Er op uit

Bezichtiging kerktuin en exposities

Bezichtiging kerktuin en exposities

13 juni 2015

In het weekend van zaterdag 13 en zondag 14 juni neemt De Waalse Kerk Rotterdam voor de eerste keer deel aan Verborgen Tuinen. Ruim negentig tuinen in Rotterdam zijn dat weekend tussen 10.30 en 17.00 uur geopend voor een bezichtiging.

De Waalse kerktuin is meer dan honderd jaar oud en was er al eerder dan de kerk. Bijzonder is dat hij op de rand van de brandgrens ligt. In het midden van de tuin staat een meer dan negentig jaar oude moerbeiboom. Vooral de groene beschutting van de tuin maakt het de moeite waard om hier even bij te komen van de drukte in de stad.

Sinds 2013 zijn vrijwilligers aan de slag om de tuin, met behoud van oude elementen, weer nieuw leven in te blazen. Het resultaat laten wij graag zien tijdens het weekend van Verborgen Tuinen.

Binnen- en buitenexpositie

In de tuin zijn op deze dagen houten kunstwerken en een bank van Thijs Coers van Woodcompany te zien. Het hout dat hij gebruikt komt voornamelijk uit de omgeving van Rotterdam en hij wil met de producten laten zien dat bomen, die gekapt moeten worden in Rotterdam, prima geschikt zijn om te hergebruiken voor nieuwe duurzame doelen in de stad.

In het Zondagsschoollokaal exposeert Ferry Albers-Hendriks enkele schilderijen. Het werk van haar is niet onder één noemer te vangen. Uit een simpele aanleiding kan voor haar ineens een idee te voorschijn komen. Een foto, een plaatje, een woord, een gebeurtenis: dat alles kan een vertrekpunt zijn. Ze probeert met vormen en kleuren iets te creëren waarin ze zich kan uitdrukken. Iets maken waar je langer naar wilt kijken en waar je als kijker je eigen invulling aan kunt geven.

Het interieur van de Waalse Kerk Rotterdam met onder andere Gispen lampen en ornamenten is dit weekend ook te bezichtigen.

Zie verder:  http://www.verborgentuinen.nl/


Advertenties
Spido November 2