Ouderwetse snoepwinkel en snoep

13 mei 2015, door Fred Wallast
Pijnackerstraat

De 1e Pijnackerstraat

Ik ben van 1956 tot 1962 op de Dr. Ith de Vischerschool in de 1e Pijnackerstaat op school geweest. Aan de overzijde zat een kruidenier die allerlei soorten snoep ‘los’ verkocht. Elke morgen, zes keer per week (toen nog op zaterdag naar school tot 12.00 uur), kreeg ik een dubbeltje mee van mijn oma om wat lekkers te kopen.Bij de beruchte kruidenier bekeek ik elke keer weer eerst alle glazen potten,  om daarna een keuze te  maken… en snoepen maar. Ik kon kiezen uit: dropjes, toffees, polkabrokken, zuurtjes en nog veel meer lekkers. Ik keek vooral naar het aantal wat ik kreeg, alles werd namelijk gewogen. Waar ik minder van kreeg heb ik niet zo vaak uitgezocht, want meer was natuurlijk lekkerder. Als ik nu terug kijk op deze tijd besef ik hoe enorm verwend ik was, want wie kreeg zes dagen per week tien cent mee om te snoepen? Nou ik dus en ik vind snoep nog steeds lekker.

E. Groene


Dé gratis krant voor
de vijftigplusser!

Advertenties
Martha Flora