De Rotterdamse dag met korting

14 september 2017, door Vanessa Wallast

Wederom in de Laurenskerk, maar op een veel eerder tijdstip dan vorig jaar, wordt zaterdag 30 september een nieuwe editie van de Rotterdamse Dag gehouden. Stichting Ons Rotterdam pakt samen met De Oud-Rotterdammer weer uit met een leuk evenement van en voor Rotterdam-fans. lees verder

Eretitel voor De Oud-Rotterdammer

31 oktober 2016, door Vanessa Wallast

rotterdam-dag-061-fred-bij-groepsfoto-uitreiking

De verrassing was immens. Totaal onverwacht kwam bij de bekendmaking van de Rotterdammer van het Jaar de naam van Fred Wallast uit de bus rollen. De oprichter van De Oud-Rotterdammer wist niet goed wat hem overkwam, want de voorgaande tien jaren was hij, als jurylid, altijd precies op de hoogte van wie deze eretitel dat jaar te beurt zou vallen. De jury had hem dit jaar echter totaal om de tuin geleid en hem volledig buiten deze beslissing gehouden. lees verder

Laatste Open Dag 2016 remise Hillegersberg

23 september 2016, door Vanessa Wallast

Op zaterdag 1 oktober wordt de laatste Open Dag van 2016 in de remise Hillegersberg (Kootsekade 19) gehouden. In dit Rotterdams Trammuseum staat van alle series rijtuigen die dienst hebben gedaan bij de RET en haar voorgangers minstens één exemplaar, van de eerste elektrische tram uit 1915 tot de serie 800. Ook een metrorijtuig staat in de remise opgesteld. lees verder

Flaneren door het Rotterdam van toen

12 september 2016, door Fred Wallast
1963_lijnbaan_jan_jesse_digitup

Foto Lijnbaan in 1963 is van Jan Jesse, DIG it UP

walkin-rotterdam-bas walkin_rotterdam_2015_-_047b_8f6

Stadswandelingen vol verhalen tijdens Walk’in Rotterdam

Zaterdag 17 september staat de Rotterdamse binnenstad voor het tweede jaar op rij in het teken van de stadswandelingen van Walk’in Rotterdam. De gratis wandeltours voeren door typisch Rotterdamse straten, zoals de Lijnbaan en de Pannekoekstraat. Onderweg worden de deelnemers uitgenodigd hun verhalen over Rotterdam te delen.

De opzet van Walk’in Rotterdam is anders dan vorig jaar. Ferrie Weeda, een van de gidsen van Walk’in Rotterdam: “De wandelingen worden heel interactief. In plaats van dat de gids zijn verhaal doet, nodigen we deelnemers uit zelf te vertellen over hun herinneringen aan de stad. Zo komen de plekken van toen weer tot leven.” lees verder

Nieuw fotoboek IJsselmonde

12 september 2016, door Fred Wallast

voorpagina-ijsselmonde-klein

Zaterdag 17 september wordt de nieuwste uitgave in de serie ‘Rotterdam, veranderingen in de 20ste eeuw’ gepresenteerd. In het twaalfde deel van deze serie staat IJsselmonde centraal. De auteurs, Tinus en Bep de Does, brengen deze wijk uitvoerig in beeld in ruim 230 foto’s met uitgebreide fotobijschriften. Het eerste exemplaar wordt zaterdag 17 september om 14.00 uur in de Jan Ligthartstraat 39-41 uitgereikt aan een oer-IJsselmondse winkelier, de heer Gert van Rietschoten.

Tentoonstelling twintig kunstenaars in Noletloodsen

28 juni 2016, door Vanessa Wallast

foto snap shot 28-06-2016
De Noletloodsen in Schiedam, een voormalige én karakteristieke houtopslag met een vloeroppervlak van 6.000 m2, vormen het enorme decor van tentoonstelling ‘Snapshot of a larger order’. Hier tonen twintig kunstenaars nog tot en met 17 juli hun nieuwe werk. De kunstenaars exposeerden eerder in de Ketelfactory, een tentoonstellingsruimte in Schiedam die met deze enorme kunstmanifestatie uit haar voegen barstte. Naast de tentoonstelling presenteert Snapshot ook het pop-up restaurant de Ketelkantine waarvan het biologische menu is geïnspireerd op het seizoen en lokale producten. Onder meer de sla en de kruiden komen uit de eigen ‘Farm of the World’-tuin. Op het terrein ook het Keteltheater waar een divers randprogramma wordt verzorgd, van muziek en lezingen tot workshops en opera. Dit alles in een gebied waar de 18e-eeuwse binnenstad van Schiedam en het industriële karakter van de haven op een spannende manier samenkomen. www.snapshotschiedam.nl.

 

Lezing Gerard Groeneveld over Rotterdam Frontstad

23 mei 2016, door Fred Wallast

Rotterdam_frontstad_2d

Datum: 27 mei

Tijdstip: 19.30 uur

Locatie: Boekhandel Van Rietschoten, Keizerswaard 8, 3078 AM Rotterdam

Vrijdagavond 27 mei geeft Gerard Groeneveld een lezing over Rotterdam frontstad bij Boekhandel Van Rietschoten. Entree is gratis, maar graag aanmelden via boekhandel@vanrietschoten.nl.

Meer informatie over de lezing vindt u hier.

