Er op uit

Rommelmarkt Söderblomplaats

Rommelmarkt Söderblomplaats

5 september 2015

Op zaterdag 5 september is er de Nazomermarkt aan de Söderblomplaats in Ommoord van 10.00 tot 15.00 uur.

De Rommelmarkt wordt tweemaal per jaar gehouden in het kader van Opzoomer Mee aan de Söderblomplaats en wordt steeds uitgebreider. Deze editie heeft de naam Nazomermarkt meegekregen en er is weer veel te zien, te beleven en te halen.

Allereerst zijn er de 20 kramen op de Rommelmarkt met veel huishoudspullen/serviesgoed uit onder andere een enorme huisontruiming, curiosa, meubelen, elektrische apparaten en jaargangen autotijdschriften. De dagelijks groeiende Söderblom-Minibieb is weer aanwezig om boeken te ruilen, maar ook om boeken te brengen en te kopen is. Voor de kleine bezoekers wordt er door een voorlezer voorgelezen. Om 11.00 uur voor kinderen tot 5 jaar en om 13.30 uur voor de wat grotere kinderen vanaf 5 jaar.

De Nazomermarkt staat ook in het teken van “50 jaar Ommoord”. Er is een informatiestand voor het programma “Ommoord ziet Sarah!”. De hele maand september vinden er in Ommoord activiteiten in dit kader plaats. Op de Nazomermarkt vertellen we er meer over. Speciaal voor “50 jaar Ommoord” is er een “Raadplaat”, een foto van Ommoord uit vroegere jaren. Bezoekers kunnen raden (of weten) welke flats op de foto staan. De foto (60×40) is aan het einde van de dag voor de winnaar. De onlangs 100 jaar geworden bewoonster van de Söderblomplaats Barbara Bijl-Smit zal als historisch deskundige jury optreden. Van de, inmiddels bekende, schapen rond de Söderblomplaats komen er ook een aantal kijken en de kinderen mogen ze natuurlijk aaien. De Nazomermarkt vindt plaats in de Rotterdamse traditie van Opzoomer Mee, dus er wordt ook flink schoongemaakt in de straat, op stoepen, de parkeerplaats, de gemeenschappelijke tuin en in de kasten en bergingen. Wat er allemaal uit de kasten en bergingen komt, dat vindt u weer terug op één van de kramen.Terwijl u aan het snuffelen bent is er gratis koffie/thee of een frisje voor de kleintjes.

Informatie:
Margo Odijk
06-44-766976

 

 

 


Advertenties
Spido November 2