Laatste Open Dag 2016 remise Hillegersberg

23 september 2016, door Vanessa Wallast

Op zaterdag 1 oktober wordt de laatste Open Dag van 2016 in de remise Hillegersberg (Kootsekade 19) gehouden. In dit Rotterdams Trammuseum staat van alle series rijtuigen die dienst hebben gedaan bij de RET en haar voorgangers minstens één exemplaar, van de eerste elektrische tram uit 1915 tot de serie 800. Ook een metrorijtuig staat in de remise opgesteld.

Voor deze laatste keer heeft de organisatie nogal wat extra’s te bieden. Een groot aantal modelbanen is in de remise opgesteld, de werkgroep Techniek laat zien hoe het onderhoud aan de trams plaatvind en vanuit het historisch archief zijn veel ansichtkaarten en boeken aan te schaffen.

Ook de busgroep is present met bus 309.

Het museum open de deuren om 11. 00 uur en sluit om 17.00 uur. De toegang bedraagt twee euro per persoon, onder de 18 en boven de 65 één euro. Kinderen onder de twaalf, RotterdamPas houders en donateurs van RoMeO hebben gratis toegang.

Tijdens de openstelling zal een pendeltram, bestaande uit motorrijtuig 303 en bijwagen 1355 een dienst onderhouden tussen de remise en het Centraal Station. De ritprijs bedraagt twee euro, het kaartje blijft de hele dag geldig en is alleen aan te schaffen bij de conducteur. De tram vertrek vanaf 11 uur ieder heel uur vanaf het station.

Stichting RoMeO beheert zowel het museum als de trams en exploiteert onder meer Lijn 10, de Snerttram, Dinertram en verzorgt verhuur van trams

Meer informatie over stichting RoMeO kunt u vinden op onze website: www.stichtingromeo.nl


Dé gratis krant voor
de vijftigplusser!

Advertenties
Het Welzijnswarenhuis