Rotterdam ontdekken met lijn 10

3 juli 2015, door Vanessa Wallast

RoMeO

Vanaf woensdag 1 juli rijdt de toeristische zomertramlijn 10 weer door Rotterdam. Met een rondrit in prachtige historische RET-trams uit de jaren ‘30 ontdekken toeristen, dagjesmensen en Rotterdammers het beste van Rotterdam. De Markthal, het nieuwe centraal station, de kubuswoningen of Delfshaven, lijn 10 komt overal langs.

Onderweg in- en uitstappen geen probleem
Een rondrit met lijn 10 duurt ongeveer een uur. Een kaartje, verkrijgbaar bij de conducteur aan boord van de tram, is de hele dag geldig. Onderweg in- en uitstappen is dus geen probleem. Volwassenen betalen € 7,00. Kinderen van 4 t/m 11 jaar en 65-plussers betalen € 4,50. Lijn 10 rijdt tot en met 30 augustus van woensdag tot en met zondag. Daarna in september en oktober op vrijdag, zaterdag en zondag. Vanwege evenementen rijdt lijn 10 niet op zondag 5 en zaterdag 25 juli.

Samenwerkende vrijwilligers
Lijn 10 wordt gereden en onderhouden door zo’n honderd vrijwilligers van de stichting RoMeO, het openbaarvervoermuseum van Rotterdam. Met ingang van dit seizoen werkt RoMeO samen met de vrijwilligers van Stadsambassadeurs Rotterdam. De ervaren ambassadeurs vertellen aan boord van de historische tram de mooiste verhalen over Rotterdam. De vrijwilligers van zowel RoMeO als Stadsambassadeurs Rotterdam zijn trots op deze bijzondere samenwerking, waarmee zij een mooie bijdrage leveren aan de promotie van de stad Rotterdam.

Meer informatie
Uitgebreide informatie over de route, dienstregeling en tarieven is te vinden op de website van lijn 10: www.lijn10.nl.

Stichting RoMeO
Stichting RoMeO (Rotterdams Openbaar vervoer Museum en Exploitatie Oldtimers) werd in 1997 opgericht met als doel het beheer, de restauratie en exploitatie van het historisch erfgoed van het Rotterdams openbaar vervoer. De collectie bestaat uit ongeveer zestig historische trams, twintig historische bussen en een metrorijtuig van het eerste uur. Met vereende krachten z ruim honderd vrijwilligers voor het beheer, onderhoud en de exploitatie van deze historische collectie. De trams en het metrorijtuig worden onderhouden in de voormalige RET-remise Hillegersberg in Rotterdam, waar ook het Trammuseum Rotterdam is gevestigd. Vanuit deze remise vertrekken ook de historische trams van de toeristische zomertramlijn 10.


Dé gratis krant voor
de vijftigplusser!

Advertenties
Het Welzijnswarenhuis