Tante Corrie opent tweede buurtwinkel in Rotterdam

3 juni 2015, door Fred Wallast

Tante Corrie 4

In navolging van buurtwinkel Borghave, is de tweede buurtwinkel van Tante Corrie een feit. Buurtwinkel Arcadia, in het voormalig zorgcentrum Arcadia, opende 1 juni officieel haar deuren. Jan Pierweijer, voorzitter van bewonersorganisatie 110morgen en lid van de gebiedscommissie Hillegersberg/Schiebroek had de eer om de schaar te hanteren en knipte onder luid applaus van de bewoners en overige aanwezigen het lintje door.

De buurtwinkel is onderdeel van de leer-werktrajecten van Tante Corrie waarmee mensen worden begeleid naar het vinden van een betaalde baan.

“Hier mogen jullie trots op zijn”
“Hier mogen jullie trots op zijn”, zo sprak Jan Pierweijer bij de opening. Recent benoemd directeur Saar Spanjaard valt hem bij: “We worden als Tante Corrie steeds wat groter en zijn daarmee nog meer in staat om echt in de buurt van mensen te zijn. Daar past deze winkel fantastisch bij. En dat we daarmee mensen een relevante leer-werkplek bieden, maakt deze winkel hét voorbeeld van wat Tante Corrie voor ogen heeft.”

Naast de verschillende winkeltjes en (aanschuif)restaurants biedt Tante Corrie nog meer diensten binnen diezelfde visie. De maaltijdwagens, wasservice en maaltijddienst aan huis zijn daarvan de bekendste.

Openingstijden
De buurtwinkel is van maandag tot en met zaterdag geopend van 10.00 tot 14.00 uur.

Buurtbewoners zijn van harte uitgenodigd om een kijkje te komen nemen in Buurtwinkel Arcadia op Apollolaan 163 in Rotterdam.

Meer informatie over Buurtwinkel Arcadia is te vinden op www.tantecorrie.nl

 


Dé gratis krant voor
de vijftigplusser!

Advertenties
Gemeente Rotterdam