Er op uit

Beleef Tiengemeten vanaf het water

Beleef Tiengemeten vanaf het water

8 augustus 2015

Beleef Tiengemeten eens vanaf het water. We varen met de salonboot Heicondias rondom het natuureiland, wat voor een heel andere natuurbelevenis zorgt!

Varen om een eiland
Tijdens de boottocht word je vergezeld door een vrijwillige boswachter van Natuurmonumenten die je van alles kan vertellen over Tiengemeten. We varen over het Vuile Gat langs de Tiendgorzen en om de westpunt van Tiengemeten heen. Vanaf het water heb je een mooi beeld van eiland en de plek waar het Haringvlietwater Tiengemeten binnenstroomt.

Uitzicht tijdens de boottocht
De getijdennatuur is populair bij allerlei steltlopers. De bever heeft deze ruige plek uitgekozen om er zijn imposante burcht te bouwen. Na de westpunt varen we om de oostpunt heen en zetten koers naar de haven van Tiengemeten. Vanaf het water zijn de historisch boerderijen van Tiengemeten prachtig te zien!

Ga eropuit op eiland Tiengemeten
Na de boottocht kun je Tiengemeten zelf gaan verkennen. Binnen vijf minuten ben je in het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten. Je kunt hier ook fietsen huren. Het Rien Poortvlietmuseum, het Landbouwmuseum, Speelnatuur en Pannenkoeken bij Helene zijn vlakbij. Kortom, genoeg ingrediënten voor een fantastische dag.

Openingsdata en tijden

zaterdag 8 aug 2015
13:00 – 17:00
zaterdag 22 aug 2015
13:00 – 17:00

Prijzen

volwassenen € 17.50 
toegang leden € 15.00

Advertenties
Spido December