ik graag bericht van u ontvangen. Alles graag met huisnummers. Ook informatie over buren en bedrijven op de begane grond (zo mogelijk ook met huisnummers) en foto’s van de straat zijn van harte welkom.

  Wim van de Leur

  wj.vandeleur@chello.nl

  0636.395.417

  0181-777.247

 66. Beste mensen, ik heb een reunie georganiseerd voor de lagere school De Pijler in Zuidwijk voor de groep van 1962 t/m 1969 die bij mij in de klas hebben gezeten. Ik zoek de volgende personen nog: Machiel van Sint Annaland, Vera en Nora Weski Anja de(n) Boer Henk Blad Peter Teenaert, Simone Wellinga, Corrie Zijlstra, Fia Willemstein, Anneke de Groot, Phyllis Kliphuis, Anja den Boer, Marianne Kannengieter en Willie Klein. Dit zijn natuurlijk allemaal hun meisjesnamen. De rest is allemaal gevonden. De reunie vindt pl,aats op zaterdagmiddag 22 april om 15.00 uur in (voormalig) cafe Erens op de SLinge (Zuidwijk) en heet nu cafe Sas. Ben blij met ieder bericht over 1 van deze oud klasgenootjes dank je wel! Renny de Graaf-Duijm

 67. hallo beste mensen ,ik ben 64 jaar en ik ben bezig om mijn oude hobby weer op te pakken het betreft treinjes en huisjes en rails excetra om op een plaat te maken daarom mijn oproep ,heeft u nog spullentjes staan op zolder of in een schuur dan wil ik ze graag op komen halen .

  tel:06-34931603
  rinus_bea@msn.com

 68. Ik heb tijdens een ontruiming van een woning in Rozenburg , een boekje gevonden van een vriendenclub uit Rotterdam west uit 1946 in dit boekje staan verhalen met de hand geschreven van de volgende personen
  Karel Heeres
  Pil Wong
  W. vd Steen
  P. Baart
  K. Buytendijk
  Th de Bruin
  en Mevr K. Heeres
  en nog veel meer namen
  Er wordt gesproken van een vrienden dancing Royaal gevestigd aan de Mathernesserweg 29
  ook wordt de naam W van der Steen adres Hofstedestraat 12 in Rotterdam west genoemd.
  Het boekje verteld verhalen van leden van dit vrienden clubje en begint op 20 februari 1946 en eindigt op 1 januari 1947.
  Schitterende verhalen uit die tijd met gedichtjes belevenissen statuten ingeplakte haarlokken van Ada de Bruin , Paula Schellevis, en Joop Steinmetz.
  Wie o wie herkent dit en kan me in contact brengen met mensen nabestaande van deze mensen en wellicht leeft er nog wel iemand van dit clubje .

 69. Wij zijn op zoek naar Els ( je ) van Berlo, waarschijnlijk geboren in 1962/1963, Elsje verbleef een poos in het sanatorium De Klokkenberg in Breda, in die tijd 1966-67 logeerde zij regelmatig bij ons thuis, familie Poppelaars in Oosterhout. In 1968 is Els naar Huize Sint Jozeph, Lang Haven 107 in Schiedam verhuisd, ook toen logeerde ze nog enkele malen bij ons in Oosterhout.
  We willen graag weten hoe het met haar gaat en hebben nog foto’s die we haar graag zouden geven.

 70. Beste lezers,
  Muziek uit de jaren 60 is mijn grote hobby.
  Ik ben op zoek naar een LP van Cuby and the Blizzards uit die tijd..
  De titel is Trippin’ Thru’ A Midnight Blues.
  Wellicht heeft u deze plaat en kunt u mij daar een groot plezier mee doen.Uiteraard tegen een vergoeding.
  U kunt mij bellen 010-2232931.Mailen mag natuurlijk ook.
  Vriendelijke groeten,

  Chris van Mourik.

 71. Ben op zoek naar fam. Kok
  Theo die nu rond de zeventig moet zijn. Zijn vrouw Hennie ,zonen Ruben en René
  ( is tweeling ), en dochter Anita.
  Woonde in jaren 70 in Hoogvliet
  Maar volgens horen zeggen nu in IJsselmonde.
  Theo was een half broer van mijn vader Hendrik.
  Hun moeder woonde en tweede echtgenoot hebben jaren op de Molenvliet 45 gewoond in r.dam zuid.
  Wie heeft informatie aub.

 72. Hallo
  Ik zoek een oude schoolvriend die Peter de Jong heet en woonde in pendrecht in de stellendamstraat. ( tussen 1968 en 1976 of later)
  Wie weet waar die nu woont of waar die is gebleven.
  Wij hadden altijd een zeer goede relatie met elkaar en zo ineens geen taal of teken meer van hem gehoord,
  Help…. Groeten Henk Tieleman

 73. Ik ben op zoek naar Julia Sanders, een klasgenote eind jaren 60. We zaten bij elkaar in de 3e en 4e klas van de Gemeentelijke Kweekschool aan de Hofstedestraat te Rotterdam. Zij woonde in Gouda en ik in Bergambacht. Aan leerlingen van een basisschool in Gouda is zij les gaan geven.Ik zou het leuk vinden haar na zoveel jaren weer eens te ontmoeten.

 74. Ik ben op zoek naar zo’n oude grijze verhuiskist van de firma H. Vos. Ik ben geboren en getogen in de Opzoomerstraat en heel af en toe mochten we in de loods met die kisten spelen. Een beetje dramatische nostalgie dus. In het openluchtmuseum bij het maritiem museum staan er wel een paar maar het is zo raar om er daar eentje weg te halen.
  g.vd.waal1956@gmail.com

 75. Ik ben opzoek naar verhalen over aannemer Uil
  Bedrijf is rond 1929 failliet gegaan
  Gerardus Frederikus Uil, geboren 1865, overleden in 1929
  Heeft gewoond aan de mathenesserlaan 452
  Ook info over de zoon Hendrikus Johannes Uil, geboren in 1906

 76. Wij zijn op zoek naar verhalen over de gevangenis/huis van bewaring aan de Noordsingel. Heeft u in of bij dit complex gewoond, gewerkt of ‘gezeten’ en wilt u daar iets over vertellen, stuur ons dan een e-mail dan nemen wij contact met u op.
  Foto’s zijn ook welkom.
  Dank alvast!

  Conny Rijken
  conny@rijken-jaarsma.nl

 77. Is er iemand die iets weet over de arrestatie van mijn oud-oom Jacobus Minnigh op 7 juni 1943? Hij woonde toen aan de Jacob Catsstraat 133b te Rotterdam samen met zijn Joodse echtgenote Marianne Kater. Jacobus is op 7 juli 1943 overgebracht naar kamp Vught, waar hij op 24 september 1943 is overleden. Marianne is op 1 juni 1943 overgebracht naar Westerbork, vandaar naar Ausschwitz, waar zij op 6 maar 1944 is omgekomen. Mevr. F. v.d. Berg-Naerebout, die in die tijd aan de J. Catsstraat nr. 129b woonde, heeft eind jaren 50 getuigd i.v.m. een schadeclaim dat het echtpaar in 1943 daar inderdaad woonde. Ik denk dat mevr. v.d. Berg begin van deze eeuw is overleden in Purmerend. Tot nu toe heb ik niemand kunnen vinden die weet waarom het echtpaar Minnigh-Kater, als gemengd gehuwden, is gearresteerd. Ik heb geïnformeerd bij het archief van Rotterdam, kamp Vught en het NIOD maar dat heeft niets opgeleverd. Het zou fijn zijn als deze oproep iets opleverde.

  • Ik kan alleen een paar algemene antwoorden geven op basis van een historisch onderzoek dat ik thans doe , wellicht helpt dat met zoeken.

   1. Gemengd gehuwden konden zonder opgaaf van reden slachtoffer worden van willekeur, met name door leden van de Sicherheitsdienst. De leden van de SD golden als grootste antisemieten van het Duitse rijk, die het niet eens waren met de vrijstellingen van gemengd gehuwden. Echter dan werd doorgaans alleen de joodse echtgenoot(e) slachtoffer.
   2. Gemengd gehuwden blijken ver bovengemiddeld betrokken geweest bij het verbergen van joodse onderduikers, met name familieleden van de joodse echtgenoot(e). Gemengd gehuwden werden daarvoor aanzienlijk zwaarder gestraft. De afvoer naar kamp Vught is een aanwijzing voor dit scenario.
   3. Bij gemengd gehuwden vindt in 1943-44 intensieve controle plaats op het aantal joodse grootouders van de niet-joodse partner, dit is onze neef en zijn joodse echtgenote overkomen. Bij gemengd gehuwden geldt dat de andere echtgenoot(e) vanaf twee joodse grootouders al geldt als volledig joods volgens de Duitsers. Voor dit scenario zou u bij het CBG de stamboom moeten natrekken. In Kamp Vught zijn ook joodse burgers gevangen gehouden. Ik zie geen aanwijzingen voor dit scenario op de gezinskaarten bij het stadsarchief, maar het is niet altijd even makkelijk om het aantal joodse grootouders makkelijk vast te stellen, het CBG zou uitkomst kunnen bieden.

 78. Op 7 juni 1943 is mijn oud-oom Jacobus Minnigh, geboren 28-06-1877, te Rotterdam, samen met zijn Joodse echtgenote Marianne Kater, geboren1-2-1887 te Amsterdam, gearresteerd door de beruchte groep 10 van de R.damse politie. Het echtpaar woonde toen aan deJac.Catsstraat 133a, in Rotterdam. Jacobus is op 7-7-1943 overgebracht naar kamp Vught, waar hij op 24 sept.1943 is overleden. Marianne is op 1 juli1943 overgebracht naar Westerbork en is uiteindelijk op 6-3-1944 omgekomen te Ausschwitz.In de familie is niets bekend over de reden waarom zij opgepakt zijn. Ik heb hier niets over kunnen vinden in het R.dams archief, noch in kamp Vught, noch via het NIOD. Wel weet ik dat mevr. F. v.d. Berg-Naerebout, die in 1943 woonde aan de J.Catsstraat 129b, t.b.v. een schadeclaim in 1959 heeft getuigd dat het echtpaar Minnigh-Kater inderdaad ten tijde van hun arrestatie aan de J. Caststraat woondeMevr. v.d. Berg is geloof ik rond 2000 overleden te Purmerend. Is er misschien iemand die gegevens heeft over bovengenoemde personen?

 79. Ik zoek Cor Lint die in de jaren 60 bij meubelzaak De Klerk en zonen werkte. Wie kent hem of kan mij in contact brengen met werknemers van De Klerk?
  Alvast dank voor het mee zoeken!

 80. zijn er nog matrozen die op de caltex the Hague gevaren hebben of de caltex bengkalis hebben weggebracht naar Singapore?

 81. Gezocht verhalen over de Tweede Wereldoorlog in Rotterdam

  In het kader van Theater Na de Dam maakt Maas theater ook dit jaar weer een voorstelling op locatie.
  Voor deze voorstelling zijn wij op zoek naar verhalen van mensen die de Tweede Wereldoorlog in Rotterdam als kind hebben meegemaakt en hierover in gesprek willen gaan met kinderen en jongeren die in de voorstelling zullen spelen. De gesprekken zullen plaats vinden op zondag 5 maart in het Maaspodium in Rotterdam.
  We zoeken kleine en grote verhalen, waargebeurde verhalen, ervaringen, overgebleven brieven, beeld of anekdotes over Rotterdam in de oorlogstijd.
  De verhalen zullen gebruikt worden als inspiratie voor de voorstelling die gespeeld wordt op 4 en 5 mei.
  Wilt u uw verhaal vertellen, kent u iemand met een verhaal of heeft u vragen of opmerkingen neem dan gerust contact met ons op.
  sara.g@maastd.nl
  010 – 7070434

  Sinds 2012 worden er in het kader van Theater Na de Dam jongerenprojecten geïnitieerd.
  Doel van deze projecten is de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog levend houden, de verhalen van overlevenden door te vertellen en generaties met elkaar en de buurt te verbinden,
  dit alles binnen de context van het maken van een theatervoorstelling in een stad of buurt op 4 mei.

 82. Ik ben op zoek naar gegevens van het bedrijf R.E.O.F. welke gevestigd was op de Voorhaven 43-45 te Rotterdam.
  Zijn er misschien nog mensen die daar gewerkt hebben en nog informatie hierover hebben. Het was een bedrijf in Optische en Fotografische artikelen en de directeur was de heer Brans . Later overgenomen door zijn zonen Peter en Henk.Ik zelf heb daar gewerkt van 1965 t/m 1972..
  Graag uw reactie op w.cramer3@chello.nl

  • Hallo Wim,
   Ik ben werkzaam geweest bij R.E.O.F. eind jaren ’70 t/m 1980. Toen ik daar begon, ik dacht in 1978, toen zaten ze in Waddinxveen. Ik ben begonnen op de afd. Verkoop (binnen). Ik herinner mij dhr. van Hillo, mw. Kool, dhr. Roodenburg (techneut). Ook de gebr. Brans (de 2 directeuren van het bedrijf). Vertegenwoordigers: Tromp, v.Rijswijk, Zwiers en Joop Post. Eind ’79-begin ’80 vonden wij dat video de toekomst had, maar helaas… Henk Brans hield vol dat Super-8 (film) zou blijven. Men verkocht daar o.a. het eigen ‘huismerk’ PALLAS (objectieven, filmcamera’s, filmprojectoren e.d.) + de hele range batterijen van het merk UCAR. Vooral die laatste ging heel slecht in de verkoop, ook vanwege dat ongeluk wat er toen is voorgevallen in de fabriek van UCAR in het verre Oosten. Door nog meer tegenslag en slechte verkoopcijfers, moest eind 1980 het bedrijf rigoreus reorganiseren: de helft van het personeel eruit + (financieel-)directeur Peter Brans. Toen deze mij een hand gaf bij zijn afscheid, zei hij tegen mij: “Ik wens je heel veel succes en een goede toekomst, maar niet hier!” Ik ben daar weg gegaan begin januari 1981 en medio 1981 was het bedrijf ter ziele. Ik werkte toen in Zeeland en ik kreeg in mei/juni-1981 ineens bezoek van dhr. Joop Post (vertegenwoordiger Zuid-Nederland van REOF). Hij vertelde mij dat REOF dus ter ziele was en hij had een baan gekregen bij REFLECTA (projectieschermen e.d.). Dat is alles wat ik mij nog kan herinneren.
   Ik hoop dat je zo wat meer nieuws hebt over de laatste jaren van REOF.
   Groet – Hans Groen

 83. Ik zoek jan nieuwkerk geboren 1942??
  Hij heeft in Nieuw Guinea voor de marine 1959 t/m 1960 gediend.
  Wie oh wie kan mij helpen om hem te vinden.

  • ik wil nog wat verdere informatie verstrekken n.l
   hij heeft 2 zusters Nel en Tinie of Tineke.
   Op schoolbank.nl staat ene Jan van Geel, maar die heeft het profiel van Jan. N gejat.

 84. Ik heb inde korfmakerstraat gewoont boven waterstoker van gurp 1950 tot 1964 misschien kan iemand dit nog herinneren zou leuk zijn als iemand nog foto’s heeft van die tijd ik hoor het graag

 85. Ben op zoek naar foto’s van mijn moeder,ze woonde van 1937 tot 1940 in rotterdam in de slaghekstraat,ze heeft op de da costa school johannes brandstraat gezeten ,van 1937 tot 1940,haar naam is johanna alida de visser,misschien dat iemand nog een klassefoto van de school uit die tijd heeft,zo er erg blij mee zijn.

 86. Graag zou ik weten hoe het is met mijn schoolvriendin Lies van Eenbergen,wij zaten samen op de Baartz van hallschool in de Koningsveldestraat in de jaren1960.Haar ouders hadden een slagerij in de Ribeslaan inSchiebroek.Later is zij getrouwd en ik dacht richting het Westland gaan wonen,haar man was tuinder of zoiets groetjes Tineke Kruger

 87. Oproep herinneringen doktershuis Brielselaan.

  Op de hoek van de Brielselaan en de Hellevoetstraat stond tot een aantal jaren geleden een bijzonder huis, ook bekend als een huis waar huisartsen gevestigd waren, dus ook wel doktershuis genoemd. Wie weet iets over dit gebouw te vertellen of heeft herinneringen aan dit doktershuis?
  Wij zijn geïnteresseerd in uw verhaal en gaan een documentaire maken over dit stukje Charlois, dat voorheen aan de Dordtsestraatweg lag. In augustus dit jaar willen we de documentaire in de open lucht vertonen op het Balkon aan de Maashaven.

  Reacties graag mailen naar gertjacob@hotmail.com
  Gert Jacob de Graaf en Sander Hazevoet (Charlois aan het Water)

  • Hoi Gert Jacob,
   Wat ik weet uit mijn jeugdjaren, dat boven aan de “hol”
   dat is de Hellevoetstraat, het bedoelde huis toe behoorde aan Dokter Meijboom. Ben er met moeder geweest voor eerste hulp mer jaap in mijn vinger. Ging wel moeilijk, daar onze eigen dokter geen spreekuur had die dag, maar toch geholpen.
   Succes met de documentaire.

 88. Hallo mijn naam is Carolina de Jong en ik zoek een foto van de kleuterschool de Veilige Haven in de Oranjeboomstraat Rotterdam
  Ik zat er op in de jaren 1950/1952??.
  Kan iemand mij daar aan helpen BVD

 89. Goedenmorgen,

  Ik ben op zoek naar het auto(bedrijf/garage) van Dirk van loon, ook wel dick genoemd. Dit zou zich in rotterdam in de jaren 50/ 60/70 geweest moeten zijn. Weet iemand hoe zijn bedrijf heetten of dat het nog bestaat?

  Groetjes

 90. Op zoek naar schilderij van sergeant majoor der mariniers

  Machiel van der Draaij

  Een Statieportret in uniform.

  Wie weet waar het is gebleven, wil er graag een foto van maken
  Want het was mijn overgrootvader

 91. Ben op zoek naar Ivonne (Lodder) Eind jaren 60 begin jaren 70 was ik bevriend met haar en haar toenmalige man Alex van Duijn. Alex verongelukte met de motorfiets aan de Waalhaven en liet Ivonne en haar baby achter. Zij trouwden begin jaren 70 en gingen toen in de Afrikaanderbuurt wonen. Na de dood van Alex is Ivonne verhuisd naar de Huismanstraat. Voor hun trouwen woonden beiden in de Rollostraat in de Wielewaal Met Alex heb ik enige jaren op school gezeten in de stad in de Oostervantstraat. Half jaren 70 ben ik Ivonne uit het oog verloren maar met het plaatsen van dit verhaal hoop ik weer in contact met haar te kunnen komen.
  Hoop dus dat mensen die dit lezen mij op een of andere wijze verder kunnen helpen.

  • Hallo Meneer Brandwijk.
   Mijn vader ( Theo Coenders ) en moeder gingen in die tijd ook om met Alex van Duijn. Volgens mijn moeder heet Yvonne niet Lodder maar Dodde van haar meisjesnaam, ook dacht ze dat yvonne later verhuisd is naar Zevenkamp, misschien dat dit je zoektocht makkelijker maakt. aan mijn vader kunnen wij het helaas ook niet meer vragen die is in 1983 overleden.

   Met vriendelijk groet
   Ghislaine

 92. Ik had het laatst met mijn moeder over haar jeugd (mijn moeder is 71 jaar). Ze vertelde dat ze de eerste 2 jaar van haar leven, mijn moeder is 30-12-1945 geboren, in de Margriet barakken verbleef. Deze was gevestigd aan de Schulpweg. het hoorde bij het Zuiderziekenhuis. Dit is de info die mijn moeder heeft. Nu is mijn vraag, wie kent de Margriet barakken? ik kan er niets over vinden op internet. Ik vind het heel vreemd dat mijn moeder daar 2 jaar opgenomen is geweest. Was dat destijds normaal?

  • Hallo Karin ik ben Ton en heb in de zuidhoek gewoond en mijn vader had een volkstuin in die buurt en fietste er wekelijks langs en ik weet niet beter als dat het voor TBC patiënten was want je mocht er niet zomaar naar binnen

  • De Margriet
   ook ik ben daar geweest in 1949
   een aantal weken als 6 jarige
   het was niet voor tbc
   ze waren er erg lief
   heb er goede herinneringen aan
   Marianne.

