Er op uit

Barok, barok en ….... barok

Barok, barok en ….... barok

14 juni 2015

Op zondagmiddag 14 juni vindt het eerstvolgende concert plaats in de serie Zondagmiddagmuziek in de Open Hofkerk in Rotterdam-Pendrecht. Dit jaar staat vocale muziek, naast orgelmuziek, in de schijnwerpers. Het Haags Quirinusensemble dat gespecialiseerd is in barokmuziek, bestaat uit mezzosopraan Maria voor ’t Hekke, Helene Michielsen op traverso, Ernst Stolz op viola da gamba en Earl Christy op theorbe met medewerking van de vaste organist van de Open Hofkerk Jan van Dijk.

Het thema sluit aan op dat van Rotterdam Orgelstad “bewegen bewogen”. Er zullen werken klinken van bekende componisten als Telemann, Pachelbel, Handel en Bach, maar ook van minder bekende maar zeker mooie werken van Weiss, Hasse, Morel en Marais. Werken die ons de snelheid van tegenwoordig doet vergeten en ons meeneemt naar de relatieve rust van de 17e en 18e eeuw.

In de pauze is er, zoals altijd, koffie en thee en kunt u van gedachten wisselen met de musici.

Het concert begint om 15.00 uur en kaartjes kunt u aan de kerk kopen voor € 6,–. Kinderen tot 12 jaar mogen gratis naar binnen!

Het adres is Middelharnisstraat 153A, 3086 GJ  ROTTERDAM. U bent van harte welkom!

Volgende concert in deze serie is op 27 september, zet u dat alvast in uw agenda?


Advertenties
Het Welzijnswarenhuis

Beste lezers,

Ook bij De Oud-Rotterdammer komen we niet onder het Coronavirus uit. Met man en macht proberen we u zo veel mogelijk te blijven voorzien van onze services. Zoals het uitbrengen van de krant en het toesturen van de bestellingen.

Het kan echter gebeuren dat een en ander kleine vertraging oploopt in deze roerige tijden.

Uiteraard volgen we de ontwikkelingen op de voet en mochten er verdere bijzonderheden invloed hebben op De Oud-Rotterdammer, dan zullen wij u informeren.

Heeft u familie, vrienden of kennissen die niet de beschikking hebben over internet, dan waarderen we het zeer, wanneer u ze informeert.

Wij hopen op uw begrip.

Met vriendelijke groet,

De Oud-Rotterdammer