Speciale herdenkingsvoorstellingen in Julianakerk op Heijplaat

2 mei 2016, door Fred Wallast

Nico de Verhalenman speelt 10, 13 en 14 mei twee verschillende voorstellingen: 
Het oorlogsverhaal ‘De Zwarte Duivels van de Willemsbrug’ geprolongeerd 10 en 14 mei!!!!

Na het succes van vorig jaar vertelt Nico de Verhalenman weer het verhaal van de mariniers die in de vier dagen voor het bombardement de Willemsbrug verdedigden. Een realistisch verhaal, zo levendig verteld dat je er bijna zelf bij bent. De voorstelling is een eerbetoon aan de jongens van toen.
Extra is de toevoeging van een grote drum, een krachtig instrument dat al jaren lang alleen bespeeld wordt voor de Vrede.
De Julianakerk in Heijplaat is dit jaar het decor van het verhaal. Nico vertelt 10 en 14 mei om 15.00 uur en om 20.00 uur. Muzikale ondersteuning wordt verzorgd door Jan van Bommel.
Door de strekking van het verhaal en de levendige manier van vertellen van Nico is deze voorstelling absoluut niet geschikt voor jonge kinderen!!

13 mei; Rotterdam, in 700 jaar van vissersplaats tot wereldhaven
Een verhaal over de geschiedenis van Rotterdam

13 mei vertelt Nico de Verhalenman het ‘Rotterdamverhaal’. Een verhaal dat begint met het ontstaan van Rotterdam tot de stad die het nu is. Nico geeft zelfs een kijkje in een mogelijke toekomst van Rotterdam. Hij vertelt op z’n Rotterdams, met anekdotes, uitspraken en voorbeelden. De roots van Nico liggen in Rotterdam en vooral in de havens. Hij vertelt het verhaal met de passie van een echte Rotterdammer, met persoonlijke verhalen vanuit de geschiedenis van zijn Rotterdamse familie. De feiten in het verhaal zijn grondig onderzocht.
Aanvang voorstellingen: 15.00 uur en 20.00 uur alle dagen
Entreeprijs: wij hanteren het systeem “betaal wat u het waard vindt”. Het gaat dan om uw waardering van het geheel en u bepaalt zelf hoeveel u wilt en kunt geven en stopt dat in de pot bij het verlaten van de kerk.
Reserveren en meer info via www.verhalenboot.nl of info@verhalenboot.nl of 06-11101854.


Dé gratis krant voor
de vijftigplusser!

Advertenties
Gemeente Rotterdam