Er op uit

Workshop filosofie en levenskunst: houd jezelf scherp!

Workshop filosofie en levenskunst: houd jezelf scherp!

20 januari 2019

Nadenken over de belangrijkste onderwerpen uit het dagelijks leven: liefde, vriendschap, werk. Dat doen we bij deze nieuwe serie filosofische workshops. Het thema deze week: wat mag ik hopen?

Wat is het goede leven? Wat kunnen we zelf doen om ons leven vorm te geven? En om goed oud te worden? Dr. Peter Harteloh (praktijkfilosoof) en dr. Jan de Bas (cultuurhistoricus) dagen je uit om mee- én tegen te denken en vooral nieuwsgierig te zijn naar de ander. Verwacht bij dit programma een pakkende inleiding, een open gesprek en creatieve schrijf en/of foto-opdrachten in een kleine groep. Elke editie is los te volgen.

Over het thema: wat mag ik hopen?
De filosoof Kant stelde de prangende filosofische vraag: wat mag ik hopen? Een nieuw jaar biedt perspectief. Levenskunst kenmerkt zich door vernieuwing en verandering. Zijn wij in staat om in het nieuwe jaar op een positieve manier door te gaan met ons bestaan? Filosofen verwoordden gedachten die we kunnen overwegen. Ook Erasmus schreef over de hoop. Wat zeggen Erasmus woorden over hoop ons in 2019?

  • Locatie: 3e verdieping
  • Toegang: leden €5, niet-leden €7,50 (inclusief koffie en thee).

Van 14:00 tot 16:00 | Centrale Bibliotheek

Deze serie wordt mogelijk gemaakt door de Erasmus Experience. De Erasmus Experience gaat over jou, doe het samen, leer elkaar kennen.


Advertenties
Het Welzijnswarenhuis