Van verpleegster tot verkoopster

23 september 2020, door Faisal

foto engeland verhaal
In 1953 ging ik op mijn zeventiende als aupair naar Engeland. Ik vond Engeland een heerlijk land en negen maanden na de baan als aupair solliciteerde ik bij een ziekenhuis (ik
was ondertussen 18). Ik werkte daar tot m’n 22e en kwam daarna terug naar Nederland, Ik kreeg verkering en zocht een baan, m’n engelse diploma had weinig tot geen waarde in Nederland.
Maar bij de Rotterdamse gemeente werd ik aangenomen bij een nieuw opgestart verpleeghuis, aan de Heemraadsingel 98. Ik viel met mijn neus in de boter, want de meeste patiënten kwamen van de Westerdijk waarvan de directrice in hechtenis was genomen, vanwege verwaarlozing van oude mensen, die dood in de kelder werden gevonden. Het juiste verhaal weet ik niet meer. Alles werd ontruimd en de mensen kwamen per ambulance naar de Heemraadsingel 98. Ik werkte als een paard, ging mee met de ambulance en in onze vrije tijd schilderden we ook nog eens alle deuren in het verpleeghuis; ik geloof dat het budget op was.
Ik werkte daar met heel veel plezier, tot ik ging trouwen in Vlaardingen waar ik woonde. Mijn man kwam uit de middenstand en van mij werd verwacht dat ik verkoopster werd. Vreselijk was dat en ik had heimwee naar mijn werk en de collega’s. ja, nu ben ik bijna 80 en denk wel eens aan die tijd terug; ik was daar een van de jongste, samen met zuster.

Wil Veugerling

 


Dé gratis krant voor
de vijftigplusser!

Advertenties