Mini-bibliotheek in de Heremaflat

9 juni 2015, door Fred Wallast

Minibieb

In de Heremaflat aan de Soderblomplaats in Rotterdam Ommoord kunnen bewoners voortaan boeken lezen uit hun eigen Mini Bieb! Na een huisontruiming kwamen er ineens vijf boekenkasten tevoorschijn. Het idee voor een minibibliotheek was gauw bedacht en nu heeft elke ingang één kast. Na de plaatsing zaten twee kasten binnen het uur al bijna vol met geschonken boeken. Het idee van Mini Bieb is dat er gratis boeken, geleend, geschonken en genomen kunnen worden.

Alle bewoners omarmden het idee en er is al een drukke omruiling, plaatsing et cetera. geweest. Ook de kinderen die in de HeremaFlat wonen, zijn erg enthousiast. Als de moeders de kinderen ’s morgens naar school of crèche willen brengen. moeten ze vroeger de deur uit, want de kinderen willen even kijken of er nog iets nieuws bij is gekomen. Er is al een boeken-schenking geweest van Ouderencomplex Nijeveldt, die het idee ook prachtig vonden.

De Herema-bewoners zijn altijd erg actief met Opzoomeren en dit zou je ook een soort Opzoomeractiviteit kunnen noemen. De Mini Biebs verbinden bewoners met elkaar en laat bewoners meer met elkaar communiceren.

Elke ingang heeft zijn “eigen bibliothecaresse”, die in de gaten houdt of er geen rommel in komt en of de boeken netjes zijn en blijven. De Mini Biebs zijn uitsluitend voor de bewoners en hun bezoekers, want de kasten staan in de gemeenschappelijke afgesloten hallen van het complex.

Al met al een voorbeeld dat misschien door andere bewoners-complexen navolging verdient.


Dé gratis krant voor
de vijftigplusser!

Advertenties
Sofiben