Er op uit

Over hen en waar ze woonden

Over hen en waar ze woonden

4 mei 2016

Op 4 en 5 mei presenteren Maas theater en dans en Ro Theater Educatie in het kader van Theater Na de Dam Over hen en waar ze woonden. Een unieke locatievoorstelling op basis van ontmoetingen tussen ouderen die de oorlog hebben meegemaakt en jongeren van nu. Vier scènes in vier woningen over vier families die tijdens de oorlog verdwenen. Gespeeld in vier huizen in de Burgemeester Meineszlaan van waaruit in de oorlog families zijn verdwenen.

Over hen en waar zij woonden
Wat doet het met jou als je klasgenootje, je buurmeisje, je vader of je beste vriend er ineens niet meer is? Tijdens deze unieke locatievoorstelling maak je kennis met Rotterdamse families die tijdens de oorlog verdwenen en degenen die achterbleven.

Op basis van ontmoetingen tussen ouderen die de oorlog hebben meegemaakt en jongeren van nu wordt deze voorstelling gemaakt. Vier scènes in vier woningen over vier families die tijdens de oorlog verdwenen. Hiermee sluit het project aan op het landelijke thema van de jongerenprojecten van Theater Na de Dam: verdwenen families. De scènes worden gespeeld in woningen in de Burgemeester Meineszlaan van waaruit in de oorlog families zijn verdwenen. De voorstelling wordt gespeeld door Rotterdamse jongeren en kinderen. Leerlingen van de internationale schakelklassen van het Wolfert College maken filmfragmenten bij de scènes.

Maas theater en dans
Maas maakt volwassen voorstellingen voor jonge mensen, fysiek, fantasievol en uitgesproken in alles. Maas ontregelt en verleidt met theater, dans, muziek, mime, film, animaties, techniek en nog veel meer. Met veel vriendelijke, ploeterende, liefdevolle, levende mensen en een open, uitdagende blik. Maas theater en dans heeft een eigen huis in Rotterdam, het Maaspodium. Moniek Merkx is artistiek leider van Maas.

Ro Theater
Het Ro Theater is stadsgezelschap van Rotterdam en maakt actueel, geëngageerd en rauw theater. De diverse groep makers met eigenzinnige en diverse voorstellingen: van het intens gespeelde repertoire van Zandwijk tot de vrolijke, fantasierijke familievoorstellingen van Pieter Kramer, tot de journalistieke en documentaire-achtige voorstellingen van Marjolijn van Heemstra.

Theater Na de Dam
Op de avond van de Nationale Dodenherdenking op 4 mei om 21.00 uur zetten theatermakers en artiesten in heel Nederland zich in om deze dag van extra betekenis te voorzien. Tijdens de zevende editie van Theater Na de Dam spelen gelijktijdig meer dan tachtig voorstellingen die ieder op hun eigen manier betrekking hebben op de Tweede Wereldoorlog. Dit jaar start een groot deel van de jongerenprojecten van Theater Na de Dam voor het eerst vanuit een gezamenlijk thema: verdwenen families.

Coproductie: Maas theater en dans en Ro Theater educatie i.s.m. Theater Na de Dam
Makers: Sara Giampaolo, Lizzy Hennequin, Milou Adjanga, Eva Beijneveld
Spel: jongeren en kinderen in de leeftijd van 10 tot 25 jaar
Filmfragmenten: leerlingen ISK onderwijs Wolfert College
Data en tijden: woensdag 4 mei 2016 21:00 u en donderdag 5 mei 2016 16:00 u & 20:00 u
Locatie: vier woningen in de Burgemeester Meineszlaan, start vanaf huisnummer 2
Toegang: gratis, aanmelden verplicht
Info & tickets: MAAStd.nl


Advertenties