Er op uit

Bunkerdag 6 juni

Bunkerdag 6 juni

6 juni 2015

Langs de kust van Nederland zijn nog veel sporen te vinden van de Tweede Wereldoorlog. De bunkers, gebouwd als onderdeel van de Atlantikwall, springen het meest in het oog. Normaal zijn deze fascinerende betonnen kolossen gesloten voor het publiek, maar zaterdag 6 juni 2015 van 11.00 tot 17.00 uur zijn vele bunkers van Hoek van Holland tot Den Helder voor één dag open.bunker 2
Wegens succes herhaald

In 2014 werd de Haagse Bunkerdag georganiseerd. Dit was zo’n succes dat in 2015 werd besloten om het aantal geopende bunkers uit te breiden tot de hele Hollandse kust. Op de website bunkerdag.nl staat welke locaties meedoen aan Bunkerdag 2015. Dat zijn er vele in Zuid-Holland. Niet alleen in Den Haag, maar ook bijvoorbeeld in Hoek van Holland, Rijswijk en Katwijk/Noordwijk. Vrijwilligers van verschillende bunkerorganisaties ontvangen geïnteresseerde bezoekers bij de locaties en leiden rond.

Speciaal: bunker bij de intratuin  niet om mee te nemen, om te bekijken!

Op het terrein van tuincentrum Intratuin bij ’s Gravenzande liggen ook verschillende bunkers van de Atlantikwall. Ook die zijn te bezoeken op 6 juni van 11 tot 17 uur. Vrijwilligers die voorheen actief waren op het Fort Hoek van Holland zijn speciaal gekomen om bezoekers daar rond te leiden en het verhaal van deze bunkers te vertellen.


Advertenties
Het Welzijnswarenhuis

Beste lezers,

Ook bij De Oud-Rotterdammer komen we niet onder het Coronavirus uit. Met man en macht proberen we u zo veel mogelijk te blijven voorzien van onze services. Zoals het uitbrengen van de krant en het toesturen van de bestellingen.

Het kan echter gebeuren dat een en ander kleine vertraging oploopt in deze roerige tijden.

Uiteraard volgen we de ontwikkelingen op de voet en mochten er verdere bijzonderheden invloed hebben op De Oud-Rotterdammer, dan zullen wij u informeren.

Heeft u familie, vrienden of kennissen die niet de beschikking hebben over internet, dan waarderen we het zeer, wanneer u ze informeert.

Wij hopen op uw begrip.

Met vriendelijke groet,

De Oud-Rotterdammer