Er op uit

  Lezing: Fossielen in de Rotterdamse haven

  Lezing: Fossielen in de Rotterdamse haven

17 november 2015

In mei 2012 opende Maasvlakte 2. Op die dag vond Walter Langendoen een bijzonder steentje. Vanaf die dag loopt hij dagelijks het strand af, op zoek naar fossielen resten uit de ijstijden. En met resultaat, want heeft hij al vele bijzondere vondsten gedaan!

Tijdens de lezing vertelt Walter hoe het komt dat je in de Rotterdamse haven deze fossielen zo gemakkelijk kunt vinden. Ook legt hij uit hoe je ze jezelf kan vinden en waar je op moet letten. Ooit wel eens een versteende hyena-keutel in je handen gehad? Tijdens zijn lezing kan je dit ervaren.

Walter Langendoen ontving dit jaar de Van der Lijn-aanmoedigingsprijs, omdat hij in korte tijd en met grote inzet een zeer belangrijke collectie ‘Maasvlaktefossielen’ heeft opgebouwd. Hierdoor werd hij een belangrijke motor achter het geologisch-paleontologisch onderzoek in Nederland. Walter leidt fossielen-zoek-excursies op Maasvlakte 2 en maakt zo een nieuwe generatie (waaronder veel kinderen) enthousiast voor strandfossielen.

Heb je zelf ooit iets gevonden en wil je weten wat het is? Neem je vondst mee en wie weet kan Walter je er meer over vertellen.

Gedurende de hele  maand november is een selectie van de vondsten van de Maasvlakte te zien in de bibliotheek en te bezichtigen tijdens openingstijden.

Plaats: Bibliotheek Feijenoord, Sandelingplein 16b, 3075 AG Rotterdam
Telefoon: 010 2816365
Wanneer: dinsdag 17 november van 19.00-21.00 uur
Toegangskaarten à €2,50- leden en €5,- niet-leden zijn te koop aan de klantenservicebalie van de bibliotheek. Tot 18 jaar is de toegang gratis voor leden van de bibliotheek.


Advertenties
Van Stein