Programma Pleinbioscoop Rotterdam bekend

12 augustus 2015, door Vanessa Wallast
Pleinbioscoop

Serge Feldmann

Van Oscarwinnaars en wereldberoemde klassiekers tot verrassende pareltjes
Het is alweer augustus en dat betekent dat Pleinbioscoop Rotterdam het Museumpark weer omtovert tot de grootste openluchtbioscoop van Europa. Van de spannendste blockbusters tot de mooiste klassiekers; er is deze negentien dagen een afwisselende programmering. Joost Maaskant, organisator van Pleinbioscoop Rotterdam, is trots op een programmering die een sterk beeld geeft van de beste titels van het afgelopen jaar. Met een mooie balans tussen feelgood, actie, drama en muziek. “Ik verheug me erg op de indrukwekkende Rotterdamse film TUSSEN 10 EN 12 van Peter Hoogendoorn. Een bijzondere avond wordt Pleinbioscoop Meets Deaf Culture. Deze avond bestaat het hele team van de Pleinbioscoop uit doven en slechthorenden, dan moeten we ons biertje bestellen in gebarentaal. Die avond vraagt om een visueel sterke film, vandaar de keuze voor GUARDIANS OF THE GALAXY.”

Muzikale opening
De Pleinbioscoop opent op woensdag 12 augustus met de indrukwekkende en muzikale film WHIPLASH van Damien Chazelle. De film vertelt het verhaal van de ambitieuze muziekstudent Andrew (Miles Teller) die drumt alsof zijn leven ervan afhangt. J.K. Simmons won terecht een Oscar voor zijn rol als intense muziekleraar.

Klassieke kaskrakers
Wie zijn jeugdheld Indiana Jones (nog) eens op het grote doek wil zien krijgt de kans op 20 augustus. Dan staat INDIANA JONES AND THE TEMPLE OF DOOM op het programma. Een heilige steen, een griezelige tempel en een hele reeks aan obstakels die overwonnen moeten worden. Bereid je voor op indrukwekkende special effects rechtstreeks uit de jaren tachtig en zie hoe de onverwoestbare Indiana Jones-serie van Steven Spielberg ooit is begonnen. Op 27 augustus woordt TAXI DRIVER van filmlegende Martin Scorsese vertoond. Een magnifieke psychothriller in én over de grote stad, vertoond op 35 mm. Een must voor elke filmliefhebber, “You talkin’ to me?”

Film gemist?
Wie het afgelopen jaar niet alles heeft kunnen zien wat op de verlanglijst stond, heeft bij de Pleinbioscoop veel in te halen. Bijvoorbeeld met TURIST, een zwart-komische film van de Zweed Ruben Östlund. Of de grote Oscarwinaar BIRDMAN van Alejandro G. Iñárritu. In de eigenaardige komedie FRANK krijgt een jonge Ierse muzikant de kans van zijn leven als hij mag invallen bij een hippe band met een nogal vreemde zanger. De thriller GONE GIRL, gebaseerd op de bestseller van Gillian Flynn, vertelt hoe een fijn huwelijk ontaardt in een bloederige puinhoop. PRIDE en LOVE IS STRANGE zijn twee vrolijke films met homoseksualiteit als thema.

Nederlandse film
De Pleinbioscoop is verheugd om ook twee mooie titels van Nederlandse filmmakers mogen vertonen. TUSSEN 10 EN 12 is het uiterst knap gemaakte en ontroerende debuut van Peter Hoogendoorn. Je wordt als kijker meegezogen in het verhaal van een Rotterdams gezin waarbij op een dag twee agenten aanbellen met slecht nieuws. In de documentaire SERGIO HERMAN: FUCKING PERFECT van Willemiek Kluijfhout volgen we de topkok in zijn besluit om zijn driesterrenrestaurant te sluiten.

Benieuwd naar alle andere cinematografische hoogstandjes die op het Museumpark te zien zijn? Check www.pleinbioscooprotterdam.nl voor het volledige programma.

Dit festival is onderdeel van de agenda van Rotterdam Festivals. Kijk voor het complete overzicht op www.rotterdamfestivals.nl.
Praktische informatie Pleinbioscoop Rotterdam Data 12 t/m 30 augustus Locatie Het Museumpark, Rotterdam
Start voorverkoop 23 juli 2015 Prijzen € 4 | € 6 ‘Steun de Pleinbios’ | Gratis met Cinevillepas | Stoelen zijn te huur voor €1,-
Website http://pleinbioscooprotterdam.nl/


Dé gratis krant voor
de vijftigplusser!

Advertenties
Het Welzijnswarenhuis