Er op uit

Duizel in het park

Duizel in het park

7 augustus 2015

Van 7 tot en met 9 augustus gaat Duizel in het Park samen met de bezoekers op zoek naar stadsgeluk in het Rotterdamse Vroesenpark. Met onverwachte en toegankelijke projecten is Duizel in het Park dé ontmoetingsplek voor Rotterdammers, maar ook voor de rest van Nederland. We verleiden je om eens op een andere manier naar de stad te kijken.

Een programma vol vernieuwende verhalen en muzikaal vermaak, buitengewone dwaaltochten en zinnenprikkelend lekkers, uit binnen- én buitenland. Ontdek bij Duizel snippers stadsgeluk die je nooit eerder hebt gezien!

Acts uit binnen- én buitenland
Een hoogtepunt uit het programma is de Catalaanse Joan Català met zijn performance Pelat. Zijn werk is ontstaan uit de grondige studie van oude ambachten in combinatie met de kracht van een menselijk lichaam. Je hebt geen idee wat er allemaal mogelijk is met een bewegend lichaam, een paal, touwen en een paar lappen stof tot je dit met eigen ogen hebt gezien.

Erik Kaiel en zijn performers laten hun kunsten zien in alle uithoeken van de wereld. Of het nu in de bergen van Afrika of in de straten van Europa is; hun optredens laten het publiek werelds dromen op alledaagse plekken. Bij Duizel krijg je de zeldzame kans om ze eens in een Nederlands stadslandschap te zien. Murikamification neemt je mee in een absurdistische dagdroom, geïnspireerd door de verhalen van Haruki Murakami. Laat je verleiden in de straten van je eigen stad!

Pak je wandelstok en dwaal als een heuse bermtoerist over het Kleinpolderplein. Zijn wij met onze bouwwoede en betondrang een bedreiging voor de natuur, of bieden deze bouwwerken een uniek podium voor groei en bloei? Wildgroei laat zien dat juist daar waar mensen liever niet komen natuur en cultuur soms weelderig samengroeien. Onder de snelweg draagt schrijfster Elfie Tromp haar toekomstdroom over dit bijzondere stukje Rotterdamse wederopbouwarchitectuur aan je voor. Zo bekijk je het Kleinpolderplein eens op een heel andere manier.

Volg breiworkshops bij Granny’s Finest en werk samen aan mooie én sociaal duurzame mode. Of kom luisteren bij Nieuwe Types van Literair productiehuis Wintertuin uit Nijmegen, waarbij de eerste lichting afgestudeerden van de opleiding Creative Writing van ArtEZ haar verhalen komt voordragen. Hun werk wordt nu al “de blauwdruk van iets groots” genoemd en mag je als literatuurliefhebber dus niet missen.

Voor muzikaal vermaak moet je bij de Ukuladies zijn. Zoals hun naam al verraadt zijn deze dames ware ukulele-talenten. Dat klinkt op zichzelf al heel vrolijk, maar de driestemmige zang erbij maakt het helemaal af! Our Minor Fall heeft een heel andere sound dankzij een klassieke violiste en cellist. Zij laten hun muziek graag op vreemde plaatsen horen en zijn een feest voor je trommelvliezen én netvlies.

Binnenkort wordt ook bekendgemaakt wie Duizel in het Park dit jaar officieel opent. We openen dit jaar iets eerder: al vanaf 16:00 uur kun je op vrijdag 7 augustus genieten van de culinaire hoogstandjes van diverse foodtrucks en een verfrissend drankje.


Advertenties
Spido December