Er op uit

Jubileumquiz De Oud-Rotterdammer

Jubileumquiz De Oud-Rotterdammer

28 februari 2016

De Oud-Rotterdammer verkeert in het tiende levensjaar en in het kader van dat tienjarig bestaan organiseren we nu en dan wat extra activiteiten. Zo hebben we voor zondag 28 februari weer een bijzonder leuk evenement op de kalender staan, namelijk een Jubileumquiz, speciaal voor de lezers van De Oud-Rotterdammer. U kunt zich daar vanaf vandaag al voor inschrijven.

Het belooft een bijzonder leuke zondagmiddag te worden op een al even bijzondere locatie. Vanuit nostalgische overwegingen is namelijk gekozen voor Lommerrijk als gastheer voor deze Jubileumquiz. Prachtig gelegen aan de Bergse Plas, uitstekend bereikbaar met openbaar vervoer en met volop gratis parkeergelegenheid. Daarnaast beschikt Lommerrijk over prima zalen waar we met circa 150 Oud-Rotterdammerlezers terecht kunnen.

Een quiz, zult u denken? Is dat wat voor mij? En wat moet ik dan allemaal weten? Maakt u zich geen zorgen. Deze ludieke quiz vergt absoluut geen specifieke kennis; sterker nog, het is veel meer een gezellige spelletjesmiddag dan een echte quiz.

Spelshow
De show wordt gepresenteerd door Herco Kruik van Uitgeverij Wist u dat…? (onder meer bekend van de Rotterdamse Scheurkalender, het Rotterdams ABC en Rotterdamse bijnamen) en Roel Pot (bekend van RTV Rijnmond). Dit duo heeft al veel vaker gezamenlijk van dit soort Rotterdamse spelletjesmiddagen georganiseerd en weet dus uitstekend hoe u te vermaken.

Ze starten met een lekker Rotterdams muziekie om in de stemming te komen en dan volgt een afwisselende spelshow met onder andere:

Diverse kwisjes
Weet u veel van ‘Rotjeknor’? We testen uw kennis in verschillende korte, grappige en informatieve kwisjes, zoals de Helm-Op-Helm-Af-Kwis, de Wist-u-dat? Kwis en de Rotterdamse Taalkwis. U speelt soms alleen en soms in teams tegen elkaar en er zijn leuke Rotterdamse prijsjes te winnen.

En verder?

Spelletjes op z’n Rotterdams

We spelen bijvoorbeeld korte varianten van Bingo, Hints of Pim-Pam-Pet en natuurlijk volledig ‘op z’n Rotterdams’.

Muziek en filmpjes
Om de vaart en afwisseling erin te houden zijn er diverse grappige en korte filmpjes met sketches van bekende Rotterdammers. Uiteraard wordt alles omlijst met een stevige dosis Rotterdamse muziek.

Het tempo ligt hoog en de afwisseling is groot, dus u hoeft zich geen moment te vervelen. Maak u op voor een buitengewoon gezellig, afwisselend en volledig Rotterdams middagje uit! U kunt gewoon losse kaarten bestellen en hoeft geen heel team in te schrijven.

Het maximum aantal deelnemers bedraagt 150. Mochten er meer inschrijvingen zijn, dan wordt er bij voldoende deelname een tweede (en wie weet zelfs derde) middag georganiseerd.

 

Locatie:           Lommerrijk, Straatweg 99
Datum:            Zondagmiddag 28 februari
Tijdschema:   14.00 inloop
14.30 – 15.15 u deel 1 spelshow
15.15 – 15.45 pauze
15.45 – 16.30 deel 2 spelshow
16.30 – …… naborrelen

Prijs: € 17,50 pp  inclusief twee drankjes (koffie, thee, bier, wijn, fris / geen sterke drank) en op tafel staan nootjes/zoutjes en er worden bitterballen geserveerd.

Bestel nu


Advertenties