 93. Ik zoek mensen, die mij nog kunnen helpen om de namen van personen te vinden van foto’s die ik heb van de Korfbal Vereniging Spangen. Deze vereniging is in 1925 opgericht en in 1974 opgegaan in HARGA. Veel van deze foto’s heb ik geplaatst op mijn website.
  In 2 oproepjes in 2009 in de Oud Rotterdammer heb ik al behoorlijk wat informatie hierover gekregen, maar de meeste van mijn informanten zijn helaas al overleden.
  Dit is het webadres, waar ik over KV Spangen schrijf en de nodige foto’s heb geplaatst: http://www.benburger.nl/kvs%20hoofdmenu.htm

 94. Ben op zoek naar een foto van een ijscoman volgens mij heette hij Gijs en was een vriend van mijn oma Baas zal rond 1970 zijn geweest ze woonde in de justin van effenstraat daarna ridderspoorstraat

 95. Ik wil in het voorjaar meedoen met een vintage toertocht op een Raleigh of een Flandia fiets, wie heeft er voor mij een wielershirt met de opdruk Raleigh of Flandria

  • Heer van Gog,
   Ik heb een wielershirt uit die tijd met opdruk Raleigh beschikbaar voor de toertocht, maar het is niet zo’n grote maat.
   Op te halen in Schiebroek.
   D.Steenstra

 96. Ik zoek Annie v Gent geboren in Rotterdam ongeveer 1942 woonde inwijding de wielewaal lijkt mij heel leuk met vriendelijke groet van Bastiaan

 97. In de jaren 60 werkte ik op zaterdag als schooljongen bij de CO-OP en bracht ik boodschappen thuis. Dat gebeurde met een volksagenbusje, dat altijd geparkeerd stond op de Schiekade, vlakbij het hoofdkantoor van de CO-OP. De chauffeur heette Rinus Laban en hij woonde aan het begin van de Beneden Oostzeedijk vier hoog..Ik zou graag de man nog eens willen ontmoeten, als dat kan.

  • Mijn vader werkte daar .
   Deze Rinus Laban bracht ons ieder jaar met het busje naar ons vakantie adres
   maar hebben nooit meer iets gehoord van Rinus

 98. Beste Rotterdammers (en omliggende plaatsen)
  Door ziekte ben ik aan huis gebonden en na een maand of 7 me dag door te brengen met lezen en puzzelen is mijn vraag: is er iemand die op een vergeten plekje nog postzegels (van Nederland en de rest van de wereld heb liggen) waar ik me dag weer mee kan vullen. Ik spaar al postzegels vanaf me 5 de jaar dus als u nog wat voor me heb heel graag.
  Bij voorbaat hartelijk bedankt.

 99. Goedendag, Mijn vader heeft de bombardementen mee gemaakt in Rotterdam, hij was een jonge jongen en gelegerd om de brug te bewaken in de oorlog . Nu leeft mijn vader niet meer maar ik weet wel wel dat we als gezin elk jaar een kaart kregen van de fam. Schoenmaker uit Rotterdam. Ik ben benieuwd kent u of weet u verhalen van deze fam. die in contact had met Albert Peters of te wel Ab peters uit Apeldoorn? Ik hoop van u te horen als dat zo is.

  • Goedenavond Connie, ik heb een boek dat heet De helden van Rotterdam geschreven door Wim Hornman. Het gaat over de verdediging van de bruggen door mariniers en andere militairen tijdens de eerste oorlogsdagen. Misschien herken je hierin je vaders belevenissen? Ik geef het je graag.

 100. Ik ben een enorme muziekliefhebber.Ben zelf opgegroeid in en met de muziek van de jaren 60 en begin 70.
  Ik verzamel vooral singletjes van alle populaire bands en zangers uit deze periode.Bij een verhuizing enkele jaren geleden is een gedeelte van mijn singletjes zoek geraakt.Sindsdien ben ik druk bezig mijn verzameling weer aan te vullen.
  Ik weet,dat veel van mijn leeftijdsgenoten nog wel ergens een doos met oude platen in de kast hebben staan waar ze niets meer mee doen.
  Misschien kunt u mij daar een plezier mee doen.Uiteraard tegen een vergoeding.
  Heeft u iets,bel mij dan gerust : 010-2232931.
  Mailen is uiteraard ook prima.
  Ik hoor graag van u.
  Met vriendelijke groeten,
  Chris van Mourik.

 101. Kan iemand mij aan de naam helpen van de koffieshop, die in de jaren ’70 onder bij Zuidplein was?
  Alvast hartelijk dank voor de moeite.

 102. Ik ben op zoek naar iemand die mij meer kan vertellen over gerrit mulder waarschijnlijk wonende toendertijd aan/of omgeving nieuwe binnenweg overleden omstreeks 1971

 103. Hallo, ik ben op zoek naar mensen die Dick van Loon (geb. Op 23 november 1933 ) gekend hebben. Hij had in rotterdam (of onstreken) een autogarage.

 104. Goedenmiddag, ik ben opzoek naar oude fotos of krantenberichten over groentezaak ” de concurrent” aan de bloemfontein nummer 12. Is er iemand die hier nog iets van heeft?

 105. Hallo Rotterdammers,mijn oproep is als volgt.In de Meidagen van 1940 ,zo tussen 15-18 Mei is er een Bekendmaking gedrukt van de overgave van R,dam in R,dam Noord met behulp van agenten van Bureau Bergsingel. Nu is mijn vraag Kan iemand zich nog herinneren “bij welke drukkerij dat geweest is ? Mijn vader had toen een drukkerij in de Willebrordusstraat,dus eigenlijk om de hoek van Politiebureau Bergsingel,waar deze bekendmaking is geschreven door Burgemeester Oud.

 106. Ben opzoek naar speldjes die je vroeger kreeg bij boodschappen enz. Heeft u ze nog op zolder liggen en doet u er niks meer mee? Zou ze graag van u overnemen.

 107. Mijn naam is Alie C.van Dongen
  ik woonde tot mijn 10e jaar in de Poolsestraat 29c in Rotterdam West.
  Ik had daar een speelvriendje Ronnie/Ronald Alblas. Zijn moeder heette Riet en zijn Vader Jan dacht ik en ook nog een broer Ger dacht ik Zijn vader was glazenwasser. Op mijn 10e jaar zijn wij naar den Haag verhuisd.
  Het was een heel leuke kindertijd en rijdt ook nog wel eens door die Poolsestraat. Ik den zo vaak: hoe zou het toch zijn met Ron Alblas. Ik ben 71 jaar en ik denk hij zal ook ongeveer zo oud zijn. Ik dacht dat hij later verhuisd zou zijn naar Spijkernisse Wie weet er iets over hem?Ik heb geen dubbele agenda hoor, al jaren alleen maar benieuwd. Ik waag nog een kans.
  Hartelijk dank voor de eventuele moeite.

  • Als je herinneringen wilt ophalen aan de wijk Oud Mathenesse (De Put), dan wil ik je vertellen dat ik een boek over deze wijk heb geschreven, vanaf de bouw in 1930 (Rijksseruminrichting) t/m de grote veranderingen rond 1965 (kerken en scholen verdwenen toen). In de jaren 50 kende Oud Mathenesse in totaal 9 lagere scholen, dus het was een zeer kinderrijke wijk.
   Ik heb het boek (108 blz.) geschreven met ca. 250 foto’s (merendeels uit particuliere collecties), omdat er nog geen boeken waren van de wijk. Het boek is bij mij te bestellen voor € 29,50, inclusief verzendkosten (visser.smit@planet.nl).

 108. Ik heb een oud schilderij van mijn ouders geeefd, voorstellende een stilleven met klaprozen.
  achterop staat een stempel met “Fa. A. Berg, Oude Binnenweg 144, Rotterdam”.
  weet iemand of dit destijds een kunstwinkel was of dat er een schilder woonde?

 109. Museumwoning Tuindorp Vreewijk.

  Aan de Lede 40 in Rotterdam-zuid vindt u de Museumwoning Tuindorp Vreewijk.
  In deze woning heeft de tijd sinds de oplevering stil gestaan.
  De indeling van de woning, als ook de voorzieningen daarbinnen, zijn nog hetzelfde als in 1918 het geval was.
  De voormalige bewoner van het huis heeft aan geen enkele renovatie meegedaan.

  Dat maakt deze woning uniek voor de wijk is.

  http://www.museumvreewijk.nl

  https://www.facebook.com/Museumwoning

 110. Hoi, ik ben Jetty van der Gaag en ben op zoek naar mijn buurmeisje Cockie Sanders. We woonden in de Strobloemstraat in Schiebroek, vanaf 1954. In 1966 ben ik naar Zwitserland verhuisd en heb haar sindsdien nooit meer gezien . Ze had een broertje Angelo, geboren in 1962. Wie kan mij iets over Cockie vertellen. Hartelijk dank

  • hoi, ik ben wiesje homs, en woonde in de chrijsantstraat. jij zat bij mij op de adrianaschool. ik woon nu in den helder. laat wat van je horen. van cock sanders weet ik niks. misschien via schoolbank kijken.

 111. Hallo , ik ben op zoek naar alle gegevens foto’s , verhalen enz. betreffende het Moederhuis wat vroeger stond op de Oostmaaslaan 70 in Rotterdam.

  • Hallo anneke ook ik ben daar op zoek naar ben er zelfs geboren. Helaas kan je niks vinden op internet.Het was destijds van het leger des heils.Heb enige weken kontakt daarmee opgenomen honderden foto,s hebben ze ervan maar dat geven ze dus niet vrij discreet noemen ze dat.Kreeg bij godsgratie 1foto dat de eerste steen werd gelegd van het moederhuis en 1 prentkaart waar het huis opstaat wat later een verzorginghuis werd Mvg Hanna.

  • Beste Anneke,

   ook ik ben op zoek naar informatie betreffende dit huis, en vroeg me af of je al wat kennis hebt opgedaan betreffende deze instantie?

   Vriendelijke groet,

   Iris

 112. Hallo allemaal

  Ik ben op zoek naar foto’s enz. uit de jaren 50 mijn moeder zong in een amateurbandje ( de Tahiti Stars ) en traden af en toe op.
  Ze hebben ook een keer opgetreden in de Blauwe Zaal aan de Meent Hoek Rode zand te Rotterdam. Vaak zong Cock van de Palm ook een nummer tijdens hun optreden. Helaas zijn er geen foto’s van. Wellicht heeft iemand ooit van hun gehoord ? Mijn moeder heet Tonia Willemse

 113. Ik zoek foto’s die zijn gemaakt door Salomon de WOLF (Foto-atelier WOLF, hij tekende rechtsonder vaak met “Wolf”), tussen 1933 en 1940 op de Nwe. BINNENWEG, ROCHUSSENSTRAAT of het laatste adres De MEENT (1940). Of foto’s waar de winkel / het Foto atelier op staat. Zij zijn na het bombardement uit Rotterdam vertrokken en daarna in Bilthoven nogmaals alles kwijtgeraakt nadat de Duitsers meneer de Wolf hadden omgebracht in 1945…

 114. wie kent het oiude noorden van rotterdam
  ik ben er opgegroeid en alles wat lees ,van rotterdam maar het gaat niet over
  rotterdam noord het likt wel of dat OF DAT DEEL NIET HEEFT BESTAAN
  ER VIEL BEST WEL WAT TE BELEVEN
  DE GROETTE VAN BERT LANGEVELD

  • Bert de laatste weken staat er haast elke dag een foto van het oude Noorden op de Rotterdam in beeld website beheerder Aad vd struys. Zoek het eens op.

  • Beste Bert,

   Ik heb tot 1967 op de Noordsingel gewoond in Rotterdam. Min Vader had daar de Eerste Rotterdamsche Autogarage die gelegen was tussen de Jacob Catsstraat en de Burgemeester Roosstraat en tegenover de Teilingerstraat. De overkant van de singel was te bereiken via het bekende houten bruggetje!

   Ik kan me alles uit die buurt nog heel goed herinneren. Als je wilt kan ik met foto’s bij je langs komen want ik ben sedert 1 jaar met Pensioen.
   Je hoeft daar niks voor te betalen, alleen een glaasje fris is welkom!

   Je reactie kan naar:

   Anneke Smits,
   Spoorstraat 17, 4811 BD BREDA.
   Telefoon: 076-5225471,
   E-mail: smitsbelgie@gmail.com

 115. Ik ben op zoek naar informatie en foto’s van Annie Foort, zangeres uit de periode 1891-1930. Zij kwam uit een Rotterdamse familie.
  Annie Foort werd geboren in 1873 en overleed in 1941.
  De informatie en foto’s zullen worden gebruikt voor een biografie van Annie Foort in het blad De Weergever.
  tel.06-81170228.

 116. De werkgroep BOS (Bewonersorganisatie Scheepvaartkwartier) doet onderzoek naar de Tweede Wereldoorlog. Wij weten dat er een dikke hoge muur om de gehele wijk heeft gestaan die in 1943 hermetisch werd gesloten op een doorgang na in de Scheepstimmermanslaan. Wij zijn op zoek naar verhalen van mensen die herinneringen hebben aan die muur, of die in hun familie archief daarvan foto’s hebben. Wij willen graag meer informatie verzamelen en daarom vragen wij u om te reageren. Wij zijn u daarvoor bij voorbaat erg dankbaar.

  • Lijkt me sterk, dat er een muur zou hebben gestaan. Nog nooit van gehoord. Mijn familie heeft oorlog van dichtbij meegemaakt. Ook opgepakt in november 1944. Er zijn toen 52.000 mannen afgevoerd. Er werden toen hele delen afgezet door bruggen open te zetten. Dus een muur ???

   • Beste Piet?,
    Er stond een muur , ook voor de kerk Westzeedijk; G.J.de Jonghweg, tunnelingang tankvallen, een bunker, en alles wat die moffen kunnen bedenken.
    Groeten.
    Piet Byrman, 88 jaar

  • Beste Elly,
   Als je foto,s, luchtopnames en tekeningen van het duitse plan Citadel wil hebben, stuur een bericht.
   Piet Byrman

  • Beste Elly,
   Er stond een muur in de v.Vollenhovenstraat, Scheepstimmermanlaan, Westzeedijk, G.J.de Jonghweg , de Tunneltraverse en in de Maastunnel..
   Tankgrachten, munitiebunker, telecommunicatie bunker, prikkeldraadversperringen, luchtafweergeschut , enz.
   Piet Byrman

 117. Op zoek naar bekenden van Cobie Bevaart
  Ik ben op zoek naar mensen die mijn moeder Cobie Bevaart hebben gekend. Ze woonde op de volgende adressen:
  6 april 1965 Oranjeboomstraat 54A Rotterdam
  11 augustus 1965 Hofstedestraat 6A Rotterdam
  22 november 1965 Aleidisstraat 38A Rotterdam

  Ik wil graag in contact komen met collega’s, vrienden, buren iedereen die haar heeft gekend en meer kan vertellen over haar leven in Rotterdam.

  Groet,

  André

 118. In 1967 werd een jachtje van 12 meter te water gelaten gebouwd door leerlingen van de Nicolaas Witsenschool in de Oranjeboomstraat , ik ben op zoek naar foto’s en verhalen van de bouw en is er iemand die weet waar het jacht gebleven is en wie de oorspronkelijke eigenaar was?
  de naam die ik heb kunnen vinden was “Robert D.” wieowie?

  • Beste Piet?,
   Er stond een muur , ook voor de kerk Westzeedijk; G.J.de Jonghweg, tunnelingang tankvallen, een bunker, en alles wat die moffen kunnen bedenken.
   Groeten.
   Piet Byrman, 88 jaar

  • Aad,
   Op Schoolbank kan je foto’s vinden over die school, er staat ook een foto van een boot. Ik ben op deze school leraar geweest van 1976 tot 1983, en heb ook veel namen van leraren geplaatst.
   Succes,
   Piet Byrman, 88 jaar

 119. Mijn zwager Wim van Doorenmalen, geboren 24 november 1927 werd op 11 november 1944 bij de razzia van Rotterdam gedeporteerd naar Duitsland. Hij is op zoek naar lotgenoten(of nabestaanden daarvan) allen uit het Zwaanhals afkomstig t.w. Leen, Henk en Gerrit (van) Ballegooijen, de heren Verklaveren en Biemans.

 120. Ik zoek voor mijn dochter foto s en evt verdere informatie over haar opa dhr koos van snek .deze had een constructiebedrijf in de gaffelstraat tot ongeveer 1980 onder de naam awis? Later is dhr van snek naar goes verhuisd.tot haar 12e heeft ze contact met haar opa gehad daarna door familieomstandigheden niet meer.haar opa is voor haar heel belangrijk geweest maar heeft niets tastbaars meer van hem.

 121. Op 17 mei 2017 zal er in Theater Zuidplein een theaterstuk gespeeld worden over het Brabantse Dorp (het nooddorp dat stond op de plek waar nu o.a. winkelcentrum Zuidplein staat). Het stuk wordt gebaseerd op persoonlijke verhalen over het dorp. Er is al veel materiaal, maar we zijn op zoek naar nog meer pareltjes.
  Uw bijdrage kunt u mailen naar brabantsedorp@gmail.com

 122. In mijn jeugd was ik bij de padvinderij in Delfshaven. Wie kan mij helpen aan verdere informatie over Groep 22 ??? Theofilus in de Nassaustraat ? Ik zat in bak grijs.

  • In mijn jeugd was ik bij de padvinderij in Delfshaven. Wie kan mij helpen aan verdere informatie over Groep 22 ??? Theofilus in de Nassaustraat ? Ik zat in bak grijs.

   • Beste Willem,
    Zelf ben ik voor mijn broer ook op zoek naar de padvinderij waar hij na de oorlog in Delfshaven op heeft gezeten. Destijds waren er in Delfshaven zeeverkenners. Daar zat mijn broer niet bij. Zijn padvinderij zat in het ‘zakkendragershuisje’ aldaar. Tijdens welke periode zat U op de padvinderij?
    Groeten, Hans Eijkenbroek

  • Ik ken wel de zeeverkenners aan de Voorhaven vlakbij de ophaalbrug bij de kerk. Dat was groep 30 de groep was opgedeeld in een bak maar die hadden geen kleur maar een naam b.v. De IJsvogels etc. Ik beng daar rond 1950 een paar jaar lid geweest. Mocht je meer info willen kan ik deze wel mailen.

 123. In de Nicolaas Witsenschool werd eind 1967 een jacht te water gelaten dat gebouwd was door de leerlingen , is er iemand die nog meer informatie heeft over dit jacht? bv waar hij uiteindelijk terecht gekomen is ?

 124. Voor een fotoproject zoekt fotograaf Leon Schröder naar 75 plussers!
  Fotoproject ‘Naked Rotterdam’ is een eerbetoon aan fotograaf Greg Friedler die vorig jaar zelfmoord pleegde. Friedler heeft 4 fotoboeken uitgegeven in zijn ‘Naked’ serie, telkens met portretten van mensen uit een wereldstad als middelpunt. Leon maakt nu een 5e versie waarin Rotterdammers centraal staan.
  In de boeken van Friedler worden portretten van doorsnee mensen getoond. Elk persoon zowel gekleed als ongekleed gefotografeerd. Het is ontstaan uit de fascinatie van Friedler voor de identiteit van mensen, het verhaal achter de publieke en de privépersoon. De beelden zijn anoniem en de kijker leest alleen de leeftijd en het beroep van de geportretteerden. Leon gaat de beelden aanvullen met een korte motivatie van de deelnemers.
  Inmiddels zijn er ruim 140 Rotterdammers gefotografeerd. Het streven is om 200 Rotterdammers voor de camera te krijgen. Leon Schröder hoopt nog een aantal 75-plussers en niet-blanke Rotterdammers te kunnen motiveren om mee te doen. Er zal tot eind december gefotografeerd worden.
  Als u interesse heeft, wil inschrijven of meer informatie wil: bel met Leon 0641773828 of Marieke 0614220037. Alle info staat ook op de website http://www.nakedrotterdam.nl

 125. Beste Rotterdammers wie weet iets over het caberet en muziek gezelschap de pioniers . We traden ook op, het was best een groot gezelschap mijn broer Koos Klaverdijk speelde gitaar en ik ook. Ik hoop op reacties. Ria Klaverdijk.

     • Ik heb daar om de hoek gewoond, dat was de RMI , later een lampezaak ingekomen de buren waren de fam. Van Dam en de andere buren in de adriaan van doeslaan waren fam. Van de Ven

     • Ja die ken ik ook van uit mijn jeugd .mijn Tante ,Tante Mien was filiaalhoudster ook mijn grootouders woonde er.elke zondag ging ik met mijn ouders daar naar toe, ook in de oorlog.mijn vader is een zus van Tante Mien

 126. Ik ben op zoek naar een of meer kwalitatief goede foto’s van Rinus (Rienus, Marinus) de Wilde (komiek, zanger, buikspreker, clown, platenartiest uit Rotterdam, periode 1895-1946). Deze worden gebruikt voor een biografie van Rinus de Wilde die in “De Weergever” zal verschijnen. tel.06-81170228

 127. Goeden dag,
  Ik ben op zoek naar mijn oud leraar W.Johannes geboren in Indonisie. Heeft gewerkt op Curacao in de jaren 60 als onderwijzer op de Oranjeschool. Heeft een zoon genaamd Jeffrey. Gaarne een reactie.

 128. Corrie Stuifzand-Mekes

  Zijn er nog mensen die met frans Stuifzand gewerkt hebben of gevoetbalt bijVND .Misschien hebben jullie nog fotos van hem.
  Frans is helaas in januari dit jaar overleden en we willen graag van die tijden van het werk of het voerballennog meer herrineringen hebben.

