Er op uit

Smokkelwaar opgedoken in Rotterdamse haven

Smokkelwaar opgedoken in Rotterdamse haven

26 mei 2015

In de Rotterdamse haven duikt regelmatig smokkelwaar op, dankzij de douane. Soms heel letterlijk, als het duikteam een schip onder water gaat inspecteren. In het Belasting & Douane Museum is nu een bijzondere vondst te zien, die op die manier aan het licht kwam: een groep goudkleurige figuurtjes, die verborgen lag tussen 149 kilo pure cocaïne. Na onderzoek is gebleken dat dit geen originele pre-Colombiaanse Sjamaan-sieraden zijn, maar imitaties. De dubbelgangers zijn kwartiermakers voor de zomerexpo Net Echt! die vanaf 1 juli nog meer laat zien over namaakartikelen en nepmerken. Ze worden in grote getalen verhandeld en gesmokkeld. En soms is nep nauwelijks van echt te onderscheiden. Belasting & Douane Museum, Parklaan 14-16, 3016 BB Rotterdam Di t/m zo 11.00 – 17.00 uur. www.bdmuseum.nl


Advertenties
Het Welzijnswarenhuis

Beste lezers,

Ook bij De Oud-Rotterdammer komen we niet onder het Coronavirus uit. Met man en macht proberen we u zo veel mogelijk te blijven voorzien van onze services. Zoals het uitbrengen van de krant en het toesturen van de bestellingen.

Het kan echter gebeuren dat een en ander kleine vertraging oploopt in deze roerige tijden.

Uiteraard volgen we de ontwikkelingen op de voet en mochten er verdere bijzonderheden invloed hebben op De Oud-Rotterdammer, dan zullen wij u informeren.

Heeft u familie, vrienden of kennissen die niet de beschikking hebben over internet, dan waarderen we het zeer, wanneer u ze informeert.

Wij hopen op uw begrip.

Met vriendelijke groet,

De Oud-Rotterdammer