Zwanger in het badhuis

20 mei 2015, door Fred Wallast

Ik heb heel fijne herinneringen aan het badhuis. Ik woonde begin jaren vijftig in de Bloemfonteinstraat en we hadden geen douche in huis. Maar er was vlakbij een badhuis, aan de Brede Hilledijk op de hoek Maashaven (een douchebeurt 0,25 cent en een kuipbad 0,50 cent). Ik was in 1954 zwanger van mijn eerste kind en was eind april uitgerekend. Vrijdag 23 april 1954 ging ik ’s middags naar het badhuis.De badmeester keek bezorgd naar mijn dikke buik, maar ik voelde me kiplekker. Er werd een grote baddoek op de grond in de doucheruimte gelegd, want hij was bang dat ik kon uitglijden. De deur op een kier en ik moest roepen als er iets mis ging. Het badgebeuren verliep voorspoedig en ik ging gewoon schoon en fris naar huis. Maar ’s avonds kreeg ik weeën en gingen we naar de kraamkliniek bij de Putsebocht. Op zaterdag 24 april werd mijn zoon geboren. Hij is nu 60 en ik ben 90 jaar. Maar ik denk nog wel eens aan die bezorgde, correcte badmeester. Toen mijn zoon kon lopen, nam ik hem mee naar het badhuis, totdat wij in Zuidwijk een woning met eigen douche kregen.

G.C. Visser – v/d Steen


Dé gratis krant voor
de vijftigplusser!

Advertenties
Spido November 2