Diez Días DÂK, 10 dagen DÂK weer op!

23 juli 2015, door Vanessa Wallast

DÂK 01
Van 31 juli tot en met 9 augustus kan heel Rotterdam DÂK weer op. Dit jaar verrijst het pop-up stadspark om de hoek van de populaire Witte de Withstraat op Parking Westblaak. DÂK is de plek bij uitstek om de Rotterdamse zomer te vieren, met live optredens, salsa, Rotterdamse DJ’s, film en sport.

Pop-up stadspark
Vorig jaar maakte Rotterdam voor het eerst kennis met DÂK, een zomers pop-up stadspark dat vrij toegankelijk is, waar je de invloed van wereldsteden als New York, Berlijn en Barcelona kunt proeven, maar dan oer-Rotterdams. Op DÂK geniet van je (live) muziek, drink je buckets met biertjes en zomerse frozen margarita’s, staan de tafeltennistafel en de hoepels klaar voor een gezond portie lichaamsbeweging en grill je je eigen eten op barbecues die iedere dag vanaf 17.00 roodgloeiend klaar staan.

Tien dagen DÂK
Tien dagen achter elkaar brengt DÂK de meest uiteenlopende Rotterdamse initiatieven weer bij elkaar. Live muziek uit alle windstreken (onder andere Thom Hoorweg, Bongomatik en C.C. Grand) waardoor je je de ene dag waant op de Caraïben en een dag later in New Orleans. De welbekende feestjes Yardbird en Discoflamingo ,die ook dit jaar hun Rooftop Marriage vieren op DÂK. Swingen met Salsa aan de haven, die voor deze ene keer neerstrijken op hoge hoogte. En Masters that matter, die ter plekke de gebruikte
bierbekers omsmelten tot vogelhuisjes.

Social BBQ: Meet by Meat
Ook dit jaar kan iedereen zijn eigen vlees roosteren op één van de grote barbecues. Hier kun je zij aan zij met vrienden –en volslagen vreemden- naar hartenlust je eten bereiden. In dit, vorig jaar gelanceerde, concept mogen bezoekers hun eigen eten meenemen, maar natuurlijk is ook op DÂK zelf een heerlijk BBQ pakket beschikbaar. Met zorg samengesteld en vol met lokale producten.

Actuele informatie is te vinden op www.dak-rotterdam.nl of via Facebook op www.facebook.com/dakrotterdam.


Dé gratis krant voor
de vijftigplusser!

Advertenties
Het Welzijnswarenhuis