SENIOREN HELPEN SENIOREN OP WEG MET TABLET EN COMPUTER

17 september 2015, door Vanessa Wallast
SeniorWeb Leercentrum_fotograaf Ivar Pel

Foto: Ivar Pel

“Voortaan kan ik het zelf!’’
Stap voor stap, in begrijpelijke taal en met veel ruimte voor herhaling. Zo maakten de vrijwilligers van de SeniorWeb Leercentra, zelf ook senioren, al vele senioren in Nederland wegwijs op de computer en tegenwoordig ook steeds vaker de tablet en de smartphone.  

‘We merken dat senioren tegenwoordig graag dingen willen leren die ze meteen kunnen toepassen op hun tablet of smartphone. Ons doel is dat elke cursist straks kan zeggen: “Voortaan kan ik het zelf, en mijn kleinkinderen kijken toe!”’ vertelt vrijwilliger Jos Defilet (70 jaar) van Leercentrum Rijssen-Enter enthousiast.

Vind een Leercentrum bij u in de buurt
De SeniorWeb Leercentra in het hele land gaan nu van start met lessen en workshops over fotobewerking, veilig internetten, Facebook, e-mailen, orde op de computer en meer. In een SeniorWeb Leercentrum kan iedereen kan meedoen, ook mensen die nog nooit met een computer of tablet hebben gewerkt. De lessen zijn volledig in het Nederlands en u wordt begeleid door onze geduldige en ervaren vrijwilligers. Er wordt een kleine vergoeding gevraagd voor lesmateriaal en koffie.

U vindt een SeniorWeb Leercentrum bij u in de buurt via www.seniorweb.nl/leercentra

Wilt u hulp bij het vinden van een Leercentrum? Bel SeniorWeb op 030 – 276 99 65 (op werkdagen van 9-17 uur). Wij helpen u graag!

 


Dé gratis krant voor
de vijftigplusser!

Advertenties
Het Welzijnswarenhuis