Er op uit

Rotterdam Jazz Lab

Rotterdam Jazz Lab

29 november 2015

Het Rotterdam Jazz Lab is een collectief dat bestaat uit negen jazzmusici met een respectabele staat van dienst. Zij spelen zowel originele composities van de hand van de bandleden Bart Egeter, Ruud Bergamin en Dan Simon, als speciaal door hen voor deze band geschreven arrangementen. De negenpersoons bezetting verenigt de wendbaarheid van een klein ensemble met de klankbreedte van een bigband. Alle negen bandleden zijn bovendien improvisatoren in hart en nieren, wat garant staat voor een eigen en afwisselend geluid.

Zowel in de composities als in de arrangementen biedt het Rotterdam Jazz Lab een eigen kijk op de jazz van de vijftiger en zestiger jaren. Grote inspiratiebronnen zijn eigenzinnige jazzcomponisten uit die tijd, zoals Horace Silver, Thelonious Monk en Charles Mingus. Het Rotterdam Jazz Lab laat horen dat die muziek nog springlevend is. De band is niet bang voor een vette groove van tijd tot tijd en heeft een voorkeur voor down to earth thema’s.

De bandleden: Tom Ridderbeekx, Koos van der Hout, Daniel Follmann, Ruud Bergamin, Stanislav Mitrovic, Kurt Schwab,  Bart Egeter, Dan Simon, Julius Schulz

Aanvang: 14:30 uur
Entree: € 4,50/ R’pas of Aafjepas € 3,40
Reserveren: 010 – 4225096 of castagnetsenc@rotterdam.nl

 


Advertenties
Het Welzijnswarenhuis

Beste lezers,

Ook bij De Oud-Rotterdammer komen we niet onder het Coronavirus uit. Met man en macht proberen we u zo veel mogelijk te blijven voorzien van onze services. Zoals het uitbrengen van de krant en het toesturen van de bestellingen.

Het kan echter gebeuren dat een en ander kleine vertraging oploopt in deze roerige tijden.

Uiteraard volgen we de ontwikkelingen op de voet en mochten er verdere bijzonderheden invloed hebben op De Oud-Rotterdammer, dan zullen wij u informeren.

Heeft u familie, vrienden of kennissen die niet de beschikking hebben over internet, dan waarderen we het zeer, wanneer u ze informeert.

Wij hopen op uw begrip.

Met vriendelijke groet,

De Oud-Rotterdammer