Er op uit

Laatste Rotterdamse Dag in de Laurenskerk

Laatste Rotterdamse Dag in de Laurenskerk

29 september 2018

De jaarlijkse Rotterdamse Dag wordt dit jaar voor de laatste keer georganiseerd. Er wordt nog wel nagedacht over eventuele voortzetting van deze dag in een andere vorm met behoud van bepaalde elementen. De laatste Rotterdamse Dag wordt gehouden op zaterdag 29 september en wordt een hele bijzondere.

Plaats van handeling is opnieuw de Laurenskerk. De organisatie is deze keer in handen zowel Ons Rotterdam als van de Vereniging Vrienden van de Laurenskerk en de Stichting Laurenskerk. De dag staat in het teken van het feit dat het 50 jaar geleden is dat de restauratie van de Laurenskerk werd voltooid na de wederopbouw in de periode 1950-1968. Het wordt een dag die je als echte (oud-)Rotterdammer eigenlijk niet mag missen.

Gratis entree
Voor het eerst is de toegang tot de Rotterdamse Dag voor publiek gratis. Ook de vaste kraamhouders hoeven deze keer niet te betalen voor huur van tafels.
Tijdens het ochtendprogramma geven de Vrienden van de Laurenskerk in het ‘koor’ van de kerk uitgebreid informatie in de vorm van lezingen en powerpointpresentaties over de restauratie van de Laurenskerk. In de middag, vanaf 13.30 uur, zullen daar weer Rotterdamse artiesten optreden en om 16.00 uur wordt bekendgemaakt wie de Rotterdammer van het Jaar is geworden. De Rotterdamse Dag duurt van 10.00 tot 16.30 uur.

Markt
Natuurlijk is de Rotterdamse Dag ook weer de dag waarop Rotterdamse verenigingen, stichtingen, musea, historische verenigingen, kunstenaars en uitgeverijen zich de gehele dag kunnen presenteren. Er zijn foto-exposities, powerpointpresentaties over oud en nieuw Rotterdam en er iseen groot aanbod aan boeken en artikelen van en over Rotterdam. Kortom: het is de ontmoetingsdag voor de (oud-)Rotterdammers.


Advertenties
Gemeente Rotterdam