  • Met deze oproep wil ik vragen of er mensen zijn die ooit met Frans Stuifzand (1950) hebben gewerkt of gevoetbald hebben bij VND .Misschien hebben deze mensen nog fotos van hem.Frans is helaas in januari 2016 overleden en wij zouden graag meer fotos willen hebben van hem.

   Bvd corrie

  • Volgens mij was dat mijnheer van de Velde. Een zoon van hem is met mijn tante Jopie getrouwd. Hij had 3 kinderen: Tom, Yvonne en Evert. Die laatste naam ben ik niet helemaal zeker van.

 129. Mijn opa en oma woonden in de “Endert-stichting” op de Heijplaat. Mijn opa werkte bij de RDM en heette Leendert de Ruiter, mijn oma heette Johanna Pennings. Mijn moeder, Dieuwerke, is ook op Heijplaat opgegroeid. Ik heb hele goede herinneringen aan de “Endert-stichting”, waar ik als klein meisje regelmatig kwam. Vooral de grote “badkamer” vond ik altijd heel interessant en de werkplaats ook! Zijn er mensen die mijn oma en opa of mijn moeder misschien gekend hebben? Of zelf ook leuke herinneringen aan de “Endert-stichting” hebben? Ik hoor graag van u!

  • Ik weet niet wat voor vak jou opa heeft gehad.
   Maar ik heb een Leendert de Ruiter gekent als kotteraar in de machinefabriek,op het einde van zijn werkzaam verleden ook nog voorman geweest.

 130. Bert Smit,
  Ik ben op zoek naar jou. We hebben samen in Oirschot in dienst gelegen.Je woonde toen op de Ommoordsestraat 47a Rotterdam Wiel Peeters uit Limburg.

 131. Ik ben op zoek naar muurschildering van De Graafstroom Zuivelfabriek.Het schijnt ergens in Charlois nog aanwezig te zijn.
  Wie kan mij helpen?

 132. Ik ben op zoek naar informatie over kindertehuis Juliana. Dit kindertehuis zat aan de Avenue Concordia. Rond 1971/1972 verbleef ik hier met mijn broer en zus.
  Is er misschien iemand die mij meer over dit kindertehuis kan vertellen? Van wanneer tot wanneer dat kindertehuis er was bijvoorbeeld. Alle informatie is welkom.

 133. Ik ben op zoek naar RIA VIJFVINKEL. Ze woonde eind jaren zestig op katendrechtse lagendijk nr 400, vlakbij kruising dorpsweg in Rotterdam. Ze was destijds verpleegster in het Ikazia ziekenhuis. Ze had ook nog een zus Hannie. Reageer of mail naar robdut2000@yahoo.com

 134. Ik ben op zoek naar Jan Nieuwkerk of Jan van Geel; hij is in 1942
  geboren in Rotterdam-Oud Zuid.

  Wie oh wie heeft informatie.

 135. Hallo

  Is er iemand die mij iets kan vertellen over Gerard(us) van Schaik. Hij was politieagent of bij de recherche in Rotterdam. Hij woonde in de bloemenbuurt. Volgens mij kwam hij uit Indonesie en is na de oorlog verhuist naar Zeeland. Daar heeft hij de waternoodsramp meegemaakt.

  Hoor het graag

  Miny

  • Ook toevallig ben op zoek naar een Indonesische politie agent die in 1946 veel bij mijn Oma Deutekom langs kwam in crooswijk helaas weet ik geen naam

 136. Klas 6 (1967/1968) van St. Lucia lagere school, Aert van Nesstraat, Rotterdam zoekt voor haar reünie op 12 november 2016 nog de volgende mensen:
  Linda Martins, Hedwig Gilles, Astrid Diercks en Miriam Vervat.
  Wie kan ons verder helpen met zoeken?

 137. Ik ben op zoek naar foto’s of ander beeldmateriaal over
  Juwelier Merkes.
  Juwelier Merkes zat voor de oorlog in de Kipstraat.
  Na het bombardement is de winkel verhuisd naar de Nieuwe-
  binnenweg 75. ( Later op nummer 66 – 68 ).
  De winkel heeft daar van 1940 tm 1970 gezeten.
  Ook andere informatie is welkom!

  Alvast bedankt
  Met vriendelijke groet ,

  Jeroen van den Berg

 138. Mijn moeder Nel Maliepaard en haar broers en zussen zijn eind van de oorlog uit huis geplaatst, omdat er te weinig eten was. Inmiddels weet ik dat mijn moeder in Moordrecht is geweest en enkele broers en een zus ook.
  Weet iemand hoe ik meer te weten kan komen over deze kinderuitzending vanuit Rotterdam?

  Bep Kastelijns-Neuteboom

  • Er zijn diverse boeken verschenen over de uitzending van kinderen naar elders in en na de oorlog.
   Zoals “Naar de boeren!”

 139. Ik ben al ruim 50 jaar op zoek naar Jan Nieuwkerk (jan van Geel)
  Hij is in 1942 geboren in rotterdam-zuid en hij had een oudere zuster Nel en een jonger zusje tiny of tienneke.
  Hij heeft van 1959 t/m 1960 in Nieuw Guinea (Biak) bij de marine gezeten.

  • Volgens mij wil Jan van Geel (Nieuwkerk)niet gevonden worden.Volgens schoolbank.nl is hij na het overlijden van zijn vrouw in 1999 in de vut gegaan en in 2003 geemigreerd naar Canada. Maar canada is erg groot.
   Hij heeft als kapitein gevaren na de hogere zeevaartschool rotterdam. Verder kan ik niets meer achterhalen.

 140. Reunie

  Ik zou graag willen weten of er belangstelling is voor een reunie van oud bewoners van de van Heusdestraat.Dan gaat het voornamelijk om het deel tussen Hooidrift en Gerrit Jan Mulderstraat en van de laatste genoemde een klein deel.De periode is de jaren 50/60/70
  Ik hoop op reacties !

  • Hallo Wim,
   Mijn naam is Sonja de Jong en in 1946 geboren,
   Wij woonden op nr 10 in het andere gedeelte van de van Heusdestraat. Ik had dit wel heel leuk gevonden, ik woon nu in Spanje maar had daar graag voor overgekomen, wij hadden bijna geen kontact met het andere gedeelte van de straat,
   Vriendelijke Groet
   Sonja

 141. Onderwijzer met grote belangstelling voor 1940-1945 zoekt allerhande documenten zoals krantjes, bonnen, persoonsbewijzen, distributiestamkaarten enz.
  Alles is welkom!

  • boekje Our Mothers War bij Bol.com.
   Geschreven door Mel Fiske en gaat over Rotterdamse moeder en dochter in het verzet.
   Apolonia was mijn tante .

 142. noorse dominee wo2
  Iemand die in WO2 op het Noordplein in een cafe werkte schreef het volgende op een advertentie.
  “De problemen bij de fondsen “tijd” steken en wij schrokken daar zo welke ondergrondse organisatie dominee Salvesen aangesloten. Het mes bleef in de….”
  Gaarne kom ik in contact met de schrijver, omdat al heel lang op zoek ben bij welke organisatie Salvesen aangesloten was.
  Mocht U iets “van horen zeggen” hebben gehoord dan graag bericht.
  Piet Byrman

 143. Mijn naam is Alie van Dongen: ik woonde voeger vanaf 1945 in de Poolsestraat 29 C in Rotterdam West. Daar speelde ik altijd met Ronny (Ronald) Alblas. Zij woonden boven ons .Zijn vader was glazenwasser, zijn moeder heette Riet en zijn oudere broer Ger.
  Ik had alleen maar hem als speelvriendje en zou zo graag weten hoe het met is gegaan in het leven..Later zouden zij verhuisd zijn naar Spijkenisse. Ik ging op mijn 10e jaar naar den Haag. Ik heb zulke goede en warme herinneringen aan de Poolsestraat, zodat ik er nog regelmartig eens doorheen rijd.. Ronald, als jij dit leest en herkent, zou jij dan nog eens contact met mij willen opnemen?ik ben inmiddels 71 jaar: ik denk jij ook zo ongeveer.
  Ik ben dit al jaren van plan. en lijkt mij leuk om elkaar nog eens te zien. Geen andere bedoelingen hoor. Ik denk alleen heel veel aan die tijd en dus ook aan jou. Herkent iemand anders dit, ik hoor het graag. Vriendelijke groet, Alie C. van Dongen

 144. Op zolder vond ik een doos met 8mm films. Hierop bleken veel beelden te staan van Rotterdam in de jaren dertig. Een deel heb ik op mijn YouTube kanaal gezet. Zoek onder r. Groeneveld. Ook heb ik door mij in de jaren zeventig en tachtig gemaakte films geplaatst.
  Veel kijkplezier.

  Roald Groeneveld
  catzeiler@ziggo.nl

 145. Voor het maken van een documentaire zoek ik gegevens en foto’s van de oude St Jobshaven en NV Blauwhoedenveen. Deze graag te leen , of ik maak er een kopie van.

 146. Voor familie archief zoek ik gegevens van een familielid die gewerkt heeft bij de scheepswerf ”Fijenoord”.
  Jan de Zanger, was in 1925/26 50 jaar in dienst, op 28 mei 1901 werd hij benoemd tot opzichter op de afd. bankwerkerij.
  vriendelijk groet, Wout

 147. Dienstmakkers
  Samen met mijn dienstmaat, Jan Verleisdonk, ben ik op zoek naar de rest van onze onze dienstmakkers van de lichting 74/1 die gelegerd waren te Grave in de generaal de Bons kazerne.
  Wij waren de Bravo batterij en het geheel maakte deel uit van de 12e afd. veld artillerie.
  we willen t.z.t een reünie organiseren.
  reacties naar Ger van Galen: 0626899296 email: Gerardus.van.galen@telenet.be

  • kijk even op facebook bij dienstmakkers.nl dit is een besloten groep ,daar moet je lid van worden maar daar kan je veel info ophalen.

   groetjes joop cauwelaers.

 148. Voor onze moeder zijn wij op zoek naar oude edities van de ‘Oud-Rotterdammer’ krantjes. We zijn pas recentelijk bekend geworden met deze krant en we zouden haar graag eerdere edities willen geven. Ze komt helemaal ‘los’ bij het lezen van de krantjes… Ze woont inmiddels al jaren in Brabant maar is en blijft een Rotterdamse in hart en nieren.
  Heeft u nog oude edities liggen, laat het me aub weten, dan kom ik ze ophalen.

  • Beste Anita,

   Ik heb bijna alle edities nog vanaf het begin. Wilde ze gaan opruimen want mijn man begrijpt niet wat ik er mee moet doen. Dit zou een mooie oplossing zijn. Komen ze toch nog goed terecht.

  • Beste Anita,

   Ik heb bijna alle edities vanaf het begin liggen. Was van plan om ze op te ruimen. Zo komen ze toch nog goed van pas.
   Vriendelijke groet

    • Hallo Anita,

     Heb je bericht gelezen. Ik zal ze allemaal netjes bundelen op jaargang. Mijn tel.nr. 078 6765020 of 06 23022553.
     Ik hoor graag van je.
     Groetjes Bep Brans

 149. Wie weet of er foto,s zijn van een Muziek concours te Rotterdam van 31 mei t/m 1 juni 1914, ja de datum is goed.
  Mijn vader stond er met een tent, ik heb een bedankbrief van G vd Pols, secr. uitvoerend Comité.
  Arbeiders Muziekvereniging TOT STEUN IN DEN STRIJD Rotterdam.
  er staat ook een adres op, Carnisselaan 7B.
  Bij voorbaat mijn dank voor het lezen.
  met vriendelijke groeten van Ben.

 150. Beste familie van riet patberg,Rotterdamse riet.
  Ik heb nog leuke filmbeelden van riet en wim op de camping met mijn ouders in Numansdorp en op wintervakantie in Paderborn .
  Groeten Henny weldering de vos
  J.weldering@kpnplanet.nl

 151. Heeft iemand een foto van of herinnering aan het schilderij dat – bij het binnenkomen rechts – hing in de hal van het Zuidervolkshuis aan de Brink in Rotterdam- Zuid? Het was ongeveer 1930 dat het – weliswaar nog onderhuids, – mijn kijk op kunst veranderd heeft – het was een sublieme historische ervaring. Wij zouden het nu expressionistisch noemen .Het was een portret.

 152. Houdt u ook zo van zingen?

  En bent u 55-plus?

  Het HELGA-koor kan nog nieuwe leden plaatsen!

  Wij zijn een gezellige groep en zingen twee- en driestemmig.
  Ons repertoire is zeer afwisselend en bestaat onder andere uit:
  – Kerst- en Paasmuziek
  – Klassieke stukjes
  – Liedjes van vroeger

  We repeteren op maandag van 12.00 tot 14.00 uur in Helga, Hendrik Staetsweg 15, 3067 VM Rotterdam.
  Kosten voor u: twee euro, dit is inclusief koffie of thee.

  Kom gerust eens langs om vrijblijvend kennis te maken!
  Nadere inlichtingen kunt u ook vragen via w.k.zeeman@kpnmail.nl of tel. 0104255499

 153. Ik ben op zoek naar familieleden van mijn vader, Leo Schipper.
  Het betreft zijn broers/zussen Wil, Anna, Joop, Frans, Arie en Andries. Zij zijn kinderen van Marinus Schipper en Mien Visee die
  gewoond hebben in De Manstraat, Rotterdam Zuid.
  Waarschijnlijk zijn de gezochte personen inmiddels overleden; van Frans en Anna weet ik dat zeker. Het gaat mij om geboortedata en -plaatsen en overlijdensdata en -plaatsen t.b.v. mijn stamboom-onderzoek. Mogelijk dat kinderen van gezochte personen willen reageren. Ik zou het zeer op prijs stellen.

 154. Ik kom uit vijverhofstraat. Hadden wij een altijd een ploegje.
  Helaas weet ik niet alle namen meer. Wel mijn allerbeste vriend Wimpie Storm en oja ik herinner mij ook “Bossie” nog. Wat is er van hun terecht gekomen???

  • Hallo Cor, zag dat je uit de Vijverhofstraat komt. Zelf ben ik ook op zoek naar iemand uit die straat, een zekere Angelo (italiaan), destijds voorheftruckchauffeur, een rustige, aardige man. Hij woonde destijds in een sousterainwoning aan de Vijverhofstraat, maar is later naar een nieuwe woning verhuisd om de hoek van die straat. Volgens mij kwam hij uit Sardinië/Italië. , maar dat weet ik niet meer zeker.
   Mocht je iets weten laat dan a.u.b. iets van je horen.
   Bij voorbaat bedankt.
   Joke

   • Hoi Joke, allereerst sorry voor de late reactie. Ik ken bijna iedere hoek en steen uit de omgeving Vijverhofstraat en omgeving. Maar ik ken geen Mario helaas. Wel weet ik dat iedere zondag de wagen van Jamin langs kwam. Kan je misschien iets preciezer zijn in het adres van deze Mario. Kom jezelf ook uit de Vijverhofstraat of in de buurt ?
    Hoor het graag.
    Groetjes Cor

 155. Ik ben op zoek naar Anita uit de agniesestraat, was mijn 1ste verkering.
  Zo ongeveer 1965 Zou erg graag eens weten hoe het met haar gaat.
  Cor

 156. zoek naar fam . de jong , o.a. Ruud en Ada
  woonde aan de Bergsingel in jaren 70 of zijstraat er van na de kruising bergselaan rechter kant
  later woonde ze nog in Hillegersberg in een beneden woning

  ook hebben ruud o.a. in een kindertehuis gezeten toen

 157. De fbgroep Wijk Oud Feijenoord houdt binnenkort een samenkomst voor oud bewoners van de wijk Feijenoord , de middag is alleen voor leden van de groep

 158. Ben op zoek naar Rita van Schie. Ze woonde in de jaren ’50 in de Meent. Haar ouders hadden daar een rijwielzaak en Rita leerde voor verpleegster. Ik zelf woon nog steeds sinds 60 jaren in Zwitserland. Wie helpt?

 159. Beste fam van riet patberg Rotterdamse riet,

  Ben op zoek naar jullie,ik ben de dochter van Jan de Vos(Heineken) heb riet goed gekend.
  Heb nog een film van riet en Wim op de camping in Numansdorp met mijn ouders.

 160. Ik ben op zoek naar Henk Huisman. We waren altijd goede vrienden.
  Hij woonde in de hofstedestraat 50.Door onbegrijpelijke redenen mochten mijn zusters en broers geen contact met zijn familie hebben.Ik zat zelf in dienst en weet van het geval helemaal niets vanaf en nu nog niet. Henk heeft met mij ook niet meer contact gezocht. Hij had nog een broer (genaamd Andre) en met hem hebben we nog leuk contact gehad. Maar na zijn overlijden aan de vreselijke ziekte Karkerwas het contact helemaal weg.Ik wil graag weten waar hij nu woont en hoe het met hem is

  • Beste Hennie Waterreus,
   Ik heb ene Henk Huisman gekend toen der tijd in de hofstedestraat woonde.Maar of dat de gene is die u zoekt vraag ik mij wel af.Ik ging n.l.in 1979 bij de PTT werken en onze hoofdbesteller in de groep waar ik zat hete Henk Huisman maar ik denk dat deze man niet meer in leven zal zijn.Ik zelf ben nu 65 jaar en de heer Huisman was toen al veel ouder als ik.

   • Dit klopt en deze Henk zoek ik. In het jaar 1980 kwam ik op de zelfde afdeling te werken als expediteur en toen was zijn vader inderdaad als hoofdbesteller te werk op de eerste gang. Hij is met pensioen gegaan en enige jaren daarna overleden.
    Waar werkte jij dan ? Ik zou je moeten kennen. Ik werkte o.m. met Dave van Buren ,Rob Oostveen. Mijn broer Peter werkte in de bestelling.

 161. Mijn naam is Dirk van Noort, en ik ben op zoek voor mijn facebook pagina “Overschie in zicht” naar verhalen, ansichtkaarten, knipsels, en foto’s van Overschie. Heeft u nog wat liggen, waar u niks meer mee doet dan ou u mij daar een groot plezier mee doen. En natuurlijk worden eventuele verzendkosten vergoed. Maar ook bent u van harte welkom op de pagina van Overschie in zicht die onlangs zijn twee jarig jubileum vierde, en nu al meer dan 2650 leden telt. Het adres waar u eventuele spullen naar toe kan sturen is:
  D. van Noort
  Aalkeetstraat 7d
  3042 SB Rotterdam

 162. ik ben op zoek naar mijn vriendinnetje uit de vakantiekolonie St Antonius in Bakkum in 1965
  Haar naam is Marietje Nugteren (Nuchteren ?)
  zij woonde destijds in de Bouwmanstraat ,ze zal nu rond de 60 zijn , ik zou het leuk vinden om te horen hoe het haar is vergaan .
  ik ben Marijke Veenings en ik woonde destijds aan de Bakenessergracht in Haarlem , Marietje heeft nog bij ons gelogeerd en ik bij haar , door een vervelende gebeurtenis ( buiten onze schuld ) is het contact verbroken

 163. Wij zijn op zoek naar onze oude Juf Wensink die les gaf op de Dillenburgschool in de Zinkerstraat en de Gouden Sleutel in de Stampioenstraat ? wie weet iets van haar? de mensen in onze facebook groep “wijk Oud Feijenoord” zouden haar graag vinden !!

 164. Nogmaals een oproepje voor Anneke (An ) Roodhuizen ( Roodhuijsen ?
  Nu 68 jaar oud, is na 1979 verhuisd naar Voorne Putten ?
  An , je schoolvriendinnen Sonja, Cher en Hanny zoeken je.
  Wie kent Anneke zij is geboren in R’dam en woonde in de Bloemkwekerstraat.
  Zij heeft een oudere zus.
  Haar vader werkt voor V en D.
  Wie kan ons helpen ?

 165. Ik ben op zoek naar kinderen van Piet van der Meer, Geb. 15-12-1939 te Rotterdam
  Piet heeft meerdere kinderen verwekt bij verschillende vrouwen.
  Heb al 2 zussen gevonden en ben zeer benieuwd of er nog meer broers of zussen zijn.
  Zijn er mensen die daar informatie over hebben, neem contact met mij op.

  • Piet van der meer is volgens mij een broertje van mijn oma. Misschien op mijn vaders Facebook Dik Broekhuizen hoop dat u daar wat aan heeft groetjes valery

 166. Ik Nell (Moll) de Groot zoek mijn schoolvriendinnen van de Marten Dijkhuis Mulo,aan de Hillevliet.Het gaat vooral om Marianne Visser ,zij was enigkind en kon geweldig tekenen vooral modepopjes.Ik heb zoveel herinneringen aan haar,Ook Dinny Berkhout zou ik
  graag weer ontmoeten.Het gaat ongeveer om 1955-56.Ik hoop dat iemand deze dames kent en met me mee wil denken.Groetjes.

