Er op uit

Tomas Ross in het Bibliotheektheater

Tomas Ross in het Bibliotheektheater

22 februari 2017

Tomas Ross is al meer dan dertig jaar een van de meest toonaangevende thrillerauteurs in het land én te gast bij ons in het Bibliotheektheater. Laat je inspireren door deze Grote Naam.

Hij is de Godfather van de Nederlandse faction; in zijn spannende en gedurfde thrillers balanceert hij op de scheidslijn tussen feit en fictie.

Zo ook in zijn nieuwe boek De onderkoning van Indie, die begin 2017 verschijnt. De nieuwe thriller is het vervolg op Van de doden niets dan goeds en maakt onderdeel uit van een drieluik over de dekolonisatie van Nederlands-Indië. Het verhaal speelt zich af in 1947, waar zowel in Nederland als Batavia in het diepste geheim plannen worden ontwikkeld om Nederlands-Indië te behouden, terwijl de roep om militair ingrijpen steeds groter wordt. Een speciale rol is hierbij weggelegd voor Prins Bernhard, die betrokken zou zijn geweest bij de machtsovername om daarna onderkoning te worden.

Tijdens deze avond interviewt de Rotterdamse schrijver Elvin Post, Tomas Ross over zijn nieuwe boek en gaat in op zijn werkwijze als thrillerauteur. Na afloop kan een gesigneerd exemplaar worden gekocht bij Bistrobar Binnenrotte.

  • Toegang: Leden €8,00 / Niet-leden €10,00

www.bibliotheek.rotterdam.nl

 

 


Advertenties