Zorgeloos op vakantie met hulp van de Travel Clinic

26 april 2018, door Vanessa Wallast

Rotterdammers stappen deze zomer weer massaal in het vliegtuig voor een vakantie ver van huis. In hun enthousiasme vergeten veel van deze reizigers dat ze in verre oorden vreemde ziektes op kunnen lopen. En zo’n ziekte kan een vakantie flink in de war schoppen.

Er zijn simpele voorzorgsmaatregelen om op reis de kans op infectieziekten te verkleinen, zoals handen wassen na toiletbezoek en geen water uit de kraan drinken. Maar geen reiziger, en reis, is hetzelfde. Zelfs als de ontspanning dichter bij huis wordt opgezocht, is het belangrijk om goed geïnformeerd te zijn over de gezondheidsrisico’s van het vakantieland.

Een 46-jarige Nederlander, die afgelopen maand met gele koorts terug kwam uit Brazilië kan dat beamen. De man had 40 graden koorts, was misselijk en had diarree, hoofdpijn en spierpijn. Hij was niet ingeënt voor de vakantie en had niet verwacht dat hij een, dodelijke, tropische ziekte op zou lopen. Na behandeling in het Erasmus MC kwam hij met de schik vrij. Gele koorts is echter typisch een ziekte die te voorkomen is door een vaccinatie.

Moeten we ons reisplezier nu laten bederven? Zeker niet en een gewaarschuwd mens telt voor twee. Reizen is zodoende een gecalculeerd risico: je moet gewoon de risico’s beperken. De Travel Clinic, onderdeel van het Erasmus MC, biedt alle reizigers een op maat gemaakt advies en verzorgt de nodige vaccinaties. Ook voor malariamiddelen en reisbenodigdheden kunt u bij de Travel Clinic aan de Haringvliet 72 terecht.
Ga goed voorbereid op pad en geniet zorgeloos van uw reis. Bel snel 0900 503 40 90 of ga naar www.travelclinic.com voor een afspraak.


Dé gratis krant voor
de vijftigplusser!

Advertenties
Samen wonen is socialer wonen (SOR)