  • Beste Nell, In 2008 heb ik een reünie georganiseerd van de Marten Dijkhuis MULO en we zijn toen ook in de school geweest. Ik heb vele foto’s van de A en B klas van 1954-1958. Jouw naam en de naam van Marianne en Dinny heb ik op mijn lijst van leerlingen staan. Echter mij is bekend dat Dinny Berghout (volgens mij toen wonende op de Maaskade) is overleden, wanneer is mij niet bekend. Van Marianne heb ik helaas geen gegevens. Mocht je belangstelling hebben voor foto’s etc. van de klasgenoten dan kan je contact met me opnemen via mijn emailadres vanei105@planet.nl.
   Je kan ook kijken op http://www.schoolbank.nl.
   Ik hoop iets van je te vernemen.

   Groeten van je oud-klasgenoot
   Leen van Eijk

 167. Ben op zoek naar Jan Feelders, saxofonist van het Schilperoort
  kwintet in de jaren 1960. de Spil Dordsestraatweg.Rotterdam.

 168. Geachte rotterdammer

  Ik ben op zoek naar Hilda( Iliohan)? meisjes naam, woonde vroeger aan de maaskade op de hoek Van der Taxstraat.Ze moet nu 76 jaar zijn,zij was mijn eerste dans en vriendin meisje bij van Klerk dans school aan het hofplein ik zelf was 14 jaar. ik ben benieuwd hoe het haar is vergaan.inmiddels (75jaar)

 169. Beste lezer,

  Voor mijn profielwerkstuk in 6VWO ben ik op zoek naar mensen wie in de na-oorlogse tijd geleefd hebben. Oftewel, zij die hebben geholpen met de wederopbouw van o.a. Rotterdam. Ik zou graag een paar vragen willen stellen over de situatie op sociaal en (als het kan) op economisch gebied.

  Ik zie graag een reactie tegemoet komen.

 170. Zoek Nellie Vleeskens, mijn jeugdvriendinnetje. We waren heel veel samen en woonden beide in de Nozemanstraat. Zij boven de waterstoker. Had nog 3 of 4 broers. Dit is meer dan 75 jaar geleden. en ik weet niet of zij nog in leven is. Mijn naam is Nellie van den Oever.

 171. Hallo ,mijn naam is Corrie meijer<ik heb vroeger op de katendrechse straat gewoond,ik ben op zoek naar een paar viendinnen van vroeger,bv. Sonja jansen astrid jansen,Nellie Engel,Jannie van der wezen,gerda bender,die hebben er ook gewoond,hoop ze op deze manier weer terug te vinden
  wie mij nog ken graag een reactie.

  groetjes Corrie Meijer

 172. Klassen Reunie van Burgemeester van Duylschool jaartal 1970 tm 1976 1 Oktober 2016 Wie kent iemand of heb jezelf in deze klas gezeten.Neem dan contact op met Lucienne Nooitrust

 173. Ben op zoek naar Lucy van der Kolk,ik heb korte tijd verkering met haar gehad en dat is op een vervelende manier uit gegaan .
  Het was in 1971 en zij zat in Rotterdam Zuid op school,ik werkte als bij rijder op een drankwagen van dieckmeier op Katendrecht.
  Ben ook bij haar thuis geweest ze had nog een jonger zusje en haar vader werkte bij de gem Rotterdam als brugwachter.
  We zijn ook samen naar de bios geweest (french connection)
  Ze woonde in die tijd op de Kerstendijk ik dacht nr 18 echter dat weet ik niet zeker..

  Groet Hans

 174. Wie heeft er nog foto’s uit 1949/1950 van werkzaamheden in de wijk Kralingen en dan met name van de Kralingse Plas?
  Ik ben eind 1949 geboren en heb toen in de wijk Kralingen gewoond tot ongeveer eind 1950/begin 1951. Aan de hand van foto’s kan ik er misschien achter komen waar dit precies is geweest.
  Ik zou er erg blij mee zijn.

 175. Ik j.m.Faasse zou graag weer in contact komen met een oude vriendin van mij die ik leerde kennen op een trouwfeest van een voetbalvriend van mij zo.n 30 jaar geleden zij heette c den adel en woonde toen in de Voetjesstr in Rdam hoe het haar al die jaren vergaan is ben zeer benieuwd mijn tel no is 0653220714

 176. Op 3 oktober 1941 vond een geallieerd bombardement plaats op Rotterdam, waarbij o.a. de St. Elisabethkerk aan de Mathenesserlaan getroffen werd. Nog ingrijpender was het dat er ook 5 parochianen omkwamen. Dit jaar is het 75 jaar geleden. en daarom willen wij aandacht besteden aan deze tragische gebeurtenis. Wij zijn nog op zoek naar een foto van een van de slachtoffers, de heer Martinus Alouisius Albertus Vol, echtgenoot van Johanna Maria van Campenhout, overleden op 59 jarige leeftijd. Wie zou ons daar aan kunnen helpen|?
  Foto (s) en reacties graag aan kathedraalrotterdam@planet.nl

 177. Ik zou het heel leuk vinden als ik mijn vriendinnetje Corrie Roeland nog eens terug zou kunnen vinden. Zij woonde (evenals ik) aan de Digna Johannaweg in Hoogvliet. Zelf heb ik er van 1960 tot 1974 gewoond en in mijn beleving Corrie ook.
  Ben erg benieuwd of ik haar via deze weg op het spoor kan komen.

 178. In 1957/58 heb ik als 3e stuurman gevaren bij de Standard Vacuum Oil Company in Indonesie samen met 2e stuurman Dijk.
  Hij vertelde mij dat zijn vader kapitein was bij de HAL.
  Ik ben al heel lang bezig om hem te vinden !
  Maar ik ken zijn voornaam niet en ook niet waar hij heeft gewoond.
  Hij moet nu al dik in de 80 zijn.
  Ik hoop dat iemand iets weet.
  Voor het te laat is!

 179. Ik zoek afstammelingen van Arie van Vliet, geboren in1883 in Maasland. Trok naar Rotterdam en had in de Gaffeldwarsstraat 9a een melkinrichting Het Westen! 03.10.1926 kwam Arie gezeten in zijn melkauto om bij de onbewaakte spoorovergang te Kethel.

  Graag kom ik in contact met oudere afstammelingen, die mij kunnen vertellen hoe het d familie verder is vergaan.

  Graag een mailtje naar john.groenhuizen@upcmail.nl of telefoon 055-3014726

 180. In verband met stamboomonderzoek Fam van Vliet zoek ik nazaten van Arie van Vliet, geboren 1883. Arie was eigenaar van melkinrichting Het Westen en kwam 03.10.1926 bij de onbewaakte overweg Kethel met zijn melkwagen om het leven.

  Ik wil van nazaten weten hoe het verder is gegaan met de familie
  Neem aub contact met mij op
  john.groenhuizen@upcmail.nl of telefoon. 055-3014726

 181. Ik ben op zoek naar het tijdschrift margriet van 3 augustus 1971.
  Daar sta ik als baby in.in het clara ziekenhuis Rotterdam. Wie heeft deze voor mij? Daar maak je mij heel blij mee.
  Groetjes inge

 182. Wij ( Yvonne meijerink, Cindy Otten en Carla Dissel ) willen een reunie organiseren van onze lagere school klas. Betreft de Bestevaertschool in Rotterdam Zuid, Sliedrechtstraat. Het gaat om mensen die rond 1962 geboren zijn, wie herkent een naam ??? We zoeken nog : Alies Biesheuvel, Annemieke van Weenen, Johnny de Vries, Hans Vogel, Ronald Talman, René Nootenboom, Richard Vermaire, Rudy Buitenhuis, Nelly Stavast, Corrie Tuk, Marleen Scheepers, Sonja van Loon, Eddy Schouten, Richard Paulissen, Gerard Bijvank.

 183. Voor mijn familieonderzoek ben ik op zoek naar afstammelingen van de Dreumelse familie De Jong, die als (binnen)schipper vanaf ca. 1900 in Rotterdam zijn neergestreken. Nadere informatie over de geschiedenis van de Dreumelse De Jong(h)’s is te vinden op de website “Tremele”. Zeker is dat zowel ene Hendrikus (1860-1920) als Johannes (1863-1942) De Jong in Rotterdam gewoond hebben en er overleden zijn.

 184. ik ben op zoek naar juffrouw van buitenen
  zo ongeveer in 1960 heeft zij gewerkt voor de raad van de kinderbescherming in rotterdam meschien zijn er mensen die haar gekent hebben en ook waar zij woont en of zij nog in leven is zou graag met haar in contact willen komen mijn zoon heeft in het kindertehuis juliana in de prinsjuliaan in rotterdam gezeten zij kwam bij mij opvisite alle informatie is welkom ook van de andere juffrouws

  • Ik heb aadje van driel wel gekend, ik heb namelijk ook in de meubelstraat gewoond.hij had een oudere broer. Sjaak, en een oudere zus Merie. Ik weet niet waar zij zijn.
   Misschien eens proberen bijdirk mulder boutensstraat. 13
   In Spijkenisse, hij heeft een boek over de meubelstraat geschreven.De familie had een cafe op de hoek meubelstraat/goudserijweg en een op de goudsesingel.
   De grootvader woonde in d meubelstraat naast get cafe.

 185. Ik zoek Fred Lutters hij heeft gewoond in de Justus van Effenstraat op de galerij en hij heeft gewerkt bij van Nelle/
  Tel: 06-48039200

  • Geachte heer of mevrouw Vermeulen,

   Ik heb Fred Lutters niet gevonden, maar ik wilde u even laten weten, dat wij (familie van Lutters) ook naar hem op zoek zijn. Vooral mijn achterneef Tom Lutters. Hij en Fred zijn volle neefs.

   Indien u hem vindt, wilt u mij daar dan over berichten? Uiteraard laten wij het u weten, als wij hem vinden.

   Met vriendelijke groet,
   Patricia Vink

 186. Vrouw van 70+ best nog wel actief.
  Zoekt vrouw of man voor vriendschap om er samen bij regelmaat is een dag er op uit te gaan.
  o.a markt/braderie evenementen zoals beurs /pasar malam.
  Of een dag met de trein ov kaart (keuzedag )er op uit.

  telefoon nr 0651819311

 187. wie heeft er voor mij een foto van de adamshofstraat school Ik heb daar op school gezeten in het jaar 1949, Ik kan mij meester Alkemade en meester Heineman herrinneren, Zelf woonde ik in de vogelstraat gr
  martha van vondel

  • Beste Martha, je vindt een foto met allemaal leerlingen van de Adamshofstraatschool in 1949 in uitgave nr 3 van jaargang 7 van De Oud-Rotterdammer. Misschien sta je er zelf wel op. Kijk maar eens in het archief.

 188. Wie kan mij helpen aan een foto van het café van Van Beurden aan de Visserschdijk in de periode 1900-1920? Ook ben ik op zoek naar een foto waar zijn zoon, mijn opa, J.W. van Beurden, onderwijzer aan de Albert Josephschool (destijds Klein Coolstraat) (1929-1950),
  e/o mijn oma, S.H. Th. Peeters, onderwijzeres aan dezelfde school (1928-1938) op staat.

   • Beste Rob, helaas niet. Ook het exacte tijdvak heb ik niet. Mijn overgrootvader, Johannes Franciscus van Beurden is in 1900 naar Rotterdam gekomen. Zijn vader, Peter van Beurden, had een café/herberg in Beesd. In oude kranten vind ik alleen een aankondiging van een veiling van het een of ander (niet ongewoon in die tijd) in het café van Van Beurden. Hij is in 1925 onder de trein gekomen en was toen ambtenaar bij de Raad van Arbeid te Rotterdam, gestationeerd te Oudenbosch. De Raden van Arbeid zijn in 1919 opgericht, dus het moet ergens tussen 1900 en 1920 geweest zijn. De ” oude’ Visserschdijk, waar hij ook woonde, is plat gebombardeerd in de oorlog, maar voor die tijd moet het de plek geweest zijn, waar (binnen)schippers en hun knechten vertier kwamen zoeken. Ook zijn vrouw, mijn overgrootmoeder Georgia Akkermans, was een schippersdochter.

 189. Wie kent Inge Hamer, zo heette ze in 1960
  Ze werkte toen bij accountantskantoor aan de Wijnhaven te Rotterdam.
  Ik heb een tijdje verkering met haar gehad n zou na aldie jaren willen weten hoe het haar vergaan is,

 190. wij zijn op zoek naar oud-collegas die in de heul in rotterdam hebben gewerkt ook de mensen van de keuken de telefonistes en de linnenkamer de fysio en de welfare en de schoonmaaksters ivm een reunie die in 2017 zal worden gehouden laat wat van je horen op de onderstaande mail groetjes jeanette de bes en tabina tuin en gitta langeweg

 191. Mijn vader Jan van de Leur (uit Rotterdam) en mijn moeder (uit Polen) waren van 1943-1945 in het kader van de Arbeitseinsatz werkzaam bij de ALKETT TANKFABRIEKin Berlijn-Spandau. Daar hebben ze elkaar ontmoet en in augustus 1945 zijn ze naar Rotterdam gegaan. Ze zijn inmiddels al lang geleden overleden. Zijn er mensen die daar ook gewerkt hebben, mij wat kunnen vertellen over de omstandigheden en wellicht ook nog foto’s hebben uit die tijd?
  Zelf heb ik een paar foto’s van de barakken bij de fabriek.

  • Hi Wim van de Leur,

   Mijn vader heeft eveneens in de Alkett fabriek moeten werken. Helaas is hij ook al enige tijd geleden overleden maar ook ik heb maar 1 klein fotootje waarop een groep mannen staat voor de barakken. Wellicht dezelfde. Mijn vader heeft summier verteld hierover maar een paar losse verhalen heb ik wel. Toen mijn vader 65 werd hebben we een aantal mannen (met hun vrouwen) kunnen opsporen en op zijn verjaardag samen kunnen brengen. Mijn vader was Kees Heij uit Rotterdam. Het was een bijzondere verjaardag met vele verhalen onderling. Jammer dat ik niet goed heb geluisterd maar als je wat specifieker in je vraagstelling bent kan ik het wel aan mijn moeder vragen (die nog springlevend is). Ook heb ik nog een boekje met alle namen die op deze verjaardag zijn geweest. Ik zal het eens nakijken of jouw ouders erbij waren als ik bij mijn moeder ben.

   • Beste Feteris-Heij,
    Stomtoevallig (dat wil ik u nog wel eens uitleggen) zie ik uw reactie, waarvoor veel dank. Heel mooi en bijzonder dat uw vader daar ook gewerkt heeft. Ik zou er heel graag eens even met over willen praten. Ik heb vier foto’s van het kamp en de bewoners. Als u via
    wj.vandeleur@chello.nl
    uw telefoonnummer doorgeeft dan bel ik u.
    Groet,
    Wim van de Leur
    0636.395.416
    0181-777.247

 192. Mijn vader Jan van de Leur (uit Rotterdam) en mijn moeder (uit Polen) waren van 1943-1945 in het kader van de Arbeitseinsatz werkzaam bij de ALKETT tankfabriek in Berlijn-Spandau. Daar hebben ze elkaar ontmoet en in augustus 1945 zijn ze naar Rotterdam gegaan. Ze zijn inmiddels al lang geleden overleden overleden. Zijn er mensen die daar ook gewerkt hebben, mij wat kunnen vertellen over de omstandigheden en wellicht ook nog foto’s hebben uit die tijd?
  Zelf heb ik een paar foto’s van de barakken bij de fabriek.

 193. Zijn er onder de lezers mensen die tijdens hun vorige vakanties ( of de nog te gaan maken reizen ) in het buitenland foto’s hebben gemaakt waar politie items op voorkomen, zoals Politie : Auto’s- Motoren- Boten- Fietsen- Agenten- Pol Bureaus etc. Als verzamelaar zou ik deze opnames graag in mijn bezit krijgen.

 194. Voor een auteur die een boek over de sleper Zwarte Zee schrijft zoek ik de vaargegevens (log) in de periode 1973-1975.

 195. Vrouw van 68 jaar licht gehandicapt zoekt vrouw of man voor vriendschap of voor gezelligheid, binnen of buiten. ik heb een brede belangstelling en houd van kunst en natuur en spelletjes.
  06-29195838

 196. Mijn vader Joop Baris heeft heel vroeger in een band genaamd “Seven and One” (zeven heren en een dame) gezongen. Ik heb de foto nog in mijn bezit. Ik ben heel erg benieuwd of er mensen zijn die deze samenstelling nog kunnen herinneren of familie hebben die deel uitmaakten van deze band. De naam van de gitarist is Wim Terlouw. (helaas is het niet mogelijk om de foto bij dit bericht te voegen)

  • [IMG]http://i66.tinypic.com/eg8rq0.jpg[/IMG]
   Hi Magda het is soms wel mogelijk om een foto te plaatsen maar het moet eerst op de internet gezet worden. Dan de link in de colum copieren.
   Als je de foto emaild naar me help ik je.
   gerardsomers@verizon.net

  • Beste Magda,
   Van de band weet ik niets voor je helaas.
   Wel heb ik een andere vraag.
   Zijn de volgende personen familie van jouw?
   ‎Elisabeth Korthals‏‎ relatie met ‎G C Flinterman
   Mieke Geertruida Korthals‏‎.
   Zou je het mij willen laten weten?
   Hartelijk dank alvast.
   met vriendelijke groet,
   Antonia

 197. Kinderen van johannes antonie sluijmers geb 31-05-1908
  Getr met wijntje Adriana van vliet.
  Dit is een broer van mijn moeder Jenneke de reus sluijmers,
  Divm onderzoek stamboom sluijmers

 198. Ik ben op zoek naar leerlingen van de Marten Dijkhuis Mulo Hillevliet Rotterdam. Hoofd was Meneer Honaard. Jaartal was ongeveer 1955-56. Ik wil graag contact met Marianne Visser en Diny Berkhout. Marianne kon heel goed tekenen vooral mode popjes met mooie gezichtjes en Diny woonde ook op het Noorder Eiland net als ik. Ik hoop van harte dat ik reacties uit de klas krijg. Groetjes Nell Moll de Groot

 199. Ik zoek leerlingen van de Marten Dijkhuis Mulo Hillevliet Roterdam meneer Honaard was het hoofd van de school. In het bijzonder zoek ik Marianne Visser en Diny Berkhout. Het was ongeveer in de jaren rond 1955-56. Ik weet nog dat Marianne geweldig kon tekenen in het bijzonder mode popjes met mooie gezichtjes. Ik zou het heel leuk vinden om contact te kunnen krijgen. Groetjes Nell

 200. Hallo ik ben op zoek naar Ali Hartevelt het mooiste meisje van Overschie heb kort verkering gehad ik heb later gehoord waarom ik haar niet meer zag een bekende mevrouw had verteld dat haar te lang vond en dat is niet waar ik was verliefd op haar.Ik zou dat graag aan haar laten weten.

  • Nog maal een foutje opgetreden die bekende vrouw had ver telt dat ik haar lengte lang vond en dat is niet waar ik was verliefd op haar.

 201. Goededag ik heb al eens eerder een oproep gedaan ,Maar dat leverde niet het gewenste resultaat ,Dus probeer ik het nog een keer .Het zou voor ons en onze kinderen leuk zijn als er foto’s boven water zouden komen van onze vader (Bas broekhuizen 26-11-1941) in zijn jonge jaren .Hij woonde op crooswijk in de frederikstaat het was een grote familie en vader kwam al jong om het leven .Hij is op zijn 16de gaan varen .Wie o wie kan ons helpen

  • Hallo Sandra,
   Ik zit net je oproep te lezen.
   Mijn naam is Joop Sliep en ik ben een volle neef van je vader.
   Mijn vader was een broer van je oma.
   We woonde met onze familie sliep en broekhuizen op nummer 29 in de frederikstraat.
   Ik kan je niet helpen aan foto’s van je vader maar ik weet dat je omo Gijs in spijkenisse woon waar weet ik maar misschien kan je daar op een of ander manier achter komen.
   Misschien heeft hij nog foto’ wie weet.

 202. ben jij geboren in ongeveer sept.1956 hete je moeder Klara K…. ? en wil je mij ontmoeten ik zoek je al twee jaar.

 203. Ik ben op zoek naar een foto (in-of uitwendig) van de schuilkelder die in de tweede wereldoorlog in het plantsoen voor de HBS stond in de Hofstedestraat.

 204. Sonje Jacobs en Hanny Meeldijk zijn op zoek naar Ivy van Duin.
  Ze heeft 1960 -1962 op de R’damsche huishoudschool gezeten.
  Ook zoeken we nog steeds naar Anneke Roodhuizen woonde in de Bloemkwekerst ? Vader werkte voor V en D.
  En Gerda (Cherry) winkels, haar ouders hadden op het Oude Kamp in Hoek van Holland een huisje.
  Wie weet waar ze nu zijn ?

 205. In begin jaren 70 werden baby’ s die te vroeg werden geboren, in een ziekenhuis in Rotterdam, begraven op Crooswijk. Wie kan mij vertellen waar, wanneer, waarom en wie? Het zou een hoop troost bieden om dat alsnog te weten. Alvast bedankt!

 206. Foto’s van de Ronde van Feijenoord 1 mei 1961. Ik zou daar een oud-wielrenner die toen bij de nieuwelingen gewonnen heeft , heel veel plezier mee doen. Ik ben een half jaar op zoek, wie kan mij helpen . Hartelijk dank.

