feestelijke onthulling van ‘de Tulpen’

4 juni 2015, door Fred Wallast

Een lint van kunsttulpen door Rotterdam-Zuid, dat is wat stichting “Een Bos Tulpen” voor ogen heeft. Er zijn inmiddels al meer dan twintig kunsttulpen geplaatst, van IJsselmonde tot aan Oud-Charlois. Op dinsdag 23 juni a.s. worden nog twee prachtige tulpen officieel aan het lint toegevoegd. Zo maakt ook Zuidwijk straks deel uit van de kunsttulpenroute.

Om 14.00 uur wordt de eerste tulp onthuld bij Aafje verzorgingshuis Charlois, Slinge 72-76. De tweede tulp wordt om 15.00 uur onthuld bij Laurens woonzorgcentrum Joachim en Anna, Slinge 70. U bent van harte uitgenodigd om onder het genot van een hapje en drankje de onthulling van de tulpen bij te wonen.

Doel en werkwijze van stichting “Een Bos Tulpen”

Doel van stichting “Een Bos Tulpen” is om kinderen, jongeren en ouderen in contact te brengen met kunst en techniek in al haar verschijningsvormen en daarbij de verschillende doelgroepen met elkaar te verbinden. En dat is zeker gelukt!

Bewoners van Laurens Joachim en Anna en Aafje verzorgingshuis Charlois, wijkbewoners en vrijwilligers hebben in drie sessies tulpen getekend die passen bij hun leefomgeving. Uit deze tekeningen zijn twee tulpen gekozen, die omgezet zijn naar een digitaal bestand, zodat de tulpen uit metaal kunnen worden gesneden. Bij RDM Heijplaat lassen leerlingen van de metaalopleiding de onderdelen van de tulpen vervolgens aan elkaar. De gelaste tulpen zijn daarna gestraald en gespoten en tot slot beschilderd door de bewoners van beide woonzorgcentra, kinderen uit de wijk en vrijwilligers. De betonnen voeten van de tulpen zijn gemaakt door leerlingen van het Albeda College, afdeling bouw. De Roteb heeft de kunstwerken naar de uiteindelijke standplaatsen aan de Slinge gebracht.

Kortom, een fantastisch initiatief waar bewoners van Laurens en Aafje met plezier aan hebben meegewerkt. Meer informatie over dit project of de kunsttulpenroute? Kijk dan op www.stichtingeenbostulpen.com.

 


Dé gratis krant voor
de vijftigplusser!

Advertenties
Van Stein