Er op uit

Roofvogelshow De Boshoek

Roofvogelshow De Boshoek

13 september 2015

Op zondag 13 september van 11:00 tot 16:00 uur organiseert natuurcentrum “ De Boshoek ” een groots opgezette natuur themadag.

Het hoofdthema is een grote roofvogelshow en een vogelspintentoonstelling en er zijn indrukwekkende films over deze dieren.

De vogelspintentoonstelling en films zijn bijzonder. Gijsbert Kortekaas (een autoriteit op dit gebied) en medewerkers geven deze dag uitleg over deze dieren. Hierbij is het mogelijk om een vogelspin op de arm te nemen.

Ruben van Maaren en zijn team (zij verzorgen ook de demonstraties met raven in de Efteling ) zullen op diverse tijdstippen demonstraties geven met assistentie van kinderen en volwassenen. Zij zullen een condor, kerkuilen, gieren, valken, buizerds, oehoe’s en ook weer nieuwe soorten zoals de zwarte Gier meenemen.

Kinderen kunnen zich bezighouden met het populaire uilenballen pluizen, knutselen met papier, nestkasten timmeren, hun kennis met een natuurquiz toetsen enzovoorts.

Ook het Natuur Milieu-Educatief  centrum (NME) van de gemeente Schiedam, speel-o-theek en de voorbeeldtuinen van de Groene Raat zijn deze dag open.

Allen vertegenwoordigen de Schiedamse Groene Driehoek c.q. (Kethel)poort tot en van Midden-Delfland.

Toegang gratis.

Natuurcentrum de Boshoek bevindt zich in Schiedam-Noord tussen flat 5 van het Bachplein en de Harreweg. Eenvoudig te bereiken met tram 21 of 24 halte Bachplein Bospad 3. 3121 CL. Schiedam . Tel: 010-4702050

Om een impressie van deze dag te krijgen zie: www.natuurcentrumdeboshoek.nl en volg ons op Facebook. Informatie: woutvanderschalie@gmail.com 010- 4719270/06-36021928


Advertenties
Het Welzijnswarenhuis

Beste lezers,

Ook bij De Oud-Rotterdammer komen we niet onder het Coronavirus uit. Met man en macht proberen we u zo veel mogelijk te blijven voorzien van onze services. Zoals het uitbrengen van de krant en het toesturen van de bestellingen.

Het kan echter gebeuren dat een en ander kleine vertraging oploopt in deze roerige tijden.

Uiteraard volgen we de ontwikkelingen op de voet en mochten er verdere bijzonderheden invloed hebben op De Oud-Rotterdammer, dan zullen wij u informeren.

Heeft u familie, vrienden of kennissen die niet de beschikking hebben over internet, dan waarderen we het zeer, wanneer u ze informeert.

Wij hopen op uw begrip.

Met vriendelijke groet,

De Oud-Rotterdammer