Een vreemde affaire

14 december 2020, door Fred Wallast

scania

Eind jaren zestig hadden wij met onze chauffeurs, die regelmatig vanaf de Westzeedijk heen en weer naar Italië reden,  bijvoorbeeld met ladingen huiden voor de schoenindustrie en terug met marmer voor de Rotterdamse Marmer Industrie in Overschie, de afspraak dat ze om de week een weekend op de thuisbasis waren, ook omdat ze veelal niet tijdig terug konden zijn.

Na enige maanden kregen wij een vertwijfelde echtgenote van een chauffeur aan de telefoon, die ons aan deze regel herinnerde en opmerkte dat ze haar echtgenoot al drie weken niet gezien had en zich ernstig zorgen maakte, want ze had geen huishoudgeld meer.
Samen met roeicoach Willem Jansen, die Jeroen  Vervoort in zijn skiff begeleidde in zijn race naar goud, op een zaterdagmiddag richting Boterdorpse Verlaat, dat ik zonder die snor nooit gevonden zou hebben en daar mevrouw  met wat centjes gelukkig gemaakt en haar beloofd te informeren waar echtgenoot dan zoal de bloemetjes had buitengezet.
Enige weken later kregen wij van een collega van hem een tip; hij viste veel op de achterliggende plas en had zijn licht eens opgestoken aan de walkant. Hem was ter ore gekomen dat zijn collega een affaire had met de buurvrouw en dat valt niet mee op een buurtje van drie huizen, midden tussen de plassen.
Het was enige weken, totdat we op een zondagavond laat gebeld werden door de vreemdgaande echtgenoot dat hij niet kon rijden en vertrekken. Op de vraag van mijn collega wat er dan wel gebeurd was, moest hij bekennen dat hij, samen met de buurvrouw, in het oude Noorden gesnapt was door zijn zwagers, die het niet pikten dat hun zuster bedrogen werd. Zij hadden zijn mooie BMW zien staan en hun conclusies getrokken. De klappen die hij opliep op zijn zitvlak waren van dien aard dat hij met moeite in zijn verlaagde bolide kon zitten, maar een wippende Scania bedienen was teveel van het goede. Na meerdere escapades heeft hij het bedrijf in goed overleg verlaten, echter nadien heeft hij nog meerdere echtgenotes bediend.
Dat wij in een spagaat van leugens kwamen als we weer eens geld moesten gaan brengen na drie weken onderweg te zijn geweest, vond hij, denk ik, volkomen normaal. Men moest wat doen om chauffeurs te houden in  die tijd.

Rinus Anker
Berkenwoude


Dé gratis krant voor
de vijftigplusser!

Advertenties