Er op uit

Veertig viswijven zingen op De Blijde Wei

Veertig viswijven zingen op De Blijde Wei Veertig viswijven zingen op De Blijde Wei

23 augustus 2015

Op zondagmiddag 23 augustus is er weer een zondagmiddagconcert op De Blijde Wei, georganiseerd door de Werkgroep Ommoordse Veld Open & Groen. Onder de kap van een hooiberg op de kinderboerderij treedt deze keer het koor Sootjevisch op. Het uit veertig dames bestaande koor oefent in Dorpshuis Swanla in Zevenhuizen en staat onder leiding van de Ommoordse dirigent Willem Blonk. Hun repertoire bestaat vooral uit liedjes over de zee en traditionele oud Hollandse liedjes. De liedjes worden in een meerstemmige zetting en ritmisch gezongen waardoor het geheel goed in het gehoor ligt.

De “viswijven” zijn daarbij gekleed in originele klederdrachten die afkomstig zijn uit Urk, Scheveningen, Spakenburg, Marken, Volendam, Zuid-Beveland, Katwijk, Noordwijk, Arnemuiden, Terschelling, Nieuw- en Sint Joosland, Vlaardingen, Staphorst, Schokland en Hindeloopen. Instrumentaal worden zij begeleid door een combo bestaande uit zes dames onder leiding van bassist Wim van Oostrom. Sootjevisch is een graag geziene gast op de havendagen in Rotterdam en Gouda en op shantyfestivals in binnen- en buitenland.

Het concert begint om 15.00 uur. Met de auto of het openbaar vervoer is de kinderboerderij te bereiken via President Wilsonweg en Kikkerpad (stel de routeplanner in op Kikkerpad). De Rottekade is alleen toegankelijk voor fietsers of wandelaars. De toegang is gratis.


Advertenties
contact advertentie