Zachte zomer zonder eenzaamheid

2 juli 2015, door Fred Wallast

Ouderen blijven deze zomer niet alleen, als het aan de Unie KBO ligt. Onze ruim 500 KBO-afdelingen bieden talloze activiteiten aan. Ook sporen wij al onze 190.000 leden aan om een kaartje te sturen. Directeur Manon Vanderkaa: “Als grootste ouderenorganisatie van Nederland zeggen wij: blijf niet thuis zitten, maar onderneem iets leuks met andere ouderen!” De zomer verleidt ons tot buiten zijn. Maar het zonnige seizoen kan voor oudere en eenzame mensen juist ook heel confronterend zijn. Bijvoorbeeld als familie, oppaskleinkinderen en vrienden op vakantie zijn en als de partner is weggevallen. De meeste cursussen, concerten en clubs hebben een zomerstop, waardoor de zomer voor sommigen wel erg stilletjes is.
De KBO-afdelingen door heel Nederland organiseren juist dan veel leuke activiteiten: zomerscholen, natuurwandelingen, culturele uitjes, en nog veel meer.

Daarnaast doen wij mee met de kaartenactie van Coalitie Erbij. Via ons ledenblad Nestor, met 350.000 lezers, geven wij ouderen een kaartje dat ze kunnen opsturen naar iemand in hun omgeving. Manon Vanderkaa: “Iedereen kent wel iemand die een verzetje kan gebruiken. Zoals een dagje strand, een voetbalwedstrijd of een lunch op het terras. Een kaartje is zo gestuurd en leidt tot verbinding en plezier. Niemand hoeft eenzaam te blijven!”


Dé gratis krant voor
de vijftigplusser!

Advertenties
Het Welzijnswarenhuis