Er op uit

Kunsttoer Lansingerland

Kunsttoer Lansingerland

3 oktober 2015

De 21e editie van de Kunsttoer Lansingerland vindt plaats in het weekend van zaterdag 3 en zondag 4 oktober. Evenals voorgaande jaren stellen alle deelnemende kunstenaars hun atelier of studio open voor belangstellenden van beeldende kunst. Hier is het mogelijk om met de kunstenaars zelf persoonlijk kennis te maken en te horen of te zien hoe zij te werk gaan bij de productie van een nieuw kunstwerk. Wat inspireert hen en van welke materialen en technieken maken ze  gebruik. Het aanbod is zeer divers en bestaat uit schilderijen in acryl, aquarel of olieverf, zeefdrukken, sieraden, beelden, keramiek, brons, grafiek, etsen, sculpturen en fotografie.

De grote variatie in gebruikte materialen en toegepaste technieken is zeker ook terug te vinden in de onderwerpen. Zo is er voor de bezoekers aan deze editie weer veel nieuw werk te zien zoals portretten, landschappen en stillevens.

“De Kunsttoer is volwassen en dat zie je terug in de kunstwerken van de deelnemende kunstenaars. Kunst is volop in beweging. Deze 21e editie bewijst weer dat de Kunsttoer een vaste toegevoegde waarde heeft verworven in het culturele landschap van Lansingerland.” , aldus Stanley Hillebrandt, voorzitter.

Opening door burgemeester Pieter van de Stadt
De nieuwe burgemeester van Lansingerland, Pieter van de Stadt, zal deze 21e editie openen. Hij doet dit tijdens de KunstAct op vrijdagavond 2 oktober om 20.00 uur in het gemeentehuis Lansingerland.

Overzichtsexpositie in Gemeentehuis
Van alle deelnemende kunstenaars is werk te zien in de overzichtsexpositie. Deze expositie is te zien in de hal van het gemeentehuis Lansingerland van zaterdag 3 tot en met donderdag 23 oktober. Informatie over de openingstijden staat op de site www.lansingerland.nl

Op zaterdag 3 en zondag 4 oktober is het gemeentehuis Lansingerland geopend van 11.00 uur tot 16.00 uur.

Win een kunstwerk tijdens de 21e Editie Kunsttoer Lansingerland
Evenals de twee voorgaande edities is het voor de bezoekers van de Kunsttoer weer mogelijk een kunstwerk te winnen. Bij alle deelnemende kunstenaars kunnen de bezoekers aan de Kunsttoer hun stem uitbrengen in hun expositieruimte. Zij hebben de keuze uit beelden, fotografie, keramiek, objecten, schilderijen, sculpturen en tekeningen. Na afloop van de Kunsttoer zal de notaris uit alle stemmen de winnaar trekken.

Gratis workshop
Tijdens deze 21e editie kan ook deelname aan een gratis workshop bij een van de kunstenaars worden gewonnen. Iedereen die hier belangstelling voor heeft is van harte uitgenodigd dit door middel van een “Like” aan te geven op de facebookpagina van de Kunsttoer.

Openingstijden ateliers
Op zaterdag 3 en zondag 4 oktober stellen de deelnemende kunstenaars hun atelier of expositieruimte open van 11.00 uur tot 18.00 uur. De namen en adressen van de deelnemende kunstenaars staan vermeld op de site www.kunsttoer.nl. Hier staat ook de routebeschrijving.

Op diverse adressen in Lansingerland ligt de jaarlijkse gids van de Kunsttoer. Deze gids is gratis en ligt onder andere bij de bibliotheek en in het gemeentehuis.

 


Advertenties
Spido November 2