Er op uit

Spuidagen 2015

Spuidagen 2015

4 juli 2015

Sleepboten, shantykoren en maritieme demonstraties. Het zijn de vaste ingrediënten die van de Spuidagen in Oud-Beijerland ieder jaar weer een groot succes maken. De komende editie, op vrijdag 3 en zaterdag 4 juli, gaat dat zeker ook lukken. Het programma is veelbelovend.

Het maritieme feest begint traditiegetrouw met de grootse dorpsbarbecue Spit aan ’t Spui. Een evenement waar iedereen vanaf 17.00 uur aan de lange tafels kan aanschuiven met familie, vrienden of buren. Vaste gast Big Band Oud-Beijerland en zanger Armando zorgen voor de muzikale ingrediënten. Spit aan ’t Spui duurt tot 22.00 uur. Opgeven kan nog steeds, volwassenen betalen 12,50 euro, kinderen 7,50 euro.

Zaterdag 4 juli is het de hele dag feest rondom de haven. Op de Havendam en de Oostkade, tot aan de opgang naar de Oostdijk staan bijna honderd kramen. Het Bierkadeplein wordt één groot terras met een podium waar de hele dag shantykoren optreden. Uiteraard is shantykoor Hoeksche Waard weer van de partij, maar ook de shantykoren Barend Fox, Ahoy en 3xNix. Tussendoor laten de leerlingen van pop(muziek)school Gerard van Hamburg hun muzikale talenten zien. Op verschillende plekken wordt het publiek vermaakt door El Kapstok, die als Kapitein met zijn Vliegende Hollander op het feest verschijnt.

In de haven en op het Spui liggen tal van boten die bezichtigd kunnen worden. Dat zijn Politieboot P6 (steiger voor Werelds aan de Kade), ms sleepboot Jacoba (steiger Kats Watersport), ms sleepboot De IJssel (aan de buitensteiger), de brandweerblusboot (kade zandoverslag) en ms sleepboot Alpecca (bij Natuurlijk aan het Spui). Met de Alpecca kan ook een rondvaart worden gemaakt, net als met de KRV 80 van de Rotterdame roeiers. Wie voor het snelle werk gaat, kan tegen betaling opstappen op een Rib boot van Dolphins Ribs, die bij Werelds aan de Kade liggen. Om 13.00 en 16.00 uur zijn er ook Flyboarddemonstraties op het Spui.

Naast alle bijzondere boten, zijn er ook diverse demonstraties te zien. Bij de brandweer worden onder meer auto’s opengeknipt en verzorgt de jeugdbrandweer oefeningen en spelletjes. Maurice van Elburg staat met zijn model-racewagens op de Scheepmakershaven. Voor de kinderen is er vermaak bij de bungyjump aan de Scheepmakershaven en bij de grote opblaasbare piratenboot die aan de buitenzijde bij de Spuidijk komt te staan. Daar staat ook de schminkkraam. Grote trekker voor de kids blijft ook altijd het bassin met op afstand bedienbare mini-bootjes, die is te vinden aan de Oostkade. Uiteraard zijn de ambachtelijke palingrokers ook weer aanwezig op de Spuidagen. Aart van der Waal staat met zijn paling- en visrokerij aan de Oostkade, Dirk Preesman rookt paling bij Havenzicht en Gre Tijmes vermaakt de visliefhebbers aan de Oostkade.

Tussen 14.00 en 16.00 bereikt het feest zijn hoogtepunt met het NK Schoproeien. Kom genieten van deze ultieme krachtmeting in de haven, waarbij een nat pak zeker niet is uitgesloten.

Voor opgeven en informatie: www.oudbeijerlandcentrum.nl


Advertenties
Spido December