De Rotterdamse dag met korting

14 september 2017, door Vanessa Wallast

Wederom in de Laurenskerk, maar op een veel eerder tijdstip dan vorig jaar, wordt zaterdag 30 september een nieuwe editie van de Rotterdamse Dag gehouden. Stichting Ons Rotterdam pakt samen met De Oud-Rotterdammer weer uit met een leuk evenement van en voor Rotterdam-fans.

Het is al de negenendertigste keer dat de Rotterdamse Dag wordt gehouden. Net als andere jaren zijn er weer veel organisaties uit Rotterdam en de Rijnmond die zich hier presenteren. Natuurlijk worden er ook weer boeken verkocht, zijn er optredens en wordt aan het eind van de middag ‘de Rotterdammer van het Jaar’ bekendgemaakt. Die titel gaat naar een persoon die zich bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt voor de stad en/of haar bewoners.
Dit jaar treedt onder andere de dansgroep Tranen met Tuiten uit Hoogvliet op. Ook komt het Hoeksewaards Accordeonorkest naar de Laurenskerk voor een optreden. Na het succes van vorig jaar is ook het koor De Vlaardingse Smarties wederom van de partij, net als de Indiase dansgroep Ashakiran. Natuurlijk mag ook zanger/entertainer/presentator Hans Somers niet ontbreken.

Nieuwe stands
De organisatie heeft z’n best gedaan weer een aantal nieuwe standhouders aan te trekken. Daarbij is vooral gezocht naar streekproducten en uitgeverijen van boeken over Rotterdam. Ook voor verzamelaars is de Rotterdamse Dag een ‘El Dorado’. Ansichtkaarten, lepeltjes en allerlei andere memorabilia over de Maasstad zijn hier in ruime mate te vinden. Net als tweedehandsboeken en tijdschriften.
De Oud-Rotterdammer is present met een royale stand en biedt in die stand op de Rotterdamse Dag de mogelijkheid tot een voorinschrijving voor het boek ‘Groeten uit Rotterdam’ dat 6 oktober verschijnt. Ook zijn alle delen van de bekende wijkenreeks van Rotterdam in de twintigste eeuw te koop.
De Rotterdamse Dag duurt van 10.00 tot 16.00 uur. De presentatie is weer in handen van Hans Somers. De entreeprijs voor de dag bedraagt 4,50 euro per persoon. Lezers van De Oud-Rotterdammer kunnen gebruik maken van de kortingsbon in de krant en hebben daarmee toegang voor 3,50 euro per persoon.

10.00 Opening
11.15 Dansgroep Ashakiran
11.30 Pauze
11.45 De Vlaardingse Smarties
12.30 Pauze
12.45 Dansgroep Ashakiran
13.00 Pauze
13.15 Hoeksche Waards Accordeonorkest NLS
14.00 Hans Somers
14.45 Koor Tranen met Tuiten
15.30 Bekendmaking Rotterdammer van het Jaar
15.45 Finale met Hans Somers en Tranen met Tuiten
16.00 Sluiting


Dé gratis krant voor
de vijftigplusser!

Advertenties
Het Welzijnswarenhuis