Wie zijn wij?

De krant voor échte Rotterdammers

De Oud-Rotterdammer is de eerste krant in Nederland, die zich al zestien jaar volledig richt op de vijftigplusser. Zoals de naam aangeeft is de krant specifiek voor Rotterdammers, die hun hart in de stad hebben liggen. En dat zijn veelal oud-Rotterdammers, die in de afgelopen decennia hun geboorteplaats hebben verruild voor één van de randgemeenten. Hun mooiste herinneringen bewaren zij echter aan hun jonge jaren, waarin zij opgroeiden in de stad en waaraan ze vaak met weemoed terug denken.

Nostalgische gevoelens

De Oud-Rotterdammer speelt nadrukkelijk in op die nostalgische gevoelens en geeft de lezer volop de ruimte het eigen verhaal te vertellen. Dat gebeurt massaal, terwijl talloze lezers ook druk gebruik maken van de mogelijkheid oude (jeugd)contacten te herstellen via de Oproepjes-rubriek.

De Oud-Rotterdammer is in korte tijd bijzonder populair geworden en groeide razendsnel van 70.000 naar een oplage van 122.000 exemplaren, die elke veertien dagen als sneeuw voor de zon verdwijnen. Hoewel de krant gratis is, hebben zich inmiddels ruim duizend mensen aangemeld als abonnee om de krant toch vooral maar niet te missen.

Adverteren

De Oud-Rotterdammer wijkt in veel opzichten af van al langer bestaande media als de bekende huis-aan-huis-bladen. Enerzijds door de redactie niet ondergeschikt te maken aan de advertenties, wat de leesbaarheid enorm verhoogt, anderzijds door de duidelijke keuze voor een herkenbare doelgroep. Voor adverteerders die deze doelgroep graag gericht willen bereiken, is De Oud-Rotterdammer veruit het beste medium. Adverteren in De Oud-Rotterdammer betekent een gegarandeerd bereik van ruim 300.000 vijftigplussers tegen tarieven die geen enkel special intrestblad kan bieden.

De Oud-Rotterdammer maakt deel uit van uitgeverij De Oude Stad BV en is gevestigd in Nieuwerkerk aan den IJssel.

neem contact op

Dé gratis krant voor
de vijftigplusser!

Advertenties
Spido November 2