Sporten met de Willem de Zwijger MULO

10 juni 2015, door Fred Wallast

Ik heb diverse verhalen gelezen over de Willem de Zwijger Mulo en ze doen me altijd terugdenken aan de vier jaar dat ik daar op school heb gezeten. Ik heb er van 1956 tot en met 1960 op school gezeten, met leraren als bovenmeester Terborg, mejuffrouw Brinkhuis voor Engels, de heer De Haas voor Frans en andere namen, die ik ben vergeten. Behalve de leraar met de bijnaam Vossie, hij reed in zo’n prachtige zwarte en wijde Citroën, die waren toen erg populair. Ik wil iets speciaals vertellen over de heer Terborg, een hele aardige man, maar ook een beetje verstrooid, denk ik.

Mijn klas met onder andere Rob Jacobs en mijn persoon deden mee aan het jaarlijkse paasvoetbaltoernooi voor scholen. Van onze school kwam er geen hond kijken, alleen een paar vrienden, maar we wonnen wel. We kregen daarvoor één medaille voor de school. Bij de heer Terborg op kantoor stond een totempaal met lege haakjes, dus hij was erg blij dat hij er een medaille aan kon hangen. Behalve een bedankje was dat alles. De volgende drie jaar gebeurde precies hetzelfde. Wij wonnen onze afdeling vier maal op rij, zolang we op school zaten dus. Na de vierde medaille vond de heer Terborg dat wij wel eens een coca-cola hadden verdiend. Rob Jacobs weet dit vast nog wel, maar misschien kent hij mij niet meer, hij is één of twee dagen ouder dan ik.

Tijdens de laatste drie jaar speelde ik ook in het schaakteam van de school en hebben we ook bij het schaken drie medailles gewonnen voor de school. Dus na vier jaar hebben we zeven medailles in de totempaal kunnen hangen. Ook voor het schaken kregen we een flesje cola. Eindstand na vier jaar, zeven medailles en twee flesjes cola.

Alle oude schoolmakkers, hierbij de beste wensen en vooral een goede gezondheid.

Jan Boshuizen (12/10/1943), Spijkenisse, 0642271571, janboshuizen@live.com


Dé gratis krant voor
de vijftigplusser!

Advertenties