  • Aanvulling : Hij reed als Nieuweling en won .hij reed de ereronde in een zijspan en daar is een foto van gemaakt . Zoekt u mee? Dank je wel.

 207. Ik ben sinds kort in het bezit van de Rotterdam pas. Nu zoek ik een dame die met mij wat van die activiteiten zou willen ondernemen zodat ik niet alleen hoef. Bv. een rondje diergaarde Blijdorp. Mijn vrouw heeft daar geen zin in en alleen gaan is niet altijd leuk. Ik doe al zoveel alleen. Dus als het u wat lijkt laat het dan eve weten dan komen wij er wel uit.

 208. Voor de stamboom van mijn vader, ben ik op zoek naar gegevens betreffende Annie Leentvaar die samen met Adrianus van Driel een dochter hebben gekregen ( 3 augustus 1947). Wie kan mij verder helpen. Ze hebben gewoon in de Snoekstraat te Rotterdam

  Gr Joan v Driel
  driel1962@gmail.com

 209. Ik ben op zoek naar mijn tante Wies Aarts-Pons. Sinds een jaar of twee hebben wij geen contact meer met haar. Zij woont niet meer aan de Gijsinglaan en haar telefoon is buiten gebruik. Zij heeft ongeveer 11 zussen, waaronder Jans waarmee zij in de USA heeft gewoond.

 210. I.v.m. het schrijven van een boekwerkje over dwangarbeiders tijdens de WO2 in het Duitse Wildau, ben ik op zoek naar namen van mannen die daar werkten. Onder hen waren ook een aantal Rotterdammers.
  Weet iemand daar iets over te vertellen?

 211. Ja, Loes Visser de Koning, dat was een leuk stukje over de Alexander Lobsteinschool. Dansles was, meen ik, in de gymzaal onder leiding van Marcel Silvius. Leuke herinnering en bijzonder dat je mijn naam nog kende. Wellicht hebben we eens kontakt.

 212. Wij zijn opzoek naar onze oude vriendinnen Anneke Roodhuizen, Gerda ( Cherry ) Winkels en Ivy van Duin.
  We zaten op de R”damschehuishoudschool 1960-1962.
  Sonja Jacobs en Hanny Meeldijk zoeken jullie.

 213. Ik zoek Ank (J.C.) Görtz, die op Rotterdam Zuid woonde i/d Ranonkelstraat en J.M. (Hanneke) Pennings die in De Eendrachtsstraat Rotterdam woonde. Beiden zaten een tijd in het Weeshuis Lindenhof te Schiedam (ca. 1958-1961) IK heb ze na 1962 nooit meer gezien en zou hen graag nog eens ontmoeten.

 214. Wij zijn al een hele tijd op zoek naar Gerda(Cherry) Winkels en Anneke Roodhuyzen. Wij zaten op de Huishoudschool Graaf Florisstraat.Waar zijn jullie of wie kent Gerda en Anneke. Ook andere klasgenootjes die zich hierin herkennen graag reageren!

 215. Hallo ,ik ben F.f.melgert. Ik ben op zoek naar mijn oude buurmeisje Anneke van Arkel?Zij woonde in de jaren50 in de Dirksmitstraat 39b boven de groetenboer van der Tak.Deze straat is er nog,alleen heel modern.Hij was in Crooswijk.We zijn ook op zoek naar Toosje van Oeveren.Zij woonde in de Djeroekstraat,ook in Crooswijk.

 216. Gezocht: Jane Muntz, oud-klasgenote Schonebergerwegmulo
  Hebben een aantal jaren contact gehad met Jane Muntz, is nu onbereikbaar. Laatste adres is :Sinclair Lewisplaats in Ommoord, daar woont ze kennelijk niet meer.
  Wie weet waar Jane nu woont of wat er met haar is gebeurd?

 217. Ik heb ongeveer 60 jaar geleden gewoond
  aan de Dortsmondstraat 33 te Rotterdam Op nr.
  35 woonde een familie van Oss. ? . Mijn ouders hebben
  met deze familie contact blijven houden.
  Mijn vraag is weet iemand hoe het met deze familie is gegaan,

 218. Hallo,
  Ik heb van 1986 tot 1988 gewerkt als etaleur bij P d. Gruyter in Rotterdam
  Het was een leuke tijd, daarna ging ik in dienst.
  Zijn er nog Meisjes ( van ca 75/80 jaar )die dit nog weten?
  Graag een reactie.

 219. ik ben corrie zwaal hordijk ben al een poosje op zoek naar mij vriendin willie den ouden uit pernis ze woonde in de vroomstraat 4 wie kan mij helpen om in contact te komen , wie weet waar ze is of kent iemand haar zou haar graag willen ontmoeten ,

 220. De Vrij. Wie weet iets over Gijsbertus, Bernardus en/of Johannes de Vrij? Ze woonden in/voor de 2e WO: Koninginneweg 19 in IJsselmonde (Rotterdam). Ze verrichtten in de oorlog arbeid in Duitsland (Karlsruhe, Friedrichshafen).

 221. Aan oud Rotterdammers.
  Ben nu al jaren op zoek naar het zwart witte beeldje van de stad Rotterdam gemaakt door Zadkini. Het heeft altijd bij mn ouders gestaan. Mooie herinnering. Mijn dochter heeft het een tijd gehad maar is gesneuveld en weggegooid. Ik Zou het toch zo graag weer willen bezitten. Wie heeft er 1 voor mij of een hele mooie foto ervan is ook goed. Van het grote standbeeld heb ik verschillende foto,s .Heel veel rommelmarkten afgelopen zelfs in Canada. Wie maakt mij blij?

  • Goedendag mevr. Heijkoop. Weet u dat er een – vrij kleine – afbeelding van het beeldje op internet staat (Google Afbeeldingen)? Als u die foto op fotopapier afdrukt , eventueel vergroot, heeft u in elk geval een aandenken aan dat beeldje.
   Vriendelijke groeten,

   Trix

 222. Ik ben op zoek naar dhr. Andrew (Arie) van Oordt. Hij woonde in de jaren 1968/69 in de Fabriekstraat in Rdam Noord. Toen moet hij rond 28-30 jaar zijn geweest. Zijn ouders woonden ook in de Fabriekstraat.

 223. Ik heb rond 1959 op de meisjesschool op de Frankendaal en later de Kastanjedaal gezeten.
  Vraag me al heel lang af, hoe het met mijn klasgenootje Corrie Kestens gaat. Ze woonde op Smeetland.
  Er zat bij ons nog een Gerda in de klas, die was jonger dan Corrie en ik.

  Gerda

 224. Ik ben op zoek naar Bertus Weterings, heeft gewoond in de Zaagmolenstraat. Wij hebben vanaf de kleuterschool en de lagere school in de Hammerstraat tot en met de ambachtsschool in de Baljuwstraat bij elkaar in de klas gezeten. Hij is destijds verhuist naar Hoogvliet en zijn broer(s) zaten op de grote vaart.

  • Zit net een beetje te surfen op internet en kwam dit oproepje tegen.
   Ik ben Anneke Weterings. Bertus jongste zusje. Helaas is Bertus overleden.

 225. Ik heb in mijn bezit een foto gemaakt voor het stadhuis Coolsingel van het Rotterdamsch Mondharmonica Corps Steeds Hooger uit 1923.
  Wie weet meer van deze muziekvereniging, is deze opgegaan in een andere vereniging, is er nog ergens een ledenadministratie.
  Hoe en waarom deze foto in ons familiebezit is gekomen is een raadsel. Wie help mij.

  • Wil,
   Jouw oproep 2 juni 2016.
   Ik zoek ook dat Corps, i.v.m. onderstaand stuk:

   • Het mes bleef in de deurpost en pap en mam, pap werkte van het Rotterdamsch Mondharmonica Corps Steeds. Maar het laat ook heel eerlijk en niets krant.

   Dit gaat over de Noorse dominee Salvesen, en het houdt verband met de tweede wereldoorlog, het stuk is nietszeggend, maar kan voor mij de oplossing zijn van jaren lang zoeken.
   Groeten,
   Piet Byrman 87 jaar

 226. Wij zijn op zoek naar Fred de Groot uit Rotterdam Crooswijk. Fred woonde in de jaren 80 aan de Crooswijksesingel bij zijn ouders en werkte later bij Kroon verfhandel in de havenstraat in Rotterdam. Wij zouden graag met Fred in contact komen om samen met de rest van onze vrienden van vroeger iets af te spreken. Ik hoop dat iemand ons verder kan helpen.

  Peter van der Meer

 227. Gezocht: nazaten van Dhr. H.J. Zaanen, geboren 30-09-1896. Hij was vanaf 5 augustus 1912 werkzaam als stoker bij brouwerij
  d’Oranjeboom in Rotterdam. In mijn bezit zijn een getuigschrift van Oranjeboom, gedateerd 5 augustus 1952, voor 40 jaar trouwe dienst en een oorkonde van de Nederlandse Vereniging van Fabrieksarbeiders, gedateerd 1 juli 1949, vanwege zijn 25-jarig lidmaatschap. Graag zou ik de documenten overhandigen aan de familie.

 228. Oproep voor Crooswijkers die geboren zijn voor 1980.
  Op 17 september 2016 houden wij een reünie op het Schuttersveld, in speeltuin Crooswijk. Het gehele terrein wordt voor dit evenement gebruikt. Een ieder die op welke manier wat, dan ook, met Crooswijk gehad heeft, of alsnog heeft, kunnen zich aanmelden via e-mail: w.vbracht@planet.nl Mobiel:0648356302. Ook via facebook pagina reünie Crooswijk kunt u zich aanmelden.
  Ton Geenen, Ton Smol en Willem van Bracht heten u welkom

  • leuk zo reunie..ik zelf heb maar 2,5jaar in de pleretstr gewoond boven hilverink de patatzaak met groteschalen bami en nassi naast de slager overkant de groenteboer spijker.ik werkte zelf als schoonmaakster in cafe de Benelux op de crooswijkseweg van thijs rutteman had een schildersbedrijf.ook zijn broers waren huisschilders misschien herkend iemand ze nog..1964-1966

 229. Mijn vader heeft van 1942 of 1943 gewerkt bij de Mauserwerke in Borsigwalde. Hij heeft hier bijna niets over verteld. Is er iemand die foto’s heeft van deze fabriek?

 230. Ben op zoek naar dhr A,Koster die op 7-1-2014 deed om in kontakt te komen met kinderen van Aart Pieter Pols verzetsman gefusilleerd 3 april 1945. Als zoon ben ik zeer geinteresseerd. daar mijn zuster en ik weinig weten over het verleden van onze vader.

  Hans Pols
  Kloosterlaan 20
  4811EB Breda
  tel 076 5219138 of mob 0613510600

 231. Vanwege een familieonderzoek ben ik op zoek naar nazaten van Johannes van Schaik (1875 Wijk bij Duurstede), A.G van Schaik (1909), Th. Joseph van Schaik (1912), en Bertus Johannes van Schaik (1907). Zij waren allen schipper en waren woonachtig in Rotterdam of hadden daar een sterke binding mee. Elke vorm van informatie is welkom.

 232. Ik ben op zoek naar informatie over Toon den Ouden. Zijn ouders hadden een Citroën garage in Rotterdam.
  Ik ben bezig met een stamboomonderzoek en ben zijn naam tegengekomen als “misschien” de biologische vader van mijn moeder.
  In de oorlog zijn mijn op moeder en haar oudere zus, ze waren toen peutertjes, dankzij ingrijpen van Toon den Ouden niet gedeporteerd. Het verhaal is dat hij een brief naar een Duitse functionaris heeft gestuurd en daarin verklaarde dat beide meisjes zijn dochters waren. Ook is er een gerucht dat Toon den Ouden, in Rotterdam of omgeving, als gemeente ambtenaar of zelfs als burgemeester is aangesteld door de Duitsers.
  Toon den Ouden heeft een relatie gehad met Hendrica Adriana Boender, daar is de jongste zus van mijn moeder uit voortgekomen, Allegonda Pieternella Maria den Ouden.

  Bij het stamboomonderzoek probeer ik zoveel mogelijk verhalen bij te plaatsen. En alles rondom mijn moeder en haar zussen is nogal een mysterie wat mij erg nieuwsgierig heeft gemaakt.

  Als er iemand is die iets kan vertellen over Toon den Ouden dan hoor ik dat heel erg graag.
  Mijn e-mailadres is: nellyvdvelde@gmail.com

 233. Wim/Willem woonde in de buurt van Zwaanhals,getrouwd en 2-ling jongens 1966/1967? Werkzaam Noordplein in die tijd

 234. NOORSE KERK 1940 -1945
  Wie weet bij welke ondergrondse organisatie dominee Salvesen aangesloten was ?
  Bij het LSF of de LO ?
  Dank, Piet Byrman

 235. Sergeant Fred Byrman.
  Ik zoek soldaten die samen met hem in Indie gevochten hebben. Fred is eind 1950 overleden. Er moet in de Willem Buytenwegstraat een kameraad van hem gewoond hebben.
  dank, Piet Byrman

 236. ik ben op zoek naar maria uit rotterdam haar vader was spaans consulent aan de s,gravendijkwal rotterdam rond de jaren 66 ik was haar vriendin mmm leuk weet iemand of hoe is het met haar ik weet zo veel te vertellen we zaten op de .s gravendijkwalschool rotterdam o maria wat ben ik op zoek naar jou en weet jij het nog?please help me ingrid oud klasgenoot

 237. Ik ben op zoek naar Evaline ?? de Reus, dochter van Jaap de Reus.
  Gewoond hebbend op de Heysekade Rtd- Heyplaat.
  Jaap heeft als kotteraar op de RDM-Heyplaat gewerkt.

 238. ik ben op zoek naar kinderen van
  Johannes Loue en Jannigje Sluijmers
  geboren 24-12-1899 Rotterdam en 4-5-1907 te Rotterdam

 239. Mij opa Arie van der Elst uit Kralingen was ijsverkoper, met ijskar in de jaren 30 40 ,
  Wie heeft er foto’s of weet iets over hem ,?
  De familie van der Elst heeft onder anderen gewoond in de Adamshofstraat in Rotterdam..

 240. Hallo, ik ben Jannie Kikkert heb gewoond in Schoonderloostraat 14 tot het jaar 1970 en mijn ouders tot 1981 daarna zijn ze verhuist Schiedamseweg . Zelf woon ik in Spijkenisse

  • ik weet het ook niet ik kom zelf uit de willem buytewechstraat dus ik woonde dicht bij de schoonderloostraat en de cool havenstraat je hoor er ook niets van lijk wel of iedereen gevlogen is

  • Er zijn inderdaad erg weinig bewoners van de Coolhavenstraat en Schoonderloo actief op internet.
   Jammer maar helaas, ben zelf geboren en getogen in de Coolhavenstraat nr 41a, de Sliekers woonden op de hoek toch met daarboven fam. Kieboom ?
   Houtman, de Leeuw, de Sterke, van Ooijen, van Kleef, Groeneweg, de Jong, Lith, Wijnstekers en zo zijn er nog wel meer maar niet echt actief zoals Marian van Berkel al aangaf.

 241. Ik besef dat ik rijkelijk laat ben maar ik ben op zoek naar
  Jan Versteeg en zijn zusje Jo Versteeg.
  Ze woonden in Schiedam en zijn in de hongerwinter door hun ouders naar Smalbroek, een buurtschap bij Beilen gebracht.
  Jo kreeg onderdak bij de buren, de familie Vos en Jan is eerst bij ons, (de familie Brink) geweest en is daarna ook naar de familie Vos gegaan. Er waren nog 2 zusjes, Gerda en Truus, die elders in Beilen werden ondergebracht. Mijn moeder is 94 jaar en weet zich alles nog haarfijn te herinneren.
  Jan was 12 toen hij op Smalbroek was en moet nu ongeveer 83 jaar zijn Jo was ongeveer 10 jaar en zal ongeveer 81 jaar zijn.
  Ik ben geboren in 1944 en Jan en Jo hebben mij als baby gekend.
  Na de bevrijding is er geen contact met ze onderhouden maar er is nog wel veel over hen gepraat.
  Er was bij ons thuis een statiefoto van Jan en Jo.
  Jo is in de jaren ’90 op Smalbroek geweest met een bos bloemen maar toen waren mijn ouders al verhuisd.naar Hoogeveen.

  Ik ben benieuwd of ze er nog zijn, hoe het ze is vergaan en ik wil, als het kan, graag opnieuw kennis met ze maken.. .

  .

  • Beste Anneke,

   Ik kwam je berichtje tegen in mijn zoektocht naar Truus Versteeg uit Schiedam. Truus heeft tijdens de oorlog onderdak gehad bij mijn opa en oma, de familie Dekker uit Brunsting. Mijn moeder, Hennie Karssens-Dekker, is 83 jaar en kan zich dit nog heel goed herinneren. Ze is benieuwd of Truus nog leeft, hoe haar leven is verlopen en hoe het nu met haar gaat. Mocht je iets horen op je oproep over haar familie, dan zou ik ook heel graag iets vernemen.

   Hartelijke groet, ook namens mijn moeder
   Egon Karssens, Beilen
   karstamm@home.nl

 242. Gezocht : Bezoekers voor de Bioscoop Vreewijk.

  Met uniek filmmateriaal wordt een beeld geschetst van Tuindorp Vreewijk in de afgelopen eeuw. De films zijn volgens Cineac-formule samengesteld door Joop de Jong. De Jong (o.a. bekend van Ziet Zuid & Zuid van Binnenuit) heeft voor de totstandkoming van de films gebruik gemaakt van diverse Rotterdamse en nationale archieven. Ook heeft hij zich ondergedompeld in de wijk. Dit leidde tot een schat aan persoonlijke verhalen van bewoners die zijn vastgelegd op film. Met als resultaat vier films die als een doorlopende voorstelling gemonteerd zijn. Bezoekers kunnen dus op elk moment de bioscoop aan de Groenezoom 275b betreden en verlaten. Er is plaats voor zo’n 30 gasten. Bioscoop Vreewijk is uitsluitend tijdens het jubileumjaar te bezoeken.

  Reguliere openingstijden Bioscoop Vreewijk
  woe t/m za van 13:00 tot 16:00 uur
  do avond van 19:00 tot 21:00 uur

  contact@vreewijk100jaar.nl.

 243. Ik ben opzoek naar mijn klasgenootje vesna ik zat met vesna in de zelfde klas ( toen in die tijd 1e klas ) onze school stond in een zij straat van Crooswijkseweg in rotterdam ik heb hier op dit school in klas 1/2 gezeten naam van school herinner ik niet meer ben ook daarna in buitenland gaan wonen. Ik zou heel graag willen weten wat de naam van school was en in welke straat dat was. Jaar 1978/1980 kan maar niks over vinden helaas alvast bedankt!

  • Wellicht dat ik u kan helpen met uw vraag. Ik ben zelf een oud-leerling van A.S. Talma school aan de Vaandrigstraat.
   De oude school heeft plaats gemaakt voor een nieuw gebouw.
   (Ik ben een oud-leerling van 1984-1992)

   • kan ook zijn de school uit de Pootstraat Goeman Borgesius school. Ik heb daar op school gezeten tot 1960. Was ook een zijstraat van de Crooswijkse weg. Succes.

 244. Op 7 mei 1945 (!) kwam Jan Gerard Groeneveld om bij tijdens een gevecht met Duitse soldaten bij de Beukelsdijktunnel in Rotterdam. Groeneveld was ambtenaar bij de gemeente Rotterdam en onder de naam ‘Jan Mat’ actief in het verzet.
  Is er iemand die iets kan vertellen over de verzetsgroep waar Groeneveld deel van uitmaakte of over het illegale werk dat hij op het gemeentehuis deed.

 245. Ben voor mijn moeder op zoek naar haar verhalen over haar oom Joost Klip de schillenboer. Zij is van 1943 en haar herinnering is van toen zij 6 jaar was. Dus zal omstreeks 1949 zijn geweest.
  Verhalen en foto’s zijn welkom.

  • Van een mogelijke achterneef van Joost Klip hoorde ik dat Joost schillen ophaalde in Charlois. De achterneef wist zich dat te herinneren. Hij woonde aan de Grondherendijk.

 246. Ik zoek Ria Vijfv(w)inkel. Ze woonde bij haar ouders op de katendrechtse lagendijk vlakbij hoek dorpsweg,tegenover winkel sjaak roggeveen in Rotterdam.eind jaren zestig. Ze had nog een zus Hannie en ze was destijds verpleegster in het Ikazia ziekenhuis.leuk om iets van haar te horen.mail naar robdut2000@yahoo.com

 247. Ik ben op zoek naar Nardus. Hij zat op de accordeonvereniging Linker Maasoever rond 1956. Hij woonde in de buurt van de Transvaalstraat en had rood haar. We speelden ook samen op verjaardagen en partijtjes. – ik heb hier nog een foto van-. Ik zou nog graag eens met hem in contact komen of wie weet hoe ik hem kan bereiken.

