Er op uit

Een ochtend vol mooie muziek en herinneringen in Baroeg.

Een ochtend vol mooie muziek en herinneringen in Baroeg.

27 februari 2024

Dinsdag 27 februari
Stichting Fratsen presenteert Sjeu:
Rocío Bolaños del Pozo
(Codarts, fluitist)
Fred Hoogsteder laat nostalgische muziekfragmenten zien op een ouderwetse televisie.

Entree Gratis. Zaal open 13:00 uur

Een ochtend vol mooie muziek en herinneringen in Baroeg.

Fratsen is een organisatie die doorlopend maatschappelijke muziekprojecten organiseert in wijken in Rotterdam. De organisatie neemt een unieke plek in de maatschappij in als cultureel georiënteerd initiatief. Met het project SJEU levert Fratsen een bijdrage aan het stimuleren van sociaal-maatschappelijke participatie in Rotterdam. In samenwerking met Stichting Tijd Van Toen en artiesten van Codarts Rotterdam verzorgen zij de muzikale programmering.

Rocío (fluit) speelt samen met Isabel (klarinet). Geboren (1996) in Jaén, in het zuiden van Spanje, begon Rocío op haar negende al met fluitles op de lokale muziekschool. Ze behaalde in Córdoba haar bachelor aan het Conservatorio Superior de Música Rafeal Orozco met hoge cijfers. Tijdens haar bachelorstudie bekwaamde ze zich nader in het bespelen van de piccolo, kamermuziek en orkestmuziek. Onlangs behaalde ze haar master aan de Codarts Hogeschool in Rotterdam. Ze won al diverse internationale prijzen met haar spel en volgde masterklassen van internationaal bekende fluitisten.
Ze speelde in diverse (jeugd)orkesten in Nederland, Duitsland en haar thuisland Spanje. Regelmatig als soliste, zoals bij het Nationaal Jeugdorkest. In wisselende samenstelling speelde ze kamermuziek in binnen- en buitenland.

Fred Hoogsteder gaat samen met het publiek een half uurtje terug in de tijd met beelden op een ouderwetse zwart/wit televisie met muzikale fragmenten uit de 50/60er jaren. Een ochtend vol herinneringen en mooie anekdotes van Fred Hoogsteder.

Alle informatie is hier te vinden.

Spinozaweg 300
3076 ET  Rotterdam
Tel: 0031 (0)10 – 432 57 35 (ma. t/m vr. van 10.00-18.00 uur)

 

foto Baroeg: Lars Mars


Advertenties