Trammuseum Rotterdam weer open

4 april 2016, door Vanessa Wallast

Foto2
Vanaf zaterdag 2 april is het Trammuseum Rotterdam weer geopend. In het museum zijn vrijwel alle Rotterdamse trams van vroeger te zien. Nieuw dit seizoen is de thematentoonstelling over de oer-Rotterdamse vierasser-tram, die sinds de jaren ’30 in verschillende uitvoeringen over het Rotterdamse tramnet rijdt. Veel verschillende ‘vierassers’ zijn bewaard gebleven en zijn te bekijken in het museum.

Stofzuigergeluid
Bezoekers reizen makkelijk en snel van en naar het museum vanaf Rotterdam Centraal met de unieke ‘Schindler 15’, die na 30 jaar voor het eerst terugkeert op het Rotterdamse tramnet. Deze allereerste gedeeltelijk lagevloertram van Zwitserse makelij deed tussen 1956 en 1986 dienst voor de RET. In de afgelopen jaren is de tram opgeknapt en bezoekers van het museum kunnen nu na 30 jaar weer een rit met deze tram maken. De tram staat bekend om zijn bijzondere stofzuigergeluid.

Openingstijden, prijzen en vervoer
Het museum aan de Kootsekade 19 in Rotterdam is van april tot en met oktober elke eerste zaterdag van de maand geopend van 11.00 uur tot 17.00 uur. Een kaartje voor het museum kost 2 euro. Bezoekers met een Rotterdampas kunnen gratis naar binnen. Kinderen van 11 tot en met 17 betalen 1 euro. Een retourtje met de tram kost 2 euro, kinderen tot 12 jaar mogen gratis mee. De tram vertrekt om 11.30 uur, 13.30 uur en 15.30 uur vanaf Rotterdam Centraal richting het trammuseum. Meer informatie is te vinden op www.trammuseumrotterdam.nl.


Dé gratis krant voor
de vijftigplusser!

Advertenties