 248. Wie woonde er in en rond 1939 op de Gordelweg in de buurt van nr. 136B? Ik ben er alleen geboren, had al een 1.1/2 jaar oudere broer.
  Wij moesten van mijn Opa naar Den Haag komen vanwege een gepland bombardement op Rotterdam. Ik weet dat de woning er nog is. Gezien op internet. Maar weet niet hoe wij daar hebben geleefd. Wie heeft ons in die tijd gekend? Mijn vader werkte bij P&C.

 249. Zijn er nog mensen, die Pieter Jacobus Kooren (geboren in 1924), zoon van Johanna Kooren kennen of hebben gekend. Johanna Kooren is getrouwd geweest met Koos Smid en later met Jacobus Mulder.
  Pieter Jacobus Kooren is getrouwd geweest met Judina Propsma en later met Jacoba de Jong
  Of weet iemand eventueel, waar zijn kinderen wonen.
  Ik zou graag in contact komen met mensen, die meer over hem kunnen vertellen.

  • Hallo J H J Kooren. Ik zag net je bericht. Ik had al een paar dagen niet gekeken vanwege familieomstandigheden.
   Ik zou het heel leuk vinden om wat van je te horen. Wil je mij een e-mail sturen, dan kan ik alles beter uitleggen.
   Mijn e-mail adres is amckoortensbartels@quicknet.nl
   Met vriendelijke groeten
   Marianne Koortens-Bartels

 250. Wie kent mej. v.d. Berg heeft gewoond in de Oostzeedijk 76 of op de Adrianastraat 110c Samen met Jenny ( Jeltje Hartog)
  Jeltje had een zoontje Albert ( Ab) Zij gingen ’s avonds vaak samen uit om geld bij te verdienen. Jeltje heeft 6 weken verkering gehad met een Griek dat ze op de Adrianastraat 110c woonde samen met haar zoontje. Alle info is gewenst.

 251. mijn naam is john tieleman ik ben opzoek naar de mensen die iets weten of hebben gewoond
  in wilhelminahof in de folksmont de griebes
  ik heb er 4 jaar gewoond in 1957 tot 1961 ik was toen 4jaar toen ik weg ging mijn buren heten verleeuwen of zo iets het hofke is er niet meer ik had ook een broer andy

 252. De Dag van de Romantische Muziek bestaat dit jaar 30 jaar. Daarom zijn wij op zoek naar uw bijzondere verhaal of mooie herinnering aan deze dag. Heeft u uw geliefde op de Dag ontmoet, iets grappigs meegemaakt of is uw liefde voor klassieke muziek hier ontstaan? Wij verzamelen uw verhalen voor een terugblik naar de afgelopen jaren. Mail naar communicatie@cultuurbrigade.nl of deel het op onze facebookpagina http://www.facebook.com/dagvdromantischemuziek
  Dag van de Romantische Muziek – 21 augustus 2016

 253. Mijn opa en oma Leen en Jopie van Zanten beheerden rond 1965 een cafe aan de persoonshaven in Rotterdam Feijenoord, tegenover de melkfabriek.
  Ik ben op zoek naar foto’s van het cafe met feestzaal en ook een hotel functie.

  • Cafe kan ik mij niet herrineren, wel de kuiperij en vatenhandel van J.A. de Lange t.o. de rmi.
   Dat was mijn grootvader.

   • Fam de Lange.Ik weet niet of u (heel beleeft) ’n kleinkind ben van de oude of de jonge de Lange.Want het was vader en zoon die de kuiperij hadden.De zoon had ’n groote familie 8 ? Kinderen.Ik kan nog 2 naamen herrinneringen Cor en Roos.Cor was mijn vriendin .((leeft zij nog?) Op de zelfde trap woonde ook ’n fam Witkamp, ook ’n heele groote familie.’n Zoon Cor kwam bij ons wel eens eeten in de hongerwinter.Wij woonde aan de 2 de Persoonshaven,nu in Australia.

 254. ik ben op zoek naar een oud collega en heel goede vriend met wie ik gewerkt heb in het Delta ziekenhuis in Poortugaal en met wie ik heel graag weer eens kontakt zou hebben.
  Zijn naam is Arie Viskil.
  Het was in begin jaren ’70.
  Hij woonde destijds in Zuidwijk in Rotterdam en is geboren op 3 augustus 1949.
  Wie kan mij hopelijk informatie geven?

 255. C.de Jong 12-3-2016
  in mijn eerste bericht ben ik vergeten te melden
  dat de twee broers uit Rotterdam kwamen

  • Er was bij de voetbalclub Zwart-Wit’28 een Arie Viskil waar ik mee gevoetbald heb in de vorige eeuw.
   Misschien kunt u via het archief van Zw-Wit’28 zijn e-mail adres achter halen.

 256. corrie op 12 maart 2016

  W O 2 1940 tot 1945
  ik ben voor mijn oom op zoek naar de twee broers
  Theo en Bert van Wijk
  die in Stroe Gelderland ondergedoken zijn geweest
  ik weet niet of ik de namen goed geschreven heb maar komt dit u bekend voor laat het ons dan even weten.

 257. Gezocht: verhalenvertellers
  In het kader van Theater Na de Dam maken Maas theater en dans en het Ro theater een voorstelling met jongeren gebaseerd op verhalen over WO II.
  De voorstelling is te zien op 4 en 5 mei 2015.
  Voor deze voorstelling zijn we op zoek naar verhalen.
  Waargebeurde verhalen, ervaringen, overgebleven brieven, beeld of anekdotes over Rotterdam in de oorlogstijd.
  Heeft u de oorlog zelf meegemaakt, heeft u e een verhaal dat u graag met ons wilt delen of wilt u zich opgeven als verhalenverteller?
  Neem dan contact op met sara.g@maastd.nl of bel 010-7070434

 258. Hallo,

  Ik ben op zoek naar alles wat met de Kralingse ijsclub en de Goudse pijpentocht te maken heeft.
  Denk aan foto’s, entreebewijzen, boeken en Goudse souvenierspijpen zoals deze op de schaats werden gehaald als ook oude houten schaatsen.
  Indien U hier niets mee doet en/of geen waarde aan hecht houd ik mij aanbevolen. Dit voor mijn verzameling en wellicht als extra materiaal voor een komende tentoonstelling over deze nostalgische schaatstocht.

 259. Fa Somers & Co
  Wie kan iets vertellen over de firma Somers & Co Dames en Heren maatkleding, gevestigd Zuidblaak 8 of Noordblaak 95 Rotterdam.
  Mijn opa en mijn vader van Wieringen zijn daar begonnen als kleermakers. Na de 2de wereldoorlog was het bedrijf gevestigd in Zeist maar in Rotterdam werkten nog diverse knechten.

  Vriendelijke groet Wout van Wieringen

  • Mijn opa Pieter den Hartigh geb 26-04-1886 is samen met zijn gezin na het bombardement van Rotterdam met den heer van Wieringen naar Zeist verhuisd.. Daar maakte hij kostuums voor de heer van Wieringen in zijn eigen aelier.In Rotterdam woonde en werkte hij op de Boezemsingel tot een bom het huis vernietigde.

 260. Wie kent Jan van der Meer,vroeger wonende aan de KLEIWEG Hillegersberg/Schiebroek, ben nu 86 jaar , wil graag wat weten over mijn vroegere vrienden, t.w. Jan Maat, Egbert Trimp Wim Moonen,zijn ze nog in leven,ben destijds verhuist naar. Apeldoorn en laatste contact was na de bevrijding.

 261. Reünie Moerkerkestraat.

  Op 25 februari wordt bij NPO het programma de stoutste jongen van de klas uitgezonden.
  Het gaat om een jongen uit de Moerkerkestraat van Rotterdam Zuid; Frenk Schinkels.
  Zijn oude vrienden en straatgenoten willen een reünie houden van jongens en meiden van toen.
  We zijn daarom op zoek naar de volgende personen die tussen 1955 en 1980 in de Moerkerkestraat gewoond hebben:

  Annelies van Esch, Petra de Jong, Joni de Neef, José Hoekstra, Peter en Jan Hoekstra, Wim Musch, Bram van Wijnen
  Wim Zwets, Peter Schellen, Hannie en Peter Walraven, George Erwig, John Sinke, Rik Koster, John en Henry Kik
  Bas Kik, Tom Meijer, Peter Theunissen, Elly Theunissen, Felix Pheiffer, Meindert Pheiffer, Jenny Schouten of Pheiffer, zus van Meindert en Felix.
  Jan en (broertje) Ilmer, Cor Deflers (had ook een broertje) , Ricky van de Wel (met zus), Joop van Hattem, Johan Schols of Scholte
  Ron en Aad van Drunen.

  Bent u een van deze personen of kent u deze personen meldt u dan bij Jan Poldervaart.
  email: janpoldervaart@hotmail.com
  telefoon: 0649986110

  Groet namens: Wim Goverde, Pierre Heijkoop en Jan Poldervaart

  • Als ik kan, ben ik van de partij.

   ps. Bram van Wijnen woonde niet in de Moerkerkestraat. De broertjes Ilmer hadden ook nog een zusje en ik mis ook Lenie Poldervaart, Willie Kik, Ingrid Musch en nog enkele andere namen (die ik helaas op dit moment ook niet meer weet) in het lijstje.

  • Hoi Wim, Pierre en Jan,
   Harstikke leuk plan zeg, lijk me echt geweldig om iedereen weer te zien. Ik heb de uitzending gezien en het was echt een feest van herkenning.
   Ik kom absoluut, samen met mijn broer Peter (jammer dat onze broer Jan dit helaas niet meer bewust mee kan maken). Groetjes en ik hoop snel wat te horen van jullie. José (Huizer) Hoekstra

 262. Ik Piet Richard wil in contact komen met diegenen van de school Hooidrift En de school Graafflorisstraat En de ambacht school op de Beukelsdijk

  • Van Geet
   Rond 1965 was ik werkzaam bij de fa. van Geet in het Zwaanshals, ze hadden ook nog een filiaal in de Zwart Jansstraat. De eigenaar woonde in het Zwaanshals boven de zaak, hoek Fabrieksstraat en had een zoon die Koen heette. Een broer van de eigenaar had een zaak in de Lusthofstraat. De firma bestaat niet meer maar ik heb nog een stenen asbakje van hun uit die tijd, misschien heeft en nazaat daar interesse in.

   • Ik heb op de Hooidrift school gezeten van 1940 t/m1948 dat kwam Door de oorlog en ben nu 82 jaar ik zat de laatste 2 jaar bij hoofdmeester Brinken daarvoor bij meester Broere die zijn handen zaten wat los sloeg altijd met een rottingstokje op je hand en als je wegtrok moest je buurman je hand vast houden

 263. Ik ben op zoek naar Jacoba Johanna IJsseldijk (1893-1981). Ze heeft het grootste deel van haar leven in Rotterdam gewoond, alleenstaand, als moeder van zoon Bennie (geb. 1928 – 1949). Tot 1940 gewoond opwisselende adressen in centrum, Crooswijk en omgeving. Daarna nog wel in Rotterdam, maar adressen onbekend.
  Wie o wie weet nog iets van/over haar/hen? Wie heeft haar gekend? Misschien de laatste jaren verzorgd? Zijn er nog foto’s?
  Ik ben er erg benieuwd naar.

  Cor

 264. Gezocht: verhalen
  In het kader van Theater Na de Dam maken Maas theater en dans en het Ro Theater een voorstelling met jongeren gebaseerd op verhalen over WO II.
  De voorstelling is te zien op 4 en 5 mei 2015 in Rotterdam.
  Voor deze voorstelling zijn we op zoek naar verhalen.
  Waargebeurde verhalen, ervaringen, overgebleven brieven, beeld of anekdotes over Rotterdam in de oorlogstijd. En verhalen over verdwenen families.
  Heeft u de oorlog zelf meegemaakt, heeft u e een verhaal dat u graag met ons wilt delen of wilt u zich opgeven als verhalenverteller?
  Neem dan contact op met sara.g@maastd.nl of 010-7070434

 265. wie heeft oude foto,s van de overijsselsestraat en de zuid polderstraat in de eerste ben ik geboren in in de tweede zijn wij getrouwd en mijn vrouw is daar geboren
  met een groet trudie buijser en peter heusdans

 266. In 1954 werkte ik als werkstudent op het kantoor van het spoorweg-emplacement aan de Hudsonstraat. Ik moest vrachtbrieven bezorgen, enz. Heeft iemand foto’s en/of informatie van dat emplacement uit die tijd?
  Ton Spamer.
  a.spamer@spamer-dewit.nl

 267. Graag wil ik een nostalgisch oproepje plaatsen.
  In de 50 er jaren was mijn vader in het bezit van een Huisman tandem met op het voorwiel geplaatst Berini eitje hulpmotortje.
  Als jongetje mocht ik dan wel eens mee om vanuit zuid bramen te gaan plukken in de omgeving van Zuid-Beijerland.
  Dit heeft een onuitwisbare aangename indruk op mij gemaakt.
  Nu is mijn vraag kan iemand mij helpen aan wat dan ook van zowel de Huisman tandem als Berini(Pluvier) eitje-uiteraard tegen betaling?
  Weet iemand iets af van de producent Huisman?
  mdupont2002@yahoo.com TEL.0164-253507.

 268. Zoekt u oude foto`s van Charlois-Bloemhof e.d. op face book
  is een site mijn Charlois daar vind u dagelijks een aantal foto`s.

  • Ik ben in bezit van 3 boekjes over Rotterdam met veel foto’s van in en voor de oorlog “40
   1 heet ter herinnering aan de oorlogsdagen,
   1 volk in verdrukking en verzet, een uitgave van 5 mei-1960 en1 van net na de oorlog, de krant( kaft)
   Is van oktober 1940, wie heeft interesse..

 269. De Laurenscantorij viert dit jaar haar 50ste verjaardag. Vanaf de oprichting door Barend Schuurman in 1966 heeft het koor bijna 4 decennia onder zijn leiding kerkdiensten muzikaal omlijst en cantatediensten en concerten verzorgd. In 2015 vierde Wiecher Mandemaker het feit dat hij 10 jaar geleden het stokje van Barend Schuurman overnam.

  We vieren deze mijlpaal van 50 jaar met vier prachtige concerten, waarvan het eerste (Brahms, Ein Deutsches Requiem) volgende week dinsdag plaatsvindt. We willen echter ook de talloze zangers en zangeressen die in het verleden kortere of langere tijd in de cantorij gezongen hebben bij dit feest betrekken. Op zondag 10 april zal een groot aantal van hen zich voegen bij de huidige cantorij om de dienst om 10.30 uur muzikaal vorm te geven. Op de zaterdag ervoor vindt ’s middags vanaf 13.00 uur een repetitie plaats, die wordt afgesloten met een gezamenlijk diner.

  We hebben al veel adressen en e-mailadressen van oud-leden verzameld, maar er ontbreekt ook nog een fors aantal. Vandaar onze oproep aan de lezers: kent u iemand die ooit lid was van de Laurenscantorij of bent u zelf een oud-lid, wilt u dan de/uw adresgegevens doorgeven via het e-mailadres jubileum@laurenscantorij.nl? We nemen dan zo spoedig mogelijk contact op met deze strijdmakkers van weleer.

 270. Mijn schoonvader is 98 en heeft vroeger een banketbakkerij op de Schieweg 56 in Rotterdam gehad : Maison Bovens. Hij zou graag foto’s hebben van de banketbakkerij en/of de Schieweg uit de tijd 1939 – 1970. Met name ook de jaren rond de oorlog. Kunt u zich het gebak van mijn schoonvader nog herinneren of heeft u foto’s. Ze zijn heel erg welkom.
  Alvast hartelijk dank voor u hulp!
  Groeten

  • Hallo Renate,

   Probeer het eens via de Bergpolderpagina op Facebook of op de Facebookpagina van het Liskwartier.
   De Schieweg ligt in de wijk Bergpolder en het Liskwartier ligt in de buurt daarvan.
   Groetjes, Trix (we hebben al een paar keer contact gehad via de mail).

 271. Voor een reünie van onze oude klas “67-’73 van de Den Hertigschool a.d. Den Hertigstraat 32 in Rotterdam-Zuid ben ik nog op zoek naar de volgende personen: Harm BOEKHORST / Femmy (Boelee)v.d. BOOGAARD / Theo CLEMENT / Leo GOVERS / Richard de LAAT / Stanley RIEBORN / Monique ROOS / Eric ROTTEVEEL / John SIK / Ton SLAGER / Sjaak VOORTMAN / Josje (José)WAAN / Arie van der ZEE. Allen geboren rond 1960/1961. Ben jij of kent u één van bovengenoemde personen neem dan a.u.b. contact op met Yvonne Nieuwland-Schulz yvonnenieuwland@adryvo.nl

 272. Ben op zoek naar foto’s van de Ooievaartstraat ( oude noorden )van de jaren 1950 ik heb gewoond op de hoek ooievaarstraat – vletstraat misschien hebben oud bewoners van de jaren 50/60 ze nog ik ben de oudste zoon van de familie Werner we zijn verhuisd in 1958 naar Utrecht

 273. Paul / Marijke de Bak

  Ik ben op zoek naar de fam. de Bak bestaande uit vader A. de Bak, moeder A. de Bak, dochter M.H. (Marijke) de Bak en zoon P.A. (Paul) de Bak. Ze woonden in de jaren 50 in de Schermlaan nr. 53 te Rotterdam. Ze vertrokken 23-11-1956 met de Grote Beer van de HAL naar de VS waar ze op 3-12-1956 aankwamen op Ellisisland. Is er iemand die weet waar ze nu wonen of wat er van hen geworden is?
  maartenboogert@hotmail.com

  • Maarten,
   ik heb eens zo’n beetje op de website van familysearch.org gezocht en kwameen Arie Debak tegen die in Sacramento is overleden? in 1988. Nou ik weet natuurlijk niet of dat de juiste Arie is. Je het maar eens bekijken, veel geluk! 🙂

 274. Hallo allemaal,

  In de jaren 60-70 maakte een fotograaf in het Oude Noorden van Rotterdam foto’s van Café’s, en verwerkte deze in een glazen asbak, die hij te koop aanbood. Weet iemand de naam van deze man?. Ik hoor (lees) het graag.
  Gr. Wim

 275. Zou graag in contact willen komen met klas genoten van de school op de havenstraat school met de bijbel in de jaren 43 44 bij hooft onder wijzer mijnheer knijf

  • Je kunt veel vinden op google. Deze loterij
   was toen voor de wed en wezen van de ned.
   bond van oud onderoffieren.
   Genoemd wordt de naam van M . Bruijn
   Hennewietsestraat 18 Rotterdam
   Succes met zoeken

 276. Gaarne reactie van oud Rotterdammer 10-04-1934 gewoond hebbende ruilstraat v heusdestraat 101
  dansschool piet de groot, hooidriftschool 1940 ,
  mijn naam is Jan f m van Blitterswijk mensen die hem nog kunnen herinneren

 277. Ik ben op zoek naar nazaten van:
  – Cornelis Meijer (Berkhout 1871 – Rotterdam 1929) en Johanna Catharina van Kerkum (1874-1953).
  – Jan Meijer (Spierdijk 1892 – Rotterdam 1970) en Toos Loomans (1894-1979).

  De broers kwamen uit een heel groot gezin met drie religieuzen.

  Hun broer Johan Gabriël (1888-1962) werd pater en later missionaris in China. Heeroom Johan (Lazarist) correspondeerde veel met het missiehuis in Panningen, met zijn broer broeder Cees Meijer (1898-1972) in datzelfde missiehuis en met het thuisfront in Spierdijk. Die brieven zijn allemaal bewaard gebleven en onlangs in boekvorm uitgegeven.

  Onlangs was de boekpresentatie in Panningen.

  Bent u familie van hen en heeft u belangstelling voor dit boek, neem dan contact met mij op

 278. Ik ben op zoek naar Annie Jongenelis, een 12-14 jarig Rotterdams meisje ‘van het patronaat’, dat in 1945 na de bevrijding in een gedicht namens ‘de Theresiagroep’ haar dank uitspreekt aan Pater W. ten Vaarwerk SCJ (1900-1987), destijds een van de directeuren van S.F.L. , het toenmalige St. Franciscus Liefdewerk. In het gedicht beschrijft zij ondermeer hoe na een bizarre voettocht – ‘onderweg met vliegtuigen en daaglijks bombarderen’ – ze bij de boeren ‘in Overijsel’ aan kwamen om gedurende 3 maanden aan te sterken. Waarschijnlijk is het gedicht gemaakt bij zijn afscheid, nadat hij ook veel Amsterdamse jongeren de berucht geworden Hongerwinter door had geholpen. Hij kreeg dezelfde functie op de Wittenburg/de Eilanden in Amsterdam.
  Wie kent Annie Jongenelis, of heeft haar gekend? Maakte de Theresiagroep deel uit van het Theresia-patronaat, verbonden aan de Theresiakerk (1928-1972)? Zijn er nog mensen die iets kunnen vertellen over het Theresiapatronaat, het S.F.L. en het clubhuis, waarvan mijn oom – de toen 44-jarige Pater W. ten Vaarwerk SCJ – directeur was? Van hem heb ik een foto, waarop hij is geportretteerd naast zijn assistent en opvolger (?) frater G. v.d. Hoeven (.. – 1989) en met vermelding “Rotterdam, 2e Paaschdag 1943”. Ook staat er een onbekende pater/pastoor op de foto. Iedere aanvulling is welkom!

