De Oud-Rotterdammer 10 jaar

1 september 2015, door Vanessa Wallast

hula flyer

De Oud-Rotterdammer bestaat 4 oktober precies tien jaar! Dat vieren we met onze lezers, die met een grote korting het erg leuke theaterstuk The Hula Blues kunnen bijwonen. Op zondag 4 oktober zijn er een matinee- en een avondvoorstelling. Op een paar kaarten voor de avondvoorstelling na zijn beide voorstellingen volledig uitverkocht. Zaterdag 3 oktober is daarom al een extra matineevoorstelling toegevoegd, waarvoor u nog volop kaarten kunt bestellen. Wilt u deze voorstelling bijwonen, reserveer dan via het mailadres ninagouw@gmail.com (geef uw naam, adres, telefoonnummer en aantal kaarten door) of telefonisch op 06 12604294. De kaarten worden gereserveerd op volgorde van binnenkomst, aanvang voorstelling 16.30 uur.

Het zijn geen makkelijke tijden voor krantenuitgevers, noch voor adverteerders. Toch houden wij stug vol en vinden we ook dat we dit jubileum niet ongemerkt kunnen laten passeren. Daarom hebben wij lang gezocht naar een passende en vooral Rotterdamse manier om dit jubileum met de lezers te vieren. Wij denken nu dat we daar de oplossing voor gevonden hebben!

De Oud-Rotterdammer is erin geslaagd in het jubileumweekend een speciaal arrangement vast te leggen voor de lezers van De Oud-Rotterdammer. En wel een arrangement voor een zeer bijzondere en zéér Rotterdamse voorstelling, namelijk het theaterstuk Hula Blues. Dat klinkt misschien niet direct heel erg Rotterdams, maar dat is het wel degelijk. Dit theaterstuk is namelijk volledig gebaseerd op de oer-Rotterdamse band, de Kilima Hawaiians, gevormd door de ras-Rotterdammers Bill en Mary Buijsman, bijgestaan o.a. door Coy Pereira, Wim van Herpen, Frans van Oorschot en Luut Buijsman. Zij waren wereldberoemd in Rotterdam, maar ook ver daarbuiten en waren bijzonder populair.

Nazaat John Buijsman, al net zo Rotterdams als de bandleden, kwam bij toeval in het bezit van een schat aan archiefmateriaal, waarmee hij een erg leuke en mooie voorstelling samenstelde, die vertelt hoe een jongen van Katendrecht ereburger van Honolulu kon worden.
John, bekend van diverse televisieseries en theaterstukken, verzamelde een groep mensen om zich heen, waarmee hij het stuk Hula Blues realiseerde. Dat verhaal wordt nu, mede dankzij de ondersteuning van theater Walhalla, vanaf 9 september een fiks aantal keren gespeeld in een loods aan de Veerlaan naast Kantine Walhalla op Katendrecht.

Ter gelegenheid van de tiende verjaardag van De Oud-Rotterdammer wordt er een aantal voorstellingen exclusief voor lezers van de krant gespeeld, waarvoor die lezers een speciale korting van 25% krijgen op de toegangsprijs. Hierdoor betaalt u voor deze voorstelling geen € 20,00, maar slechts € 15,00, terwijl er voor u bovendien nog een aardigheidje beschikbaar gesteld wordt.

Zaterdag 3 oktober is er een extra matineevoorstelling toegevoegd, waarvoor u nog volop kaarten kunt bestellen. Wilt u deze voorstelling bijwonen, reserveer dan via het mailadres ninagouw@gmail.com (geef uw naam, adres, telefoonnummer en aantal kaarten door) of telefonisch op 06 12604294. De kaarten worden gereserveerd op volgorde van binnenkomst, aanvang voorstelling 16.30 uur.

De kaarten worden gereserveerd op volgorde van binnenkomst, aanvang voorstelling 16.30 uur.

 


Dé gratis krant voor
de vijftigplusser!

Advertenties
Martha Flora