Er op uit

Rotterdammers geven kleur aan de wereld

Rotterdammers geven kleur aan de wereld

14 juni 2015

Wat geeft kleur aan jouw wereld? Met deze vraag zijn buurtbewoners en ondernemers van de wijken Delfshaven, Middelland, Nieuwe Westen en Oude Westen afgelopen jaar actief aan de slag gegaan. 

Een ontdekkingstocht naar o.a. gebruiken, eetculturen, sporten, hobby’s en interesses. Het resultaat: de Zeven Werelden Markt. Een evenement dat zondag 14 juni zal plaatsvinden in en om
Recreatiecentrum Oostervant. 

De markt verbindt de buurt, ondernemers en haar bewoners aldus mede-initiatiefnemer Bryan Tjon-A-Fon van Recreatiecentrum Oostervant. “Ik merk aan alles dat Rotterdam volop in beweging is. Buurtbewoners komen actief op voor het buurtbelang en denken mee over de toekomst. Middelland, Oude Westen, Delfshaven en Nieuwe Westen vormen het multiculturele hart van de stad. Hier komen meer dan 170 verschillende nationaliteiten samen! Uit ons buurtonderzoek blijkt dat beweging, ontspanning en lachen daarbij een belangrijke rol speelt”.

Vanaf 12.00 uur kun je dansen, zwemmen, bowlen, duiken, meedoen aan diverse workshops en spellen, kijken naar demonstraties, proeven van wereldgerechten en nog veel meer. Het activiteitenprogramma duurt tot 16.00 uur. De dag wordt afgesloten met live muziek van de band Carribian Kaseko.

De toegang is gratis. Voor deelname aan activiteiten betaal je € 2,50, inclusief hapjes & smoothie. Het evenement wordt mogelijk gemaakt voor, door en met de buurt.

De naam Zeven Werelden Markt is ontstaan vanuit het idee van de zeven werelden van Oostervant. Bij Oostervant kun je terecht voor activiteiten in de Waterwereld, Sportwereld, Kenniswereld, Spelwereld, Relaxwereld, Smulwereld en Danswereld. Elke wereld heeft zijn eigen kleur gekregen.


Advertenties
Het Welzijnswarenhuis

Beste lezers,

Ook bij De Oud-Rotterdammer komen we niet onder het Coronavirus uit. Met man en macht proberen we u zo veel mogelijk te blijven voorzien van onze services. Zoals het uitbrengen van de krant en het toesturen van de bestellingen.

Het kan echter gebeuren dat een en ander kleine vertraging oploopt in deze roerige tijden.

Uiteraard volgen we de ontwikkelingen op de voet en mochten er verdere bijzonderheden invloed hebben op De Oud-Rotterdammer, dan zullen wij u informeren.

Heeft u familie, vrienden of kennissen die niet de beschikking hebben over internet, dan waarderen we het zeer, wanneer u ze informeert.

Wij hopen op uw begrip.

Met vriendelijke groet,

De Oud-Rotterdammer