  • s.f.l. zat dat niet in de van Vollenhovenstraat? woonde daar in de buurt. Boven hadden ze een kapel op zolder herinner ik mij

 279. Ik ben opzoek naar de familie of nabestaande van de familie
  van Asten. Heeft gewoond in het nooddorp van Overschie bij mijn weten in de Verlaatstraat in de jaren 1950/60. Andre van Asten was een vriend van mijn vader, fotograaf.

 280. Wie zou mij kunnen helpen aan oude foto’s/ video beelden van de Barendrechtse brug.
  De foto’s die op internet en facebook te vinden zijn heb ik bijna allemaal. Het gaat mij meer om foto’s uit privé collecties.
  Reacties mogen ook direct naar: marcel.zwijgers@gmail.com

 281. Wij zijn op zoek naar Paul van Oeveren. Hij woonde in de Riebeekstraat 15 Rotterdam Zuid. Paul is geboren rond 1927 op 29 november en had een zus Sjaan en een broer Woud. Paul had verkering met Trudy de Graaf, die woonde in de Kaapstraat 7 Rotterdam Zuid. Trudy is in 1955 naar Amerika geëmigreerd. Trudy de Graaf woont nog steeds in Amerika, in de plaats Wayne N.J. Wij zouden graag in contact komen met haar of mensen die haar kennen.
  Met vriendelijke groet. PeJe.

 282. Graag zou ik in contact willen komen met mijn vroegere vriendin
  haar meisjes naam is Martha Gebuis en is getrouwd met Gil , heeft twee dochters .Ze zat op de brede hilledijk op school en woonde in de cronje straat . Zou het leuk vinden haar weer eens tezien .

  • Beste Corrie,

   Namens mijn tante dit berichtje.

   Martha Gebuijs is te bereiken op tel nummer: 010-4194490

   Ze vindt het leuk om in contact te komen.

   Mvg Neef Matei

 283. ik ben op zoek na laura zo 30 jaar geleden ze liep met nog twee vrouwe op de schietdamsweg ik zat in de auto toe ik jou weer zag
  jij zag mijn in de auto zitte ik ken je van de biscoop daar
  gr cor

  • ik zoek sjaan breddels heeft gewoond in de texelsestraat 30 ,had een broer peet en een zus gerda .Haar vader was politie agent .tot 1965 heb ik daar gewoond als iemand wat weet graag een berichtje

    • Hoi Chantel wat erg omdat te lezen ,ik ben jaren vriendin geweest met je moeder .Was al heel lang opzoek naar haar En heb vaak oproepjes gedaan ,naar peet en gerda .Nooit iets gehoord

     • Beste Leny, vreemd dat je nooit iets gehoord hebt van Peet of Gerda, als ik ze zie zal ik er eens naar vragen. Mama heeft het wel over jou gehad, wat jammer dat jullie elkaar uit het oog zijn verloren. Ik weet zeker dat ze dat heel leuk had gevonden.

 284. Ik ben benieuwd hoe het met rob(bie) Vaane is hij woonde in een zijstr van de Vlietlaan, daar had zijn vader een kledingzaak. Zijn oma woonde op de oudedijk boven een kapperszaak. Ik ben hem uit het zicht verloren toen hij met zijn ouders naar de alexanderpolder ging verhuizen, hij heeft nog korte tijd op de goudserijweg bij bloemenzaak Stofberg gewerkt. Mijn ouders hadden een woninginrichting (Piena) op de goudserijweg, wij speelden met een vriendengroepje o.a yvonne tertoolen en nelleke en annemarie , leo klip, Mijn mail wnjanse@zeelandnet.nl. zou het heel leuk vinden om te weten hoe het iedereen vergaan is.

 285. Ik heb hier liggen de Kalender van VL Wonen van 2000, met mooie oude foto’s en de nieuwe situatie ter plekke in Vreewijk (45×30 cm). Stuur maar een berichtje als je hem gratis wilt hebben. Ik woon niet meer in de buurt, maar kom wel nog geregeld langs, dus er valt wel iets te regelen.
  Als niemand hem wil, gaat hij bij het oud papier (zou zonde zijn).

  • Beste Jannie,

   De Museumwoning Tuindorp Vreewijk is geïnteresseerd in deze oude kalender.

   Met vriendelijke groet,

   Jan Haak

   www,museumvreewijk.nl

 286. In een onderzoek naar boeren te Bleiswijk, zoek ik familieleden van Cornelis Stehouwer, geboren 10 november 1848 te Spijkenisse, gehuwd met Jacoba Scheijgrond, geboren in Abbenbroek.
  Het gezin Stehouwer, (cornelis,jacoba en kinderen Wijnand Leendert, Leendert Wijnand, Arend en Willem) kwam in 1895 wonen in de raamp Straat, daarna in de oranjeboomstraat , Pretorialaan, kegelstraat en laatselijk in de Rijsoordstraat (nr 55) in Rotterdam.
  Wie kent familieleden of weet meer van deze familie.

  Alvast bedankt
  Nico Heitman

  • Hallo Nico,

   Ben je op de hoogte dat er een boek bestaat met de naam, “genealogie van het geslacht Stehouwer”. Hierin is de door vermelde Cornelis en Jacoba vermeld. Ook gegevens van hun kinderen, kleinkinderen en achterkleinderen. Genealogisch onderzoek, o.a. in het Gem. Archief Rotterdam geeft veel meer informatie. Wellicht heb je hier iets aan. Googelen op het Internet geeft ook veel informatie over bovenstaande.
   Groeten Martin.

  • Voor je gevonden:

   Notariële akte Kornelis Stehouwer, bouwman te Bleiswijk, transporteert aan Pieter Vermeulen te Loon op Zand 1. ruim 3 ha weiland in de Vlieger onder Abbenbroek, kad. A 101 en 102 2. ruim 1 ha weiland in de Middelhoek aldaar, kad. A 147 Verkopers echtgenote Jacoba Scheigrond verkreeg eea uit de nalatenschap van haar moeder Dirkje Kwak. Verkocht voor f 5450.

   Aktenummer:

   2478

   Aktedatum:

   25/06/1890

   Aard van de akte:

   transport

   Naam notaris:

   Cornelis Martines Loeff

   Toegangsnummer:

   110 Notarissen

   Inventarisnummer:

   8055

   Vindplaats:

   Streekarchief Voorne-Putten en Rozenburg

 287. Ik ben het verleden van mijn moeder (Jo Haavekost geboren 06-01-1921) )aan het uitpluizen. Zij was een weeskind en is in 1928 in Rotterdam terechtgekomen, waarschijnlijk in een kinder- of weeshuis. Volgens het archief heeft ze tussen 1928 en 1933 (in)gewoond in de Wandeloordstraat 81b en de Sionstraat 57b.
  Is er iemand die weet wie of wat er op die adressen gevestigd was of woonde? Kent iemand de naam Haavekost?
  Alle info is welkom evt. per mail aan aad.bk@zonnet.nl

 288. Betr. oproepje Luc Bezemer : Zegenstraat oude vrienden/vriendinnen tijdens de oorlogsjaren 1940/1945. Heb vele reacties ontvangen,. waarvoor hartelijk dank. Was heel leuk deze reacties te ontvangen, hartelijk dank, had dit niet verwacht, wel gehoopt.. Groetjes, Luc Bezemer.

 289. Wie ging er mee naar Lissabon met de Grote Beer of Waterman?

  Het is 1963. Nederland raakt voor het eerst in de ban van de Europa Cup. Heel het land juicht voor Feijenoord (toen nog met ‘ij’) dat via heroïsche wedstrijden tegen Servette, Vasas Boedapest en Stade Reims de halve finale bereikt. Met twee ‘schuiten’ vertrekken 1500 supporters naar Lissabon voor de wedstrijd tegen Benfica.

  Het tv-programma Andere Tijden Sport gaat een documentaire maken over de geboorte van Het Legioen. ‘Toen zij uit Rotterdam vertrokken…’ Hiervoor wil de redactie graag in contact komen met mensen die op 4 mei 1963 aan boord gingen van de Grote Beer of de Waterman om Feijenoord naar de Europa Cup-finale te schreeuwen. Heeft u misschien filmbeelden van die onvergetelijke reis, foto’s of andere tastbare herinneringen en verhalen waar u nooit over uitgesproken raakt. Neem dan contact met redactie op via: ats@nos.nl.

  Bellen kan ook met Steven van der Gaag: 06-41459573

 290. In Rotterdam wemelt het van de beelden. Bijna iedereen die iets voor de stad heeft betekent heeft een beeld of borstbeeld. Zelfs die scharrelaar van Lodewijck Pinckhof heeft een borstbeeld.
  Ik mis echter een beeld van mijn opa en oma, van mijn vader en moeder. Voor al die andere stadsgenoten die de stad weer hebben opgebouwd. Ik heb het aangekaart bij de burgemeester, hij heeft het doorgestuurd naar een of ander onderdeel van de gemeente. Daar zal het in de la verdwenen zijn.
  Ik heb een mail naar de redactie van de oud Rotterdammer gestuurd in de hoop dat men het wel een aardig idee zouden vinden en een actie op poten zouden zetten. Helaas. Nu maar via deze weg. Als het een idee is, hoe moet dat dan in het vat gegoten worden?
  Als plek voor die beelden heb ik het plein voor het centraal station in gedachten. In plaats van die gekke ballen die ze gepland hebben.

  • Beste Bert,
   Ik begrijp je frustratie maar als je dat gaat doen dan zijn er straks meer beelden in Rotterdam dan levende mensen.

 291. We zijn nog op zoek naar de volgende klasgenoten van de zuiderparkschool klas 66-72 A:
  ook te volgen op Facebook onder de naam :
  Reunie Zuiderparkschool 1966-1972 klas A

  Marry van Haaren
  Albert Dubbeldam
  Wim Broere
  Ton(ny) de Bruin
  Wim Bout
  Carla Koch
  Pauline Stolk
  Ria van Buuren
  Marja Rijkhoek
  Jerry Noordermeer
  W. Wemeling?

  WieoWie kent één van bovenstaande personen? Help ons hen te vinden… het zou leuk zijn als de klas zo volledig mogelijk gevonden gaat worden…
  laten ze dan contackt op nemen via die site

  mvg jack mangelaars

  • Ik weet niet of je iedereen al hebt gevonden, maar op Facebook is er een groep “Rotterdammers Gezocht!” Misschien lukt het daar.

 292. In 1959 kwam het SS Rotterdam in de vaart, vlaggenschip van de Holland-Amerikalijn. Ter gelegenheid daarvan gaf de HAL een affiche uit dat aan alle middelbare scholen in Rotterdam werd verstuurd, ik meen één per school. Ik was van mijn school de gelukkige die het affiche mee naar huis mocht nemen. Het was een affiches op naar ik meen A3formaat. Afgedrukt was het beroemde gedicht van Jan Prins “Te Rotterdam ben ik geboren, onder de adem van de Maas … [etc] ” Met natuurlijk een afbeelding van het schip. Ik prikte het affiche boven mijn burootje aan de muur. Toen ik een paar jaar later na een vakantie thuiskwam was het affiche spoorloos. Dat is het nog steeds! Ik heb bij de HAL geïnformeerd of men het kende, wat niet het geval bleek te zijn. De HAL-winkel op de Rotterdam kent het affiche evenmin. Zijn er nog lezers die het affiche hebben, of gekend hebben? Zelfs de OB Rotterdam zegt het niet te kennen, al heeft men daar wel een affiche met de Rotterdam + gedicht, maar het is toch anders. Wie o wie?

 293. Reactie n.a.v. de oproep van Bert op 18 februari 2015 om 11.49 u. De genoemde meester Sieling die op de banjo speelde, is mijn vader. Zijn er oud-leerlingen die nog schoolfoto’s hebben uit die tijd? Dan neem ik graag kontakt met u op.

  • goede dag HR sieling
   dit had ik niet meer verwacht na zo lange tijd
   u vader heb ik dan wel oppervlakkig gekend als leerling op de prinses Julianaschhool hij was voor die tijd wel streng helaas,, geen foto /s wij hadden voor die tijd geen camara lachen deden we wel op school,,ik wens u sucses met het zoek werk m
   heeft u nog vragen doe het gerust
   vriendelijke groet van BERT

   • Dank voor uw reactie. Inderdaad waren camera’s niet zo algemeen als nu, maar misschien is er nog ergens een schoolfoto. Ik hoop dat hij niet te streng was. Gelukkig werd er dus wel gelachen en naar ik hoop wat geleerd. Vriendelijke groeten van Dick Sieling

    • ge achte HR Sielig
     hierbij een reactie op u bericht
     wij hebben wel geleerd hoor
     wat de foto/s betreft kunt u misschien eens op zoek gaan naar de fam bruinix of hogeweg deze haden camara/s en film van de school reisjes veel sucses
     groet van BERT

 294. De Dieren Centrale-stichting voor vermiste en gevonden huisdieren- is op zoek naar iemand die bekend is met het programma File Maker en ons kan helpen in geval van storingen/aanpassingen.

 295. We zijn op zoek naar de volgende personen: Bertus Beusekom woonde vroeger op de Feijenoorddijk en ging naar de Dillenburgschool , en op zoek naar Germa/Gerda van Beek of Verbeek die werkte vroeger in cafe Sport op de Feijenoorddijk/Zinkerweg?

 296. Nooddorp in Overschie nog het enige bestaande Nooddorp in Rotterdam.
  Voor een documentaire ter gelegenheid van het 75 jarig bestaan, op 28 mei 2016, van het Nooddorp in Overschie ben ik op zoek naar oud bewoners van het dorp uit de jaren 40, 50 ,60 en 70 die mee willen werken aan het tot stand komen van deze documentaire.
  Ik wil graag wat gesprekken voeren met deze bewoners oer hun jaren in het dorp.

  Ook ben ik op zoek naar beeldmateriaal zoals oude foto,s en films uit bovengenoemde jaren. Foto,s en films zullen in de documentaire worden verwerkt, uiteraard met uw toestemming. Het beeldmateriaal zal, indien u dat wenst, weer aan u terug gestuurd worden.
  Voor meer informatie kunt u een mail sturen naar japo@upcmail.nl of bel 0617536067.

 297. Volgend jaar ( mei 2016 ) bestaat het Nooddorp in Overschie 75 jaar. In verband hiermee wil ik een documentaire maken over het ontstaan van het dorp in 1941 en de jaren er na. Ik zoek daarom oud bewoners van het Nooddorp in Overschie die in de jaren 40, 50, 60 en 70 die in het dorp hebben gewoond en die hun medewerking willen verlenen bij het tot stand komen van deze documentaire. Ook zoek ik beeldmateriaal, zoals foto,s films, uit bovengenoemde jaren, die oud bewoners uit het dorp willen afstaan. Uiteraard krijg u het materiaal weer terug. Voor informatie kunt u mailen met japo@upcmail.nl of telefoon 0617536067.

 298. Oproep
  Wie komt ons koor versterken?
  55 Plus-koor Onderling Zanggenot zoekt mannen en vrouwen die van zingen houden.
  De repetities zijn op dinsdagmorgen van 09:30 tot 11:15 uur in het ontmoetingscentrum Gouden Regen nr. 39 A in Krimpen aan den IJssel.
  Voor info: 55pluskoorozg@gmail.com

 299. Dansen 50+
  Heeft U zin in een gezellig avondje uit en ook nog wat danspasjes
  leren met andere 50+ers.Kom dan eens kijken in de soos van de
  Beethovenflat op vrijdagavond,Beethovenplein 61 in Schiedam.
  Daar worden danslessen gegeven vanaf 19.30 uur.U bent van harte
  welkom om eens te komen kijken en die avond een proefles mee
  te maken. Kosten 8 euro per maand p.p. ongeacht het aantal
  vrijdagavonden per maand. Kunt u een maand niet komen vanwege vakantie dan betaald u gewoon niet. Kom eens lekker
  langs en praat even met onze dansleraren Fred en Wilma Vierhout
  en ervaar hoe gezellig deze avonden zijn.
  Wij zien u graag op een vrijdagavond langs komen.
  Voor verdere informatie neem contact op met Fred Vierhout via
  06-10909797 of fvierhout@kabeltelefoon.net

 300. Mijn vader werkte bij de Shell op Curacao, daar ben ik dan ook geboren. Als we met verlof in Nederland waren moest ik natuurlijk naar school. Wij woonden in een pension op de Avenue Concordia en ik ging naar school in de Vredehofstraat, bijna op de hoek van de Korte Kade, volgens mij. En ik denk dat het een meisjesschool was want op de klassefoto die ik heb staan alleen maar meisjes.
  Wie kan mij helpen met de naam van de school?

   • sorry het moet geweest zijn in 1952/53. Die Rotterdamse Vrije school was dat een meisjesschool? Zo ja dan zou dat de school moeten zijn die ik zoek.
    Dank uw wel voor het meedenken.

  • Het is jammer maar jullie hebben geen van beiden gelijk. De school die hier wordt bedoeld is de gewoon de openbare school en stond niet in de Vredehofstraat maar op de Vredehofweg.
   Ik heb daar zelf op school gezeten.
   In de Vredehofstraat stond op de hoek van de Oudedijk de Gereformeerde school “Revius”. Ik ben zelf geboren in de Vredehofstraat en vertrokken na mijn trouwen in 1964.

   • Ik was weer te vroeg met mijn reactie zie ik.
    Die school aan de Vredehofweg was dat dicht op de hoek van de Korte Kade?
    Het is heel lang geleden en het was maar een korte periode dat ik daar op school heb gezeten en dan kan je geheugen wel eens de boel een beetje veranderen.
    In ieder geval u ook bedankt voor het meedenken.

    • Als je op de Kortekade staat tussen de Vredehofweg en de Oudedijk dan heb je vlak voor de schoenmakerij van Van Tiel en café Stobbe een doorkijkje en dan zie je de school waarvan de ingang op de Vredehofweg was.
     Wij zijn ook al 50 jaar weg uit Rotterdam maar werden door div. mensen wel op de hoogte gehouden van de veranderingen.
     Wij komen ook zo af en toe in Kralingen en gaan dan op de nostalgische toer.

     • Ik heb waarschijnlijk op die school gezeten, maar dat was al van 1939 tot 1945. De school lag op het binnenterrein achter de huizen en werd via een poort bereikt. Beneden zat de jongensschool met als hoofd meester Sneep, boven de meisjesschool olv juffrouw Janssen.

 301. Ik ben op zoek naar Henk van Bommel. Hij werkte jaren bij zijn oom Wim in het vlas in ‘s-Gravendeel. Ik wil zijn nichtje een plezier doen want die wil hem zo graag nog eens ontmoeten. Later werkte hij in een cafe in Rotterdam. Ik meen van Katendrecht maar het kan ook elders zijn geweest.

 302. Mijn moeder Maria Jacoba de Zanger is geboren in Rotterdam (1909), ‘k ben bezig om het verleden van haar familie uit te zoeken.
  Nu zoek ik gegevens van Jan J de Zanger (of familie de Zanger) die gewerkt heeft bij scheepswerf Fijenoord, in ieder geval als opzichter in de bankwerkerij.
  Wie kan mij helpen met gegevens en of foto’s.

  Groet Wout

 303. Ik ben op zoek naar foto’ s van de ebenhaezerstraat uit de jaren tot 1970. Verder naar foto’s van de dr de Visserschool Klaverstraat.

 304. Ik ben op zoek naar Marianne van Elten (meisjesnaam). Ik had verkering met deze jongedame van ongeveer 1962 tot 1966 en denk dat zij nu ongeveer 65 jaren jong is. Dan zagen wij elkaar frequent en dan weer een tijd niet. Zij was voor mij de ware tot ik in 1966 de vrouw ontmoette, waar ik tot op heden nog steeds gelukkig mee getrouwd ben. Marianne woonde aan de Frans Bekkerstraat in Rotterdam en ‘s-zomers stonden haar ouders op een camping in Hellevoetsluis. Zelf woonde ik aan de Oldegaarde (schuin tegenover voetbalclub Spartaan 20) natuurlijk ook in Rotterdam.
  Ik hoop een reactie te mogen ontvangen en verder hoop ik te horen dat zij gelukkig en gezond is.

 305. Wie kent jilles mijboom heeft gewoond vlakbij het ziuderziekenhuis hij heeft gewerk bij constructiebedrijf Hugro ik zou hem nog eens graag willen spreken

 306. ik ben op zoek naar ellie t hoen , wij hadden in ca 1955/56 omgang met elkaar’
  graag zou ik willen weten of iemand haar adres weet.

