IMK en UWV ondersteunen 50-plussers bij start eigen bedrijf.

25 augustus 2015, door Vanessa Wallast

Baarn, 25 augustus 2015 – Van de de mensen met een WW-uitkering is 53% ouder dan vijftig jaar. De invloed van een arbeidsmarkt die steeds dynamischer wordt laat zijn sporen na bij de arbeidsparticipatie onder ouderen. IMK, Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf, helpt samen met het UWV, vijftigplussers bij het starten van hun eigen bedrijf.

Inmiddels weet iedereen dat Nederland vergrijst. In 1950 was minder dan één op de drie volwassenen in Nederland vijftig plus. Over vier jaar is dat één op de twee. De invloed van een steeds dynamischer wordende arbeidsmarkt laat ook zijn sporen na bij de arbeidsparticipatie onder ouderen. Tijdens de crisis zijn veel oudere werknemers ontslagen. Er zijn momenteel circa 430.000 mensen met een WW-uitkering. Hiervan is 53% ouder dan 50 jaar. De afgelopen zestien jaar is het aantal WW-uitkeringen aan 50- tot 65-jarigen nog nooit zo hoog geweest.

Ouderen ondervinden de nodige concurrentie bij het vinden van een baan. Werkgevers hebben het voor het uitkiezen. Zij zijn veelal op zoek zijn naar goed personeel tegen de beste prijs. Omdat ouderen duurder zijn dan jongeren, blijven de ouderen vaak langer langs de kant staan. De arbeidsmarkt heeft moeite om ouderen weer een plek te geven. IMK helpt, samen met het UWV, vijftigplussers bij het starten van een eigen bedrijf. Voor velen is dit vaak een goed en positief vervolg van de eigen loopbaan en een serieuze kans om weer een eigen inkomen te verdienen.

IMK zet zich in om die vijftigplusser, die voor zichzelf wil beginnen, te adviseren en te ondersteunen. Vijftigplussers met de ambitie om een eigen bedrijf te starten kunnen contact opnemen met IMK. IMK is specialist en marktleider op het gebied van startersbegeleiding voor uitkeringsgerechtigden. De professionele coaching, complete online-ondernemersopleiding met workshops en het digitaal ondernemingsplan staan garant voor een kwalitatief hoogwaardige, en in veel gevallen succesvolle, start van het eigen bedrijf.

In veel gevallen kunnen vijftigplussers gebruik maken van de UWV-scholingsvoucher. Hierdoor kan de ondernemer in spe vaak kosteloos gebruik maken van de dienstverlening van IMK.

Over IMK
IMK (Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf) begeleidt ondernemers op cruciale momenten in de levenscyclus van de onderneming, van start tot verantwoorde bedrijfsbeëindiging, in goede en in slechte tijden. Daarbij staat de ondernemer met zijn of haar talenten en passie centraal en wordt intensief samengewerkt met gemeentelijke organisaties en financiële instellingen.

Om deze taak goed te kunnen vervullen, beschikt IMK in heel Nederland over regionale teams met meer dan 100 experts met branche- en regio specifieke deskundigheid op het gebied van ondernemerschap en publieke en private microfinanciering. Meer dan 25.000 ondernemers in Nederland werden eerder met succes begeleid door IMK.

http://www.imk.nl/nieuwsberichten/2015/08/21/imk-en-uwv-ondersteunen-50-plussers-bij-start-van-een-eigen-bedrijf/


Dé gratis krant voor
de vijftigplusser!

Advertenties
Martha Flora