 

Expositie 100 jaar Tuindorp Vreewijk

23 mei 2016, door Vanessa Wallast

100 jaar Vreewijk
Vrijdag 20 mei werd aan de Jan Ligthartstraat 39 in Vreewijk de foto-expositie 100 jaar Tuindorp Vreewijk geopend. Bianca Kreuk van Havensteder verrichtte de openingshandeling door een prachtige slagroomtaart aan te snijden, waarvan de belangstellenden heerlijk smulden. lees verder

Verzamel je nieuwe garderobe tijdens Kledingruil Hoogkwartier

19 mei 2016, door Fred Wallast

Kledingruil Hoogkwartier op zaterdag 28 mei van 12 – 16 uur

Kledingruil-Hoogkwartier-2016_981

Heb je t-shirts, broeken, rokken, colberts, jassen, blouses, vesten, overhemden en truien in je kast die je niet meer draagt? Ruil ze dan zaterdagmiddag 28 mei tijdens Kledingruil Hoogkwartier op de Hoogstraat naast de Praxis om de hoek. Behalve kleding is er muziek van Half Way Station, eten en drinken en schminken voor kinderen.

Kleding ruilen is een trend in deze bewuste tijd van delen en duurzaamheid. De ondernemers en bewoners van het Hoogkwartier dragen hier graag aan bij. Voor elk schoon en heel kledingstuk dat je inlevert (max. 8) krijg je een bonnetje waarmee je een ander artikel kan uitzoeken. Daarmee kun je shoppen onder de overkapping van het Kiphofplein. Je kleding ruilen is natuurlijk ook gewoon leuk en gezellig.

Inleveren
Lever je vrouwen-, mannen- en kinderkleding in tot en met 27 mei bij Qmoi aan de Goudsesingel 26. Of het nou een miskoopje is, licht geeft of eens je topstuk was, alles is welkom zolang de kleding maar heel en schoon is. Meedoen en inleveren op de dag zelf is ook mogelijk. Wil je meer kleding meenemen dan je hebt ingeleverd dan kun je ter plaatse bonnen kopen voor 1 (€2), 3 (€5) of 5 (€8) kledingstukken. Neem cashgeld mee, want er is geen pinapparaat. De kleding die overblijft gaat naar het goede doel.

Hoogkwartier
Hoogkwartier is de driehoek tussen Mariniersweg, Goudsesingel, Oostplein en Burgemeester van Walsumweg. In het Hoogkwartier werken bewoners en ondernemers samen aan een levendige en sociale buurt. Steeds meer nieuwe, creatieve en lifestyle ondernemers vinden hun plek in het Hoogkwartier.
Kijk voor meer informatie op www.hoogkwartier.nl en volg Hoogkwartier op Facebook www.facebook.com/hoogkwartier.

Speciale herdenkingsvoorstellingen in Julianakerk op Heijplaat

2 mei 2016, door Fred Wallast

Nico de Verhalenman speelt 10, 13 en 14 mei twee verschillende voorstellingen: 
Het oorlogsverhaal ‘De Zwarte Duivels van de Willemsbrug’ geprolongeerd 10 en 14 mei!!!!

Na het succes van vorig jaar vertelt Nico de Verhalenman weer het verhaal van de mariniers die in de vier dagen voor het bombardement de Willemsbrug verdedigden. Een realistisch verhaal, zo levendig verteld dat je er bijna zelf bij bent. De voorstelling is een eerbetoon aan de jongens van toen.
Extra is de toevoeging van een grote drum, een krachtig instrument dat al jaren lang alleen bespeeld wordt voor de Vrede.
De Julianakerk in Heijplaat is dit jaar het decor van het verhaal. Nico vertelt 10 en 14 mei om 15.00 uur en om 20.00 uur. Muzikale ondersteuning wordt verzorgd door Jan van Bommel.
Door de strekking van het verhaal en de levendige manier van vertellen van Nico is deze voorstelling absoluut niet geschikt voor jonge kinderen!!

13 mei; Rotterdam, in 700 jaar van vissersplaats tot wereldhaven
Een verhaal over de geschiedenis van Rotterdam

13 mei vertelt Nico de Verhalenman het ‘Rotterdamverhaal’. Een verhaal dat begint met het ontstaan van Rotterdam tot de stad die het nu is. Nico geeft zelfs een kijkje in een mogelijke toekomst van Rotterdam. Hij vertelt op z’n Rotterdams, met anekdotes, uitspraken en voorbeelden. De roots van Nico liggen in Rotterdam en vooral in de havens. Hij vertelt het verhaal met de passie van een echte Rotterdammer, met persoonlijke verhalen vanuit de geschiedenis van zijn Rotterdamse familie. De feiten in het verhaal zijn grondig onderzocht.
Aanvang voorstellingen: 15.00 uur en 20.00 uur alle dagen
Entreeprijs: wij hanteren het systeem “betaal wat u het waard vindt”. Het gaat dan om uw waardering van het geheel en u bepaalt zelf hoeveel u wilt en kunt geven en stopt dat in de pot bij het verlaten van de kerk.
Reserveren en meer info via www.verhalenboot.nl of info@verhalenboot.nl of 06-11101854.

Dé gratis krant voor
de vijftigplusser!

Advertenties
Het Welzijnswarenhuis