 307. Voor onze facebook groep Wijk Oud-Feijenoord zijn we op zoek naar oude bewoners van de wijk Feijenoord en omliggende wijken en foto’s en verhalen van de wijk ! alles is welkom!!
  Wij missen nog foto’s van de Feijenoorddijk en de Zinkerweg

  • onze facebookgroep ” wijk oud feijenoord ” zoekt oud bewoners van de wijk feijenoord ! vandaag geplaatst nieuwe foto’s van onze oude wijkagent ! we zoeken nog foto’s van de zinkerweg en feijenoorddijk en de speeltuinvereniging Feijenoord

 308. Mijn vader zat in de oorlog met zijn moeder en stiefvader in Beaumont le Roger ( noord Frankrijk). Zij woonden daar in een soort kasteel dat door de Duitsers ingevorderd was. Daar waren meer Nederlanders die werkten aan de waarschijnlijk V1. Na een voor ons onbekende periode zijn ze weer naar Nederland gekomen. Mijn vader is helaas overleden en wij willen graag meer weten over deze periode. Zijn er mensen die daar ook geweest zijn of die meer informatie hebben? Wij horen het graag.

 309. Wie kan mij helpen aan het adres van een internetsite waar ik foto’s kan vinden over het voormalige Brabants (Nood) dorp 1940-1966 in Rotterdam-zuid.
  Foto’s zijn niet bedoeld voor commercieele doeleinden maar uitsluitend bedoeld voor in familiaire kring die zelf jaren in het Brabants dorp hebben gewoond.

  B.V.D.

  • mijnheer van der Stel als je ‘brabantsdorp rotterdam’ googled vind je een schat aan informatie over het nooddorp.
   veel succes,
   Karolien Schutte.

   • Geachte mevrouw Bouman-Schutte,
    Hartelijk dank voor uw reactie en excuus voor mijn late beantwoording.
    Klopt inderdaad wat u zegt maar ik ben vooral op zoek naar foto’s van het dorp en heb het hele internet al afgestruind maar kom steeds dezelfde +/- 30 foto’s tegen.
    Blijkbaar zijn er gewoon simpelweg niet meerdere foto’s beschikbaar.

  • Bij de stichting Historisch Charlois is een boek uitgekomen over het Brabantse Dorp zelf heb ik het ook gekocht en het staat vol me6t foto`s en verhalen over het dorp, het boek kost 7.50 euro.

 310. Ik ben op internet op zoek naar oude foto’s van het Brabants (nood) dorp. (1941 – 1965)
  Tot nu toe heb ik weinig kunnen vinden maar heb gelezen dat er exposities zijn over het Brabants dorp waar honderen foto’s geexposeerd worden, dus ze zijn er wel.

  Graag een tip of internet-adres waar ik digitale foto’s kan vinden over dit beroemde stukje Rotterdam-zuid.

  Foto’s zullen uitsluitend gebruikt worden voor- en in familiaire kring die zelf oud bewoners waren van het Brabants dorp, en dus niet voor enige commerciele doeleinde.

 311. mijn moeder heeft in de oorlog in de stationsweg in schiebroek hillegersberg gewoond nu de diamantstraat inde oorlog is er een bom gevallen zodat ze moesten verhuizen naar de koraalstraa,t er waren twee stationsstraten in de oorlog in rotterdam en schiebroek klopt dit en zijn ze alle twee gebombadeerd

 312. mijn vader is eind jaren zestig begin zeventig stratenmaker geweest in Rotterdam.
  Hij reed toen met een zogenaamde gaatjeswagen een bedford donkerblauw van de firma van Herk.
  Nu ben ik op zoek naar foto’s van deze wagens of iemand die meer info heeft ik ben een bedford aan het restaureren en wil deze wagen namaken maar mijn vader heeft nooit foto’s van deze wagen genomen.

 313. Dansen 50+
  Heeft U zin in een gezellig avondje uit en ook nog wat danspasjes
  leren met andere 50+ers? Kom dan eens kijken in de soos van de
  Beethovenflat op vrijdagavond,Beethovenplein 61 in Schiedam.
  Daar worden danslessen gegeven vanaf 19.30 uur.U bent van harte welkom om eens te komen kijken en die avond een proefles mee te maken. Kosten 8 euro per maand ongeacht het aantal vrijdagavonden per maand. Kunt u een maand niet komen vanwege vakantie dan betaald u gewoon niet.
  Kom eens lekker langs en praat even met onze dansleraren Fred en Wilma Vierhout en ervaar hoe gezellig deze avonden zijn.
  Wij zien u graag verschijnen op een vrijdagavond.
  Voor verdere informatie neem contact op met Fred Vierhout via
  06-10909797 of fvierhout@kabeltelefoon.net.

 314. Van 1954 tot 1960 heb ik op de Oleanderschool gezeten. De laatste 3 jaar bij meester Cornelisse in de klas. Ik heb het daat geweldig gehad! Deze meester vas zijn tijd ver vooruit. We hadden b.v. 2 schildpadden in de klas rondlopen en in een zinken bak met een door de kinderen gemaakt berglandschap leefden witte muizen, eerst 2 later waren het er zo rond de 50…ook hadden we heel veel planten in de klas, vaak werd er gezongen en toneelstukjes gespeeld. Ook maakten we een pop van stof en de jurk werden allemaal knopen genaaid, gewoon tussen de lessen door! Of een tegeltje met cement versieren met scherven. En nog veel meer… Daarom zou ik graag weten hoe het met deze geweldige meester is gegaan en of hij nog leeft. Ik weet dat hij in begin jaren 60 naar Indonesië is vertrokken, maar of hij daar is gebleven weet ik niet.

  • Ik ben op zoek naar John Ouwendijk of Oudendijk, hij werkte in 1970 bij de Volksbond Kantine de KNSM op de Beatrixhaven in Rotterdam -Zuid. Hij woonde toen in de Tweebosstraat, ook in R.dam Zuid. Ik hoorde dat hij daarna naar Schiedam was verhuisd.
   We gingen op zaterdagmiddag na het werk, soms in Café de Klok (ik dacht Putselaan) nog een biertje drinken. Kantinebaas Wezeman was daar soms ook bij. Ik woonde toen in de Strijensestraat ook in Zuid. Ik zou het leuk vinden weer eens wat van John te horen en herinneringen op te halen. Wie kent hem, of weet waar hij nu woont?

  • Susanne heb jij gewoond op de Dordtselaan 48 boven Mevr. Ban Gorp. Mijn man , ik en Thea en Monique woonden bij haar in. Als je het bent heb je heel veel met Thea gespeeld. Hoor graag van je.
   N.den Boer

   • En of ik dat nog weet! Ik heb regelmatig met Thea gespeeld, ik heb nog een foto van ons in de speeltuin Bloemhof.en mevr van Gorp herinner ik mij ook nog wel, het zijn hele fijne herinneringen, maar goed.. Mijn email adres is:
    susannelangendam@hotmail .com

    • Ik schreef dat ik hele fijne herinneringen aan mevr. van Gorp had, dat moet zijn GEEN fijne herinneringen, zoals je wellicht weet

    • Susanne,ken je mij nog?Ik woonde op nr.52 met mijn ouders en broer Piet,bij toeval las ik jouw naam nadat ik de krant meenam na een weekend Rotterdam,waar ik bijna nooit meer kom

     • Hoi Marry, natuurlijk ken ik jou nog! Hoe gaat het met je? Ik begrijp dat jouw ouders nog leven? Ik hoop in goede gezondheid. Ik heb 33 jaar in Hendrik Ido Ambacht gewoond en woon nu sinds een jaar in Poortvliet. Ik zou het leuk vinden nog meer van je te horen! Groetjes en hopelijk tot horens.
      Susanne

     • Eh sorry, ik geloof dat ik je berichtje verkeerd heb gelezen. Vergeet dat stukje over je ouders maar. Tenzij ze echt nog leven.. Tjonge wat een sufferd ben ik.

 315. Mijn naam is Luuk, woonde in de Zegenstraat 60 a, tijdens de oorlogsjaren. Ik herinner mij nog vele namen uit die tijd. Frans en Dries Kooyman, Piet Smit, zusjes Anke , Adrie en Lenie, Marie en Tanje Bravenboer. Bep Violen, bij haar ouders schoot ik mijn klomp door de ruiten. Mijn zus Greta moest hem ophalen, Bep was zelf haar vriendin en ik durfde niet op een klomp naar hui, mijn vader was bij de politie. Hier tegenover woonde Wil van Staveren, daartegenover Margot de Jong, daarnaast Jan en Wil de Bruin, Jan Flikken, Marie de Ronde, Lennie Baars, Corrie Zwaal, .Hans, Jan,Guus en Bernard van het Hof, Doortje van der Zee. Met Frans Kooyman had ik nog een weddenschap nl. wie het eerst terug zou komen uit Duitsland, zijn vader of mijn broer, beiden opgepakt tjdens de Razzia op dolle Dinsdag. Helaas zijn vader kwam nooit. terug. Ook kreeg Frans een tweede domper te verwerken, gewoonte was gestolen benzine van de Canadezen in een blikje te doen, aan te steken en weg te trappen, dat ging totaal verkeerd, hij kreeg de brandende benzine over zijn been , met fatale gevolgen. Verbleef lang in een ziekenhuis, is gelukkig weer helemaal hersteld. Wie zich in een van deze namen herkend, gaarne reacties, het was toch zo’n mooie tijd. Gaarne Reacties, Luuk Bezemer.

 316. Mijn naam is Luuk Bezemer, woonde tijdens de oorlogsdagen in de Zegenstraat 60a, ben op zoek naar speel viendjes/vriendinnen uit deze periode. Heb daar een leuke jeugd gehad. Mij nog bekende namen zijn: Hennie B lok, Frans ,en Dries Kooyman, Piet Smit, zusjes Anke,Asrie en Lenie. Tanje en Marie Bravenboer, Bep Violen, bij diens ouders schoot ik tijdens het voetballen mijn klomp door de ruit, die mijun zus Greta moest ophalen, op een klomp kon ik niet naar huis, mijn vader was politie agent. aan de o9verkant van de straat woonden :Jan 3en Wil de Bruin, Margot de Jong en Bep van Staveren, Marie de Ronde,Jan Flikken. Corrie Zwaal. Jan Guus en Bernhard van het Hof, favoriete figuren, daar naast Doortje van de Zee, Wie herkent zich hierin, Gaarne reacties. Met Frans Kooyman had ik een weddenschap wie?, Zijn vader of mijn broer Janus het eerste terug zou komen uit Duitsland, beiden tijdens de Razzia opgepakt, zijn vader is echter nooit teruggekomen helaas. Ook na de oorlog had Frans grote pech, gebruikelijk /spelletje was, een blikje te vullen met gestolen benzine van de Canadezen, aan te stekken en weg te trappen. Liep verkeerd af en kwam over zijn been terecht met enorme fatale gevol. Gaarne Uw reacties, Luuk Bezemergen. Mensen die hier nog weet van hebben, gaarne Uw .reacties, was een zeer levendige straat. Luuk Bezemer.

 317. Weet iemand of er voor 1924 een slagerij in Rotterdam heeft gezeten met de naam B. Vermeulen? Ik heb een oude foto en die kan dus in Rotterdam gemaakt zijn, of na 1924 in Ede.. In Ede weet niemand iets over deze slagerij, vandaar mijn vraag hier…

 318. Ik ben inmiddels alweer een tijdje op zoek naar mensen die mijn opa, de vader van mijn moeder, gekend hebben.
  Feit is, mijn moeder heeft niets van haar vader, hij is in 1943 in het vergeten bombardement overleden, er is geen foto van hem te vinden. Die is er trouwens wel geweest, maar door omstandigheden zoek geraakt.
  Wellicht dat iemand meer van hem weet, of misschien zelfs wel een foto heeft!
  Zijn naam was Johannes Tol (Joop) en hij was getrouwd met Jacoba Sophia van Litsenburg. Ze hebben op de Zinkerweg gewoond en hebben 2 dochters gekregen.

  Als iemand hem gekend heeft, of misschien zelfs familie is, laat het me weten door op mijn oproep te reageren.

 319. Ben op zoek naar oudleden van Voetbalv,erg Z.W.S.H. jaren 1950, werd gevoetbald aan de SCHULPWEG, grootste concurrent T.O.G.Zaterdag middag klasse. Wim van Heysden was een van de bekendste spelers, woonde in de Zegenstraat, schoot zelfs de doellat een keer doormidden. Mijn eigen ervaring: maakte tijdens een wedstrijd te Maasoord in Poortugaal 9 doelpunten. toeschouwers uit het tehuis kwamen bij ieder doelpunt
  aan mij de bal brengen, ook als de bal buiten de lijnen liep. Zijn er nog wekelijkse verslagenboekjes van wedstrijden aanwezig bij oudleden, zeer in geinteresserd. Gaarne reacties, . Luc. het kanon van Zuid werd ik genoemd in het weekblad het Zuiden.. Gaarne Uw reacties van bekenden of oud leden. Zou erg leuk zijn.

 320. Ben op zoek naar oud leden van voetbalverg, Z,W,S.H. voetbalde aan de Schulpweg in ROTTERDAM, GROOTSTE CONCURRENT WAS T.O.G.Bestaat de club nog, een van de bekendste leden was Wim Heysden, uit de Zegenstraat, schoot zelfs een lat doormidden.Wie kan mij nog verhalen over deze club vertellen. Luuk Bezemer maakte in een wedstrijd tegen Maasoord Poortugaal 9 doelpunten, bewoners van het tehuis kwamen de bal als er een doelpint gemaakt was de bal steeds bij mij brengen, ook als hij buiten de lijnen kwam., hoor graag hier meer over, zijn er nog van die verslagen boekjes in iemands bezit, ik hoor hier graag over. oude voetballer Z.W,.S.H. Luuk Bezemer.

 321. Ben op zoek naar Gerda Teuben, geboren in Groningen, haar zus heette Emma, vader werkte bij Shell Pernis, woonde Oude Wal 8 Hoogvliet, later Mathenesserweg 144? Rotterdam. Zou graag willen weten hoe haar verdere levensloop gegaan is . Gerda werkte in kinderziekenhuis Margriet aan de Groene Kruisweg en later in Zieken Maasoord in Poortugaal Hebben een heel leuke periode samen gehad, periode 1953/1956, bezochten samen de
  fLoriade en de E 55,
  Helaas uit het oog verloren, zou heel graag willen weten, leeft zij nog, hoe is haar verdere levensloop verlopen, heel erg geinteresseerd. Gaarne Uw positieve reacties. Luc.

  • Ben op zoek naar oud leden van voetbalverg. Z.W.SW.H. voetbalde aan de schulpweg, naaste concurrent T.O.G. Zatardag middag competitie.Mijn -persoonlijkie ervaring was tijdens een wedstrijd tegen Maasoord in Poortugaal, dat ik 9 doelpunten maakte.Bijzonder was ook dat tijdens het maken van de 9 doelpunten, de bal door de toeschouwers uit het tehuis bij mij kwamen brengen, ook als de bal buiten de lijnen liep. meest belangrijke voetballer in Z.W.S.H. was Wim Heysden, woonde in de Zegenstraat, schoot tijdens een wedstrijd de lat doormidden. Zijn er nog boekjes van weekverslagen bij oud leden aanwezig, ben zeer geinteresseerd. Luuk.Gaarne reactie..

 322. op d.v. 10 oktober vanaf 19.00 uur hopen we een reunie te houden voor oud bewoners van de adrianastraat in het clubhuis van de nieuwe haven in de sint mariastraat rotterdam. aan melden kan via de website van de adrianastraat of op telefoonnummer 0636333206. Henny Beerends Muskita

  • beste Henny ik Rob Emrich heeft deze oproep gemist jammer…
   vraagjes : hoe was de opkomst?
   heb jij nog veel oude bewoners gezien ? foto,s ?

   bijvoorbaat bedankt voor jouw reactie .

   0611252480

 323. Truus Raadsen waar ben je ? Je woonde in de Waterloostraat (geloof ik) .We hebben veel plezier gehad jij,ik en Cokkie.
  We hebben gegierd van het lachen tijdens de “speeltuinencomplex-vakantie”.
  Ook hebben we samen op een notariskantoor gewerkt.
  Als je deze beschrijving iets zegt en het lijkt je wat om te reageren,dan zouden Cokkie en ik dat hartstikke leuk vinden.

  • Ik ben op zoek naar Truus Raadse die vroeger in de Waterloostraat woonde. We waren met 3 vriendinnen :Truus, Cokkie en ik. We hebben veel met elkaar beleefd waren alle drie lid van de KNNV en maakten veel excursies.
   De grootste lol hadden we in een door ons genoemde speeltuinen-complex vakantie.
   Ik zou graag nog wat herinneringen ophalen met Truus.
   Truus, waar ben je ?
   Carla.

 324. Drie Rotterdammers 11 november 1944

  Ik ben op zoek naar Jacques von Burg of kinderen van hem. Jacgues von Burg had eind 1944 een bekende lampenzaak aan de Binnenweg in Rotterdam.
  Tijdens de grote razzia van 11 noverber 1944 was hij een van de mannen die naar Duitsland gedeporteerd werden samen met Otto Schouten en Rinus van Steenderen zat hij in dezelfde wagon. Recent ontving Ik onverwacht een oorlogsdagboek van Otto Schouten destijds werkzaam als bedrijfsleider bij Deutz machinefabriek in R’dam hierin wordt de deportatie en hun twee geslaagde vluchtpogingen beschreven. BIj de tweede vlucht was ondermeer mijn vader Wim Strik betrokken.

  Mijn vragen gaan over de verdere levensloop van Jacques von Burg en Rinus van Steenderen. Heeft iemand een idee hoe het met hen is verder gegaan en zijn er nog nazaten familie of bekenden van hen die ik zou kunnen benaderen?
  Kent iemand de lampenwinkel aan de Binnenweg nog, is er een foto van?

  Rinus van Steenderen was eind 1944 in Rotterdam een zelfstandige naaimachinereparateur, had een onderneming in de binnenstad maar geen idee waar het was. Van hem weet ik dat hij gehuwd was en kinderen had. Het dagboek van Otto Schouten is te vinden op
  http://www.tweede-wereldoorlog.org/wo2getuigenissen.html

  Rhea Strik, dochter van Wim Strik
  email: design@rheastrik.demon.nl Telefoon: 024 – 36 01 641

 325. Wij geven op 24 okt 2015 een gezellige klaverjasdag in de Hoeksteen. Mombassaplaats 2 Rotterdam.
  Van 11.00 tot 17.00.
  Wij zoeken nog mensen die mee willen doen..
  Intree 8 euro incl lunch.
  Ook een tombola met leuke prijzen.
  Informatie en inschrijven. 0104207613.
  Henk van Olffen

 326. Ik ben op zoek naar gegevens over Theodorus van Leeuwen. Roepnaam Dorus.
  Geboren op 29 januari 1881 Capelle aan de IJssel.
  Overleden op 21 mei 1959 Rotterdam.
  Beroep zeeman grote vaart. Hij heeft op veel aderessen in Rotterdam gewoond. Wie heeft Dorus gekend?

 327. Ik zoek TILLY haar achternaam weet ik niet was rond de jaren 75 80 bevriend met haar zij woonde met haar ouders zus en broer op de hordijk in ysselmonde. ze was hoofdcassiere bij De Gruyter op Keizerswaard. 🙂 Gr Carolien

 328. hallo, is er nog iemand die iets weet cq kan vertellen of foto’s bezit van een aanrijding tram lijn 2 en een cement ( ongebluste kalk) wagen.
  Mijn opa was de toenmalige chauffeur op deze tram.
  Mijn opa reeds al jaren geleden overleden, doch zijn zoon, ( mijn vader 94 ) heeft het daar steeds over, en ik zou het voor hem leuk vinden als daar nog iets van bestaat.!!
  Bedankt.

  • Ik heb het een en ander even voor je nagekeken en ik heb de foto waar je op doelde gevonden.
   Ga naar de volgende site:
   http://www.terpstra-koos.nl/index.html
   Dan ga je baar de RET onderaan aangeven Tram en dan rechts klikken op ongevallen en dan door telkens links op volgende te klikken kom je vanzelf op de foto die je bedoelde.
   Ongeluk gebeurt op 23 augustus 1949 met lijn 2 op de boompjes.
   Ik hoop dat je er uit komt, zo niet dan hoor ik het graag

  • Ik heb het een en ander voor je na gekeken en ik heb de foto gevonden.
   Kijk op de volgende site:
   http://www.terpstra-koos.nl/index.html
   Ga naar RET en klik rechtsonder op Tram. Daarna op ongevallen en scrol telkens op volgende aan de linkerkant tot de bewuste foto.
   Gebeurt op 23 augustus 1949 op de Boompjes.
   Als je er niet uit komt hoor ik het wel.

  • Ik heb waarschijnlijk de bewuste foto gevonden.
   ga naar http://www.terpstra-koos.nl/index.html.
   Ga naar RET en naar Tram rechts onder. Daarna naar ongevallen en scrol telkens links op volgende.
   Je komt dan vanzelf op de foto.
   ongeluk met kalkwagen op 23 augustus 1949 met lijn 2 op de Boompjes.
   Kom je re niet uit dan hoor ik dat wel.